Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2013. 04. 29. 13:29 | #28
Ózd: szellemgyár, Jobbik-menet és harmadik világbeli nyomor - hangos képriport
http://hvg.hu/nagyitas/20130426_Ozd__Hangoskepriport
ismeretlen 2013. 02. 19. 07:28 | #27
Én ismerek párat, akik boldogan dolgoznak minimálbérért is, de ők más népség, tiszták, értelmesek és még tisztességesek is, és még ők is utálják a többi cigányt, legalábbis a gettó/putri cigányokat.
Előzmény: kicsicece (26) 0 VÁLASZ
kicsicece 2013. 02. 19. 06:03 | #26
Igazából ez már meg is történt, Magyarország lett a kiválasztott ország 30 évvel ezelött, azóta se változott semmi :D

Amúgy nem tudom mennyire igaz a cikk, nehéz elképzelnem a sztereotípiákból, meg a tapasztalatokból kiindulva, hogy van még cigány, aki valóban dolgozni szeretne és tisztességesen szeretne megélni.
Előzmény: kissfreezer (17) 0 VÁLASZ
TeeJay
TeeJay 2013. 02. 19. 02:51 | #25
mivel édesanyám Ózdról származik, nagymamám pedig mai napig ott él így sokat utaztunk busszal autóval Farkaslyukon át és amit itt írnak tényleg igaz. bár még "csak" 28 vagyok de gyerek korom vagyis a 90-es évek eleje óta így emlékszem erre a településre mert onnantól indult be ez a nincstelenség ahogy bezárt a bánya. ha látnátok a házakat meg a lakosságot csak pislognátok. Eger felől Ózdra Farkaslyuk amolyan elő szőnyegként bemutatja a nincstelenséget. Ózd sem volt jobb bár mostanság már eléggé felzárkózott de sem a város sem a környezete nem fogja sosem feldolgozni, hogy megszűnt a kohászat mivel gyakorlatilag az egész város és a környéken 30-50km-es körzetben minden arról szólt. nekem meséltek a mai gyár területén dolgozó emberek olyat hogy 4 műszakban éveken keresztül napi 50ezer ember járt oda dolgozni volt aki Hevesaranyosról ami bő 40km-re van Ózd-tól és az akkori közlekedéssel tippre másfél óra lehetett csak az oda út... biztos megérte mert kellett ez ember és fixen termelték az acélt márpedig az folyamatos munkarendet követelt így nem állhatott le sosem a termelés.
nekem nagyapám hengerész volt a finom hengerműben, és bizony annak idején jó béreket kereshetett az aki a kohászatban dolgozott úgyhogy érthető hogy minden környező településen oda mentek munkát vállalni.
Farkaslyuk alig pár km-re van az ipari parktól, a kohászathoz kellett a szén bőségesen de ahogy az is megszűnt így a bányát is bezárták, nem csoda hogy akik itt telepedtek le nem tudtak mihez kezdeni. Ózdon és környékén nincs turizmus nincs mezőgazdaság és már ipar sem, valljuk be manapság így nem igen lehet megélni...

sajnálom őket mert nem tehetnek róla hogy valakik úgy intézték hogy szűnjön meg a kohászat és ezzel együtt eljött a pusztulás de majdcsak kilábalnak belőle. sokan Ózdról és környékéről is Egerbe járnak dolgozni mert kb. 1óra alatt meg lehet járni busszal, kocsival 45perc is elég akár. én mindig is szerettem a várost, részben onnan származom, 3. otthonom Eger és Bp. után és mivel rokonaim maradtak ott így még sokáig fogom látni lesz-e javulás vagy sem.
bevallom őszintén amire gyerekkoromból emlékszem és amit ma látok már az is nagy változás és szívesen néztem a 40-es 50-es években készült képeket a városról és környezetéről.
+1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 02. 18. 22:25 | #24
Nem hiába mondjak, hogy béke Nobel díjat kapna az, aki ezt a problémát megoldja és szerintem is megérdemelné. Ez a "cigány kérdés" egyre sürgetőbbé válik.
Előzmény: AVIREX (23) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 02. 18. 22:16 | #23
Csak az a gáz, hogy ezek olyanok, mint a piócák. Rátapadnak az államkasszára, mivel érzik onnan jön a meleg, - átvitt értelemben -, forintosítva. Habár, ez nem igaz, mert tüzelőre nem költenek, hanem irány az erdő..
Előzmény: kissfreezer (22) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 02. 18. 21:49 | #22
hat csak mosolyogni tudok a saját gondolataimon is:), de hat akkor is a leghatékonyabb probléma kezelés, ha teljesen elhatárolnánk őket magunktól úgy, hogy az demokratikus és etikus is legyen. Ha mar segélyt fizetünk, akkor azt a segélyt fektessek a saját kultúrájuk felépítésében. Gerysama-nak, meg csak azt tudom mondani, hogy ezt EU-s tagállamok közös közreműködésével lehetne ezt kivitelezni. Van aki pénzt, van aki területet adna.
Előzmény: AVIREX (20) 0 VÁLASZ
Gerysama 2013. 02. 18. 21:34 | #21
A kérdés már csak az, hogy melyik ország hajlandó lemondani saját területe egy részéről, hogy ezek a tetvek odamehessenek.
Előzmény: kissfreezer (17) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 02. 18. 21:19 | #20
Igeeeeen, ez a megfelelő megoldás!
A rezervátumba áttelepítés! :DDDDDDDDDDD

Ja és a romák által alkotott civilizált közösség azért kicsit paradox kijelentés volt szerintem..
Előzmény: kissfreezer (17) 0 VÁLASZ
Élien 2013. 02. 18. 21:19 | #19
Izrael területén pont jó lenne, ők úgyis az üldözöttek szószólói, tehát befogadóképesek is a hátrányos helyzetűekkel...
Vagy mégsem? :)

Előzmény: kissfreezer (17) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 02. 18. 21:03 | #18
Sajnos csak a kisebbség jelentéktelen hányada tudható az ország határain kívül. Akik határon belül vannak meg vagy ilyen, vagy olyan formában, de azok tartják el, akik dolgoznak.
A dolgoznak is relatív, mert akik az állam pénzén támasztják a gereblye nyelét, azokat is én tartom el.
Ja, közmunkaprogram, persze.

Sok k*cs*gnek az számít, mit tud az EU felé ill, a birkanépnek mutogatni, hogy itt mennyien "dolgoznak".

Aha..
Előzmény: Gerysama (11) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 02. 18. 20:57 | #17
En is így vélekedek. Ez egy olyan alternatíva, ami láncreakció szerűen megoldana egy halom problémát. Kiemelnem azt is, hogy meg az ingatlanjaink ara is felszökne azokon a településeken, ahol kevesebb a bűnözés. A probléma csak az, hogy EU-s tagállam nem hozhat ilyen intézkedéseket. Arra a pontra értem, hogy megszüntetni a segélyezést úgy, hogy a magyarokat ez a dolog ne érintse.
En javasolnék egy másik alternatívat...Ha az EU tagállamok összefognának és áttelepítenék őket egy számukra kijelölt rezervátumba, önkormányzatot, tanulási lehetőséget , házat és saját földet biztosítani a Roma családoknak... ugyanakkor egy pár éves támogatást biztosítani, amíg saját államot tudnának alapítani maguknak, amíg megállnak a saját lábukon és kialakítanak egy civilizált közösséget. (sok pénz menne el ezekre a szocializálási folyamatokra, de szerintem hosszú tavon ez egy nagyon jó befektetés lenne, csak nem tudom, mennyire ütközne demokratikus elvekbe) Persze felnőtt kortól szocializálni cigány bűnözőt lehetetlen küldetésnek tartom.
Előzmény: defiant (15) 0 VÁLASZ
Élien 2013. 02. 18. 20:40 | #16
Megtisztelsz!!!!!! :D

Előzmény: thisisreal (14) 0 VÁLASZ
defiant 2013. 02. 18. 20:24 | #15
véleményem az, hogy itt és máshol is világban a cigók többsége segélyből, lopásból és bűnözésből tengeti életét, de szinte kizárt, hogy tisztességes munkából él meg (biztos van kivétel, de szeretem ez nagyon kicsi, ill azok nem is tartoznak az előbb felsorolt "megélhetési formák" közé!!!) Azonban, ha ezeket a "bevételi" formákat kiiktatjuk, azaz nem hagyjuk, hogy lopjon, bűnözzön és segélyt sem kap, gyerek után sem!!!! DE dolgozni elmehet ugyan annyi bérért, mint a Magyarok!!!!!, ugyanakkor a közbiztonságot is megerősítjük, úgy, hogy az utána következő cigány fosztogatási próbálkozást hamar és hatékonyan leszereljék és ne a Magyar lakosság igya meg a kárát ennek, akkor a következő fog történni szerintem:
1. csoport: úgy húz ki ebből az országból, mintha tüzes vassal üldöznék őket!!
2. csoport: továbbra is bűnözni fog! és ha működik a közbiztonsági rendszer, akkor nagyon gyorsan nagyon sok cigó fog kikötni a sitten!
3. csoport: ez a legkisebb számú (szerintem), pedig kénytelen alkalmazkodni és elmegy dolgozni!!
a folyamat alatt pedig az a változás megy végbe, h bár a cigók gomba mód szaporodnak és sokan vannak, ha nem lehet illegális "megélhetési bevételük" akkor úgy kezd csökkenni a számuk, mint a lyukas vödörben a víz mennyisége!!! csökken azzal, hogy egy részük eltakarodik, a többi sitten van, aki meg nem dolgozik az kihal, aki meg dolgozik az nem fog 3 alomnyi gyereket oda ellen (mert senki nem tartja el helyette)i!!

és a normális dolog az lenne, hogy csak LEGÁLIS megélhetési bevételük lehessen, mint a Magyarok többségének!!!
thisisreal 2013. 02. 18. 20:13 | #14
Bocs, de nagyon rossz cigány lennél, ha még az alapvető kiskapukat sem ismered ennyire! ;)
Előzmény: Élien (13) +1 VÁLASZ
Élien 2013. 02. 18. 19:57 | #13
Már bocsi! De melyik az a segély? Tehát ez a keveredés dolog.
Úgy értem, ha dolgozol x ideig, akkor x ideig kapsz segélyt. Aztán megint dolgoznod kell x ideig, hogy újra jogosult legyél. Szerintem van olyan cigó, aki életében nem dolgozott. Akkor mi a pöcsömből él? A gyerekek utáni támogatásból? De nem mindegyiknek van kölke. Én nem ismerek egy magyart sem aki az egész életét segélyből éli. Lehet valami külön roma segíííly, amit csak velük osztanak meg? És mi van az idős cigókkal, a nyugdíjukkal, miből? Szerintem valakik rendesen kikupálták őket ilyen "segíííly jogokból"!
Azért megjegyezném, lenne erre a segííílyre sok magyar jelentkező is... ;)
Nem értem, hogyan van ez, mert csak rövid ideig próbáltam ezt a segély dolgot, akkor is az akkori főnököm költségének kímélése miatt.
Előzmény: kissfreezer (12) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 02. 18. 19:24 | #12
En neked adok igazat, de most mar inkább világosan utalok az előző hozzászólásomra. Nincs törvényes alternatíva a nemzet keveredés megfékezésére. Ha megvonod a segélyt a cigánytól... meg kell vonnod a magyartól is. Nem diszkriminálhatsz! Ha több segélyt kap a magyar, akkor az ugyanúgy jár a cigánynak is. Ha több segélyt kap a cigány... akkor meg többet szaporodik és meg több segélyt kell szétosztani.
Kicsit szégyellem, hogy ezt én írom innen Romániából, mint magyar kisebbség, de azért arra büszke vagyok, hogy nem vádolhatják az Erdélyi magyarokat élősködőknek és meg kevésbé lehetne ezt rám is mondani, mint dolgozó, adózó és becsületes ember. Sajnos nem minden nemzetisegu emberre jellemző ez a tulajdonság
Előzmény: hawkeye (9) 0 VÁLASZ
Gerysama 2013. 02. 18. 18:55 | #11
Hát a helyzet valóban súlyos. Főleg azokban a megyékben amiket említettél. És tény hogy ha ez így halad, akkor megnézhetjük magunkat. De annyi kiigazítást szeretnék tenni, hogy lehet hogy több cigó születik mint magyar, de többen is pusztulnak el. Legfőképp a rossz higéniai körülmények miatt, (putrik) egymást is gyilkolják (szerencsére) és jórészük olyan állat, hogy ki se jön a börtönből. (még jó) Ők is takarodnak kifele más országokba (főleg Kanada) ahonnan persze néha vissza is küldik őket, de egy részük illegális bevándorlóként ott marad (pl Franciaország). Szóval elég szar a helyzet, de szerencsére lehetne rosszabb is...ezt csak azért írtam hogy ne legyünk annyira elkámpicsorodva.
Előzmény: vandk (5) 0 VÁLASZ
Samu. 2013. 02. 18. 18:09 | #10
tudod, a nyugat egyáltalán nem lenne ellenség ha minőségi árút megfelelő áron tudnál kínálni nekik folyamatosan. csak ez számít, piac van. a tolerancia csak színjáték, nem kell vele foglalkozni :)
Előzmény: kissfreezer (8) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 18. 18:03 | #9

A Jobbik nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy megoldhatná ezeket a problémákat. Gondolj vissza Ausztriára, amikor Haider pártja kormánytényező lett. Kizárták, kirekesztették Euróba valódi urai, akik természetesen lehetnek rasszisták, mert a demokrácia védelmében teszik. Csak legyen, aki elhiggye nekik...

És nézd meg, mivé lett azóta az osztrák nemzet! A szólásszabadság nevében börtönbe csuktak olyanokat, akiknek a kurzustól eltérő véleménye volt bizonyos történelmi események körülményeiről...

Nálunk is ilyeneket követel egy jól körülhatárolható érdekcsoport. Jószerivel ugyanazok, akik még a szemünket is kilopták az elmúlt bő két évtizedben.
http://index.hu/belfold/2013/02/18/vademeles_horogkeresztes_gyuru_miatt/

Nem látom a Jobbik jövőjét. Hiszen akkor nem lehetne lopni, és a cigányok munkáltatására is maradna pénz....


Előzmény: kissfreezer (8) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 02. 18. 17:35 | #8
Nem vagyok Jobbik-os, sőt... távol sem:), de szerintem ok a legesélyesebbek megoldani ezt a helyzetet. A gond az hogy ezzel együtt csak növelnénk a nyugati ellenségeink táborát, ami megint nem lenne jó. Ez a Patt helyzet.
Élien 2013. 02. 18. 17:19 | #7
A gyarmatokon annak idején árut termeltek, termesztettek...
Itt viszont szétbasztak mindent, hogy ne termelj, hanem vegyél (szart)!!!
Tehát igazad van, nem leszünk gyarmat!!!! :)
Előzmény: Mr. Wallace (6) +1 VÁLASZ
Mr. Wallace 2013. 02. 18. 17:10 | #6
Nem tudom mire föl lázadoztok. Vegyetek részt a szabadságharcban inkább ti is. Megmondta ME-ünk: Nem leszünk gyarmat!
vandk 2013. 02. 18. 16:46 | #5
szerintem itt vannak olyanok, akik a borsodi, szabolcsi, hajdú-bihari sci-fit nézik, amit talán helyesebb lenne drámaként feltüntetni.
elképzelhetőnek tartom, h a hvg túloz, ferdít, stb, de ha nézzük a születési statisztikát és tendenciát, akkor az sajnos a hvg féle "összeesküvés" felé mutat (sokkal több cigány születik, mint magyar), azaz még így is közelebb áll a cikk a valósághoz, mint a sci-fihez.
Előzmény: kissfreezer (3) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 02. 18. 16:39 | #4

Nem vagy mazochista, csak a helyén van az értékrended.

A cigányok problémáját pedig folyamatában kell nézni. Luxusban tobzódó főuraink több mint 2 évtizedig tömték őket segélyekkel, és száraztésztával, szavazataikat megvásárolandó. Szépen leszoktatták őket a munkáról.

Ezzel párhuzamosan ugyanezen méltóságos gazemberek szétlopták az országot, elsikkasztottak, eladtak mindent, amiért pénzt kaphattak. Tönkrement a gazdaság, lezüllött az ország.

Ezt hozta a "rendszerváltás". Az EU gyarmata lettünk, rabszolganemzet. Mert felelősségrevonás nincs, egyesek megtehetnek mindent következmények nélkül. Még azt is, hogy slapajaikkal folyamatosan simfeltetik az országot, azok akik valójában kötelet érdemelnének...




Előzmény: ismeretlen (1) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 02. 18. 16:26 | #3
Milyen scifit néztek ti? A HVG ír egy összeesküvés elméletet, mar mindjárt festjük a falra?
A cigány probléma sohasem fog megszűnni, de azért ilyen vége sem lesz, ahogy ez a szenny online szerkesztőség írja.

-1 VÁLASZ
drgore 2013. 02. 18. 16:11 | #2
A középosztály megszűnik, és maradnak a rabszolgák, valamint egy gazdag "felsőbb" réteg aki megszedi magát a megmaradt koloncon, és eltiporja a maradékot. Sajnos 15-20 éven belül hazánk lesz az EU pöcegödre ha a helyzet nem változik. Külföldre is egyre nehezebb kimenni, és sokan visszajönnek nem beszélve arról hogy ott inkább csak megtűrik az embert még akkor is ha jól dolgozik csak egy bevándorló marad.
+1 VÁLASZ
ismeretlen 2013. 02. 18. 15:02 | #1
Magyarország én így szeretlek!
Egyszerűen szörnyű mennyire nincs munka vidéken, nem mintha a nagyvárosokban több lenne, még aki akar se tud dolgozni. De azért éljen meg a szoc.segélyből, ha tud.
Mondjuk fent azt mondják, hogy jobb világ van, mint pár éve, és ha ők azt mondják, biztos így van, és csak az ilyen emberek élhetetlenek.
Néha elgondolkodom, hogy miért ragaszkodom annyira ahhoz, hogy itthon éljek, és kezdek rájönni, hogy mazohista vagyok, reális magyarázat nincs.