Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle
bungle 2013. 04. 30. 13:11 | #73
thisisreal 2013. 04. 04. 12:04 | #71
Az észak-koreai rezsim után az enyém is megszűnhetne...
+1 VÁLASZ
tjunior 2013. 04. 04. 07:30 | #70
És te emlékszel amikor a 2002 választáskor Medgyessy kilóra megvette a nyugdíjasok egy részét az egyszeri pár ezer forintos juttatással? Na akkor most helyettesíts be magad és gondold végig...a vicc az hogy te még csak nem is nyersz semmit még is örömködsz. Nem vitás zseniális húzás volt a Fidesztől ezt el kell ismerni, nekik nem kerül semmibe, az embereknek se lesz jobb, de még ők lesznek a fasza gyerekek, mert sajna ebben az országban elfelejtettük gondolkodni, pár ezer forintért sokan lemennek kutyába.
Előzmény: Tooni (66) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 04. 04. 00:38 | #69
http://index.hu/napirajz/2013/03/27/nem_eri_meg/
"A gyerek játékrájájára rájár a rúd." :DDD
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 04. 03. 23:45 | #68
Végülis örülhetne annak is az ember, ha 1 pofont kap mondjuk 2 helyett. ;D
Előzmény: Tooni (62) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 04. 03. 23:03 | #67
Egyet értek veled és megértem azokat is, akik unják már, hogy próbáljak az embertársukat felébreszteni az elfogultságból. Nem is lehet jobb példát felhozni mint a rezsicsökkentés. Ez a legjobb példa arra, hogy aki igazán Bal-oldali, azt semmilyen racionális érv-el nem lehet meggyőzni, hogy ez minden ember számára egy pozitív dolog. Egy sincs ebben a fórumban, aki azt mondaná, hogy "Utálom Orbán Viktort, de most ez akkor is jó húzás volt"
En azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne a politikusoktól várják el, hogy jól éljenek, mert akkor szegénységre vannak ítélve. Segíts magadon és akkor az Isten is megsegít. Amíg ilyen címek jelennek meg a médiában...
-Index - Gazdaság - Drágán megfizetjük a 10%-os árcsökkentést
-Izomból folytatja a kormány a rezsicsökkentést, ha kell - Privátbankár.hu
-Kamu a 10 százalékos rezsicsökkentés - tények - Propeller.hu
-Drága a rezsicsökkentés - GAZDASÁG - NÉPSZAVA online
... egy egyértelműen csak pozitív változás tényéről, addig nem lehet gyógyítani az elfogultságot, mert az ember nem tudja hogy, minek vagy kinek higgyen. Nem baj... majd kitapasztaljuk.
Előzmény: Tooni (62) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 03. 22:44 | #66
Jaja, és emlékszel arra az időre, amikor a románok átjöttek és elvették a munkátokat? :D
Én sem.
Mindig lehet valamit megmagyarázni azzal, hogy ez ezért rossz az meg azért.
Oszt vagy igazuk lesz...vagy nem. De valamerre el kell indulni!
Előzmény: tjunior (64) +1 VÁLASZ
imki 2013. 04. 03. 22:40 | #65
Mondd, mennyit fizetnek neked az itteni írásaidért? Megéri ennyire lealacsonyodni?
Szerintem azért a régi szakmádban biztos nagyobb megbecsülésnek örvendhetnél még mindig. Tudod, a prostik messze magasabb szinten állnak a társadalmi ranglétrán, mint amit most csinálsz. Én ha a helyedben lennék, visszatérnék a fasszopáshoz, pláne, hogy az írásaid alapján az egyébként is jobban mehetett neked. Esetleg a fogaidat húzasd még ki, és máris több leszel, mint ami eddig valaha voltál. Itt csak lejáratod magad még jobban. ;)
Előzmény: kissfreezer (57) -1 VÁLASZ
tjunior 2013. 04. 03. 22:36 | #64
A benzinárak rég lentebb lennének ha nem lenne ilyen gyenge a forint....
Ha a 10% lakossági rezsicsökkenést ráterhelnek a nagyfogyasztókra az visszagyűrűzik mert minden előállításához kell pl. áram ergo a mit nyersz a réven azt bukod a vámon, ehhez nem kell szakértőnek lenni, csak józan paraszti ésszel végiggondolni...
Előzmény: Tooni (62) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 04. 03. 22:06 | #63
10 % csökkentés a lakossági fogyasztókra vonatkozik, nem minden fogyasztóra.

Ami az IMF-et illeti, nem megszorításokat követel. Az általa problémásnak vélt államháztartási/gazdasági strukturális területeken kér változtatásokat, melyekre válaszul az adott állam kormánya ad egy megoldási tervet. A Magyarországon "megszorítás" címszó alatt futó intézkedések, úgy mint adókulcsok növelése, szociális ellátó rendszerek szükségszerű leépítése azért jelennek meg Görögországban és Spanyolországban is, mert feltehetően ott is ezek azok a területek - fenntarthatatlan államháztartás, rosszul működő szociális ellátó rendszerek, nem hatékony adópolitika és végrehajtás - amelyeket az államnak kellene működtetni, és amelyek az országban jelentős problémákat okoznak. Nem véletlen, hogy Cipruson a bankrendszerhez és a betétekhez nyúlnak hozzá, hiszen ott a pénzügyi szektor került válságba, amelyet az államnak nem elvárható feladata költségvetési forrásokból kiigazítani.

Az költségvetési hiány 3% alatt tartása valóban fontos tényező - noha nem pusztán azért, mert a maastrichti kritériumok ezt megkövetelik. Sokmindent megkövetelnek azok, amik ellen érdekes módon sokkal kevésbé küzd a kormányzat. Elsősorban azért előnyös általában, mert a hosszú távon 3% alatt tartott hiány kezelhető, tervezhető, kiszámíthatóságot, stabilitás, fenntartható működést jelez. Más kérdés, hogy vitatott álláspont, hogy miért lett a Fidesznek éppen ez a 3% a vesszőparipája, de tételezzük fel, hogy valóban csak az ország érdekét akarják. Sokkal szebb lenne azonban ezt úgy megvalósítani, ha legalább kísérletet látnánk arra a kormányzat részéről, hogy nem a bevételi oldal növelésével, hanem a kiadási oldal csökkentésével próbálja ezt elérni. Előbbi ugyanis pusztán az állampolgár bevételeinek csökkentésével érhető el, míg utóbbi olyan HATÉKONY strukturális átalakításokat követelne meg elsősorban az ellátási rendszerekben és a bürokráciában, ami a költségcsökkentésen kívül rengeteg más haszonnal is járna. Ez bizony 2010 óta is potenciálisan fennálló "tartalék".
Előzmény: kissfreezer (60) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 04. 03. 21:53 | #62
Ehmm ehmm...szóval, nem tartom magam a nagy szavak emberének és szakértője sem vagyok az energiaszektornak meg a közgazdaságnak...de BASSZÁTOK MEG mind akik picsogtok egy ilyen jó hír hallatán, hogy a növekvő benzinárak mellett 10% ot levágnak a közműszámlákból és ennek sem tudtok örülni, hát akkor magyarázzátok azt is meg magatoknak miért nem volt jó az, hogy világra is jöttetek!
-2 VÁLASZ
Emericus 2013. 04. 03. 21:53 | #61
Nem is kellett sokat várni, hogy elöjöjjenek a szocialisták meg az IMF. Persze, amikor már nincs érv vagy bármilyen értelmes gondolat, akkor valahogy leplezni kell.
De, ha már ennyire szar volt a szocik alatt, akkor mi a fenéből van pénz stadionokra, terrorkupira, falábú akadémiára és így tovább?
Mondj már nekem csak egy, de tényleg csak egy "megoldást" a narancstól, ami jót tett a gzadságnak és emelte az életszínvonalat! Csak egyet! A költségvetési hiány rohadtul nem az, mert egy rakás új adóval tömik be azokat a réseket, amit a 16%-os adó ütött, ezt pedig a kiskeresetűek szívják meg a legjobban. Ki fedezte a szocikat? Ki említette? Itt a rezsicsökkentés átveréséről van szó, nem kell terelni.
Melleselg megjegyezném, hogy az önkormányzatok többsége abban az "emútnyócévben" narancsoso volt és ők költekeztek felelőtlenül. Jó példa rá Esztergom...
Ha már nem tudsz értelmeset beszélni, akkor inkább dugulj el és csókolgasd a csúti gané seggét.
Előzmény: kissfreezer (60) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 04. 03. 21:31 | #60
"De ha már ennyire nagyra vagy az egész kamu csökkentéssel, akkor áruld már el nekem, hogy a nagyfogyasztóknak miért nem csökkent?"

10% gáz/áram ár csökkentés minden fogyasztóra vonatkozik. MINDEN FOGYASZTÓRA. Törvénybe is rögzítették, hogy ne legyen semmilyen kibúvó az energiaszolgáltatóknak. Ami az IMF-et illeti... Görögországtól es Spanyolországtól is egyaránt megszorításokat követelt, hogy kimutatható legyen a fedezet a kölcsönért. Miért gondolod, hogy a mi esetünkben is csak mese? Miért kell ennyire elfogultnak lenni, ha éppen narancs színekben jön egy jobb megoldás? Miért nem veszik eszre egyesek, hogy 3% alatt kell tartani a költségvetési hiányt úgy, hogy kifogytak a tartalékaink 2010-re. A szocialisták mindent eladtak, amiért pénzt kaptak, hogy fedezzek a romló életszínvonal látszatát. Most ennek az arat fizetjük mi meg. Óvatosan bánjatok a kijelentésekkel, mert amíg olyan embert szapultok, akit utaltok, addig fedezitek a valódi bűnösöket!
Előzmény: Emericus (58) -1 VÁLASZ
Emericus 2013. 04. 03. 20:51 | #59
Én még megmelíteném a víz ásványi anyag és gáztartalmát , mint gondot.
Egyébként lehetne azt a 80-90°-os vizet fűtésre használni, de nem biztos, hogy megéri.
Előzmény: MecHa (54) 0 VÁLASZ
Emericus 2013. 04. 03. 20:48 | #58
Tudod, a gond ott kezdődik, hogy értek hozzá. Épületgépészként ez a tanult szakmám, ebben dolgozok, ezt tanulom és ezen a téren folytatom a jövőm. Nem vagyok fidióta, hogy bevegyem a kurmány hazugságait és tudom, hogy átverés az egész. Ha kell tudok felhozni rengeteg példát, hogy emelkedett egy rakás díj és hol vezettek be kommunális adót. az IMF ráadásul sose követelt adót vagy bármi mást, hanem világos gazdaságpolitikát akart. Ez is átverés!
Nem fogok TV-t venni, mert nincs szükségem rá. Ami infót tudni akarok, azt el tudom olvasni.
A személyeskedésről pedig ne pampogj nekem. A narancs hívei tudnak tények és a valóság ellenére is marhaságokat beszélni és egyből lehordani mindenkit, aki véletlenül se ért velük egyet vagy van egy csöppnyi esze!
De ha már ennyire nagyra vagy az egész kamu csökkentéssel, akkor áruld már el nekem, hogy a nagyfogyasztóknak miért nem csökkent? Nekik pont emelkedett a közmű ára. Ha pedig egy olan társasházat veszünk, ahol egy bár inkább két kazán látja el a fűtést és a HMv készítést, akkor nekik hol lesz a csökkenés? Melleselg a kurmény csodálatos gazdasági intézkedései miatt csökkent a piac, nincs eladás, nincs kereslet és a munkahelyem bevétele is csökkent. Így ettől az évtől nincs cafatérai... sokkal többre jön ki a veszteségem, mint ami a "csökkentésből" bejön. Kifizeted a különbözetet???
Előzmény: kissfreezer (55) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 04. 03. 20:26 | #57
oh...már emlékszem rád:) Te voltál aki pulikutya módján fedezted Emericius barátunkat egy előző poszton. Kihúzhatnád már a nyelved a seggéből:))
Előzmény: imki (56) -1 VÁLASZ
imki 2013. 04. 03. 20:14 | #56
Még egy érvet sem írtál, csak kijelentetted a hülyeségedet.
Ostoba vagy, ennyit érdemelsz, nem többet:
http://static.keptelenseg.hu/p/1bf4ee0f9ae8c2526f3b22be3ec1d131.gif
Előzmény: kissfreezer (55) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 04. 03. 19:28 | #55
Kedves személyeskedő barátom...:) amit írtál az teljes egészében irracionális és az ellenkezője a valóságnak. szemétszállítás, víz és csatorna díjak árcsökkentése is benne van a programban. Az ingatlan adó, akkor sem volt bevezetve, amikor az IMF megszorításokat követelt a kormánytól. Egy előző posztban írtad, hogy nem tv-zel, mert nincs is tv-d... én azt javaslom, hogy szerezz be egyet. Ezt a legkomolyabban tanácsolom neked.
Előzmény: Emericus (48) -1 VÁLASZ
MecHa 2013. 04. 03. 19:23 | #54
Geotermikus energiából sajnos nem állunk jól.

A termálvíz amire te gondolsz a legjobb esetben is 80-90 fokos, közelsincs túlfűtött állapotban hogy, gőzturbinát lehessen vele hajtani. Fűtésre lehetne használni de akkor 2 probléma merül fel:

1. Ha magát a hőforrások vizét használjuk, előbb utóbb elfogy. Lehet hogy van pármillió köbméter belőle szerény országünk alatt (és akkor alighanem alábecsültem a készletet), de nincs utánpótlása. Azaz ha elfogy akkor kész ennyi. Lehet nem fűtésre kéne elpazarolni azt a készletet, ami több tízezer ember megélhetését adja akár közvetve akár közvetlenül, mint rekreációs célokra felhasznált termálvíz.

2. Normál vizet is le lehet préselni arra a 4-500, de helyenként 1000-1500 méter mélyre és az felmelegedve fűtené a lakásokat, de akkor már nem lenne olcsóbb (jelenleg) mint a hagyományos fűtési módszerek.

Izland épp ezért van kivételes helyzetben, mert ott gyakran már a vizzáró réteg fölött is eléri a forráspontját a víz, így folyamatos, valóban megújuló, könnyen hozzáférhető, és helyenként akár több száz fokos gőzként a felszínre törő gejzírjeik vannak amiket olcsó és könnyű megcsapolni. Meg amugy se mindegy hogy 100 vagy éppen 1000 méterre kell lepréselni a vizet ott ahol éppen nincs ilyen természetes forrás.

Palagázról nem tudok nyilatkozni, én inkább a fúziós erőművekben reménykedem. Azok legalább tényleg tiszták és arányait tekintve korlátlan energiaforrásnak tekinthető.
Előzmény: tjunior (51) 0 VÁLASZ
Emericus 2013. 04. 03. 19:17 | #53
Ne keverjük a dolgokat, mert én nem a vegyestüzelésű, házi szemétégetőt említettem! Az egy teljesen más...
Ha egy gáztüzelésű fűtési rendszert veszek, akkor igaz, amit mondtam!
Előzmény: TeeJay (49) 0 VÁLASZ
komcsi 2013. 04. 03. 17:59 | #52
Akkor majd Orbán urunk megtiltja, hogy drágább legyen a kenyér!!!! :D
Boldogok a sajtkészítők...
Előzmény: tjunior (50) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 04. 03. 17:58 | #51
Geotermikus energiából azért jól állunk, erre kellene alapoznunk.
Az ugyan nem megújuló, de most kezdik kiaknázni a palagázt a világon. Makó alatt van a világ egyik legjelentősebb palagáz mezője. Most még elég nehezen és drágán lehetne kitermelni, de a technika fejlődik.
Előzmény: MecHa (46) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 04. 03. 17:49 | #50
Akkor ha most jól értelmezem az érv az, hogy januárban nem volt áremelkedés mert a rezsicsökkentés, ami ugye a lakosság csak februárban realizálhatott már eleve beleépítették? illetve kompenzálta a növekvő egyéb költségeket? Jesszus. Az áremelés majd csak most jön, amikor a kenyérgyár azt mondja, nekem megemelkedtek a rezsiköltségek, drágábban adom a kenyeret.
Előzmény: kissfreezer (43) 0 VÁLASZ
TeeJay
TeeJay 2013. 04. 03. 16:55 | #49
mi máshogy tapasztaltuk...
87-ben építették szülők a családi házunkat 40-es téglafal nevetséges ablakokkal
tavaly kicseréltük az összes ablakot Fenstherm Brill-re (mindegyik 0,8-as 4-16-4 argonos üvegezés) illetve leszigeteltük körbe az egész házat 8cm-es polisztirol lappal, hát azt kell mondjam a fűtésrendszer maradt a régi de a leghidegebb téli napokon is ha a vegyes tüzelésű kazánnak befűtöttünk másnap reggelig nem csökkent a benti hőmérséklet 20fok alá

régen ez pár óra alatt megtörtént mert az ablakok csak úgy engedték be a hideget és a falak is nagyon kihűltek...
szerintem megéri, egy nagyon gyenge hőszigetelésű háznál még hamarabb megtérül
nyáron meg nem sül meg az ember legalább
Előzmény: Emericus (47) 0 VÁLASZ
Emericus 2013. 04. 03. 16:43 | #48
Figyelj csak narancsgyökér! Akkor mivel magyarázod sok helyen az önkormányzati szolgáltatsok díjjának emelését??? Pl. szemétszállítás, víz és csatorna... Ne feledjük el, hogy narancsos önkormányzat bevezette a kommunális adót, magyarán az ingatlanadót.
A szövegedet megfordítanám, aki a rezsicsökkentés mellett vergődik, az teljes mértékben hülye és dilettáns vagy 100%-os fidióta!
Előzmény: kissfreezer (43) 0 VÁLASZ
Emericus 2013. 04. 03. 16:41 | #47
Cáfolnám a 30-35%-ot! Tapasztalat, hogy a hőszigetelés és ablakcsere egyáltalán nem elég! Csak akkor ér valamit az egész, ha a fűtési rendszert is korszerűsítik, pl. a meglévő gyatra kazán helyett egy kondenzet raknak fel.
Előzmény: exortus (44) 0 VÁLASZ
MecHa 2013. 04. 03. 16:36 | #46
A megújuló energiaforrásokkal csak az a baj, hogy általában drágább az előállításuk mint a fosszilis vagy nukleáris energiának. Azért mondtam hogy általában, mert van olyan földterület, és energia forrás ahol ez olcsóbban is megoldható. Lásd pl Izland ahol az olvadt lávafolyam oly közel van a földkéreghez, hogy szinte bárhol lefúrnak biztos hogy túlfűtött vizet találnak. Ott lehet olcsón ilyen erőműveket építeni, lehet olcsón ezzel fűteni, sajnos itt ez nem megoldható.

Svédországban ahol szinte az egész ország hegyvidék, gyorsan folyó patakokkal és folyókkal egy vízerőmű építése viszonylag egyszerű. Nem véletlen hogy az energiájuk közel felét abból nyerik. Sajnos itthon ez megint nem megoldható, csak nézd meg a térképen hogy egy alig 15 méteres vízszint külömbséghez mekkora tavat kellet csinálni(gyk.: tisza tó). sajnos itthon nincsenek meg a természeti adottságok hogy jelentős terület feláldozása nélkül újabb vízerőművet építsünk.

Naperőművet építeni (nem napelemes hanem tükrös vízforralós) viszonylag olcsó, de mivel a villamos energia tárolása ilyen mértékben nem megoldható ezért sajnos itthon ahol max 6-7 hónapig tudna működni évente, megint nem megoldható.

Szélerőművek lehetnének, de ha jártál győr felé az autópályán te is láthatod hogy egy kisvárosnyi energia termeléséhez is mekkora monstrumok kellenek. (nem egyenként hanem összesen termelnek kb annyit ami a környékbeli néhány falut ellátja). Ezért ez se környezetvédelmi, se ésszerűségi elven nem működik.

Inkább fejlesztenék paksot. Egy atomerőműhöz ugyanis itt minden megvan ami kell. Uránbánya és természeti katasztrófáktól mentes terület. Itt aligha fordulna elő hasonló mint fukusimában, és a mai fejlett technológia olcsó és biztonságos. Lehet tőle félni, de az igazság az hogy összeséggében még a modern atomerőművek a legtisztábbak a nem megújuló energia források közül.
Előzmény: Woodoo (37) 0 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 03. 15:38 | #45
A ritkaföldfém dolog megoldható, a probléma inkább az időszakosság, a napszak és időjárás függés. Mi lenne az országgal ha egy 3 napig nem süt nap. Leáll a gazdaság? Ez iszonyú károkat okozna, mindenképpen fent kell tartani mellette egy hálózatot, ami rossz időben adja az energiát. Viszont ekkor két rendszert tartunk fent párhuzamosan, ami mindenképpen nagyobb költség. A fogyasztó hiába tesz fel rengeteg napelemet, egy bizonyos szint után nem csökken a költsége, mert a hálózat és az erőműpark fenntartásának vannak fix (kihasználtságtól független) költségkomponensei, amit kevesebb áramra fognak ráterhelni. Az elmúlt hetek időjárása alapján pedig azt a hálózatot garantáltan fent kell tartani majd.
Előzmény: MecHa (30) 0 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 03. 15:27 | #44
Az a helyzet, hogy minél jobban le akarod csökkenteni a felhasználásod annál hosszabb lesz a megtérülési idő, mert annál drágább módszereket kell alkalmazni. Másrészt a megtérülés attól is függ, hogy az épület kiinduló állapotban mennyire korszerű. Tipikusan egy 30-50% közötti csökkenést hozó nyílászáró csere és hőszigetelő burkolat viszonylag rövid időn belül(10 év környékén) megtérül egy korszerűtlen épületnél, a napkollektor szintén 10 éven belül megtérül, de ezek az igényeknek csak a töredékét tudják fedezni. A hőszivattyú és a passzívház viszont már irracionáis beruházásokat igényel, főleg ha utólag csinálják meg, ezek megtérülése évtizedeket vesz igénybe
Előzmény: Woodoo (37) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 04. 03. 15:22 | #43
minden év úgy kezdődik, hogy emelkednek az árak. A rezsicsökkentés hatására, ha nem is voltak nagy árzuhanások, de legalább jelentős drágulások sem voltak. Ha a rezsicsökkentés kudarcot vall a bíróságon, akkor majd tapasztalni is lehet ezt, minden Magyarországon forgalmazott terméken. Aki a rezsicsökkentés ellen érvel, az hazudik, vagy menthetetlenül elfogult.
Előzmény: tjunior (40) -1 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 03. 15:07 | #42
A kisvállalkozások a lakossághoz hasonlóan egyetemes szolgáltatótól kapják a villanyt. ezzel nekik is csökkent az áramár.
A legnagyobb energiazabáló cégek, akiket a legsúlyosabban érintene az ipari áramár növekedés, pedig már régen saját erőművel termelik az áramot, nem az MVM-el szarakodnak.
Előzmény: tjunior (40) +1 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 03. 15:02 | #41
Ez a kormány amúgy rengeteg birkát vezet, csak azt nem értem, hogy lehet 2 millió birka akinek jól jött az egykulcsos adó?

Mert a Fidesztől én is (és sokan mások is ) attól undorodtak meg véglegesen, hogy látszik, hogy az egykulcsos adó egy iszonyúan nagy jövedelem kiesés az államnak( ráadásul nettó reálgazdasági hatása negatív, főleg hogy sok alacsony keresetűt elbocsátottak miatta) és most minden terülten azért megy a forráskivonás, mert a továbbra is annyi pénzt lopnak az országból, hogy a Manyup pénz lenyúlása ellenére nem lehet finanszírozni az egykulcsos rendszert. Így az egykulcsos fenntmaradása érdekében leépítik a felsőoktatást meg megy a pénzbehajtás minden területen. Ezt az adórendszer és költségvetés senkin másnak nem jó, csak a politikusoknak és a felső 5%-nak.
Előzmény: Stickhorse (10) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 04. 03. 14:57 | #40
mondjuk azt kifejthetnéd kicsit bővebben is miként fog pozitívan hatni a lakossági gáz és áram csökkentés az élelmiszerárakra
Előzmény: kissfreezer (39) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 04. 03. 14:43 | #39
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: dude (36) -4 VÁLASZ
Emericus 2013. 04. 03. 12:40 | #38
Ez egy kész átverés narancs módra. Csak az agyatlan fidióták veszik be és tapsolnak is hozzá. Ajánlanám az ELMŰ kiadványát, mert igen érekes dolgok vannak benne.
A rezsicsökkentésre van megoldás és ehhez nem a kurmány kell a hülyeségeivel, hanem mérnökök, akik értenek hozzá. Egyetlen út a korszerűsítés és a minél alacsonyabb és hatékonyabb energiafelhasználás. Woodoo példája jó, de ne nagyon szálljunk el a megújulóktól, mert rengeteg korlátai vannak.
Ebből a szempontból tetszett az E14 programja, de van benne egy kis rizikó, ha végül agyatlan jogászok és közgarázdák fogják kidolgozni.
Woodoo 2013. 04. 03. 12:31 | #37
Nem rezsit kéne csökkenteni, hanem például támogatni a zöld beruházásokat, pl nyílászárócsere, szigetelés, hőszivattyús, napelemes beruházások. Kiszökik az összes fűtés , pazarlás. Sajnos Magyarország nagyon messze van a környezet-természetvédelemtől. Oké, hogy drága ilyesfajta beruházás, de ezerszer megtérül pláne, ha az állam több pénzzel támogatná a lakossági pályázatokat. Sokan igénybe vennék, de nem tudják, mert már kb az első héten elfogy a a kiírt összeg. A másik, hogy a gazdaság csak toprog sorra zár be minden az emberek megélhetése rossz ilyen áfa mellett(cégek mennek tönkre, emberek vesztik el az állásukat), ja és persze az 1kulcsos adót is a gazdagoknak csinálták meg. Ez az ország nem a jövőbe tekint.... miért nem vesz példát pl a svédektől??vagy akármelyik országtól, ahol nem kérdés, hogy a megújuló energiaforrások az egyetlen járható út...
+1 VÁLASZ
dude 2013. 04. 03. 10:57 | #36
Most már írhatnál valami újat is.
Előzmény: kissfreezer (32) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 04. 03. 10:00 | #35
Nem arról van itt szó, hogy sajnálni kell a szolgáltatót. Arról van szó, hogy a kormány megint az erejével él vissza, miközben félretájékoztat.

Nem igaz, hogy ezek a szolgáltatók aránytalanul nagy árréssel, és ennek megfelelően aránytalanul nagy profitot termelve dolgoztak a tevékenységi körükön belül. Az, amit kotta mond, miszerint van egyfajta oligopol helyzet alakult ki, a szolgáltatási ágazat tipikus jellemzője, az ilyen piaci helyzetnek pedig a viszonylagosan magason tartott árak is jellemzői, hiszen a kevés szereplő miatt alacsony a verseny. Az MVM gyakorlati monopolhelyzete már sokkal inkább lehetőséget adhat az árképzésben történő visszaélésekre, mint ahogy azt említettem is.

A hálózat leromlását tudni kell értelmezni. Nem azt jelenti, hogy holnap mindenhol kirohad a földből a vezeték. Arról van szó, hogy a kormány minden egyes ilyen lépése két dolgot eredményezhet: vagy lenyelik a szolgáltatók, csökkentik a bevételeiket, ami viszont magával vonzza, hogy nem lesz sem pénzük, sem hajlandóságuk fejlesztési beruházásokat véghezvinni - így hosszú távon következetesen romlik a szolgáltatás minősége, vagy pedig könyörtelenül behajtják máshonnan a profitot, amit pedig végsősoron közvetetten akár többszörösen is az a fogyasztó fizet meg, aki előtte 10% rezsicsökkentést kapott.

A kampányfogás azon részével, miszerint csökkentik a költségeket, nincs semmi baj. A baj azzal van, hogy ezt más zsebéből teszik, nem elég, hogy annak tájékoztatása és beleegyezése nélkül, de még bűnbaknak is kikiáltva azt.

Tetszik, nem tetszik, ez nem elfogadható magatartás a kormány részéről. Egyszerűen olyan világot élünk, és Magyarország olyan kötöttségekkel rendelkezik, hogy nem lehet minden partnerünknek - így a szolgáltatóknak, nemzetközi szervezeteknek, kereskedelmi nagyvállalatoknak - alátenni, mert egyszer valakinél betelik a pohár, aztán akkor nem lesz olyan jó a "zembereknek".
+1 VÁLASZ
fehérember 2013. 04. 03. 09:40 | #34
persze, olyan mint a demokrácia ami egy bizonyos kisebbség érdekeit helyezi a többség elé
Előzmény: kotta (33) 0 VÁLASZ
kotta 2013. 04. 03. 09:29 | #33
Mégis aránytalanságot vélek felfedezni: konkrétan ki vagyunk szolgáltatva a szolgáltatóinknak. Nem alakult még ki az a szép világ, hogy ha valamelyik betesz nekem, akkor találok jobbat, mert nincs. Kvázi-monopolhelyzetével visszaélve nagyon sok szolgáltató durván sarcol. (Persze lehet azt az álszöveget elhinteni, hogy szabad a piac, bárki szolgáltathat gázt, villanyt, vagy vizet, de azért ez nem olyan eccerű, minden csődarabnak, négyzetcentinek gazdája van, eléggé beszűkültek a lehetőségek.)
Az összegeknek azért kellett utánanéznem, mert jogkövető pógárként elfogadtam, hogy ez és ez ennyi és ennyi. De miért? Javíthatatlanul bedöglött egy konvektorom. Egy: nem fűtök tovább és még mondjuk a leszerelést,elzárást is megspórolva a lassan szivárgó gáztól leszek beteg. Kettő: veszek új konvektort, esetleg átalakítom a fűtésrendszert. De miért szívatnak extra magas eljárási díjakkal a gondjaimon felül? Ha rajtam múlna, fizetnék ezért a munkáért (gázelzárás, tervezés) mondjuk egy tízest, de miért kell kiadnom annyit vagy többet, mint egy új konvektor? Ha pedig nem vagyok hajlandó az elémlökött összegeket kifizetni, akkor csókolom, oldjam meg egyedül, és ha erre később viszont rájönnek, 4-5-szörös büntetéseket fizethetek.
Szép, szép, hogy mindenki olyan nagyon ügyel a biztonságomra, nyilván én sem óhajtok felrobbanni, de elég mocsok dolognak tartom, hogy ezen - nem találok rá jobb szót - nyerészkednek. Tudom, az élet nem habostorta meg ingyenkaja, de nálam ezek a tételek már a pofátlan kategóriába esnek.
Előzmény: MecHa (31) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 04. 03. 07:55 | #32
[Komment megjelenítése...]
-5 VÁLASZ
MecHa 2013. 04. 03. 01:54 | #31
Annyira nem aránytalan. Főleg gázcsövek cseréjénél sok tényező van amit figyelembe kell venni.

Magyarországon bár ez nem elterjedt szokás, de nyugaton ha valami gebasz történik akkor egyből pereskednek. Sajnos csak a végeredmény szűrődik be hozzánk nem a szokás.

Ez olyan mint a mikrohullámú sütő és a macska esete. Nem amiatt írják bele a kézikönyvbe hogy ne ott szárítsd a macskát mert hülyének néznek, hanem azért mert valaki valakin sok pénzt vasalt be egy hülye miatt.

Ugyan ez igaz az ilyen előírásokra és külömböző szerveknek való megfelelésre is. Pl ha a gázszolgáltató átveszi a rendszert és te még is felrobbansz, ha nem lennénk ennyire beletörődő és tutyimutyi társadalom, akkor komoly kártérítési igénye lehetne az örököseidnek :)

Mindamellet kapitalista rendszerben élünk. Mindenért annyit kérnek amennyit hajlandóak az emberek kifizetni. Gondolom te is utánajártál mi mennyibe kerül mielőtt belekezdtél (legalábbis remélem). Mégis vállaltad a kiadásokat, tehát akármilyen sokba került, nem több mint amennyit hajlandó voltál kifizetni.

Visszatérve a témához, a mindenkori magyar kormány is eldönthetné végre hogy kapitalista vagy szocialista társadalmat akar.(a szó alapvető jelentését értem nem a bal oldalt) Ez a folyamatos lavírozás a kettő közt fog minket a sírba vinni.
Előzmény: kotta (29) 0 VÁLASZ
MecHa 2013. 04. 03. 01:36 | #30
az meg a másik kérdés hogy a napelemekben használt ritkaföldfémek eléggé drágák, és jelen technológiák mellet eléggé korlátozott az előállítási mennyiségük. ha mindenki saját magának termelné az áramot és napelemet akarna venni elég hamar kiürülne a készlet, és csak lesnénk mint a moziban mert onnantól se mobiltelefon, se tévé mert az elektronika minden területén elterjedt a használatuk.

Másrészt amilyen időjárás van mostanság, nem igazán lehetne termelni miből mert én napot kb 2 hete nem láttam.

A napelem tehát nem a gyártók, sokkal inkább a technológia miatt nem fog elterjedni.

Élettartamra hivatkozva az autógyárak se élnének meg mert azért egy autó nagy átlagban 10 évig akár komolyabb ráfordítás nélkül is autó marad, és még ott van a használt autó kereskedelem ami szintén nem a gyáraknak hoz profitot, mégis megélnek valahogy.

Az egyetlen saját magunk által is megoldható és reális megtérüléssel bíztató ráfordítás, kizárólag az energiahatékony fogyasztók, és hőszigetelés jelent.. Pl minden régi típusú égő lecserélése, elég sokat dob a latban. Persze nem az olcsóbbik fajtát kell venni mert akkor havonta cserélheted, de egy márkásabb fajta, kibírja több évig. (pl a hálószobában utoljára 3 éve cseréltem) és ez már önmagában többet jelent egy villanyszámlán mint 10%
Előzmény: exortus (28) 0 VÁLASZ
kotta 2013. 04. 03. 01:08 | #29
Elfogadom a válaszokat.
Csak K..VÁRA aránytalannak érzem. :-)
(Persze máshol is ez megy, lassan ott tartok, hogy érdemes mindent letagadni, hazudozni, leplezni,sunnyogni, kitanulni és megoldani házilag vagy támogatni a korrupciót. Megélhetési tanácsok 2013.)

Előzmény: exortus (26) +1 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 03. 01:03 | #28
A napelem dolog egy okból nem fog gyorsan elterjedni
A napelemgyárak meg akarnak élni ugye.
A terméknek hossz az élettartama napelem esetében 30 év
Mi történne ha 10 éven belül átállnánk napelemekre? Csődbe mennének a gyárak mert 20 évig nem kellene napelem.
Előzmény: sahinel (23) 0 VÁLASZ
MecHa 2013. 04. 03. 01:01 | #27
A konklúzió csak annyi, hogy mindkét oldal csak a saját propagandáját szajkózza.

Egyik a fogyasztókat, másik a cégeket féltve, és persze mindezt kivetítve a teljes társadalomra.

10% ide vagy oda, senkit nem fog kihúzni a gödörből, és senki nem fog lelökni oda. Én már csak amiatt vagyok mellette hogy hátha kevesebb nyavajgást hallok majd a buszon reggelente :)
Előzmény: MecHa (25) 0 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 03. 00:59 | #26
1. Hogy ne robbanjál fel.
2. Mert gázmérnökből hiány van és annak megfelelő az árazásuk. A BOLYGÓ legjobban fizetett diplomája az olaj és gázmérnök, a nemzetközi vállatoknál dolgozók évente 20 milla FT körül keresnek néhány év tapasztalat után.
3. Erre a főnök is rátesz egy árrést.
Előzmény: kotta (24) 0 VÁLASZ
MecHa 2013. 04. 03. 00:51 | #25
Na jó akkor kezdjük :)

1. Ezt a 10%-ot akármennyire szeretnék nem tudják majd bevasalni teljes mértékben az ipariáram eladásokból.
ennek az a nemes egyszerű oka, hogy vannak olyan áramszolgáltató cégek akik, lakkossági áramszolgáltatással nem foglalkoznak, kizárólag nagyfogyasztókkal kötnek szerződést. Persze ha az E-On emeli árait, ők is emelni fognak a profit érdekében, de a versenyhelyzet miatt a kieső részt 100% ban innen pótolni nem tudják.

2. Nem fog egyik cég sem elmenni innen, mert akármennyire is sajnáltatják magukat, azért lehet még ebből ezután is elég profitot termelni.

3. Nem fog leromlani sehol a szolgáltatás minősége, mivel a külömböző hibák elhárítási ideje szerepel az anno az állambácsival kötött szerződésükben. Ez pl szerepel abban a szerződésben is amit a vásárlókkal kötnek (nem emlékszem már pontosan de egyedi hiba esetén 12 óra, csoportos hiba esetén 6 de ez nem biztos).
Így akármennyire próbálnak áramszünetekkel, meg gázhiánnyal riogatni, ha nem akarnak még a 10% on felül büntetést is fizetni akkor bezony a szolgáltatás minősége ezután sem fog romlani.
Főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy a profit érdekében eddig is a lehető legkevesebb munkást alkalmazzák, hogy éppen elegen legyenek a hibák kijavítására. Lásd pl. ha valami nem várt esemény történik (ja a hóviharról csak 1 hétig beszéltek előtte) akkor máris a honvédség, meg az állambácsi nyakán kuncsorognak, tőlünk meg csak elnézést kéregetnek hogy nincs 3 napig áram. Eddig is ez volt most is így lesz.

4. Nem kell őket félteni, az energiavállalatok rendelkeznek akkora tőke mennyiséggel, hogy már bőven megfelelő egy ilyen befektetésnél a legminimálisabb hozam is, hiszen addig sem a konkurencia kezén van, ráadásul egy esetleges visszavonulás a területről sokkal inkább megrengetné a befektetőket mint az hogy na bumm most akkor egy kicsit kevesebb jut.

Persze a nem kell őket félteni, vonatkozik a profit kérdésre is. Úgy is megtalálják a módját, nemhogy a profit megtartására, de még a növelésére is. A legnagyobb vicc az egészben ez a 10%, persze segítségnek segítség... de az igazán szegényeknek ez a havi 1-2 ezer forint max a választást fogja megkönnyíteni nem az életet.
-1 VÁLASZ
kotta 2013. 04. 03. 00:49 | #24
Kissé offtopik, de tényleg örülnék ha valaki megmagyarázná:
Mi a rákért kér el tőlem a Fővárosi Gázművek 30e Ft-ot, azért a szolgáltatásért, hogy kijönnek hozzám és elzárják a gázt, azért, hogy én a fűtésemet átalakíthassam? Miért kell nekem ehhez RÁADÁSként, külön tételként egy 20-25e Ft-os gáztervet készíttetnem? A szabványok megváltozásáról úgy gondolom én nem tehetek, semmi közöm hozzá, akkor mégis miért van az, hogy ha egy szoba 1 db csövéhez hozzányúlok, akkor szabványváltozás miatt mégis az egész lakás csövezését ki KELL cseréltetnem, különben nem kapok engedélyt a munkálatokra? (Ez utóbbit persze lehet biztonsági okokra fogni, csak éppen kissé pénzszagú a dolog és úgy hülyeség, ahogy van.) Egy eladott lakás átalányát valódi fogyasztás nélkül korábban fél év pluszban befizetve miért várják barátomék másfél éve a visszatérítést? Amennyiben én kések egy számlával 2 napot, miért tud ugyanez a hivatali gépezet azonnal fenyegetőző modorú leveleket küldeni?

És ilyen mondvacsinált tételek és kényszerek mellett miért sír mégis a szolgáltatók szája folyton?

Úgy gondolom, hogy tisztességes szolgáltatást illik tisztességesen megfizetni, ezzel nincs semmi baj. A bajom a szolgáltatás minőségével van, de azzal nem kicsi. (A végtelenségig korrupt kéményseprő, gázos, villanyos dolgozókról meg még nem is ejtettem szót (persze tisztelet a kivételnek, de az én tapasztalataim elég rosszak))
+2 VÁLASZ
sahinel 2013. 04. 02. 23:43 | #23
Ezért tetszik az Opensource. Linus Torvals google+ -on szokott másokkal is megosztani programozást, problémákat amiket aztán a legjobb programozók fejlesztenek vele. Ok ez IT de látok egyre több ilyet más téren is.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_9vd4HWlVA Ramesh Raskar: Imaging at a trillion frames per second

Ez pl szintén bárki álltal felhasználható, és fejleszthető. Ezek az emberek kellenének mindenhol.

De vannak akik már elkezdtek fejlődni: http://www.youtube.com/watch?v=nr-grdspEWQ Solar Power Revolution - Here Comes The Sun -- Documentary
Előzmény: Stickhorse (22) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 04. 02. 23:20 | #22
Az infláció tényleg egy kurva dolog, de egyrészt ezen a 10%-os rezsicsökkentés nem sokat javít, másrészt meg senki nem mondja, hogy ne dobd be a törölközőt. Maximum utcára kerülsz, esetleg meghalsz. Ugyanez történik a céggel is, legyen az multi vagy nemmulti, ha nem tud profitot termelni. Céget azért alapítanak, hogy nyereséget termeljen. Minden másra ott a nonprofit szektor. Ilyen kurva világot élünk. A pénz és növekedésalapú gazdaságnak sajnos ez a velejárója.
Előzmény: csúzönván (19) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 04. 02. 23:13 | #21
Ez így igaz, mint ahogy az is, hogy valóban a nagyfogyasztók többsége is az elosztóktól kapja az áramot. Hogy miért növekedett az ipari áram ára? Azért, mert a szolgáltatás piaci alapon működik, ilyen formában pedig a célja a profitszerzés. Ha a profitot az állam rendelet útján megszabott közvetlen és közvetett hatású szektorális adókkal, valamint kötelező lakossági árcsökkentéssel megfaragja, akkor valahonnan máshonnan pótolni kell. Nem pénzéhségből meg "oligarcháskodásból", meg élősködésből, hanem mert egyszerűen így biztosítható a vállalat működése.

Az intézkedésnek két káros hatása van: a piaci környezet bizonytalansága miatt lecsökkennek a hazai beruházások, ami hosszabb-rövidebb távon az infrastruktúra romlásához vezet. Márpedig egy leromlott infrastruktúra ismételt felfejlesztése sokkal költségesebb, mint egy meglévő fenntartása és működtetése.

Másrészt a növekvő ipari áramárat a termelők is beépítik áraikba, ami azt eredményezheti, hogy bár a 10%-os rezsicsökkentéssel nyersz havi 1-2 ezer forintot, ennek akár többszörösét is kifizetheted az egységesen növekvő termékárakban.

A végösszeg hónap végén nem lesz feltétlenül kedvező, a járulékos károkról nem is beszélve.
Előzmény: exortus (17) +1 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 04. 02. 23:04 | #20
hááá ne mááá áná te sorbajazönkormánytatná!!!!!!4444
azé nem is tudunk dogozni mer akora a sor!!!!!444
azé a kiszsegéjé emegy közbe az öszes sorozat a tévébe!!!!!444444 dudika....
Előzmény: dude (12) -2 VÁLASZ
csúzönván 2013. 04. 02. 23:02 | #19
"Pár év múlva talán sötét szobában gondolkodhat rajta." Egy 10%-os rezsicsökkentéstől... ne már... Tény, hogy az emberek jelentős százaléka Móunika són nő fel, de azért ne nézzük már ennyire hülyének a többieket. Sok szart meg lehet etetni a magyarral, de ennyire ne sajnáltassa már semelyik multi se magát! Nekem le kell nyelnem, ha a reálbérem évente 2-3 %-al csökken, az árak meg több évtizede inflálódnak, és mégsem dobhatom be "pár év múlva" a törölközőt... Ugyan már kedves görbeorrú vezéreim. Kissé nevetségesnek érzem ezt a hisztipropagandát!
exortus 2013. 04. 02. 22:54 | #18
Csak a legnagyobb fogyasztóknak van közvetlen nagyfesz csatlakozása az MVM-hez, az ipari fogyasztás nagyrészét is az egyetemes szolgáltatókon keresztül veszik (leginkább a kis és közepes méretű vállalatok)
Előzmény: Stickhorse (16) 0 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 02. 22:47 | #17
Viszont az ipari áramár emelkedett, a lakossági áramár csak töredékét teszi ki a teljes forgalomnak.
Előzmény: Stickhorse (16) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 04. 02. 22:22 | #16
Arról viszont ezek szerint még Te nem hallottál, hogy a hazai elosztóhálózat az áram jelentős részét (jellemzően bőven 90% feletti arányban) az MVM-től szerezte be. 2012-ig egy hallgatólagos megállapodás alapján az MVM szabadon határozta meg a saját nagykereskedelmi árait, ezt készségesen kifizették neki az elosztók, majd erre szabadon - persze a piaci jóízlés határain belül - meghatározhatták saját profitrátájukat. Ebbe szólt bele az állam úgy, hogy gyakorlatilag belenyúlt ebbe a szabadon meghatározott profitrátába (ami amúgy jellemzően nem nagyon tudott 3-5% felett működni, inkább kevesebb volt).

A dolog szépséghibája, hogy az MVM jelenleg a világpiaci árak felett szolgáltatja a zsinóráramot - 15 Ft/kilowattóra helyett 17,3 Ft/kilowattóra egységáron - viszont a hazai szolgáltatók utóbbi években kialakult beszerzési stratégiája nem nagyon teszi lehetővé az olcsóbb, világpiaci áron mozgó importáram beszerzését. Vagy maximum csak olyan arányban, ami nagyjából a hazai ellátás 10%-át fedezné.

Végeredményben tehát: a szolgáltatók az elosztott áram legalább 90%-át kényszerűen továbbra is a világpiaci árak felett dolgozó MVM-től szerzi be, miközben kormányzatilag megvágták az erre a világpiaci árnál magasabb árra általuk rápakolt árrésre. A nagykerár 25%-os csökkenése tehát rohadtul nem érvényesül, a rezsiár 10%-os csökkenését viszont csak rajtuk verik el. Sem az MVM, sem az államháztartás nem vállal belőle részt, holott az áramár bevételének 65%-a náluk csapódik le.

Ezzel nem az elosztó szolgáltatókat akarom persze védeni, de azért ha már tisztán akarunk látni, lássunk tisztán.
Előzmény: exortus (14) +3 VÁLASZ
tgtg 2013. 04. 02. 22:06 | #15
Nem azzal van a baj sztem hogy 10%-al csökkent, hanem a bizonytalansággal. Most lehet 10% később 20, más adónemeket vezetnek be egyeztetés nélkül stb. Nem véletlenül csökkent a beruházások száma és ugyan ez meg fog jelenni az energiaiparban is.
Előzmény: exortus (14) 0 VÁLASZ
exortus 2013. 04. 02. 21:46 | #14
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/arzuhanast_hozott_a_regios_arampiacok_osszekapcsolasa.543457.html

Az indulás után, azaz szeptember 12-e és az év vége között a HUPX-zsinórár 45,65 euró volt, ami a megelőző év azonos időszakához képest több mint 25 százalékos mérséklődés.

Arról hallgat a Zsindex, hogy csökkent az áramtőzsdén a nagykereskedelmi áramár csökkent, így nemhogy csökkent a szolgáltatók árrése, hanem egyenesen nőtt, mivel a nagyker ár 25%-ot csökkent, a 10%-os csökkentés viszont csak a forgalom töredékét kitevő lakossági szektorra vonatkozik!
BeLac
BeLac 2013. 04. 02. 21:19 | #13
Ekkora maszlagot !
dude 2013. 04. 02. 20:01 | #12
Az a gáz, hogy nektek úgyis ingyen van az áram, Vendelke.
Előzmény: Botos Vendel (11) +1 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 04. 02. 19:34 | #11
http://www.youtube.com/watch?v=JkYlo4T0MZQ
38' töl !!!!44444
ha ezigaz ako a nagy lehuzásból filérekrő szo a 10 százazék!!!!44444
Stickhorse 2013. 04. 02. 19:28 | #10
aen, szerinted a költségvetési hiánnyal görcsösen küzdő kormányzatnak jó lenne az ÁFA-csökkentés? Félreértés ne essék, nem támogatom a tevékenységüket, de az egy hiú ábránd, hogy első dolguk lesz a saját zsebükben turkálni..
Előzmény: aen (9) 0 VÁLASZ
aen 2013. 04. 02. 19:20 | #9
Imádom hogy ez az ország a gáz és áramszolgáltatókat, valamint a bankokat egy segélyszervezetnek hiszi. Más kérdés, hogy az államnak erős befolyása van az árra, az pedig az előzők töketlenkedése miatt is elhúzott.

Csak nekem ez olyan érzés, hogy én árulok kenyeret. A polgi bejön, hogy akkor add 10%-al olcsóbban. "Mire fel? Mert hasznod volt évekig."
Arról persze nem beszélnek, hogy egy egyszerű ÁFA csökkentés mondjuk az üzemanyagon meg az élelmiszereken sokkal többet spórolna meg. Ja, hogy más pénzével könnyebb az emberek kiadásait csökkenteni ?

Vagy egy kompromisszum. Szolgáltatók picit csökkentenek, áfa is csökken. Mindenkinek jó.
tjunior 2013. 04. 02. 19:07 | #8
Zsidó vagy valljad befele, te és a céged is, ilyen nincs, pártunk és kormányunk csak jót tesz a népével! Hazaáruó idegenszívű vagy.

Drága barátaim legyen ingyen az áram meg a gáz is mint Kádár idején, ne foglalkozzatok olyan dolgokkal hogy ingyen semmi sincs, valaki mindig fizet, végül ti is, de nyugtasson a tudat hogy jó kommunisták vagytok :)
Előzmény: PabY (6) 0 VÁLASZ
komcsi 2013. 04. 02. 18:32 | #7
Nagyon jól kitalálta ezt Habony, hogy a cégek fizessék a Fidesz kampányát. :D
Irigyelt politikai termék lett a rezsicsökkentésből
http://index.hu/belfold/2013/03/27/rezsicsok/
PabY 2013. 04. 02. 18:18 | #6
Én pont egy olyan cégnél dolgozok ami az áramszolgáltatóknak szállít be villamos kapcsoló szekrényeket. Emiatt a baromság miatt (márpedig az mert valamilyen úton módon úgyis ki lesz húzva az emberek zsebéből a kimaradt összeg) a csőd szélére került a cég ahol dolgozom és az összes rivális cégtől el kellett küldeni embereket több száz emberről van itt szó...
+2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 04. 02. 18:17 | #5

Hoppá! Van ma Mo-n értelmes ember, aki hisz az Index-nek????
Stickhorse 2013. 04. 02. 18:15 | #4
Széles mosollyal fogadta Pista bácsi a postást. Barátságosan vette át a 4-6 százalékos infláció mellett is reálértéken növekedett nyugdíját, bár jobb helyét látta volna a költségvetési hiány csökkentésében. Hiába, kora megelőzte együttműködési szándékát.

"Számlák" – sóhajtott, de ez a sóhaj már nem ugyanaz volt, mint néhány éve. Valamiféle melegséggel teli érzés váltotta ki belőle. Fiatalos lendülettel tépte a boríték szélét, alig várta, hogy a kis sárga téglalap betűit olvashassa. 1250 Ft megtakarítás. „A gázzal együtt az már majdnem 2500 Ft!” – gondolta, és máris maga előtt látta, ahogy a multi bársonyszékéről elkezdik levakarni az aranyfóliát. „Megérdemlitek.”

A napi bevásárlás kicsit hosszabbra nyúlt, mint máskor. A boltban ismét 20 Ft-tal drágább lett a kenyér. „Biztos az időjárás tehet róla, Pista bátyám!” – nyugtázta a pénztáros – „Sebaj, majd az az OMSZ megmondja a Gézának, hogy mikor lehet szántani. Az idokep.hu csak félrevezette… Lesz még valami, Pista bátyám?” „Egy doboz kék Sophi’-t, aranyoskám, legyen szíves” „Azért majd a trafikba tessék menni.” „Trafik. Nagy választék, minőségi kiszolgálás, még egy ilyen Isten háta mögötti faluban is.” Könnyek szöktek a szemébe.

Út közben a járdán szinte fellökte két, iskolába igyekvő diák. „Sihederek, majd erkölcstan-órán megtanuljátok, hogy illik viselkedni.”

Hazafelé menet összefutott a polgármesterrel. Régi ismerőse volt, még az átkosból’, valamikor együtt fociztak. Ő is boldogabb ember, mióta átvállalták a falu adósságát. Más lett a világ azóta. Kicserélték a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának keretét, az Alaptörvény asztalára is új terítő került, igaz, Alaptörvényből csak a múlt heti van meg, a legfrissebbért a járási hivatalba kell utazni, oda meg szinte már haza jár az ember. Már ha jár a versenyképes vonat, busz errefelé már csak elvétve közlekedik.

Később, éppen ebédhez készülődve a Kossuth rádió legújabb szignálja hívta fel a figyelmet a déli híradóra. Már megint Ciprusról van szó. Az EU követel, széthordták szegény emberek megtakarítását, bezzeg a magyar devizahitelessel meg nem foglalkoznak. „Mi lesz így a fiamékkal?” – gondolta. Tegnap érkezett a rossz hír, hogy sajnos nem költözhetnek Ócsára. Pedig milyen szép új házat kaptak volna.

Hirtelen kopogtattak. Két kellemes külsejű fiatalember állt az ajtóban, listát szorongattak a kezükben. „Támogatja-e Ön a kormány rezsicsökkentési politikáját?” – állt a tetején. „Csak egy aláírást kérünk, Pista bácsi, ott, a többi után, látja, maga a 275.” Aláírta, bár nem igazán értette, hogyan lehetne, hogy még kevesebbet fizessen, így is szinte már ingyen volt. De hát ő sem ellensége saját magának. „Aztán remélem, a Fideszre tetszik szavazni jövőre, Pista bátyám!” „Rájuk fiam, rájuk, ki másra” – kiáltotta még utánuk. A fiatalember még valamit ráfirkantott a lapra, de ő azt már nem láthatta a záródó ajtó mögül.
+1 VÁLASZ
Samu. 2013. 04. 02. 17:35 | #3
tehát ha jól értem, marad év végén ~60 milliárd forint adózott nyeresége a vállalatnak. és most komolyan azt akarja elhitetni velem a zsidója, hogy abból nem lehet normálisan fejleszteni?
Tooni 2013. 04. 02. 17:21 | #2
Szegény Lars Ulrich most nem veheti meg emiatt az aranyberakásos billiárdasztalt a medence mellé.
fehérember 2013. 04. 02. 17:14 | #1
Fizetett politikai hírdetés a zsindexről.
-1 VÁLASZ