Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 04. 30. 00:46 | #30
...latba(bocs)

A videóval kapcsolatban az a véleményem,hogy itt nem egy segítőkész,figyelmes motorost látunk,hanem egy segítőkész,figyelmes embert!!!Nagy valószínűséggel emberünk,akkor is megállt volna,ha autóval,biciklivel vagy komppal közlekedett volna.
Számomra ez természetes dolog,ezért furcsállom,hogy görögtüzet kéne égetni,meg táncolni örömünkben,hogy megállt segíteni.Nekem ez egy ilyen "szeressük a motorosokat,mert kedves,figyelmes emberek" videónak tűnik,mintha ezt bizonyítani kellene.
Amúgy a többséggel egyetértek,nem szép dolog az általánosítás,de általában ezeknek van alapjuk.
Előzmény: eospower (29) 0 VÁLASZ
eospower 2013. 04. 29. 23:58 | #29
1 Ember véleménye alapulhat azon is, hogy pl 100 motorosból 1-el találkozott aki megszívatta. Pl elé kanyarodott stb.
Ez elhamarkodott következtetést von maga után, teljesen ésszerű következtetést nem lehet levonni.

De amikor már több ember visszajelzéseiben is az alapozódik meg, hogy a motorosok vagánykodnak, és nehezítik a közlekedést, akkor az azt jelenti, hogy a kritikus többségre TÉNYLEG IGAZ!!! És itt a Barna Lászlóhoz, Lawrence-hez, és zed-hez :) csatlakoznék, hogy igen, szívás, hogy a 20%-ot is degradálják, de ez mindig is így működött. Ez az általánosítás lényege, ha 100 féleképpen is mutatjuk be, akkor is. Az is tény, hogy a kamera sokat nyomott a lantba..
Randal Graves 2013. 04. 25. 21:41 | #28
Én általában a sáv bal oldalán megyek, mintha előzni szeretnék, akkor nem szorítanak le és a jobbról kikanyarodót is jobb al tudja kerülni az ember.

http://www.onroad.hu/hir/lathatatlan-motorosok.html
Ha tudjátok ti is terjesszétek, ha már nem ment le a magyar médiákban ez a figyelemfelhívó reklám.
Előzmény: justil (26) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 04. 25. 14:59 | #27
Eöeöeüeeeee üüeeü

Kerekes :D

A babát már letettem :P

(Viccen kívül: meguntam az életet :DDD )


Előzmény: Randal Graves (16) 0 VÁLASZ
justil 2013. 04. 25. 14:11 | #26
Egyetértek, a motorosnak is joga van az egész sávhoz, viszont akkor - amíg nem előz - menjen középen. Nagyon sok motoros kiprovokálja az autósból a leszorítást azzal, hogy eleve a sáv szélére húzódik. Ettől még ugyanúgy az autós a paraszt, ha leszorítja, de a motorosnak meg lehetne több esze. Ha kell neki az a sáv, foglalja szépen el, a közepét.


Amit meg írtál, az igenis karikatúra. Általánosítás is, részben, de mivel szándékosan túloztál és felnagyítottad az adott csoport jellemző hibáját / fogyatékosságát minden esetben, így inkább viccesen jön le az egész, már annak, akinek van egy kis önkritikája.
Előzmény: Randal Graves (24) 0 VÁLASZ
Dawe 2013. 04. 25. 10:11 | #25
Honnan tudod hogy valaki nem csak elugrik a boltba és azért pattant át egy nagyobb gépről a simsonra? Meg egyébként is bunkóság nem viszonozni a köszönést, én minden motorosnak szoktam inteni és a simsonról is nem csak a drz-ről, nem a géptől lesz valaki motoros hanem attól hogy ahhoz méltóan viselkedik :)
Előzmény: Randal Graves (24) 0 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 04. 25. 09:32 | #24
Igen ilyenek is vannak. Kismotor, aki vezeti meg tuti valami tizenéves kis takony. Nekem általános suliban osztálytársak is "motoroztak", minden héten más sérülésük volt. Akkor még simoson meg mz volt, de rég is volt. Ez kb a robogós kategória, akiket én sem tekintek motorosnak, nem intek neki. Azért te sem gondolod, hogy 4-5-600 vagy 1000ccm motorokkal járdán száguldozunk.
Az autósok között sokkal nagyobb szemetek vannak. Pl.: aki elütötte és behúzta a segédmotorost az erdőbe, hogy el ne vegyék a jogsiját. Még élt az ember, életben is maradt volna, ha kórházba viszi vagy mentőt hív.

Ha valakit meg akarsz győzni, hogy vannak felelőtlen motorosok akkor itt egy példa:
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/halalos-baleset-motoros-ele-kanyarodott-az-ittas-traktoros-fotok-494188
Ez a motoros hibája volt, de több rosszat nem mondom róla, mert ismered a mondást, halottról jót vagy...

Amit írtam az meg nem karikatúra, ha egy olyan típusú autósra igaz, akkor az összes többire is. Ez az általánosítás, ami nem jó.

A vigyázzunk a motorosra, annyit tesz a szemeben, mint motoros, hogy adják meg az elsőbbséget, ne szorítsanak le az útról. Ne nézzenek levegőnek. Attól még, hogy fele olyan széles a járművem, még ugyanúgy jogom van használni az egész sávot. Magyarul kezeljék úgy mintha autós lenne, vagy inkább mintha egy kamion lenne, és ha nekikoccan az ember akkor totálkárra törné az ember kocsiját.
Előzmény: justil (23) 0 VÁLASZ
justil 2013. 04. 25. 04:53 | #23
http://www.napiszar.com/uploads/2013/04/24/e24da80f2cb8efc26bec5b13209e3c5f_origi.jpg

Tessék, itt van kapásból egy ellendpélda a post videóval szemben. Jó, nem tudom, hogy nem -e fake, de gondolom nem az.
-1 VÁLASZ
justil 2013. 04. 25. 04:41 | #22
Halkan megjegyezném azért, hogy az általánosítás és a karikatúra két külön dolog, csak sikeresen összemostad a saját mondókád alátámasztására.

Egyébként tökéletesen igazad van abban, hogy van egy csomó motoros aki fel sem tűnik a mindennapi közlekedésben, mert átlagtempóval csorognak a forgalomban, és kirívóan veszélyesen csak egy kisebb részük vezet. Viszont minden éremnek két oldala van...és ez a jelige, amit nyomatnak, hogy "vigyázzunk a motorosokra" nettó hülyeség.

Vigyázzon a motoros magára! Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy megtolom, felborítom aztán áthajtok rajta, de ha úgy dönt, hogy gyorsan hajt és agresszíven szlalomozik az autók között, akkor ne lepődjön meg, ha baleset a vége.

A poszt címére reagálva, szerintem nem kellene másképp megítélni a motorosokat. Egyáltalán nem kéne őket megítélni, amelyik gyökér, az gyökér lenne akkor is, ha autóban ülne. Mindenki úgy hülye, ahogy tud.


Előzmény: Randal Graves (16) 0 VÁLASZ
fatproduction 2013. 04. 24. 21:51 | #21
Alapból vannak normális emberek, meg vannak parasztok. Nincs ahhoz köze, hogy bringán ül, motorozik vagy éppen egy BMW-t hajt vagy egy buszt :) (csak hogy a legunszimpatikusabb közlekedési eszközöket említsem).

... bár a Volvósok általában biztos jobb arcok mint a BMW-sek :D
Dawe 2013. 04. 24. 20:21 | #20
Ja hogy pontos legyek nem is parkoltam csak felmentem egy kukához hogy kiürítsem a zsebeimet és a hátulról érkező rendőr egyből megállt mellettem, mindez történt hajnal 1-kor..
Előzmény: Randal Graves (18) 0 VÁLASZ
Cableguy 2013. 04. 24. 19:38 | #19
egyikkel sem lehet illetve minddel szabad. azaz mivel a motor kisebb ezért hamarabb megmarad a 120cm-es hely ahol a babakocsi elfér. Autónál nagyon széles járda kell (autó+120cm) Ahol tiltják ott motorral sem lehet ott parkolni.

Előzmény: Randal Graves (18) 0 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 04. 24. 18:34 | #18
Az fura, mert a kresz megengedi, hogy a járdán parkolj motorral, ha hagysz elég helyet. Persze kocsinál bünti van, de motorral szabad :)
Előzmény: Dawe (17) 0 VÁLASZ
Dawe 2013. 04. 24. 18:06 | #17
Nem, engem pár napja ezért vágtak meg 25 rongyal...
Előzmény: Tooni (2) 0 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 04. 24. 17:53 | #16
Most egyetlen egy motoros miatt általánosítasz. mondom, hogy a gixeresek egy része bunkó állatok. (ez nem általánosítás)

De csak akkor kurva anyázzon valaki, ha ilyen megtörtét, ne akkor ha kulturáltan megyek városon belül. És ahogy mondom ezt az egyet észrevetted, a maradék 99 esetben nem is tűnik fel, hogy egy motoros elmegy melletted. Járj egy napig nyitott szemmel a városban és figyelj a motorosokra. Lesz 1-2 hangoskodó, gyorshajtó, de a legtöbb normálisan közlekedik, és így észre se venni őket. Autósok között is van sport kipuffos tuning suzukis, akinek a dj kigyúrt állat üvölt 15 hangszóróból. Vagy a bmw-s, aki a drága autója mellett megvette az összes roki parkolóhelyet, de abból is egyszerre 2-t használ. Kb minden autómárkára írhatnék valami általánosítást. Meg is teszem a poén kedvéért :)
suzuki: panelproli, végre vett egy kocsit, de 200 törlesztőrészlet van még hátra. Azt hiszi egy sportkosi van alatt, hajlamos 1000loerőnek tekinteni, azt a 45 pacit. Amikor beszél róla igaz rakétára gondol.
bmw: sznob, a legnagyobb. ha egy kutyaszart kínálnának neki béemvéé emblémával azt is megvenné 100ezerért.
audi: detto bmw, de csak 80ezeret adna a kutyaszarért
merci: ha régebbi, akkor cigány! ha újabb, akkor nem ér annyit a munkája, mint amennyi pénzt kap érte
peugeot, citroen, renault, fiat: nem tudnak vezetni, balfaszok, parkolást az teljesen hanyagoljuk, NE MENJ A KÖZELÉBE! MEGHALSZ!!!
japán szutyok: nagyon megbízhatónak képzeli a kocsiját, de ha mégis elromlik valami egy vagyont fizet. A számlát elégetni és ahogy tudja titokban tartja, mert a japán autók akkor is megbízhatók
alfa: létezik olyan hülye, aki ilyen kocsit vesz? a kocsi élette nagyobb részét tölti egy szerelőállványon, mint aszfalton. hülye aki ilyet vesz
skoda, seat, vw: már megunta az életet, beletörődött, hogy semmi izgalmas nem fog vele történni.
amerikai kocsik: itt európában vannak kanyarok, szal ha az uticélban van egyetlen egy kanyar is, nem jutsz el oda, szintén hülye aki ilyet vesz.

Nah ezért veszélyes az általánosítás. :D Ez ugyanúgy igaz, mint a te motoros általánosításod. Most vagy igaz mind a kettő vagy egyik sem. Válassz! :)
Egyébként neked milyen kocsid van? :D


Előzmény: AVIREX (14) 0 VÁLASZ
Tiborough 2013. 04. 24. 15:27 | #15
Ez még mindig nem ok arra hogy általánosítsunk. Vannak jópofa emberek, meg vannak akiket jó pofán lehetne vágni.
Előzmény: AVIREX (12) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 04. 24. 14:08 | #14
"Van pár, aki városban is 120-al megy és szlalomozik, aki zebránál tiltásig pörgeti a motort, ha egy jó csajt lát (gixeresek), de ezeket mi is elítéljük. "

Jó, de szerinted majd ezután ott fog valaki lutrizni, ahogy tolja a babakocsiját, hogy na akkor ez most 1 köcsög, vagy nem köcsög? Mert lehet a gyerek anyja már legközelebb hallja a motort és felkészül az ingerre, de az a szerencsétlen gyerek még a babakocsiban fog feküdni X ideig és a következő alkalomra is meg fog rémülni. :/
Előzmény: Randal Graves (11) 0 VÁLASZ
imki 2013. 04. 24. 14:07 | #13
"imki kihagytad a Pesti bunkókat, abból nagyon sok van :D"
Az még csak hagyján. De kihagytam a vidékieket is!!! :))
Előzmény: Randal Graves (11) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 04. 24. 14:03 | #12
Posztképről jutott eszembe: előttem a járdán ment a hétvégén 2 nyáriasan öltözött picsa. Zebrán zöld, emberek mennek át, motor beáll a piroshoz, gondolta az felhívja magára a figyelmet..

Az 1000+ ccm-es motorján csutkagáz, kb. az emberek fele halálra rémülve, még a babakocsit zebrán toló anyuka is összekuporodott úgy megijedt, vagy védekező reflex, nem tudom, a gyerek a babakocsiba üvölt..

Na és ne általánosítsunk ugye.

Kocsiból meg mit látni? Max. dudálnak egyet, vagy lehúzzák az ablakot és megy a tuc-tuc, vagy fütyülnek, stb., de attól még nem rémülnek halálra az emberek :/
-1 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 04. 24. 13:54 | #11
Azért nagyon sok ember itt is úgy van hogy motoros, akkor buzi.

Autósok között sokkal több szabálytalankodó van. Ők is gyorsan hajtanak és nem tartják be a kreszt. De van különbség gyorshajtás és gyorshajtás között is. Van, akit csak azért zavarnak a motorosok, mert Ő nem mer/tud gyorsan menni, de ha alá tennénk egy sportkocsit, akkor ugyanazzá válna, akit éppen utál.
Én pl. a gyorshajtáson kívül semmi mást nem teszek, ami sértené a kreszt. Nem előzök veszélyesen ott ahol nem szabadna. Megadom az elsőbbséget, annak aki jár. stb. És akiket ismerek Ők is ugyanezt teszik. Nem tudom, hogy ti kikkel találkoztok, mert a legtöbb motoros ilyen. Van pár, aki városban is 120-al megy és szlalomozik, aki zebránál tiltásig pörgeti a motort, ha egy jó csajt lát (gixeresek), de ezeket mi is elítéljük.
Az igazság meg az, hogy az ember általában a negatívabb dolgokat jobban megjegyzi, vagy felfigyel rá. Ha egy motoros átmegy egy településen hangtalanul azt senki se veszi észre. Ha meg 150et küld neki üvöltve, akkor azt mindenki megjegyzi. Ugyanezt tapasztalom saját magamon is, ha egy autós szépen félrehúzódik és elenged, akkor megköszönöm neki, de hamarosan elfelejtem. Ha pedig szemből úgy előzi a másikat, hogy engem levegőnek néz, nem us vesz tudomást rólam, hogy én szemből jövök, azon sok ideig morogni fogok.

imki kihagytad a Pesti bunkókat, abból nagyon sok van :D

Nagyon rossz dolog az általánosítás is. Ezért arra kérlek titeket, hogy ha legközelebb láttok valakit, aki bosszant, akkor mondjátok meg neki. Őt utáljátok és ne a csoportot. Pl.: ha a kutyájával a járdára szarat az ember és ott hagyja, akkor ne az összes kutyást utáljátok, hanem azt az egy faszt. Ha az öreg néni a világ leglassabb gyaloglépteivel foglalja el az egész járdát, akkor szóljatok neki, hogy tudjátok, hogy öreg, de akkor sem az övé az egész járda.
imki 2013. 04. 24. 10:05 | #10
Nem tudom, Én olyat nem tudok. Mindkettő bal. :)
Előzmény: Tooni (9) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 24. 10:05 | #9
És van olyan ember, aki ma nem bal lábbal kelt? :D
Előzmény: imki (7) 0 VÁLASZ
Kenny 2013. 04. 24. 10:04 | #8
az úriember másik videója :DD

http://ize.hu/comments.php?post_id=23302

Egyébként esélyes, hogy Magyarországon is az emberek (vagy motorosok) 90%-a odament volna a papit felsegíteni.
imki 2013. 04. 24. 10:02 | #7
"Az általánosítás bizony csúnya dolog, mindössze azt kell hozzátenni, hogy nem véletlen. Ha az emberek egy bizonyos csoport tagjaival rendszeresen hasonló helyzeteket élnek meg, akkor hajlamosak az általánosításra."

Aha. Lássuk csak:
- Az autósok, motorosok, biciklisek, gyalogosok nem tartják be a KRESZ-t, őrült módon közlekednek.
- A cigányok lopnak. (A zsidókról ne is beszéljünk.)
- A politikusok is lopnak, csalnak, hazudnak.
- A rendőrök semmire nem alkalmas szemétládák.
- A NAV és más állami szervezetek hivatalnokai is.
- A katonák sima zsoldosok.
- A bolti eladók mocskos bunkók.
- A gyerekek isznak, drogoznak, buliznak, nem tanulnak.
- Az öregek buszmegállóban tobzódó, másokat letaposó barmok, akik szándékosan (és ingyen) utaznak pont akkor, amikor mások is közlekednének.
- A vállalkozók kivétel nélkül adócsalók.
- A tanárok szociopata állatok. A tesitanárok főként.
- A papok pedofil alkoholisták.
- A gáz/víz/villanyóra leolvasók átverésre hajtanak.
- Az építőipari dolgozók (meg úgy általában a magyar munkások) lusta munkakerülők.
- A rokkantnyugdíjasok kivétel nélkül szimulánsok.
- Az egészségügyben dolgozó orvosok és ápolók hálapénzre éhes tetvek.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, de asszem már ezzel is úgy 2-3X-osan kimerítettem a teljes magyar társadalmat. Van ebben az országban egyáltalán normális ember?
Vagy csak szeretünk túlzottan általánosítani?
Előzmény: Brond (4) 0 VÁLASZ
Levcike 2013. 04. 24. 09:54 | #6
Na! Ez se Magyarországon történt! Itthon már csak szinte, a türhő maradt, nem csak motorosból, de autósból is! Elég csak egy kört menni a városban, bármilyen közlekedési eszközzel! Ha élve megúszod, aznap mákod volt!
eMTé 2013. 04. 24. 09:46 | #5
Nagyjából én is ilyesmiket gondolok erről általában. Viszont van pár nagyon jó barátom, akik teljesen rendben vannak, jó fejek, jó emberek és motoroznak :). Rájuk egyszerűen nem tudok haragudni ...
Előzmény: Brond (4) 0 VÁLASZ
Brond
Brond 2013. 04. 24. 09:42 | #4
Az általánosítás bizony csúnya dolog, mindössze azt kell hozzátenni, hogy nem véletlen. Ha az emberek egy bizonyos csoport tagjaival rendszeresen hasonló helyzeteket élnek meg, akkor hajlamosak az általánosításra. Mert a csoport tagjainak igen jelentős részére igaz az, amit mindegyikükre ráhúznak. Ez tényleg nem szép.

Meg az se, hogy tavasszal másról se hallani a tv-ben, rádióban és a neten, csak hogy vigyázzunk a motorosokra. Mert ugyan nem mind, de igen jelentős részük, sz@rik a kreszre, a többi közlekedőre, meg a rendőrségre. Aztán ha megvan a baj, akkor mindenki más hülye, mert nem vigyázott rájuk, nem figyelt jobban...

Sajnos téma ez évről évre, mert a magyar gondolkodásmódból adódóan nagyon sokan (nem mind) úgy vásárolnak motort, ahogy az anyagi helyzetük engedi, nem pedig úgy, ahogy a motorozási tudásuk. Egy csomó potenciális szervdonor száguldozik az utakon, mert a gázkart már nagyon tudja húzni, de ha egy váratlan közlekedési helyzetbe kerül, azzal nem tud mit kezdeni.
Az, hogy szinte minden motoros gyorsabban hajt a megengedettnél, nem is téma, hiszen ezt szabadon teheti. A magyar rendőrség a gyorshajtást egy a járműről szemből készült fotóval kell, hogy igazolja. Hol is van a motorokon a rendszám? Tehát a rendőrök nem is foglalkoznak a motorosokkal. Hiába is tennék, hisz megint csak a magyar mentalitásból adódóan: egy szabályt csak akkor tartunk be, ha lát minket a rendőr.
Ha meg mégis megpróbál elkapni egy motorost, az arra a napra kapott benzin-apanázsból, akkor egy kövér gázzal eltűnik szegény meg nem értett polgártársunk, az autók között szlalomozva.

Persze ez tényleg nem mindenkire igaz a motorosok közül, csak túl sokukra ahhoz, hogy a többiek egy kalap alá vegyék őket.


+2 VÁLASZ
zed911 2013. 04. 24. 09:32 | #3
Ha nincs kamera a fején meg sem áll... :P
+3 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 24. 09:19 | #2
Felhajtott a járdára. Szabad ezt? :P :D
+2 VÁLASZ
Lawrence 2013. 04. 24. 08:48 | #1
Szép videó de mi köze ennek ahhoz hogy megítélni a "MOTOROSOK"-at?

Ha van egy videó amin egy kamionos mondjuk hülye és lövöldözik akkor megítéled belőle az összes kamionost?
Vagy ha van egy jótevő biciklis akkor őket?

Soha nem bírtam mikor egy kalap alá vesznek mindenkit. Van fasz és van normális is a gyalogosok, a bicósok, a mocisok, az autósok stb. között!

A legrosszabb az amikor pl. bringával megyek és beszólnak... megkérdem miért? A válasz azért mert sok bringás fasz :D JAAA értem akkor jólvan.