Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
nagydee
nearo 2013. 02. 21. 21:56 | #32
BME-VIK-es lista... ezen nagyon felröhögtem :D
http://www.bmeme.hu/post/2382/hk-listaja-a-vik-es-lanyokrol-by-szedjani
bungle
bungle 2013. 02. 21. 11:36 | #31
„Hátulról dugható”, „egérarcú” - a SOTE-ról jött az újabb hallgatói lista
http://hvg.hu/karrier.oktatas/20130220_ujabb_hallgatoi_lista
7sleeper 2013. 02. 20. 21:00 | #30
mindehhez nem kell semmilyen "negatív" lista

egyébként sem egy lista rossz, hanem az aki felhasználja rossz célokra
ebből következően
bármiféle listázás (mégha központilag is rögzítettek volna pártszimpátiát, származást is) hiszterizálása felesleges

ha valaki csak gondolja, hogy "MTK szurkoló, de amúgy refi lány"
és ennek alapján dönt bármiről is az illető hátrányára vagy előnyére
az ugyanaz a helyzet, csak írás nélkül

nem attól lesz rossz és elítélendő valami mert leírják, listába foglalják (ha megtették egyáltalán, pláne "hivatalból")
Előzmény: bubi66 (29) 0 VÁLASZ
bubi66 2013. 02. 20. 20:27 | #29
erre válasz .
Előzmény: 7sleeper (23) 0 VÁLASZ
bubi66 2013. 02. 20. 20:26 | #28
Minden megkérdezett azt mondta, hogy a HÖK nagyon népszerűtlen az egyetem hallgatói között. Egy 23 éves lány szerint "a HÖK-ösök intézik a kollégiumi helyeket és a szociális támogatásokat, amit egyértelműen pártszimpátia alapján osztogatnak, a lista hátterében is ez állhatott". Egy másik, szintén 23 éves lány szerint a HÖK működése hasonló, mint a maffiáé: saját lekötelezettjeiket, kiválasztottjaikat juttatják helyzeti előnybe, "miközben az egyetem jó hírét viszik vásárra".


http://www.origo.hu/itthon/20130220-eltes-diakok-a-hok-listabotranyrol.html
bubi66 2013. 02. 20. 17:47 | #27
Igazából nem is azzal van a probléma , hogy mi van a listában , meg hogy fogalmazzák meg hanem magával a listával . Ugye aki ismeri a történelmünket , hogy sok problémánk a listákból indultak ki . És nem csak a zsidó listákra gondolok , hanem az abból egyenesen következő másik listákra a kulák listákra a kitelepítések listájára amik a másik oldalon íródtak és az elszenvedők is a másik oldalról voltak . Fel kellene már ismernünk , hogy a listák mindig ide vezetnek . Egész biztos vagyok abban , hogy a most belistázott oldalon is készülnek már a listák amikbe azok kerülnek akikről most kiderült , hogy listázták a hallgatókat és ha valaki azt gondolja , hogy a politikai széljárás már a további évszázadokban nem fog változni az országban .... hát az enyhén szólva is gyengeelméjű .


A másik vetülete a dolognak amiről itt nem esik szó , mivel az itt kommentelők vagy megkérdőjelezik , vagy elbagatelizálják , mint te is az az , hogy akiket belistázták azoknak vannak szüleik is és talán egy egészséges családban a 18 -22 éves gyerekek iránt a szülők éreznek felelősséget ( mondom egészséges családban ) és azért ha az én egyetemista lányomról írta volna az egyetem " választott vezetője " még ha hallgatói önkormányzati is ... hogy " dugnivaló ribanc ( nem biztos hogy pontosan idézem ) vagy hogy csúnya zsidó feje van .... hát valahogy szívesen a szemébe néznék , és megkérdezném , hogy ugyan már , mi alapon teszed ezt és milyen alapon ítélsz te meg bárkit is .

Nekem szerencsére fiam van és nem az eltén meg már végzett is , de képzeld magad abba a helyzetbe , hogy a te lányod vagy fiad járt ebben az időszakban a jelzett intézménybe és mondjuk tudod róla , hogy nem csont jobbikos .... akkor valószínűleg a te gyerekedet is valami hasonló módon listázták be .

Úgy gondolom , hogy a többség nincs ebben a helyzetben , mert olyan korúak , hogy ekkora gyerekük legyen és ezért nem érzik ennek a dolognak a súlyát . Erre majd akkor jönnek rá , hogy ha az ország ezen az úton halad tovább és a listázást úgymond ... konszolidáljuk , elfogadjuk és teljesen természetes lesz , hogy egy ember értékét nem a tudása és egyéb kvalitások alapján ítéljük meg , hanem , hogy melyik listában és milyen megjegyzésekkel szerepel .

A legjobb úton haladunk e felé és igazából most értek egyet azokkal akik miután elvégzik az egyetemet már húznak el is ebből az országból és vissza se néznek , mert ők már látják ennek a listázásnak a lényegét . Itt marad a mi korosztályunk , mi még éltünk diktatúrában , ha lájtosban is és nem is túl sokat , de tudjuk , hogy hogy kell kussolni , meg ezt a 20- 30 évet már kibírjuk , meg maradnak akik a normális versenykörülmények között úgy is csak lúzerek lennének itthon meg politikai pályán nyerők , mert listázni meg mellébeszélni kitűnően tudnak és szép lassan leépítik az országot egy közép afrikai diktatúra szintjére .


Kölcsey sorával meg nem értek egyet .

Mert nem csak a múltban bűnhődtünk hanem a jövőben is fogunk .


Előzmény: ismeretlen (24) 0 VÁLASZ
nearo 2013. 02. 20. 17:33 | #26
vedd már észre a poént... pfff ezért tart itt ez az ország ;)
Előzmény: kenny0101 (20) 0 VÁLASZ
dettybee 2013. 02. 20. 16:27 | #25
Ejnye HÖK, ugrálunk-ugrálunk? Mindjárt előkerül valami csúnya dolog rólatok. Azt hallottátok a hírekben, hogy "felajánlották" a csajnak, hogy beviszik a rendőrségre a rendőrautóval? Utólag még hozzátették, hogy így nem került pénzébe? Megy itt az egyetemisták legyalázása.. üzent Viki, hogy elég volt a pattogásból, ideje beállni a sorba.
ismeretlen 2013. 02. 20. 15:11 | #24
Hát ilyen szempontból valóban gyenge a fantáziám, de örülök is neki. Valahogy nincs az agyamban, hogy ha egy párt katonája lennék, hogy győzném meg, vagy tipornám el az embereket.

Na de a csúnya biciklis csaj, vajon milyen kategóriába esik náluk, ezzel a besorolással mit lehet kezdeni? Nem kap támogatást biciklire? Vagy nem írok neki látatlanban e-mailt mert csúnya? Nekem ezek a fajta megjegyzések furcsák, persze ha tudom, hogy kommunista (csak a példa kedvéért), akkor jól megjegyzem, de a szívós alternatív köcsög, vagy a néptáncos...
Előzmény: bubi66 (19) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 02. 20. 14:50 | #23
a kulcsszó a "fantázia"..
Előzmény: bubi66 (19) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 02. 20. 14:38 | #22
és már azt is azért hozták le, mert lelepleződött a HAHA
valamivel meg kellett indokolni az USA-ból pénzelt balliberális hallgatói tömörülést..
a kommunisták is a fasisztaveszély miatt állomásoztak itt ideiglenesen a szovjet csapatokkal egyetemben

amúgy lehet valóságalapja a küllem és világnézeti besorolásosdinak is (olyan gyógypedovis tempó, és stimmelne is)
de annak nagyobb az esélye, hogy két oszlopnyit utólag beleirkált valaki
a neves, címes lista kikerülése a hök sara, a hozzáirkálás meg azé aki elkövette (simán lehet az atv is)

(elvégre mi értelme van netről kiszedegetni az infót, főleg személyes megismerés után?)
/és ki érdekel, hogy "katolikus"-e nő és főleg ki ír katolikust vallásos helyett..
jahogy ha vallásost ír akkor nem elég nyilvánvaló, hogy listázó(!) jobbikoskkal teli az egyetem a rettegők szerint/
Előzmény: Csolt (4) 0 VÁLASZ
GreenHell 2013. 02. 20. 12:40 | #21
kb magasról szarok rá, hogy hol tart az ország, meg hogy az eltén hányan meg mit tanulnak, sok sikert kívánok azoknak londonban akikből nem lesz politikus
Előzmény: kenny0101 (14) 0 VÁLASZ
kenny0101 2013. 02. 20. 12:04 | #20
köszönöm hogy ennyit tudtál kivenni a hozzászólásomból(a legjelentéktelenebb részét) miközben valószínűleg a mondanivalóját sem érted, tudod ha ennyire lenne mindenki okostojás mint én nem írtál volna egy ilyen építő kommentárt.
Előzmény: Nascor (15) 0 VÁLASZ
bubi66 2013. 02. 20. 10:51 | #19
...vagy nem veszem fel a koleszba , vagy nem kap ilyen -olyan pénzügyi támogatást ...... vagy ha még nevelhető akkor mellé teszek valakit aki átneveli az én politikai , világnézeti képemre ..... gyenge a fantáziád .
Előzmény: ismeretlen (16) 0 VÁLASZ
lorem_ipsum 2013. 02. 20. 09:00 | #18
Purple
Purple 2013. 02. 20. 08:42 | #17
Itt valaki nagyot kamuzik. :D És az a baj, hogy mindkét oldalról simán el tudom képzelni...
+3 VÁLASZ
ismeretlen 2013. 02. 20. 08:23 | #16
Még jó, hogy nem mentem gólyatáborba, így nem tudtak belistázni sehova. Ha ezt valaki viccesnek szánta, mármint a listán szereplő jellemzéseket, hát nem tudom, szerintem nem vicces, tipikus ilyen egyetemista humor. Ha valaki komolynak szánta a listázást magát, akkor nem értem, hogy mit lehet ezzel elérni? Mi haszna van egy ilyennek, hogy tudom, hogy melyik hallgató milyen. A jövőben nem hívom el a pártgyűlésre? vagy ha hatalomra kerülök, akkor majd jól meg lesz a neve és nem osztok neki zsíros állást? Vagy éve elején belistázzuk a gólyákat, és amelyik libsi, bibsi, ratyi azzal nem is fogok barátkozni 5 éven keresztül? Vagy nem veszem fel a Hökbe, mert gyorsan megnézem mi szerepel a listán és ha discós buzi libsi akkor inkább kitagadom nehogy beépüljön? És basszus már egy HÖK is csak a politikáról szól? Sehol semmi nem működik anélkül, hogy beleszólna a politika, illetve politikai síkre terelnék?

Az mondjuk furcsa de nem meglepő, hogy egy politikai réteg, már megint egy helyről jön, ahogy az orbánék is mittomén melyik kollégium tagjai voltak, de közben meg naná hogy egy helyre járó, hasonszőrű emberek egymást okítják, hergelik, és egy brancsot fognak alkotni. És persze, hogy a jobbik fiatal gárdája ugyanonnan indul. így lehet egymást támogatni, illetve olyan emberekkel kell körül venni magunkat, akik ugyanonnan indultak. A veszélyes csak az, hogy esetleg tudhatnak rólunk egy-két dolgot.

Na ezt a cikket és a mögötte álló igazságot se fogjuk kibogozni azt hiszem.
Nascor 2013. 02. 20. 07:28 | #15
Hihetetlen, hogy mindig akad egy okostojás, akinek bármiről az jut eszébe, hogy ezért tart itt ez az ország.
Pffffii... Ezért tart itt ez az ország.
Előzmény: kenny0101 (14) 0 VÁLASZ
kenny0101 2013. 02. 20. 00:00 | #14
Talán eltés voltál/vagy hogy ennyire otthon vagy a hallgatói légkörben? Tudtad hogy a cikk a BTK HÖK ről szól és nem az ELTE-ről mint egyetemről, hanem csak egy egyetemi kar kis csoportjáról? Tudtad hogy az egyetemen 8 különféle karon folyik az oktatás? És esetleg gondoltál arra hogy az egyetemi hallgatók 90% sosem került kapcsolatba a ploitikávall? Miért menne valaki a TTK ra biológiát, fizikát tanulni? Azért hogy általad említett politikus legyen? Hát nem hinném.... Milyen alapon általánosítod lealázó feltevéseid egy több tízezer hallgatót számláló egyetemmel szemben? Gondolkoztál már azon hogy mi lehet más egyetemeken mert igen Magyarországon van egy pár belőle milyen színvonal lehet ha állításod szerint a talán legjobban keresett és közel legjobb színvonalú felsőoktatási intézmény ilyen szinten van?
Ezért tart itt ez az ország ahol tart, az alaptalan vádaskodások miatt, foglalkozna inkább mindenki azzal ami körülötte van és amiről tud is valami, nem csak meglátni egy sajtó által kicsit átformált híresztelést/"hírt" és egyből általánosítani az egészet...
Azért remélem válaszolsz...
Előzmény: GreenHell (7) +4 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2013. 02. 19. 23:52 | #13
...mócsingos a haja. Ékezet lemaradt.
Előzmény: Equem (11) 0 VÁLASZ
komcsi 2013. 02. 19. 23:48 | #12
"Sokat olvasó cigánylány"? Ezek még nem láttak szoliban dolgozó unatkozó csajt? ;)
Equem 2013. 02. 19. 23:35 | #11
A posztképen az utolsónak mi a vége?? áá :D
Stickhorse 2013. 02. 19. 23:31 | #10
Vagy hogy máshogy fejezzem ki - így magamra reflektálva:

Én vagyok az egyetlen, akit hidegen hagy, hogy 3-4 HÖK-ös suttyó milyen kis öncélú listát írogat a szórakozására? Mit tudnak ártani vele? Nem vesznek be a kis gittegyletükbe, meg "ratyinak" gondolnak? És? Ez legyen az összes listázottnak a legnagyobb baja...

Úgy van kezelve lassan ez az egész HÖK-HÖOK rendszer, mint valami egyetemi maffia-atyaúristenek...
Előzmény: Stickhorse (9) +2 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 02. 19. 23:21 | #9
Egyetemi köröket ismerve simán el bírom képzelni, hogy valami komolytalan dologról van szó, de tegyük fel, hogy nem...

1. Ha valóban netről szedték össze, nem hiszem, hogy a Facebooknál, meg hasonló oldalaknál tovább jutottak, hiszen máshol elég nehéz azonosítani a felhasználókat. Namármost innentől kezdve az ilyen közösségi oldalaknak van egy adatvédelmi szabályzata, amibe mindenki beleegyezik, ha elolvassa, ha nem, ami gyakorlatilag egy hivatalos 2 oldalú szerződésnek tekinthető, tehát jogilag nem tudom, milyen adatvédelmi problémákról beszélünk. Ha nyilvános a profilod, szokj hozzá, hogy látnak rólad mindent... A méltóság megsértése már más kérdés, függetlenül attól, hogy eredetileg nem nyilvános dokumentumokról beszélünk, így nem tudom, hogy ki előtt lett megsértve a méltósága az érintetteknek...

2. Ha nem netes adatok, hanem a gólyatábor bejáratánál faggatták az érintetteket, akkor veregesse meg a saját vállát, aki válaszolt...

3. Mi van akkor, ha jobbikosok a HÖK-ösök? Mi van akkor, ha toborzásra is használhatták a listát? Ne legyünk már álszentek.

4. Baromi liberális vagyok, de az, hogy a zsidó közösségek egyből elkezdik verni a nyálukat, az már kiveri a biztosítékot. A zsidóság kezd egyenlő lenni a vallási homoszexualitással, már elnézést. Fele ennyi ember nem foglalkozna az egész témával, ha nem éreznék magukat okkal-ok nélkül sértettnek, és nem adnának ennek hangot a lehető legtöbb formában...

Összességében: cirkusz...
RockerBandy 2013. 02. 19. 22:51 | #8
Propagandának viszont nagyon jó, mert az ATV-t néző néni csak azt látja, hogy na megint a Jobbikkal van a baj, és szegénynek lövése sincs arról, hogy ezt tíz másodperc hamisítani.
Előzmény: lorem_ipsum (6) +3 VÁLASZ
GreenHell 2013. 02. 19. 22:48 | #7
[Komment megjelenítése...]
-7 VÁLASZ
lorem_ipsum 2013. 02. 19. 22:45 | #6
legegyszerubb azt hamisitani :) semmi bizonyitek nincs ra egy egyszeru tablazatnal, hogy azt tenyleg az es akkor allitotta elo, mint ami ott szerepel.
Előzmény: Samu. (3) 0 VÁLASZ
RockerBandy 2013. 02. 19. 22:38 | #5
Igen, én is azt érzem, hogy erősen kihangsúlyozzák, hogy a jobb oldali értékrendűeket pozitívnak, a bal oldali értékrendűeket negatívnak állítják be. De felerősítve mindkettőt. Mintha megint gonosznáci veszély lenne
Előzmény: Csolt (4) +3 VÁLASZ
Csolt 2013. 02. 19. 22:29 | #4
Pár napja megjelent egy cikk az Indexen, hogy a JOBBIK a legnépszerűbb párt az egyetemisták körében, valamivel kompenzálni kellett ezt.
+7 VÁLASZ
Samu. 2013. 02. 19. 22:28 | #3
egyszerű, meg kell nézni az utolsó módosítás dátumát. ha ez tegnap, akkor ki és mit akar bizonyítani? ha ez 3 éve történt, akkor van némi esély arra, hogy bármi is igaz ebből.
Előzmény: Porcelanbaba (1) 0 VÁLASZ
lorem_ipsum 2013. 02. 19. 21:55 | #2
folyik a megosztas
Porcelanbaba 2013. 02. 19. 21:00 | #1
Simán el tudom képzelni, hogy készítettek ilyeneket, pláne azok után, hogy hadovál olyanokról, hogy bárki beleírhatott. Már itt sántít. Egy ilyen sima táblázat létrehozása és kitöltése se nagy kunszt, nagy jó dolgukban, napi x órában úgyse dolgoztak folyamatosan, ergo idejük is volt bőven ilyenre. Főleg, hogy iwiw, facebook alapján már lehet mindenkiről írni valamit.