Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bimbi
bimbi 2013. 06. 30. 21:36 | #19
"amivel a halálba kergetnek, mikor ki van téve egy termékhez az akciós ár,de nincs belőle 1 darab sem"

Ezek a termékek azért vannak, hogy becsalogassák a boltba a vásárlót, de mivel nincs belőlük (vagy van, de ott jössz rá, hogy a szórólapon 100x jobbnak tűnt, mert a valóságban egy darab szart sem ér), de ha már ott vagy, akkor jó eséllyel veszel helyette mást. A lényeg, hogy becsalogatnak az üzletbe, hátha költesz náluk.
Halálos_fogkefe 2013. 06. 30. 21:22 | #18
ha jól tudom egyébként az ilyen ajándéktárgyakra rá is van írva hogy külön kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak. ezért csodálkozom rajta hogy meri így a tesco, de lelke rajta egészen addig, míg ki nem lopkodják az ital mellé csomagolt ajándék cuccokat (fólia feltépve, ajándék kivéve)
most éppen valami kártyajátékot csomagolnak mellé, kell a francnak, de mikor láttam hogy az összes (!!!) összecsomagolt kóla szét van szakítva és nincs benne ajándék, hányingerem lett.
nem hiszem hogy vásárló szedegette ki belőle, a kólásüveg torony legalján is szét voltak tépve a csomagolások.
két kérdésem van:
1. Kinek kell 3000 pakli kólás francia kártya?
2. Egy hónap múlva eladó kártyajáték lesz a pénztárak mellett?
Tonoic 2013. 06. 30. 15:46 | #17
Zseniális! Erre nem is gondoltam ! Ha a tesco áruházaiban vásárló emberek kb legyen mondjuk csak 2 millió egy ilyen 2 forintos okosságon keresnek 4 millió forintot ! Zseniális !!!
Előzmény: Mimis (1) 0 VÁLASZ
mentone 2013. 06. 29. 11:18 | #16
elolvastam a kommenteket vannak igazságok mindkét oldalról viszont amit nem értek ugyancsak itt találkoztam vele hogy becsomagolt újságba volt ajándék promo cd és azt láttam a polcokon beárazva széferbe azt nem értem hogy oldották meg ahhoz ki kelett venni az újságból
Szancso 2013. 06. 28. 20:33 | #15
Ajándék pohárnak,ne nézd az (k)okát!
+1 VÁLASZ
sai 2013. 06. 28. 18:54 | #14
Azt bezzeg nem rakják ide, hogy múlt héten az Ipad2 meg az Ipad3 50%-al olcsóbb volt. De ahogy kolléga le írta előttem a dolgokat ennyire egyszerű a dolog.
Ytsro 2013. 06. 28. 16:58 | #13
Nem fogok név szerint a lentebb szólókra hivatkozni, meg stb, nagyjából átfutottam.
Az olajos dolgot nem vágom, azzal a mi üzletünkben nem találkoztam, igaz az elmúlt 2 hétben szabin voltam, lehet az vmi új termék vagy akármi...
A poharas...
Kérlek szépen, azzal az a szitu, hogy ezek a poharak ajándék-akciója már réges-régen lejárt! A 2x2 liter cocahoz ajándékba járt 1db pohár még a karácsonyi időszakban, akkor hirdette maga a coca és a tesco is tv-ben, újságban. Akkor tényleg úgy volt, hogy pénztárnál a számítógép a fizetendő végösszegből levonta az árát. Akkor is polcon volt kint a pohár és akkor is volt a pohárnak külön ára, méghozzá 800 (!)valahány HUF volt, ahogy lent is írták, ha pohár kell, de cola nem, meg tudd venni... Hogy tudatosan, vagy véletlenül, az már csak összeesküvés elmélete válogatja, de bazi sok megmaradt a poharakból a nyakukon. Mivel az üvegpohár szavideje nem jár le, ezért az akció után nem érte volna meg kibafni a kukába. Viszont ennyi pénzért egyetlen áruház sem vállalta be, hogy kiteszi a polcára, mert senki sem vette volna meg a poharat és csak a saját vesztesége nőtt volna a véletlen és szándékos selejtek következtében, nem beszélve az elfoglalt polcok közvetett veszteségéről stb. "Lesárgázni", leértékelni nem tudta a poharat, mert nem volt miért. Ezért visszavitte a raktárba porosodni hónapokra. Mikor is az egész nagy-nagy tesco raktári-számítógépes rendszere, ott fenn valahol a nagyfejben érzékelte, hogy egy bizonyos termék már hónapok óta készleten van, de nincs belőle eladás, ezért belső/külső szabályoknak megfelelően; központilag értékcsökkentette ezt a termék és újra polcra kirakhatóvá tette. Kitették. Az ajándék feliratú dobozban maradt, ennek több oka van; sem emberi, sem idő erőforrás nem adódik, hogy a poharakat egyesével kivegyék belőle, sem a polcon nem mutatna jól, se nem biztonságos: darabonként könnyebben esik, törik, lopódik stb növelve az áruház veszteségét. Az akciós táblának meg ki kell kerülnie, mert a termék eredeti árához képest 60, sőt közel 70%-kal olcsóbban kapható meg a termék, mint eredetileg, majdnem 900 helyett majdnem 300ért.

Ennyi a sztori. :)
Egy 3k-s tesco szárazos csv-jeként ennyit láttam, ennyit tudok a dologról. :)
+3 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 06. 28. 14:16 | #12
Mondjuk elképzelhető, hogy ha valaki beállít a pénztárhoz 2×2l üdítővel,akkor 1db poharat külön nem számláz a kasszás.Viszont ha többet is szeretne az illető,akkor nem kell 138l italt venni egy pohárkészletért.
A "hazai olaj"-hoz meg annyit,hogy abból a képből sem derül ki,hogy nem éppen akkor pakolták e át a polcot és elötte mondjuk nem pécsi pávaköröm volt oda kirakva.Előfordulhat,hogy 10 perc múlva már nem ordított a "szeretjük a hazait" felirat.
Ez kb.olyan,mint régen ugyanitt készült egy olyan kép,amin az iskolakezdéshez szükséges termékeket akarták hirdetni és a polcra alkoholos italok voltak kitéve.:)
nagydee
nagydee 2013. 06. 28. 13:54 | #11
ha kinagyítod a képet, akkor azon látszik, hogy 2x2 bármilyen kombinációban éri a poharat (vagy több poharat, ez már nem látszik), ergo nem lehet hozzácsomagolni, hanem külön kell adni. erre meg ez a jó megoldás.

az is tipikus butamagyar megoldás, hogy valaki lő egy képet, ír hozzá valami szöveget, a nép meg csont nélkül beszopja, mert fúj multi. (és nem, nem az a baj, hogy akármilyen import szar van magyarként feltüntetve, hanem az, hogy ingyenpohár pénzért. ez a fontos. neszebazdmeg)

egyébként meg simán el tudom képzelni, hogy ezért mennek majd a népek, mert végre olcsóért lesz macipohár készletük. pacsi a marketingeseknek.
Előzmény: komcsi (10) 0 VÁLASZ
komcsi 2013. 06. 28. 13:39 | #10
Én piáknál szoktam látni olyat, hogy hozzá van csomagolva pl. az üveghez egy pohár vagy valami ajándék. Persze annak kisebb a forgalma, értem, de biztos meg lehet ezt értelmesen oldani, akár egy külön polcon vagy oszlopban tárolják azokat a kólákat, amikhez akár hozzá zsugorfóliáznak egy poharat, amit bebasznak egy kartonba, hogy össze se törjön.
Tipikus butamagyar megoldás, mind a forgalmazó, mind az áruház részéről. A két marketingesnek nem volt 5 perce, hogy ezt megbeszéljék, most akkor nyeljék le, hogy rajtuk röhög a fél internet.
Előzmény: nagydee (9) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 06. 28. 13:33 | #9
ja, de akkor ahhoz külön repipicsa is van a pénztárak után, aki a blokk ellenében kiadja az ajándékot. amit tök jól meg lehet csinálni a chipsszel meg a seggszőrtelenítővel, de nem a kólával, aminek legalább egy nagyságrenddel nagyobb a forgalma, mert egyrészt hely sincs annyi droidot odaállítani, másrészt nem sem éri.
ha meg csak kirakják, akkor gúlában állnának a poharak a pénztár mellett, mert a paraszt csak addig olvassa el, hogy ajándék, azt már nem, hogy kólát is kellene hozzá venni. amikor meg a pénztárnál kiderül, hogy mégis, akkor meg jön a "köll akkor a f@szomnak köcsögök" szöveg, a pénztáros meg örülhet, ha csak odabasszák neki, és nem pofán csűrik vele.
nem vagyok teszkós, meg más nagyboltos sem, de volt szerencsém a másik oldalon dolgozni, úgyhogy tudom miről beszélek.
majd ha mutat nekem valaki egy blokkot, amin rajta van a 2x2 üccsi és mégis le van számlázva a pohár, akkor elhiszem. addig maradok a saját verziómnál.

" biztos elkerülte a figyelmed"
nem, de a többiek sem ezzel foglalkoztak. arra mindenki baszik, de hogy pénzért van az ingyen pohár, az mindenkinél kiverte a biztosítékot...
Előzmény: komcsi (8) 0 VÁLASZ
komcsi 2013. 06. 28. 12:35 | #8
Amiről te beszélsz, az nem így néz ki a polcokon, nem azt írják ki, hogy mennyibe kerül egy pohár, hanem hogy ha veszel x terméket, jár hozzá ingyen, vagy hogy ha veszel x-et, az x+1 ingyen jár hozzá. Itt erről szó sincs, egyértelmű a címkéből, hogy a poharat pénzért árulják. Általában egyébként nem is lehet megvenni az promo ajándékokat, nem is árulhatnák.

Továbbá van a cikkben másról is szó, pl. magyarnak kikiáltott szerb étolajról, biztos elkerülte a figyelmed (vagy a Tecsónál dolgozol).
Előzmény: nagydee (7) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 06. 28. 10:45 | #7
ez általában úgy működik, hogy a pohárnak van külön ára. az akciót (kóláért poharat) meg úgy csináljál, hogy a pénztáros beblokkolja a poharat, majd amikor megérkezik a szükséges kóla mennyiség a számlára, akkor a pohár árát lesztornózza a számítógép. ugyanez van a kettőt fizet hármat kap akcióknál is.
ez a legjobb megoldás, mert ha hozzácsomagolnák, akkor a kulturált magyar vásárlók fél nap alatt törnék össze az összeset, ha meg külön kellene érte sorba állni, akkor azért menne az anyázás.

valódi újságíró ilyenkor csinál egy próbavásárlást, hogy mi van akkor, ha megveszi az akciós (2x2, a képen látszik) mennyiséget. akkor is kell-e pohárért fizetni. persze ahhoz dolgozni kellene, nem lehetne egy beküldött kép alapján cikket rittyenteni...
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 06. 28. 10:09 | #6
Ez így van, ahogy a kolléga írja.Tehát, az adott kólát vedd meg a rendes áron,de ami járna mellé ajándék pohár,azt vedd meg külön.Mert ha valóban még pluszba vagy kóla nélkül szeretnél venni poharat és az így kapható lenne,az korrekt,de így?!Vagy ha a poharat nem adják ajándékba,akkor adnák arányosan annyival olcsóbban a kólát.
Előzmény: HoPpY (4) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 06. 28. 10:04 | #5
Mi lenne ha nem ezt a mérget innád, és vennél magadnak egy normális,egységes pohárszettet?!:)

Ezekből a sunyi,inkorrekt húzásokból már könyvet lehetne írni,annyi van.Nekem az elmúlt napokban 2 problémám is volt az egyik "nagybevásárló"-ban,amit jeleztem is az ügyfélszolgálaton,de sz.rt sem ért.
Az egyik esetben az óvszereknél ki volt téve, hogy most a 3 darabos csomag mellé jár egy ajándék doboz gumi.Ami persze le volt véve róla.Mondom a formának, hogy ez így mi akar lenni?!A válasz az volt, hogy csak nem képzelem, hogy egy kb.500 Ft-os óvszer csomagot adnak ajándékba.Állítólag ez nekik ajándék a gyártótól és ők rendelkeznek vele.Tehát nem nekünk szól.o,O
A másik,amivel a halálba kergetnek, mikor ki van téve egy termékhez az akciós ár,de nincs belőle 1 darab sem.Ne egy óriás akcióra gondoljunk, hogy az xy mosógép most 82.000 helyett csak 14.000, hanem, mint pl. a múltkor, hogy a kedvenc teám 570.- helyett 420.- volt.Nem egy felkapott termék tudom,mert mindig ezrével van a polcokon,de most nem volt belőle.Kérdezem a bolondarcútól,hogy "ezeket mi lelte?",tán még nem tették ki?Azt mondja,"neeeeem,már el is vitték mindet!!!"Láthatta rajtam,hogy ha nem mond még valami megnyugtatót,akkor ráhúzom a fejére az egész üzletláncot,ezért még hozzátette, hogy "a NAGY akciókra mindig így lecsapnak!"és mosolyogva otthagyott,mint kutya a szarát.
Azt mondanom sem kell,hogy rá 2 napra a polc ismét dugig volt a termékkel,mikor a régi áron volt kapható.
Előzmény: zed911 (3) -1 VÁLASZ
HoPpY 2013. 06. 28. 09:39 | #4
Ezzel az a baj, hogy végülis "ingyen" kapnád meg a poharakat legalább is 2-t vagy nem tudom, viszont itt nem tudsz egyet sem kapni ingyen hanem csak megvenni tudod annyiért amennyiért a kólát vennéd... Az lenne oké ha ajándék lenne, de ezen felül lenne oda írva, hogy a poharakat külön meg lehet vásárolni egy szettbe X Ft-ért. Egyébként nálunk is nagy a káosz..:D Van mindenféle Coca-Colás poharunk..:D
Előzmény: zed911 (3) 0 VÁLASZ
zed911 2013. 06. 28. 09:11 | #3
Gondolom ez egy plusz opció, hogy megvehetst a szettet anélkül, hogy 20 karton kólát kelljen megvenned...
Sztem ez jó, mert tele a faszom a 2 darab kólás poharakkal otthon ami semelyik sorozathoz nem passzol...
Lawrence 2013. 06. 28. 09:08 | #2
Azt hogy kerekíteni kell vagy nem a fizetési mód dönti el. Ezt a gépen is tudja a számlázó progi. Ha visszaállítja kp.ról bankkártyásra akkor automatikusan a ft-ra pontos összeget vonja és nem pedig ő üti be. Ez marhaság. Mármint hülyeséget mondott. Ne hagyd magad.
Mimis 2013. 06. 28. 09:05 | #1
Én a következőt sem nagyon értem:
Bevonták ugye az 1 és 2 Ft-os érméket, tudjuk, hogy milyen kerekítési szabályokat kell használni.
Benzinkúton tankolok, 4.999.- et mutat a kútfő. Bemegyek, mondom melyik leszek. Kutas mondja, hogy 5.000.-lesz. Adom a bankkártyámat, egyből helyesbít, hogy akkor csak 4.999.-. Ennyit is üt be a terminálba, ennyit vonnak le a számlámról.
Hiszen a bankszámláról forintra pontosan lehet a pénzt levonni.
Vásárolok Tesco-ban, 9.898.- , kapásból beüti a 9.900.- ot. Mondom neki, hogy kártyás lesz (amit már az elején jeleztem), erre hogy nincsen 1 meg 2 Ft, mindig kerekíteniük kell. Mikor mondom neki, hogy igen, készpénznél ez OK, de kártyáról legyen szíves a pontos összeget leemelni, akkor fel van háborodva, hogy hogyan kérhetek ilyet....
+3 VÁLASZ