Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Luflee 2007. 09. 10. 00:14 | #24
ja es az kimaradt, hogy nekunk ugy van 2 kutyank, hogy az oreg melle tavaly elott karacsonykor befogadtunk egy masikat is, mert nem eleg h kiraktak az utcara de mikor elvittuk orvoshoz, mondta a doki h fel akasztottak es valahogy ugy szabadulhatott ki, mert daganat is lett emiatt a torkaban, meg kinoztak eleg sokat. ugyhogy mikor ezt megtudtuk, nem is kerestuk tovabb a gazdajat, azota is itt ficankol. Irto halas kis allat egyebkent :)
Előzmény: gyerek80218 (22) 0 VÁLASZ
Luflee 2007. 09. 10. 00:10 | #23
Az az igazsag, hogy en nem csak tapasztalatbol tudom, h mennyit valtozott a vilag, ugyanis ovodapedagogia szakra jarok foiskolara, es van nevelestortenet cimu eloadasom is. De ami meg szamomra szembe tuno valtozas, hogy itt van ket gimnazium a kornyeken. Kicsengetnek, es a kolkok nem a buszmegallo fele todulnak, hanem a parkoloba, es minden kicsengeteskor 2 es 4 kozott dugo alakul itt ki a keresztezodesnel toluk. Tobb mint a fele kocsival megy haza, mindennap. En se voltam olyan reg diak, de nalunk csak a tehetosebbek jartak igy, 30 fos osztalyombol 5en. De ok sem minden nap. Szoval erdekes :)
Előzmény: gyerek80218 (22) 0 VÁLASZ
gyerek80218 2007. 09. 09. 21:17 | #22
Az egyik hsz-ben már írtam, hogy legalább 80%-ban a szülőtől függ a dolog. Az, hogy neked sikerült gondoznod, szeretned a kutyusod, vszleg nagyrészt a szüleidnek is köszönhető. Nade: manapság már nem úgy működnek a dolgok, mint annó.
A világ megváltozott. Nem is kicsit, sajnos. Az emberek már szinte gyereket nevelni sem érnek rá.
Ha megyek az utcán, bárhol, szinte mindíg látok egy gazdátlan állatot. Sőt, egyszer a szemünk láttára raktak ki autóból egy kis tacsit a négy sávos úttest kellős közepén a legnagyobb forgalomban. Attól még, hogy mi nem vagyunk ilyenek, sajnos mások azok. És a menhelyek meg egyre csak telnek, telnek....
Előzmény: Luflee (20) 0 VÁLASZ
yorgash 2007. 09. 09. 20:39 | #21
hát igen teljesen a gyerek nevelésétől és a gyerek intelligenciájától függ, hogy tud-e vele törődni, csak hát sokszor a szülők se képesek megítélni rendesen; mint ahogyan itt a hasábokon is már régóta megy róla a találgatás, a példák és ellenpéldák felhozatala. gyakori, hogy a gyerek is úgy érzi, hogy képes rá, de előbb-utóbb mégiscsak érdeklődését veszti, és - még ha "el is látja" már akkor is csak azért, hogy kötelességét ellássa, és nem azért, mert szereti.
de kérdem én: nem éppen az ilyen helyzetekre jó ez a macs? :D
Luflee 2007. 09. 09. 16:58 | #20
Hat ez attol fugg, hogy neveltek a gyereket. Es ha allatot vesznek a gyereknek, az nem csak a gyerek felelossege, hat a szulonek kell esznel lenni es belatni, hogy a gyerek tudja e vallalni tenyleg a feladatot vagy csak egy hirtelen fellangolasrol van e szo. Es az is szinten a szulo hibaja, ha rosszul itelte meg a helyzetet es a gyerek nem torodik hetekkel kesobb az allattal. Egyebkent meg en 9 eves voltam amikor szulinapomra megkaptam a kutyamat, es torodtem illetve torodok vele azota is, immaron 11 eve.
Előzmény: gyerek80218 (19) 0 VÁLASZ
gyerek80218 2007. 09. 08. 18:52 | #19
Az meg a másik, hogy ha 1 hét múlva megunja ezt a robot macskát, akkor az élővel is köbö u.a. történne.
De ezt sztem már írtuk is valamelyik hsz-ben.
Amúgy meg én tudnék rengeteg ellenpéldával szolgálni azzal kapcsolatosan, hogy egy 10 éves gyerek már képes ellátni egy élőlényt, ill. törődni vele. Szintén személyes tapasztalat. Nagyon kevés 10 éves képes arra, hogy hazamegy, megteszi a szükséges napi lépéseket, amit vállalt az állatkája tartásával, majd jöhet a lecke, aztán a szórakozás...
Ugyanmár...
Gyerek kikönyörgi, apuci/anyuci megveszi, majd egy hét múlva már felé sem szagol a gyerek, és az állat megy a menhelyre.

Előzmény: Lilu__cica (17) 0 VÁLASZ
yorgash 2007. 09. 08. 17:11 | #18
hát lehet hogy pénzkidobás lenne, de van más ekkora pénzkidobás is, én még lehet el is gondolkodnék egynek a megvételén ha meglátnék egyet a polcon... végülis nem olyan drága, karácsonyi ajándéknak éppen jó, mert ameddig ott vagyunk, addig a 6 éves kislány még örül neki, és jó hangulatot ad az, hogy teccik neki amit vettem, én biztonságban vagyok mára.... nem érdekel hogy 1 hét múlva már nem törődik vele xD
Lilu__cica 2007. 09. 08. 13:12 | #17
És 1 tíz éves gyerek már képes gondozni a macst, tapasztalatból tom.
Lilu__cica 2007. 09. 08. 13:03 | #16
Arra akartam kilyukadni, hogy pénzkidobás lenne megvenni 1 ilyet, h a gyerek 2 napig játsszon vele...
Előzmény: .::JunKieEQ::. (6) 0 VÁLASZ
yorgash 2007. 09. 08. 03:28 | #15
én tényleg nem értem, hogy miért kell ezt így felfújni.
ez egy egyszerű reklámhirdetés, nem pedig egy világmeghódító, piacra berobbanó őrülethez való ódai magaslatkba emelkedő dicsfényezés.
aki fikázni akarja, nyugodtan fikázza csak. egyébként szerintem a plüssállatoknál sok esetben jobb szórakozás, és marhára nem megfizethetetlen - forintra fordítva az ára úgy 10.000 - de ugye mindenki tudja, hogy a japánok általában egy picit nagyobb költségvetéssel rendelkeznek, és az árak is valamelyest magasabbak, tehát anyagi megterhelés szintjén egy 3.000 ft-os kiadással lehet ott egyenlő; és bizony szerény országunkban ennél jóval drágább plüssállatokat is találhatsz egy játékboltban, főleg ha nem a "mindenkinek-van-ilyen kategóriából, hanem a kicsit drágábból vásárolsz (például keresztszüleim, akik hát khmm "jómódúak" 12.000 ft-ért vettek egy sima plüsstigrist...)
egyébként valami ráció van gyerek hozzászólásában: tényleg nem mindenkinek van ideje megadni háziállata számára az általa igényelt törődést; esetleg ha egyedül él, és bizony nem ritka a több napos cégtalálkozó, stb. ilyenkor nincs lelkiismeretfurdalása az embernek.

a gyerekeknek szerintem - még ha akarnak is igazi házimacst - egy ideig érdekes, utána pedig talán nem kerül a "kukába"; ergo semmivel nem rosszabb mint egy Barbie-baba aminek az ára ugye néha az egekben járkál... és tényleg nincs olyan, hogy véletlenül - netántán "egyéb elfoglaltságok miatt" - kárt tesznek egy élőlényben.
ugyanakkor megeshet, hogy valaki bérházban él, és egyáltalán nem tarthat háziállatot; sőt, fokozzuk: volt egy szeretett macskája, de elköltözött a városba, persze egy bérlakásba, és nem tarthatta meg. ezért aztán fogta magát, és vett egy ilyen házikedvenc-imitációt - ha az említett valaki egy magányos, esetleg idősebb nőszemély (de akár férfi is lehet, csak ritkább), akkor lehet hogy sokat számít neki az új életmódhoz való alkalmazkodásban. és mégiscsak lesz egy macskája, noha nem igazi, de senki nem is szólhatja meg érte.
ja és persze az allergiás emberek szintén vásárolhatnak ilyeneket, mint ehogy gyerek is említette; néhányan biztos értékelik, néhányan pedig egyszerűen azért, hogy mégis csak legyen egy macskájuk, mégha egész életében allergiás is volt rá, akkor is akart egy macskát.

midnent egybevetve én látok benne fantáziát - elvégre a Sony kis kutyuskája (ha jól emlékszem Aiko a neve, de már nagyon rég találkoztam "vele") is erre az ötletre épül, még ha számtalanszor több interakcióval és lehetőséggel; de nem összehasonlítható beszerzési áron... nem mondanám, hogy az "Álom Macska" lesz "az új Japán házikedvenc" mindenkinél, de én nem tartom annyira hülye ötletnek.

no de a Green Peace legyen veletek, emberek; én elcsomagolom magam az ágyikómba.
gyerek80218 2007. 09. 07. 23:55 | #14
Óóóóóóóóóó embeeer, próbáld már meg abbahagyni a hülyeségeidet kérlek. Sztem eddig nagyon türelmes voltam, ahhoz képest, hogy nem én kötöttem beléd, és nem én írogattam mindenféle infantilis baromságot, ami szerint élinük kéne az embereknek, ne próbálj meg nevelin engem, sem pedig mást, amiket írtál, megpróbálom nem magamra venni, mert ha azt vesszük te sem látod be, hogy amit én írok, az a valóság.
Másrészről azt egy betűvel sem írtam, hogy én az általam leírt normák szerint élek.
De szitkozódj csak. Elejétől fogva levágós volt, hogy te ide csak okoskodni, és kötözködni jöttél. T...öm tele van már az ilyen emberekkel. Tele van veletek az összes fórum.

Még mindíg kitartok a legelső hsz-em mellett, az állatkínzó gyermekek, és allergiások sztem boldogan vásárolnák ezeket a robot állatkákat.
Ennyi.
Az eddigi kommentektől - mind az enyéimtől és kedves .::JunKieEQ::. kommentjeitől - elvonatkoztatva.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 09. 07. 23:42 | #13
Evolúciós holtág vagy... Tovább örökítésre alkalmatlan.... :P És hogy ezt mire alapozom, egy egyszerü gondolat megértésére is alkalmatlan vagy, csak a saját, NEM KICSIT subjektív butaságodat vagy képes szajkózni.... Kívánom, hogy élj aszerint a normák szerint, amiket az általad képviselt TÖMEG képvisel.... BIRKA.... :))))))))))))
Előzmény: gyerek80218 (12) 0 VÁLASZ
gyerek80218 2007. 09. 07. 23:26 | #12
Te hogy írtad volna? Szentimentálisod?
Engem sem érdekel hogy hogyan kéne működnie, mert én reálisan látom a dolgokat.
Én megpróbálok úgy élni, mint minden normális ember, nem próbálok népet nevelni, ahogyan te teszed.
Úgysem sikerül.
Amiket én írtam, azok tények.
Amiket te írtál, azok fikciók.
Nem ebben a világban élsz, ha azt gondolod, hogy miután azok az emberek, akik elolvassák a hsz-eidet, megtérnek, és holnaptól mindent úgy csinálnak majd, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.
Mellesleg én még mindíg a robomacsról postolok, és nem offolgatok össze-vissza. Amiket te írtál vajh kevés közük van a tárgyhoz.
Részemről vita vége. Ez az én véleményem, senkit nem kértem arra, hogy értsen velem egyet.
Jóccakát.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 09. 07. 23:17 | #11
:).... :).... :).....

Először is.... A szentimentalizmust nézd meg az értelmező kéziszótárban...... Az a fogalom amit megpróbáltál körbe írni, a romantika....
Másodszor.... Le se szarom azt, hogy a primitív(gyermeteg) emberek hogyan viselkednek..... Azt próbáltam elmagyarázni, hogy 1. ez miért rossz... 2. ennek mik a következményei... 3. Mi erre a megoldás....
Olvasd vissza amiket írtam, gondolkodjál el rajta, neked is sok hasznod származhat belőle...
Előzmény: gyerek80218 (10) 0 VÁLASZ
gyerek80218 2007. 09. 07. 22:18 | #10
Nem volt abban semmi fogalomzavar. Tökéletesen rádillik mindhárom kifejezés. Ez a hsz-ed is csak ezt bizonyítja;
"Az olyan szülő, aki nincs tisztában azzal, hogy hol tart a fejlődésében a gyereke, és olyan döntést hoz, mint pl. állatot vesz egy olyan gyereknek, aki még nincs tisztában a tettei következményével, éppen ezért még felelősséget sem képes vállalni semmiért, nos szerintem az ilyen szülő még maga is gyerek..."
Hol látsz te már ilyet?? Hogy egy szülő ilyen következetes legyen?? Ez már a múlté.
Manapság ez már nem így működik. Ezért is rukkoltak elő a japcsik ezzel a dologgal, nameg az allergiások kedvéért.
Azt pedig, hogy mit tanul meg az érzelmi fejlődése során, hogyan fog beilleszkedni a társadalmunkba, az is a szülein múlik legalább 80%-ban.
A "szentimentális" szót pedig szintén a hsz-edből éreztem ki. Érzékeny, érzelgős, hiszékeny, étetlen, gyermeteg .... ez miért is nem vág egybe?
Előzmény: .::JunKieEQ::. (9) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 09. 07. 21:58 | #9
Enyhén fogalomzavaros amit írtál... :) Az infantilis és a naív szó használata pl. rám eléggé érdekes, plána azokután, hogy a felnőtt tudatos viselkedés mellett tettem le a voksom... (Az olyan szülő, aki nincs tisztában azzal, hogy hol tart a fejlődésében a gyereke, és olyan döntést hoz, mint pl. állatot vesz egy olyan gyereknek, aki még nincs tisztában a tettei következményével, éppen ezért még felelősséget sem képes vállalni semmiért, nos szerintem az ilyen szülő még maga is gyerek....) Mellesleg a szentimentalizmus nagyon szép szó... nekem is tetszik... :) csak sehogy nem illik a környezetébe... mármint abba, amiben te használtad... :) Különben pedig, azt, hogy egy gyerek képes legyen felfogni a döntései súlyát, (pl.: hogy nem rángatjuk a kutyus farkát, mert az fáj neki) még a szocializációja folyamán meg kell tanulnia.... Azt, aki erre nem képes érzelmi nyomoréknak hívjuk.....
Előzmény: gyerek80218 (8) 0 VÁLASZ
gyerek80218 2007. 09. 07. 21:39 | #8
Naja. Amit meg te írtál az igencsak infantilis, naív. És vajh hány ilyet látsz mondjuk csak a közvetlen környezetedben? Nem egy példát tudok mondani, amikor a szerencsétlen állatot megvették a szülők, vagy elhozták valahonnan, a gyerekek jól szétnyúzták, éhezett is a nyomorult, aztán kitudja hová került, mert egyszercsak eltűnt. És bár szentimentalizmusod egekbekiált, az emberek akkor is fognak háziállatot tartani, ha nincs rá idejük. Ezt nem én akarom így, hidd el. A kissrácok pedig előbb a szüleiktől kellene hogy tanuljanak olyanokat, hogy "ne bántsd kisfiam/kislányom, mert az fáj neki" stbstb. aztán talán vehetnek a kölöknek állatot. Igenám, de bizony a szülőknek már szinte semmi idejük nincs gyereket nevelni, és pontosan ezért kap az a 6-10 éves gyerek egy érző élő állatot, amin aztán "gyakorolhat".
És akkor most írd meg, hogy akinek nincs ideje gyereket nevelni.....
De akkor is fog gyereket vállalni. És állatot is vesz majd neki. És ezt sem én akarom így.
Bár nem tudom, te mennyi idős vagy, de én már elmondhatom magamról, hogy kinőttem az "infantilis" korból.
További szép estét.

Előzmény: .::JunKieEQ::. (4) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 09. 07. 20:57 | #7
Mármint a szomszéd kutyáját/macskáját.... :))))
Előzmény: .::JunKieEQ::. (6) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 09. 07. 20:35 | #6
Attól, hogy akarja, még nem biztos, hogy érett hozzá.... Először, menjen át a szomszédhoz, és nyüsztesse azt... Foglakozzon vele... Azután esetleg....
Előzmény: Lilu__cica (5) 0 VÁLASZ
Lilu__cica 2007. 09. 07. 19:58 | #5
Tény. És egy kisgyerek nem elégszik meg egy ilyen géppel! De nem ám! Egy 6-10 éves kissrác/kiscsaj már élő macst akar!
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2007. 09. 07. 19:46 | #4
Bocsi, de szerintem amit írtál, az enyhén faszság.... Akinek nincs rá ideje, ne tartson állatot... semilyet... Minden állat igényli a törődést... A kissrácok is rengeteget tanulhatnak egy házikedvenctől, amit később kamatoztathatnak az emberi kapcsolataikban. Gondolok itt az empátiára, a törődésre, a hűségre és a szeretetre... Ha eljut valaki érzelmileg és szellemileg arra a szintre, hogy gondoskodjon valakiről, vagy valamiről önzetlenül, annak minden esélye megvan arra, hogy értékes embernek tartsák a környezetében élők....
Előzmény: gyerek80218 (3) 0 VÁLASZ
gyerek80218 2007. 09. 07. 18:32 | #3
Belerúgnál? Akkor te bizonyára nem vagy allergiás semmire. Naigen, és még azok számára is ideális házikedvec lehet, akik nem érnek rá, vagy nem akarnak almot pucolni, stb. Sztem nem rossz ötlet.
Nameg a sok kiskölök, akinek anyuci és apuci venni akar valamit, amivel elvan, nem az élő állatokon éli ki szadista hajlamait, bár én még ezeket a gépeket is sajnálom...
iZeMiZe 2007. 09. 07. 16:49 | #2
Szívesen belerúgnék:D
varazs 2007. 09. 07. 14:50 | #1
Jajhh, de ronda! De legalàbb nem kell macskakoszt takarìtani utàna..