Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
gumikigyo 2012. 12. 22. 17:37 | #31
Azért kevered a szezont a fazonnal. A diákok BÉKÉSEN tüntettek,de 2006.án a csőcselék szétverte fél Pestet. Ismered a mondást " szemet szemért ,fogat fogért " hát megkapták.
Előzmény: jakatta (26) 0 VÁLASZ
Koba 2012. 12. 20. 10:52 | #30
Tudod a feleségem azért keres ennyit, mert itt született és itt akart mindig is dolgozni, mindig elhivatott volt a mai napig tanul, továbbképzi magát mert valahogy mindig reménykedik csak jobb lesz valahogy, egyszer csak meglátja valaki, hogy mit is kellene tenni. Imádom ezért Őt, amilyen lelke és kitartása van. Azt is hiszem, hogy vannak tiszta lelkű diákok, akik tanulni, alkotni szeretnének majd és nem pártpolitikai célok vezérlik őket, s lehet én egy naiv ember vagyok, Te viszont végtelenül buta.
Előzmény: jakatta (25) 0 VÁLASZ
imki 2012. 12. 20. 10:42 | #29
nem voltak akkor hiányok = nem voltak akkora hiányok
imki 2012. 12. 20. 10:32 | #28
Mondd te kis csillagszemű. Hogy kerül most ide neked a Ferinek való tapsikolás? Fóbiád van, vagy mi?
Attól, hogy valaki utálja Orbánékat a bénaságukkal és a mutyizásaikkal együtt, még nem jelenti azt, hogy a Feriékét nem utálta. Lehet, nem ártana levenned a narancsszínű napszemüvegedet, mert erősen torzít ám.

Egyébiránt amikor Orbánék átvették a gazdaságot, nem voltak akkor hiányok, mint most. A havi 250-300 milliárdos hiányt meg nem tudom, melyik mesekönyvből vetted. Lehet, a RémhírTV-n mondták be? Mert hiteles gazdasági forrásban ilyet nem látsz.
A mostnai hiányokat a balfék módon bevezetett egykulcsos adó okozza, ami éves szinten kb. 600miliárd forintos lyukat jelent a gazdaságban. Ezt próbálja az a félhülye kaméleonszemű betömködni a különadóival, meg a lenyúlt MANYUP pénzekkel (kivéve azt a részét persze, amit eltőzsdéznek Orbánék).

Bár tudom, hiába írom ezt le neked, mert a szemed előtt lévő narancsszínű köd minden mást eltakar, főleg a reális értékelést. Inkább tapsikolj csak tovább, nézd okosan a pártTV-det, meg mondjad szépen: Vik-tor, Vik-tor.
Ez való neked, nem a gondolkodás...
Előzmény: jakatta (24) +1 VÁLASZ
Koba 2012. 12. 20. 10:02 | #27
Látom a számzáras trezor a mániád, bár én ezt sosem említettem, hogy az előző kormányok mindent jól csináltak és nem is érveltem mellettük sem. Azt sem helyeseltem,hogy jó ötlet volna magánkézbe adni a kórházakat. Vadai? AZt hiszem mindketten tudjuk mit keres ott. Hogy az ország helyzete miért ilyen azért az nem csak ferikén múlott ,gazdagon benne van viktorod keze is, meg többeké , ha jól emlékszem a posta banknál mindkét oldal képviselőinek voltak vip számláik, kedvezményes hitel stb. Az olajügyeket egyik oldal sem akarja a nyilvánosság elé tárni, mindent titkosítani kell és még ezer dolog amiben jól együtt tudnak működni.
De majd az új stadionban tapsolhatsz feri kiszes haverjánok , akire felnézett !!

Előzmény: jakatta (26) +2 VÁLASZ
jakatta 2012. 12. 20. 07:52 | #26
Ez még Koba-nak.
"Ne keverd ide a diákokat!"
Te komolyan azt hiszed, hogy azok a tüntetések a felsőoktatásról szólnak? Ne légy már naiv!
Akkor mit keres pl. Vadai Ágnes (DK) a helyszínen? De amúgy szétverték a tüntetéseket? Nem. 3 fiatalt vittek be, mert megsértették a gyülekezési jogot. Bent voltak pár órát, és ennyi. Nem verték szét őket, mint 2006.okt.23-án! És erre szívtad fel magad? Vegyél be nyugtatót, a feleséged majd felírja.

Előzmény: jakatta (25) 0 VÁLASZ
jakatta 2012. 12. 20. 07:41 | #25
Ne keverd ide a diákokat!
Viktorom nincs, csak rühellem, hogy azok mondják meg most a tutit, akik csődbe vitték az országot. Ember, számzáras trezorokat kellett (volna) venni a kórházaknak, röhej!! Hülyének néztek?
Adjuk magánkézbe a kórházakat! Hospinvest mond neked valamit? A kiskunhalasi, gyöngyösi, egri, hatvani kórházak üzemeltetésével foglalkozó Hospinvest 2009-ben csődöt jelentett, azóta is felszámolás alatt áll , de valakiknek biztos megérte. Na ezért (is) keres sajnos a nejed csak 170e-t.
Előzmény: Koba (13) 0 VÁLASZ
jakatta 2012. 12. 20. 07:34 | #24
Gondolom akkor is tapsikoltál, amikor feriék majdnem csődbe vitték az országot. MOST havi 250-300 Milliárd Ft-ot kell érte csengetni, amit ha nem kellene, nem kellettek volna az általad felsorolt intézkedések.
Előzmény: imki (16) 0 VÁLASZ
kicsicece 2012. 12. 20. 02:17 | #23
Jól is teszik, ha külfoldre mennek, mennjenek csak. A mi kis országunk ugyse tanul ebböl se, nem fognak többet kapni az egyébként tehetséges orvosaink.
Mr. Wallace 2012. 12. 19. 22:58 | #22
riszpekt
Előzmény: Koba (13) 0 VÁLASZ
Koba 2012. 12. 19. 22:54 | #21
Magánrendelésre járok én is ahol lehet, de azért ugye vannak területek ahol ez nem valósulhat meg?
A kérdés nem ez, hanem az, hogy azért nem adunk pénzt az orvosoknak mert ott a paraszolvencia, s ez most már nevetséges, az orvosok simán lemondanának (már aki kap, és ugye az egymást követő kormányok, sokat tettek azért hogy olyan fizetőképes munkásréteg van, hogy csak szórják, mi is csak poénból vettünk fel hitelt) egy harmadrangú ügyvéd bérét megkapnák. De ne érts félre nem panaszkodom, tanultam, dolgozom, keresek nem jól de nem is rosszul, attól függ mi a mérce.A feleségem kabátot vett a gyermek betegének, amit lehet odaadunk. Nem akarom magunkat hősnek feltüntetni, mert nem mi vagyunk az egyetlenek, csak valahogy ezzel a paraszolvenciával, meg azzal hogy állandóan az orvosokon köszörüli a nyelvét ez az ország valahogy tele a hócipőm, főleg amikor ezt olyanok teszik aki az asztalra még semmit le sem tettek és a valódi világhoz semmi közük.
Előzmény: Nope (19) +1 VÁLASZ
zodiac 2012. 12. 19. 22:33 | #20
Rosszak az orvosok, mi? "Hangulatkeltés megint." hogy egy korábbi balfék hozzászólót idézzek.
Upsz, bocsi, téged...
Előzmény: közlegény (17) +1 VÁLASZ
Nope 2012. 12. 19. 22:32 | #19
Eddig is úgy volt, hogy aki jó orvos volt, az magánrendelésen szedte meg magát. 4 éve nem jártam kórházi szakrendelésre úgy, hogy azzal meg is gyógyultam volna amit ott csináltak.
Előzmény: Koba (18) +1 VÁLASZ
Koba 2012. 12. 19. 21:32 | #18
Tudod a szar felúszik a víz tetejére, és most itt nem arról van szó, hogy nincsenek rosszul nevelt emberek akikből orvos lett.A cégemnél egy 22 éves takony mérnök 450000 Ft kezdő fizetést kap és arról nem beszélek mihez ért, majd két év múlva lép tovább(külföldre) , felhasználva a cég nevét ,amely jól cseng az önéletrajban.Azon a részen ,ahol dolgozom, hat éve vagyok itt, 30 mérnökre van szükség .A hat év alatt kettő mondom kettő maradt meg a többi kicserélődött.Az ügyvéd 10 perc alatt nulla felelősséggel 30 ezerért olvasta fel a hitelszerződésem. Erre mondom én mindig a feleségemnek, hogy az összes orvosnak vállalkozónak kellene lennie, aztán aki jó orvos az megmarad, meg aki megfizeti az is megmarad és nem kell itt küzdeni az állammal.

Előzmény: közlegény (17) +1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 12. 19. 20:55 | #17
Azt hiszem 30 évvel ezelőtt is többet kerestek az orvosok Nyugat-Európában, meg nem csak az orvosok. Tisztelet a kivételnek, de a nyújtott szolgáltatás színvonala is méltó olykor a keresethez, mert egyes szakorvosok (nővérek ésatöbbi) éppen, hogy szembe nem köpnek, ha oda merem tolni a pofám az sztk-n, hogy megvizsgáljanak 5 méterről. Aztán a privát rendelésén már egyből fontosabb leszel valamivel, ha elég mélyen nyúlsz a zsebbe. Követelőzés az van, meg paraszolvencia, meg fenyegetőzés, meg félrekezelés, de orvosi hivatástudat egyre kevésbé. Inkább elmennek humanitáriusnak Etiópiába for free, csak nehogy már az egyik magyar tegyen valamit egy másik magyarért :)
imki 2012. 12. 19. 20:47 | #16
De fasza.
Kár, hogy a 6%-os infláció, a 27%-os ÁFA, a megemelt jövedéki adók, a csekkadó és az átutalások után fizetendő adó, a biztosítási adó, a telefonadó, a chipsadó, meg a többi sallang mindezt semmissé teszi. A 3000 milliárdos MANYUP lóvé kizsarolása, a felelőtlen kijelentésekből adódó árfolyamingadozások, és az EÜ-ben tapasztalható és folyamatosan növekvő óriási leterheltség és a pocsék munkaviszonyok (amelyek nyilván közrejátszanak egy ilyen döntésnél) már csak hab a tortán.
A kiszámíthatatlanságot meg már ne is említsük...

De azért jó dolog örömködni ám! Tapsikolhatok is mellé? Jujjdeszupiiii! :)
Előzmény: jakatta (12) +1 VÁLASZ
Koba 2012. 12. 19. 20:37 | #15
A pöcs nem neked szólt csak felszívtam magam , a rendőrökön akik 16 évesekkel keménykednek

Előzmény: jakatta (12) 0 VÁLASZ
Charlie 2012. 12. 19. 20:35 | #14
Tudod mik a tények? Hála az égnek még nem a saját bőrömön tapasztalom, mert ahhoz fiatal vagyok. Viszont sógorom egy igen nagy és neves nemzetközi cégnél volt mondhatjuk hogy felsővezető. Kétgyermekes családapa és hál istennek kötelességtudó ember. Úgyhogy kiment németországba takaríói állásba, ahol nevezett 350 ezer forintos orvosi bérnél többet kap és mivel itthon kocsival minden nap be kellett járnia ott pedig nem kell, így még többet is rakhat félre, meg küldhet haza. Testvéremék unokahugaimmal együtt követik a tanév vége után, hogy a gyerekeknek könyebb legyen az átállás. Egy igen kedves barátom orvosira jár, és szeretne Ő is itthon elhelyezkedni, ha nem is rögtön, de legalább visszatérni az országba ha már kicsit "megszedte magát". Viszont amikor azt hallom tőle, hogy világszínvonalú egyetemi orvosi oktatás után menjen el nettó 90 ezer forintért gyakorló orvosnak, amikor ugyanezért mondjuk angliában fizetnek 1.4 MILLIÓ(!) forintnak megfelelő összeget, megszakad a szívem. Igen, kérdésedre válaszolva, persze, ott drágább a megélhetés. Legyen (nem tudom) túlozva ötször annyi. De nem több mint 14-szer.

Kölyök vagyok még, 25 éves. De kövezzetek meg ha ez normális.
Előzmény: jakatta (12) -1 VÁLASZ
Koba 2012. 12. 19. 20:34 | #13
...na akkor számoljunk, hogy lett a feleségem 66 ezer forintos emeléséből nyóc ezer nettó .30 éve van a pályán, és most 170 ezer nettó a fizetése. Hát elmondom neked, úgy hogy a te vikikéd(kisebb v-ém nincs), leváltotta a kórházigazgatókat és sok főorvost akik fontos pozícióba vannak majd kompenzáltak, aki nyalta a vikid seggét az kapott bőven aki nem az nem. Szakmai szempontok nem voltak. közben nézem a tévét és látom mit csinálnak a diákokkal és üzenem neked és a te fasza rendszerednek meg viktorodnak , ahhoz túl öreg vagyok ,hogy ilyen pöcsök megfélemlítsenek és hülyének nézzenek ...

Előzmény: jakatta (12) -1 VÁLASZ
jakatta 2012. 12. 19. 20:16 | #12
Biztos azért mennek külföldre az eü.-ben dolgozók, mert nem kapták meg a kórházak minden ágy mellé a számzáras trezorokat! (ezen komolyan felröhögtem anno)
Ezzel szemben ez a sz*r kormány mit is tett?
2012 elejéig visszamenőlegesen 86 ezer egészségügyben dolgozó orvos és szakdolgozó számíthatott fizetésemelésre.
66 ezer forinttal emelték azon orvosok bérét, akiknek bruttó 350 ezer Ft alatt volt a keresetük. Az orvosok 80 százaléka ebbe a körbe tartozik, efelett 10 ezer forintonként sávosan 5 ezer forinttal csökkent az emelés mértéke. Az egészségügyi szakdolgozóknál új bértáblát dolgoztak ki, eszerint 22 ezer embernek 20 ezer, 32 ezer dolgozónak pedig 15 ezer forint feletti lett az emelés mértéke. A népegészségügyi termékadóból 15, és a rendszer átalakításából további 15,5 milliárd Ft jutott ebben az évben az alkalmazottként dolgozó orvosokra és szakdolgozókra. A szakdolgozóknak új bértáblát állítottak össze, eszerint például egy a pályán 20 éve dolgozó 20 ezer forint körüli emelésre számíthatott. Az egyéb diplomások bére átlagban 31400 Ft-tal nőtt.
Egyébként csak tudatom, hogy 2002 óta nem történt központi fizetésemelés ebben a szférában.

Tudom, többet is megérdemeltek volna, de most egyenlőre ennyi futotta. Biztos hogy rózsaszín szemüvegben látom a dolgokat, de ezek azért tények, nem? Bár az én cégemnél kaptunk volna fizuemelést, de ott 5 éve nem emeltek semmit. Egyébként külföldi "multi" cégről van szó.
Előzmény: komcsi (8) -1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 12. 19. 20:16 | #11
Feri és a Fun Factory :)
Koba 2012. 12. 19. 19:38 | #10
....olyan hülye vagyok, megint beleszaladtam. Ilyet??!! Az ember vagy valami drogosba ,piásba vagy valami viktor vagy feri fun-ba szalad bele ....na mindegy ...
komcsi 2012. 12. 19. 19:37 | #9
Kis hazánkban egyébként minden szuperül működik, az egészségügy is, nincs itt kérem semmilyen probléma, milyen kivándorlás, ugyan már! Ja, hogy már csak afrikai szakorvosok vannak? Na és, talán rasszisták vagytok?
komcsi 2012. 12. 19. 19:35 | #8
Köszönjük az újabb kommentet a hivatásos rózsaszín szemüveges kormánypárti talpnyalóknak! Köszönjük!
Előzmény: fatproduction (7) 0 VÁLASZ
fatproduction 2012. 12. 19. 19:19 | #7
Köszönjük meg az újabb cikket a hivatásos rettegőknek! Köszönjük!
-2 VÁLASZ
Koba 2012. 12. 19. 17:27 | #6
A mi kórházunkról tudok neked nyilatkozni személyes érintettség révén, az utóbbi két évben több orvos távozott mint az előtti 12 évben .Ennyit az álaggodalmoskodásról! A külföldre távozók között a legjobb szakemberek voltak, néhány osztályon már az ügyelet is gond, úgy gond hogy az ágyszámot már a negyedére csökkentették és összevontak osztályokat. S biztos vannak olyan orvosok akik a pénzért mindenre képesek, de akiket ismerek azok egyike sem a pénzért hagyta itt ezt a szart.
Előzmény: közlegény (4) +1 VÁLASZ
izébigyó 2012. 12. 19. 15:22 | #5
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=22990
Javaslom az évszámokat. Ezek tények.
Előzmény: közlegény (4) +1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 12. 19. 15:18 | #4
Inkább abból van elegem, hogy a hvg-origo-index folyamatosan álaggodalmaskodik, hetente írnak valamit a kivándorlásról, holott egész Kelet-Európára jellemző a folyamat. Akkor is kimennének ha nem találnának maguknak egy zsarnokot célpontnak ezek a médiumok. Nyitott a munkaerőpiac, szabad a vándorlás odamennek, ahol többet kapnak, emberi tulajdonság, ennyi.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 12. 19. 15:17 | #3
Előtérbe kerül a természetes kiválasztódás.... ez az élet rendje... :)
komcsi 2012. 12. 19. 15:09 | #2
Meggyógyulunk magunktól, vagy megdöglünk. Ez utóbbi mondjuk úgyis bekövetkezik.
Előzmény: közlegény (1) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 12. 19. 14:58 | #1
Hangulatkeltés megint. Kimennek, oszt visszajönnek, vagy kimennek oszt nem jönnek vissza és kevesebben leszünk és akkor is lesz valahogy.
-1 VÁLASZ