Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2013. 05. 16. 21:53 | #133
Tudsz, esetleg, beszélni a tibeti lámákkal? (reinkarnáció tekintetlben).
Mert elkellene, legalább is egy Rodolfó, hogy "a határok a fejekben is eltűnjenek"
Előzmény: Tooni (131) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 16. 01:03 | #132
a hiba ott van az alapfeltevésedben, hogy szomszédnak mondod a családtagot

egy területen éltünk sokáig mi a "nagy család". magyarok. akik annak születtek és még sokkal többen akik azzá lettek - miközben gyarapodott a kultúránk, a szókincsünk, a hazánk. a Hazánk amit megvédeni érdemesnek tartottak, mert ez őrizte meg az összes kis népet emlékzetében (jobban mint más immár pár száz éve szabadsággal összefüggésbe hozott államok) akik harcoltak érte.. a vér köt össze minket.

az itteni történésekbe az szólhatott bele bármilyen formában (mikor még nem volt általános választójog sem) aki helyben lakott, itt élt. a határok átrajzolásával megváltozott ugyan a helyzet, de ettől az más országba "átkerült, átkényszerült" testvér még testvér maradt, nem vált "csak szomszéddá". vagy nem így gondolod?

a magyar kormány a magyar emberek sorsáról dönt. s ha ez nem is tetszik tótnak, rácnak, mócnak, a világnak vagy egy-kettő-sok magyarnak - függetlenül mindentől - mégsem lesznek a székelyek ettől románok. se ökölcsapástól, se mérgezett szótól, se csóktól, árulástól. ha pedig a magyar kormány a magyar emberek sorsáról dönt és magyar emberek választják, akkor magyar emberek válasszák!

tisztában vagyok vele, hogy gazdasági, szociális, társadalmi, politikai hátulütői vannak a dolognak; azt is mondom, hogy sokan a határon túlról leegyszerűsítik a dolgokat, mint Tooni teszi most mikor provokálva, karikírozva a helyzetet csekély vásárlóerőt képviselő csokivásárláshoz is beleszólást tartana jogosnak. én meg azt mondom az se kell. nemzet akkor vagyunk ha nem azzal törődünk kinek mennyi hely jut a tanyán és hol. és ha majd nem azzal törődünk akkor jutni fog mindenkinek! (inkább tanyán sokan keveset együnk fejenként, de ha baj van számíthassunk egymásra; mint lakályos kastélyban elszigetelve mindentől mérgezzen bennünket a lakáj és más fizetett talpnyalók.)

ha valaki nagyon a gazdasági témát feszegetné, hogy így nem kéne beleszólás úgy nem kéne beleszólás: milliónyian jöttek már át (mert üldözték őket és/vagy mert a francia, angol gazdasági nyúlvány fércállamok nem tudtak jobban megállni az ifjú lábaikon, mint a megcsonkított matróna..) és az utóbbi idők székely százezrei például már évtizedek óta itt vannak már nagyrészt. van köztük is jó is rossz is. támogassa őket az öreg ördög (legtöbbnek nem is kell), ne mi, de jogaikban ugyanolyanok kell legyenek! sokaknak azért nem tűnik fel, hogy itt vannak mert tán román beszédet várnak tőlük. ha idegentől várják a nem magyar beszédet, akkor aki magyarul beszél mégis minek számíthat szerintük; mégis-románnak? ..

nem Kennedy hanem a józan ész, és a hazaszeretet mondatja velem:

Én is határon túli magyar vagyok! Csak én a héthatáron belülre születtem..
Együtt érzek minden magyar testvéremmel akár jó, akár rossz.
Többet annál ami nekem van, nem adhatok, de ami van azt mindenkivel megosztom.

(úgy kb. ennyit gondoltam a témáról, lehet, hogy pátoszos, de ez talán nem bűn. egy kérdésem lenne még. a székely zászló jelentéstartalma szerintetek mi?)
Előzmény: cila (130) +2 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 15. 22:24 | #131
Pár gondolat még e mondatok kapcsán.
Nem ott élsz, de hatással vannak rád az ottani történések.
Választójogoddal szabadon élhetsz. Nem kötelező szavazni.
A kerítés fokozatosan eltűnik és nem lesz már közeli szomszéd kire mutogathattok és aki "beleszól" a "ti" életetekbe.
A szomszédod majd a "mi" életünknek lesz részese.
Majd ha a határok a fejekben is eltűnnek.
Előzmény: cila (130) 0 VÁLASZ
cila 2013. 05. 15. 21:57 | #130
Igen, ez a "Tooni 123", mondhatni, fájó pont. "Ha az eszem szerint", ha...
De nézzünk végre szembe a trianoni mumussal!
Arról volt szó, hogy adasson-e meg, vagy sem, választó jog külhoni magyarnak. Igen?
Ne adasson - mondom én. Mert:
Én se szeretném, ha a szomszédom átkiabálna a kerítésen, hogy mi főzzek holnap.
Annak se örülnék, ha hozzátenné, hogy az amit tegnap főztem büdös volt és bántotta az orrát.
Nem. Amit én a házamban főzök, azt megosztom ugyan a VENDÉGGEL, de végül is legyen az jó, vagy rossz, ÉN FŐZTEM, én eszem meg, s a legvégén nekem is kell lenyelnem.
Előzmény: 7sleeper (129) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 13. 23:44 | #129
a hiba ott van, hogy külön kezelitek a szívet és az "észt".
pedig egy testbe tartoznak.
és sajnos legtöbbször bizony a SEGG irányít..

elbeszéltek egymás mellett, én meg fogom a fejem és féj a szívem.
Előzmény: Tooni (123) +1 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 13. 23:38 | #128
sokan azt gondolják - méghozzá pártfüggetlenül - hogy hálából majd megy a szavazás jobboldalra, mikor a jelenlegi kétharmadot sem érdemelték. nem is tévedhetnének nagyobbat, de a hazugság és a hülyeség élethossziglan is kitarthat. másfelől viszont az emberek jogosan tartanak attól, hogy jónéhányan csak a boldogulásért jönnek át - ami nem baj önmagában, csak egyrészt egy réteg (amelyik a politika felé tör) az túlontúl könnyen érvényesül egy eleve korrupt világban (lásd Miskolc esetét; nem kell ahhoz lokálpatriótának lenni, hogy mégis furcsállja az ember, hogy nem akadt egyetlen helyi sem aki megmérettesse magát a pozíciókért, csak partiumi, erdélyi? ..) másrészt átjöttek nagyon sokan nagyon kevéssel (főleg a szocializmusban, amikor azt is terjesztették, hogy határon túl már nincs is magyar - és ez sajnos rögzült a fejekben, mert idehaza is szar volt, és azt helyből kellett megoldani, helyi erővel) és az a széles kör amelyik akkor még nemzettársi alapon szolidáris volt idehaza a csauék teremtette helyzet elől kényszerűen menekülőkkel, hamar szembetalálták magukat olyanokkal, hogy:

gyűjtést rendeztek a gyakorlatilag átszökött házaspárnak. (az embernek állást találtak a skálánál és ahányszor rácsodálkoztak, hogy szegény "üldözött magyar" romániából, minden egyes alkalommal előlépett egyet-kettőt - "nálunk jobb élni elvtársak mert a baráti szocialista romániából átszöknek hozzánk akiknek addig románia is megtette /"nyilván hiszen ott éltek"/" alapon.. a nőt meg adminisztratív munkára osztották be egy állami gépipari vállalathoz. kaptak tanácsi lakást.. egy év múlva a semmiből, a senkiből: osztályvezető lett az ember, a nőn meg annyi aranygyűrű volt, hogy nem tudta megtartani a kezeit vízszintesen! hétvégi házuk is lett hamarjában, és oda sem villamossal jártak..

na most ha azt látod, hogy valaki agyontutujgatás révén hamarabb megszerez dolgokat vagy tulajdonol mint amiért akár még a felmenőid évtizedekig "szívtak" helyben(!), azt nehezen felejtik el az emberek. márhogy azok akik gyűjtöttek emezeknek, hogy télvíz idején a sovány kis asszonykának ne csak egy váltás ruhája legyen..

és ezt látták leginkább az emberek..

egy kicsit még a hazátlanozásról, románozásról más tekintetben: ha nem képes valaki felfogni evidenciaként, hogy a december ötödikei népszavazás kapcsán nem az évtizedekig behülyített tömegekkel (akiknek azt hazudták "nincs magyar már odaát"), nem a megtakarításait az aktuális kormány szavazatszerző akciójától (a kormány, ellenzék részéről) jogosan féltőkkel foglalkozni, hanem azokkal akik esetleg jogos kételyek ellenére arra szavaztak, hogy egy nemzet vagyunk és e nemzet tagjai egyenlőek minden tekintetben és e döntéssel állampolgársággal kell megerősíteni. de a határon túlra kényszerültek is sokan a románozással törődnek inkább, mintha azoknak akarnának megfelelni akik őket románozzák.

a hazátlanozás meg a bugris óromániából Erdélybe átdobott oláhok beléjüknevelt hülyesége. nem kéne átvennetek, használnotok semmilyen értelemben. se rájuk, se románozókra ne hallgassatok! Magyarok vagytok, Székelyek vagytok a hazátok a szülőföldetek mert a szívetekben az van, és az marad. az marad? Tompa Mihály 1851-ben írta, hogy "Szivet cseréljen az, aki hazát cserél!" nem csak határokról szól ez az egész. és én még nem hallottam olyan székelyt aki ne akart volna visszatérni, akármennyire is kényszerűség volt neki átjönnie Magyarországra. (meg aztán lehet úgyis, hogy egy Hazában legyünk, de a határok áttolásához sok mindennek kellene változnia - állítom mire minden más kelléke meglenne, már senki olyan nem élne aki az évtizedes pavlovi kondicionálás után fröcsögve románozna Tikteket.)
Előzmény: cila (126) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 22:06 | #127
Nézd, logikusan is elfogadható, jogilag ennyi a szabályozás, akárhol is születtél, minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár szavazhat. Semmi más kikötés nincs. Az egyszerűsített honosítási eljárás során visszamenőlegesen kapod meg az állampolgárságot, amennyiben valamelyik felmenőd az volt. Betöltötted a 18-at, szavazhatsz, ennyi.
Ugyanígy szavazhat a magyar állampolgárságot kapott külföldi is, aki végigment az, akkor még azt hiszem 5 éves procedúrán, kezdve tartózkodási majd letelepedési engedéllyel.
A jogrendszer nem tesz különbséget, nincs, ahogy mondtam, másodrangú honpolgár. Akár születéseddel, akár gyorsított eljárás keretében lettél felvéve a nyilvántartásba.
Előzmény: imki (125) 0 VÁLASZ
cila 2013. 05. 13. 21:56 | #126
Érdekes vita volt. Látom, földim vagy.
Igazuk van "egyeseknek", hazátlanok vagyunk.
Határon innen nem szeretnek, határon túl legfeljebb sajnálnak. És nekünk szegezhetik a Kennedy-féle kérdést: "Ne azt kérdezd, mit tehet Magyarország érted? Azt kérdezd: Mit tehetsz, te, Magyarországért?"
Tényleg, mit tett a romániai magyarság Magyarországért?
Ha csak azt nem, hogy kivándorolt. Pár száz ezren. Főleg az intelligencia színe-java (orvosok, tanítók, mérnökök, írók, szakmunkások), hiányukat érezni lehet. Ők ott adóznak. És teljes joggal szavazhatnak.
Namost, mi, ittmaradottak, ITT élünk, itteni politikusok döntik el a sorsunkat, rájuk szavazunk. És rendszerint rosszúl. Pedig az itteni szavazók inkább a hazai (román) médiából tájékozódak.
Hogy hihetné valaki Magyarországon, hogy "ideát" naprakészen vagyunk, mondjuk, a parlamentben elhangzó napirend előtti felszólalásokkal?
Előzmény: Tooni (123) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 13. 21:27 | #125
Ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni. Minden esetben logika alapján igyekszem dönteni, nem pedig érzelmi alapon. Érzelmileg megértem, amit írsz, csak elfogadni nem tudom.
Előzmény: Tooni (123) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 16:55 | #124
Nekem semmi problémám az utolsó mondatodban felvetett gondolattal! Épp ezért nem értettem az "Ennyi erővel zsidózhatnál is." mondatodat: ez pont nem kirekesztés, ahogy páran gondolják. Felőlem szavazhat egy kínai vagy akár izraeli is, ha itt él, itt adózik. Közösek a terhek, közös a felelősségvállalás is. Végülis mitől lesz magyar egy magyar állampolgár? Talán egy kínai vagy egy zsidó (esetleg kínai zsidó :)) ne szerezhetné meg az állampolgárságot?
Előzmény: Tooni (123) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 16:46 | #123
Azért lett egy csomó, mert írni akartam egy csomót. De a fogalmakból lefordítható és reális időn belül átadható, komment formába öntött gondolatok, ahol nem jön át az élő szó személyessége és a gesztikulációk, hanglejtések hiánya miatt egy egész szótárt írhatnék külön minden mondat értelmezéséhez, hogy át tudjam vinni e szűkös biteken az üzenetet. Ez pontosan olyan, mint a 70-es években szondát küldeni a Marsra, az akkori hardverrel.

Te és Imki arról érveltetek, miért nem jó megadni a választójogot külhoni magyaroknak.
Én pedig arról beszéltem, miért jó és szükséges megadni azt.
A legegyszerűbben így fogalmazhatom meg magamnak:
Ha az eszemre hallgatnék nem adnám meg, mert ez így logikus. Nem itt él, ne szóljon bele.
A szigorú szülő szavai ötlenek fel bennem: amíg nálam élsz és az én kenyeremet eszed addig azt csinálod amit mondok!
Viszont én, szívem szerint nem akarnék másnak rosszabbat, mint ami nekem születésemtől fogva megadatott.

Amennyiben a szavazati jog viszont érdem kellene legyen, ahogy mondjátok, akkor azt bárki szerezhesse meg állampolgárságtól függetlenül!
Előzmény: bungle (118) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 16:34 | #122
És politeiában talán nem viselkedhet ugyanaz a tömeg "zsarnokilag"? Az emberek attól még nem változnak, mert egy másik címkét aggatunk rájuk.
Előzmény: Tooni (121) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 16:30 | #121
Igen, csakhogy Magyarország köztársaság is.

"Az államnak alapvetően három lehetséges formája van: az elsőben egy ember a vezető, a másodikban néhány ember, a harmadikban pedig mindenki.
...
A harmadiknak jó változata a politeia (köztársaság), rossz változata a demokrácia (a zsarnokilag viselkedő tömeg uralma)."
Előzmény: bungle (116) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 16:10 | #120
Még dolgozom rajta. Majd ha jól megy az írás meg a beszéd, akkor indulok a választásokon ;)
Előzmény: bungle (118) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 16:08 | #119
Pedig a lehetőségek országában egy 4 éves is lehet polgármester!
Tegnapelőtti videó: http://youtu.be/pn-F_S6IW6c
Előzmény: Tooni (114) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 16:02 | #118
Ahhoz túl csapongó kuszaság volt.
Előzmény: Tooni (117) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 15:55 | #117
Mondd meg te, hogy viccnek szántam-e:
Nevettél rajta?
Előzmény: bungle (115) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 15:35 | #116
Demokráciában nem a többség akaratának kellene érvényesülnie?
http://i.imgur.com/w5wQBrK.png
bungle
bungle 2013. 05. 13. 15:30 | #115
Ez remélem csak "irónia" akart lenni, mert valóságnak eléggé elrugaszkodott. :D
Előzmény: Tooni (113) +1 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 15:11 | #114
"Ha a te verziódat vesszük, akkor igenis adni kéne az 1éves kisgyereknek is szavazati jogot."
Lófaszt mondtam én ilyet! 18 éves kor ha neked nem elég származásra való tekintet NÉLKÜL akkor nem látod be, hogy ez a kibaszott élet egy folyamatos fejlődés! 18 éves korban nem véget ér, hanem elkezdődik a társadalomba teljes rangúként belépéssel.
De ha tényleg további feltételekhez kötnétek a szavazójogot, akkor már a nők se szavazhassanak, jó? :D
Előzmény: imki (108) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 15:03 | #113
"Az miért kasztrendszer, ha azok szavazhatnak, akik hozzájárulnak a közöshöz?"
Mindenki hozzájárul a közöshöz. Ki így ki úgy. Az egyik idős a másik fiatal.
Öcséd/húgod napközis és nem családtag akkor? Nagypapi nyugdíjas és emiatt haszontalan?
Mindenki hozzájárul a maga jelenlétével, és hidd el, a legjobb tudása és képessége szerint!
Ne is keress, mert nincs olyan, hogy ezt szándékosan ne tegye.
Ha magad többre vagy képes, akkor közmondásosan "adj hálát az égnek" amiért neked, benned több adatott meg, de attól még nem kell felébe helyezned magad másoknak, mert te vagy az erkölcs, az ész vagy a fizikum zászlóshajója. Ismerős valahonnan? "Szabadság, Egyenlőség, Testvériség."
Nézd meg, hogy honnan indultunk társadalomként, és hova érkeztünk! Nyomon követhető a fejlődés, annak a szintjeivel.
Nem tetszik a rendszer? Azért mert közös és a többi aki nincs a te szinteden, dögöljön meg?
Kimész talán a kertbe és ráripakodsz a paradicsompalántákra, mert még nem hoztak termést? :D
Nem nő gyorsabban a fa?
Fákk, te kijelented, hogy az oxigénatomnál kevesebb elektronnal rendelkezők többé nem atomok :D
Fityiszt mutatsz több évtizedes jogállami fejlődésnek, mintha meg sem történt volna,
hát elégedetlenkedjetek csak!
Az a fejlődés második stádiuma.
Észrevenni a problémát.
Az elsőben még része voltál annak, azt csináltad amit a többiek, egy könyvből véve a példát: velük együtt szemeteltél.
A második lépcsőfokon már észrevetted a szemetet, és megjegyezted, ez így nem helyes.
A csúcsra pedig akkor értél fel, amikor kitakarítottál.

Előzmény: imki (108) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 05. 13. 14:55 | #112
"felhívnám a figyelmet a férfiak és nők eltérő arányára a különböző korosztályokban, ami már többek számára okozott félreértéseket"

Na, kiszámoltam, a 2011-es adatok szerint 0-30 éves korosztályban egészen pontosan 82 707-tel több férfi van mint nő (a 0-35 éves korosztályra nézve ez 101 125 fő). Tehát durván 100 000-rel több fiatal férfi rohangál az országban mint fiatal nő. (A nők lélekszáma először a 45 éves kortól lesz magasabb mint a férfiaké...)
Előzmény: Nas (111) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 05. 13. 14:46 | #111
Próbáltam friss adatokat keresni, de nem olyan egyszerű mint gondoltam, viszont több időm nem nagyon van rá. Ellenben a KSH honlapján találtam közben interaktív korfát. :D
Meg lehet nézni, hogy egy korábbi évhez képest hogyan változott a különböző korosztályok aránya, stb. (Felhívnám a figyelmet a férfiak és nők eltérő arányára a különböző korosztályokban, ami már többek számára okozott félreértéseket - ez most nem neked szól, imki, csak eszembe jutott a korfáról ez a téma.)

http://www.ksh.hu/interaktiv_korfa
Előzmény: imki (110) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 13. 14:33 | #110
Persze. Csak hozzávetőlegesen írtam a számokat a könnnyebb érthetőség kedvéért (meg ugye nem számoltam össze, hogy pontosan mennyi is az annyi :) ).
Előzmény: Nas (109) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 05. 13. 14:32 | #109
Kieg.: Azért nem csak a versenyszférában lehet értelmes munkát csinálni...illetve ott is van bőven elég aktatologató meg haszontalan "menedzser"...
Előzmény: imki (108) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 13. 14:26 | #108
Az miért kasztrendszer, ha azok szavazhatnak, akik hozzájárulnak a közöshöz?
Ha a te verziódat vesszük, akkor igenis adni kéne az 1éves kisgyereknek is szavazati jogot. Mert hát ugye demokrácia van - ne csináljunk már kasztrendszert születési idő alapján! Milyen dolog már, hogy az 1 éves gyerek nem szavazhat, pedig itt él? Vagy a 10 éves, 15 éves?
Ja, hogy ő elméletileg (!!!) nem annyira érett? És mi van, ha mégis érett annyira, mint egy 30 éves őstulok?

Teljesen megértem én, mire gondolsz. A baj csak annyi, hogy ha úgy vesszük, a mostnai rendszer sem igazi demokrácia. De ha meg amúgy nézzük, az általunk írt verzió is az.

A családos példa azért jó, mert ma az országban (családban) van:
- 3 (millió) munkavállaló (ebből max. 2 a versenyszférában, a többiek nagyobb része irodában tologatja az aktákat a 21. század technikai vívmánya mellett ... de legalább dogozik, még ha többségük értelmetlen munkát is).
- 4 (millió) nyugdíjas, rokkantnyugdíjas és munkanélküli.
- 3 (millió) gyerek.

Nézzük ugyenezt egy 10fős nagycsalád esetében:
- 2 ember a telken dolgozik reggeltől estig. + 1 a gyerekekre vigyáz, számolgat, adminisztrál, stb. (Ő a harmadik dolgozó, aki a háttérmunkát végzi). Ők hárman azok, akik dolgoznak, termelnek.
- 3 gyerek meg játszik, tanul.
- 3 öreg álldogál a kertkapunál, és nézi, ahogy a 3 dolgozó dolgozik, néha belepofázva a munkába.
- 1 ember az árnyékban hűsől.

Mikor este leülnek az asztalhoz, mindegyik kap kaját. Abból kapja, amit az a 2 ember (plusz közreműködve a harmadik) megtermelt. Mindegyiknek jut kenyér, tej, stb. De csak 2 (esetleg 3) csinált bármit is, hogy az a kenyér ott legyen az asztalon. A többiek semmit nem tettek érte.
Ezt követően vacsi után eldöntik, hogy másnap ki mit csináljon:
- A 3 gyerek nem szavaz.
- A 3 dolgozó arra szavaz, hogy holnap ugyan ne nekik kellen már a tűző napon gürizni, mert rohadtul unják már, és jó volna, ha az árnyékban üldögélő is megfogná azt a k.rva lapátot.
- De erre jön a 3 nyugdíjas meg a naplopó, és leszavazzák a 3 dolgozót. Tehát másnap megint a dolgozók dolgoznak, a 3 gyerek tanul, a 4 semmittevő meg támasztja a kerítéskaput, avagy fekszik az árnyékban.
Ez ma a magyar társadalom. Ez a demokrácia? Hát gratulálok hozzá, zseniális találmány volt...
Előzmény: Tooni (107) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 12:59 | #107
Értem és egyetértek, de mindez legalább nem egy kasztrendszerben valósul meg, ahol vannak 1-től egészen x-edrangúig bezárva, kasztrendszer, hűbérbirtok vagy sztálinista diktatúra.
Előzmény: bungle (106) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 12:54 | #106
Szerintem meg nem az a demokrácia, hogy páran megszerzik a hatalmat olyan ígéretekkel, amire semmilyen garanciát nem vállalnak és utána 4 évig szabadon garázdálkodhatnak, amíg nem jön egy másik parasztvakító társaság.
Előzmény: Tooni (105) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 12:46 | #105
Amit ti mondtok, az már nem demokratikus köztársaság lenne államformában.
Rendben, az én tudásom nagyjából eddig tartott, tovább már nem tudnám vinni a vitát, ez megmarad a ti elméleteteknek. Ettől kezdve már csak idézni tudok.
"D) cikk
Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem elõtt tartva felelõsséget visel a határain kívül élõ
magyarok sorsáért, elõsegíti közösségeik fennmaradását és fejlõdését, támogatja magyarságuk megõrzésére irányuló
törekvéseiket, egyéni és közösségi jogaik érvényesítését, közösségi önkormányzataik létrehozását, a szülõföldön való
boldogulásukat, valamint elõmozdítja együttmûködésüket egymással és Magyarországgal."

Biztos vagyok benne, hogy fel kell nőni effajta felelősséghez. Jelen esetben ez a növekedés 18. életévét betöltött emberrel teljesedik ki. Ez eddig a legjobb amit a civilizációnk ki tudott préselni magából, és amennyiben van összehasonlítási alapotok más társadalmi berendezkedésekkel, azt hiszem, elégedettek is lehetünk akár.
Előzmény: bungle (104) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 12:27 | #104
Meg a gyerekekkel, meg - szerintem így lenne az igazságos - a bizonyos ideje már segélyből élőkkel és még sorolhatnám, hogy ne kelljen csak a "legcsúnyább" példát, a bűnözőket felhozni. Lásd imki példája a családdal. Van egy közös bevétel, amiről azok dönthetnek, akik hozzájárultak és ténylegesen itt élnek.
Előzmény: Tooni (103) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 12:16 | #103
Semmi akadálya, ha tud magyarul :D
Már csak az a kérdés, és ez elvi kérdés, mennyire kötődik a választójog az állampolgárság intézményéhez?
Kicsit, vagy nagyon? Nevezheti-e magát bárki is egy ország állampolgárának, ha nem szavazhat?
Vagy egy szintre kerül a közügyektől eltiltott köztörvényes bűnözőkkel?
Előzmény: bungle (102) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 11:58 | #102
Akkor éljen és dolgozzon itt. Van valami akadálya?
Én is sok mindent szeretnék, pl. hogy Románia növelje a nyugdíjakat meg a minimálbért, mert élnek ott ismerőseim, de az a hülye román kormány nem engedi, hogy szavazzak náluk erről. ;)
Előzmény: Tooni (101) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 11:50 | #101
"nem is értem miért veszi valaki természetesnek, hogy ő is beleszóljon a közösség dolgaiba, mikor nem ott él."
Azért például, mert szeretne? Ott élni meg részt venni közügyekben, meg anyanyelvén beszélő közösséghez tartozni ahol megértetheti magát?
Aki nem szeretne ahhoz a közösséghez tartozni, akkor az nem is fog szavazni menni, azt neked garantálom!
Az általad felvázolt kép, hogy külhoni magyarok majd jól elcseszik a jól működő dolgaitokat, erős túlzás.
Ennyi erővel zsidózhatnál is.
Előzmény: bungle (100) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 11:37 | #100
Igen, aki más országban kapja a képébe a banánt, az ne makogjon bele az itteni emberek életébe. Nem azt mondom, hogy nincs köze hozzánk, verje a mellét a magyarságára vagy felőlem arra, amire akarja, de itt majd akkor ugráljon, ha az itteni közösbe dobja be a banán egy részét.
Épp elég nagy baj az, ha bárki dönthet, hogy hogyan rendezhetem be a nappalim. Egy társasház lakógyűlésén is csak a társasház lakói vesznek részt, nem is értem miért veszi valaki természetesnek, hogy ő is beleszóljon a közösség dolgaiba, mikor nem ott él.
Előzmény: Tooni (99) +1 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 13. 11:24 | #99
Értemmár, akkor aki kimegy az országból to Enland and beyond, az se szavazhasson már?
Mert hát mi köze már hozzánk? Ex-hazánkfia.
A nappalid meg a közvetlen környezeted, arról, ahogy írtad, az is dönt már most is, aki az önkormányzati választásokon részt vesz, a bejelentett lakcímével!
Előzmény: bungle (98) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 13. 11:11 | #98
Látod ez a paranoia, ami a határon túl élők többségénél megtapasztalható ebben a kérdésben. Szó nem volt szarháziakról, vagy arról, hogy sajnálnám bárkitől is az állampolgárságot.
Igen, ahogy írtad "KÜLFÖLDÖN élsz", és ez a lényeg. Bármilyen itteni szavazat nem a te életedet befolyásolja.
Azt a nappalit meg tekintheted akármekkorának, de akkor sem te vagy az, aki a rezsit meg az albérletet fizeti. Szívesen látunk benne, de ne te akard átrendezni a nappalit, mert te egy másikban élsz, amit én valahogy természetesnek tartok, hogy nem én fogok átrendezni.
Előzmény: Tooni (90) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 13. 05:38 | #97
Az lenne a baj ezzel az IQ dologgal, hogy a parlamentben sem feltétlen fogyatékosok ülnek, nagyon is okos emberek, meg iskolázottak. Attól még hogy valaki gonosz, vagy egoista, vagy meg lehet venni, meg mittomén mik ülnek még ott, attól még lehet az IQ tesztje nagyon jó, de minimum átlagos... :) (de egyébként valami szűrés tényleg nem ártana)
Előzmény: imki (96) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 12. 23:14 | #96
Ha már...
A ma meglévő, életkorhoz kötött szavazati jog lényegében nem nagyon különbözik az általad említett IQ szinthez kötött szavazati jogtól.
Most az szavazhat, akinek a születési anyakönyvi kivonatában megfelelő dátum szerepel. Tök mindegy, hogy síkhülye vagy értelmes, akkor is csak így szavazhat. Ez azt jelenti, hogy 18 év felett már elvárjuk az embertől, hogy felelősséggel tudjon dönteni, hogy tisztában legyen a döntése következményeivel. Elvárunk tőle egy adott érettségi szintet. Nem IQ-hoz kötjük, de a léynege hasonló. A baj az vele, hogy ha nincs is meg neki ez az érettség, akkor is megelőlegezzünk számára egy döntési jogot, mert nem is nézzük, hogy megvan-e neki. Csak azért, mert 18 felett az emberek többsége azért már érett és döntésképes, ezért úgy vesszük, hogy a maradék is biztos az. Holott nem feltétlen.
Az IQ szintes rendszer annyiban különbözne csak, hogy a síkhülye barmok, akik nem tudnak felelősséggel dönteni, azok nem kapnának ilyen jogot. Az erősen színtévesztő sem kaphat jogosítványt, hiába vehet autót magának. Szent Kleofás, szegénynek csorbulnak a jogai!!! Vagy csak a többség érdekében inkább ne üljön autóba?

Egyébként hozzáteszem, nem értek teljesen egyet az IQ-s megoldással, mert nehezen lehetne meghatározni, hogy hol a határ, és persze az IQ még nem minden. A másik megoldás, amit bungle is írt, sokkal jobb.
Előzmény: Tooni (94) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 12. 22:41 | #95
Mint egy szép nagy család :)
Első osztály, második osztály, érinthetetlenek kasztja.
Előzmény: imki (92) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 12. 22:38 | #94
?
Na de felőlem. Úgyis késő van.
De nyugodtan jöjjön pár kedves kommentelő, akik IQ szinthez is kötnék a szavazati jogot. Az engem már úgy sem dob fel jobban.
Előzmény: imki (93) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 12. 21:55 | #93
Hupp! Bocsesz, vedd úgy, mintha nem is írtam volna az előbbit, jó?
Előzmény: Tooni (90) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 12. 21:53 | #92
Itt szerintem bungle nem arra gondol, hogy aki nem kap szavazati jogot, az szarházi lenne, vagy hogy nem lenne (adott esetben) állampolgár. És én sem így gondolom. Hanem arról van szó, hogy az dönthessen az ország sorsáról, aki ténylegesen fenntartja azt.
Egy családban apu és anyu keresi a lóvét a kajára. Lehet, megkérdezik az egyetemista gyerekük véleményét is a dolgokról, mert miért ne kérdeznék? De végső a döntést apu és anyu fogja hozni.
Majd ha az egyetemista gyerek is visz haza zsét, és ő is közreműködik a kiccsalád eltartásában, a rezsi kifizetésében, meg a többi nyavajában, akkor majd ő is dönthet a doldok mikéntjéről. Addig viszont megelégszik azzal, hogy apu és anyu eltartja őt. Ettől az egyetemista gyerek még a család tagja marad, és nem lesz szarházi.
Előzmény: Tooni (90) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 12. 21:45 | #91
Amit írtam HeavyCross-nak, az tartalmazott némi iróniát. Mondhatnám nem igazán volt szükségem, hogy elmagyarázza a kereszt jelentését, stb. Csak tudtam, hogy igazából úgysem fog érdemben írni, ezért fogalmaztam nála ironikusan.
Előzmény: sahinel (89) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 12. 21:43 | #90
Úgy gondolod, én odaszarnék a nappalid közepére? Ha már mindenképpen jövedelemadóhoz kötnéd a szavazást (ami mellé már kellene állandó lakcím is) akkor a szemedben szarháziak a hajléktalanok, a munkanélküliek, az egyetemisták/főiskolások? ÉS ne is vallják már magukat emiatt állampolgárnak?
KÜLFÖLDÖN élek, de nem vagyok idegen!
És az a nappali, az nem csak a te nappalid. Egy ország méretű.
Előzmény: bungle (88) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 05. 12. 11:45 | #89
Szimbológiában már jóval régebbóta létezik. Hermészi tanoknak ha utánnaolvasol vagy Hermész Triiszmegisztosz akkor megtalálhatod.

Az egyiptomi ankh jel ugyanaz szinte csak a fenti egyenes visszafordul és egy ember alak lessz kb belőle.

A kereszten pl a függőleges vonal jelzi a föld és menny közti utat. Attól függ tehát hogy hová rakod a vízszintes vonalat hogy negatív vagy pozitív jelentése van.

Mint kínzóeszköz használták ez is igaz. De mint a tanításokban is van ne kövess bálványokat!!!!! És a sok marha templomokat emel, kereszteknek, és más jelképeknek imádkoznak teljesen figyelmen kívül hagyva hogy ellentétes a tanításokkal.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hermes_Trismegistus Ezeket a tanokat fel fogod ismerni minden vallásban a világon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hermeticism Ezt is érdemes olvasni.

Ha érdekelnek a szimbólumok akkor legegyszerűbben a taro lapok magyarázatait és a szimbólumok a lapokon elég egyszerűen elmagyarázzák az alapokat.

http://bigbandi.hu/spd/347293/Kazanlar_tarot Erről elég gyorsan meg lehet tanulni a szimbólumok jelentését.
Előzmény: imki (84) -1 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 12. 11:34 | #88
Akkor már miért nem rögtön a "tuggyukkikhez"? ;)
Te tényleg úgy gondolod, hogy minden külföldön élő, aki itthon vesz egy csokit, az jogosult arra, hogy szavazzon? Ezzel az erővel bárki bárhol szavazhatna a világon.
Szerintem ha a szomszéd átmegy egy szál virággal, akkor azért még ne engedd neki, hogy a nappali közepére szarjon...
Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 12. 07:13 | #87
Sok sikert a kínai befektetőkhöz!
Előzmény: bungle (13) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 11. 21:00 | #86
Kellemetlen, hogy nem tudtad ezeket, mi? Van ez így. :))
Előzmény: HeavyCross (85) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 05. 11. 20:54 | #85
ha eddig nem jöttél rá magadtól, akkor mostmár nem vetek gyöngyöt a disznó elé :P
Előzmény: imki (84) -2 VÁLASZ
imki 2013. 05. 11. 20:30 | #84
Mesélj, mi az? :)
Nemtán a crucifix (feszület) neve lenne, ami a latin "KÍNOZNI" szóból származik?
Vagy esetleg egy, a kereszténységnél jóval ősibb jelkép, ami az egyiptomiaktól a perzsákon át a kínaiakig fellelhető volt már több ezer éve?
Taníts mester, könyörgöm, oszd meg velünk bölcsességed morzsáit!!! :)
Előzmény: HeavyCross (83) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2013. 05. 11. 17:52 | #83
pont te nem gondolsz bele, hogy mi is az a kereszt :)
Előzmény: Purple (78) -1 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 11. 15:58 | #82
"Még csak a Mónika showban!"

Mert ott nincs kereszt.
Előzmény: bungle (81) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 11. 15:55 | #81
Még csak a Mónika showban! :D
www.ize.hu/comments.php?post_id=899
Előzmény: bimbi (80) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 11. 15:48 | #80
Nem csak állítólag. Láttál már köztéren vámpírt? naugye :-)
Előzmény: bungle (79) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 11. 15:46 | #79
De állítólag hatásos a vámpírok ellen! :D
Előzmény: Purple (78) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 15:05 | #78
De miért, nem az? :) Szerintem undorító, és bele sem gondolnak az emberek, hogy köztereket díszítenek kínzóeszközzel, amin egy hulla van, vagy még épp haldokló ember, meg a nyakukban hordják, stb. :D Csak mennek a csorda után, nem is gondolják végig mi az a kereszt amit viselnek Ez nem ízléstelen kissé? :D Én ezeket nem akarom nézegetni...
Előzmény: 7sleeper (77) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 11. 14:50 | #77
"meg az a kínzóeszköz sem kéne a tetejére. :D"

:-DDD

az a villámhárító ;-)
Előzmény: Purple (75) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 11. 14:49 | #76
úgy értettem, hogy lefizeti a markukba, sőt még "munkabérként" is. foglalkoztatja őket a wallis, az altus a tokaji szőlőbánya (lévai anikóék nevén is egész sok föld van, na meg a sok szoclib, fideszes kiskirály és rokonaik nevén is). a munkaerőkölcsönzésként átadott embereknek meg nyomát sem lehet majd lelni. megszüntetnék a jelenleg fennálló "szociális hálót" (az a 10% amelyik nem megélhetési gyerekcsináló vagy elesett idős az persze megy a levesbe..), aztán többet lopnának a közösből, hogy foglalkoztassák akár kamu állásokkal a szavazótáboraikat (plusz lehetne tapsikolni a saját közönségüknek, hogy hurrá nőtt a foglalkoztatottság..).

nem érdekli őket holmi lebukás. a bűnözőt sem érdekli (egyes vélemények szerint ezért nincs értelme "elrettentő büntetéseket" kiszabni - szerintem ez némi ténymaggal rendelkező rossz következtetés). megcsinálja a balhét aztán bízik a számára hátrányos következmények elmaradásában. ha egy primitív bűnöző azt hiszi, hogy túljár minedenki más eszén, akkor egy felfuvalkodott politikus pláne azt hiszi. a lebukásnál van pár pillanat megszeppenés, de túllendülnek azon is, és jön a tagadás-tagadás-tagadás (sokkal kifizetődőbb mint a beismerés, az együttműködés).

jelenleg is autóval rázatják a cigányok picsáját az év egy meghatározott napján - mikor szavazni viszik őket. és jut száraztészta, lejárt konzerv + zsebpénz mindegyiknek. a választás után - ha stimmelnek a számok - sok mindent elnéz a friss "vezetés" a szavazóiknak...

volt és van olyan nyugdíjas akinek a nyugdíját is bevonták az adóalapba ugye (és ráadózott szépen). amikor elküldték a kora miatt az újabb szabályozás okán, akkor meg a helyére raktak egy csókos nem is kis hülyét. még akkor sem lenne helyes, hogy a nyugdíjasok is fizessenek (seniinek ne kelljen szerintem. rossz megközelítés.), ha végre megszüntetnék az ingyenes utazást 65 felett és KIFIZETNÉK az árát nyugdíjemelésként nekik (merthogy ezt spórolták/spórolják meg vele a kormányon lévők. 13. havi és egyéb baromságok dettó.)

nem széleskörű közvirilista rendszer kéne; rosszabb lenne a jelenleginél, de még a több évszázadosnál is.

a büntetéssel csak a bűnét rótta le a delikvens (azt is államilag - vagy gáncs nélküli lovagnak kéne tekinteni őket a büntetés letöltése után? ne értsd félre nem vagyok az örökké égjenek a pokol tüzében féle hülyeség híve /bár azért hosszabban lehetnének benn és a kijövetelük sem utcai karnevállal aztán az egész környéket ébrentartó bulival kéne történjen/). az meg, hogy a bv intézet ajtaján való kilépésének pillanatában a társadalom hasznos tagja lenne az nagyon nem igaz. szerencsére van közügyektől eltiltás, nyugodtan lehetne alkalmazni szélesebb körre is - kiengedik és utána meghatározott ideig nincs szavazás, senki nem tudja megvásárolni. börtönbe kerülni nem kötelező. (és kapcsolódva a szavazótábor-foglalkoztatáshoz: a büntetett előéletűek elhelyezkedését igyekszenek segíteni, mert ha van is - szerez - civil szaktudást, hát finoman szólva nem fognak utána kapkodni (és ez érthető). ha hazudik róla (büntetéséről, bűnéről), kiderül akkor amikor ellenőrzik a rendőrségről, hogy valóban dolgozik-e a csibész mint állította - arról nem is szólva, hogy több év lyukat az önéletrajzában eleve nem fog tudni betömni olyan aki általános vagy középiskola helyett gépkocsikat tört fel, vagy idős nénik mellkasát nézte trambulinnak néhány szem gyümölcsért.

aki pedig leül 10 évet, az már akkor sem volt ugyanolyan ember mint a többi, amikor bekerült; nemhogy még amikor kiengedik.. azt meg én pl. nagyon károsnak tartom, hogy akit odabent megszáll a "szentlélek" abba ráadásul bele is nevelik, hogy a csúnya, gonosz társadalom áldozatai és mikor kijön a börtönből senkinek semmi joga nincs elítélően nyilatkozni róla - még ismeretlenül a kijövetele utáni viselkedéséről sem! - mert lerótta azt amivel a "társadalomnak" tartozott (függetlenül attól, hogy a felét kapta a harmadának annak amit érdemelt volna).

visszeilleszkedést illetően: soha nem fog visszailleszkedni egyik sem. azért kerülnek be ugyanis a ""büntető" gépezetbe" mert eredendően nem illeszkedtek a társadalomba. és ezért a társadalom csak rettentő kis mértékben felelős (felelős mert a társadalom MI vagyunk. tehát felelős érte a közvetlen környezete meg ő maga, hogy az eleve szinte mindenkinek adott nehézségekre rátesz-e pár lapáttal, hogy még nyomorúbb legyen a sorsa. és még erre sem kötelező társadalomellenes reakciót adnia egyiknek sem!) megpróbálhat becsületesebb életet élni - segíteni abban sem kéne, de akadályozni sem - amit írtam a büntetett előéletűek foglalkoztatásáról: a rendszer igyekszik támogatásért cserébe meghatározott cégekhez passzítani őket, amik kihasználják a helyzetet, vagy a civil életben meg (főként az első időkben) ellenőrzik a figurát /mert az üdvös, hogyha van munkája - ez már nincs így - hát meggyőződnek a jó hírről párszor (bejár-e), hátha kiteszik előbb mint utóbb../.

a többi is kapcsolódott a témához, de lehet tényleg nem is neked szóltak. ;-)
Előzmény: imki (59) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 14:25 | #75
Nekem egyébként nagyon bejön, mint épület, csak a funkciója nem kéne, meg az a kínzóeszköz sem kéne a tetejére. :D Én laknám. :D
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 13:52 | #74

Tényleg, ahogy szemlélem, egyre jobban hasonlít az alvilág kapujához.... :)
Előzmény: bungle (72) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 11. 13:42 | #73
jó, tényleg nem kell nekik 1100 millió a befejezéshez
viszont a lakásavató buli világi lesz ;-)
(amúgy belülről, hogy néz ki?)
Előzmény: bungle (33) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 11. 13:29 | #72
Egy érdekes bejegyzés:
Leleplezem Makovecz Imrét, a sátánista álépítészt
Makovecz az alvilág templomait építi
http://ordoguzo.blogspot.hu/2010/11/makovecz-az-alvilag-templomait-epiti.html
Előzmény: cila (70) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 13:20 | #71

Cila, ez úgy igaz, ahogy írod. Tényleg randa, semmi lelki elmélyülésre nem gondol az ember, ha ránéz.

Úgy tűnik, hogy építtetői igen nagyon trendik akartak lenni.

Hát nem jött össze...
Előzmény: cila (70) 0 VÁLASZ
cila 2013. 05. 11. 13:17 | #70
Nem akarok beleszólni a vitába, de ez a homlokzati kép (façade) az épülő-szépülő templomról, úgy ronda, ahogy van.
Inkább egy erőd benyomását kelti bennem, mintsem hívogató lenne ("Gyere, térdelj le és imádkozz velünk").
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 13:13 | #69

Mindegy mit írsz, csak hogy köpködhess. Szép.... :(
Előzmény: dude (67) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 13:11 | #68
Egyik támogatás nem zárja ki a másikat.

Sőt, még a harmadikat sem:

"Az auschwitzi emlékhely fenntartásához biztosított magyar hozzájárulás a jelenlegi tervek szerint a 2014-es költségvetés része lesz - mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője az MTI-nek. A Népszabadság értesülése szerint a Miniszterelnökség eddig nem végleges koncepciója 80-150 ezer eurós összegre tesz javaslatot.
A lapban Piotr Cywinski lengyel történész, az auschwitzi koncentrációs táborban létesített emlékhelyet gondozó alapítvány elnöke elmondta: - "Mostanában azt hallottuk, hogy 110 ezer eurót terveznek adni."

Az eü hasonló támogatásáról nem találtam hírt....





Előzmény: Felcser_HUN (66) 0 VÁLASZ
dude 2013. 05. 11. 13:04 | #67
Holnap meg Vidám Vasárnap, szóval már elkezdhetsz szépen öltözködni!
Előzmény: hawkeye (65) +2 VÁLASZ
Felcser_HUN 2013. 05. 11. 13:03 | #66
Én más fajta maradandó értékre költenék 1,1 milliárdot... például az itt maradó orvosok fizetésére.

A másik pedig, az mutyielnök milyen jó fej, hogy emlékszik egy 10 évvel ez előtti ígéretre, amit egy embernek tett, de elfelejti a 3 évvel ezelőtti sok százezer szavazó embernek tett ígéretet.

Sokakat zavar még az az "azonnal" szócska...
Előzmény: hawkeye (31) +2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 13:01 | #65
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: dude (63) -4 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 12:55 | #64

Szegény, szerencsétlen pária. Az ilyen szövegek leírása okoz neked örömet? Részvétem a családodnak... :(
Előzmény: komcsi (62) -3 VÁLASZ
dude 2013. 05. 11. 12:24 | #63
Bezzeg ha a zsinagóga kapott volna 1,1 mlliárdot... Már toporzékolna! :D
Előzmény: komcsi (62) +2 VÁLASZ
komcsi 2013. 05. 11. 12:19 | #62
Valakivel összetévesztesz, de nyugodtan linkelj be olyan vitát, amiben szerinted "alulmaradtam".

Te meg a Fidesz seggének lefetyelését ne így próbáld kompenzálni! Nem azzal kéne most érvelni, hogy mire másra baszta el a pénzeket ez vagy az a párt, mert most ez a téma, és az nem érv, hogy ez neked most aprópénz. Prioritás, tudod, mi az? Vagy szerinted annyira rendben van pl. az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság, hogy erre kell költeni, még ha ez "csak" párszáz Ft is adófizetőként?!

Az álszent jókívánságaidra meg senki nem kiváncsi. További jó seggnyalást, üdv Vikikének!
Előzmény: hawkeye (57) 0 VÁLASZ
dude 2013. 05. 11. 12:12 | #61
Inkább építettek volna 20 szánkódombot a Gellért-hegyre, még az is értelmesebb lenne.
+2 VÁLASZ
sahinel 2013. 05. 11. 11:50 | #60
Mikor költenek erre?

Még régebben ingyen adták ezeket és nem is volt gond, de aztán szépen befejezték ezt pont a Fidesz alatt. Manapság nem hinném hogy csak úgy ingyen kapsz fecskendőt, tűt, és még úgy is állnak hozzád.

Pont ez a gond hogy aki kemény függő az úgyis fog használni drogokat, és akkor már jobb ha nem terjesztenek betegségeket. De ez nem volt lényeg csak hogy megmutassák mekkora seggfejek már akkor is.

Nagyon nem lehetsz képben mert ez az első Fidesz kormányzáskor már megtették.

http://gyogyaszati.hu/termekek/orvosi-muszerek/5/egyszer-hasznalatos-eszkozok/62/page=1

Ez után szerinted mennyi drogos van otthon hogy 1.1 milliárdnál többet költenek ilyesmire? Mióta kijöttem a lakosság nagyrésze drogos lett?????? ez kb 300.000 ember minden nap lövi magát.
Előzmény: hawkeye (44) 0 VÁLASZ
imki 2013. 05. 11. 11:32 | #59
"befizeti gyurcsány-bajnai-orbán-mesterházy-soros-stb. a kilopott pénztet a sok parazita után
és máris minden legális lenne?"
Nem, ezt mindenkinek saját magának kellene befizetni, saját számláról.
De ha belegondolsz: jön Gyurcsány-Bajnai-Orbán-többiek, és több százezer embernek befizetnek fejenként sok tíz-százezer Ft-ot, csak hogy az elmenjen szavazni - kockáztatva azt, hogy még el sem megy, és talán még rá sem szavaz? Nem hinném, túl sok buktatójuk lenne egy ilyennel, és aránytalanul sokba kerülne. Külön gáz lenne, ha lebuknának vele, márpedig könnyű lenne lebukniuk is.
Viszont azért lenne szükséges az, hogy ne csak a szja és osztalékadó alapján lehessen szavazni, mert olyan a nyugdíjasoknak nincs. De miért zárnánk ki a lehetőségét egy nyugdíjas szavazatának? Oké, hogy alapból ő már nem járul hozzá úgy a közterhekhez, mint egy dolgozó, tehát alapesetben nem szavazna. Viszot ha ezt a hozzájárulást külön befizeti (2 év minimálbér utáni szja összege), akkor miért ne szavazhasson?

A büntetett résszel egyetértenék. Bár nekem inkább az a koncepció tetszene, ha valaki letölti a büntetését, utána tiszta lappal induljon, ne legyen semmilyen hátránya a továbbiakban (leszámítva talán a felfüggesztett szabadságvesztésen lévőket). Persze ehhez az kell(ene), hogy a büntetés is olyan mértékű legyen, hogy az valóban büntetés legyen. De ha leült mondjuk 10 évet, akkor utána már ugyanolyan ember legyen, mint bármelyik másik. Ha eleve bűnösként kezeljük azt követően is, akkor persze, hogy nem fog visszailleszkedni.

A többi írásodat nem teljesen értem, talán nem is nekem szóltak.
Előzmény: 7sleeper (26) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 11:21 | #58

Érteni vélem az indulatodat, de a célpontját sztem most elhibáztad.

Sajnos általában is elmondható, hogy az "állami" pénzek elég ritkán kerülnek jó helyre. Az elosztás eléggé átláthatatlan, s nem független különböző érdekcsoportoktól.

De ha már a támogatásokat kellene megszüntetni, jómagam először a pártoktól vonnék meg minden anyagi juttatást. Tartsák el őket az elvakult rajongóik...

Viszont a trend ellenkező: mostanra kiderült, hogy ún. magáncégek is komoly pénzekkel tömik ki a pártalapítványokat. Ez különösen disszonáns pl. a MOL, vagy az OTP esetében. Egyik már nem tudja hova emelni az üa-ok árát, a másik meg valójában negatív kamatot számol a betett pénzedért. !Azaz ha nem kötöd le, akkor te fizetsz azért, hogy náluk tarthasd a pénzedet!)

Számomra ezek, és a hasonlók a gyomorforgató dolgok, elsősorban azért, mert folyamatosan történnek, évek, évtizedek óta, és ráadásul a mi pénzünket osztogatják.

Ehhez képest az az egyszeri 1,1 milliárd bagatell.

Az "acsarkodás" helyett viszont végre értelmes embereknek ki kellene találni, miképpen lehetne véget vetni az ilyen, és hasonló folyamatoknak.

Én nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-é....

Előzmény: Errtu (56) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 11:08 | #57
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: komcsi (55) -4 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2013. 05. 11. 10:32 | #56
Az is tisztességtelen, és dühítő, hogy milliók vándorolgatnak zsebekbe, de könyörgöm...
Utoljára mikor is hallottál olyanról, hogy az állambácsi 1-2 milliárddal támogatott volna egy kórházat csak úgy? Merő jófejségből? Vagy mikor hallottál olyanról, hogy azt mondta volna az állambácsi, hogy van felesleges 5 milliárdunk, ugyan, adjuk már oda pár iskolának?

Majd ha ilyenek lesznek, majd akkor kulturáltan, higgadtan fogok "acsarkodni". Addig meg engedtessék meg a kurvaanyjátmindenkinekdögöljetekmeg!
Előzmény: hawkeye (53) 0 VÁLASZ
komcsi 2013. 05. 11. 10:06 | #55
Acsarkodás, trágárság, kötözködés... Pont te beszélsz ezekről, amikor sahinel bármilyen kommentjére azzal ugrasz, hogy ledrogosozod? Még itt is belekötöttél egy nyilvánvaló elírásába, csak mert elhagyott egy vesszőt. Szerintem inkább ne itt nyomasd az álszent dumád, mert csak nevetségessé teszed magad.

A postról meg az a véleményem, hogy még mindig a középkorban élünk.
Előzmény: hawkeye (53) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 10:05 | #54
Attól. hogy más is lop, még ez is lopás, nem menti fel szóval elég hülye logika.

Majd én eldöntöm (meg más is), hogy mennyire leszek higgadt ha a pénzem olyan helyre megy ami élből gusztustalan. Kevésbé találom felháborítónak, ha valamelyik politikus medencéjére megy el, mint egy templomra. :D
Előzmény: hawkeye (53) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 09:55 | #53

Összefoglalnám a véleményem lényegét:

- Világnézettől függően lehet jogosnak, vagy értelmetlennek tartani ezt a támogatást. Mondom ezt ateista létemre, tisztelve mindenki meggyőződését.

- Mo-n naponta ennél nagyságrendekkel nagyobb összegek tűnnek el feneketlen zsebekben, én inkább azt tartom tisztességtelennek.

Végül: jó lenne, ha nem uralkodna el itt az indexes acsarkodás, trágárság, meg hasonlók. Lehet megnyilvánulni higgadtan is. Attól, hogy valakinek más a véleménye, nem kellene agyhalott kreténnek tartani. De lehet, hogy csak nekem vannak nagy igényeim a társalgás szinvonalát illetően.... :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 05. 11. 09:49 | #52
Mellesleg ennek a templomnak a helyét személyesen szenteltem fel... Olyan partykat rendeztünk a helyén amíg nem kezdték el építeni, ami Istennek is tetsző lehetett... Sőt... állítom, némi meszkalin segítségével közelebb jártunk hozzá, mint bármelyik ájtatos hívő valaha fog... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
+1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 05. 11. 09:46 | #51
Ismered a véleményem... :)
Előzmény: bungle (50) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 11. 09:44 | #50
Ha ilyen jól megy nekik, akkor miért kell minden adófizető pénze nekik? 1 fillérrel nem támogatnám egyik egyházat sem. Hinni amúgy lehet ingyen is. Az én közösségi bulijaimat sem támogatja az állam.
Purple
Purple 2013. 05. 11. 09:42 | #49
Semmi baj nem volt a stílusával...
Előzmény: hawkeye (47) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 05. 11. 09:40 | #48
Olcsóbb, mint kezelni a hepatitiszes és AIDS-es betegeket... ;)
Előzmény: hawkeye (44) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 09:40 | #47

1. Nem szokásom kötözködni.

2. Van a stílusnak egy alsó szintje, amit már nem akarok tolerálni. Pláne olyannál, aki egyébként értelmes ember módjára szokott megnyilatkozni.

3. Felhívnám a figyelmedet a szövegmegértésre.
Előzmény: Purple (42) -3 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 05. 11. 09:39 | #46
Ne hogy azt hidd.... ;) Erre a templomra László atya lejmolta össze a pénz nagyját a hívőktől, illetve különböző jótékonysági rendezvényekkel szerzett rá pénzt.... Rengetegen tisztelték, nem hívők is... De azért ember volt ő is... néha maga felé hajlott a keze.... :)
Előzmény: bungle (37) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 09:38 | #45
Ezt majd beszéljük meg valamelyik drogos post alatt...
Előzmény: hawkeye (44) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 09:37 | #44

Bocs, az állam évente ennek a sokszorosát költi a drogosoknak adott ingyen injekciós tűkre.

Ha már a hasznot nézzük, akkor azt miért?

A kritikával semmi gond, a demagógiával annál több.
Előzmény: Purple (35) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 09:37 | #43
Ki lehet majd dekorálni, ha kész lesz: http://i.imgur.com/gaQunNg.jpg :D
+2 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 09:35 | #42
Bírom mikor valaki a tartalom helyett a stílust kezdi el kritizálni, mert másba nem bír belekötni. :D
Előzmény: hawkeye (39) +1 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 05. 11. 09:34 | #41
http://www.hirado.hu/Hirek/2013/04/24/16/Emlektablat_kap_II_Janos_Pal_papa_a_H_sok.aspx
emellett pl. ez is nagyon kell még nekünk...ez mennyibe fog fájni? csak az engedélyek beszerzése? csak az ünnepi ceremónia?
bungle
bungle 2013. 05. 11. 09:33 | #40
"Pap leszek, az kurva isten!"
Előzmény: .::JunKieEQ::. (36) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 09:33 | #39

Majd szólj, ha lehiggadtál, akkor majd beszélgethetünk! :(

Vagy megadom a címem, és gyere, ölj meg, trancsírozz fel, s egyél meg naersen, mert más a véleményem, mint a tied!

Vagy szégyelld magad ezért a stílusért...
Előzmény: Errtu (34) -3 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 09:32 | #38
Előzmény: Errtu (34) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 11. 09:32 | #37
Kiváncsi lennék ha a katolikus hívők adományából kéne összelejmolni ezt a pénzt, hány száz évig tartana. Összejönne vagy 1-2 millió forint...
Előzmény: Errtu (34) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 05. 11. 09:29 | #36
Tegyük hozzá, hogy László atya, akinek ezt a "csodaszép" templomot köszönhetjük... már 2002-ben is S Mercivel szaladgált... ;)
Előzmény: bungle (33) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 09:23 | #35
'szatmúgy mi haszna van ennek megint? Ennyi erővel semmit ne kritizáljunk, amire feleslegesen basznak el százezermilliárdokat, mert legalább valami... ...
Előzmény: hawkeye (31) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2013. 05. 11. 09:22 | #34
De bazdmeg!
1,1 MILLIÁRDOT!!! egy baszott kőhalmazra, ahova utána egyházi adó néven további MILLIÁRDOK folynak majd be! (a további állami támogatásokról nem is beszélve)

Van erkölcsi alapunk kritizálni, mert pl. ájtatoskodától még senki nem gyógyult meg, de ha ezt a pénzt egy kórház kapta volna meg, akkor annak legalább tényleg lenne haszna. Vagy iskolák, állatmenhelyek, hajléktalanszállók, stb.


(és kurvára vissza kellett fognom magam, hogy nem csupa nagybetűkkel, a fejeted leordítva írjam mindezt le)
Előzmény: hawkeye (31) +4 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 11. 09:19 | #33
Igen, valami épül: pár csókos újabb háza. Nekem ez a templom 10 éve sem tűnt félkésznek, nagyon is egyben volt, 2002-ben már fel is szentelték. Ne röhögtess, hogy 1,1 milliárd kell a befejezéshez!
A többi mutyi megléte - tudjuk hogy volt több ezer eset, mindegy melyik kormány volt épp hatalmon - még nem menti fel ezt a teljesen átlátszó rablást (és egyben politikai kampányt a birkák felé).
Előzmény: hawkeye (31) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 05. 11. 09:16 | #32
Tegnapi szitu:

Tévében egy gyönyörű kép az esti Duna partról kivilágított parlamenttel.
én: - milyen szép *.*
xy: - és a te pénzedből világít ilyen szépen minden nap *.* :D

Hát ez is egy ilyen eset, hogy fulladnának meg. :D
Előzmény: bungle (3) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 08:54 | #31
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 05. 11. 08:46 | #30
Nem 11, hanem 1,1 milliárd. Vágod?

Csak úgy arányaiban: Simor anno ennek a többszörösét menekítette Ciprusra....
Előzmény: sahinel (12) -1 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 11. 00:31 | #29
a bocicsoki viszont egy svájci cég csehországban gyártott terméke
ami adó befolyik belőle az rögtön kifolyik,
főleg ha egy brit áruházlánc határon túli egységében vásárolod meg

továbbá állom egy cseh sör költségét irányodba (svájcit nem javaslom)
a világ ugyanolyan randa marad
de legalább mi elviselhetőbbek leszünk tőle
Előzmény: Tooni (28) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 11. 00:03 | #28
Félreérthettél valami, mert nem svájci, sem cseh állampolgár nem vagyok, a magyarral ellentétben.
De majd ha csehül érzem magam, hozzájuk is bekukkantok, jó?
Előzmény: 7sleeper (24) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 11. 00:02 | #27
A külhoni amcsik a faszukkal nem a csalánt verik, hanem a követségeken a szavazógépet.
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 10. 22:57 | #26
az első stimmt a második viszont..
befizeti gyurcsány-bajnai-orbán-mesterházy-soros-stb. a kilopott pénztet a sok parazita után
és máris minden legális lenne?

ez utóbbi akkor sem lenne rendben lévő
ha Botos Vendeléket jelenleg is
száraztésztáért, meg lejárt konzervért veszik, viszik szavazni

büntetett előélet (amíg nyilvántartásban szerepel): zéró szavazat
az összes 5 éven túl börtönt kapott automatikusan 10 év közügyektől való eltiltás
(úgyis csinálnak újabb "balhét"..)

amelyik nem gondoskodik a "jövendő generációról", nem eteti, nem iskoláztatja: zéró szavazat fentiek alapján

és a parazita réteg legnagyobb része már ki is hullott :-)

ezen felül viszont:

sajnos az ember nem csak nagy tömegben, hanem egyedül is így szavazófülkében is hülye
és ezen az sem javít, hogy túl sok emebereket ért hatás manifesztálódik egyetlen ikszben (is)
nyilvános választás és szevasz - némi felelősségvállalás nulla ugatás

(adatvédelmi aggály meg hülyeség, úgyis tudják vagy tudni vélik ki-mire szavazott, ha másból nem a habzó szájból)

népszavazásosdinál meg az fizesse a cehhet, aki "vesztett"
(megy a rinyálás halálbüntetés ellen, ne legyen Horthy tér?
ha az ellenük ágálók bukják a népszavazást, ugyan fizessék már ki az árát..)

(nem véleményterror van-hanem demokrácia)
Előzmény: imki (17) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 05. 10. 22:49 | #25
Elsősorban egyébként szerintem nem országos kampányfogások ezek, sokkal inkább a helyi érdekeltségek megőrzését szolgálják, sok kicsi ilyen pedig összeadódik. Nem egy ilyen, elsősorban helyi érdekeltségű, de kormányközeli beruházást látok a környezetemben. Éppen ezért "okosabb" húzás, mint mondjuk a Mátyás-templom felújítása. Azt valahogy kommunikálni kell, és lássuk be, a jelenlegi gazdasági körülmények között elég nehéz lenne jól megtámogatni, hogy miért újítgatunk fel amúgy hatalmas kulturális értékkel bíró épületeket, mikor a beígért 1 millió munkahely sehol nincs, meg a nyugdíjvagyon is elúszott.

Egy helyi és országos szint közötti megmozdulás a stadionépítési hullám, aztán az is milyen port kavar, nem véletlen, hogy drága Varga miniszter úr azt szüneteltetné kapásból, ha kellene valamit. Ha az ilyen templomos-adományozósdi nem kap nagy nyilvánosságot, helyi szinten elképesztően nagy ütőkártya, ha pedig nagy nyilvánosságot kap, akkor 1. az összeg elbagatellizálható 2. a kormány tartja a szavát 3. a kormány védi az értékeket, a támadók pedig nem.

Egy országos jelentőséggel bíró nagyberuházás - márpedig egy Mátyás-templom szintű valami ilyen lenne - sokkal rizikósabb politikai szempontból akkor, amikor amúgy nincs pénz.
Előzmény: MecHa (22) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 10. 22:40 | #24
akkor mehetsz is Svájcba meg csehekhez verni az asztalt ;-)
Előzmény: Tooni (15) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 10. 22:32 | #23
én rád szavazok, de aztán nehogy egy ló feje mellett kelljen ébredned ;-)
Előzmény: bungle (20) 0 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 10. 22:30 | #22
igen... könnyen előferdülhet, hogy csak újabb pár szavazatot akartak megvenni.

Bár hozzátenném hogy akkor rém ostobák (na ez mondjuk eddig is igaz volt minden politikusra)

Pl ha már említettem a Mátyás templomot, biztos lett volna akkor is elégedetlenkedő, de nemhiszem hogy ilyen sokan zúgolódnánk ha arra költöttek volna ugyanennyit. Az szép is, túrista célpont is, meg egyházi is, de ami a legfontosabb ÉRTÉK! Engem meg is vettek volna értékrend megörzése címszóval...

De itt már jóideje nagyobb bűz van a sima "választási kampányszag"-nál. Nem csak Vikiék , de Gordonka, Feri, sőt! már Horn bácsi is bizonyította hogy választások előtt inkább "lopjuk ami lopható, mert az biztos" irányelv erősebb a "na most legyünk jók fél évig, hogy lophassunk még 4 ig"-nél
Előzmény: Stickhorse (19) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 05. 10. 22:30 | #21
ha már az Isten pénze sem elég..
ha pedig lesz rajta villámhárító
vissza lehet követelni a pénzt..
bungle
bungle 2013. 05. 10. 22:19 | #20
Van itt pénz minden jóra: http://magyarinfo.blog.hu/2013/05/10/a_fidesz_mar_most_megmutatja_hogy_fog_visszaelni_a_valasztasi_szabalyokkal

A választásra meg majd megint elmegy pár milliárd. Agyrém! A XXI. sz.-ban, amikor simán lehetne neten szavazni, 10 millióból lazán megoldanám. Sőt a leglényegesebb kérdésekben szintén netes szavazást írnék elő, még ez is beleférne a 10 millába. És hogy még csak ne is férjen kétség ahhoz, hogy meg van bundázva, nyilvánossá tenném (igenis mindenki vállalja, mire szavazott, mire költené az adófizetők pénzét), így aztán mindenki ellenőrizheti, ki mire mondott igent, nemet. Az ingyenélő, korrupt bűnözőket kiraknám a parlamentből, és majd a nép eldönti, mire szeretné költeni a pénzét. Pl. ha valaki vallásos, akkor felőlem adja a saját pénzének bizonyos százalékát az egyháznak, ha valaki nem az, akkor az ő pénzéből ne kapjon az egyház.
Szavazzatok rám és majd én elintézem, hogy ti döntsetek mindenben, ne a tolvaj mutyimajmok! :D
+1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 05. 10. 22:17 | #19
Persze, lehet itt kivitelező is. Meg lehet itt "ingyenkampány" is. A keresztény-konzervatívok támogatása megfizethetetlen. Minden másra ott a Master Card...meg az államkassza. Jól mutat ez az "értékrend megőrzése" címszóval is megtámogatott ámokfutás önigazolásakor.

Arról nem is beszélve, hogy előkerült egy újabb Fidesz-ígéret, még ha csak kicsi is. Ez a kormány meg úgy látszik, szereti betartani az ilyesfajta ígéreteit. 2008 tájékán az önkormányzatokat is biztatták masszívan, "Költsetek csak, fiúk, majd jövünk, aztán rendezzük". Át is lett vállalva az adósság.

Kár, hogy más ilyen ígéreteiket nem sűrűn tartják be.
Előzmény: MecHa (18) +1 VÁLASZ
MecHa 2013. 05. 10. 22:02 | #18
Én csak azt tenném hozzá,hogy ha már ennyit akarnak költeni az egyházra, akkor miért nem olyan templomokra költik amik képviselnek is valamilyen nemű kulturális értéket? Értem ezalatt a Mátyás templomot, vagy a debreceni Csonka templomot satöbbi (van rengeteg de hagy ne soroljam). Azok legalább néznek is ki valahogy, vagy legalábbis néznének, ha nem lennének már elcsúfúlva a szmogtól és nem lennének össze vissza repedezve belülről.

Persze, kell költeni az ilyesmire is, hisz azért még van nem kevés hívő ember. Mint ahogy én is örültem az állami pénzből telepített halaknak szerte az országban, ők is had örüljenek valaminek. Kinek mi a hobbija. De egy betontömbre, ami még csak nem is szép, ennyit költeni....

Na meg ugye azt is meg kéne említeni, hogy esélyesebb hogy a kivitelező cég miatt költöttek erre, nem pedig az egyház miatt. Csak így inkább a papokra haragszunk, nem valamelyik politikus unokatestvérének nagybátyjára.
imki 2013. 05. 10. 22:00 | #17
Én is így tennék. Aki nem fizetett 4 év alatt legalább 2 évig szja-t vagy osztalékadót (legalább minimálbér után), avagy nem fizet be ennek megfelelő összeget a szavazati jogért, az ne szavazzon. De hát ilyen úgysem lesz, mert a parazita réteg többségben van.
Előzmény: bungle (13) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 10. 22:00 | #16
Én meg a Walmartba, veszek egy Kit Katot, hátha megengedik az amcsik, hogy az ő faszukkal verjem a csalánt...
Előzmény: Tooni (15) +1 VÁLASZ
Tooni 2013. 05. 10. 21:55 | #15
Átugrok már a tecsóba, veszek egy Bocicsokit, oszt megvolt az áfafizetés, lehet szavazni! ;)
Előzmény: bungle (13) 0 VÁLASZ
cila 2013. 05. 10. 21:44 | #14
Legalább ebben az egyben egyetértünk.
Előzmény: bungle (13) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 10. 21:20 | #13
Nem a te pénzed... Én meg nem is adnék szavazati jogot, csak annak, aki itt adózik.
Előzmény: cila (10) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 05. 10. 20:59 | #12
Ezekkel meg már megint mi a f@sz van?

11 milliárd erre miközben a nép nagyrésze szopik mint a torkosborz. Miért nem munkahelyeket teremtenek, vagy tanulásra, Fejlesztésre, stb megy a pénz?

És még van aki megkérdi mikor akarok hazamenni.... Ha kimozdulok az is Ázsia, Kanada, Ausztrália lessz nem haza még vagy 20 évig.

Vagy már Matolcsy ennyire felpörgette a gazdaságot? Lehet csak nem nézek híreket...
Stickhorse 2013. 05. 10. 19:50 | #11
Én pénzem, én pénzem, én igennagy pénzem...
cila 2013. 05. 10. 19:38 | #10
Nem az én pénzem... De, szerintem, ha már elkezdtél valamit, fejezd is be. Kerül amibe kerül.
imki 2013. 05. 10. 19:22 | #9
Lebuktam! :))
Előzmény: bungle (8) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 10. 18:52 | #8
Pedig azt hitted ateista vagy, mi, te kis zughívő? ;)
Előzmény: imki (5) +2 VÁLASZ
thisisreal 2013. 05. 10. 18:48 | #7
Ha már "az Isten fizesse meg" nem működött...
+6 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 05. 10. 18:47 | #6
erre van pénz :-(
imki 2013. 05. 10. 18:41 | #5
Jupíííí! Lesz egy új hely, ahol lehet ájtatoskodni! Mindez az én pénzemből. :))
Emericus 2013. 05. 10. 18:38 | #4
Nem loptak még eleget a papok??? A jó kurva anyjukat!
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 05. 10. 18:35 | #3
Elég sokszor láttam ezt a templomizét, mikor arra jártam, még csodálkoztam is, milyen sok pénze van annak az egyháznak... Nem gondoltam, hogy igazából én is a tagja vagyok. :D
Vagy inkább :(
+4 VÁLASZ
Sztumi 2013. 05. 10. 18:34 | #2
Farizeus játszóház.
+1 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2013. 05. 10. 18:24 | #1
.l..
+4 VÁLASZ