Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
Hartmi 2013. 08. 05. 09:16 | #11
:D A cikk olvasása közben ugyanez jutott eszembe. Egyik koleszos srácnál is fel lehetett lelni olyan élőlényeket, amikre megmertél volna esküdni, hogy nem is létezhetnének...
Előzmény: qwerty89 (9) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 08. 05. 04:48 | #10
qwerty89 2013. 08. 04. 23:44 | #9
A cikk komolyságánál maradva, egyetemistaként én is hoztam létre új, hibrid létformákat... a hűtőben... véletlenül...
sahinel 2013. 08. 04. 23:03 | #8
Két dolog határtalan szerintem ha most nem nézzük a vallásokat. Az emberi hülyeség, és a kíváncsiság. A kíváncsiság jól is jön, mert ebből vannak a felfedezések. Az hogy Einstein is lenézte a quantum fizikát, mert szerinte ez olyan mint a szerencsejáték, még létezik.

Ha valaki nem hiszi akkor nézzen utánna hogy működik a számítógépe, okostelefonja, tabletje, stb. Tehát a kíváncsiság, a felfedezés, és másképp gondolkozás visz minket előrre. sokan a háborúkat, a harcot gondolják a fejlődéshez nélkülözhetetlennek, de szerintem azok csak fókuszálták a kutatásokra a pénzt. És pont a széleskörben, jól alkalmazható kutatások a megfelelőek a hadseregnek is mert nem spec, nehezen legyártható dolgok ami miatt nyernek háborúkat. Elég az orosz tankokat, és a németeket megnézni a 2. világháborúban. A német jobb, és erősebb, de hiába lőtt ki sokat, a helyükbe 10 másik olcsón előállított lépett, és egy idő után elvesztek.

Szerintem a http://en.wikipedia.org/wiki/Technocracy ezért életképpes, de nehéz a politikusokkal bármit is kezdeni, mert ragaszkodnak a hatalomhoz. http://en.wikipedia.org/wiki/Jacque_Fresco az ő nézeteit, elgondolásait nagyon szeretem. Persze Utópia:D szeretnék azért ilyen világban élni.
Előzmény: VBK (7) 0 VÁLASZ
VBK 2013. 08. 04. 19:46 | #7
Az még hagyján, hogy a Föld egyesek szerint lapos (miközben mi tudjuk, hogy banán alakú... :-), de: http://galileowaswrong.com/about-2/" target="_blank">http://galileowaswrong.com/about-2/
sahinel 2013. 08. 04. 18:33 | #6
Tudományos dolgokkal mindíg az a gond hogy sok ember nem ért hozzá. A birkákat meg könnyű megvezetni. Tehát elég pár féligazság, és szép mese, máris melléjük állnak.

Az őssejtekkel is ez volt a gondjuk, hogy embriók, stb amiből kinyerték eleinte. Persze beleugattak. Ma Kína ott tart hogy a vizeletedből is tudnak már kinyerni őssejtet, mert nálluk nem gátolták a kutatást.

Tudod pár ember szerint a föld még mindíg lapos....
Előzmény: VBK (5) 0 VÁLASZ
VBK 2013. 08. 04. 15:07 | #5
Szerintem, egy újságírónak, aki az orvostudomány-etika viszonyáról ír, tisztában kellene lennie a SAJÁT szakmájának etikai kérdéseivel is! Az egyik ilyen szakmai-etikai parancs az újságíróknál az, hogy NE MANIPULÁLJ, légy tényszerű! (Egy másik ilyen parancs szvsz az, hogy ha nem értesz hozzá, akkor ne pofázz bele!)

Márpedig hatásvadász photoshop-képekkel teletűzdelni egy újságcikket nem túl korrekt.

Vajon hány autóbalesetet szenvedett életét lehetne megmenteni, jobbá tenni, ha sikerülne személyre szabott pótszerveket növeszteni malacokkal, kutyákkal? Vajon hány ember hal meg, mert nem kap időben szervdonort? Vagy inkább halljanak meg ezek az emberek, csak ne vigyük az ő génjeit disznókba, kutyákba?

Az emberi inzulint durván a 80-as évek végétől genetikailag módosított E.coli baktériumokkal gyártják. Ehhez az kellett, hogy a csúnya-gonosz orvosok és biológusok emberi gén(eke)t ültessenek baktériumokba. Amolyan ember-baktérium "szörnyszülötteket" hozva ezzel létre. Hála ezeknek a tudósoknak, ma már sokkal olcsóbban lehet inzulint gyártani, mint régen. (Korábban egyébként még disznók és marhák hasnyálmirigyéből vonták ki az inzulint, és alakították át emberi inzulinra. Egy cukorbeteg akkoriban néhányszor száz -inzulingyártásra tenyésztett- malac hasnyálmirigye kellett ÉVENTE!)

Akkor most mi legyen? Tiltsuk be emberi gének beültetését baktériumokba (noha egyébként ez a folyamat mindkét irányban SPONTÁN végbemegy a természetben is), és a szegényebb országok cukorbetegei dögöljenek meg?

Egy rakás ember hal meg azért, mert kevesen jelentkeznek véradásra. Miért lenne baj, ha ezeknek az embereknek az életét sertésekkel mentenénk meg?


Emberi gén a rizsben:
Nem a cukorbetegség az egyetlen olyan betegség, amit valamilyen enzim hiánya okoz. (Sajnos arról nem ír a cikk, hogy melyik enzimről van szó.) Miért ne szabadna betegek úgy életben tartani, hogy egy rizzsel gyártjuk le azt az enzimet, amit az ő szervezetük nem tud?! Itt nem arról van szó, hogy csak úgy poénból/unalomból megtanítják a boilógusok a rizst valamilyen enzim legyártására, és mindenkivel megetetik mert akik értenek a biokémiához+genetikához, azok már csak ilyen gonoszak, bármennyire is próbálja ezt sugallni a cikk. Itt arról van szó, hogy GYÓGYSZERT hoznak létre BETEGEKNEK!

Persze, ha valaki tiltakozik az ilyesmi ellen, hát tegye. De tegye az őszintén, korrekten! Ha majd a saját életét, gyerekének életét kell megmenteni a biotechnológia segítségével, hát legyen akkor is ilyen fene vallásos, és tiltakozzon akkor is!
+3 VÁLASZ
odabaxok 2013. 08. 04. 14:04 | #4
Splice (magyarul Hibrid):

http://www.imdb.com/title/tt1017460/
Előzmény: Tooni (2) +1 VÁLASZ
Kornéliusz 2013. 08. 04. 14:04 | #3
Splice - Hibrid
Előzmény: Tooni (2) +1 VÁLASZ
Tooni 2013. 08. 04. 13:55 | #2
Címe?
Előzmény: Kornéliusz (1) 0 VÁLASZ
Kornéliusz 2013. 08. 04. 13:51 | #1
Postképes film is komoly :)