Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2013. 04. 22. 21:53 | #12
igazad van meg nem is. ugyanis a frusztráltságot nem annak okozóin verik le, hanem azokon akiket kiszolgálniuk kéne. amiből az következik, hogy egyre kevesebben veszik igénybe az adott szolgáltatást tőlük; abból pedig kevesebb bevétel, és még kevesebb bér következik. aztán jön a stockholm-szindróma és a "hülye" vevő lesz a hibás mindenért. ördögi kör, ami egyre szélesedik egyre vékonyabb rétegen.

példának okáért: közszolgáltatóval vitatkozni = alulfizetett, korlátozottan megoldást kínálni tudó, engedett; agyonhajszolt, érdektelen, motiválatlan ügy(nem)intézőkkel felesleges köröket futni.. a (ki)szolgáltatott szempontjából a "panaszládának" odatett ügyintézők az adott cég dolgozói, alkalmazottjai és a céget képviselik, testesítik meg(!); ráadásul rettentő nehéz hasonló cipőben járó embertársként tekinti rájuk, különösen ha már stockholm szindrómás ügy(nem)intézők..

vagy 'bankügyintézők'.. valójában nagy többségük közgazdaságilag totálisan képzetlen, alulfizetett(!) rabszolga, akik mégis tukmálják a kedves ügyfelekre azokat a pénzügyi konstrukciókat amikről legtöbbjüknek maguknak is halvány lila segédfogalmuk van legfeljebb (de csak mert már vagy százat-ezret lepapíroztak). arra ki vannak oktatva, hogy duma-duma-duma, arra nem, hogy értsék is miről.. (nem tudom mennyire általános, de vidéki bankfiókról tudom, hogy nem alkalmaznak takarítókat, hanem azok takarítják az ügyfélteret, akik pár órával korábban még hitelkonstrukciókat; új, "jövedelmező" megtakarítási formákat meg kapcsoltan különféle biztosításokat ajánlgatnak az embereknek..)

vagy posta - ezt rövidre fogom: attól, hogy átérzem én is, hogy deszarnekik, még nem fogok sorsjegyet venni, biztosítást kötni csak azért, hogy nekik jó legyen. kevés a munkabér? tüntessenek ellene. előbb megyek velük első sorban tüntetni a magasabb munkabérükért, és a cégvezetőik hülyeségei ellen (meg annak eredménye a kicsit magasabb munkabér utáni kirugdosások (de nem a vezetőségből) ellen), mintsem életbiztosítást kössek a postánál azért, hogy a a magát ravasznak gondoló postás-gizike sorsjegy-kvótája meglegyen, és a cégvezetőnek legyen dízel a céges verdába..

az ilyen helyzeteken a mosoly csak jottányit segítene. (rontani viszont nem rontana!)
Nas
Nas 2013. 04. 22. 19:17 | #11
Amerikai fogorvoshoz kell járni, akkor kint lesz az összes. :D
Előzmény: bungle (10) +2 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 04. 22. 17:08 | #10
És szerinted csak úgy lehet mosolyogni, ha kint van mind a 32 fogad?
Előzmény: Findzs (9) +1 VÁLASZ
Findzs 2013. 04. 22. 16:53 | #9
sok embernek azért nem megy a mosolygás mert xar a foga és nincsen pénze kajára sem nehogy a fogát megcsináltatni
(magamból indulok ki sajnos)

bungle
bungle 2013. 04. 17. 17:48 | #8
Az a halálom.
Ja nem, az a kövér. ;)
Előzmény: Purple (7) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 04. 17. 17:28 | #7
Az nem baj, ha nem mosolyog, csak bunkó paraszt ne legyen.
cila 2013. 04. 17. 15:07 | #6
Hogy-hogy nem, a ma embere, imitt-amott, itt és most, nem Lehár Ferenc "A mosoly országát" hallgatja a Jótubon. Ez van. Savanyúak lettünk? "Citrom izű banán..." - már nem kell. Pesszimista - (inkább) optimistának: Edith Piaf dalát ajánlom, melynek summája: LESZ VALAHOGY EZUTÁN IS:
http://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 04. 17. 11:56 | #5
Ha a zsidók tudnak mosolyogni, akkor őket kell beültetni a pénztár mögé :D A gonosz mindenségüket, biztos így akarják elvenni a búvalbaszott magyarok elől a munkát :D :D :D

Előzmény: dude (3) 0 VÁLASZ
dude 2013. 04. 17. 11:46 | #4
Ilyenkor szépen illedelmesen vissza kell köszönni magadnak!
Előzmény: Takacs14 (2) 0 VÁLASZ
dude 2013. 04. 17. 11:45 | #3
A zsidók bezzeg még mosolyognak! Sőt, röhögnek rajtunk!
Takacs14 2013. 04. 17. 11:39 | #2
Engem csak az idegesít, ha b@sznak köszönni.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 04. 17. 11:27 | #1
Sajnos egy egyszerű bolti eladó, postai dolgozó, pénztáros...stb. Nincs itt könnyű helyzetben, a felettesei folyton nyomják az elvárásaikkal, közben pedig olyan nevetséges bért kap mindezért, hogy örül, ha abból képes megélni. De közben a kemény munka alapelvárás, sokszor 0 megbecsüléssel és ez az utolsó a kulcsszó. Szinte semmi megbecsülés, vállveregetés, vagy kösz ba'zmeg" a feletteseitől, a környezetétől... így elég nehéz még jó képet is vágni a dologhoz. és persze gyakran szembesül azzal manapság divatos életfilozófiával, hogy "az átlagember sz@r sem ér"!

És ez kormány/pártfüggetlen... jöhetne itt a Jobbik, a Bajnai 2014, vagy akár a Szabad Judea Népe Front, látszik a politikusokon, hogy erről a problémáról fingjuk nincs.