Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
a janek
a janek 2013. 06. 14. 22:28 | #28
Kicsit késve ,lehet offolva .
Hivatalból voltam kirendelve Komárom és Szőny közé 11 napot dolgoztunk végig(ma értem haza) ,pontosabban éjszakát védekeztünk .
Szeretnék köszönetet mondani (itt is) a helyieknek ,le a kalappal a hozzáállásukhoz ,csak a szűzlányaikat nem ajánlották föl nekünk vízügyeseknek ,egyébként mindenünk megvolt.
+43 cm volt több az LNV-től a víz,2002 -ben is ott voltam akkor 802 volt a rekord víz ,pont ugyanoda kerültem vissza és az is kemény volt, de ez konkrétan mintha az életünkért dolgoztunk volna .A védelem vezető helyettes mikro alvásokat produkált állva ,1-2mp szundított ,ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el.
A tartalékosok és a katonák is végig dolgozták az éjszakát rendesen.
Igaz,jöttek mentek a riporterek főleg tetőzés közeli időben ,de pont leszarta mindenki.
Amúgy gondolom mindenki tisztába van vele,hogy kimondva kimondatlanul ez kampány volt a politikusok részéről párt oldaltól függetlenül. :)
(A vízért és a víz ellen)
+2 VÁLASZ
7sleeper 2013. 06. 13. 17:54 | #27
egy mínusz iq-jú kommented után írtál egy másodikat is
bár hiába mondom, hogy ettől nem lesz pozitív IQ-d
úgysem érted meg

azért a write-only módból kijöhetnél
Előzmény: piszok alfred (24) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 06. 13. 13:29 | #26
"Hidd el, nem tartozom egyik politikai táborhoz sem"

Én sem. De odáig jutottunk, hogy az emberek fel sem tudják fogni ennek mibenlétét..

A médiát meg ne is emlegesd.... :(
Előzmény: luigi (23) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 06. 13. 13:23 | #25
Cigány naplopók inzultálták és lopták meg a gátakon dolgozó rendőreinket - Rendőr olvasónk beszámolója
2010. 06. 30. szerda. - 15:38

Rendőr olvasónk: Amíg mi reggeltől estig lapátoltunk, a cigányok a kerítést támasztották vagy megloptak bennünket.

Tisztelt Szerkesztőség!

Egyike vagyok azon több ezer vidéki rendőrnek, akiket Borsod megyébe vezényeltek az árvízi védekezésben segédkezni. Az alábbiakban a tapasztalataimat kívánom megosztani Önökkel.

Az odavezető út során több alkalommal is meg kellett állnunk félórákat vagy egy egész órát várni, hogy a vezető törzs kiokoskodja, hogy merre is kéne menni, meg hol is van ránk szükség. Volt, hogy megálltunk egy faluban, mondván, hogy itt kell segédkezünk. Eltelik öt perc, és közlik, hogy ez mégsem az a falu, vissza a buszokra. Láttuk, hogy nagy a fejetlenség és ez akkor még csak a kezdet volt.

Végül a több mint 10 órás út után a Felsődopszába történő megérkezésünkkor lesújtó állapotok fogadtak bennünket, főleg miután közölték velünk, hogy a megáradt Hernád folyó által veszélyeztetett cigánysort kell megvédenünk.

Akkor már tudtuk, hogy sok jóra nem számíthatunk. Amíg mi rendőrök - és a később hozzánk csatlakozott rendőr tanulók - több mint százan reggeltől estig homokot lapátoltunk, zsákokat adogattunk, gátat erősítettünk, addig a cigányok egész nap csak az elárasztott putrijukban döglöttek vagy a kerítésüknek támaszkodva figyeltek minket. Ugyan a délután folyamán néhányan segítettek a védekezésben és valóban kivették a részüket a munkából, de a számuk körülbelül a 10 főt ha elérte. Felháborító és dühítő volt, mikor életerős cigányok mondták nekünk, hogy a munkánknak nincs semmi értelme, hiszen a gát úgyis át fog szakadni, ezért nem is segítenek. Talán az én érdekem, hogy a lakóházukat ne árassza el a hömpölygő folyó?

A helyi jobb(ik) érzésű magyarok ezzel szemben ott segítettek nekünk, ahol tudtak. Szendvicseket készítettek, kávét, ásványvizet hoztak nekünk, ezúton is köszönet nekik.

Ezzel szemben a pofátlanság iskolapéldája volt, amikor néhány mokka gondolt egyet és lopni kezdték a buszunkról a mi ásványvízkészletünket, amíg mi a gáton dolgoztunk, vagy éppen egy-két lapátról vélekedtek úgy, hogy az náluk jobb helyen lesz (persze nem álltak volna be segíteni velük).

Alighanem a nap fénypontja volt, mikor a Duna TV riportere kamerával megjelent a helyszínen, hogy beszámoljon az eseményekről. Persze nem bennünket kérdeztek meg az állapotokról: néhány másodpercig filmeztek, majd készítettek egy gyors interjút az éppen a helyszínen tartózkodó Dobson Tiborral. A cigányok látták, hogy kint van a tv, erre apuka néhány fiával együtt egyből elkezdte pakolni a homokzsákokat a házuk előtt. A riporter ezt meglátva azonnal átkelt a homokzsákokon, s a cigányok házához érve rájuk közelítve filmezett, hogy mindenki láthassa majd, kikről is van szó.

Ekkor mi, a gáton dolgozók hangos tapsviharba kezdtünk. Kíváncsi vagyok, vajon a hangot kivágták-e az anyagból, egyáltalán levetítésre került-e.

Kérdeztük is Dobson úrtól: szó nélkül hagyja ezt? Legalább mikor visszaért a riporter, jól leteremtette, hogy nem inkább a reggel óta a helyszínen dolgozó rendőröket kellene bemutatni a lakosságnak, a médiát meglátva érdekes módon azonnal munkához látó cigányok helyett?

Már nem hallottam a riporter válaszát. Mikor a média munkatársai elmentek, az egyik kolléga oda is kiáltotta a cigányoknak, hogy "Már nem kell dolgoznotok, elment a kamera, biztos benne lesztek a tv-ben!"

A kátrányos helyzetűek fel is hagytak a munkával. Bekiabálták nekünk: "Úgy dolgozzatok, hogy szeretnénk megkapni a 10 milliónkat a putriért, az dőljön csak össze! Megyünk Budapestre, jaj nektek!"

Ez csak néhány kiragadott példa abból, amit én láttam és tapasztaltam az ott tartózkodásom ideje alatt. Az összezsúfolt szállásokról és a koordináció hiányáról, a rendőrség által vásárolt naptejek, napolajak minőségéről, a törvénytisztelő helyi lakosság véleményéről, elkeserítő helyzetéről már inkább szót sem ejtek. És a Jobbiknak és a Magyar Gárdának csak köszönet, ők mellettünk és mindenhol ott lapátoltak, a helyiek meg dühösen nézték. Aggódtak azért , hogy nehogy ne kapjanak egy vadonatúj házat a putrijuk helyett! A szegény "magyar" öregek házai leomlanak, helyette ki fog emelni másikat? Ki adja vissza az ellopott holmijukat, amit nappal és éjszaka szétlopott a "heverésző kisebbségi lakosság?" Vajon Ők is kapnak 10 milliót és egyéb pótolt berendezési tárgyakat ?! Valószínű csak egérutat, és tapasztalatot, mint Mi....

El Protector rendőr zászlós
piszok alfred 2013. 06. 12. 17:45 | #24
Igazad van. Javítom:

"*na valyon milyen irányultságú lehet a hvg.hu, ha a "baloldaliakat" lapátolás, a jobboldaliakat meg menetelés, pózolás közben ábrázoló fényképeket raktak be a cikkjükbe."

Jó a felvetés.

Azon azért elgondolkozhatnál orbán hátsójának lefetyelése közben, hogy a haza megmentőiről és felvirágoztatóiról csak pózolós képeket lehet készíteni, és csak a mocskos balosok kezében látsz lapátot, akkor milyen massza lehet az agyad helyén.


--------

Legközelebb majd jobban figyelek.
Előzmény: 7sleeper (19) -1 VÁLASZ
luigi 2013. 06. 12. 16:53 | #23
Hidd el, nem tartozom egyik politikai táborhoz sem, olyannyira nem, hogy lokálpatrióta civilszervezet tagjaként indultam az önkormányzati választásokon néhány éve. Csupán azt gondolom, vannak helyzetek, amikor nem elegáns semmilyen politikai felhangot keresni, mert a helyzet sokkal fontosabb. Tudom, a média nagy ívben tesz erre, az az ő szegénységi bizonyítványuk. Például az sem lenne helyes, ha mondjuk egy politikai vezető megmenti egy ember életét, aki közlekedési baleset sérültje és azon hadakoznának, hogy milyen politikai célzattal tette ezt vajon. Megmentette az életét és ez mindennél fontosabb. Adnak ők okot a bírálatra bőven más területen is.
Előzmény: hawkeye (18) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 06. 12. 15:08 | #22
Én nem csatlakozom. Jobbnak tűnik egy olyan kívánság, hogy soha senkinek ne kelljen így hazatérnie egyszer sem, se fáradtan, sem éhesen.
Előzmény: hawkeye (21) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 06. 12. 15:01 | #21
Csatlakozom az alanti, SF kategóriás kívánságodhoz:

"Én csak egyet kívánok a mostani és reménybeli képviselő és miniszter uraknak, mégpedig azt, hogy egyszer az életben dolgozzanak le nyolc órát úgy, hogy hazaérve ájultan essenek az ágyba a fáradságtól."

:)
Előzmény: SilAsh (20) 0 VÁLASZ
SilAsh 2013. 06. 12. 14:25 | #20
Voltam egy napig a gáton, azt kell mondjam, nem kis meló. Mármint a zsákok hurcolása és pakolása.
Az, hogy a fotósok kedvéért beállok lapátolni, csak hogy mindenki lásson így a választások előtt, nekem elég kevés.
Ezt a munkát ahol voltam, diákok végezték. Félreértés ne essék, minden tiszteletem az övék, mert a diákok nagyon kitettek magukért, de a zsákba lapátolni a homokot nem egy nagy vasziszdasz.
Persze főnököt játszva fel alá rohangálni, meg a jelentéseket meghallgatni, esetleg szóba elegyedni a pórnéppel, nos az sem hat meg különösebben.
Felnőtt emberként látom, mire megy ki a játék, úgy is viszonyulok hozzá. Politikusok, sajnos ilyesmin már meg sem rezdül az arcom.

Én csak egyet kívánok a mostani és reménybeli képviselő és miniszter uraknak, mégpedig azt, hogy egyszer az életben dolgozzanak le nyolc órát úgy, hogy hazaérve ájultan essenek az ágyba a fáradságtól.
Pakolják úgy a homokzsákokat, hogy azzal a tudattal teszik, a saját kis tulajdonukat védik, amit a fenti fáradságos munkával szedték össze egy élet alatt.
Talán jobban megértenék a népet, nem csak falból jönnének ki a gátra.
+1 VÁLASZ
7sleeper 2013. 06. 12. 11:07 | #19
szelektív látással + gyenge szövegértéssel aligha nyalhatod bárki seggét
én legalábbis nem engedném neked, mégha szeretnéd is (különösen akkor nem)
most bepótolva az elemi, elvárható kötelezettséged, elolvasod, hogy valójában mit írtam

aztán regelsz "me culpa" nickkel és lemínuszolod az előbbi ostoba kommentedet

legalábbis illene
Előzmény: piszok alfred (17) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 06. 12. 10:20 | #18

Nem elegáns ebben a helyzetben emlegetni?

Mert az elegáns, ha ebben a helyzetben is sunnyognak, mossák az agyadat? Vagy nálad már teljes a sikerük?

Minden elismerés megilleti azokat, akik a gátakon dolgozn(t)ak. De a világ legaljasabb dolga politikailag, pártállás szerint disztingválva bemutatni őket!

Ha a cigány, magyar, tót és oláh egy célért, egymás mellett, egymást segítve küszködött, akkor hogy jönnek ahhoz a média hiénái, hogy koncepciózusan mutassák be őket?!

És itt valószínűleg nem a forgatócsoportok prostituálódtak, hanem azok, akik az íróasztalok mellett eldöntötték, hogy mi mehet adásba, és mi nem. Akiknek nagyon - nagyon nem teszik az összefogás.

Vajon mitől rettegnek...?

Ez utóbbi szónoki kérdés volt. Tudjuk mindannyian....


Előzmény: luigi (15) 0 VÁLASZ
piszok alfred 2013. 06. 12. 10:13 | #17
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: 7sleeper (4) -5 VÁLASZ
Lazarusz 2013. 06. 12. 09:03 | #16
A Vona Gábor és a Schiffer András kimaradta a cikkből...
luigi 2013. 06. 12. 08:50 | #15
Azt gondolom, hogy ebben az árvízi helyzetben nem kell megjegyzéseket fűzni egyetlen védekezésben részt vevő személyére, tették, amiért tették, de hozzájárultak a védekezés sikeréhez valamilyen módon. Meg lehet a véleményünk az esetleges mögöttes piáros dolgokról, de nem elegáns ebben a helyzetben ezt emlegetni. Biztos volt ott sok olyan ember is, akinek elsősorban nem a gát megvédése volt az elsődleges célja, hanem esetleg a szülők, barátok, barátnők elismerésének kivívása, vagy csak egyszerűen kalandvágyból voltak ott, de ott voltak és így, vagy úgy tették a dolgukat.
hawkeye
hawkeye 2013. 06. 12. 08:08 | #14

Nem a gáton dolgozók munkájó volt heroikus, hanem a gagyitévék vágóié!!! Ugyanis rengeteg "Jobbikos" (+ gárdista, őrsereg,...stb.) dolgozott a gátakon. A riportokból azonban egytől egyig kivágták őket. Pont, mint Sztalin, vagy Rákosi idejében.

Na, ez a média hősies helytállása!

:(
7sleeper 2013. 06. 12. 07:16 | #13
elvárni ezek egyikétől sem, de ha már kint vannak akkor ne csak a fotó kedvéért menjenek ki. a víz sem nézi a kort. tehát ha nem sajtónyilvánosan lapátolnának, rendben lenne; de így minek? vagy a többi védekező is le lett kapva?

amit meg a hvg-ről írtam tartom. lehet, hogy a többiek is megfogták a homokozólapát jobb végét, ez viszont nem derül ki a hvg cikkéből. pózol vagy megy mindenesetre "nemlapátol" három fideszes, míg egy dk-s, meg az egyszemélyes együttes "dolgozik" a képeken. apropó. hol vannak a mindig agyonhallgatott gárdisták és Vonáék ebből a történetből? még a populizmus köpönyegét is nehéz rájuk húzni, mert a korábbi években is ott voltak a gátakon akárhol volt az árvíz - és cserébe agyonhallgatták őket. most nem tudták, de ez ismét nem a "magyar" "médián" múlott.. szervezett segítséget vittek ahová kellett (miközben a duli-fuli katasztrófavédelmis középvezetők inkább letagadták volna, hogy árad a Duna /megkérdezném az ilyeneket, meg az utasítóikat miután ültek egy ideig, hogy 'ez nektek egy habostorta? a kurva nénikéteket..'/).

összegezve ráfér mindegyik vastagbőrösre, de nem egy napig a fotó kedvéért. többi napon-estén kubikoljanak amikor kivezénylik őket, hogy a rabtartást ledolgozzák. mert az hétszentség, hogy még az összelopott vagyonuk kamatos visszatérítése sem fedezi mindazt a kárt amit ezek meg saccperkábé szinte az összes politikus ennek az országnak is okoztak.
Előzmény: BigaCubensis (12) 0 VÁLASZ
BigaCubensis 2013. 06. 12. 00:26 | #12
azért kicsit van sapka, nincs sapka dolog ez... lapátoljanak csak.

7sleeper: OV-tól vagy Tarlóstól nem is várja el szerintem senki, hogy lapátoljon, a többiekre meg ráfér..
+1 VÁLASZ
defiant 2013. 06. 11. 23:35 | #11
én azt mondom, hogy ne menjenek ki és pakoljanak homokzsákokat, mert, ha eddig nem segítettek a Magyarokon, akkor reklámból nem kell!!!
az viszont elég nagy baj, és itt jön ki az összes politikusnak az alkotó és hasznos munkája, hogy az elmúlt 20 évben szó szerint ba..sztak arra, hogy megcsinálják azokat a szerencsétlen gátakat az egész országban az összes olyan folyó mellett, ami úgy általában megszokott lógni a medréből!! pedig keret lenne rá bőségesen és ennek értelme is lenne, nem pedig a feneketlen zsebeket tömni, meg el osztogatni milliárdokat és szarabb esetben is 20 évente kellene újra csinálni a gátat!!

szóval a lényeg az, hogy egy stabil állandó gátat/mobilgátat kellett volna már évekkel ezelőtt meg csinálni, ami kiröhögné az ekkora áradásokat is és most nem kellene reklám céljából a homokot a zsákba pakolni, mikor már baj van! de persze egy probléma akkor is akadt volna: hogy a politikusok, akkor nem tudtak volna lopni !!


tjunior 2013. 06. 11. 23:02 | #10
Tarlósnál a sztájliszt rosszul csinált valamit, makkos cipővel a gáton? Nem éppen hiteles. Kirúgni! Felnégyelni! Megsemmisíteni!
OVnak kompenzálnia kellett a márciusi töketlenkedést, amilyen frusztrált törpe természetesen ezt is túl pörögte, talán még a vízállást is ő mondta be párszor, meg elképzelem ahogy megérkezik a talpnyalóival és mennyire tartják fel az igazi munkát. Mondanám, hogy röhej, de nincs kedvem.
-2 VÁLASZ
KillHates 2013. 06. 11. 23:01 | #9
Ma láttam Tarlóst az M1-en egy élő riportban; majdnem elaludt olyan fáradt volt. Nem irigylem, biztosan volt pár álmatlan éjszakája...
+3 VÁLASZ
Szancso 2013. 06. 11. 22:16 | #8
"Ott hol a kis Túr(ha) siet beléje"? ;)
Előzmény: 7sleeper (4) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 06. 11. 22:14 | #7
Zsákba velük.... Gát-Lego -nak még jók lehetnek...
-1 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 06. 11. 22:11 | #6
Ritka gusztustalan egy katasztrófahelyzetből önreklámot csinálni...de hát politikusoktól mit várjon az ember...ha az egyik megy árvíznézőbe, ott kell pezsegnie a másiknak is. -,-
+1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 06. 11. 22:09 | #5
Dolgoztatja a naivitásomat az utópisztikus kép, amikor majd ilyen helyzetben nem kell rájuk politikusként gondolni...
7sleeper 2013. 06. 11. 22:08 | #4
arról nincs képsorozat, hogy a Mosoni-Dunánál még beleköpködtek és azért ekkora az árvíz
(Orbán egészen Passau felsőig repült - az osztrák vircsaftot csökköpetendő)
nem azzal van a baj, hogy lapátolnak a gáton*, hanem, hogy nem teszik minden nap legalább 20 évig..

*na valyon milyen irányultságú lehet a hvg.hu, ha a "baloldaliakat" lapátolás, a jobboldaliakat meg menetelés, pózolás közben ábrázoló fényképeket raktak be a cikkjükbe. a képaláírásokban lehúzzák mindet, nadeugye olvasóik többsége (ez is árulkodik a színvonalról) helyes sejtésük szerint úgyisk a képre veti rá magát; a szöveg csak hab a tortán..

hvg=havigajd

ha nem csak tízévente szeretnének nagy árvizet látni, ugyen jöjjenek már le a Tiszához ;-)
+2 VÁLASZ
Szancso 2013. 06. 11. 21:45 | #2
Wesselényi Miklós nincs?
thisisreal 2013. 06. 11. 21:40 | #1
"Bajnai ráadásul még egy láthatósági mellényt is felhasznált az installációjához, hogy rosszakarói ne tudják őt egy vétlen pillanatában csak úgy észrevétlenül homokzsákba tuszkolni." :D
+4 VÁLASZ