Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2013. 06. 12. 12:38 | #43
the thing 2013. 06. 12. 08:31 | #42
Atomot minden ratyinak!!!
+1 VÁLASZ
Mr. Wallace 2013. 06. 10. 23:16 | #41
Látod, teljesem egyetértek veled! Francba a liberalizmussal! Aki nem úgy gondolja, ahogy én, az a sitten rohadjon meg! Sőt örüljön, ha a sittre kerül és nem lincseljük meg. Ne méghogy még etessük a sok büdös ......!
A pontok helyére írhatsz: keresztényt pogányt cigányt zsidót tótot svábot magyart muzulmánt kinait amit tetszk. Fasza mi?i
Előzmény: HeavyCross (40) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 06. 10. 19:10 | #40
Lehet, hogy sok baj van az oroszokkal, de én tisztelem őket azért, mert nyíltan szembeszegülnek a liberalizmusnak :)
http://index.hu/kulfold/2013/06/10/torvenyben_tiltjak_a_meleg-orokbefogadast/
+2 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 06. 10. 13:04 | #39
fuss neki még1x szerintem, a többieknek leesett amit írtam.
Előzmény: daveman (36) 0 VÁLASZ
dude 2013. 06. 10. 11:39 | #38
Orbán vezér elrendelte a buzgárok szivattyúzását. :(
Tooni 2013. 06. 10. 11:20 | #37
De legalább te olvasni sem tudsz :D
Előzmény: daveman (36) 0 VÁLASZ
daveman
daveman 2013. 06. 10. 09:56 | #36
A homoszexualitás, mint autoimmun betegség? :D :D :D Ne máááááár! :D Ez már akkora hülyeség, hogy sírva röhögök. Úgyhogy rendben fiam, le is ülhetsz, egyes! Legközelebb jobban készülj fel! :D
Előzmény: HeavyCross (33) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2013. 06. 10. 08:06 | #35
A vallásnak nagyon fontos szerepe volt a közösségformálásban, irányításban majd szervezetté változott (egyház). Mint minden szervezet a saját érdekeit preferálja, ha nincs kellő kontroll, olyan széleskörű ellenőrzést, hatalmat gyakorol a közösségben,melynek több a kára, mint a haszna.
Előzmény: HeavyCross (33) 0 VÁLASZ
dude 2013. 06. 10. 00:08 | #34
Olvassatok jó hírt is:
Tömegek Tel-Avivban a meleg büszkeség napján
http://www.kisalfold.hu/ezmilyen/tomegek_tel-avivban_a_meleg_buszkeseg_napjan/2336577/
+3 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 06. 09. 23:18 | #33
a homosexualitást az autoimmun betegséghez tudnám leginkább hasonlítani..
Van, hogy az immunrendszerünk megbetegszik és megtámadja saját testünket. A homók pedig saját fajtájuk ellen fordulnak és az egész emberiség ellen azzal, hogy (szerencsére) nem örökítik génjeiket tovább :P
Előzmény: daveman (31) 0 VÁLASZ
cila 2013. 06. 09. 21:47 | #32
Ennél összeszedettebb írást, eme témáról, eddig még nem olvastam.
(Nem vagyok se hideg se "meleg". De én sem fogalmazhattam volna jobban.)
Egyetértek.
Előzmény: daveman (31) 0 VÁLASZ
daveman
daveman 2013. 06. 09. 21:32 | #31
Nem vagyok tudós, nem kutatok ebben a témában, de azért eléggé műveltnek érzem magam ahhoz, hogy azt mondjam, hogy a homoszexualitás nem betegség, nem deviancia, még csak nem is aberráció, hanem egy természetes jelenség. Homoszexuális viselkedésformák az állatvilágban is tapasztalhatóak, leginkább olyan társadalmi berendezkedésű fajoknál, ahol a két nem csak a párzás ideje alatt találkozik, és addig az egynemű egyedek saját kis közösségben élnek. Az ember esetében sem tekintették ezt mindig devianciának, betegségnek, abnormalitásnak. Csak az idők alatt változtak a világnézetek, és pláne a judeo-keresztény illetve az iszlám vallások begyűrűzésével az emberi gondolkodás egyre inkább prűddé és kiközösítővé vált. (Igen, kedves vallásos konzervatívak: érdekes, hogy a vallásaitok azt tanítják, szeressétek felebarátaitokat, mégsem volt soha a történelem során olyan kirekesztés, amit ti a vallásaitokkal értetek el!)

Általában, mikor megkérdezem azon ismerőseimet, akik azt mondják, hogy a homoszexualitás betegség, aberráció, hogy miért gondolják ezt így, akkor egy része egyszerűen nem tudja megválaszolni érvekkel, hogy mi miatt gondolja betegségnek (egyszerűen csak "hülye, beteg buzik!"), egy másik része meg a "nem segíti elő a fajfenntartást" gondolattal reagálja le. Nos, ha valami betegség, akkor annak szervi vagy lelki oka van. Ezekre szakemberek vannak, akik ezt gyógyítani tudják - én azonban még nem hallottam a "buzi-vírusról", illetve az sem gyakori, hogy valaki, aki alapvetően heteroszexuális beállítottságú valamilyen komoly trauma hatására "bemelegedjen". A fajfenntartás gondolatmenet szerint pedig nagyjából az egész emberiség elvérzik, hiszen ebben az esetben mindenki abnormális és deviáns. Hiszen - bár nem tudok statisztikai hivatkozást hozni - az összes szexuális eseményből biztos, hogy több, mint 90% esetén nem történik fogantatás: hiszen maszturbálunk, óvszert v. pesszáriumot használunk, pirulákat szedünk, krémeket kenünk, spirált használunk, orálisan és análisan közösülünk, és ezen felül még annyi szexuális együttlét lehetséges két heteroszexuális ember között, amiből nem lesz soha gyerek. Ez mind aberráció és deviancia lenne? Én nem hiszem!

Szóval én úgy gondolom, hogy a homoszexualitás csak azért kavar ilyen nagy port, mert foglalkozunk vele. Ha - teszem azt - holnaptól az orális szexet gyakorlókat néznék le, és kezdenék el kiközösíteni őket, akkor azok tiltakozásaival lenne tele a sajtó, akik szabadon akarnak orális szexet folytatni. De tévedés ne essék! Úgy gondolom, hogy ezek a színes melegfelvonulások, ezek a tolakodó, agresszív megnyilvánulások sokkal többet ártanak a melegeknek, mint amennyit használnak. És bár én nem vagyok meleg, van olyan ismerősöm, aki igen, és ő maga mondta, hogy szerinte kifejezetten bosszantó, hogy ilyen parádékkal járatják le a melegeket. Egyszerűen csak hagyni kéne, hogy köztünk éljenek, házasodjanak, ha akarnak, szeressék egymást, legyen gyerekük, ha szeretnének és pont. Valószínűleg ugyanúgy van meleg és heteroszexuális bűnöző, gyilkos, gyerekmolesztáló, ahogyan van rendőr, orvos és cipész is. Ahogy van kék szemű, barna szemű, zöld szemű ember, hosszú hajú, kopasz, és szőke is.

Még egy gondola a végére. Nem azzal van a baj, hogy egyes emberi csoportoknak milyen jogokat biztosítunk, vagy vonjuk meg tőlük azokat, hanem azzal, hogy a XXI. században, amikor járművet küldünk a Marsra, szonda száguld a Naprendszerünk pereme felé, és millió fényévekre látunk el az űr-távcsöveinkkel, itt a Földön az emberek csoportokra osztják, és megosztják(!) egymást. Nincs valódi nyitott elme, nincs valódi elfogadás. Mintha semmi változás nem történt volna a 100 ezer évvel ezelőtti emberi viselkedéshez képest. És igen, viselkedést írtam, nem emberi természetet! Mert az, hogy milyenek vagyunk tanuljuk - környezetünkből, illetve abból a társadalomból szívjuk magunkba, amiben élünk: ha úgy tetszik, a világ legbonyolultabb programozási nyelve fut agyunkban... Rajtunk múlik, hogy merre változunk, és mit adunk tovább gyerekeinknek!!!
Nas
Nas 2013. 06. 09. 15:25 | #30
"Aki meg diktatúrában, fekete-fehér világban akar élni, tegye."

Csak az a gond, hogy az ilyen emberek persze úgy képzelik, hogy az összes többi embernek is az ő diktatúrájukban lenne a helye...egyedül nem poén diktatúrában élni, akkor nincs kit elnyomni...
Előzmény: sahinel (29) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 06. 09. 15:16 | #29
Hát ez fura mert itt pont hogy a politikusok nem akarták, az egyház meg azt mondta hogy nekik nincs ellene kifogásuk. Tehát itt nem igazán politika irányítja őket úgy néz ki. Sokkal kevesebbet ugatnak bele hogy mi történjen mint otthon.

Ha deviancia gáz akkor miért nem egyenruhában van mindenki, meg birkaként ugyanazt mondja, gondolja mindenki? Ezt hívják beltenyészetnek de lehet ez jobban bejön neked. Én inkább viselkedek úgy ahogy szeretnék meg meghagyom másoknak is a szabad akaratot. Aki meg diktatúrában, fekete-fehér világban akar élni tegye.

Előzmény: HeavyCross (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 06. 09. 14:24 | #28
"Én azt állítom, hogy mi egyformán ateisták vagyunk, csak én eggyel kevesebb istenben hiszek, mint te. Mikor megérted, hogy te miért veted el a többi istent, megérted majd azt is, hogy én miért vetem el a tiédet."
Előzmény: HeavyCross (27) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 06. 09. 14:18 | #27
A devianciával szemben nem kell és nem is szabad toleránsnak lenni. Az Anglikán egy szakadár egyház mint tudjuk és szeretnek különcködni és politikai nyomásra devianciákat elfogadni.. A Katolikus Egyház sosem fogja elismerni ezeket, mert sziklára épült, ellentétben a többiekkel akik homokra (és itt a homoknak van egy kis mellékzöngéje is :D) építkeznek.
Előzmény: sahinel (26) -3 VÁLASZ
sahinel 2013. 06. 09. 12:22 | #26
Egyébként fura mert az Anglikán egyház pl mikor most itt szavaztak a melegek házasságáról, stb felszólaltak hogy isten előtt mindenki egyenlő, és ők elfogadják ezt. Bár itt az egyház is kicsit más mint máshol.
Előzmény: sahinel (25) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 06. 09. 12:11 | #25
Valaki már minuszt adott neked:D én + mivel ha melegekről van szó pont a pedofil egyház szokott legjobban ugatni akik meg elhallgatják, próbálják elrejteni mikor ők csinálnak ilyet:DD Képmutató gyükér banda az egyház és most nem a hívőkről, rendes keresztényekről hanem a véresszájú egyházról beszélünk.
Előzmény: Mr. Wallace (24) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2013. 06. 09. 00:05 | #24
Ha egy elfogultan antiklerikális akárki felmérést készítene, hogy egyházi személyek részéről érte-e abuzus gyermek, illetve serdülő korában az egyházakkal kapcsolatba került ifjakat, vajh milyen eredményeket lehetne kihozni??!!
Firestarter 2013. 06. 08. 18:17 | #23
Oké és hol a tanulmány arról, hogy normál szülőknél milyen arányú a molesztálás. Akit meg mondjuk foglalkoztat annyira utánajárhat, hogy a "melegség" hormonális alapon is eldőlhet vagyis úgy fogalmazok, hogy a nagyjánál így dől el. Egy anya aki pl sok fiúgyereket szül a sokadik fiú már több női nemi hormont kap ezért valószínűbb hogy meleg lesz. Nem betegség a melegség. Az, hogy örökbefogadjanak nemtudom mennyire problémás vagy milyen hatást válk ki a gyerekből ha normálisak akkor szerintem nem olyat hogy belőle is egy csőleszbi vagy buzi lesz, egyszerűen mint álltalában örökbefogadásnál meg kell válogatni azt hogy milyen pár fogadhat örökbe.
közlegény
közlegény 2013. 06. 08. 17:31 | #22
na 1 reszkető faszú kályha máris a szívére vette
közlegény
közlegény 2013. 06. 08. 15:18 | #21
Már úgy se lehet káromkodni, hogy basznák szájba egymást, meg az anyjukat (merthogy tényleg megcsinálják), egy jó melegszendvicset nem kérhetek már félrehallás nélkül, mert ezek a buzik mindig a faszukkal vagdalóznak, vágjuk már le mindegyiknek és szabadítsuk meg a kínjaiktól és akkor nyugton maradnak.
Cableguy 2013. 06. 08. 14:59 | #20
pl úgy elehet elfogult hogy a hetero párok gyerekeinél is hasonló 20-25-30%-os rátát mutatnak a számok de ha az a melegeknél ezt negatívumként értékelik a heterok adatait meg elhallgatják. Ettől függetlenül nem támogatom a egyneműek gyerekvállalását, mert nem kellene erősíteni a gyermekben, hogy ez a követendő példa. Igaz a nemi közeledés a gyerek ellen nem a szülők nemi identitástól függ hanem hogy mennyire pedofil-e. De ha már a katolikus hírportál adatairól van szó: van tanulmány arról hogy hány katolikus pap molesztált gyerekeket?

Előzmény: HeavyCross (7) +3 VÁLASZ
sahinel 2013. 06. 08. 14:38 | #19
Igen ott van meg a publikáció is http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X12000610.

Ezért olvastam utánna és nézd meg a linkeket amiket utoljára küldtem. Egyetemi professzorok nyilatkoznak a kutatásról, de még fogsz többet is találni.

http://en.wikipedia.org/wiki/Elsevier és ezekről beszéltem akikkel volt már több probléma is mint lentebb írtam hogy nem úgy publikáltak hogy azt rendesen a többi tudóssal elemezték volna. Tehát rájövök valamire ami szerintem igaz, publikálom aztán senkinek nincs beleszólása az már tény.....
Előzmény: DemJan (17) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 06. 08. 14:34 | #18
Előbb talán olvasd el, mire reagálsz... Én az eredeti cikket véleményeztem, amin az egész posztban linkelt írás alapul... Amit te linkeltél, az nem több, mint az említett cikk szerzőjének ismeretterjesztő írása a tanulmányáról, ami semmi új információt nem tartalmaz.
Előzmény: DemJan (16) 0 VÁLASZ
DemJan 2013. 06. 08. 14:32 | #17
Annyi viszont biztos, hogy egy kutatás még nem stabil objektív alap. Pláne, ha több másikat fricskáz közben.
Előzmény: DemJan (16) 0 VÁLASZ
DemJan 2013. 06. 08. 14:30 | #16
Le van hivatkozva. Ott vannak a linkek: aki nem hiszi, járjon utána.
Itt van pl, a kutatás vezetőjének cikke: http://www.slate.com/articles/double_x/doublex/2012/06/gay_parents_are_they_really_no_different_.2.html
Előzmény: Nas (14) 0 VÁLASZ
DemJan 2013. 06. 08. 14:28 | #15
A norma természettől adott. Mindennek megvan a magasztosabb célja, a nemiségnek az utódnemzés. Hogy ez az állatoknál kielégülés útján adódik, szintén természetes dolog. Az, hogy az eszköz lett céllá - tehát a kielégülés lett a cél - megbolygatta egy kissé a normális és abnormális megítélhetőségét.

De én mégis azt gondolom, hogy a vágykielégítés egész addig tekinthető normához hűnek, amíg formailag az eredethez köthető. Ami ettől eltér, aberráció, ami lehet ártalmatlan magányügy is, persze. Aztán lehet más is.
Előzmény: norbertvincze (10) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 06. 08. 14:20 | #14
Pontosan. Manipulatív a cikk, nem objektíven közli az eredményeket, tehát feltételezhető, hogy azok begyűjtése és kiértékelése során sem voltak elfogulatlanok...
Előzmény: norbertvincze (11) +1 VÁLASZ
sahinel 2013. 06. 08. 14:19 | #13
:D http://thenewcivilrightsmovement.com/lori-holyfield-sociologist-ph-d-calls-for-retraction-of-anti-gay-regnerus-paper/news/2012/10/15/50978

Egyébként sok egyetemnek van gondja ezzel a társasággal ahol publikálva lett ez. Pont olyasmik miatt hogy Kollegiális lektorálás hiányzott, stb.

De többen is csatlakoztak :http://thenewcivilrightsmovement.com/six-more-sociology-phds-call-for-retraction-of-regnerus-anti-gay-study/news/2012/10/23/50968

Nas
Nas 2013. 06. 08. 14:16 | #12
A posztcikket csak átfutottam, de az eredeti tanulmányt direkt megnéztem, és maga a szerző eleve nem készített semmilyen felmérést, mások statisztikáit vette alapul, illetve az egyetem adatbázisaiból válogatott össze adatokat a kutatásához. Azt meg ugye úgy lehet szűrni, ahogy éppen akarja az ember... A legsúlyosabb megállapításokat ráadásul telefonos megkérdezés útján begyűjtött, szubjektív adatokból vonta le (tehát nem pl. a bizonyított, orvosszakértői véleménnyel alátámasztott esetek száma alapján), ami így kétségessé teszi azok igazságtartalmát.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy jobb helyen van egy gyerek meleg pároknál, csak azt, hogy ez szerintem elsősorban nem a nevelőszülők szexuális beállítódásán múlik. Hetero szülők is számtalan családban bántalmazzák, molesztálják, elhanyagolják a gyerekeiket. Ebben a kérdésben egyébként is a gyerekek érdekeit kéne elsősorban nézni (pl. melyik jobb: az állami gondozás, vagy hogy családban nőhessen fel?), ezért nagyon álságos az, ha egyesek az ilyen-olyan ideológiáik hangoztatására használják fel a témát.
Előzmény: HeavyCross (7) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 06. 08. 14:10 | #11
csak példa

"31 százalék bevallotta, hogy szexre kényszerítették akarata ellenére." - mintha a maradék 69-el is megtörtént volna, csak ők nem merik bevallani...
Előzmény: HeavyCross (7) +2 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 06. 08. 14:06 | #10
az egyént nézve a norma mindenkinél relatív. Valóban programhiba, de ez nem az ő választásuk
Előzmény: DemJan (8) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 06. 08. 14:05 | #9
"egy tanulmánnyal kapcsolatban hogy lehet valaki elfogult?"

mondjuk kicsit félremagyarázó, súlyosság finomító körítéssel.
Előzmény: HeavyCross (7) 0 VÁLASZ
DemJan 2013. 06. 08. 13:58 | #8
A meleg beállítottság is aberráció... (Mert hát ugye, ha valaki a vágyteljesülés szintjén az abnormálist választja normálisnak, arra én nem tudok normális emberként tekinteni.) Innentől kezdve aztán lényegtelen, hogy milyen más perverziók lelhetők fel ezen emberek lelkében. A lényeg, hogy a lehető legmegfelelőbb körű korlátozást kell foganatosítani társadalmilag, ami nem engedi az esetleg ott lappangó vágyak kiteljesedését.
Előzmény: norbertvincze (2) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 06. 08. 13:54 | #7
egy tanulmánnyal kapcsolatban hogy lehet valaki elfogult? Ezek tények, legalább beleolvastál a cikkbe? :)
Előzmény: Nas (6) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 06. 08. 13:49 | #6
Ez a kapjanak -e örökbe gyereket meleg párok kérdéskör azért nem olyan egyszerű. Alapvetően nyilván nem ez a legideálisabb helyzet egy gyerek számára, de ha azt nézem, hogy milyen testi-lelki sérülésekkel tudnak kikerülni gyerekek az állami gondozásból, lehet, hogy még mindig jobban járnak, ha egy normális, jól szituált meleg párhoz kerülnek (még akkor is, ha a látott minta miatt esetleg nagyobb az esélye, hogy ők is meleggé válnak felnőtt korukra). Jó (nevelő)szülő nem attól lesz valaki, hogy heteroszexuális, ez más emberi tulajdonságokon múlik.
Kicsit egyébként is túlzásnak tűnik ez a statisztika, nem hinném, hogy ennyivel több molesztált / nemi beteg gyerek lenne meleg pároknál. Egy katolikus hírportál messze nem tekinthető elfogulatlan hírforrásnak ebben a témában...
+1 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 06. 08. 13:36 | #5
meg gyereket se kapjon örökbe :P
Előzmény: PabY (4) 0 VÁLASZ
PabY 2013. 06. 08. 13:33 | #4
Egyáltalán nem döbbentett meg a tanulmány, nem mondom h lőjük le a buzikat de mikor mindenféle ocsmányságokat művelnek felvonulás címen az azért felháborító. Legyen buzi otthon a kutya se kiváncsi rá.
+2 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 06. 08. 13:28 | #3
1 homoszexualitás nem betegség.

2 nem lehet csak úgy őket a szőnyeg alá söpörni.

https://www.youtube.com/watch?v=hTlrSYbCbHE

persze nem a parádén másságával hivalkodó majmokról beszélek.
Előzmény: triplax (1) +3 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 06. 08. 13:22 | #2
nem olvastam el a cikket, csak a fenti idézetre reagálnék. Az idézetben említett dolgok szerintem nemi identitástól függetlenek. Az hogy valakinek milyen aberrációi, higéniai,- vagy bármilyen más problémái vannak az személyre szabott.
Nem minden meleg beállítottságú ember ilyen.
+2 VÁLASZ
triplax 2013. 06. 08. 13:18 | #1
Normális, hétköznapi életet élő egyszerű emberek számára igencsak bicskanyitogató a téma. Személy szerint ketté választom a "melegeket". Léteznek szerintem az "igazi" melegek, akik valójában betegek, csak ez a torz világ nem kigyógyítani akarja őket, hanem elfogadtatni a többi emberrel, illetve vannak a "divat buzik", akik úgy érzik sekélyes életüket ezzel a "trendi" szokással kell kiegészítsék. Mindennek megint csak az egészséges társadalom fogja meginni a levét.

Rajta! Lehet mínuszolni.

+2 VÁLASZ