Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
vandk 2013. 07. 05. 22:05 | #23
7sleeper 2013. 07. 02. 07:42 | #22
ja és senki nem ártatlan ;-)
Előzmény: MecHa (20) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 07. 02. 07:41 | #21
inkább IFAval kéne járnod éjszakánként.
ha valaki kötözködne, komótosan kiszállsz a vezetőülésből és
megkínálod őket vele ;-DD

vagy megyek én is veled őrjáratba és majd nyitogatnám az anyósülés-oldali ajtót, hogy ne legyen tévedés :-)

ha valami "gizda cigány" próbálkozik a maga unintelligens módján az idő után érdeklődni
vagy előbbi fajtánál nagyobb, ránézésre: a 'hülye lopni, betörni kategória" ezért, csak simán antiszocigány
félékkel szemben én a feltűnő hallgatást, kirekesztést alkalmazom

beválik, mert 99,9% nem tud továbblépni az első "betanult" (még nem fizikai) pontjáról
úgyhogy legfeljebb azt ismételgetik, hogy
"tesssó, monggyadmá a zidőt, tessóó"

pedig viszket a tenyerem ilyenkor, különösen a tessózásért..

a "kis ártatlanos" lehúzó koszlottaknak, meg pár értetlenkedő szó, nem ritkán angolul odavetve, és ők is leragadnak. :-)vagy mint egyszer balaton mellett, ahol egy német házaspárnak a segítségére tudtam alkalmazni, akkor még létező német nyelvtudásomat; és mosolyogva fordítottam kérésükre egy cigány luvnya szövegelését, hogy szerinte megéri tőle vásárolni úgy, hogy a buta, naiv, érdeklődő németek véletlenül se vegyenek semmit a látszólag műanyag vackokat áruló kgst-indiántól. olyan lógó orrot cigányon azóta sem láttam, mikor rájött, hogy nem sikerült megpumpolnia őket. :-)
Előzmény: MecHa (20) 0 VÁLASZ
MecHa 2013. 07. 02. 01:28 | #20
Amúgy ez tényleg érdekes dolog. Középiskolás koromban még könnyű szívvel engedtek el szüleim mászkálni, szórakozni akár hajnalig is. Viszonylag jó gyerek voltam ezért nem is volt gond ha esetleg egyszer egyszer hajnalig elmaradtam valamerre. Eszembe nem jutott volna, és nem is történt meg hogy belém kötöttek volna pedig nem voltam nagy darab. Most így egy évtizeddel később, már inkább megyek kocsival és nem iszom egy-egy buliban, mintsem hogy éjszaka egyedül kelljen átbaktatni a városon, de ettől függetlenül előfordulnak kisebb incidensek már fényes nappal is. A belváros még tűrhető, de főleg a sámsoni út vége felé kész rémálom a helyzet.

Már bevett szokásom ha biciklivel közlekedem éjszakánként, hogy ha elém lép valaki akinek nem éppen megnyerő a külseje, nemes egyszerűséggel leugorva a bicikliről nekivágom. Már 2 szer mentette meg ez az irhámat mert inkább elfutottak mintsem kötözködjenek. Csak remélni tudom hogy egyszer emiatt nem egy ártatlan civilnek töröm el vagy két bordáját.
Előzmény: 7sleeper (19) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 07. 01. 18:32 | #19
ott nem ennyire bőrszínspecifikus a dolog (ez a kevés tapasztalatom). és sok furcsa alak van egyébként is néha egyenesen kedélyjavító. (ráadásul még egy agip kúton és környékén is nagyobb élet van pesten éjszaka, mint akár párizs belvárosában.. pesten csak egyes kerületek egyes helyek, egyes utcák rosszak. budán hosszan lehet bolyongani egyes kihalt terepeken. debrecent viszont teljesen körülöleli valami kellemetlen aura esténként. városszélen és belvárosban egyaránt. és ahol a kertek "találkoznak"..)
Előzmény: focuskoma (17) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 07. 01. 18:24 | #18
részvétem. ;-) :-S

felénk csak ritkán jár pár süldő cigány (3 fő); nagyon néha egy-egy naccscalád (tényleg azok amiket írtam: a "rákegyekiabeledkrisztoffer"-ék :-) ..), egy részeges (akinek pont itt fogy el a naftája nappal is). azon kívül "nyugi" van cigányilag, nem mutatkoznak.. leszámítva, hogy utóbb már nyolcan túrják végig a nyanyák, lustostobák által már délután kirakott kukákat egész a másnapi szemétszállításig.. (aztán hogyhogy nem legfeljebb másfél nappal később valamikor éjfél és kettő között járnak a besurranó tolvajok, betörők.. vajon erre az összefüggésre a kukázások és a lopások, betörések között rájöttek már a rendőrök? csak mert világosan látszik a debreceni bűnügyi térképen is..)

a lögd ide a sört és tsai mellett így belegondolva ott a bíróság, bv intézet is a környéken.. akkor van féltő rokonság is gondolom.. "búcsúzkodni". (akár a bent töltött 5 percre is. pff..)

a rendőrök a tértől felfelé részeken járnak el, meg attól az összes égtájban, csak éppen a Petőfi téren nem láttam még soha egyet sem sétálni.. (úgy képzelem, olyan ez, mint a baywatch kiparodizálásában. rohannak a víz felé, odaérnek a széléhez - és "jujj ez hideg" visszafutnak a figyelőtornyok felé..)

azt nem tudom, hogy a néha mutatkozó kurvák némelyike, ha egyszer olyan "szép", hogy a vak oroszlán nem enné meg tényleg - hogyhogy mindig fel-fel tűnnek? biztos üzletjavítók a többinek..
Előzmény: focuskoma (17) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 07. 01. 12:53 | #17
Hehe ezt jól megfogalmaztad. :) 4 éves korom óta itt lakom a Petőfi-tér mellett. Jó párszor láttam éjszaka cigány balhékat. A mocskok mindig csoportosan támadtak. Am bele sem merek gondolni Budapesten mi lehet éjszakánként. :S
Előzmény: 7sleeper (4) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2013. 07. 01. 12:43 | #16
Mostanában mentem meggyet szedni pont azon az úton keróztam ki a városból, ahol ez a menekülttábor van. Pár km-es szakaszon szinte érték mindig egymást a 3-5 fős csoportok. Nem igazán láttam még ennyi fura figurát egyszerre. A Kossuth-tér (Debrecen főtere) és menekülttábor között am a nap 24 órájában óriási mozgolódás van, és szerintem ez már nem gyengén aggasztó. Hirtelen 1000 fölé nőtt a számuk, és ki tudja mennyien fognak még jönni... Elég nagy darab ember vagyok, és nem nagyon van félelemérzetem ezekkel szemben, meg gondolom nem egy magamfajtába fognak belekötni, de látva azokat az arcokat a belvárosban nap mint nap, meg a menekülttábor környékén, tökéletesen egyetértek azzal, hogy az utóbbi hónapokban nagyon nem biztonságos éjszakánként egyedül mászkálni. Aki debreceni az tudja miről beszélek. Ha majd véletlen összegyűlnek 100-an vagy többen, akkor azonnal bátrabbak lesznek, és ki tudja milyen szörnyűségek fognak történni.
+1 VÁLASZ
dahabit 2013. 07. 01. 12:03 | #15
Még hogy pillanatnyi fellángolás...nem csak hogy a menekülttábor környékén félek elmenni, de mostmár az egész városban ott vannak akárhová lépek. Ezzel nem is lenne baj, de mindig azon morfondírozok, hogy hogy kéne eljutnom a legbiztonságosabb úton oda ahova mennem kell. Mindezt teszem bicajjal mert amíg 2 mp alatt eltekerek mellettük nem fordul meg a fejükben, hogy balhézzanak de mikor gyalog már jó messziről kiszúrnak akkor némiképp más a helyzet.
Jó a tolerancia meg nagyon szép szó is, de lassan állatkert lesz Debrecenből.
attuska1000 2013. 07. 01. 10:45 | #14
Nem kell ezekkel foglalkozni, atomot mindnek hulljon a férgese..jajaj..Orbán rezsimünk minden porontyával együtt...
-1 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2013. 07. 01. 08:31 | #13
Én meg azt hittem, tűzijáték volt szombat este, de akkor lehet csak tömegoszlatás. :D

Am a cikk is hagy némi kívánni valót maga után: "A rendőrség nagy erőkkel – meg nem erősített információk szerint 300 fővel – volt jelen a táborban", vagyis a hasamra ütöttem, legyen mondjúúúk... hát... 300 fő. Az nagy erőnek számít. :D
defiant 2013. 07. 01. 00:57 | #11
én tudok egy megoldást az ilyen esetekre: külföldi menekült? nem viselkedik normális ember módjára? KITOLONCOLNI A PIC...ÁBA!!! kitiltani az országból!! eggyel kevesebb bűnöző és eggyel kevesebb aki Magyarokat fenyeget és eggyel kevesebb száj aki élősködik rajtunk, az már amúgy is van rohadt sok!! amerika ezt olyan szépen csinálja ebben legalább leutánozhatnánk őket, ha már annyira majmoljuk őket! -,-
+1 VÁLASZ
Tonoic 2013. 06. 30. 23:35 | #10
Pont fent voltam egy oldalon friss infokat közöltek 3 ig. De érdekes módon másnap 12 környékén törölték ezt a frissítést. Ennyit sikerült megmenteni :

Tömegverekedés a debreceni menekülttáborban (folyamatosan frissítve)
2013. június 28. - 17:59
A debreceni Jobbik már hetek óta figyelemmel kíséri napi szinten a cívisvárosban lévő menekülttábor körüli történéseket. Számtalan bejárást tartott a környéken a nemzeti párt, jelenleg is a helyszínen tartózkodnak az aktivisták. Sándor Lajos, az Új Magyar Gárda Hajdú-Bihar megyei kapitánya, illetve a helyszínen tartózkodó tudósítóink folyamatosan tájékoztatják szerkesztőségünket.
1:36 - A teljesen beöltözött kommandósok váratlanul négy fő menekültet kitereltek a menekülttábor elé, közölve velük, hogy Nyírbátorban kell megjelenniük. A "menekültek" elhűlve tapasztalták, hogy nem várja őket semmiféle autó a kapun túl. Ezt számon is kérték a magyar rendészeti szerveken, mire csak azt a választ kapták:
- Go Nyírbátor!
Derültséget okozott a hallgatóság körében ez az eljárás, a "menekültek" pedig jelenleg azon tanakodnak, hogy stoppoljanak-e, vagy feküdjenek le az árokba.
1:16 - Tobzódás a portásfülke körül, hirtelen odavezényeltek egy tolmácsot meg egy szakasz rendőrt. "Szegény újak" még nem is tudják, mibe csöppentek bele
1:11 - Már mintegy 70-75 fő tolong a porta körül.
1:09 - A mintegy 45-50 fő "friss" menekültet nem is engedik már be a debreceni táborba, viszik őket egyből Bicskére, már teszik is fel őket a buszra.
0:59 - Információink szerint azért halad ilyen lassan a menekültek "elbocsátása", mert előzőleg ötösével átvizsgálja és megmotozza őket a rendőrség.
0:48 - Ágoston Tibor rákérdezett egy rendőrségi illetékesnél, miszerint igaz-e az, hogy a menekülttáborban a közelmúltban már volt olyan incidens, amikor rendőrökre támadtak bevándorlók, és a rendőrségnek erősítést kellett kérnie? A rendvédelmi szakember ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarta.
0:29 - A kint várakozó bennfentesek azt beszélik, hogy van olyan tolmács, aki óránként 25.000 forintos díjért áll rendelkezésre. Egyesek megjegyzik, hogy Magyarországon nem kevés ember ennyiből próbál megélni havonta.
0:26 - Azok a buszsofőrök, akik egész nap dolgoztak, és ebből következően náluk volt a mobiltelefonjuk, most azt kérték a menekülttábor portásától, hogy hadd tegyék már fel a telefonjukat töltőre, de ezt a portás megtagadta. Áramszolgáltatás nyilván csak a menekülteknek jár. A sofőrök, akik lenyomták a pénteki napot teszem azt a 24-es vagy a 32-es vonalán, most elindulnak Bicskére, és nem fognak tudni hazaszólni a családjuknak, hogy hol vannak és mi van velük. Viszont a vezérigazgató úr információja szerint minden buszon több rendőr is lesz, így a biztonság garantált.
0:21 - Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni elnöke a következő nyilatkozatot osztotta meg hírportálunkkal: "Bebizonyosodott, hogy a menekülttábor környékén lakók félelme nem volt alaptalan. Ahogy azt már régóta jelezték, csak idő kérdése volt, mikor robban fel az időzített bomba. A város fideszes vezetése hosszú éveken keresztül érzéketlennek bizonyult a panaszaik iránt. A nemzeti párt volt az egyetlen, amelyik felkarolta az emberek problémáit. Azok, akik öncélú hatásvadászattal és botránypolitizálással vádolták a Jobbikot, most nézzenek magukba, aztán pedig nézzenek a környékbeli, végletekig elkeseredett lakók szemébe, és csak utána alkossanak véleményt."
0:14 - Megérkezett a helyszínre a DKV vezérigazgatója. Nagy Attila saját bevallása szerint "ellátmányt" hozott a "fiainak". A buszsofőrök nyilván hosszú útra indulnak.
0 óra - Egy, a Sámsoni úton lakó édesanya elmondta tudósítónknak, hogy manapság már nemhogy este, de nappal sem merik kiengedni egyedül a lányukat az utcára. És reggel sincs biztonság a lakóövezetben, hiszen a menekültek épp akkor fejezik be az egész éjszakás dorbézolásaikat a környékbeli kocsmákban. Régen ez az utca a béke szigete volt - mondja a családanya -, most azonban már legszívesebben menekülnénk innen, de nincs hova.
23:47 - Tudósítónk szerint ebben a percben is érkeznek menekültek (taxival!) a befogadóállomáshoz. Lobogtatják a dokumentumaikat, ők most szeretnének bejelentkezni a debreceni menekülttáborba. Taxis szimpatizánsunk jelenti, hogy a Debrecen Plázával szemközti területen is álldogál 25-30 tanácstalan színesbőrű (polkorrekten: afroafrikai), akik nyilvánvalóan a debreceni befogadóállomás lakói lesznek mától. Ágoston Tibor a Rakovszky utcán szintén nagyobb csoport batyus menekültet észlelt, akik a Sámsoni út felé tartanak. Tulajdonképpen hány menekültet fogad be naponta Debrecen???
23:29 - Információink szerint odabenn próbálják szétválasztani a "békés" menekülteket a "balhés", "kezelhetetlenné vált" elemektől. Az egyik, neve elhallgatását kérő közrendőr erről úgy nyilatkozott, hogy ez gyakorlatilag reménytelen feladat, ilyenkor a tömegpszichózis egyik pillanatról a másikra úrrá lehet az emberen.
23:27 - Újabb autóbuszok és szirénázó rendőrautók haladnak a Sámsoni út felé. Volánbusz is. Többen kérdezik, hogyan lesz ebből holnap a megyében meg Debrecenben tömegközlekedés? Nem fognak hiányozni ezek a buszok? Vagy visszaérnek addig?
23:22 - Sűrűsödhet a helyzet odabenn. Az eddig kint várakozó mintegy 40-50 rendőr most kapta a parancsot, hogy sisakot fel, és irány az objektum.
23:11 - Információink szerint Bicskére viszik a menekülteket. Tudósítónk rengeteg olyan emberről számol be, akik hátizsákkal, reklámszatyorral, esetenként bármilyen csomag nélkül a buszok felé tartanak, futólépésben.
23:09 - Folyamatosan érkeznek az autóbuszok a menekülttáborhoz. Nemcsak a DKV, de magáncégek járműveit is látni. Úgy tűnik, a Debreceni Közlekedési Vállalat egyedül nem tud megbirkózni azzal a feladattal, hogy a meghatározott létszámú menekült-csoportot kitelepítsék a városból.
23:05 - Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni frakcióvezetője tájékoztatta hírportálunkat, hogy haladéktalanul kezdeményezni fogja vizsgálóbizottság felállítását a történtek rekonstruálására, melynek során a felelősség megállapítása sem maradhat el, és hozzátette: a közvélemény tájékoztatása sem tűrhet halasztást.
22:59 - A Békés megyéből idevezényelt rendőrök úgy tudják, hogy halálesetbe torkollt a tömegverekedés a debreceni menekülttáborban. Ezt tudósítóinknak egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta senki.
22:49 - Öt autóbusszal 250 menekültet fognak máshova átszállítani, a rendőri felvezetéshez jelenleg érkezik 7 rendőrkocsi, ezek szirénázását hallgatja most az egész Sámsoni út. Egyelőre nem tudni, mi a terv lényege és célja, Kósa Lajosék jelenleg odabent tárgyalnak.
22:42 - A helyszínen a DKV illetékese is megjelent, akivel arról tárgyalnak, hány menekültet lehetne a tervezett akció előtt elszállítani négy darab csuklós busszal.
22:30 - Alig néhány órája tart a ribillió, és máris megjelent Kósa Lajos polgármester és helyettese, Pajna Zoltán a menekülttábor bejáratánál. (Pajna Zoltán nem a kettes villamossal jött.) Állítólag tájékozódni szeretnének. Minden bizonnyal készségesebben fog a rendelkezésükre állni mindenki, aki eddig nem annyira volt készséges, amikor jobbikos képviselő vagy alelnök érdeklődött. (Akik mellesleg a kezdetek óta a menekülttábor mellett rostokolnak.)
22:18 - Kissé viccesen hat, amint három "friss" menekült megjelenik a tábor főkapujánál: fogalmuk sincs a kialakult helyzetről, a papírjukat lobogtatják, miszerint nekik itt kell jelentkezniük. Tudósítónk megjegyzi: na, megérkezett a lakóknak is az erősítés...
22:12 - A szolnoki rendőrszakasz sisakban, pajzsokkal, alakzatban megkezdte a bevonulást az objektumba. Információink szerint a feladatuk a hangadók kiemelése lesz.
22:09 - A szolnoki rendőrszakasz beöltözött, magukhoz vették a pajzsaikat, jelenleg az eligazítást hallgatják. Ágoston Tibor szerint igen nagy mennyiségű paprika spray-vel vannak felszerelve. Létszámuk nagyjából 20-25 fő.
21:54 - Újabb rendőri csapatszállító járművek érkeztek, ezúttal Szolnokról, a rendőrök épp most öltöznek át a rohamfelszerelésbe. Ágoston Tibor jobbikos képviselő fültanúja volt annak a rádióforgalmazásnak, miszerint "Küldjétek a TEK-eseket!"
21:50 - Megváltozott a helyzet, mostantól se ki, se be a főkapunál. Lezárták a menekülttábort, olyan lakókat sem engednek be, akik eddig engedéllyel kimehettek az este folyamán.
21:39 - Tudósítónk szerint még mindig várnak újabb rendőri egységek érkezésére a menekülttáborban. A rendvédelmi erők célja az, hogy teljesen biztonságossá tegyék a környéket, illetve megkezdhessék a nyomozást a történtek ügyében. A Debreceni Rendőrkapitányság holnap délelőttre ígért tájékoztatást a mai napon történtekről.
21:27 - Budapestről is érkeztek rendőri egységek, mégpedig csapatszállító járművel, és ezt maguk az érintettek mondták el tudósítónknak, mármint hogy ők a fővárosból érkeztek. Közben kiderült, hogy a debreceni rendőrök között is sok olyan akad, akinek délután lejárt volna a szolgálata.
21:11 - Ezekben a percekben érkezett meg a menekülttáborhoz a tűzoltóságtól két olyan locsolókocsi, amely tömegoszlatásra is alkalmas, továbbá két kisebb szerkocsi. A személyzetet megkérdezte tudósítónk, hogy milyen okból rendelték őket a helyszínre, de nem tudtak felvilágosítást adni.
21:05 - A helyszínen tartózkodó Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni frakcióvezetője a következőket tapasztalta: a menekülttábor főbejáratánál, a portásfülkében próbált információt szerezni a történtekről, de egyetlen rendőri vezető sem bocsátkozott részletekbe, hiába kért tájékoztatást. A várakozása során viszont azt észlelte, hogy a kamerák képeit figyelő ügyeletes jelentést tett a főnökének, miszerint a menekültek az épület bizonyos folyosóin bézbólütőkkel és vascsövekkel felszerelkezve grasszálnak.
20:51 - Kulcsár Gábor, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője a helyszínen tájékozódott, és arról számolt be hírportálunknak, hogy a feszültség kezd nyugvópontra jutni, a rendőrség ura a helyzetnek, és a menekülttábor élete hamarosan visszatér a megszokott kerékvágásba.
20:44 - Tudósítónknak sikerült beszélnie egy táborlakóval, aki elmondta, az afrikaiakon már napok óta érezhető volt bizonyos feszültség, és valószínűleg ez csúcsosodott ki a már korábban említett futballmérkőzésen. Elmondása szerint az afgánokat és az afrikaiakat jelen pillanatban is rendőrsorfal választja el egymástól.
19:25 - Egy Nissan terepjáróban megérkezett két terrorelhárító a helyszínre.
19:06 - Munkatársunknak sikerült beszélnie a táborban lakó bevándorlókkal, akiknek elmondása szerint a menekülttábor területén lezajlott futballmérkőzés volt a későbbi események elindítója. A meccs során afrikaiak játszottak afgánokkal, és egy keményebb belemenés váltotta ki az indulatokat, amik aztán nemcsak a játékosok, de a nézők között is elharapóztak, így gyakorlatilag az afrikai-afgán mérkőzés a "lelátón" is eszkalálódott. A verekedés során aztán már mindegy volt, hogy ki játékos, ki meg csak néző, az afrikai-afgán ellentétek az összes jelen lévőre olyan hatást fejtettek ki, hogy egymásnak esett mindenki, aki csak ott volt.
19:00 - Szerkesztőségünk telefonon érdeklődött a rendőrkapitányságon a történtekről, ennek eredményeképpen hosszú perceken keresztül különböző mellékek kapcsolása zajlott, de sehol, senki nem vette fel a kagylót.
18:47 - Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni frakcióvezetője elindult a helyszínre, és azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy haladéktalanul tájékoztatást fog kérni Debrecen rendőrkapitányától a menekülttáborban kialakult helyzetről.
18:38 - A befogadótábor főkapuján megindult a gyalogos forgalom, tehát a menekültek újra szabadon mozoghatnak, annak ellenére, hogy a tábor egyes szektoraiban kiemelt rendőrségi intézkedés zajlik. Tudósítónk szerint a bevándorlók sokkal szerényebb viselkedést tanúsítanak, mint általában. A Sámsoni út felől újra mentőautó szirénázása hallatszik.
18:30 - Munkatársunk megerősítette: minden rendőr, aki a helyszínre érkezik, azonnal elkezd beöltözni oszlatáshoz. Több csapatszállító rendőrségi jármű érkezett a helyszínre. Mindenki ideges, nyilatkozni senki sem hajlandó.
18:23 - Több BLOC QUEST-autó érkezett a helyszínre. Ez a személy- és vagyonvédelmi magánnyomozói kft. az, amelyik a menekülttábor védelmét is ellátja.
18:08 - Fekete autóval valószínűleg kiemelt rendőri vezető érkezett a helyszínre, tudósítónk szerint megyei szintű. Mikrobusszal újabb rendőrök érkeztek, többen német juhász kutyákkal, ami szintén az esemény súlyosságára utal.
18:05 - A menekülttábor belső biztonsági szolgálata el akarta távolítani a kapu környékéről tudósítóinkat, akik közölték, hogy ha rendőrtől kapnak utasítást, annak engedelmeskedni fognak, de a sajtószabadság jegyében továbbra is tudósítják hírportálunkat.
17:59 - Debrecen rendőrkapitánya is a helyszínen tartózkodik.
A mentők eddig két embert szállítottak el.
A menekülttábor egyik bejáratát lezárták.
Az újonnan érkezett rendőrök is oszlatáshoz öltözködnek be.
Megérkezett a polgárőrség is.
17:38 - Mintegy tucatnyi rendőrautó érkezett meg a helyszínre. A rendőrök megkezdték a beöltözést - mint tudósítónk fogalmazott - ahogy 2006 őszén tapasztaltuk. Úgy tűnik, hogy rohamra készülnek. Valószínűleg a menekülttábor egy részét uralmuk alá vonták a bevándorlók.

+2 VÁLASZ
MecHa 2013. 06. 30. 23:28 | #9
Látszik nem Debreceni vagy :D Sajnos a menekülttáborban és környékén nem ritkák az ilyen esetek. Jobb esetben másik menekültet vernek össze, rosszabb esetben tizenéveseket csak azért mert nem adtak cigit.

De itt a hibát nem bennük hanem a rendszerben kell keresni. Komolyan. Összezárják minimum 15 külömböző ország több ezer menekültjét és csodálkoznak ha egyből bandák alakulnak a táboron belül. Szépen el kéne különíteni legalább származás szerint a lakókat. Van elég üres laktanya. Őrzést is meg lehetne oldani katonákkal, akik a renitenseket lelövik oszt kész. A nagy dicsőséges Izraelben, meg az USA-ban is így működnek a menekülttáborok.

No meg a másik. Itt volt a nagy árvíz, még a börtönlakók is kimentek segíteni (és mint kiderült mindenféle incidens nélkül)
őket miafrancért nem lehetett kivinni? Meg szemetet seperni, füvetvágni, parlagfüvet írtani. Dolgoztatni kéne ezeket az embereket, és egyből nem lenne annyi energia hőzöngeni.

Amúgy nem igazán nevezem magam ilyen téren toleráns embernek, de tényleg ne várjuk el hogy olyanok akik erőszak és elnyomás alatt élték eddigi életüket (azért a menekültek nagyrésze tényleg menekült valami elől) egyből beilleszkedjenek a társadalmunkba és az hogy bezárjuk őket szögesdrót mögé mint a barmokat csak ront a helyzeten.
Tanítani és dolgoztatni őket, aki meg nem viselkedik lelőni vagy kidobni az országból. Ennyi.


Előzmény: AVIREX (6) 0 VÁLASZ
lstv 2013. 06. 30. 22:54 | #8
mert nem képesek az önellátásra?
TravisKestrel 2013. 06. 30. 22:42 | #7
Az ilyeneknek miért nem tudnak csinálni a puszta közepére valami önellátó falut?
AVIREX
AVIREX 2013. 06. 30. 22:10 | #6
Ez csak pillanatnyi fellángolás volt szerintem, előfordul az ilyen.
-1 VÁLASZ
JoinR 2013. 06. 30. 21:23 | #5
Egyébként ha megfigyeliket, a hírek szerint most sem az a baj, hogy a környék lakhatatlan, a gyerekeket úgy kell kivinni reggel a buszmegállóig, és este értemenni a buszmegállóba (ami 100 méterre van a háztól), különben belekötnek, már ha még érdemes felszállni a 19-esre, amin már csak ezek a retkek vannak, hanem hogy egymásban kárt tesznek meg balhéznak táboron belül. Mindennapos molesztálás, erőszakoskodás, a környéken lévő ingatlanok értékzuhanásáról nem is beszélve. Az se volt normális, aki várostáblán belül engedett egy ilyen tábort...mér' nem viszik őket a pusztába...a napi zsebpénzről meg összelopott cuccokról ne is beszéljünk.
+1 VÁLASZ
7sleeper 2013. 06. 30. 20:55 | #4
'még jó, hogy bele nem lépett' ..

Petőfi tér, na igen.. cigányok: kurvák, stricik, tolvajok és egyebek egyik legfőbb rajzóhelye közeli tér. közel a Nagyállomás, folyamatos az utánpótlás.. kis tippbegyűjtés, játékgépezéstt (két té, mert múlt idő) a lögd ide a sörtben és már vonulnak is ki. nappal nem is gondolná az ember mennyire sötét a hely este.. van ami nappal is trágya, pláne ha figyel az ember mik történnek egyes helyeken.

jellemzően az este rosszul, vagy semennyire kivilágított kisebb-nagyobb tereken. hajléktalannal, cigánnyal, részeges csőcselékkel és ezen halmazok keresztmetszeteivel tele. Csokonai 'NEMZETI' Színház mögötti kis tér.. fényesudvar.. és a közeli terek, kisebb utcák. (ahol pl. a tollas hajléktalan éldegélt.. kiengedték, megcsinálta a következő szerelmével ugyanazt csak már faággal.. szabaduljon ki megint és legyen szíve hölgye ezúttal valamelyik demutyi dohányboltos..)

Árpád tértől a Bemig terjedő szakasz (ahol más mellett darabolós gyilkosság történt pár éve a Nyíl utcában). az is szép környék fel a "büdös a zsidó pina"-'ig, és azon is túl.. vagy a Nagyerdő (szerencse, hogy annak a kevés kacsának, récének van esze a Békás-tó közepére beúszni, különben dézsmálnák őket az egyetem előttii szökőkútban legalább évi egyszer fürdő purdé és felmenőik - lemenőik, meg oldalágaik..

Nagytemplom mögötti tér is milyen volt már. na egyedül azt tették rendbe. de nem is tudom hanyadik szatír után.. Hatvan után a Segnerig, és a buszállomás is.. nincs olyan helye Debrecennek ahol valóban nyugodtan lehetne járkálni. jó nem muszáj este-éjszaka kijárni; de mégis.. egyszer az elsők között bekamerázott (nem tudom, hogy lett-e folytatás és, hogy ül-e mindenre ügyelve valaki a monitor előtt, mert utólag félhomályban kevés látszik..) kósatéren vagy hét-nyolc percig agyalta a zélettársát egy fickó, mire a rendőrök kiértek. nem a viszonylagos gyorsaság a baj, nincs is rettentő messze egy rk, hanem, hogy még mutatóba sincs rendőr a legfőbb helyen, helyeken sem. 1-es posta mögött a Déri Múzeumnál egy volt barátnőmről a kis dzsipók fényes nappal vetették volna le a sportcipőjét, még mikor gimibe járt..

Debrecen sok-sok kert kisebb terekkel elválasztva és minta rendőrből nem nagyon van.. csodálkoztam is amikor egy benzinkút mellett láttam őket esténként. következő miliszekundumban már azt is láttam, hogy mégsem gyalogosan vannak, hanem egy kamion pótja mögött elbújva ott volt a nagy tudású ótó is. mérték a sebességet.. miközben a tolvajok, betörők körbetorpedózták az összes párhuzamos és merőleges utcát..

és a hab a tortán az egymás fülébe fél méterről ordibáló négerek, pakik, meg a többi.. nem bírja megállni a fajtájuk azt sem, hogy ne próbálkozzanak minden lehetséges helyen fiatal lányok leszólításával (az a kevés is kaphatna pár taslit a csokikatonájától kapottak után, aki bedől nekik - white trash..). mint egy új haszontalan fajú dologtalan hangyákként vonulnak pont az előbb említett területek 20 méteres vonzáskörezetében lévő párhuzamos utcákon. belvárosi "szórakozóhelytől", netkávézótól egészen a "számszoni street"-ig. az pedig nem kis séta. időközben meg el kell ütni valamivel az időt.. hangoskodással, leselkedéssel, és mint látszik beérve sem fáradtan dőlnek ágyba. a jelenlétük annál is feltűnőbb, mert Debrecen egy nagy falu. éjszaka kihaltak az utcák. legnagyobb számban a felsoroltak járnak-kelnek.

amúgy másnak is feltűnt, hogy mostanában egyre több nem menekült néger mászkál nappal is?

cigányok meg.. (ha tudná az az öntudatos anyuka, aki rászól a gyerekére, hogy ne rohangáljon a játszótéren, hanem menjen hintázni, hogy abban a hintában késő este még egy kreol nagymama meresztette a valagát ölében a "rákegyekiabelekrisztoffer" kishúgával hintázva, amíg a büfke apa meg anya eterpeszkedtek a padokon; szerintem nem a gyereket egrecíroztatná..)
Előzmény: vandk (1) +2 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 06. 30. 20:32 | #3
A liberálisok ilyenkor lapítanak, mint szar a fűben, mi?
lorem_ipsum 2013. 06. 30. 19:59 | #2
egyetertek
Előzmény: vandk (1) 0 VÁLASZ
vandk 2013. 06. 30. 18:59 | #1
a petőfi téren is lehet érdekes dolgokat látni amúgy... ott is dúl a multikulti, az összes európai ország képviselteti magát, de leginkább csak a svédek :D (igazából :@)

múltkor mentem haza, esős volt az idő, ezért kerülgetni kellett a tócsákat, végén már untam is, és mondom leszarom, inkább belelépek oszt' kész...utolsó pillanatban mégiscsak átugrottam, mert egy bazinagy tócsa vér volt :S

más. szerintem mostmár egyre jobban látszik az eredménye ennek a túlzott engedékenységnek. "itt van valaki, legyünk vele toleránsak. balhézik az illető. legyünk vele MÉG toleránsabbak" egyre több országban okoz már a bevándorlás problámát, és a közismereten toleráns és multikulti párti országoknál is kezd betelni a pohár. az még nem rasszizmus, h ha vki külföldit vagy kisebbségit elővesznek, mert balhézik. csak ugye egyszerűbb rasszistázni meg homokmód struccba dugni a fejünket.
+7 VÁLASZ