Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2015. 12. 20. 20:56 | #35
Randal Graves 2013. 04. 25. 00:15 | #34
Az a poén, hogy eddig csak pesten láttam gixeren gyorshajtó motorosokat, akik engemet is zavartak. Illetve robogósokat, futárokat, de ők megint külön műfaj. Ők nem motorosok! Nem is róluk beszélünk most. És sokkal több tuningolt fenegyerekkel találkoztam eddig meg durván hajtó motorossal. Ez meg is lepett. Voltam motoros találkozókon és ott sem leltem meg a sok ember által utált fajt. Mindenki rendes normális volt és szabályosan közlekedett. Haver társaság dettó. És akkor ez: "buzi motorosokkal csak a baj van " hát köszi.
Előzmény: justil (31) 0 VÁLASZ
Cableguy 2013. 04. 24. 08:13 | #33
Tetszik a hozzá állásod. Én vegyes érzelmekkel vagyok a motorosokra. De más posztoknál a AUDI MERCI BMW-nél is hangot adok az érzelmeimnek. Mind a 4 kategóriában vannak normálisak és vannak hülyék. Sajnos a hülyék vannak többségben és ez alapján alakul ki az emberben a velük kapcsolatos vélemény. De mivel megtapasztalom néha napján a jó oldalt is ezért az egy különös nyomot hagy bennem. Pont a héten történ olyan amin meglepődtem. Motoros a 11-es főúton. 50-60-al közlekedő sort előzött a motoros, egyszerre csak 1-et és mindent oda és vissza indexeléssel oldott meg. Respect neki is. A legtöbben ezt index nélkül kövér gáz akkor is ha szembe jönnek és 20 autót megelőz. Hétvégére ez nagyon igaz és főleg 20h után. Csak üveg hang miatt visszhangzik a hegyoldal. :(

Előzmény: Randal Graves (30) 0 VÁLASZ
Cableguy 2013. 04. 24. 08:03 | #32
Randal. Bárcsak az összes ember ilyen lenne. Nem csak a motorosok hanem mindenki. Respekt a videón szereplő motorosnak.
Előzmény: Randal Graves (27) 0 VÁLASZ
justil 2013. 04. 23. 21:34 | #31
"De picit durvának érzem, hogy valakit csak azért szidnak itt kommentelők mert motoros."

Jogos, de én ilyet nem tettem. Ha most egy lakodalmas menet vonulna a videón, csak és kizárólag négykerekűekből álló konvojban, azokat is lemajmoztam volna. A (fel)vonulások közlekedést akadályozó hatásairól való véleményem változatlan.

Mellesleg a suzukis nálam egy kategória a közúton versenyző motorossal. Félreértés ne essék, én is szoktam gyorshajtani, sőt...de ha utolérek valakit, aki normális tempóban közlekedik, nem fogom letolni az útról. Kanyarban sem előzök, azt az egyet kivéve, ha ismerem az utat, és fényes nappal, tökéletesen belátható az egész...de még akkor is inkább megvárom az egyenest.

Egyébként ez olyan, mint a kutyák testfelépítése és mentalitása közötti kapcsolat. Minél kisebb és gyengébb autóban ül valaki, annál inkább meg akarja mutatni, hogy ő a jani. Nyilván nem a 60+ évesekről, és a remegő kézzel vezető középkorú nőkről van szó, bár ők is elég veszélyesen tudnak lenni...de a nagy kályhacsöves sárkányos matricás suzukist messziről elkerülöm, ha tudom, csakúgy, mint a városban kilóhússzal közlekedő motorost.
Előzmény: Randal Graves (30) 0 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 04. 23. 17:38 | #30
A zenekari felvonulás elég durván megbénított mindent. És ott se kérdezték meg, hogy érdekli-e az embereket. Ez van törődjenek bele. Buszok se tudtak járni. Nem is tudom hogyan oldották meg. Akkor nem is érdekelt.

De ha jelen esetben a rendőrök azt mondák, hogy 2 sávban menjenek, akkor abban kellett menni. Ha önzőségnek tűnik ha nem. Gondolj bele. Egy nagy útkereszteződés mellett elmennek, akkor 2 rendőr azt lezárja. Ha 2 sávban mennek, akkor a merőleges úton várakozóknak fele annyi időt kell várni. És nem mind1, hogy 5percet állnak ott vagy 10et.
És nagy jelentősége van ezeknek a felvonulásoknak. Mert felhívja a figyelmet a motorosokra, illetve hogy sokan vannak. De a motorosok részéről is vannak szezonnyitó rendezvények, melyek a motorosok kresz ismereteit és motor kezelését eleveníti fel. És erre is szükség van, mert a motorosoknak az autósok helyett is gondolkozni kell.

Persze van sokféle motoros és autós is. Mindegyiknél vannak olyanok, akit ha tehetjük csak elkerülünk. De megértőnek kell lenni a motorosokkal is. Az viszont érdekes, hogy ha kocsival és motorra megyek, más-más emberekkel találkozok. És eddig minden motoros utam során találkoztam olyannal, aki sumáhernek képzelte magát. Kocsinál pedig talán 1-2vel összesen. Pedig sokkal többet mentem kocsival mint motorral.

Most hétvégén pl egy 5ös bmw után mentem és mivel normális tempót ment nem akartam megelőzni, de utolértünk 2 kis vacak kocsit (dácsia, szuzuki). A bmw elment mellettük a zárón a szembejövők kanyarodósávján. Én meg úgy gondoltam, hogy megvárom a kanyar végét. A suzuki megelőzte a dácsiát úgy hogy a szemből jövő motorosnak nem hagyott helyet. Persze az mutogatott neki a motoros, már tudtam, hogy hülye szuzukis van előttem. Megelőzöm én is a dácsiát és gondolom itt kéne hagyni az idióta szuzukist. Amire rámegyek elkezdi nyomni mint a bolond. Kb 150re mehetett fel. Én visszaálltam 90re és megvártam, hogy eltűnjön. És ilyen általában minden utam során van. Hál istennek nem találkoztam vele többet, de az szokott lenni, hogy észreveszik hogy lemaradtam és visszalassítanak, bevárnak majd ha megint megpróbálnám megelőzni megint felgyorsít.
Ilyet csak motoron tapasztalok. Kocsival miért nem? Tudjátok miért?

De van nagyon sok rendes autós is, aki kb annyi helyet hagy sávon belül, hogy meg tudjam előzni, hogy majdnem árokba megy. Gyorshajtók meg veszélyesen előzők mindenhol vannak. De picit durvának érzem, hogy valakit csak azért szidnak itt kommentelők mert motoros.
Előzmény: justil (28) +2 VÁLASZ
justil 2013. 04. 23. 14:56 | #29
Amúgy jó a nicked :) Épp tegnap néztem meg a Clerks II-t, de jó is az.
Előzmény: Randal Graves (27) 0 VÁLASZ
justil 2013. 04. 23. 14:55 | #28
A minap láttam a videót amit linkeltél, és ez szép és jó, de ugyanúgy általánosítás mint Findzs #24-es hozzászólása...én nem állítom, hogy az összes motoros k*csög, de azt sem fogom elhinni senkinek, hogy szentek, előzékenyek és segítőkészek egytől egyig.

Nálam a forgalomban mindenki tiszta lappal indul, de azért azt tapasztaltam már nem egyszer, hogy a motorosok, főleg a nagymotorral járók szeretnek veszélyesen közlekedni. Nem mind, de jócskán van rá példa. Viszont még így is jóval kevésbé veszélyesek mint a biciklisek, ugyanis a motoros legalább - jó esetben - ismeri a kreszt, a biciklis meg megy amerre csak lát, és azt hiszi, mindenhol elsőbbsége van, amíg nem virít az arcába egy jó nagy piros lámpa.

A másik, hogy már sokadszorra jön ezzel itt valaki, de mutasd már meg, hogy hol írtam, hogy a fenti videóban az autós nem hibás, meg főleg azt hol írtam, hogy a motorosok hibásak abban, hogy balfasz volt. Sehol. Amit írtam az az, hogy ettől függetlenül pofátlanságnak tartom, hogy elfoglalják az egész 2 sávos utat, akár volt rá engedélyük, akár nem.

A felvonulásokról meg annyit, hogy ha valami 20-adrangú Kisberettyóháza és Jászbivalyhónalja közötti utat lezárnak, az nem érdekel, de amikor főuatakat, vagy városrészeket zárnak le, akkor igen, a k*rva anyjukat. Asszem Bungle írta, hogy egyesek úgy élnek a Földön, mintha csak ők lennének. Na ezt kifejezetten viccesnek találtam, ugyanis szerintem ez nagyon igaz, csak pont fordítva, mint ahogy ő is értette. Kitalálja pár ember, hogy ők most akkor vonulgatnak meg rendezvényeznek, és mindenki más elmehet a búsba, igaz?

Helyesbítek...ha valahol lezárják a belvárost, mert május elseje van, vagy karácsonyi vásár, vagy tudomisén...ezzel nincsen semmi gond, ha valakinek tényleg a város közepén van dolga, parkol ahol tud, aztán elintézi gyalog...de azért egy egész város forgalmát ne bénítsuk már meg, elég béna az az itthoni nagyvárosokban alapból is.
Előzmény: Randal Graves (27) +1 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 04. 23. 13:46 | #27
Ennyiből, ha egy zenekari felvonulás miatt lezárják az utat fél órára akkor behajthatok?
Nyáron részt szoktam venni egy fúvószenekari találkozón. Talán 10-15 éve volt hogy kb 20-30 zenekar vett rajta részt. A felvonulás másfél óráig tartott. Lezárták a főutcát a településen. Most akkor nekik is a kurva anyukájukat?
Tavaly bp-en az a vodafone záratta le a belvárost, hogy a mclarennel Button parádézzon. Ha behajtok oda kocsival és széttörök a kocsit, akkor az a button hibája?
A bringaversenyeknél ugyanez van, csak akkor nem izmoznak az autósok.

Az ilyen felvonulások előtt a rendőrség elmondja, hogy hogyan mehetnek. Ha azt mondták, hogy használhatják mind a két sávot, akkor használhatták. Ekkor nem kell jobbra tartani.
Ezt az autós csak magának köszönhette. Ne hogy már a motorosok hibája legyen. Egyébként néhány autós meglát egy motorost, akkor előjön belőle a sumáher. A kis suzukiból a lelket is kinyomja de őt nem előzik meg. Ez valami hasonló idióta lehetett.

a motorosok inkább ilyenek:
http://www.youtube.com/watch?v=T7efWmFSroo
Előzmény: justil (22) +2 VÁLASZ
Cableguy 2013. 04. 22. 22:36 | #26
Gratulálok annak a motoros .....-nak a hozzáállását aki szerint a motorosok törvényen és KRESZ-en felül áll. Aki a balesetet szenvedettnek bemutatást tartja a élete értelmének ja meg azt hogy minden más véleményt a sajátján kívül lemínuszol ... "értelmes" vagy... én meg a mínuszosokra nyomtam 23 fölött mindenkire egy pluszt :P


-2 VÁLASZ
justil 2013. 04. 22. 20:37 | #25
Arra azért kiváncsi lennék, hogy a 23. hozzászólást melyik marha és miért mínuszolta...srác berak egy videót, amin látszik, hogy igenis meg lehet ezt oldani anélkül is, hogy az egész k***szott utat belepnék, de neem, ha feszt fel akarják tartani a forgalmat akkor tegyék csak, és még dícsérjük is meg őket érte! Jöhetnek a mínuszok, hurrá!
-1 VÁLASZ
Findzs 2013. 04. 22. 16:34 | #24
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
Cableguy 2013. 04. 22. 00:55 | #23
Csak mellékesen. Ezt hívják civilizált motoros vonulásnak: http://www.youtube.com/watch?v=FRTGYBcacGk&feature=endscreen
-1 VÁLASZ
justil 2013. 04. 20. 23:50 | #22
végre egy értelmes vélemény :)
Előzmény: Cableguy (21) -3 VÁLASZ
Cableguy 2013. 04. 20. 21:58 | #21
Jól látom hogy a furgonnal az elején ez a sor eleje? Ha igen miért fogták közre a sedánt? Az autós tényleg idióta, illetve csak amiatt tartjuk annak mert megszívta. ha sikerült volna akkor mindenki gratulálna neki. A kamerás előtti motoros reakciója tipikus motoros mentalitás. A balesetet szenvedett "leszarása" ha jól tudom cserbenhagyásnak minősül. Mindenki vonja le maga a konzekvenciát. Amúgy akár felvonulás akár nem, jobbra tarts van (kivétel Anglia és pár ország.) Amennyiben a maximális sebességet nem használják ki ezt forgalom akadályoztatásának hívják...

-3 VÁLASZ
justil 2013. 04. 20. 01:43 | #20
Az videón szereplő autóssal kapcsolatban tökéletesen egyetértünk...a felvonulásokkal kapcsolatban nem igazán :)
Előzmény: bungle (19) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 04. 20. 01:35 | #19
Pl. a pásztort, na látod.
Critical Mass is zavart jó pár türelmetlen birkát. Néhány ember úgy él ezen a bolygón, mintha csak ő létezne, és ha pl. van egy előre bejelentett vonulás, akkor is megbrenkósodik és hisztizni kezd. Aztán pl. ez a vége, mint a fenti videón. Szerencséje, hogy nem sodort el egy motorost az idióta mutatványával, mert helyben meglincselik, így "csak" gondolom a rendőr baszta meg.
Előzmény: justil (18) 0 VÁLASZ
justil 2013. 04. 20. 01:12 | #18
Már kezdem is tetvészni magam, mostmár csak azt az egyet áruld el, hogy amikor lemegyek nyáron fesztiválozni, akkor kit akadályozok a közlekedésben. Ozorán mondjuk ilyenkor kénytelenek másfelé legeltetni a birkákat, ezt láttuk is az egyik domb oldaláról :)
Előzmény: bungle (17) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 04. 20. 01:04 | #17
Ezzel az erővel pl. a Critical Mass (vagy bármilyen szervezett felvonulás, rendezvény, megmozdulás) összes résztvevője pofátlan majom szerinted, mert a vonulás idején elfoglalnak (engedéllyel) egy mások számára is alkalmas helyet. Gratulálok, ezzel magadat is lemajmoztad, amikor valameyik tucctucc rendezvényen veszel részt (legyen az a Sziget, Ozora vagy bármelyik rendezvény).
Előzmény: justil (16) 0 VÁLASZ
justil 2013. 04. 20. 00:42 | #16
Egyértelműen tahó és idióta volt az autós, de ettől még a motorosok részéről elég nagy pofátlanság, hogy belepik az utat. Akár van rá engedélyük, akár nem.
Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
makkos 2013. 04. 19. 22:55 | #15
Attól függ mennyivel haladnak a motorosok. :) A türelmetlenségre pedig a fenti videón látunk egy szép példát. Sok tud lenni az a 7 perc is.
Előzmény: Tooni (14) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 19. 22:34 | #14
Erre a sorra a kereszteződésben majdnem 7 percet kellene várni, míg elhalad.
Előzmény: makkos (10) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 19. 22:32 | #13
400 motoros, párosával egy sávban, 200 motoros hosszú, két másodperces követési távolsággal közöttük 100 km/h sebességgel ez 56 méter, tehát 200*56= 11200 méter, 11,2 km :D
Előzmény: bungle (11) +1 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 19. 22:17 | #12
Nem akartam ilyesmit kihozni, de nem tudtam, hogy olyan sokan vannak. Így mindjárt más.
Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 04. 19. 22:12 | #11
400 motoros, 1 sávban? Az hány km hosszú? Nem biztos, hogy átrendeződtek, lehet megálltak pár km-enként.
Akkor se hozzuk már ki, hogy a motorosok voltak a "majmok", és nem az autós, mert ez baromság.
Előzmény: Tooni (8) +1 VÁLASZ
makkos 2013. 04. 19. 22:10 | #10
Vagy képzelj el egy kereszteződést, hol x perc helyett x/2 percet kell állnia az autósoknak a felvonulás miatt! Két sáv feleakkora hossz!

Előzmény: Tooni (8) +1 VÁLASZ
makkos 2013. 04. 19. 22:08 | #9
Majd a rendőr eldönti azt! Ha erre volt engedélyük, így csinálják, ha nem volt erre engedély, akkor van hátul egy rendőr akinek joga van tenni ellene. Még mindig az autós a hülye! :)

Előzmény: Tooni (8) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 19. 22:06 | #8
Attól még elférnének egy sávban, és akkor nem kellene mindig pármérföldenként átrendeződni újra és újra, hogy elengedjék a mögöttük felgyűlteket.
Előzmény: makkos (7) 0 VÁLASZ
makkos 2013. 04. 19. 22:04 | #7
Jaaa csak az a baj, hogy a képeden 2x1 sáv, azaz van szembeforgalom, itt meg nem!

Előzmény: Tooni (3) 0 VÁLASZ
rivaul 2013. 04. 19. 16:57 | #6
Teljesen mind1 hogy most ki a hibás. Valóban az autós egy idióta volt. Csak az a baj hogy naponta 6x akarják elüttetni magukat velem is... Ő a motoros s rá figyelni kell ha betartja a kreszt ha nem.
justil 2013. 04. 19. 15:49 | #5
Egy szóval sem mondtam, hogy törvénytelen, vagy szabálytalan lett volna.
Előzmény: dude (2) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 04. 19. 14:35 | #4
www.funpic.hu/hu/kategoriak/egyeb-foto/43847_
Mit képzelnek a biciklisek, övék az egész úttest...? :D
Előzmény: Tooni (3) +2 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 19. 14:31 | #3
Ami azt illeti, még ha rendőrségi kíséretet is kaptak, nem indokolt mind a két sáv használata.
http://www.motorcycleposse.com/safety/staggered-formation/
Előzmény: justil (1) +1 VÁLASZ
dude 2013. 04. 19. 12:10 | #2
Szokásod szerint úgy pofázol bele, hogy nem ismered a körülményeket.
"this was an organised event with police escort and all the cars were given the opportunity to pass every few miles"
Előzmény: justil (1) +1 VÁLASZ
justil 2013. 04. 19. 12:06 | #1
Megérdemelte, de azért azt tegyük már hozzá, hogy a motorosok is jó nagy majmok, mit képzelnek, övék az egész úttest?
-3 VÁLASZ