Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lowrider 2013. 04. 03. 09:12 | #9
Felesleges megoldást keresni egy olyan problémára, ami megoldhatatlan... Jelesül ez a "szaktanácsadás" dolog már évtizedekkel ezelőtt is így működ(hetett volna), csak akkor még a vevők nagyrésze úgy volt vele, hogy a "becsülete" többet ért, mint 50 Márka/Font/stb., ezért ahol megkapta a korrekt és szakszerű infót, ott megvásárolta. Egyébként ez az egész hercehurca - ha kiszámolja az ember - a ráfordított utazással (benzin/jegy/stb.) és nem utolsó sorban az idővel rég nem biztos, hogy meg is éri. Azt már fel se akarom hozni, hogy van olyasfajta "tudatosság" is, hogy ha valóban jól tájékoztatnak a kisboltban, akkor már csak azért is odamegyek, mert ezzel valószínűleg azt támogatom, hogy egy honfitársam teszi el a profit egy részét, alkalmaz 1-2 embert, nem pedig az éhbérért dolgoztató multihoz viszem önként és dalolva. Néhány évtizeddel előttünk járó társadalmakban az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatban is az a módi, hogy a legfontosabb szempont az, hogy helyi előállítású legyen, aztán jön az ár...
Persze tudom, hogy helyzetünkből fakadóan mi magyarok árérzékenyek vagyunk, és ez ilyen esetekben durván szemléletes, hiszen - lásd a becsület példáját - 3000 forintért gyakorlatilag bárki képes eladni magát.
És hogy miért nincs megoldás?!? Mert a pénzünk egyre kevesebb, az igényeink meg egyre nagyobbak, mert MINDEN KELL... ha meg így van, akkor az csak ilyen módszerekkel megy. :(
MecHa 2013. 04. 03. 02:12 | #8
Egyrészről érthető, másrészről eléggé furcsa hozzáállás.

Érthető mert meg kell élnie valamiből, de ezzel tényleg csak azt éri el, hogy csak az fog odamenni aki akar is valamit vásárolni. Több haszna nem lesz, hiszen aki nem akart venni semmit, ezután be se megy, sőt még attól a bevételtől is elesik amit abból keres hogy az ártatlan bámészkodó meglát valamit és megtetszik neki.

A nagy áruházak már rájöttek erre amikor beszerzési áron alul adnak el valamit. Tökmindegy hogy az veszteség, sok ember mást is venni fog ami bőven behozza a hasznot.

Ezt kicsit félresikerült ötletnek tartom. Inkább változtatott volna az üzlet profilján hogy ne csak lisztérzékeny, laktóz intoleráns, vagy cukorbeteg emberek vásároljanak (a bolt bejáratán lévő feliratokból ez kiderül) és akkor már több esélye lenne a profitra.
komcsi 2013. 04. 02. 18:38 | #7
A webshopok ki fogják nyírni az ilyen kis boltokat (hacsak nem tudnak ők is webáruházat üzemeltetni).
Neten könnyű utánanézni egy-egy terméknek, sokszor a webáruházaknál kapásból vannak vélemények más vevőktől, vagy már eleve az ár-összehasonlító oldalakon sok információt begyűjthet az ember otthonról, kényelmesen. A faszi meg jó hogy nem szed belépési díjat, végülis fizet rezsit, nehogy már melegedni járjanak be! :D
Sörfi 2013. 04. 02. 18:13 | #6
abban az esetben mi történik a vásárló 5 dollárjával, ha mondjuk nincs semmi a méretében/amit keres? egyetértek, hogy tanácsadásért és hasonlókért jár az 5 dollár, de csak azért fizetni, hogy megnézd a portékájukat? nemtom... a webshop-ok sem kérnek belépési díjat.
velem megesik, hogy egyszerűen nem találok magamnak megfelelő darabot egy üzletben. ha körbejárnék mondjuk 5 üzletet egy nap és csak egyben vásárolok, az 20 dollár kidobott pénz... nálam ezzel azt érnék el, hogy nem megyek be, vagy csak akkor, ha már előre kinéztem náluk egy terméket.
Samu. 2013. 04. 02. 17:38 | #5
teljesen jogos. befizeted az 5 dolcsit, megkapsz minden szolgáltatást amit eddig, vagy még jobban odafigyelnek rád, és vásárolsz is ott, ahol a szolgáltatást kapod! mindenki jól jár
izébigyó 2013. 04. 02. 17:03 | #4
Egy ismerősöm hasonló dolog miatt ment tönkre: jó pár hifi bolttal rendelkezett, az eladói tényleg profik voltak a témában, bejött a paraszt, mindent elmagyaráztak neki töviről-hegyire, tanácsot adtak, mit érdemes annyiból ami neki van, stb. A paraszt meg az ingyen tanácsadás után bement valamelyik "médiamárkba" vagy "elektronicsvörldbe" és megvette párszáz vagy ezer Ft-tal olcsóbban, ahol az eladók meg hülyék voltak a témában, de az áruházlánc kicsit olcsóbban tudta adni a piaci helyzete miatt.
+1 VÁLASZ
bghu 2013. 04. 02. 16:39 | #3
Teljesen jogos. A "tanácsadásért" mindenhol kérnek pénzt, ez nem újdonság.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 04. 02. 14:47 | #2
Azt írja az 5 dolllár levásárolható.... félre értetted....
Előzmény: Nope (1) +1 VÁLASZ
Nope 2013. 04. 02. 14:41 | #1
"The $5 fee will be deducted when goods are purchased."

Magyarul szarnak a pofon, azt sarcolja meg aki valóban vásárolni akar és fog is ...