Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2013. 07. 07. 09:29 | #49

Léptünk? Önként?

1. Tudtommal nem kérdeztek meg bennünket arról, hogy belépjünk-é. Vezető szarkáink eldöntötték, és kész.

2. Anno pár ember azt hitte, hogy én okos vagyok. Megkérdezték a véleményemet, ami azóta sem változott: két rossz közül választhattunk, belépünk, vagy kinn maradunk.

3. Nem barátom, tévedsz. Annak idején a "zöldek" tényleg a zöld arcukat mutatták, nem pedig a wildliberálisat.
(Ugyanaz a történet pár éve lejátszódott nálunk is, úgy hívták őket, hogy LMP.)

Lényeg: átvertek bennünket. Úgy az EU, mint saját politikusaink!

Előzmény: Stickhorse (27) +1 VÁLASZ
csákány 2013. 07. 06. 22:45 | #48
Ilyen hsz-ek előtt azért nem ártana némi utánajárást tanusítani!
Vagy túl fiatal lehetsz, vagy szelektíven amnéziás.

Mielőtt ebbe az EU nevű gittegyletbe beléptünk volna (ahol már pl.: 8 általánossal is lehet elnök valaki; ez teljesen logikus és bevált módszer: mindig a leghülyébbet kell előre tenni, mert a tudatlansága miatt, az általa vezetett GMK tetteiért nem lehet lekiismeret furdalása) az országnak (Mo.) volt egy év alatt 1000Fabatka adó, vám és egyéb bevétele, amit oda költött el, ahova akart.
Most ezek a bevételek megszűntek (hogy miért, azt remélem nem kell részleteznem) és most "kompenzációként" kapunk évente az EU-tól 7-800 Fabatkát, amit arra költhetünk, amit ők mondanak.

Tényleg nagy találmány! Azoknak, akiknek profitveszteséget okozott a nemzetközi áruszállítás vám és adóterhe. Ezen kívül kevés kivétellel mindenki rá*aszott.

Vagy pl.: Görögországban próbálj már meg venni egy kisebb szállót a tengerparton, vagy nézz meg egy görög játszóteret.
EU normák, EU-s pénz??? Visszafizetni? Mit? Miért?

Nevetséges, vagy inkább sírni való.
Előzmény: Emericus (10) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 07. 05. 13:01 | #47
Demokrácia... csak a bankok követelhetik? Nekünk Magyaroknak, nem ugyanannyi jogunk van jól élni, mint a többi európai országnak? Megfőznek a kényelmes hiteleikkel, aztán meg fizetjük duplán vissza, amit ránk sóztak "olcsón"! A baloldal pislog, hogy a Magyar a szemükbe meri mondani, hogy ez így nem jó, aztán gyáva árulókként az EU oldalara állnak. Nem baj... Ebből talán megint 2/3 lesz. (facepalm a szociknak)
-2 VÁLASZ
bungle
roberto 2013. 07. 05. 09:09 | #45
Az akcentus nem probléma. Nincs mindenkinek kimagasló nyelvérzéke.
Előzmény: sandorzsombor (44) 0 VÁLASZ
sandorzsombor 2013. 07. 05. 07:40 | #44
Magyarok ! Nektek van a világon a legjobb angol akcentusotok ... :))) KOLONI ! :))
-2 VÁLASZ
tjunior 2013. 07. 05. 07:26 | #43
Széchenyi Istvánt idéztem...
http://most.444.hu/2013/07/04/eddig-iszonyatosan-lehuztuk-az-eu-t/
Az meg a millió dolláros kérdés, hogy vajon ki miatt nem haladunk, az unijó vagy a saját szarházi mindentellopóhaveroknakátjátszó politikusaink miatt?
Előzmény: bizkit_ (38) 0 VÁLASZ
defiant 2013. 07. 05. 00:16 | #42
amit most leírtál abban teljes mértékben egyetértek veled!!
csak dühítő amikor a sok agyon támogatás közepette még sincs eredmény, sőt csak a Magyar kerül hátrányba, és ezt valamilyen módon szeretnéd kijavítani, igazságosabbá tenni a támogatásukat és egy kis normális társadalmi együttélésre és normális szabályok betartására irányítani avagy enyhén noszogatni netán kényszeríteni, hogy jó legyen, akkor jön az amnesti meg a olyan emberjogi szervezetek, akik csak akkor sírnak ha az ő érdekük úgy kívánja, de közben a Magyar, aki a rabigát húzza, dolgozik, az meg le van szarva és az eu már csak azt hallja meg, hogy már megint mi vagyunk a gonosz nácik -,- , akkor az ember könnyen mondja, azt, hogy tele a töke az eu val meg a szarrágásával.

amúgy egy kicsit tényleg eltértünk a tárgytól :)
Előzmény: Stickhorse (41) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 23:54 | #41
A legfontosabb kérdés ilyen esetben mindig az, hogy ez az életmód milyen körülmények hatására öröklődik át a generációkon, de erről már sokszor folytattam vitát én is itt az izén. A felnőtt generációk életmódján már nem lehetne nagy mértékben, jelentősen és széles körben változtatni, maximum néhányukat lehetne sikeresen integrálni és egyben kiemelni a segélyre szorulók sorából. A számomra elfogadható szakértői álláspont szerint az integrációt az fiatal és új generációk esetében kellene folytatni, hogy náluk szervesen kialakuljon a többségi társadalom számára elfogadható viselkedés. Ettől függetlenül ez nem egy általánosan elfogadott álláspont a szakértők között sem, de ne térjünk el ennyire egy irányba a tárgytól...
Előzmény: defiant (39) 0 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 07. 04. 23:33 | #40
és a holokausztro meg se emlékeztek!!!!!!!!444444
pedig csak az a fontos!!!!4444
defiant 2013. 07. 04. 23:22 | #39
"Arról, hogy "a roma ember" miért él úgy, ahogy, nálad meg nálam is sokkal okosabb emberek - szociológusok, közgazdászok - sem tudnak egyértelmű álláspontra jutni."

hát ha ezt nem tudták megállapítani akkor szerintem még sem olyan okosak ahogy azt te gondolod!
az hogy ki milyen körülmények között él legnagyobb arányban csak is saját magának köszönheti, hanem tesz semmit érte akkor nincstelen utolsó senki lesz, ha keményen dolgozik, akkor lehet háza autója, élhet akár fényűzésben is! az tény, hogy ehhez szerencse is kell, de senkinek nem fog a sült galamb a szájába repülni!!! valakinek hamar befut a szekér, valakinek meg élete végéig güriznie kell, hogy meglegyen amije van, ezt tény!
már pedig a cigányok túlnyomó többsége nem csinál semmit csak is élősködik!! várnák a zsíros jól fizető állást, ahol dolgozni nem is kell, csak ahhoz végzettség kellene! az meg nincs, mert a 8 általánost 75%-uk ki sem tudja járni! akkor miről beszélünk?? sok Magyar család van akik olyan mély szegénységből indulnak, hogy a tankönyvre alig telik, de még is tanulnak, mert tudják, hogy csak így lesz majd végzettségük, amiből majd lesz állás és pénz és így tovább!!
mindenkinek adottak a lehetőségek, mindenki kap oktatást legalább technikusi szintig ingyen (tankönyv díja) és tanulhat fejlesztheti magát és érdekes módon sok Magyar él ezzel a lehetőséggel, tanul dolgozik, láss csodát a cigánynál ez nem működik, de hogy nem! élő példák azok a cigányok akik elvégezték az iskolát, van érettségijük, szakmunkájuk, technikusijuk vagy diplomájuk!! csak ehhez tenni kell! és mindig az rinyál akinek büdös a munka!
véleményem szerint még így is túl sokat kapnak, a valaguk kivan nyalva már azért felvételt nyerhetnek az egyetemre mert cigány(ill. sokat számít ez), mintha Magyar ember nem lehetne rohadtul csóró, és még így is nekik áll feljebb és követlenek még többet!
az igazi megoldás az lenne és ez működne a legjobban: ha mindenki egyenlő feltételt kapna az oktatásban és tűzzel vassal fegyelmezni azokat, akik nem akarnak tanulni iskolát elvégezni, hanem elkallódni, bűnözni, élősködni, függetlenül attól, hogy milyen származású az egyén!!
Előzmény: Stickhorse (36) 0 VÁLASZ
bizkit_ 2013. 07. 04. 22:58 | #38
Persze hogy megallja a helyet, mert egy tehetetlen embert idezel. Vagy akar tovabb is vihetjuk... egy tehetetlen kelet-europat, amely alig 10-15 ev utan 1 ujabb unioba csoppent bele mint masodlagos tag. Utopisztikus dolog azt hinni h valaha a nyugat szintjere fogunk emelkedni, mert nem ez volt a tervuk hanem a termeles felszamolas, piacca alakitas es nyugodtan mondhatjuk, a felvasarlas.
Lehet nyugodtam szapulni oket, legyen szo EUrol, bankrendszerekrol, stb. Kevesen mernek fellepni ellenuk, de lass majd rohanast a veszkijarat fele mikor kezd osszedulni. Sajnos Kelet-europa akarhogy vesztesen fog kijutni belole mert nem volt felkeszulve ra.
Az ido h felve meghuzodjunk a padunkban veget ert, mert hamarosan nem lesz mirol beszeljuk. Felszolitanak h hagyd el az orszagot mert mar nem a te tulajdonod es az utolso oltsa le a villanyt.
Avval hogy sajat magadat probalod letolni es sirankozol otthon nem ersz el valtozast.
Előzmény: tjunior (18) 0 VÁLASZ
defiant 2013. 07. 04. 22:58 | #37
álljunk meg egy ásónyomra!!
rámnémetnemlelelmenteménmár-nak teljesen igaza van abban, hogy a cigányság jelenlegi helyzetét csak is saját magának köszönheti!! azért mert ezt választották, így akarnak élni!! hiába mondja és bőgi bele a tv-be, hogy ők nem így akarnak, de igen így és hogy miért? azért mert nem tesz ellene semmit!! nem dolgozik, nem tanul, még csak meg sem próbál beilleszkedni, abban az országban ahol éppen van, csak követel, a jogát harsogja, és közben a kötelezettségeit nem teljesíti!!! erre legjobb példa saját maga cigány! az a cigány aki rájött, hogy ő nem akar putriban élni, nem akar lopásból bűnözésből élősködésből meglenni, változtatott ezen azzal, hogy a számára is elérhető oktatási rendszert, amit miden nemzet meg ad a fiataljainak, arra használja, hogy tanul, ahogy érdekes módon miden más nemzetiségű ember megteszi csak javarészt a cigány nem! hát nem fura? és ebben semmi rasszizmus sincs!
rámnémetnemlelelmenteménmár-nak abban is teljesen igaza van, hogy pont az az eu okoskodik a kisebbségi védelmekben/törvényekben, aki 1: azt sem tudja, hogy itt vagy más nemzeteknél pl. cseh, milyen a cigányság állapota és erre kitűnő példa az az ocsmány "színdarab" amit valami holland fickó rendezett, melyben a cigányságot békés kempingező magyarnak (nem is cigánynak) állítja be, amint finom ebéd majszolása közben a náci rettegett magyar gárda vérrel vassal szétver és az összes cigány agyonveri! olvasott erről valaki? ugyanis oda kint elég nagy sikert aratott! csak azt nem értem még is hogy ??( nem mellesleg egyezünk meg itt és most abban, minden rasszizmus nélkül, hogy a cigány nem Magyar! az egy nemzet, ugyan úgymint a Magyar vagy a cseh! és például számomra sértő az, hogy a Magyarságot a cigánysággal azonosítják!! maximum vannak Magyar állampolgárságú cigányok, mint ahogy angliában sem lesz a arab származású angol igazi angol!) és avagy 2: az eu nagyon is tudja , hogy milyen itt a cigányság helyzete és köszöni ebből nem kér és nem is engedi, hogy nála ez kialakuljon, és erre másik jó példa a francia illegális cigány telepek szétverése!! akkor bezzeg senki nem mondta a franciákra, hogy milyen rasszisták, nácik, mert bántják a cigányokat, de ránk egyből rá lett ragasztva, hogy rasszista nácik vagyunk, mert innen menekülnek a cigányok! csak éppen a valós okot nem tudják, vagy nem akarják meghallani ezek a harsogók! csak azt hallják, hogy itt üldözve vannak, nem kapnak semmit stb stb, de arról semmi hír, hogy az öregeket a falvakban a cigányok kirabolják, meg ölik a Magyar lányokat már nem egy alkalommal megpróbálják megerőszakolni, sajnos valamikor sikerül is, lásd szegény Kata helyzete, vagy a minden ok nélkül kössünk bele egy Magyarba vegyük el a mobilját pénzét, aztán jól verjük agyon 6-7-en azt az egy szerencsétlent típusú dolgok érdekes módon sehogy nem jutnak el az eu fülébe, csak az ha egy cigány haja-szála meggörbül !
alapvetően a kisebbségi jogokkal sem értek egyet, sőt egyenesen hülyeségnek tartom, azon dogma szerint, miszerint ha minden ember egyenlő a törvény előtt, bőrszín, vallás, származás, .. stb e szerint és a törvények és lehetőségek mindenkire egyaránt érvényesek és vonatkoznak, akkor minek?? ugyanis ha valamely népcsoportot védeni kell a kisebbsége miatt akkor már is bukott az előző teória, miszerint mindenki egyenlő! pedig ha jól tudom a Magyar, az usa és több más ország alkotmányában is megtalálható ez a pont!! ugyanis ha ezt a pontot betartanák akkor semmi szükség nem lenne kisebbségi törvényekre, amik igazából csak arra jók, hogy a többséget negatív megkülönböztetés érje emiatt a kisebbség javára és még a kisebbséget sem képes megvédeni!!
Stickhorse 2013. 07. 04. 20:09 | #36
Például a legutóbbi bankadóra, amit az önkormányzati tartozásokra vonatkozó visszamenőleges törvény helyett hoztak, miután figyelmeztette őket néhány közgazdász, hogy az kvázi államcsődöt jelentene. A rendelkezés okaként a kormány kommunikációjában végig az szerepelt, hogy az Európai Unió "kérésére", vagy inkább az Unió által kikényszerítve hozták meg ezt a döntés a túlzottdeficit-eljárás miatt, pedig a törvénytervezet elkészítésekor már megszüntették az eljárást. Feltételezhető, hogy egy rejtett kampány-költségvetés kialakításában játszik szerepet az új adó, ezt viszont nem nevezném racionálisnak, vagy akár gazdaságilag megfontoltnak vagy indokoltnak, még akkor sem, ha valószínűleg többek között ez teremt forrást a pedagógus-béremelésre, ami viszont régóta szükséges lenne.

Hogy nem volt-e választásunk belépni az Unióba? Már hogyne lett volna. A norvégok is visszafordultak a kapujából, példának okáért. Persze más pozícióból tárgyaltak, de azért azt mondani, hogy gyakorlatilag nem volt választásunk, elég meredek. Sőt, mást mondok. Akár ki is léphetünk, ha nem tetszik.

Arról, hogy "a roma ember" miért él úgy, ahogy, nálad meg nálam is sokkal okosabb emberek - szociológusok, közgazdászok - sem tudnak egyértelmű álláspontra jutni. Ettől függetlenül az Orbán-kormány kisebbségvédelmi kommunikációja és tényleges tevékenysége köszönőviszonyban sincs egymással.
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 07. 04. 19:58 | #35
Nem tudom pontosan melyik döntésre gondolsz,akkor, mikor azt írod, hogy "racionálisan meg nem indokolható".Minden egyes törvény, rendelkezés vagy döntés indoklás után kerül elfogadásra.Az már nézőpont kérdése, hogy ezt a döntést ki-ki mennyire tartja racionálisan megindokoltnak.Az, hogy beléptünk az Unióba szintén egy érdekes dolog.Bár azt mondjuk, hogy lett volna, de mélyen mindenki tudja, hogy nem volt más választás.Illetve ha nem abban az évben, akkor később biztosan megtettük volna, ahogy ezt mások is, annak ellenére, hogy nem feltétlenül felhőtlen boldogságban úszva és fentartások nélkül tettük, teszik ezt meg.Ha reálisan és ésszerűen nézzük, akkor nincs és nem is volt más választás.Erről az jut eszembe, mikor az USA-ban valaki bekerül a börtönbe.Rengeteg választása van, hogy melyik bandához verődik vagy esetleg egyedül birkózik meg a hely "hatalmaival".Aki az egyedüllétet választja,az magára marad, sebezhetővé válik, főleg abban az esetben ha nincsenek meg a túléléshez elengedhetetlen adottságai.
Tehát elgondolkodtató EU-s csatlakozásunk kapcsán, hogy beszélhetünk e egyáltalán szabad akaratról.
Az hogy milyen módon vagy minek a segítségével kerültünk ki a túlzottdeficit eljárás alól pedig szintén támadható ,ha támadni akarjuk.De miért akarnánk, hiszen az nem volt megszabva, előírva, hogy hogyan hajtsuk ezt végre.A többi tagállam sem válogatott és válogat az eszközöket tekintve annak érdekében, hogy kikerüljenek a válságból vagy egy adott eljárás alól.Más ország mégsem kap fekete pontot és sarokbaállítást.
A kisebbségi kérdéssel kapcsolatban csak az baj, hogy úgy próbálnak tanácsot és iránymutatást adni, hogy azt sem tudják mi fán terem a cigányság.A roma ember nem azért él így Magyarországon,mert nincs demokrácia vagy mert elnyomás lenne,hanem azért mert többségük így akar élni.Ez a szabad akarat.
Előzmény: Stickhorse (34) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 19:13 | #34
A legtöbb tagállam nem ért egyet valamilyen formában az EU működésével. Nem ez jelenti a nyílt háborút. Az jelenti a nyílt háborút, amikor minden racionálisan meg nem indokolható döntésünket az Európai Unió által kikényszerített lépésnek tüntetünk fel, a legegyszerűbb és legáltalánosabb kötelezettségszegési eljárásokat is kettős mércének meg csak ellenünk irányuló támadásnak kommunikáljuk, amikor a szovjet elnyomáshoz hasonlítjuk a szabad akaratunkból választott közösséget, amitől ráadásul a szuverenitásunk megnyirbálását féltjük, miközben elsők között írjuk alá, hogy majdan valamikor szeretnénk részesei lenni a közös bankfelügyeletnek.

A túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülés önmagában nagyon szép eredmény. Annak fényében, hogy mindezt a 2008-as válság miatt amúgy is hanyatló-stagnáló gazdasági mutatók mellett bevezetett piaclassító intézkedésekkel, valamint magánvagyonok zárolásával és visszamenőleges rendelkezésekkel értük el, az már közel sem. Mennyivel szebb lett volna, ha ehelyett javítanak az adózási morálon, ésszerűsítik a közigazgatás működését, és átláthatóvá teszik az államkassza működését.

A jelentést lehet viccnek tekinteni, de aki elolvassa, az jobb esetben azt látja, hogy a megfogalmazott témakörben egy átfogó és összeszedett tanulmányt olvas. Tételesen felsorolja, hogy melyik, általunk is elfogadott alapértékekkel megy szembe. A legnagyobb hibája talán az, hogy hazánkban ezzel nem tud komoly hatást kiváltani. A magyar politikai kultúra jelenlegi szintjén a "demokratikus értékek" valamiféle megfoghatatlan, távoli, szinte idegen hókuszpókusznak tűnnek, mer' nem lesz tőle több a zsebünkben. Éppen ezért lehet ezeket aztán relativizálni, félremagyarázni, elbagatellizálni.

A kisebbségi kérdésről csak annyit, hogy az Orbán-kormány az egyik legnagyobb - és egyébként elismert - vívmányának azt tartotta hazánk uniós elnöksége során, hogy aktívan szerepet vállalt a kisebbségi integráció előremozdításában. Az Európai Unió álláspontja szerint sajnos csak szavakban. Nem muszáj ezzel egyetérteni, ennek ellenére ezt egy olyan közösség fogalmazta meg, melynek a véleményét jelenleg hazánk nem hagyhatja figyelmen kívül.
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 07. 04. 18:04 | #33
Tehát ha valaki nem ért egyet bizonyos dolgokban az EU-val, akkor az már nyílt háborút folytat?Az a jó tagország,aki megfelelő módon tudja betölteni a bólogató kutya szerepét?Ez lenne a fene nagy demokrácia, amit követnünk kellene?

Ahogyan te is írtad a túlzottdeficit eljárás a belépésünk kezdetétől él.Most viszont sikerült kikerülnünk belőle.Már ez is becsülendő lehetne, de nem az, mert csak attól hangos a sajtó, hogy megint "rossz fát tettünk a tűzre".Ha régen is voltak ilyen eljárások,csak nem verték nagy dobra,akkor most minek, vagy kiknek köszönhető ez?Ezt nem az ország fújta fel, hanem az EU.
Ez a jelentés pedig egy vicc.Aki elolvasta az láthatta, hogy ez a "kákán is csomót keres" tipikus esete.Ha nincs mibe konkrétan belekötni,akkor belekötünk mindenbe.
A médiatörvény,a választási reformok,a vallásszabadság és a kisebbség kérdése mind olyan, melyekről szinte minden országnak más a véleménye.És ezek még az EU-n belül sem egységesek.Akkor hogy döntik el, hogy hol demokratikus és hol nem?!A kisebbségek jogairól is úgy tudnak tanácsot osztogatni,csak akkor tudnám, hogy ha a legtöbb országban annyira szeretik őket(romák) és olyan nagy a demokrácia,akkor mi a francnak küldik őket vissza hozzánk?!
Azt pedig elég nagy felelőtlenség kijelenteni és félrevezetés is lenne, hogy a szocialista kormányzás idején nem volt vagy nem lehetett volna indok arra, hogy ilyen és ehhez hasonló jelentés szülessen.Csak hát mégsem született....

Előzmény: Stickhorse (31) +1 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 07. 04. 17:09 | #32
Rendszerváltás nem igazán volt, max. vagyon és hatalom átmentés. Az ország ostobábbik felének még 2006 után sem esett le, hogy a választások is csak arról szólnak, hogy az nyer, aki szebben hazudik és többet igér. Ez viszont sehol nem demokrácia. Amúgy csodálkozom azon, hogy az az állandóan demokratikus és igazságos EU akkor miért nem ejtett legalább pár krokodilkönnyet az "országban tomboló demokráciáért".

Arra büszkék, aminek negatív hatásait észre sem veszik(vagy csak lesza...): kapkodva létrehoztak pár hangzatos, de csak kevesek javát szolgáló intézkedést és most azt hiszik, hogy ők szarták a spanyolviaszt. Sajnos ez bármelyik eddigi kormányról elmondható.
Előzmény: hawkeye (16) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 15:52 | #31
A "ferkóék" idején részben - elég jelentős részben - azért volt más a hazai "euro-légkör", mert nem folytattunk nyílt háborút az Európai Unióval.

Azzal nem lehet vitatkozni, hogy a klasszikus jobb- és baloldali felosztás szerint a "ferkóék" idején is alapvetően baloldali többségű volt a Parlament, bár ez a többség jellemzően úgy néz ki, hogy az "inkább balra húzók" vannak olyan 50-55%-kal, 40 egynéhány százalékon állnak az "inkább jobbra húzók", és a maradékot az euroszkeptikus tábor képezi. Ez bármiféle parlamenti berendezkedésben csak nehezen jelent olyan többséget, ami "8 éven keresztül tartó kussolást" eredményez.

Ez a "8 éven keresztül tartó kussolás" amúgy nem is létezett.

A túlzottdeficit-eljárás például a belépésünk óta érvényben van. A szocialista kormányok az eljárás megszüntetése érdekében valóban nem tettek sokmindent, sőt, mint utólag kiderült, a Gyurcsány-kormány idején feltehetően megtévesztő adatokat is közöltek az illetékes felügyelő szervekkel. Az eljárás ennek ellenére létezett, csak mivel ez a bizonyos nyílt háború nem volt jellemző, nem ez uralta a hazai kommunikációt. Arról már nem is beszélve, hogy egyes források szerint kezdetben az Orbán-kormány sem volt ilyen harcias deficitcél-követő...

Kötelezettségszegési eljárásokból az Unióban minden pillanatban több száz van érvényben, a legkisebbtől a legnagyobb tagállamokig, meglepődnék, ha a "8 év kussolás" időszaka alatt egy ilyen sem folyt volna, csak ezt szintén nem volt szokás itthon nagy dobra verni, amúgy értelme sincs sok, ha nem akar az ember az Unióból feleslegesen ördögöt faragni.

A jelenlegi jelentéstétel és az azt követő eljárás olyan események hatására született, amik viszont példátlanok voltak az említett 8 év során, így hasonló megindítására nem volt semmi indok, nem kellett baloldali összefogás a háttérben, hogy ne induljon ilyen.

A szocialista kormányok tehát nyilvánvalóan versenyelőnnyel indultak a pártcsalád szempontjából, de azt állítani, hogy semmiféle ilyen eljárás nem volt érvényben hazánkkal szemben a kormányzásuk alatt, félrevezető.
Előzmény: defiant (30) 0 VÁLASZ
defiant 2013. 07. 04. 15:07 | #30
azt furcsaságot senki nem jegyzete meg, hogy annak idején a medgyesi-gyurcsány 8 féktelen éve alatt a majdhogynem államcsődbe vitt országunkat soha büdös életbe nem meszelték el az eu-ban, egy jelentés és semmiféle eljárás nem indítottak ellenünk, miközben sorra vettünk fel hitelt az eu-tól az imf-től, amikről azt sem tudjuk hova lettek, ez senkinek nem tűnt fel ? nem mondom, hogy orbán jól csinál dolgokat sőt, édes kevés ez is , de még ha nem is jó úton halad, de legalább arra felé néha, de ezzel szemben a liberális- komcsi horda 8 éve alatt totális állam szétlopás ment, meghamisított jelentésekkel és az eu meg úgy kajálta meg ezeket, mint egy etiópiai a zsíros deszkát!!?? szóval vagy ennyire hülyék az eu-ban, hogy 8 évig át lehetett őket verni, vagy összejátszás van a dologban, (ők hitelt adnak, mi meg felvesszük a nép megfizeti!!??) bárki mondhatja azt, hogy persze másra könnyebb kenni, DE nekem azt senki ne mondja, hogy nem gyanús egy kicsit ez, meg hogyha megpróbálunk lábra állni és hiteleket elutasítva magunk boldogulni (amihez jogunk van), és emiatt pár dolgot másként csinálunk, mint esetleg az eu füttyentené, akkor egyből mi vagyunk az eu fekete báránya!!
Morvainak meg abszolút igaza van: mióta orbánék megnyerték a választást és nem úgy táncolnak, ahogy az eu azt fütyüli azóta sorba jönnek a Magyarországgal kapcsolatos jelentések, eljárások stb..miközben ferkóék idején meg nagy kuss volt!! és még mielőtt valaki azzal vádolna, hogy orbán párti vagyok az téved, és még azt is kevésnek tartom ahogy ő állt ki a Magyar nép mellett az eu-ban, miközben más régebbi tagállamok a saját népeik mellett 100 szor erősebben kiállnak (védik) és még sincs sírás rívás, jelentés, eljárás, akkor hogy is van ez??? biztos hogy nálunk sem 100% jó miden sőt tutira nem és nálunk is van bőségesen hiba és rossz döntés, de biztos, hogy csak nálunk van a hiba és esetleg máshol nem is lehet??
+3 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 14:49 | #29
A Tavares-jelentés pont az általad említett okokból tartalmaz általános ajánlásokat az Unió szerveire vonatkoztatva, amik ilyen formában minden tagállamra általános érvényűek.

Máshol most épp azért nincs ilyen jellegű (!!!) vizsgálódás, mert jellemzően nem közjogi és alkotmányos aggályok/problémák vannak - kivéve az olasz kormányváltás körül kialakult mizéria -, hanem többnyire gazdaságiak. Azzal pedig nem a Parlament foglalkozik, hanem a Központi Bank, az ECOFIN, meg az egyéb gazdasági szakosodott szervek és szakbizottságok.
piszok alfred 2013. 07. 04. 14:49 | #28
Olybá tűnik, már sokan elfelejtették, hogy ez az ősi foglalkozású embernek kinéző valami képviselővé választása után szinte azonnal felsőbbrendűnek képzelte magát, és egy szaros parkolást is a mentelmi jogával akart elsumákolni.
Egy normális világban megköszönnék a baromkodását, és megfelelő helyre utalnák be, ha még működne a sárga ház.


+1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 14:44 | #27
Az Európai Unió hellyel közzel - függően attól, hogy melyik szerződést tartjuk a kiindulópontnak - 50 éves múltra tekintett vissza 2004-es csatlakozásunk idején. Amikor mi beléptünk, közel 15 év előkészítő folyamatai álltak mögöttünk, ismerhető volt a franciák agrárpolitikai előnye, az egyesült-királyság politikai irányultsága arra vonatkozóan, hogy inkább bővüljön, semmint mélyüljön az együttműködés, ismert volt a németek kimondatlan, de formálódó kiskirály szerepe, vizsgálni lehetett a jelenleg problémás portugál, spanyol vagy akár görög piaci folyamatokat, sőt, a velünk belépő tagok viszonyaival is tisztában voltunk.

Ismertünk tehát "rabszolgát" és "rabszolgatartót" egyaránt, érdekes módon mégis készségesen írtuk alá a "rabszolgatartás" intézményes egyezményét, amiben Orbán Viktornak és pártjának is bőségesen jutott szerep. Mindezek után azt mondani, hogy az Unió nekünk így nem tetszik, azért elég érdekes. Akkor minek léptünk be, kérdem én?

Az Európai Parlament mellesleg az egyetlen szerv, ahová az országok közvetlenül küldenek képviselőket, a többség tehát az Európai Unió országainak pártszimpátiáját tükrözi. Ez a rendszer szintén élt 2004-ben, ugyanolyan politikai váltógazdaság jellemzi, mint jó esetben minden demokratikus berendezkedésű államot. A szégyenletes zöldeket ugyanúgy beszavazták az európai érdek és értékközösség tagjai, mint az Európai Néppárt akármelyik tagját.

A horvátoknak meg múlt héten sem volt felhőtlen a jókedvük, sokkal többet és tisztábban láttak már az Unió árnyoldalaiból.
Előzmény: hawkeye (24) 0 VÁLASZ
Szoli 2013. 07. 04. 14:43 | #26
Morvai Krisztinának igaza van!
Váljunk el az EU-tól. Zárjuk be az ország határait, és megmutatjuk 10 év múlva, hogy a magyar gazdaságpolitika milyen jól teljesített :-o (bár lehet, hogy csak éhen halt magyarokat találnak...)
-1 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 07. 04. 14:30 | #25
Ezt a Tavares jelentést nyugodtan átadhatnák még jó pár EU-s országnak.Kíváncsi vagyok, hogy mennyi ilyen és ehhez hasonló jelentés fog még készülni.Pedig ha jól tudom,akkor rajtunk kívül más országok is vállalták az EU-s tagsággal kapcsolatos elveket,előírásokat.
Ha éppen másba nem lehet belekötni,akkor írjunk egy jelentést, hogy az adott országban az emberek mennyire el vannak nyomva.Legyen csak házon belül is vihar a biliben ha éppen most nincs.Essenek egymásnak ismét a lakosok és ébresszük fel őket, hogy valójában mennyire sz@r is nekik.
Csak tudnám mitől van nagyobb demokrácia a többi európai országban?Illetve azt lenne jó egyértelműen tisztázni, hogy mi is a demokrácia igazi jelentése, mert ahogy elnéztem ebben még a tagállamok képviselői sem értettek egyet a vitában.
Igazából jelen esetben Tavares személye másodlagos, mert csak kiemeltek egy nyulat a kalapból, aki szócsőként használható.Nyilván nem ő találta ki ezt az egészet, a haragom nem is felé irányul, csak érdekes, hogy pont egy olyan ország képviselője készítette ezt el,akinek a hazájában jóval nagyobb káosz uralkodik.Nekem kicsit morbid.Mondjuk furcsa lenne azt is látni, ahogy mondjuk Matolcsy tanácsot adna vagy jelentést írna Németország pénzügyi helyzetével kapcsolatban.
A vitáról meg csak annyit, hogy nekem az jött át képernyőn keresztül, hogy pár véresszájú hiéna óbégatott össze-vissza, gyakran vádaskodva, konkrétumok nélkül.A szavazás pedig gondolom mennyire volt demokratikus.Ezt a jelentést nem az országunknak kellett volna szegezni, hanem az egész EU-nak.
hawkeye
hawkeye 2013. 07. 04. 14:24 | #24

Az a baj, hogy te abból indulsz ki, hogy az EU egy demokratikus liga, amelyben a tagok egyenlőek.

Pedig erről szó nincs.

Vannak rabszolgatartó, és rabszolga államok.

És garantálom, hogy pár év múlva a horvátoknak sem lesz olyan jókedvük, mint a múlt héten.

Ez olyan, mint a viccben. A liberálisok keblükre ölelnek, egészen addig, amíg azt teszed, amit ők mondanak. Ha nem, jól megvernek, és lelövik a kutyádat...

És az EP-ben kié is a többség?

Ja igen, a legszégyenletesebb a az ún. zöldek szereplése. Ezek a gyalázatos kreatúrák a környezetvédelmen lovagolva szereztek jól fizető pozíciókat. A zöld már csak a bankjegyekkel kapcsolatosan jut eszükbe... :(
Előzmény: Stickhorse (22) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 14:04 | #23
Ez nem "szarfényezés". Pusztán azért politikai indíttatású, mert egy politikai szerv indítványozta és fogadta el. Mellesleg az Európai Unió egyetlen, valamelyest is a képviseleti demokrácia elvén működő szerve, ami különösen visszás arra a Fideszre nézve, ami minden intézkedését a kétharmad sűrű hálójába burkol, ami ugyebár a hazai képviseleti hatalom non plus ultra-ja.
Előzmény: Emericus (21) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 14:02 | #22
Például? Én tegnap olvastam el, de nem találtam benne sokmindent, hacsak nem bizonyos rendelkezések évszámai, esetleg a paragrafusok száma nem pontos, azt valóban nem ellenőriztem végig.
Előzmény: hawkeye (20) 0 VÁLASZ
Emericus 2013. 07. 04. 13:57 | #21
Persze, politikai inditítású... Hagyjuk már ezt az álszent maszlagot! A csúti gané szintjén maradva, ha a fociban szabálytalanságot követsz el, akkor megbüntetnek, kiállítanak vagy el is tilthatnak! Miért működne máshogy az EU? Ne fényezzük már a szart!
Előzmény: Stickhorse (19) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 07. 04. 13:57 | #20

Ez igaz: "A Tavares-jelentés nyilvánvalóan politikai indíttatású..."

Ez nem: "...a Tavares-jelentés megállapításai tényszerűek és helytállóak..."

Közel tucatnyi ténybeli tévedést tartalmaz. Például.
Előzmény: Stickhorse (19) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 13:52 | #19
Ezt a nemzetközi finánctőkét ezt ti hogy képzelitek el?

Amit az emberek manapság háttérszervezetek befolyásának hívnak, azt régen úgy hívták, hogy lobbi. Politikai, meg gazdasági. Ez a szó biztos nem volt eléggé fenyegető hangzású, bezzeg a háttérhatalom.

Nagyjából olyan ez, mint a manapság szitokszóként használt "spekuláció", ami évtizedes tőzsdei fogalom, egyszerű árfolyamváltozásokra alapuló, kockázatvállalással járó tőzsdei ügylet.

Az általad linkelt amerikai lehallgatási botrány az USA őszödi beszéde. Én azt nem fogom fel, hogy valaki meglepődik azon, hogy működik a titkosszolgálat/hírszerzés.

A Tavares-jelentés nyilvánvalóan politikai indíttatású, hiszen az Unió politikai - semmint szakmai - szerve leginkább a Parlament. Nem véletlen, hogy a szakmaiságában ilyen területre ki nem térő Bizottság a Parlamentet kérte fel az ügy kivizsgálására.

Ettől függetlenül a Tavares-jelentés megállapításai tényszerűek és helytállóak, és pusztán arra hívják fel a figyelmet, hogy az általunk 2004-ben felvállalt elvekhez tartsuk magunkat.
Előzmény: hawkeye (15) +1 VÁLASZ
tjunior 2013. 07. 04. 13:34 | #18
Az, hogy az idézet esetleg más országban is megállja a helyét, min változtat? Attól jobb, mert triviális lesz?
"De legalabb mi probalkozunk ujito megoldasokkal. S mivel eleg sok nemzetkozi szapulast kapunk vmit jol csinalunk. "
Szerintem ezzel a mondattal, csak az idézetet támasztod alá. Mi mindig minden jobban tudtunk, csak valakik állandóan visszahúztak. Most is a kezünkben a bölcsek köve, csak a gonosz EU ki akarja csavarni belőle, mer csak.
Arról már végképp nem beszélve, hogy az Orbán-kormány nem egyenlő Magyarországgal, ergo ha őket bírálják nem Magyarországot bírálják, bárhogy is próbálják elhitetni az emberekkel.
Előzmény: bizkit_ (9) +1 VÁLASZ
Emericus 2013. 07. 04. 13:27 | #17
Mennyi az a veszteség? Milyen veszteség és kinek??? Ki okozott itt veszteséget? Veszteséget nem az agyalágyult gazdaságpolitika okoz? Miért van az, hogy Szlovákia, Lettország, Litvánia, Észtország stb. fejlődik, sőt most már a Horvátok is az EU tagja? Hogy is van ez?
Előzmény: JoinR (12) -1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 07. 04. 13:24 | #16

Én még azt sem értem, hogy ezek a macskajancsi, magukat politikusnak nevező magyar bűnözők ugyan mire oly büszkék.
Az eltelt közel negyed évszázadban az ország állapota csak romlott. Pedig a rendszerváltás a jobbítás ürügyén ment végbe. Ehelyett tönkretettek és elloptak mindent. Főképp a létünket és létbiztonságunkat...

De ők büszkén verik a mellüket. Mire fel???
hawkeye
hawkeye 2013. 07. 04. 13:20 | #15

Tavares megbízást teljesített. Megbízói pedig az EP urait madzagon rángató "megbízók", akiket viszont a nemzetközi finánctőke rángat dróton.

Sajnos a helyzet egyre rosszabb. Most éppen az NSA botrány során derült ki, hogy kik a Föld bolygó csendőrei.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130701-amerikai-lehallgatasi-botrany-eu-kepviseletek-es-tisztviselok-is-celpontok-voltak.html

És ne gondoljátok, hogy az említett hatalom eltűri, hogy egy tízmilliós ország ne álljon be a sorba!

Ha innen indultok el, egyértelmű lesz a Tavares-jelentés készítésének oka.

Nemsokára jön a többi, hasonló.

Vagy beállunk a sorba, vagy majd a CIA becsempész pár vegyi fegyvert Taszárra, s ennek ürügyén porrá bombázzák az országot.

Megtették már nálunk kisebb országgal is....
Előzmény: Stickhorse (13) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 07. 04. 13:13 | #14
"Mondok egyet: a hajléktalan jogai sérülnek, mert nem fekhet le, nem építhet magának kunyhót akárhová."

Emlékszem még a "régi szép" időkre (1990-es évek vége), amikor a csöves a saját húgyában fetrenghetett a 2-es metrón a szerelvény egyik ülésén. De a 2000-es évek közepetájt szép látvány volt az is, amikor a csöves bácsi a régi Köki lépcsőjén "pihent", közben arca alól szivárgott a vér. És Annyira "örömteli", hogy amint megérjezek a Déli Pályaudvarra, ésvtizedes húgyszag és csöveskolónia fogad. (Manapság)

Sajnos az orszégunk még abban a szakaszban van, hogy ismét magára találjon. A túlzott liberál-multikulti nem járható út, mint ahogy a kúkemény keresztény-konzervatív szellemiség sem. Valahol a kettő egyensúlyában jó lenne megtalálni az utat.
Előzmény: jakatta (5) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 07. 04. 13:01 | #13
Azért azt jegyezzük meg gyorsan, hogy Rui Tavares nem saját szakállára, jókedvében, "jódolgában" végezte a vizsgálatait, hanem az Európai Parlament 2012 februári határozata nyomán felállított eseti bizottság vezetőjeként, ami - és ezáltal a jelentést tevő rapportőr is - azért lett, mert a témában egyébként érintett parlamenti szakbizottság tagja is.

Majd ha arra kérik fel egy parlamenti határozat nyomán, hogy folytasson vizsgálatokat egy bizottság élén a saját hazájában is, akkor arról is fog születni az ő neve alatt egy jelentés.
JoinR 2013. 07. 04. 12:56 | #12
Amit írtál ötlet az minden, csak nem jó :DD
Ha levonjuk a bankszámlából a veszteségeket, amiket okoztak, valószínűleg túl sokat nem kéne befizetni. Ha meg mégis, akkor is ott van a tény, hogy az itt lévő pénz sokkal differenciáltabban oszlik el, mint korábban, a társadalmi különbségek nőttek - persze hogy mennyire az EU miatt, más kérdés, de erre senki nem képes megalapozott választ adni..
Előzmény: Emericus (10) -1 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 07. 04. 12:55 | #11
Persze-persze.Csak ha belegondolunk,akkor közvetve ugyan, de az országot is érik a vádak, illetve minket súlytanak az esetleges szankciók.És innentől kezdve nem csak a jelenlegi kormányra tartozik, hanem ránk is.Nem azt fogják mondani, hogy ez az Orbán megint f@sz volt, hanem, hogy " na, már megint a Magyarok!"
Ha jól teljesítünk,akkor abban nekünk legalább annyi szerepünk van, mint a kormánynak.Ha nem jó a Magyaroknak,akkor miért nem lázad fel a nép, miért egy senkiházi portugál b.zi mondja meg, hogy nekem vagy neked mi a jó, főleg úgy, hogy náluk nagyobb káosz és fejetlenség van.
Nyilvánvaló, hogy esélyünk sincs az EU nélkül, hülyeség is erről vitázni.
Emericus 2013. 07. 04. 12:44 | #10
Álljunk már meg! NEm az országot kritizálták vagy ítélték el, hanem a csúti gané és kuplerájának mocskos dolgait! Kurva nagy különbség!
A képen látható némber meg inkább kussoljon! Veri a nyálát, de jó neki az EU parlamenti pénz... Kétszínű mocsok!
Egyébként van az EU dologra egy jó ötletem: létre kell hozni egy bankszámlát, amir bárki bármennyit befizethet. Kikötés, hogy 5 millió összbefizetés felett vagyonosodási és adóellenőrzés is járna hozzá. Amikor összegyűlt az a pénz, amit az EU nyomott az országba, akkor vissza lehet adni és kilépni. A kilépés miatt külföldi állásukat vesztő embereket pedig kártalanítani kell ugyanebből az összegyűjtött pénzből. Melyik mélymagyar lesz az első befizető???
-3 VÁLASZ
bizkit_ 2013. 07. 04. 12:39 | #9
Abszolut nem lehet ezt csak a magyarsagra rafogni, ha korulnezel csak a karpatmedenceben ez a szoveg a nemzetek nagyreszere ervenyes. Mennjel 1 kicsit vakaciozni a kornyekre s megtudod. Ugyhogy nem csak a magyarsagnak van baja a vilaggal, kornyezetevel.
De legalabb mi probalkozunk ujito megoldasokkal. S mivel eleg sok nemzetkozi szapulast kapunk vmit jol csinalunk.
Előzmény: tjunior (6) -1 VÁLASZ
kozesincsember 2013. 07. 04. 12:29 | #8
Vegyük már észre, hogy nem az országot bírálják, hanem az Orbán-kormányt:D A gépezet pörög, mindenki elhiszi, hogy "megint szívatják szegény Magyarországot", közben meg csak Vitya akar elbújni a magyar nép mögött, amihez a jobbik aszisztál. Nem azt mondom, hogy minden fasza az unióban, de azért lássuk már be, hogy még mindig jobb vele, mint nélküle. Képviselni kell a népet, de nem ilyen esztelen módon, mint ahogy ezek teszik. A jobbik frakció felének meg nem tudom, hogy lehet érettségije is egyáltalán, (főleg a debreceni szekciónak), mert csak annyit tudnak hajtogatni, hogy "Nem vagyunk gyarmat, ha mi kormányzunk, akkor kilépünk a zunióból". Egyszer gondolnának bele, milyen végzetes lépés lenne egy kicsiny nyitott gazdaságú országnak ezt meglépnie, főleg, hogy az egésznek nettó haszonélvezői vagyunk. A unión belül mi kapjuk a 2. legtöbb 1 főre jutó támogatást és a beruházásaink 97%-át is az EU fedezi. Az meg külön érdekes, hogy a magyar népesség 67%-a támogatja az EU tagságot (2012-es felmérés). Szóval nem hiszem, hogy szerencsés dolog olyat kijelenteni, hogy a "magyarok többségének az üzenete"... Nem vagyok jogász, de amiket ezek beleirkáltak az alaptörvénybe tényleg szembe megy az európai alapértékekkel amiket belépéskor elfogadtunk. Nem olvastam a jelentést, csak a nagy sajtóorgánum ami követte vágott képen. Majd talán neki kezdek egy kevésbé pörgős napon.
+1 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 07. 04. 12:24 | #7
Érdekes, hogy egy Portugál képviselő nem talált jobb célpontot jelentése megírásához, mint a Magyarokat.Ez a "szimpatikus" fiatalember foglalkozott többek között guantánamoval, bangladessel, most Magyarországgal.A kérdésem az volna, hogy nem a saját országával kellene foglalkoznia?Nem ott kellene megoldást találni a nem éppen rózsás helyzetre?Mert ha jól értesültem, akkor lehetne a hazájáról is egy szép jelentést rittyenteni.
Az zavar, hogy adott egy ország, jelen esetben a mi kis hazánk.Nem mondom, hogy minden intézkedéssel egyetértek és azt sem, hogy a jelenlegi kormány(csakúgy mint az előző) jól, hibátlanul végzi a dolgát.De egy tény, póbálunk valamilyen módon kikecmeregni a szarból, visszautasítjuk a "segélycsomagokat", az újabb hiteleket az uzsorásoktól.Erre nemhogy bíztatást, elismerő szavakat kapnánk, még mi vagyunk a tetvek,akiken ismét csámcsoghat a képmutató, beteg világ.
Mi Magyarok tényleg tudjuk mi a nélkülözés, tudjuk mi a hazaszeretet és egy alkalmazkodó, munkás nép vagyunk.Nem érdemeljük meg ezt a bánásmódot, azt hogy veszett kutyaként pórázon, kikötve tartsanak.Kijár nekünk is a tisztelet és igenis az elmúlt évtizedek után jó lenne a saját lábunkra állni.
Nyilván a Portugálokat, Görögöket most nagyon szeretik az EU-ban, hiszen jól teljesítettek, sikerült csődbe vagy csőd közeli helyzetbe taszítani országukat, így újabb hiteleket lehetett nekik kiutalni.
Itt ez a lényeg, hogy a kis országoknak le kell feküdniük a nagyhatalmak előtt, hogy azok kiszipolyozhassák az országot és azok lakosait.Aki ennek nem tesz eleget,azt megb.sszák.
Például, hogy ne menjünk messzire, Portugáliában a reform és költségvetési intézkedések mélypontra sodorták az országot.Nemhogy nem teljesítette az ország a tőle elvártat, de csődközeli állapotba került és segélycsomagot igényelt kb. 100 milliárd eurós összegben.
Akkor kérdem én, hogy egy ilyen ország képviselője mi az anyjáért nem a saját hazájának ír jelentéseket????
+1 VÁLASZ
tjunior 2013. 07. 04. 11:35 | #6
Nem is olyan régen, egyszer már leírtam ezt az idézetet, szerintem nagyon találó és ide illik.
"A magyar magát senkinek alávetni nem engedi, mindenki vezér, úr akar lenni, s ha éppen jó órában van, maga alatt felrúgja a port és azt mondja: ez a világ közepe, hol én állok! …
Gyűlölségi hajlama nem egy magyarnak koránt sincs kimerítve azon antipátia által, mellyel az arisztokrácia iránt viseltetik, de midőn előszeretettel gyűlöli ezt, nem kevésbé gyűlöli a kormányt, gyűlöli az egyházi rendet, gyűlöli a katonát, gyűlöli a németet, gyűlöli a horvátot, gyűlöli a tótot, gyűlöli a görögöt, gyűlöli a városi polgárt, gyűlöli a kereskedőt, gyűlöli egyik a másikát, stb.; szóval gyűlöl mindent, mert hiszen hasonneműjével sem él békében, paraszthoz vonzó szerelme pedig bizony nem óriási, s mégis biztos öbölben véli magát, mert hiszen mégis szeret valamit, s pedig legőszintébben s mindenekfölött, tudniillik a hazát, vagy tulajdonképp –mert ugyan mi a puszta haza a benne lakó egyesek nélkül- a hazával mindig egybekevert saját drágalátos magát!”
Mi mindig másban keressük a hibát, sosem magunkban, most éppen a gonosz multi meg az EU a sláger.
Az EUban van elég probléma és messze nem tökéletes, de mutasson valaki egy jobb alternatívát, ami kicsit is reális.
+2 VÁLASZ
jakatta 2013. 07. 04. 11:26 | #5
[Komment megjelenítése...]
izébigyó 2013. 07. 04. 11:20 | #4
http://eurologus.444.hu/2013/07/03/orban-az-ep-ben/

"Mindezek mellett még arra is futotta idejéből és szónoki tehetségéből, hogy ismét megmutassa Európának, micsoda gazdasági hanyatlásban van, miközben Magyarországon rakétaként tör felfelé az életszínvonal. Jó tudni ezt, meg azt is, hogy Orbán Magyarországon megvédi a zsidókat."

Az a fej! :D Tényleg, mit szívhatott?
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 07. 04. 10:11 | #3
Bocsánat a félrefogalmazásokért :(
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 07. 04. 10:10 | #2
Az előzmény az volt hogy Riu Tavares portugál képviselő az EU-s alapjogokkal kapcsolatban kritizálta egy jelentésben Magyarországot. Azt sajnos nem tudom, hogy konkrétan miben talált problémát.
A bökkenő az, hogy egy mienk egy olyan ország, ahol már nem is olyan régen már volt egyszer egy "unió", amely jelentősen beleszólt az emberek életébe. Morvai Krisztina és haverjai (de leginkább a szavazói) körében ez ilyen reakciókat vált ki. Ez nem feltétlenül baj, oda kell figyelni erre is.
Magyarország az EU csatlakozás óta nem nagyon képvselte a saját érdekeit az EU parlamentben. Kb.: annyit lehetett hallani Brüsszelből, hogy valami szdsz-es barom arról picsog, hogy itt bántják a cigányokat és vérnáci brigádok ijesztegetik a holokausztot is megjárt zsidó honfitársaikat.
Viszont komolyabb kérdésekben, mint mezőgazdaság, ipar, pénzügy eléggé keveset tudni. Talán nem kellene olyan képviselőket kiküldeni, akik nem csak azért mennek Brüsszelbe, hogy nagyokat bólogassanak és még tovább hízzanak, most már nem a Magyar Állam, hanem az EU pénzén. Igaz, hogy Morvai Krisztina felszólalása egyszerű, mint a faék és még be is van öltözve népviseletbe, hogy ezzel is "jól megmutassa" a gonosz bildenberger-steineknek és rócsildoknak. De... egyben felhívja a figyelmet arra is, hogy ennek az országnak a közösségen belül igen is vannak komoly problémái, félelmei, aggodalmai.
+4 VÁLASZ
Resystanc3
Resystanc3 2013. 07. 04. 09:53 | #1
Viva la resistance! x)