Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 24. 08:44 | #28
Ehhez képest a valóság:


"Rasszista támadásoktól félti a nagykövet az Angliában élő román (?) munkavállalókat (?)

Az Angliában élő románokat félti Ion Jinga londoni román nagykövet. Január elsejétől már korlátozás nélkül mehetnek románok munkát vállalni Londonban, és a nagykövet szerint megalapozatlan vélemények hangoztak el arról, hogy a románok elárasztják majd a szigetországot.
A The Daily Telegraph internetes oldalán megjelent cikkében úgy fogalmaz, hogy ezek a támadások növekedéséhez vezethetnek. Szerinte a románok egyre inkább úgy érzik, hogy diszkriminálják, másodosztályú EU-állampolgároknak tekintik őket. "A gyújtó hangú vélemények szélsőséges esetben faji alapú támadásokhoz is vezethetnek" - állítja. Ion Jinga példaként két huszonéves, Brightonban élő román esetét hozta fel, akiket egy buszmegállóban támadtak meg, miután hallották, hogy románul beszélnek. A párt előbb megkérdezték, hogy hova valósiak majd "******* Kelet-Európaiaknak" nevezték és megrugdosták őket. A sussex-i rendőrség is megerősítette, hogy faji alapú volt a támadás.
A nagykövet szerint felesleges a román munkavállalóktól félni, ugyanis aki akart már rég valamilyen EU-s tagországban dolgozik. A román munkaerőexport közel van ahhoz, hogy teljesen kimerüljön - fogalmazott.
Becslések szerint 90 ezer román dolgozik jelenleg a szigetországban. A Nemzetgazdasági Minisztérium nemrég nyilvánosságra hozott becslése szerint 300 ezer magyar munkavállaló van Angliában.
(Origo)



Más szemében a szálkát is, a magáéban a gerendát sem:

"A lengyel nőitenisz-válogatottnak is bemutatkoztak a zsidók: lekatolikuskurvázták őket Izraelben

Ideges hangulatban hagyta el Izraelt a lengyel nőitenisz-válogatott, miután játékosait katolikus kurvának nevezték a helyi szurkolók az eilati Fed-kupa-találkozón. A mérkőzés utáni sajtótájékoztató másfél percig sem tartott a rendkívül fagyos légkörben.

Alig több mint egy percig tartott a lengyel Fed-kupa-válogatott sajtótájékoztatója az Izrael ellen aratott idegenbeli győzelem után. A lengyel Gwizdek24 szerint a játéknap közben a hazai drukkerek durván sértegették a lengyel csapatot, melynek játékosait többek között katolikus kurvának nevezték. (És ezt csinálják kb. mindenkivel, aki nem zsidó, de őket persze nem szabad bántani, amint ez a bennünket "büntető" FIFA-döntésből is kiderült - a szerk.) A lengyelek ezek után eleget tettek kötelezettségüknek, vállalták a meccs utáni sajtótájékoztatót, de abban nem volt sok köszönet. Az újságírók először két kérdést tettek fel a mérkőzésre vonatkozóan, a láthatóan ingerült Agnieszka Radwanska mindkettőre a lehető legrövidebb, semmitmondó választ adta (Örülök, hogy nyertünk; Csak a játékomra koncentráltam).

A harmadik kérdésből lett az utolsó. Egy újságíró emlékeztette a lengyeleket, hogy két évvel ezelőtt is hasonló körülmények közt játszottak Izraelben, majd megkérdezte Radwanskát, hogyan érzi magát most. "Tökéletes nap volt" - mondta szarkasztikusan a játékos, majd mindenki belátta, hogy jobb véget vetni a kínos beszélgetésnek.
Az ugyancsak az asztalnál ülő Urszula Radwanska és Tomasz Wiktorowski szövetségi kapitány egyetlen szót sem szólt egész idő alatt.
A találkozót 2-1-re Lengyelország nyerte."


Előzmény: sahinel (22) +1 VÁLASZ
McRommel 2013. 02. 23. 11:44 | #27
A bicskanyitogatós posztoktól most jutottunk el a detonátorélesítős posztokig.
Novák Péter, Edler Eszter, sok ember megjegyezte a neveteket és ha van igazság, nektek annyi.
nagydee
nagydee 2013. 02. 22. 23:37 | #26
2. nem tudom mit akartak volna. csak sejtem, de szerintem te sem gondolod, hogy nem lett volna anyázás/zsidózás.
Én csak azt tudom, hogy jár ilyen mérkőzésekre szurkolni egy csomó olyan ember is, aki nem érzi szükségét annak, hogy zászlót lengessen, vagy magára akasszon, fejére tekerjen. (ettől egyébként különösen hányok, mert a jó édes anyukája kendőcskéjét tekerje a fejére, ne a Magyar Zászlót! szerintem) úgyhogy úgy gondolom lehet szurkolni zászló nélkül is. ez ezért nem egy messzi távolban játszódó mérkőzés, ahol a csapat nem látja a sok külföldi között a magyarokat zászló nélkül.
szerintem, aki zászló lengetés nélkül inkább nem szurkol, annak a szurkolás nem azt jelenti, hogy biztatja a csapatát, hanem valami mást.
Élien 2013. 02. 22. 20:52 | #25
Már az első mondat faszkalap!!! :)
'A Szolnoki Olaj KK szerdán magabiztosan legyőzte az izraeli Hapoel Unet Holon (81-66) kosárcsapatát az EuroChallenge 2. csoportkörének 5. fordulójában."
Előzmény: nagydee (20) +1 VÁLASZ
Élien 2013. 02. 22. 20:48 | #24
7sleeper 2013. 02. 22. 20:28 | #23
soha nem a zászló hibás

bekiabálások azért vannak, mert tilos pl. zsidózni (de zsidózás az is a félkegyelműek szerint ha zsidóról annyit mondanak, hogy zsidó..). amíg nincs olyan szólásszabadság mint nyugaton (volt) addig nem kéne beletaposni az emberek szájába, meg eltaposni minden nemzeti érzelmet. ha ezt nem értik meg izraelben, akkor nem kell őket többet meghívni pl. barátságos mérkőzésekre. az összes többi sportot meg játsszák zárt kapuk mögött eleve ha már annyira muszáj játszani. és akkor nem lesz se bekiabálás, se teketlenkedés.

még le se írom ezt a ondatot, máris elképzelhetetlen:
izraelben nem engedik bevinni az izraeli zászlót egy sporteseményre
mert sérti a vendég csapat érzékenységét - és ehhez az izraeli rendőrség asszistál

magyar rendőr.. az persze a hülye fejüket.. magyar rendőr. az ha követné is a parancsot, legalább magára terített volna egy magyar zászlót, és hátatfordítva "biztosította" volna az eseményt, ahonnan az összes bennmaradt mamlaszt előbb kizavarja.. azok is gondolom "megvettükajedjetbérletünkvan"..
sahinel 2013. 02. 22. 16:47 | #22
Idekinn ha rassszista beszólásod van és bizonyítani tudják, kamerák mindenhol, stb akkor elítélnek és mész a börtönbe. Ez megoldás lehet bizonyos helyeken.

De szerintem ez a szólásszabadság, véleménynyilvánítás ellen van ha nem csak bizonyos eseményekkor kötelező hanem folyamatosan. Mégha ellene is vagyok a rasszizmusnak, ha én kimondhatom a gondolataimat akkor ő is. Persze nem provokálni kell más ország polgárait.

Az ilyen lépések rasszizmusra sarkalják a normális embereket is mivel nemzeti jelképről van szó.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 02. 22. 14:46 | #21
1. Idejön egy másik ország klubbcsapata és azt mondja, hogy a hazai zászló ne lehessen a nézőtéren, mert csak... ha tényleg lenne azon a zászlón valami ténylegesen zsidókat sértő dolog, akkor még meg is érteném. De ilyen miért lenne?! Így viszont csak szimpla tahóság, amit a vendégcsapat megengedett magának, függetlenül attól, hogy zsidó, szlovák, német, vagy mexikói.
De végül is nézzük pusztán a sport részét... két csapat összemérte tudását, győzött a jobb és kész. Minden körítés, zászlók, érzelmek nélkül. De én pl.: pont ezért nem tudok szurkolni egy spanyol, olasz, angol focicsapatnak sem, mivel nincs semmi amiért érzelmileg is kötődnék pl.: Barcelonához.

2. A szurkoláshoz hozzátartozik a zászló, a dalok, a jó hangulat. Az anyázás és zsidózás nem, viszont biztos, hogy a helyi ultrák mindenképp zsidózni és anyázni akartak a meccsen? (Ezt nem tudom, hogy a helyi ultrák mivel készültek volna a meccsre). Valahol érthető, hogy kivonultak, hiszen a vendég csapat kérésére egy nyomorult Magyar zászlót nem vihettek be magukkal.... de menjünk tovább... itt volt ez a bizonyos focimeccs: Magyarország - Izrael. Kb.: 10-15ezer nézőből 300-400 volt akik voltak olyan ostobák, hogy csak a "zsidózás" ment nekik teli torokból. Na erre most a köv. meccs. zárt kapus lesz. Akik pedig tényleg szurkolni akarnak, azokkal most jól ki lett...

Szóval egyszerűbb lenne a világ, hogy ha bármilyen sporteseményen izraeli csapat az ellenfél, akkor inkább ne is menjen senki szurkolni, mert majd csak a baj lesz belőle.
Példa: Dánia - Izrael meccs: kimegy a Dán szurkolók közé kb.: 50 rivális csapat által felbérelt huligán, akik csak a zsidókat szidják egész meccs alatt. A Dán csapatot jól megbüntetik (stadionbezárás, pontlevonás... stb.) Miközben a rivális Finn csapat áll az akció mögött, akik ezzel előnybe kerülhetnek a Dánokkal szemben.
Fair ez így???
Biztos létezik értelmesebb megoldás is!

Előzmény: nagydee (17) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 02. 22. 14:34 | #20
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: komcsi (18) -5 VÁLASZ
k.zsolti 2013. 02. 22. 14:32 | #19
Nem, neked teljes mértékben igazad van, a sport történelemben csak ez a fontos. Volt már ilyen a t?rténelemben és sajnos lesz is.
U.I.: grat a csapatnak.
Előzmény: nagydee (17) -2 VÁLASZ
komcsi 2013. 02. 22. 14:24 | #18
"nyertünk, és ezt az aprócska tényt, senki, még csak meg sem említi."

Idézet a cikkből: "A mérkőzést az Olaj nyerte, mi magyarok ennek ellenére, egyik legnagyobb vereségünket szenvedtük el."
Előzmény: nagydee (17) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 02. 22. 14:13 | #17
[Komment megjelenítése...]
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 02. 22. 12:43 | #16
Az itt a fő probléma, hogy akik annyira elitélik a rasszizmust, kireksztést és hasonlókat, azok ilyen esetekben kussolnak. Pedig hiába érte a zsidókat anno a holokauszt, attól még közöttük is terem legalább annyi tahó paraszt, mint a vonulgatós gárdisták között.
A tahóság nemzetiségtől és származástól független, csak nincs aki ezt észrevegye :(
+3 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 22. 12:16 | #15

No, ha bírja még a gyomrod, nézd meg ezt! De vigyázz, nagyon durva, ha valaki ennyire gyűlöli a nem zsidókat:

http://www.facebook.com/eszter.edler?ref=ts&fref=ts
Előzmény: cintula (9) 0 VÁLASZ
KillHates 2013. 02. 22. 11:13 | #14
"Az oké, hogy hagyjuk, hogy a fejünkre sz@rjanak, no de azt is hogy azt szétkenegessék?"
+1 VÁLASZ
k.zsolti 2013. 02. 22. 11:09 | #13
Nem felháborodni kell ezen, hanem elszomorodni. Egy parányival önérzetesebb (tökösebb, mivel önérzetből van elég, néhol még sok is) régióban megmosolyogták volna őket ,mármint magát az ötletet. Barátság megmarad.
ginobacsi 2013. 02. 22. 10:55 | #12
FELHÁBORÍTÓ! ha olyan szar ez az ország akkor mi a f.szt keresnek itt??....
neophyte 2013. 02. 22. 10:08 | #11
Hát ezaz! A zsidók a cigányokkal kézenfogva fosztanak ki bennünket és még mi vagyunk a rasszisták meg az antiszemiták?!?! hagyjukmáááár....
Ráadásul ez a cikk is olyan mértékben feldühít, h ... ÁÁÁÁhhh, inkább le sem írom, amire gondolok!
Előzmény: fehérember (10) +1 VÁLASZ
fehérember 2013. 02. 22. 09:36 | #10
Kíváncsi lennék izraelben mi lenne fordított esetben....eleve mit keresnek itt?....ja hogy lopni járnak ide...
cintula 2013. 02. 22. 09:35 | #9
Ettől a hírtől meg a barikádos fb kommenttől erősen hányingerem lett.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 02. 22. 09:24 | #8
Hö...?
Előzmény: hawkeye (5) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 02. 22. 09:16 | #7
kóserlabda..
+3 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 22. 09:16 | #6

Egy kis adalék, hogy "ők" mit gondolnak rólunk...

http://barikad.hu/szar_magyarokat_fenyegetett_az_izraeli_ferfi


hawkeye
hawkeye 2013. 02. 22. 09:15 | #5

Ezt nem is kellett volna leírnod! Kommentjeid alapján már ismerjük kritikátlan kötődésedet hozzájuk... :(
Előzmény: .::JunKieEQ::. (2) 0 VÁLASZ
Tóth József 2013. 02. 22. 09:07 | #4
Erre csak azt tudom mondani, hogy a b.... k.... a......! Eddig nem bántottam Őket, de most már elegem van. Menjenek a francba.
+1 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 02. 22. 08:47 | #3
Kíváncsi vagyok a túlbuzgó jogvédők erre mit mondanak. :)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2013. 02. 22. 08:43 | #2
Ideje volna kiutasítani az összes izraeli állampolgárt.... az ő érdekükben.... (Nem a zsidósággal van van bajom)