Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
Nas
Nas 2013. 08. 29. 11:26 | #7
Kényszeríteni nyilván nem lehet senkit fürdésre, elvonóra járásra, stb., de én is azt tartanám helyesnek, hogy aki városban (vagy bármilyen emberi településen) akar élni, az feleljen meg bizonyos alapvető higiéniai feltételeknek (ez egyáltalán nem pénz kérdése, a segítő szervezetek munkatársai szerint is valójában jóval több hajléktalan van, mint amennyiről az átlagember tud, mert egyáltalán nem mindenkin látszik ez az állapot). Aki viszont elhagyja magát, és csöves szintre süllyed, az ne akarjon emberek között élni. Ez a ő döntése, oké. Viszont ha ezt tiszteletben kell tartani, akkor azt is tiszteletben kéne tartani, hogy a mi döntésünk meg az, hogy nem akarjuk kerülgetni, leülni utána a buszon, stb.
Előzmény: betyár (5) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 08. 29. 08:29 | #6
korábban találtam egy érdekes oldalt... néhány hajléktalan elmondja hogyan került az utcára... vannak benne megrázó interjúk is :(

http://52tortenet.blogspot.hu/
betyár 2013. 08. 28. 23:24 | #5
Pontosan ezt magyaráztam egy kb 25-30 éves csövesnek a minap, mert épp tarhálni próbált, hogy menjen vidékre, mert ott a természetből meg tud élni, és tanyán még munkát is adnak az ilyen szerencsétleneknek. Tud tüzet rakni és talán meg sem fagy. Persze ott koldulni nem lehet, mint Pesten.... szerinted mennyi maradt meg az agyában? A legtöbbjük totál alkesz, akinek kb semmi esélye a normális életre. Én választás elé állítanám őket: város elvonóval és közmunka (ha már van ilyen), vagy kitiltanám őket a belvárosból, de úgy általában a városokból is, persze ez a valóságban lehetetlen.
Előzmény: Nas (4) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 08. 28. 20:36 | #4
Annyira álságos, szemellenzős dolog a frekventált helyekről kitiltani őket, hogy a peremkerületekben hemzsegjenek. Viszont az is igaz, hogy sokukkal nem lehet mit kezdeni. Nem az állam, a többi ember dolga, hogy mindenkinek az életét rendbe tegye. Amelyik változtatni akar, az most is kap egy csomó segítséget számos alapítványtól a talpra álláshoz (arról nem beszélve, hogy egész szép összegeket lehet állítólag koldulással összeszedni). Amelyiknek viszont megfelel ez a helyzet, azt hadd ne kelljen már a normális embereknek kerülgetnie...(ráadásul némelyikük igazi higiéniai, járványügyi időzített bomba).

Viszont én a hajléktalanokat sem értem. Ha neadjisten hajléktalanná válnék, és valami miatt esélyem sem lenne a visszailleszkedésre, fixen nem egy mocskos, büdös, zsúfolt, undorító emberekkel teli nagyvárosban dekkolnék, közszemlére téve a nyomoromat, hanem kivonulnék ebből a szarból, keresnék egy alkalmas barlangot, vagy építenék valami kis kutyaólat egy védettebb helyen, és élvezném a nomád életet az erdőben (ilyenek is vannak, és érdekes, boldogulnak). Arról nem beszélve, hogy vidéken mindig lehet kisebb idénymunkákat találni, valahol besegíteni kertet, gyümölcsöst, állatot gondozni, árkot ásni, stb.
piszok alfred 2013. 08. 28. 20:06 | #3
"a fővárosi tulajdonú közterületeken"

Tarlós jajdefüggetlenvagyok elvtárs megoldja a hajléktalanproblémát.

Elzavarják őket a kerületek területeire.

A sok köcsög birka békemenetes barom meg tapsikolni fog, hogy tarlóselvtárs megoldotta azt, ami a libásnak sem sikerült.
A hajléktalan meg 50 méterrel arrébb fagy halálra.
Szuper megoldás, igazi gyökér fideszes mentalitás szerinti.


-1 VÁLASZ
Szancso 2013. 08. 28. 18:04 | #2
Elveszik a helyet a dílerektől, meg a kurváktól!
Tűrhetetlen! ;)