Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
AVIREX
AVIREX 2013. 07. 15. 19:36 | #22
De a bódultság az szemmel látható :D
Előzmény: AVIREX (21) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 07. 15. 19:30 | #21
Ittas járművezetés lesz, tuti! ((:
eMTé 2013. 07. 11. 07:49 | #20
Látod, pont ezt mondtam. Csak ennyi jött le neked, hogy szegény elesett, és még őt büntetik meg. A lényeg itt nem az elesésen van, hanem hogy mit csinált előtte. Mert a te példádra visszatérve, ha valaki csak úgy elesik az utcán, miért büntetnék meg? Viszont ha egy hatsávos úton a zebrától 100 méterre próbál átszaladni, elesik, és miatta összeütközik négy autó, igenis meg fogják büntetni. Megérdemelten.

Előzmény: Nusihusi (19) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2013. 07. 10. 23:45 | #19
Legközelebb a gyalogost is megbüntetik, azért mert elájul az utcán:P Idióták-.-
cila 2013. 07. 10. 23:41 | #18
Azt a GáborÁronrézkátyúját a Labancanyjuknak!
gyocska 2013. 07. 10. 23:01 | #17
Relatív gyorshajtás, a jolly joker. Öcsémet is megbaszták vele. :)
Sőt, egyszer nálam is bedobták, bár... szóval részemről tisztelet a legtöbb rendőrnek, de ez elég sötét volt. Motoroztam nyugodtan a városban, egyszer csak felbassza mögöttem a kéket, sziréna is, hát gondoltam lehúzódok mint kreszt hellyel-közzel ismerő és tisztelő ember, megkülönböztető jelzéssel nem viccelünk. Erre megáll mögöttem, kipattannak hárman (!) az egyik nekem esik hogy ők is ötven fölött jöttek, én pedig távolodtam tőlük, tehát relatív gyorshajtást követtem el. Annyira bambán néztem megdöbbenésemben hogy elengedtek egy szóbeli figyelmeztetéssel... :D
Ez Budapesten történt, a Fiumei útra mentünk a felüljáróról lefelé.
Sircsocso 2013. 07. 10. 21:33 | #16
Kedves rendőröknek üzenem hogy a mamikájukat húzza a bika aFa...ára. Jártam nem oly rég Badacsonyban s ott ahogy a helyi taxik ahogy mennek a Kisfaludy házba azokat kéne baszogatni nem a bicikliseket. Amúgy az utak párszakaszon tényleg extrém még biciklivel is .

Szancso 2013. 07. 10. 18:00 | #15
Esernyővel vízben biciklizni tilos.
BMX-el árnyékra esni tilos.
Aszfalton fekve biciklit feltartani tilos.
Biciklivel a lábad között,kontaktlencsét keresni tilos. :)
+5 VÁLASZ
7sleeper 2013. 07. 10. 16:28 | #14
"Így lehet egy hülysegéggel, félinformációkkal (volt-e bicikliút, sapka, mellény, egymás mellett mentek-e) egymásnak ugrasztani a "zembereket"."

"-"Mer a szemét rendőr"
-"Meg a hülye biciklis"
-"Sőt a barom útfenttrartó""

de abban egyetértünk, hogy mindhárom igaz, stb. és, hogy "Párizs Franciaország fővárosa" ;-)
Előzmény: BundasTm (13) 0 VÁLASZ
BundasTm 2013. 07. 10. 16:01 | #13
Tudátok mire jó az ilyen cikk?

Semmire! Pontosabban egy dologra, ami gyönyörűen látszik is itt alant...

Így lehet egy hülysegéggel, félinformációkkal (volt-e bicikliút, sapka, mellény, egymás mellett mentek-e) egymásnak ugrasztani a "zembereket".
-"Mer a szemét rendőr"
-"Meg a hülye biciklis"
-"Sőt a barom útfenttrartó"
stb.

Oszd meg és uralkodj... És ez megy ma mindenhol...

Aztán meg a hírforrást sem mondanám túl megbízhatónak, és az is simán benne van, hogy hozni kellett kvótát, és "ebből úgyse lesz pénzbírság, de egynek jó lesz" alapon ment. De ezt már sohasem tudjuk meg.

Szóval infórmációhiányban ne ítélkezz... ;) És ne hagyd magad behúzni a csőbe ("had marakodjanak ezen a kis csonton, addig mi szép csendben nyomjuk a mutyit...")!


+1 VÁLASZ
cila 2013. 07. 10. 15:53 | #12
Első ránézésre: káosz a táj.
Másodszorra: "És aki jobbra nyöszörg, aki balra hever, hazatér-e?"
Ez fault, aszfalt,
itt fáj, ott fáj
- nekik, bizony.
Nekem csak fájl.
7sleeper 2013. 07. 10. 15:27 | #11
ez esetben helyesen alkalmazták
van amikor alkalmazzák, de túlzón
itt nem erről van szó, ha tényleg elment mellette autó, tényleg el is kaszálhatta volna

sérülésről nem igazán ír a cikk, ha tippelni kéne azt mondanám a kátyúkat az út közepe felé kerülgették, egymás mellett haladtak, és gyorsabban is tekertek mint illett volna. aztán, hogy egyikük beborult az árokba, rendőrt hívtak (minek? ha az autós elcsapja és továbbhajt, akkor lett volna értelme - mentőt hívni meg akkor kell ha kell. ha csak zúzódott, eszméletvesztés nem volt és csak a borulás volt az ok aminek az előidézője egyértelműen nem rosszulét, akkor aligha. városon belül.. tudakozó, ha nem helyi, hogy hol a legközelebbi kórház, nyitva tartó orvosi rendelő, vagy közintézmény..). nem akkora tragédia ez.

gumiparagrafusra visszatérve. hasonlít ahhoz az esethez, amikor mondjuk egyirányú utcában jó oldalon, az úttest szélén, más szabályt nem sértve parkol valaki, de forgalommal szemben. (pl. kiállt az udvarról és tőle jobbra már álltak, nem hajtott ki, és tolatott vissza, hanem elfordult balra, hogy majd ha megy akkor vagy onnan visszafordul, vagy visszatolat az udvarra). logikus, magyarázható a rendőr mégis jogosan büntet meg, mert ahhoz, hogy forgalommal szemben álljon meg, várakozzon valaki mindenképpen forgalommal szemben kellett haladnia.

Előzmény: Mimis (8) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 07. 10. 15:04 | #10
Egyiken sincs láthatósági mellény, nem mindegyiken van védőfelszerelés, világításról már ne is beszéljek...(lehet, hogy valamelyik még zenét is hallgat fülesen)

Amúgy a fa.szom tele van a bicajosokkal, több okból is... Egyrészt lassú jármű, így akadályozó tényező a közutakon, másrészt mindig a semmiből bukkannak fel és fel vannak háborodva ha nem veszem észre. Ahol van kijelölt út nekik, ott sem biztos hogy azt használják. A felszerelésük meg nem a szabálynak megfelelő. Múltkor is csaj este kivilágítatlanul, védőruha, láthatósági mellény stb. nélkül az úton... alig lehetett észrevenni, én meg szóltam neki, hogy legalább egy cigi világítana a pofájába, hogy könnyebben észre lehessen venni és még neki állt feljebb és visszapofázott! Be kellett volna lökni a picsába az árokba!
eMTé 2013. 07. 10. 14:36 | #9
Arról nem is beszélve, hogy bár első hallásra felháborítónak tűnik, simán el tudok képzelni olyan verziót is, hogy a kölykök totál szabálytalanul, egymás hegyén-hátán mentek a bringákkal. Közlekedek kerékpárra és autóval is, de szabálytalankodás mindkét oldalon sok van. Sőt. Magam is könnyebben követek el kisebb-nagyobb szabálytalanságokat bringával (viszont tisztában vagyok vele, hogy én vagyok a hunyó, ha gáz van). Azzal meg, ha valaki a saját hülyesége miatt elesik, igenis veszélyezteti a közlekedés biztonságát, csak nálunk még mindig működik az a cocializmusból itt ragadt szemlélet, hogy aki elesik az szegény, azt sajnálni kell. Csakhogy az is megvan mindenkinek, hogy valakit viszont meg kell büntetni, mert "nehogy már". Persze hogy a nagy csúnya autóst. Ha egy autós a saját hülyesége miatt berántja a kéziféket, keresztbe áll és felfordul, azon nem is gondolkodik senki, hogy veszélyeztette -e a közlekedés biztonságát. Ha egy bicajos rántja be tökig az első féket és kabátol, akkor meg "szegény". Á .... *legyint*
Mimis 2013. 07. 10. 13:27 | #8
No, csak előkerült az a bizonyos "gumiparagrafus".... :)
Beotester 2013. 07. 10. 12:26 | #7
Azért ennyire nem egyszerű a dolog. Kérdés hogy volt e kint úthibákra figyelmeztető tábla, amennyiben nem volt akkor a kocsi vezetőjének nem feltétlen kell ugy megválasztania az oldaltávolságot előzésnél , hogy egy nagyobb kátyú esetén még maradjon bőségesen helye a biciklisnek kikerűlni sávon belűl balról egy nagy kátyút és ez esetben az előzést megkezdett gépjárműnek van elsőbbsége, igy a biciklisnek meg kellet volna állnia a kátyú elött. Ha azonban volt tábla akkor már a rendőrség tüzetesebben mérlegeli a dolgot, és nem feltétlen dönt a biciklis hátrányára. Nekem volt egy fordított esetem mikor a biciklis kiesett elém előzése közben a felezővonalig én meg ránthattam el a kormányt át a másik sávba, majd vissza. Maradtak a helyszinen tanúk is akik alátámasztották hogy a biciklis azelött esett el mielött mellé értem, mégis a rendőrségi határozat a hátrányomra döntött , ugyan ezzel az indokkal, fellebbeztem majd módosították arra hogy nem volt vétkes fél.
Tooni 2013. 07. 10. 12:24 | #6
Na jó, szándékosan, nem pedig véletlenül :P
Előzmény: bungle (5) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 07. 10. 12:19 | #5
Régen az öngyilkosságot bűntettnek tekintették, pl. az öngyilkos hulláját hóhér által égettették el (akinek meg nem sikerült, azt kivégezték? ;)).
Meg hát a Biblia is bűnnek tekinti ugyebár, szóval tényleg ne tegyetek kárt magatokban! :D
Előzmény: Tooni (4) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 07. 10. 12:12 | #4
A rendőrség minden bizonnyal együttérzését fejezi ki a hozzátartozók felé, valamint eltekint a feljelentéstől ebben az esetben
http://index.hu/belfold/2013/07/09/biciklist_gazoltak_halalra/
Egy ismerősöm, idősebb férfi, sikerült fejre álljon bringával, első féket előbb húzta be mint a hátsót. Forgalom nem volt. Szerencsétlenségére pont egy rendőr sietett a segítségére aki jól megszondáztatta majd feljelentette közúti veszélyeztetés miatt :D úgyhogy vigyázzatok kárt ne tegyetek magatokban se, mert az is bűn!
Aaron 2013. 07. 10. 11:55 | #3
Relatív gyorshajtás, nem az útviszonyoknak megfelelő vezetés?
Mimasz 2013. 07. 10. 11:54 | #2
Nem a látási és útviszonyoknak megfelelően vezetnek? :P
bungle
bungle 2013. 07. 10. 11:43 | #1
Nincs lámpa a bicajokon? ;)