Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2013. 12. 04. 05:22 | #39
:D
Előzmény: bungle (38) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 01. 02. 13:11 | #38
enjoshi küldte:
URL:http://youtu.be/AQ7V5iOb3LA
Szöveg: "Angry pizza boy 1.0"
pixielein 2012. 12. 23. 20:29 | #37
napi 6 óra? ugyan már, jó ha egy héten van 15 óra. ami azt jelentené hogy egy hét lenne 3750, egy szemeszterben kb 12 hét van, az 45.000 ft, veszünk egyéb dolgokat pl fűtés víz stb. de így is 100.000 alatt kellene lenni. Persze az hogy egy órán 10 vannak szerintem kevés helyen van, azért vannak előadások ahol 300 hallgató vesz részt. a példa csak arra szólt, hogy azt az összeget kellene kifizetni ami a valós összeg, nem az,t amit az állam hisz, hogy az a valós összeg. mert nem hiszem hogy a 250.000 ft vagy esetleg magasabb ár helyt álló összeg azért az oktatásért amit a diákok kapnak.
Előzmény: zola2000 (32) 0 VÁLASZ
zola2000 2012. 12. 23. 11:26 | #36
Nos a szakmunkásképzéssel most egy gond van: olyan véleményt hallottam szakmunkástól, hogy ő azért nem adja a gyerekét szakmunkásnak, mert mindenféle aljanép - problémás gyerek is ki akar ott tanulni, és az szakmunkásképzőbe jár, ezért ott a gyerek csak elkallódna.

Lehet hogy megoldás lenne, ha NAGYON magasra vennénk az egyetemi-főiskolai ponthatárokat, ezen kívül a szakmunkásképzőbe is megkövetelnénk valami szintet, az "alja" úgyis csak segédmunkás lesz (az is kell a gazdaságnak), legyen 12 év az általános iskola, amit mindenki elvégez, 3 év a szakmunkás, ahova csak kevesebben tudnak bekerülni (esetleg ők kezdhetnének az általános befejezése előtt), és a felsőoktatásba még kevesebben tudjanak (nem anyagilag, hanem tudásilag-képességileg értem).
nagydee
nagydee 2012. 12. 22. 15:55 | #35
hát nekünk, itt a nagyfaluban 1,5 évig tartott, amíg találtunk egy (hagyományos) maróst, aki megfelel az elvárásainknak. mármint tud marni műszaki rajz alapján.
Előzmény: speedbump (34) 0 VÁLASZ
speedbump 2012. 12. 22. 15:01 | #34
Aki azt mondja, hogy képezzünk több szakmunkást, az valószínűleg nincs tisztában a hazai viszonyokkal.
7sleeper 2012. 12. 22. 14:21 | #33
felsőoktatásban nem tízen fizet(né)nek az ugye akkor színvonalas (nem felolvasós) előadásokért a helyi (nem vándor) erkölcsileg, szakmailag, tudásilag, műveltségileg, emberileg kikezdhetetlen, megkérdőjelezhetetlen tanároknak (közvetve).. hanem 10x, 15x, 20x többen (és akkor levelezősökről nem is beszéltünk)/évfolyam! ennek megfelelően legfeljebb(!) 250 000 forintot kellene fizetni egy 'diáknak' az említett módi szerint. félévente 25 darab ezrest. levelezősöknek meg eszerint még kevesebbet.

ott lett elkefélve az egész felsőoktatás ezen a fizetős-nem fizetős vonalon történetileg, hogy:

1. durva forráskivonás
2. hatalmas létszámnövelés
3. állami fejkvóta mérséklése
4. még több hallgató (egyre alacsonyabb ponthatárok)
5. keretszám megszorítások
6. "díjak" megemelése
7a. enyhe ponthatár növekedés a "túl sok van belőle" - "túl kevés van belőle" szakokon
7b. a ponthatárok a jelentkezőkhöz igazodva az említett szakokon lassan emelkedni kezdett
8. neptun, etr, kreditrendszer, bologna (+érettségi brittesítése)
9. szociális juttatások visszavágása államilag
10. szociális juttatások egyetemi hökös egyéni szempontok szerinti elosztása, ki nem osztása, "gyűjtőszámlás játékok"
11. egyre nagyobb buktatási arányok - átdobálás költségtérítéses képzésbe
12. jelenlegi végső megszorítás, mikor nem átdobálva lesznek a hallgatók, hanem eleve fizetéssel kezdene mindenki

5. ponttól kezdve kezdődtek az igazán komoly mutyik az egyetemeken, főiskolákon. eszköz- és ingatlanállomány növelések (telkek vásárlása, 'átadása' és építkezések (koli < vegyes szórakoztató, tanulókomplexumok < könyvtárak < intézményi, kari épületek < új előadótermes épületek < koli és szórakoztató centrum)), aztán a neptun/etr, neptun-etr (no comment..). közben csökkentették a kisebb szakok mozgásterét (kirugdosták a nagyöregeket, pár évre megkapták a törtetők a tanszékeket, manapság meg "kiszervezik" ezeket vagy nem indítanak első évfolyamot). kirúgtak minden lehetőt, a maradók csendben maradnak vagy, lojálisak és/vagy csókosok, vagy rabszolgák akik teljesen a hallgatók ellen vannak hangolva (kb. felük nem fekszik le a "hallgató hallgasson"-féle felülről félreértelmeztetett olcsó frázisnak, tisztelet érte). rektorok korábban is ide-oda nyaltak, most pár éve az egyetemi felsővezetés el van foglalva a "kutatásokkal" (amikor elkezdték a nagy építkezéseket sokan örültek, hogy 'húdetökjó' a tudományos élet "pezseg" a campuson. hogyne.. már akkor készültek az önfenntartó egyetemekre, főiskolákra miközben a felsővezetők állása megmaradt (sőt szaporodott! a helyettesnek is helyettese van és ha főember nem tudja ellátni a feladatát, a "bért" azért még megkapja..) fizetésük meg valahogy nem csökkent jottányit sem - most sem fog /még titkolóznak is róla - bezzeg amikor felmarkolják akkor nem annyira szemérmesek; és akkor a mellékesről meg a tudományos - szerzői és szomszédos jogokat sértő - újrahasznosításokról még nem is esett szó../.

0 megszorítás + lopás, csalás, sikkasztás kizárása
ennyi már elegendő lett volna ahhoz, hogy
ne borzolja az idegeket a jelenlegi helyzet

(mellesleg van annak némi bája, mikor a hallgatókat pár évvel korábban eláruló rektori konferenciának hirtelen fontos lesz, hogy a hallgatók megvédjék azt az egyetemi autonómiát amit - bocsánat a szóért, de így van - rendszeresen torkonszarnak a felsőoktatási intézményekben, mikoris csesznek betartani az ország írott és íratlan törvényeit.)
Előzmény: zola2000 (32) 0 VÁLASZ
zola2000 2012. 12. 22. 12:19 | #32
"ha egy tanár 2500 ft-ért tart órát, amin mondjuk 10 vesznek részt az fejenként 250 ft."

jah, óránként 250, napi 6 órával számolva 1500, ami heti 7500, ami havi 45000, ami évente 450 000forint, ami 5 éves diploma szerzés alatt ... 2,5 millió.
zola2000 2012. 12. 22. 12:15 | #31
Na most akkor a jelenlegi helyzet: csak akkor kell kifizetni a tanítás költségeit, ha valaki külföldre megy dologzni, és ezellen tiltakoznak egyesek.

Én most dologozom + adózom (kb 150ezer forintot fizet ki a cég, ebből megkapok 90ezret+ha ezt elköltöm 27%áfa, ha nem költöm el 20% kamatadó ) : és most egyesek azt akarják, hogy kitanulnak az én adómból is pl orvosnak, és mennek külföldre gyógyítani, aztán mire pl én leszek idős és szükségem lesz orvosra, akkor nem lesz egy sem, pedig sokan kitanulták ... hát ezellen tényleg kell valamit tenni.
pixielein 2012. 12. 21. 23:10 | #30
a tandíjra tényleg szükség van, csak azt felejtik el hangsúlyozni, hogy az összegnek illene annyinak lennie, amit 2 heti diákmunkával ki lehet fizetni. Ráadásul nem azt az összeget kellene megfizetni tandíjként amit az állam hisz, hogy annyiba kerül az egyetemi képzés hanem azt az összeget amennyit a diploma ér, illetve amennyit az állam reálisan tényleg ráfordít. Magyarul ha egy tanár 2500 ft-ért tart órát, amin mondjuk 10 vesznek részt az fejenként 250 ft. És a tandíj mellett illő lenne a színvonalat növelni.

Mellékesen mindenkinek a magándolga, hogy akar-e diplomát vagy sem. Szomorú, ha oda jutottunk, hogy lenézzük azokat akiknek van.
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 12. 21. 17:14 | #29

Semmiféle pártnak, semmiféle fórumnak nem vagyok tagja. Tehát újfent rossz a kiindulópontod, így nem csoda, ha szamárságokat írsz, de ez már megszokott tőled... :)

(Annyi azért elvárható lenne, hogy tekintettel legyél a magyar nyelv elemi szabályaira. Tudod, ez a vitapartner iránti minimális tisztelet kifejezése...)

Az idő majd úgyis határoz a "túlkoros mozgalom" létjogosultságáról.... :)
Előzmény: bubi66 (28) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 12. 21. 16:16 | #28
Természetesen nem hittem azt , hogy bármiben is egyetértesz ... erről írtam az előző kommentben .

Persze ha az általam leírtakkal nem értesz egyet akkor az szerintem azt jelenti , hogy az ellenkező álláspontot vallod ami jelen esetben orbán álláspontja , miszerint teljesen jogosan lehet másokat hülyének nézni .

Most az országban olyan emberek hallatják erősebben a hangjukat akik inkább az én álláspontomon vannak ( pontosabban én vagyok az övükén ) Neked majd akkor jön el az időd amikor a CÖF békemenetei lesznek és orbán mellett tüntetnek a normális európai de elsősorban normális emberi értékek ellen .

Neked is Békés Karácsonyt .
Előzmény: hawkeye (27) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 12. 21. 15:01 | #27

Természetesen tiszteletben tartom a véleményedet.
De mivel gigantikus naivitásról tanúskodik, egyetlen bötűjével sem tudok egyetérteni.
Arra már gondolni sem merek, hogy a naivitás mögött valami más, sokkal rosszabb, sokkal gonoszabb dolog húzódik meg.

Örültem, hogy megismerhettem álláspontodat!

Áldott karácsonyt neked!

Előzmény: bubi66 (26) -1 VÁLASZ
bubi66 2012. 12. 21. 13:10 | #26

Szerintem meg Te nem érted ( meg páran mások sem ) ezt az egész helyzetet . Itt már nem csak és kizárólag arról van szó , hogy fizetnek-e a hallgatók tandíjat vagy költségtérítést-e vagy sem . nagyon jól megfogalmazták , hogy ne nézzenek minket hülyének .

Te is keresed az összeesküvés elméletet , hogy vajon ki irányítja amerikából a dolgot mert csak arra tudsz gondolni hogy Soros vagy Clintonné állhat a háttérben de itt nem másról van szó , mint végre valakik ki merik mondani , hogy " NE TESSÉK MINKET HÜLYÉNEK NÉZNI " 2 éve nem történik ebben az országban más mint amit orbán kigondol azzal a fene nagy eszével . Érdekes módon a vasutasok sem sztrájkolnak úgy mint gyurcsány idejében , hogy ha hétvége akkor vasutassztrájk ...ugye azt semilyen politikai erő nem mozgatta ...á nem . Most egyik vasutas szakszervezeti vezetőnek sincs semmi baja ...igaz a munka törvénykönyvében szűkítették a munkavállalók jogait , de ez őket most nem zavarja ...persze megkapják a zsíros fizetésüket , minek ugráljanak .

Szóval ez a helyzet és tökéletesen egyet tudok érteni az egyetemistákkal sőt azokkal az oktatókkal akik melléjük állnak és szerintem nem kell senkit sem külföldről mozgatni elég a józan paraszti ész is ahhoz , hogy valaki megértse , hogy ha az eredeti orbáni elképzelésnél maradnak és nem verik ki a balhét akkor több tízezerrel lesz kevesebb hallgató a rendszerben és teljesen logikus a lépés , hogy ahhoz annyi oktató sem kell így elbocsájtások lennének előbb -utóbb . Tehát alapvető érdekük az oktatóknak is , hogy ne legyen kevesebb hallgató .

Hogy kell - e diplomás vagy sem ...???? persze ha valaki most is segédmunkás vagy betanított annak egyértelműen az a véleménye hogy nem , miért is hiszen nekem sincs és jól elvagyok . Akinek van diplomája az meg úgy gondolja . hogy igen kell . És ha valaki 22 évesen mosogat is angliában és van diplomája van esélye , hogy néhány év alatt feljebb tornázza magát és már ne kelljen mosogatnia , ha nincs akkor élete végéig mosogatni fog .

Hogy képezzünk-e a jóléti társadalmaknak diplomásokat a mi pénzünkön ???? NE . teremtsünk olyan feltételeket , hogy egy diplomásnak legyenek távlati lehetőségei az országban . Amúgy ha megnézzük , hogy mennyi pénzt kapunk amiért uniós tagok vagyunk ( kohéziós alap meg egyebek ) meg mennyit költünk a felsőoktatásra , még meg is tehetnénk , mert többet kapunk mint amennyit elköltünk az oktatásra meg nem az ilyen meg olyan alapítványokra kellene költeni a milliárdokat .


Na ezért nézi orbán tök hülyének az ország összes lakóját és végre valakik kimondták , hogy ne tessék már ezt tenni .

És ezt éppen Te is megérthetnéd és már nem is kellene keresned az összeesküvés elméletet .
Előzmény: hawkeye (21) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 12. 21. 11:44 | #25
*idegennyelv-oktatás
Előzmény: közlegény (24) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 12. 21. 11:42 | #24
Ja, idegen nyelvoktatás, az is megérne egy misét. Középszintű nyelvvizsgával csak pislognak, hogy milyen nyelven beszélnek hozzájuk külhonban. Pedig tanították, vagy mik vagy muk, makogás van :)
közlegény
közlegény 2012. 12. 21. 11:37 | #23
A diploma önmagában nem garancia semmire, többnyire szakmai tapasztalatot várnak az adott területen inkább. Friss jogsival sem állnak be egyből taxisofőrnek. Mondhatni, hogy egyes diplomák értéke felhígult és sokan már a végzés pillanatában tudják azt, hogy úgysem azzal fognak dolgozni. Mindegy milyen szakon csak csak legyen papírja.
Nem, itt abban a tévhitben élnek egyesek, hogy valahogy papírt kell szerezni, mert akkor nem kell kétkezi munkát végezni, ezt sulykolják az ősök.
Állítom, ha a beiratkozás napján azt mondanák, gyerekek mindenki fáradjon be a tanulmányi osztályra, fizessen be 1000 Ft-ot és kap egy kemény fedeles diplomát, holnaptól pedig kezdődik az érdemi oktatás és mindenkit megtanítunk a szakma rejtelmeire, jó szakemberek lesztek. A papírotok megvan, nem kötelező bejárni. Szerinted hányan maradnának?
Állítom, hogy most is kerülnek olyan emberek felsőoktatásba, akik helyenként még az általános iskolai anyaggal is kihívásokkal néznek szembe. Jó rendeben, 2-3-asokkal végezte a középsulit, mondjuk fizet érte, kibulizza, kipuskázza, az ő pénze, de kérdem én okosabb lesz? Nem, csak vesztegeti a saját és mindenki más idejét, meg a szülei pénzét, egyszerűbb lenne, ha nem csak papírgyűjtési akcióban rontaná bent a levegőt, nem is értve, hogy miről diskurálnak egyesek az előadásokon. Esetleg félúton lemorzsolódik.
Lehet, hogy pl. jó vízvezeték szerelő lett volna belőle, de csak azért, mert ő már járt felsőoktatásra, nem fog megalázkodni. Mint JÓ vízvezeték szerelő pedig gennyesre kereshetné magát, itthon vagy bárhol, és még szeretné is.
Előzmény: Troll_Béla (20) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye
hawkeye 2012. 12. 21. 11:00 | #21

Ha nem érted a másikat, nem biztos, hogy őbenne van a hiba. Talán meg kellene próbálkozni azzal az ált. isk. V. osztállyal, ott már tanítják a szövegmegértést.....:)

P.s.: Ha attól jó neked, zsidózzál nyugodtan.... :(
Előzmény: bubi66 (14) 0 VÁLASZ
Troll_Béla 2012. 12. 21. 02:04 | #20
Ha az a baj, hogy 5-6 évig tandíj nélkül lehet "tanulni" gyenge teljesítmény mellett, akkor ARRA kell törvénymódosítás. De ebben az új törvényben nem erről van szó, hanem a felsőoktatásba újonnan belépőket akadályozzák, akiknek még csak ez lenne az első féléve. Remélem sikerült megérteni!

"Csak tudnám h. a faszért ragaszkodnak ahhoz a rohadt diplomához annyira egyesek, csak mert anyuci azt várja el tőlük?"
Válasz: (1)A diplomával könnyebben találnak állást, (2)magasabb fizetést kapnak (--> többet adóznak--> többel keres az egész ország), (3)okosabbak, értelmesebbek lesznek, (4)megtanulnak kötelezően legalább egy idegennyelvet.
Előzmény: közlegény (17) 0 VÁLASZ
GreenHell 2012. 12. 21. 01:37 | #19
még mindig a pizzásnak van igaza
Lacius 2012. 12. 21. 00:49 | #18
Ha adhatok egy tippet: IT szakmában il. programozóként otthonról is dolgozhat az ifii anélkül hogy, elhagyná az országot, különösen HTML5 és Java-hoz hozzá értök nagyon keressetek euroapában. De persze a legjobb az lenne ha egy magyar cég tisztességesen megfizeti őket. Mindenesetre ezek nagyon menő szakmák most.
közlegény
közlegény 2012. 12. 20. 21:31 | #17
Csak tudnám h. a faszért ragaszkodnak ahhoz a rohadt diplomához annyira egyesek, csak mert anyuci azt várja el tőlük? Ha úgyis megy ki Angliába mosogatni, ahhoz minek? Akkor már tanuljon angolul meg hozzá egy olyan szakmát amire szükség is van (lakatos, villanyszerelő, kőműves ésatöbbi).
Most azért, hogy ellegyen a gyerek napközibe a melegen másnaposan az előadáson. Meg a laptopján oda nem vágó dolgokat böngésszen, meg kaszinózzon, miközben az oktató csinál valami stand-up comedy-t, amire 3-an figyelnek, a többi hozzá sem szagol, mert kurvára nem érdekli, ott van, csak mert ingyen van? 10 évig lébecoljon, meg halasztgasson egy ötéves suliban, egy rohadt határidőre ne tudjon leadni valami béna anyagot és kuncsorogni az oktatónál, hogy ugyan adjon már még egy rohadt hét haladékot még, amire öt perc alatt cut/copyzik valami marhaságot a guglival, amit maga sem ért. Aki meg odafigyel azt megbélyegezni mindenféle autista kockafaszfejnek, csak mert érdekli és tényleg tanulni ment oda. Ezért egy rakás intézményt még kifűteni is fölösleges. Most rohadtul nem politizáltam, mindentől függetlenül racionalizálni kellene, meg a diákokat is szépen behúzták a csőbe, sikerült őket ugrasztani, de valójában maguk sem tudják mit akarnak. Lébecolás helyett komoly teljesítmény és tényleges követelmény kell, annyi embernek, aki nem csak töltelékként rontja ott a levegőt sík bután. Inkább azért kéne tüntetni, hogy használható tudást kapjanak, meg olyan diplomát adni az emberek kezébe, amivel ha kilépsz az országhatáron túlra, nem röhögnek pofán.
+1 VÁLASZ
Szancso 2012. 12. 20. 21:24 | #16
Belenyugodj békében.
vnyoc 2012. 12. 20. 20:55 | #15
Az elv olyan mint a szarás. Az ember addig tartja ameddig bírja.
bubi66 2012. 12. 20. 17:35 | #14
Na a Te álláspontod is kb olyan mint a Zorbáné .... mindegy , hogy mi csak ellenkezzen a másikéval . Akkor egyszerűbb ha simán " zsidózol " jobban meg lehet érteni .
Előzmény: hawkeye (12) 0 VÁLASZ
lowrider 2012. 12. 20. 16:46 | #13
Kedves Diákok!

Ne hagyjátok a fejetekre szarjanak! Van nektek szátok is...

:)
+2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 12. 20. 15:45 | #12

Én maradnék a tényeknél, mivel a teóriák száma végtelen lehet.... :)

Most már csak arra vagyok kíváncsi, mi lesz a sorsa a decens, szemüveges hölgynek. Elvitetik vele a balhét, vagy elegánsa elsiklanak a történtek felett...?

Viszont sztem hamarosan ki fog derülni, hogy ezeket a majd' hogy nyugdíjas korú "ifjú" forradalmár vezetőket Soros, vagy Clintonné melyik fedőalapítványa mozgatta. Na, ez lesz majd érdekes sztori...


Előzmény: jakatta (11) 0 VÁLASZ
jakatta 2012. 12. 20. 15:22 | #11
"A kormány meghátrált."
Így is lehet mondani, de ha nullán vagyunk és a kormány azt akarja, hogy -1-en legyünk, akkor azt mondja:
- Mínusz 2!
Erre az ellenzék:
- Még mit nem, legyen csak mínusz 1!
Kormány:
- OK, akkor mínusz 1 lesz.
Tehát ki is érte el a célját?
Előzmény: hawkeye (9) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye
hawkeye 2012. 12. 20. 14:32 | #9
Más még ennyire se érti.

Legalábbis az eddigi kommentelők közül. Tudod, a "Hajrá Klubrádió, hajrá ATV" társaság szellemi szintje egyre szanyisabb. :)

Pedig egyszerű. A kormány meghátrált. Úgy tűnik a Zorbán a nagyobb gyerekei véleményét is megkérdezte ezügyben. :)


Előzmény: kicsicece (5) 0 VÁLASZ
pixielein 2012. 12. 20. 14:20 | #8
aki utoljára hagyja el az országot kapcsolja le a lámpát
+1 VÁLASZ
Aaron 2012. 12. 20. 14:00 | #7
Így kell szájból szart csinálni. Sosem azt nézik, hogy mi jó nekünk, csak az a lényeg nekik, hogy ellentmondjanak az ellenzéknek. Ha egyszer olyan lenne h a jobb és bal oldal egyetértene valamiben, nah akkor jönne el az apokalipszis
kicsicece 2012. 12. 20. 12:27 | #5
én ezt most nem értem... jól hallom, ellenzi az ösztöndíj keret csökkentését?
clownessa 2012. 12. 20. 12:26 | #4
"Ahogy most nálunk az oktatás és az egészségügy kinéz, két hírünk van. Egy jó, meg egy rossz.
A rossz, hogy hülyén fogunk meghalni. A jó az, hogy hamar…"
ismeretlen 2012. 12. 20. 12:17 | #3
Nekem a politikáról meg ez jut eszembe: http://www.youtube.com/watch?v=yKBluI4ZKCo
Előzmény: Opra (2) 0 VÁLASZ
Opra 2012. 12. 20. 11:48 | #2
Behalok, hogy még valaki ilyet bekajál, hogy a "jövő igennek kezdődik". Hánynom kell a magyar politikától, nincs kivétel!
Egy ide illő zene: http://zene.ize.hu/comments.php?post_id=7698
palinkaman
palinkaman 2012. 12. 20. 11:21 | #1
Pedig lehet jobban jártunk volna, ha nem tanul tovább. A posztképet elnézve sikeres cirkuszi bohóc karriert futott volna be.