Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Purple
Purple 2013. 05. 01. 10:49 | #49
http://www.urbanlegends.hu/2013/04/bostoni-robbantas-korlevelek-fotok-es-osszeeskuves-elmeletek/

Kurvasok értelme van megint ennek a színészkedős agymenésnek....
Előzmény: norbertvincze (48) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 04. 30. 21:00 | #48
"Nézzétek meg az alábbi érdekes videókat is! Ne legyetek rosszul, sem a sok vér, sem a csonkolt végtagok nem igaziak. Amerikában sok amputált ember azért dolgozik színészként, hogy segítsék felkészíteni a katonákat az esetleges krízishelyzetekre:
http://www.youtube.com/watch?v=iSt0l484EX8
Ismerve a fentieket az alábbiakon egész biztosan nem fogtok csodálkozni: a hivatalos -több sebből vérző- történet szerint egy bizonyos Jeff Bauman mindkét lábát elveszítette a bostoni maratoni "robbantásnál". Jeff nagyon hasonlít egy bizonyos Nick Voigt nevű katonára, aki még 2011-ben Afganisztánban elvesztette a lábait...
http://www.youtube.com/watch?v=MSTO87eyVPk
Kérdés, hogy a biztonsági kamerák felvételeit (amik segíthették volna a nyomozást) vajon miért nem hozták nyilvánosságra? Az már önmagában elgondolkodtató, hogy az egyéb forrásokból nyilvánosságra került több tucat robbanás előtti felvétel egyikén sem lehet Jeff-et sehol sem látni... "
norbertvincze
norbertvincze 2013. 04. 30. 20:21 | #47
" Szerintetek hogyan lehetséges, hogy ugyanaz az asszony szemtanúként nyilatkozott a tévében a "bostoni robbantás" után, illetve pár nappal később egy másik csatornán szemtanúként nyilatkozott az egyik "elkövető" "lelövése" kapcsán is. A hab a tortán, hogy ugyanez a hölgy 2012-ben a Connecticut-i Sandy Hook Elementary School-ban "történt" "lövöldözés" "elkövetőjének" szintén lelőtt édesanyja kapcsán is nyilatkozott, aki pont az ismerőse volt... Mindhárom felvétel megtalálható az alábbi videóban: "

http://www.youtube.com/watch?v=SkHVuTL6v7Y
cila 2013. 04. 25. 19:49 | #46
Hm... mert azt csak úgy osztogatják? "Készpénzzel tetszik fizetni, vagy bankkártyával? Csekket is elfogadunk."
Ha idehaza, mondjuk (Brejvik redivivus), 2 tonna ammónium azotátot kérnék ("Itt a teherautóm, rakják fel, kérem"), lefogadom, azonnal "gyanúsított személlyé" válnék.
"Tiszta Amerika!"
Előzmény: Tooni (45) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 25. 19:09 | #45
Sőt, most már az is beigazolódott a pénteki akción túl, hogy a robbantók
http://www.nydailynews.com/news/national/tamerlan-bought-bombs-article-1.1325504
tűzijátékboltban vettek nagy mennyiségű fekete lőport tartalmazó készletet.
Előzmény: njessy (24) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 04. 23. 01:08 | #43
itt van még egy pár érdekesség, ha netán valaki unatkozna:
http://www.veteranstoday.com/2013/04/22/welcome-to-amerika-no-more-truth-justice-or-american-way/
norbertvincze
norbertvincze 2013. 04. 21. 18:02 | #42
senkinek nem gyanús, hogy megint két suhanc, érzelmileg rozgatag fiatalt gyanúsítanak, akik ráaadásul nem is tudnak tanúskodni, mert az egyik halott már, a másik meg pont a torkán sérült.
Két nagy profi elkövető (bevándorlók is, ha már most téma az illegálisok ügye a kongresszusban), úgy felfegyverkezve, hogy az army is megcsodálhatja a készletüket - ez folyik az itteni médiából.

Különös módon ez a két profi elkövető, annyira profi, hogy egy teljesen alap eltűnési stratégiát már nem tudtak kiokoskodni.

ezer oldalról bűzlik ez is, mint az összes többi.
norbertvincze
norbertvincze 2013. 04. 21. 17:56 | #41
a valós önszervezéssel alakuló csoportok, kik elhatározott szándékkal szeretnének merényletet elkövetni (és ezt otthon a fotelben ülve tv-nézés közben pattan ki az agyukból), azok aránya a világban hány százalék lehet? 0.0005%?

Ezek talán nem is jelentenek semmilyen fenyegetést, mert nincs mögöttük "profizmus" (tapasztalat, tudás, szakértelem).

Az fenti merénylet, meg az ehhez hasonló elkövetések, mind háttérből kontrollált, és tervezet akciók. Ezért, nem is érdek megszűntetni az ehhez vezető körülményeket, okokat, mert ezek eszközök a "népkontrollra".
Előzmény: sahinel (40) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 04. 21. 14:58 | #40
Pl miért is tilos túl nagy védelem az USA-ban közembereknek? Mert katonai titkosító, és más hacker cuccokat te is használhatsz. Valsz nem azért mert könnyű feltörni.

Ha ennyire királyok lennének akkor nem kellene keresniük a hackereket, szervereket amik akár több országon át ugrálnak folyamatosan és képtelenek megtalálni.
Előzmény: sahinel (39) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 04. 21. 14:44 | #39
Azért a google, és más cégek a bongésződre vannak ráállva. Ha megnyitom ugyanezen a gépen más böngészővel vagy linux alatt az oldalakat más keresések reklámok vannak ezt azért ne zagyváljuk össze a megfigyelésével az adatoknak. Mint mondtam ha nagyon akarod akkor nem tudják meg mit csinálsz. Max retardáltak az informatikában követnek el olyasmit ami miatt így lebukhatnak. IP cím szerint meg balfaszság de mint mondtam már néztem és nem így megy. Ha több gép is működik egy házból akkor mindenkinek ugyanazt adja? Google accom alatt teljesen más mint más böngésző, vagy linux alatt a keresésem. Ok androidon és a gépen mikor belépek az accal akkor ugyanazok jönnek.

DDOS támadás igen egy fajtája. De bankok, vagy az FBI-MI5 közti beszélgetést, és ilyesmiket nem ezzel a módszerrel szerezték meg. A DDos csak egy kis része. Igen zombigépeken keresztül lehet leterhelni őket, és ha nem figyelnek, akkor a rendszer sebezhető. De ez sem igazán ok ha figyelnek és meg akarják védeni az infót símán lehet ellene tenni. Kormányzati, stb szerver amit nem akarnak hogy az emberek elérjenek így szépen ki lehet iktatni.

Robotok meg programozva nem épp azok amik felismernek szövegösszetételeket.

Watson az első ami felismer kérdéseket, stb de nem minden témában, és nyelven, stb. Szleng, stb rendesen beszopatja. Tehát értem mit mondassz, de kicsit sem lehetséges ezzel igazán kémkedni. De ha mutatsz ilyesmire jó megoldást akkor elhiszem én még nem láttam ilyet. És ez nem a számítási kapacitástól függ.
http://www.youtube.com/watch?v=DywO4zksfXw IBM Watson: The Science Behind an Answer

Mint mondtam ez nem filozófián, hiten múlik. Nem képpesek még erre. Egy rendes beszédfelismerőt sem tudtak még megcsinálni. Próbáld ki bármelyiket, és csak egy kis akcentus már összezavarja teljesen. Egy gyors beszélgetést megérteni talán majd még 4-5 év múlva.
Előzmény: imki (36) 0 VÁLASZ
vandk 2013. 04. 21. 11:32 | #38
ez nekem is feltűnt. igaz, h két tettest fogtak el (bár az egyik meghalt, szóval végülis lehet 1 db-nak venni), de az életkor az kb. stimmel. tizes évek vége-huszas évek közepe az, amit a csávó ír, és akiket elfogtak, azok 19 ill. 26 évesek.

az meg már nem is "meglepő", hogy külfödiek az elkövetők.

metropoltól idézek: "Ezután elraboltak egy Mercedes terepjárót, amelynek vezetőjét egy óra múlva sértetlenül elengedték. Az illető elmondta: a két gyanúsított elárulta neki, hogy ők a bostoni maraton pokolgépes merénylői." ez olyan bugyután hangzik, h elmondják neki, aztán meg elengedik. Talán az illető lesz az egyik koronatanú, aki tanúsítja, h ők tették.

mindentől függetlenül nekem nagyon bűzlik az egész sztori.
Előzmény: njessy (24) 0 VÁLASZ
cila 2013. 04. 21. 11:16 | #37
Elhiszem mindazt amit írtál. S, mivel elhiszem, kezdek félni.
Itt és most megígérem, ünnepélyesen, a Nagy Testvérnek, hogy ezután is jó leszek. Közben imádkozom:
- Ó, Internet védőszentje, SENT MESSAGE, írd e sorokat a javamra!
Előzmény: imki (36) 0 VÁLASZ
imki 2013. 04. 21. 10:00 | #36
De bizony, nem csak hogy a közelében vannak, de már el is érték. Mondom, nézd a Google-t, vagy a Facebook-ot (ez az egyik szakterületem, részben ezzel foglalkozom).

Az egyik reklámokat jelenít meg neked a találati listája előtt. Kulcsszóra keresel, de már nem csak azt mutatja rekámként, hiszen már a keresőrész is szemantika alapján dolgozik. Nézi, hogy mi az érdeklődési köröd, hogy hol laksz, hogy az ismerőseid mit szeretnek, nézi a levelezésedet (gmail), nézi az okostelefonodon (de az IP címed alapján is), hogy éppen hol tartózkodsz, stb.
És ennek alapján ad neked reklámot, illetve találati listát. Pontosan tudja, hogy mi kell neked.
A fontosabb weboldalakat napi rendszerességgel feltérképezi az új információk után (általában ennél is gyakrabban), a kevésbé fontosakat kb. hetente párszor látogat meg. Gyakorlatikag a teljes Internet tartalmának olyan 98-99%-át lementette, és ezt a tartalmat szűri, értékeli - mindezt folymatosan. Ha egy közepesen látogatott oldalon megjelenik egy cikk (nem origo vagy index, hanem egy jóval kisebb oldal), az a cikk a találati listában akár percekkel később már bent lehet. Ennyi idő kell neki, hogy egy átlagos új tartalmat megtaláljon, elmentsen, értékeljen, és az adott keresőszavakra (vagy érdeklődés szerint) megjelenítsen a találati listájában.
Nekem volt egy új, egy akkor még nem is ismert weboldalam. Felkerült rá mintegy 25ezer aloldalnyi tartalom. Nagyjából egy órával később ért oda a Google első robotja, ami még a hagyományos robot volt (linkről linkre haladt, véletlenszerűen térképezett). Nem sokkal később megérkezett (talán az előző robot "hívására") egy "indexelő robot" (én így hívom azóta), ami már nem linkről-linkre haladt véletlenszerűen, hanem a weboldal szerkezetét ismerte fel. Tudta, hogy hogyan kell lapoznia a következő oldalra/lapra (tehát nem véletlenszerűen haladt a hivatkozásokon, hanem tudta, hogy melyikre kel kattintania, hogy átlapozzon, és ne olyat indexeljen, amit már látott), tudta, hogy mit hol talál, tudta, hogy milyen menüszerkezete van az oldalnak, áthaladt a javascriptes részek nagy részén is, illetve a flash tartalmak egy részét is felismerte. Nagyjából 2 órájába telt, míg végzett - a szerver statisztikájából tökéletesen lehetett követni a robotot. 2 óra alatt 25ezer aloldalnyi tartalmat indexelt. Egy órával később ez a tartalom már bent volt a Google.hu keresési listájában! Ennyi idő kellett neki 25ezer aloldalnyi friss tartalom feltérképezéséhez, a bennük lévő kifejezések, kulcsszavak és egyéb elemek rendezéséhez, majd annak a találati listában történő elhelyezéséhez. (A képeket kb. 5-6 órával később kezdte berakni a találati listába, ahhoz több idő kellett neki.)
Ez nem most történt, hanem már több éve volt! Azóta csak fejlődött. És ez csak egy új, nem is ismert, viszonylag kis weboldal volt. Ezt csinálja jóformán az Internet egészében, minden egyes pillanatban. Minden a neten megjelent információt akár percekkel később már elraktároz és elemez.
Itt már csak annyi kellene egy ilyen rendszernek, hogy az elemzés ne az alapján történjen, hogy ki mit keres a neten, vagy hogy milyen reklámot rakjon ki. Hanem mondjuk azt keresse, hogy kik a potenciális bűnelkövetők.
Szerinted mikor először megláttam (pár éve ennek is már), hogy elém direkt olyan reklámokat rak ki, ami a lakhelyemhez közeli, leültem-e a meglepetéstől? De le ám! Mivel a netem hivatalosan (és egyébként is) Pesten van hosztolva. Minden egyes IP lekérdező pestinek látja, esetleg szeghalminak vagy kecskemétinek, és valóban az IP cím ezekről van kiosztva. Egyedül a Google az mind a mai napig (egy-két kivételtől eltekintve - de az első ő volt), amelyik (a fentebb írt módon) pontosan tudja, hogy hol lakom, és annak megfelelő reklámot rak ki elém. Holott soha sehol nem adtam meg lakhelyemet egyetlen Google alkalmazásnak sem, és nem is voltam ilyenkor belépve. Ha hivatalosan nem is tudja, hogy egy IP cím melyik régióból van, attól még kiszűri. Elég neki az, ha a környékeden páran ugyanattól a szolgáltatótól bejelentkeznek abból az IP tartományból, és megadják a tartózkodási helyüket. Onnantól tudni fogja, hogy te is onnan netezel.

A Facebook detto ugyanez. Ismeri sz összes kapcsolatodat, ismerősödet, ismeretségi szinteket. Tudja, hogy mit lájkoltál, hogy milyen üzenetet küldtél, hogy mi az, amit szeretsz, és mi az, amit nem, mi az, amit megosztottál, és mit nem. Ismeri nem csak a te szokásaidat, hanem az ismerőseidét is, és abból értékel téged is. Több százmillió embert ismer. Így:
http://index.hu/tech/2013/03/12/a_lajk_a_lelek_tukre/
Ugye elég durva, hogy pusztán a lájkolási szokásaid alapján jó eséllyel kiszűri, hogy homokos vagy drogos vagy-e? Még akkor is, ha egyetlen homoszexuális/drogos oldalt sem látogattál, és egyetlen egy ilyen oldalt sem néztél meg rajta keresztül. Elég, ha pár filmet lájkolsz, meg néhány ismerősöd hozzászólását (aminek köze nincs a témához). Mégis meg lehet tudni rólad sok dolgot.

---

Mindössze számítási kapacitás kérdése, hogy meg tudjanak figyelni embereket, avagy hogy ki tudják szűrni a problémásakat. A számítási kapacitás pedig folyamatosan növekszik, gyorsabban, mint az újonnan létrejövő adatmennyiség. A modern algoritmusok sokkal komplexebbek már, mint amit annak idején (akár mondjuk 6-8 éve) alkalmaztak. Óriásit fejlődött az utóbbi pár évben az adatbázisok kezelése, a bennük történő keresés, szűrés, stb.
Ha van olyan számítási kapacitás, ami az Internet 99%-át feltérképezi, tárolja, rendszerezi és adott szabályok alapján megjeleníti (márpedig van); illetve van olyan, amelyik akár puszta lájkok alapján megmondja a személyiségi jellemzőidet 80-90%-os valószínűséggel (márpedig ilyen is van), akkor bizony nyugodtan lehet olyan is, amelyik a bűneseteket deríti fel.
Egy komolyabb szerverparkkal simán megoldható. Egy olyan országnak pedig, mint az USA, még könnyebb, mivel a titkosszolgálatoknak belelátásuk van a Google és a Facebook adataiba, bármikor lekérhetik azt, és biztos, hogy meg is teszik (hülyék lennének, ha nem tennék).
Lehet ugyan titkosan írni, de a mai algoritmusok nem csak a keresőszavak alapján nézik az adatokat, hanem millió és egy további tényező alapján. Olyan tényezőket is nézhetnek, amire te nem is gondolnál. Elhiheted, ezeket az algoritmusokat nem hülyegyerekek rakták össze, hanem a világ legjobb programozói. Ráadásul az ilyen rendszerek megtévesztését külön nehezíti, hogy nem ismered, hogy mit tudnak.

Bizony, képesek lehetnek rá. És ne egy gépet nézz, mert az semmi. Komplett szerverparkokat, cluster hálózatokat képzelj mögé. (Az Anonymus sem egy géppel támadott. Egyébként is ritka, hogy feltörnek ilyen rendszereket, bár nem lehetetlen. Az esetek többségében inkább túlterheléses támadásokról van szó, ahol zombigépek tízezreivel próbálják túlterhelni az adott weboldalt. Lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/DDoS )
Csak a számítási kapacitáson múlik, hogy mit tudnak rólad, és hogy mit tudnak kideríteni előre. Ez pedig csak a rendelkezésre álló számítógépek számától és teljesítményétől függ. Más nem kell már hozzá. Ez pedig adott.
Előzmény: sahinel (35) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 04. 20. 21:32 | #35
Hát én elég nagy kocka vagyok de ilyen mérvű megfigyelésre képtelenek. Ha annyira marha valaki hogy ilyesmit normálisan letárgyal akkor ok. De ha csak egy kicsit is ért hozzá akkor igen gázos. Egy jobb kósolás egy videóban elmondott dolog, vagy valahol chat, voicechat eléggé megdurvítja a dolgokat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_traffic Nem kicsi adat. És ha egy jobb kódolást, szlenget használsz akármilyen játékban, TS-en, vagy más rendszeren, akkor igen nehéz ilyesmit követni, érteni.

Ha valami barom kiírja hogy bomba, stb akkor az vessen is magára:D Más országokban lévő szerveren a képernyőn lévő gombokra egérrel kattintva senki sem mondja meg hogy mit írtál be. Ezért is értelmetlen. Az ha tudják valakiről hogy gázos lehet és elkezdik megfigyelni még akkor sem tudja ezt feltörni ha ahhoz a szerverhez nem fér hozzá ami létrehozza a betűk helyét a képernyőn. Max ha a gyerek gépe is fel van törve és a képernyő állapota is el van mentve, vagy látják mikor csinálja. De még sorolhatnám.

Ezért van hogy a hackerek feltörték símán a kormányzati, banki rendszereket csak lásd Anonimus csoport.

Könnyű mondani, de még közelében sincsennek ilyen mérvű gépeknek. Ha megtudna fejteni a gép szövegeket, beszélgetéseket rendesen ami egy IBM gépnek ami a legfejletebb sikerült, de az is csak korlátozottan, és egy szuperszámítógép. Annyira gyors kb mint az emberek de sokszor hibázik. Tehát pár "TB" adat havonta igen nagy falat. Még ha hozzá is férsz.
Előzmény: imki (34) 0 VÁLASZ
imki 2013. 04. 20. 20:33 | #34
"Még UK ahol tényleg mindenhol kamerák szinte itt is utólag nézik meg őket."
Idővel ez meg fog változni:
http://idokjelei.hu/2012/06/uj-bunmegelozo-kamerak-san-franciscoban-a-kulonvelemeny-mintajara/

Illetőleg a modern adatkezeléssel tengernyi adat áttekinthető és a problémás részek megtalálhatóak. Nem csak kulcsszavakra keres már a kereső sem (pl. Google), annál sokkal komplexebb már. Ugyanez működik (működhet) más területen is. Nincs már az a mennyiségű adat, amit ne lehetne feldolgozni.
Előzmény: sahinel (33) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 04. 20. 18:41 | #33
Sokan a fegyvertartás melett kezdtek el harcolni. Mivel ha pl a családod gyerekeid felé menne akkor felhívod a rendőrt és aztmondod hogy ez egy fegyvermentes övezet az nem segít. A megfigyelések sem igazán tudják az ilyen barmokat megakadályozni. Tehát mint a jogsit emlegetik már a fegyvertartást, és engedjék azoknak akiknek megvan az engedélyük.
Így is sokmindent szűrtek, de pl a CIA igazgató is elmondta hogy pl csak napi szinten hogy lennének képpesek átnézni mindenki levelét, stb? Bizonyos szavakra levelekben amik nincsennek titkosítva, stb vagy ami gyanús.... talán ránéznek de ha mutatsz olyan csoportot ami azt az adatmennyiséget átnézi akkor elhiszem. Ha meg szleng, stb akkor mégannyira sem találják meg. A több kamera, stb utólagosan tud segíteni legtöbbször. Kevés az hogy valakit azon keresztül látnak és úgy elkapnak. Még UK ahol tényleg mindenhol kamerák szinte itt is utólag nézik meg őket. És ha nem derül ki x ideig, még törlik is mert túl nagy adatmennyiség feleslegesen.
Előzmény: tgtg (32) 0 VÁLASZ
tgtg 2013. 04. 20. 11:38 | #32
Na ez után már biztosan könnyebben fogja fogadni az amerikai közvélemény akár azt is hogy drónokkal figyeljék őket. Sőt, még egy kis szigorítás is belefér majd, mindent a terrorizmus ellen címszóval: http://atv.hu/kulfold/20130218_amerika_nem_ker_az_orwelli_megfigyelesbol
Ne legyen igazam!
bungle
bungle
bungle 2013. 04. 19. 13:09 | #30
http://index.hu/kulfold/2013/04/19/lelottek_egy_rendort_boston_mellett/
"Meg nem erősített információk szerint a merénylők csecsenek lehetnek"
sahinel 2013. 04. 19. 12:52 | #29
Most megy a BBC-n már az egyiket lelőtték a másik menekül. Fegyveres, és Boston lezárva. Senki ne menjen az utcákra, stb. Hadsereg megy utánnuk.
bungle
bungle
bungle 2013. 04. 19. 11:55 | #27
Explosions at the Boston Marathon Stabilized 1080P HD
http://youtu.be/7l447UT3rtM
bungle
njessy 2013. 04. 19. 10:47 | #24
na de erre varrjatok gombot:
- ez a kép a postképek közül való: http://i.imgur.com/paK3lGJh.png - a csávó leírja benne h. csak pénteken fogják elkapni a tettest. Ma péntek van és valóban elkaptak egy személyt
Ez akkor erősítí az összeesküvés-elmélet hívők táborát?
Milanista99 2013. 04. 19. 07:10 | #23
Érdekes, hogy az FBI egy homályos fotót talált...
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22211190
norbertvincze
norbertvincze 2013. 04. 18. 18:25 | #22
szerintem nem betiltani fognak, hanem engedeélyezni, méghozzá még több és újabb technológiát a "közbiztonság" nevében.
+1 VÁLASZ
korpolar24 2013. 04. 18. 16:14 | #21
A vegyi üzem az egyik legjövedelmezőbb iparág. Gyógyszerek, kenőcsők, tisztítószerek. Szerintem magát a terrorizmust kéne betiltani. Aki a tiltás ellen vét, azt deportálják Észak Koreába, a egyik nem létező munkatáborba, persze csak miután átment a híres orosz kínvallatáson.
Wisniowiecki 2013. 04. 18. 15:55 | #20
A gonosz kormány álmerénylete után megpróbálják majd betiltani a hátizsák viselést is. Szerencse, hogy az alkotmányban nincs egy büdös szó sem a hátizsákokról, nem úgy, mint a fegyverekröl. Szóval ezesetben könnyebb dolguk lesz.

Izgatottan várom mit tiltanak be legközelebb, a vegyiüzemeket?
komcsi 2013. 04. 18. 15:42 | #19
Kim Jong-un emberei voltak. Texasban is jártak. Na, elég indok, hogy felszabadítsák Észak-Koreát? ;)
sahinel 2013. 04. 18. 15:41 | #18
A robbanás után egyből rendőrök, és mentősök hada rohant oda. kb 1-2 perc múlva ha nézed a videót már mindenhonnan mentősök, tolószékkel embnerek rohannak. Ha nem jól van megszervezve, kevesebb orvos akkor valsz többen halnak meg. Volt akinek mindkét lába leszakadt.
Előzmény: korpolar24 (17) 0 VÁLASZ
korpolar24 2013. 04. 18. 15:29 | #17
Azt nem értem miért az emberek voltak a célpontok? Hogy a fenébe lehet ilyen kevés áldozat, 3 bomba után? Teljesen egyértelmű, hogy a szerkezet pusztításra volt tervezve, és értettek a robbanó anyagokhoz, vagy mégsem?
A MÉM gyárosok meg igazán mutathatnának annyi tiszteletet, hogy ilyen eseményből NEM csinálnak viccet.

sahinel 2013. 04. 18. 15:17 | #16
Akinél táska volt, amiben talán belefért a bomba, vagy aki kicsit másképp reagált mint a többiek a tömegben azok is gyanúsak. Attól hogy hátizsák, meg fülhallgató van még nem 100% hogy ők voltak. Lehet sokkal hétköznapibb ruha volt rajta.

Az alső képeken egy embert látsz aki pl lehajol és csinál valamit ott ahol az eset történt, stb. Minden ami gyanús kigyülytöttek.
Előzmény: korpolar24 (15) 0 VÁLASZ
korpolar24 2013. 04. 18. 14:57 | #15
Többször végig néztem a képeket. Ezek szerint én 4 embert hallgatnék ki. A két fiatalt (kék kabátos, fehér sapkás), a csávót (kék tréning felső piros poló), és azt aki magával vitt valamit. A többiek nem értem miért gyanusak. Valami ötlet?
norbertvincze
sahinel 2013. 04. 18. 13:21 | #13
2 terepszínű ruhában lévő katona is bontotta a kordont, de láthatod hogy kimenőt kaptak és így voltak ott. Valsz valamelyik társuk is futott. Londonban az egyik magyar rendőrcsaj ismerősöm is szokott futni. Ilyeneken mindíg látsz katonákat, veteránokat, rendőr, stb szervektől embereket. Tehát ilyet látni nem nagy dolog. De a katonák legtöbbször mint mondtam is nem civilnek öltöznek sokszor hanem büszkén mutatják hogy katonák.

UK kisgyerekek kadétok full katonaruhában, bakkancs, minden mászkálnak néha és lányok is. Otthon ez ennyire nem mindennapi, de ott is láttam hogy csinálták. Az hogy katona van ott még nem ok arra hogy a kormány van mögötte.
Előzmény: Samu. (5) 0 VÁLASZ
sahinel 2013. 04. 18. 13:10 | #12
Nem épp fehérnek néz ki. Ez még az USA-ban nem is lenne meglepő, de ha minden igaz egy Saudi férfit aki meg is sérült már gyanúsítottnak tartanak. És a képek is csak azt mondják valsz ezek, de ha nem is attól még szép munkát végeztek.

4chan egyébként az Anonimus csoport, vagyis abból alakultak.
http://www.youtube.com/watch?v=Rj35GguOAGE How Hackers Changed the World - BBC documentary 2013
Rauka 2013. 04. 18. 12:49 | #10
Imádnivalóak. Sipítozás, rettegés, és nemzethalál, mert három ember meghalt. Közben Texasban meg a hülyék gondatlanságból alsó hangon 60 embert nyírnak ki...
-2 VÁLASZ
dude 2013. 04. 18. 12:09 | #9
thisisreal 2013. 04. 18. 12:00 | #8
Remélem jövőre már csak átlátszó hátizsákkal lehet mászkálni USA-ban!
komcsi 2013. 04. 18. 11:54 | #7
+ le is írják:
"he is from the National Guard (Civil Support Teams) units that are specially trained and equipped to detect and respond to chemical, biological, or radiological incidents.
they are at all large events working in the background."
Előzmény: Ryan (3) 0 VÁLASZ
Samu. 2013. 04. 18. 11:53 | #6
egyébként szegény amik... így is féltek minden hátizsáktól, most aztán biztos beáll a táskabiznic.
Samu. 2013. 04. 18. 11:45 | #5
nem hiszem hogy pont ő lenne a mi robbantónk, én csak azt a kérdést teszem fel: mi a faszt keresett pont ott az a 2 katona (ha nemzeti gárdás akkor az)? vagy tudtak valamit és nem tettek ellene, vagy ők tervezték. viszont ha nem tettek ellene akkor az egyenlő a másodikkal.
Előzmény: Ryan (3) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 04. 18. 11:43 | #4
két hivatásos katonai vagy titkos rendőrségi öltözetű férfi...egy titkos rendőrnek milyen az öltözéke?
két katonának kinéző...titkos rendőrnek kinéző...lehet hogy van háttere a bostoni merényletnek, de az is biztos, hogy már megint elszállt 1-2 ember agya
+1 VÁLASZ
Ryan 2013. 04. 18. 11:34 | #3
amúgy a "videó" alatti kommentek eléggé logikusak :)
majd pont egy hatalmas detonátorral fog valaki flangálni a merénylet után.
Ryan 2013. 04. 18. 11:31 | #2
vagy a hátizsákok nem hordását fogják!
Előzmény: Tooni (1) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 18. 11:12 | #1
Megrendezett volt az egész! Arra készülnek, hogy betiltsák a hátizsákokat!!!
+1 VÁLASZ