Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
LittleDeejay 2012. 12. 13. 15:00 | #21
Köszönöm szépen. Most hogy ezt tudom már sokkal nyugodtabb vagyok, így nem kell folyamatosan arra koncentrálnom, hogy verjen a szívem, vagy hogy vegyek levegőt :)
Na de viccet félretéve. Csak azért mert nem értjük a kétrés kísérletet sem, még nem azt jelenti, hogy nincs rá magyarázat. Mint te is biztosan tudod, a szív az nem egy "kozponti egység", nincsenek benne érző idegek, egyszerű funkciót lát el. Azért mert van neki egy nagy mezője még nem azt jelenti, hogy ez "rendszabályoz" mindent, azért az egy kicsit túlzás... A szív nem lát, nem hall. Amit az irodalom a szív fájdalmaként, örömeként emleget nem fejthető vissza biológiai értelemben, azok csak hormonok. Mindig a szívet emlegetik ilyenkor, gondolom az egész kutatás innen indult ki. Pedig te is tudod, az érzékszerveinknek nem sok köze van a szívünkhöz.
Persze ez nem magyarázza meg, hogy honnan jönnek az álmok, a gondolatok vagy bármi más amit említettél, de szerintem ez kb. olyan mint a szuperpozíció elmélet. :)
Előzmény: termi-nator (7) 0 VÁLASZ
eospower 2012. 12. 11. 23:13 | #20
Az a helyzet, hogy mindig mindent meg lehet magyarázni tudományosan. ha az ellenkezőjét akarnák, akkor azt magyaráznák :D
Revanor 2012. 12. 08. 00:24 | #19
Középiskolás négyes biológiával tudom, hogy ez baromság.
sahinel 2012. 12. 08. 00:08 | #18
http://medicalxpress.com/news/2012-12-ucla-doctors-heart-total-artificial.html csak hogy milyen kutatások vannak.

Mesterséges szívnél mi lessz akkor?

Quantum fizika ok régen hülyeségnek gondolták, és még Einstein sem kedvelte de mégis használjuk manapság már.

Ez egyébként egy marhaság szerintem. Ha arra asszociálnak hogy aurában a szívcsakra ami zöld és az érzelmekért felelős akkor azt mondom hogy legalább van köze ezotériához. De így ez kibaszottul nem tudományos.

Az hogy minek mekkora elektromos mezeje, hogy néz ki az nem jelent semmit. Ennyi erővel a gravitáció sem érne mert az az egyik legkisebb hatás mint manapság tartják. Vagy ott a húrelmélet stb. Az hogy minek mekkora ereje van nem egyenesen arányos a fontosságával.

Manapság mesterséges szöveteket tenyésztenek hogy modellezzék amit vizsgálni akarnak. http://www.youtube.com/watch?v=r6nSmSTKHGc&feature=g-hist
És látóidegeket, idegszöveteket kötnek gépekhez, stb. Annyira nem jár már gyerekcipőben ez a dolog hogy elsiklanának ilyesmi melett.

kristályokról, energiáról akupunktúra vagy másokat ismerek én is. De ezeket nem kell tudományosan alátámasztott tényekkel összekeverni. Tudományosan ha valamit elfogadnak arra lehet építeni. Mindaddig csak elmélet mégha szerinted elfogadható is.
Előzmény: termi-nator (16) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 12. 07. 22:30 | #17
Szóval az agyhalottakat defibrillálják. ;)
+1 VÁLASZ
termi-nator 2012. 12. 07. 22:13 | #16
"Fizika, kémia, matek alapjai is évtizedek óta a suliban. Vagy már nem is esik le az alma a fáról? Ennyit csak nem változott már a világ."

ha újra elolvasod a commentemet, akkor talán felsejlik, hogy nem ezekre a tantárgyakra gondoltam
vagy csak ki szeretnél provokálni egy vitát - ez esetben ki kell hogy ábrándítsalak
Előzmény: sahinel (11) 0 VÁLASZ
Sztumi 2012. 12. 07. 20:03 | #15
Van erre egy szakkifejezés : hablaty.
+2 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 12. 07. 17:24 | #14
Ha minden alkalommal tökön rúgnának, amikor feláll , neked is megváltozna a személyiséged... poszttraumás stressz...
Előzmény: JoinR (12) -1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 12. 07. 17:22 | #13
Jó nagy faszság... Ezeknek a hobbikutatóknak javasolnám újraismételni hullámtanból a frekvencia- és amplitúdó moduláció definícióját. Egyből megértenék, mit is mérnek... :DDD
Testünk valamennyi folyamatát az ideg és a nyirok rendszer szabályozza... mint pl. a szív működését is...
JoinR 2012. 12. 07. 17:08 | #12
"Látszik, mennyi eszük van ezeknek a "kutatóknak". Vagy csak valami okostóni rosszul interpretálta a videót - végig se néztem, merthogy: a szívátültetéssel nem kerül át a tudat az új testbe. Ennyi. (Agyátültetéssel meg átkerülne, nyilvánvalóan.)"

Több tucat esetben állították különböző szervátültetésen átesett emberek, hogy megváltozott a személyiségük, úgyhogy annyira azért nem lennék ebben biztos.
sahinel 2012. 12. 07. 16:01 | #11
http://www.ted.com/talks/sebastian_seung.html

Azért ha a quantum mehanikában jártas vagy akkor találkozhatsz pár olyan dologgal amit ma sem tudnak megmagyarázni. Elég a részecske vagy hullámként terjedő fényt nézni. Az agy is egyféle quantum mehanikai gépnek tűnik.

Igen én is tanultam és hiszek energiagyógyászatban, stb. De ez még nem jelenti hogy a tudományos világ, orvostudomány nem lenne igaz. És attól hogy létezik http://en.wikipedia.org/wiki/Kirlian_photography még nincs bizonyítva tudományosan az aura,vagy elfogadva.


"Az pedig teljesen nonszensz, hogy évtizedekkel ezelőtti ismereteket tanítanak a suliban :("

Fizika, kémia, matek alapjai is évtizedek óta a suliban. Vagy már nem is esik le az alma a fáról? Ennyit csak nem változott már a világ.
Előzmény: termi-nator (7) -1 VÁLASZ
Tooni 2012. 12. 07. 15:37 | #10
Jaaa...persze. Előbb reagál a szív, mint az agy, a még meg sem jelent képre. Mérési hiba lesz az :)
nyehőce 2012. 12. 07. 15:37 | #9
Már majdnem a végén tartottam, amikor rájöttem, hogy nem is jön semmilyen kísértet. Aztán elolvastam újra...
Előzmény: norbertvincze (8) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 12. 07. 15:14 | #8
pedig a feletol jon a kiserlet
Előzmény: Nope (6) 0 VÁLASZ
termi-nator 2012. 12. 07. 14:27 | #7
- rendkívül sok olyan "inger" van, amit nem az agy "dolgoz fel", hanem a központi idegrendszer egyéb részei, pl. agykéreg, gerincvelő
- egyszerre kb. 11 millió idegi impulzus keletkezik másodpercenként, amiból pár tucatot - másik elmélet szerint náhány ezret - vagyunk képesek tudatosítani

Ha elkezded figyelni-elemezni saját magad, akkor észreveheted (jó esetben gyakorlással néhány hét alatt el lehet jutni erra a szintre), hogy számtalan olyan reakciód van, amiről nem tudod mi váltotta ki, számtalan olyan dolgot cselekszel, melynek nem tudod az okát, és látszólag gondolat, tudatos döntés sincs mögötte. Pl. ahogy megfogsz egy poharat, elkapsz egy labdát, autót vezetsz, jársz az utcán, rágsz, gépelsz - ezek mind olyan tevékenységek, melyek sok izomösszehúzódásból állnak, ezeket pedig idegimpulzusok váltják ki, ill. működés közben idegimpulzusok jutnak vissza a központi idegrendszerbe. A szándék ugyan tudatos (megfogom a poarat), de a rész feladatok kivitelezése már nem. Az is kérdés, hogy pl. a szándékig hogyan jutsz el? Mi van előtte, milyen tudatos és tudattalan folyamatok vezetnek addig, hogy pl. választ írsz erre a posztra. A multitaszking (pl. focit nézek a TVben, szidom a bírót és közbe tömöm magamba a vacsorát) is érdekes téma lenne - mi történik ilyenkor bennünk?
Sok évtizede dominál a feltételezés, mely szerint kizárólag az agy képes irányításra, reakcióra. Ez nem egy tudományos kutatás végső következtetése, mert olyankor született, amikor a tudomány még közel sem állt azon a fejlettségi szinten, mint ma. Sőt, még most sem áll a tudomány olyan szinten, hogy modelezni tudná a központi idegrendszer működését, azt alaposan ismerné. Ma sem tudják maghatázozni, pl. mi a tudat, elme, gondolat. Mérni lehet valamit, de a kérdés, hogy az amit megmérsz, az maga a konkrét megfigyelt "valami", vagy annak a hatása?

De ha jól sejtem, akkor a videóban bemutatott kisérletek elég tudományosak (mérhető, reprodukálható), hogy elgondolkodjunk rajta akkor is, ha még nem tudjuk megmagyarázni.

Az pedig teljesen nonszensz, hogy évtizedekkel ezelőtti ismereteket tanítanak a suliban :(
Előzmény: LittleDeejay (5) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 12. 07. 14:12 | #6
2 perc után kiakadt a bullshitmérőm ...
LittleDeejay 2012. 12. 07. 13:33 | #5
Végülis... Miután az ingert az agyunk feldolgozta, tudatosította bennünk, hogy ez jó, vagy rossz, cserébe kapunk a reakcíónknak megfelelő hormont vérnyomást pulzusszámot stb. Nem igazán értem, hogy ez hogyan függ össze a szívvel... Először az agy mondja meg, hogy ez jó, de a szív rendszabályozza? Vagy most mi van? :D
termi-nator 2012. 12. 07. 12:14 | #4
nemtom' kedves férfitársaim hogy vagytok vele, de egy másik szervem gyorsabban reagált a fenti posztban látható tóparti strandolós csajra, mint az eszem és a szivem
+1 VÁLASZ
thisisreal 2012. 12. 07. 11:44 | #3
Mint a robotok! ;)
Erre bizonyíték, hogy ha lekapcsolod őket, leáll a működésük. :D
Előzmény: Livivs (2) +1 VÁLASZ
Livivs 2012. 12. 07. 11:40 | #2
Nem értek hozzá, és nem belekötni akarok, de akkor emberek berregő műszívvel a mellkasukban hogyan élnek?
LordGazember 2012. 12. 07. 11:39 | #1
Háát nem is tudom. Kicsit erőltetettnek tűnik. Mondjuk az Ezo tv-ben biztos leadják majd nemsokára a teljes filmet.:)
A genetika pedig smafu? Mi a helyzet a szívátültetésekkel?