Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
AVIREX
AVIREX 2012. 11. 27. 09:33 | #57
De de, menjünk bele a fogyasztásba: Elveid szerint ha a nyugger nem megy, a busz otthon marad, tehát konzekvencia --> nincs környezetszennyezés :-) HURRÁ! :D ( valahol ez is 1 szempont :DDD )
Előzmény: piszok alfred (52) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2012. 11. 27. 09:19 | #56
"..Mo valódi urai.." : bizonyára többekben felmerült a kérdés: kikre gondolsz? :)
Előzmény: hawkeye (42) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2012. 11. 27. 09:01 | #55
Nebasszálmárfel kora reggel, akkor az ikrek közül az egyik bliccel??? ;D
Előzmény: .::JunKieEQ::. (40) +1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2012. 11. 27. 08:33 | #54
Igazad van, de nem fognak semmit kezdeni ezzel a dologgal odafent, mivel a nyuggereknek nyalják a p*csájukat, hiszen masszív szavazótábort alkotnak. Te meg mehetsz lázadozni emiatt, maximum szintén odafentről, díszpáholyból nézik a live show-t az urak(?) kukorica-kóla-chips kombóval fetrengve a röhögéstől, hogy neked lövik ki a szemed a rend éber őrei és menekülsz a füstgránáttól..
Előzmény: MecHa (29) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 11. 26. 19:55 | #53
"Néhány apróság. Ha a "nyugger" nem megy, akkor a busz is otthon marad: észlény sofőrnek nem tök mindegy? "

Ugyanilyen alapon érvelhetnének a bliccelők is...

"Cikkíró kis pöcs arroganciáját és hatalmas mennyiségű eszét tekintve"

Na mert a te stílusod sokkal különb...

"és elzavarni azokat, akik kikiáltják azokat bűnbaknak"

Hát, a fideszeseket nem hiszem, hogy sokan fogják visszasírni... Kérdés, hogy kit lehet találni helyettük. Nem túl jó a választék.
Előzmény: piszok alfred (52) +1 VÁLASZ
piszok alfred 2012. 11. 26. 16:57 | #52
Azért szeretem a cikkíróhoz hasonló észlényeket, mert ők a legtökéletesebb példái az emberi idiotizmusnak.
Néhány apróság. Ha a "nyugger" nem megy, akkor a busz is otthon marad: észlény sofőrnek nem tök mindegy? (Fogyasztásba most ne menjünk bele, jelen szituációban mindegy, nem azon van a hangsúly, hanem az éppen aktuális közellenség keresésben)
Cikkíró kis pöcs arroganciáját és hatalmas mennyiségű eszét tekintve a nyugdíjkorhatár elérése és a "nyuggeresedés" után pont ő lenn a legnagyobb arcú komcsi agitátor, aki hisztériázna, hogy anno valamikor a múltban a "gyökerek" elérték, hogy ne legyen szabad utazási lehetősége a "nyuggereknek".

Gratulálok Magyarország, talán gondolkodni kéne majd 1014-ben, és elzavarni azokat, akik kikiáltják azokat bűnbaknak, akiknek szóló életminőségi kiadások töredékei csak annak az összegnek, amit a mocskos fideszes tolvajok napi rendszerességgel lopnak el, a posztíróhoz hasonló eszesek vaskos éljenzése közben.

Ja,észlény poszterkém, nem vagyok nyugger, és nem is lesz nyugdíjam, hogy legyen minek örülnöd.


-2 VÁLASZ
ivivan 2012. 11. 26. 13:34 | #51
Tisztában vagyok a gazdasági hírekkel (az egyetlen része a politikának, ami érdekel) - engem az érdekel, hogy szerinted kik "Mo valódi urai"?
Előzmény: hawkeye (50) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 26. 12:26 | #50
Bocs, de a poszt témáját kitárgyaltuk, mindketten elmondtuk véleményünket, megy bizonyos pontokon megegyezik, bizonyos pontokon nem. Ez teljesen rendjénvaló.

Utolsó kérdésedre pedig választ kaphatsz minden értelmesebb gazdasági weboldalon. Például a legújabb pofon ügyében:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/leminositette_magyarorszagot_a_standard___poors.176175.html

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-531756

http://hvg.hu/gazdasag/20121123_Gyorshir_az_SP_leminositette_Magyarorszag



Előzmény: ivivan (49) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 11. 26. 10:42 | #49
A hozzászólásom leglényegtelenebb részére válaszoltál, de ha már: szerinted ki irányítja a világot és ez miben látható?
Előzmény: hawkeye (48) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 26. 09:54 | #48
"- Összeesküvés elmélet minden, amire 0 bizonyíték van. És fogadjunk, hogy pontosan ennyi bizonyítékod van :-) Ha valóban a bankok irányítanának, akkor Orbánt régen keresztre feszítették volna :-)"

Mondom én, hogy Csipkerózsika.... :)
Előzmény: ivivan (45) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 26. 09:50 | #47
"Az rendben van, hogy ledolgozta a 40 évet, ezért kapjon tisztességes nyugdíjat, amiből ugyanúgy ki tudja fizetni az utazását, a rezsijét. "

"...azt szeretné, ha az anyja olyan nyugdíjat kapna, amiből tisztességesen megélhet, és nem szorul támogatásra, kedvezményre, mint valami sérült tehetlen akármi."

Ezzel a két mondatoddal megfogalmaztad a dolog anyagi részének lényegét. Mert a "nyuggerek" 80 százaléka nem kap akkora nyugdíjat, amiből emberi módon meg lehetne élni!

A cikk írója meg egy önmagától elszállt, sikertelen dzsánki, aki a világot hibáztatja szétesett agyáért. A baj az, hogy egyre több az ilyen génhulladék...

De az még nagyobb baj, hogy hagyjátok magatokat egy ilyen által hergelni...


Előzmény: ismeretlen (46) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 11. 26. 08:15 | #46
Azt azért ne felejtsd el, hogy az utazás, a BKV, a Volán, a Máv az nem egy szociális juttatás, nem egy ingyen dolog, nem egy olyan szolgáltatás, amire előre megtakarítottál, fizettél mondjuk utazási járulékot. Szóval ugyanolyan szolgáltatás, mint a kenyér a boltban, vagy a benzin, vagy mondjuk az áram. És ugye ezekre nem jár kedvezmény a nyugdíjasoknak, sem a gyerekeknek. Egy nyugdíjas ugyanúgy koptatja a buszt, a metrót, a vonatot, és nem fogyasztanak a közlekedési eszközök kevesebb energiát, ha nyugdíjasok utaznak rajta. A nyugdíjas ugyanannyi áramot fogyaszt, illetve ugyanannyiért, nincs kedvezményes olcsó áram nyugdíjasoknak.
Az rendben van, hogy ledolgozta a 40 évet, ezért kapjon tisztességes nyugdíjat, amiből ugyanúgy ki tudja fizetni az utazását, a rezsijét.
De közben, meg ne a dolgozó középkorosztály pusztuljon már bele az életbe. Vannak munkatársaim, keresnek 70 ezer forintot. Ő miből vegye meg a 10ezer forintos bérletet, fizesse a rezsit, éljen egyáltalán? Amikor valakinek a nyugdíja több? A minimálbérből, vagy épp felette élők miért nem kaphatnak támogatást? ja mert nincs három gyerek, vagy mert nem 65 évesek? Valahol ez nagyon igazságtalan.

De rendben kapjon ingyen bérletet a nyugdíjas, de akkor ne emeljék fel a bérlet, meg a jegy árát a nem nyugdíjasoknak, hanem pumpáljon bele az állam pénzt a közlekedési vállalatokba. Ja az nem megy mi? De mondok valamit, csak papíron nyissál egy utazási vállalatot és számold ki, hogy mikor lesz nyereséges, mennyi bevételnek kell lennie, ahhoz, hogy ne csak a veszteséget termelje. és rögtön rájössz, hogy az ingyen és a félárú jegy nem biznisz. Mert a benzin és az eszköz viszont pénzbe kerül.

A kérdés, hogy a cikk írója akkor is így beszélne, ha az ő anyjáról lenne szó valahol jogos is meg nem. Gondolom a cikk írója (de ha ő nem is, én biztos) azt szeretné, ha az anyja olyan nyugdíjat kapna, amiből tisztességesen megélhet, és nem szorul támogatásra, kedvezményre, mint valami sérült tehetlen akármi. Illetve a dolgozó réteg is élhetne úgy, hogy segítsen a szülein és ne az államtól várja a segítséget. Mert azért lenne alternatíva az ingyen utazás helyett is.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 11. 25. 23:09 | #45
- Még mit értsek az összehangolás alatt?

- Összeesküvés elmélet minden, amire 0 bizonyíték van. És fogadjunk, hogy pontosan ennyi bizonyítékod van :-) Ha valóban a bankok irányítanának, akkor Orbánt régen keresztre feszítették volna :-)

- Olvastál bármit a hozzászólásomban, amiből arra következtettél, hogy én ellenséges érzelmeket táplálok a 65 éven felüliekkel szemben? Egyszerűen csak leírtam, hogy mi, a mostani 30asok soha nem leszünk olyan helyzetben, mint most Ők vannak.

- Akkor jó. Szerintem a 90%-os kedvezményes jegy jelképes összegűnek tekinthető. Ezzel lehet valamennyit spórolni az állam oldaláról (igazából szerintem nem sokat), és jelentősen lehet csökkenteni a "csak úgy" utazások számát, amivel a közlekedési társaságok olcsóbban tudják a szolgáltatást nyújtani. Ez az, amelyik oldalról sokat lehetne spórolni: néhány milliárd biztos összejönne abból, hogy a tényleges forgalomhoz lehetne méretezni a járatok kapacitását.
Előzmény: hawkeye (44) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 25. 19:18 | #44

- A menetrend összehangolásán ne csak az érkezési - indulási időkre értsd!

- Összeesküvés elmélet? Ébresztő, Csipkerózsika! Nyisd fel a szemed, és nézz körül a világban, hogy kik a valódi hatalom birtokosai!

- Akkor most zárjuk a 65 fölöttieket koncentrációs táborokba? Mert nekünk úgyse lesz nyugdíjunk? Nem inkább azokat kellene börtönbe csukni, akik miatt itt tartunk? Monddjuk elkezdeni a Lehman Brothers-el...?

- A jelképes összegű jeggyel nincs semmi bajom, egyetértek vele.
Előzmény: ivivan (43) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 11. 25. 15:26 | #43
"Pl. a busz és vonat menetrendek valódi összehangolásával"

Biztos? Szerintem ezzel csak úgy lehetne számottevő összeget megspórolni, ha a kettő közül az egyiket megszüntetjük, ahol mennek párhuzamosan. De ez is csak módjával igaz. Más módon hogyan lehet az összehangolással spórolni?

"ezt Mo valódi urai ki fogják kényszeríteni"

Imádom az összeesküvés elméleteket :-) De mindegy, mert gondolom szerinted Dec 21-én úgyis vége a világnak...

"ti is olyat fogtok kapni majd fiaitoktól, unokáitoktól, ha eljön az idő"

Áááá, már csak a legnaívabbak hisznek abban, hogy a mostani 20-30 éves generáció fog még kapni állami nyugdíjat. A magánnyugdíjat meg ugye einstandolták... Szóval nem, a mostani fiatalok már nem lesznek nyugdíjasok 80 éves koruk előtt, ha csak saját megtakarításaikból nem tudják finanszírozni...

Ettől függetlenül nem reagálátál a felvetésemre: miért is lenne baj, ha a mostani ingyenes utazás helyett 90%-os kedvezményt kapnának? Ha szerinted egy nyugdíjas (átlagnyugdíj 88 ezer forint) képtelen kifizetni egy 90%-os kedvezményes jegyet, akkor egy átlag dolgozó (átlag nettó bér 143 ezer forint) mit szóljon a teljes árú jegyhez?!
Előzmény: hawkeye (42) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 25. 13:21 | #42

- A cikk stílusa hányingerkeltően provokatív, ezen belül gátlástalanul hazudozó.

- A nyugdíjasok kedvezményeinek megvonásával megspórolt pénz csepp a tengerben. Ennél sokkal többet nyerhetnénk ésszerű forgalom szervezéssel. Pl. a busz és vonat menetrendek valódi összehangolásával. Meg a közlekedési cégek dologtalan, rajtunk élősködő, hozzá nem értő seggterpesztőinek kirúgásával.

- Nyugi, fogunk kevesebbet költeni szociális kiadásokra, ezt Mo valódi urai ki fogják kényszeríteni. De ez szokás szerint az ő bukszájukat fogja dagasztani.

De könyörgöm, ne hagyjátok, hogy saját szüleitek, nagyszüleitek ellen fordítsanak benneteket! Mert amilyen sorsot szántok nekik, ti is olyat fogtok kapni majd fiaitoktól, unokáitoktól, ha eljön az idő.

És én naív, azt hittem, hogy a Büdösbarlang a XXI. században már csak irodalom. De ahogy olvastam a kommenteket, rá kellett jönnöm, hogy nagyon nem.....



Előzmény: ivivan (41) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 11. 25. 12:48 | #41
"több jármű forgalomba állításával?"

A jelenlegi helyzetben a kormánynak csökkentenie kell a kiadásait. Mivel az európai átlagnál többet költünk sziciális kiadásokra (a nyugdíjasok utazási kedvezménye is az), ezért célszerű azt csökkenteni elsősorban.

Én egyetértek azzal, hogy legyen nekik mondjuk 75%-os kedvezményük, vagy akár 90% - a lényeg, hogy ne legyen ingyen. Ezzel nem hoznánk Őket lehetetlen helyzetbe, viszont éreznék, hogy az utazás az bizony nincs ingyen - csak akkor utazok, ha az tényleg fontos. Időtöltésnek napi 3x megtenni a Szeged - Hódmezővásárhely távot nem nyerő.

A cikk stílusa valóban bicskanyitogató, de azzal egyet kell értsek, hogy szerintem sem ez a kormány lesz az, amelyik csökkenti a nyugdíjasok kedvezményeit, ugyanis ez a nyugdíjasok kormánya: mindenkitől csak elvesznek, kivéve a nyugdíjasoktól... Azoknak szépen emelgetik a nyugdíját, miközben az átlag dolgozó az adóváltozások miatt kevesebbet kap, mint tavaly - és akkor az 5% körüli inflációról nem is beszéltünk.
Előzmény: hawkeye (39) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 11. 25. 12:38 | #40
Szerintem egy terhes anyukának is 2 jegyet kéne venni... :)))
Előzmény: hawkeye (39) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 25. 12:23 | #39
Miért nem veszitek észre, hogy már megint bevittek benneteket az erdőbe?

Van egy kör, akiknek lételeme egymásnak uszítani az embereket.

Mindegy milyen ökörséggel, csak megosztani őket.


Arra senki sem gondol, hogy az utazási gondokat nem a "nyuggerek" kirekesztésével kell megoldani, hanem a közlekedés megszervezésével, több jármű forgalomba állításával?

Mert ha ebbe az irányba indulunk el, ki lesz a következő letiltandó kategória? A kisgyerekes anyukák? Mert ha nem fejlesztünk, hanem terrorizálunk, mindig lesz folytatás...

Tébolyda. A múltkor egy Bornai nevű, volt káeftés véglény arról írt, hogy nacionalista uszítás a tévés időjárásjelentésben a szomszéd országokat is mutatni a térképen.

Most meg ez...
imki 2012. 11. 25. 11:58 | #38
Attól, hogy te nem érted, még nem biztos, hogy hülyeséget írt.
Előzmény: T boy (37) +1 VÁLASZ
T boy 2012. 11. 25. 11:16 | #37
Micsoda hülyeséget tudsz írni! Kit kényeztetnek el?
Előzmény: lowrider (36) -1 VÁLASZ
lowrider 2012. 11. 25. 10:13 | #36
Álszentek vagytok, akik elvakultan véditek a nyugdíjasokat... Kár, mert lehet bár, hogy a szüleitek épp nyugdíjasok, esetleg nem jellemző módon hasznos munkával töltötték aktív éveiket és esetleg valami a lelketek mélyén azt mondja, hogy "megérdemlik", de ha meggondoljátok, ez bizony olyan, mint a gyerek elkényeztetése... lehet csinálni, csak senkinek sem jó.
+1 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 11. 25. 10:04 | #35
Hát igen! A kor nem érdem, hanem állapot. Mindazonáltal minden tiszteletem annak, aki meg is érdemli. De én is unom, hogy sokszor nem tudok időre beérni a munkahelyemre, ha például akarok venni pár zsemlét 7.45-kor, mert tele van ilyenkor a bolt nyugdíjassal. Vagy nyitás előtt 50 méteres sor áll a postán, nagy része nyugdíjas. Könyörgöm! Nem lehetne fél órával később elintézni ezeket a dolgokat, hogy azok, akik fizetik a nyugdíjakat rendesen tudjanak dolgozni? A 90%-os kedvezménnyel én is egyet értenék.

A lent említett hévízi példa pedig igaz, zalaegerszegiként ezt megerősítem, nem véletlenül kerüli ki mostanában a legtöbb Bp-Zeg járat Hévíz városát, oda most már külön "gyógyjáratok" mennek, hogy a diákok, munkások is hazajuthassanak, leülhessenek.
Előzmény: SilAsh (34) 0 VÁLASZ
SilAsh 2012. 11. 24. 23:30 | #34
Nézzük csak:
-Sok nyugdíjas örül, hogy lyuk van a seggén és örül, ha otthon ülhet nyugalomban.
-Sok nyugdíjas meg örül, hogy ingyen utazhat, ezért, hogy akár tíz forintot spóroljon valami árun, képes utazni 20-30km-ert is.
-Sok nyugdíjas örül, hogy ingyen utazhat, mert addig sem otthon kell fűteni. És még társasága is akad.
-Sok nyugdíjas örül hogy ingyen utazhat, a mellett még eljár dolgozni is.
-Sok nyugdíjas örül, hogy csúcsidőben is utazhat, elfoglalva a helyet azoktól, akik mondjuk végigdolgozták a nyolc órájukat, holtfáradtak, de van annyi tartás bennük, hogy átadják a helyet a fáradt nyugdíjasnak, aki nem restell 10 forintért 20-30 km-ert utazni.

Szerintem nem az ingyen utazással van a baj, hanem a szemléletmóddal illetve a jelenlegi állapotokkal. Az hogy valaki idős és nyugdíjas, nem jelenti azt, hogy automatikusan megérdemli a tiszteletet, pláne ha nem viszonozza, vagy éppen nem viselkedik. Amíg buszon utaztam, sok olyan öreggel találkoztam, aki két három nagy szatyorral feltülekedik a buszra, hogy aztán egy megállóval arrébb nekiálljon óbégatni a sofőrnek, hogy "ájjá má meg fijam, le akarok szállni". Mindenki tudna még példát mondani, aki utazott buszon gyárba, iskolába.
Értem én, jó hogy van ez a lehetőség, de többnyire pofátlanul ki is használják. És éppen azok, akik nem érdemlik meg a tiszteletet. Jó, amúgy a busznak mindegy, hogy üresen vagy tele nyugdíjassal közlekedik, akkor is megy.
De ne utazgasson az öreg, hanem utazzon, ha kell, akárcsak mindenki más.
Én korlátoznám az ingyen utazás számát, és bevezetném a 90% -os kedvezményt.
Az biztos, hogy ezután a töredékük utazgatna csak, mert már a 10%-ot is sokallnák!
És mielőtt megszólna valaki: szüleim 70 év körül vannak, de ugyancsak egyetértenének ezzel.

Maximálisan egyetértek Uvby -val, nem ártana nekik sem egy kis önkritika. Részemről a tiszteletet ki kell érdemelni és nem a korral jár. Ettől függetlenül udvarias maradok....

+2 VÁLASZ
zeshka 2012. 11. 24. 23:19 | #33
Köszi. =) Szívemből szóltál.
Előzmény: közlegény (32) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 11. 24. 21:59 | #32
Gyerekek, most komolyan ez fáj, hogy a nyugdíjasok ingyen mennek gyógyfürdeni? Az ember nyugdíjas korára annyi nyavaját szed össze, örül, hogy lyuk van a seggén és szelel. Annak idején, amikor dolgoztak nem ám olyan munkakörülmények közt húzták az igát, mint most, a munkavédelem, a munkabiztonság nem állt ilyen szinten, mint mostanában, nagyon sokan nem csupán öregségükből adódóan, hanem a munkahelyi körülményeknek köszönhetik leromlott egészségi állapotukat. Nyugdíjuk jelentős része megy el gyógyszerekre, hálapénzre, esetleg az unokák támogatására. Ez a luxus, hogy egy tömött buszon leutaznak egy gyógyfürdőre, hogy enyhítsenek valamennyit bajaikon (mentálist is idesorolva)? Mintha Floridába repülnének a téli hónapokra. Ez a baj, hogy a megnyirbált kedvezményekből maradt még ez, ezt is el kell venni? Nem hiszem, hogy ez jelentősen mások rovására menne!

Ez az oszd meg és uralkodj, hogy mindenki mindenki ellen legyen és az utolsó lehulló morzsadarabért is ölre kelljen menni a szemétdombon. Mindenki mindenki ellen, ha ugrasztanak ugrasz, ha azt mondják menj el innen külföldre: elmész és amikor visszajössz majd lehet téged utálni, meg irigyelni. Minden minden a más hibája. Ha valakinek 1 fillérrel több van: dögöljön meg. Dögöljön meg a más macskája!

Ez a félig üres pohár országa, rajtad múlik, hogy félig tele legyen. Csordultig nem tölti neked senki!




+1 VÁLASZ
Zolibaba24 2012. 11. 24. 20:57 | #31
Ha már nem lesz nyugdíjam( ami szinte biztos) , legalább a helyi járatra fel tudjak már szállni, kölcsönkérni az unokámtól... Szégyen ami ebbe az országba megy, de tényleg. Tele a tököm, amint alkalmam lesz el is húztam innen, az utolsó majd légyszi kapcsolja le a villanyt!
+1 VÁLASZ
Lacico 2012. 11. 24. 19:43 | #30
25 éve gürizek, két gyereket nevelünk a legjobb tudásunk szerint ami csak lehetséges előteremtünk. 5 éve nem kaptam béremelést mert válság van, egyszerűen vannak dolgok amit soha nem fogok tudni megadni a gyerekeimnek, és néhányan havi 5 db vonatjegy miatt sírnak ???!!! Jah hogy az JÁR (!!!) nekik .... világos, rendben van ..... Én is el tudnék képzelni náha egy kis kirándulást, ingyen utazással a családdal, gyerekekkel .....De nekem nem jár, mert csak az a dolgom, hogy tejeljek, hogy a kedves nyugdíjasoknak legyen miből megadni ami jár! Szuper !

Gondolkodjunk már, nem a kenyeret veszi kel előlük, mindenki hatalmas áldozatokat kényszerül hozni, nyilván nem élnek luxus módon a nyugdíjasaink ( meglepő. mi sem ...), de aki ezért jajgat, mert nem fizetjük tovább a havi gyógyfürdő, meg temető járatot, akkor arra valóban nem sok jót tudnék mondani ....
Jah hogy ezért megdolgoztak ?! Mi is megdolgozunk minden forintért, ami most nyugdíjra meg a többi szociális juttatásra megy.....Senki nem kérdezi tőlem, lenne -e helye havi 3000 forintnak ....

Minden tiszeteletem az időseké, ne ne játsszák már a mártírt, senki nem küldi őket munkatáborba, meg nem szedi el előlük az ennivalót. ennyi áldozat igen is belefér.

+2 VÁLASZ
MecHa 2012. 11. 24. 19:27 | #29
mint már mondtam ezelőtt pár kommentel, nem kizárólagosan a nyugdíjasokkal van bajom... sőt inkább úgy írom hogy magával a nyugdíj-, kedvezmény-, és egyéb juttatások rendszerével van bajom... én is értem és már mondtam is hogy igen, vannak dolgok amiket a nyugdíjasok, munkanélküliek és mindenki más is meg ÉRDEMEL.. a nyugdíjas azt , hogy élhessen nyugodtan öregkorában anyagi gondok nélkül, a munkanélküli a segítséget hogy munkát találjon... DE a dolgozó (értem ezalatt mérnök,tanár, munkás satöbbi legyen az közel a nyugdíjhoz vagy éppen életét kezdő suhanc) ugyanúgy megérdemli hogy meg tudjon élni a munkájából és ne csak napról napra tengődjön...
Habár valószínű hogy odafent folyamatosan elb***ák a dolgokat és emiatt nincs pénz az Országban, a "nincs pénz" ugyanúgy kéne vonatkozzon minden társadalmi rétegre! Neked is be kell látni, sőt gondolom már te is érzed, hogy a munkavállalók hátán már kezd túl sok lenni az anyagi teher...

És ez nem a nyugdíjasok hibája, nem ők szórták/szórják el a pénzt, de a hiányt teljes egészében az adófizetők nyakába varrni minden csak nem közteherviselés... valahogy akárhányszor azt hallom hogy megszorítások következnek, már azonnal tudom hogy nem lesz más csak adó emelés.

Valahogy kezd elegem lenni hogy akárhányszor kell húzni azon a bizonyos Övön csak az adófizetőknek kell azt megtenni...

Mégegyszer mondom nem az idősek hibája, de ha valamire nincs pénz ,mint ahogy te is mondtad az infláció követő nyugdíjakra sem volt, akkor miért az a megoldás hogy akkor MI fizessünk többet?

Talán hamarabb kezdődne el valami az országban ha nem csak MI fiatalok nyugdtalankodnánk, és lázadoznánk. És lehet hogy igazad van abban hogy sztereotipikus kijelentés, de amíg a társadalom többségének ki van nyalva a segge hogy véletlenül se érezzék meg a gondokat (vagy csak lényegesen árnyaltabban mint az adófizetők) addig odafent se lesz változás...
Előzmény: 7sleeper (25) 0 VÁLASZ
Lacico 2012. 11. 24. 19:14 | #28
Én dolgoztam az árkosban is, mit mondjak.... Én megcsináltam kétszer annyi munkadarabot, mint az öregebbek, fele annyi pénzért, csak mert ő itt van 25 éve... Befizetett havi 50 fillér "TB"-t és most követel. Én befizetek mindenki tudja mennyit, nem azért mert abból nekem nyugdíjam lesz, hanem hogy a mostaniak megkapják ! Van még olyan naív ebben az országban aki elhiszi, hogy a za pénz egy percig is ott marad az államnál, hogy nekem majd abból legyen nyugdíjam . .

Nálunk nagyon populáris az, hogy a szegények, jaj a nyugdíjasok....De válság van ,nem kicsit, én halálra dolgozom magam, nekik is ki kéne venni a részüket a dologból, nem mennek kirándulgatni hetente, túlélik .

Szabó István: jó esetben a fent említett 50 fillért fizették be, mert ugye akkoriban mindenre tellett, most meg minden jár ! :DDD
imki 2012. 11. 24. 18:58 | #27
Látod, tudsz te értelmeset és értelmesen is írni. ;)
Előzmény: 7sleeper (25) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 24. 18:55 | #26
fb, Szabó István: az ilyennek a születésénél eltörött kémcső..
7sleeper 2012. 11. 24. 18:53 | #25
nem ők kizárólagosan a fiatalok. és nem is a nyuggerezők mennek el (főleg nem a nyugdíjasok miatt).

amikor a fizetésekkel, megélhetéssel, családvállalással komoly gondok vannak
akkor nem azoktól kell elvenni
akik már évtizedeket ledolgoztak a mostani fiatalok érdekében is

rosszul látod, nem a fiatalokat "fikázom", és elvtelenül sem védem a nyugdíjasokat. az meg közkeletű porhintés, hogy a nyugdíjasok legnagyobb része a nagyobb saját kedvezményekre szavazna. vannak ugyanis gyerekeik, bármilyen meglepő egy helyiértékkel sem nagyobbszámú a 62+/65+ korosztályban az agyalágyult, mint a a 62 mínuszban - arányait nézve.

egyszerűen csak a társadalom atomizálása folyik. lehet, hogy tömegben vezethető és hülye a nép. de az egyes ember sem sokkal okosabb vagy kevésbé megvezethető. ameddig a nyugdíjas a fiatal süvölvényt, a nyilván bámulatos tehetségű .. ifjúi lélek a "vénhülye komcsi nyuggereket, mert ők szavaznak brühühü a gyurcsányékra", az orvos a beteget, a beteg az orvost, az orvos a nővért baszogatja, a melós a mérnököt és így tovább: körbefos - addig tudnak egyesek lopni.

aki kiment visszajön. legkésőbb jól élni nyugati minimálnyugdíjból, keleti gyógyszerárakon. mi-nyi-mum!

a nyugdíjasok már többet tettek le az asztalra mint a fiatalok. vitatod? a fiataloknak (magam is az vagyok. még.) nem a nyugdíjasok, az orvosok, a mérnökök, a melósok, a tűzoltók, a tanárok, vagy minden társadalmi "kaszt" és korcsoport egyes szidalmazásával kellene "törődjön"; és bizony be kellene látni, hogy ha valaki akkor nem a több is mint fél életüket ledolgozottaknak, megkárosításuk árán kell jobb hellyé tenni ezt a világot. amikor ezt belátod, akkor nem fogsz még áttételesen sem nyuggerezni.
Előzmény: MecHa (24) 0 VÁLASZ
MecHa 2012. 11. 24. 18:31 | #24
szép szép amit leírtál csak annyit szólnék hozzá hogy ezeknek az "agyhalottaknak" és "debileknek" jelenleg legalább 20% -a itthagyja az országot a nyugdíjasokkal, kedvezményekkel és veled együtt, mert már annyira lehetetlen fiatalon, nulláról indulva, elkezdeni az életet, hogy inkább választja a menekülést...

Ugyhogy nygugodtan fikázd a fiatalokat, és szólítsd fel őket a megértésre, meg hogy csak fogják be és tűrjenek... Csak ne lepődj meg hogy mikor még a jelenleg nyudíbavonulók még fel sem dobták a pacskert de már nem lesz ki adót fizessen...

Igazad van, kellenek a kedvezmények a nyugdíjasok, soctámosok és minden hasonszőrű megnyugtatására, miközben az életet elkezdő társadalom már azon is hosszasan gondolkozik hogy egyáltalán merjen e gyereket vállalni, mert Ők már megdolgoztak érte, vagy mert mások ugyan soha nem dolgoztak de a demokráciában Őket sem hagyhatjuk éhen halni...

Sajnos abban jól látod a helyzetet hogy a kedvezmények és ilyen olyan juttatások azért vannak hogy csendben maradjanak és szavazzanak továbbra is Őrájuk... és az nem gond hogy miközben a mi fizetésünk sem követi az inflációt, nekünk is egyre kevesebb van, mégis egyre többet és többet vonnak el mert a nyugdíjasok és hasonszőrűek nemes egyszerűséggel nagyobb szavazó bázist képviselnek?

igazad van... a fiatalok a debilek, mert már most látják hogy ebben az Országban mindenki számít csak Ők nem...
Előzmény: 7sleeper (19) +1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 24. 18:25 | #23
nagy kígyó vagy te
vörös tenger ha könnyezik ;-)
imkike-re kéne változtatnod a nicked ;-D

Előzmény: imki (21) -1 VÁLASZ
imki 2012. 11. 24. 17:20 | #21
Ez valami csudaszép volt... Esküszöm, megkönnyeztem. :)
Előzmény: 7sleeper (19) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 24. 16:43 | #19
azért vannak a kedvezmények, hogy a durva elvonásokat hellyel-közzel ellensúlyozzák. a 13. havi nyugdíj is azért volt, mert egyszercsak nem tudták fizetni az inflációkövető emelést (egy aktívkorú munkavállaló még inkább el tud menni dolgozni, mint egy nyugdíjas - vagy ugye, zsíros deszkáról átvált deszkára, ám akkorra a nyugdíjas már deszkáról vált fakéregre!). hogy ne csúcsidőben utazzanak az rendben van - azzal a "vonatozok 200 km-t, mert nyíregyen olcsóbb a paradicsom-paprika 10 forinttal" féle túlzások is megszűnnének, mert a piac kezdetére nem érnének oda akik ezt rendszeresen művelik. de megszüntetni a NEM AZ ÖSSZES 65 ÉVEN FELÜLI ÁLTAL IGÉNYBEVETT INGYENES UTAZÁST, csak akkor szabadna, HA AZ ÖSSZES(!) 65 ÉVEN FELÜLINEK ODAADJÁK A JELENLEG NEM AZ ÖSSZES ÁLTAL EL- ÉS LEUTAZOTT JEGYEK ÁTLAGÁRÁT! és akkor lehet matekozni kedves blogger hülyegyerek s, hogy meg ne feszüljön a többfunkciós egyetlen agysejted, segítek: az sokkal több pénzt emésztene fel, mint a jelenlegi rendszer (és előbb-utóbb felszámolják ezt is, minden kompenzáció nélkül, elvégre elvtársurak sikkasztásaira, csalásaira kevesebb pénzt költeni nem ér..) hosszú életet kívánok neked; agyhalottan is évtizedekig lehet vegetálni, bár sanszosan rekorderek lesztek te és hasonszőrű társaid ha már most legalább két évtizede annyi csak az agytevékenységetek, hogy kilégzés-belégzés-ürítés. csak, hogy megtapasztald és hogy megtapasztaljátok milyen is az olyan taknyokat hallgatni, mint amilyenek ti vagytok..

bónusz: no és 1 "ember""ért" vajon fenntartanák-e a buszt, vagy járna ritkábban; esetleg még inkább: soha? ..

olyan magasröptű a posztbéli blogger, hogy a környezeti ájer, a rendkívül ritka levegő az eleve meglévő agykárosultságára újabb és újabb agykárosultságot hozott, mígnem teljesen káro(g)sult(bolond) nem lett.. még annyira sem értelmes mint a "nyuggerekre" irígykedők, hogy "kapják a nagy pénzt, osztán semmit nem csinálnak" OR "kapják a még nagyobb pénzt mert nyugdíj mellett dogoznak" - ja mert nem is dolgoztak meg érte évtizedekig (mialatt azoknak a debileknek is megvolt mindene amit csak a takonyálmarta szájuk megkívánt, amivel persze most szidnak mindenkit - ennyi pofázás mellett végeznek ezek vajon valami érdemi munkát??).. a kedvencem mikor nem esik le az ilyeneknek, hogy ráadásul a nyugdíjból AMI ÉPPEN A MÁR LEADÓZOTT ÖSSZEGEKBŐL ÁLL (JÁRNI TEHÁT JÁR, AZ, HOGY AZT AZ ÁLLAM MÁR ELKÖLTÖTTE AZ EGY KÜLÖN TÖRTÉNET!!) újfent vonták az adót. nem az a hihetetlen, hogy idióták vannak; csak az, hogy ennyien és ennyire..
+1 VÁLASZ
T boy 2012. 11. 24. 16:39 | #18
Képzeld ha egy településtől csak négy busz indulna naponta.
Hány órát kellene várni, hogy jöjjön a következő?
Előzmény: imki (17) 0 VÁLASZ
imki 2012. 11. 24. 16:33 | #17
"A bevétel pedig azért nem nőne mert ha nem tudnák megfizetni akkor nem utaznának, vagy csak csekély számban"
Nézd.
1. Mostani helyzet:
Indul 10 busz, abból csak 3 esetében van kifizetve a költség.
(Hét busz csak azért megy, mert állam bácsi fizeti.)
Tehát 10 buszból 3 van kifizetve.

2. Elképzelt helyzet:
Mivel a támogatás hiányában a 7 támogatottból csak 1 fog utazni (egyben fizetni), ezért már csak 4 busz indítására lesz szükség. Viszont a 4 busz indításának költsége teljesen megtérül, mert van ki kifizesse.
Itt tehát 4 busz indul, amiből 4 van kifizetve.

Mondd, ezek után mire alapozod azt, hogy a második esetben nem nőne a bevétel?
Előzmény: T boy (15) 0 VÁLASZ
JoinR 2012. 11. 24. 16:26 | #16
Jó de ha nem jár rajta senki, akkor meg lehet szűntetni, ergó csökkennek a kiadások. Most nem azt mondom, hogy mindenhol járatot kell ritkítani, de a cikk alapján úgy tűnik, van olyan járat, ami a te gondolatmenetedet futtatva üres lenne. Ha meg "mégiscsak" lenne elég utas, akkor meg meg lehet tartani.
Előzmény: T boy (15) +1 VÁLASZ
T boy 2012. 11. 24. 16:19 | #15
Nem minden 65 év feletti nyugdíjas. A bevétel pedig azért nem nőne mert ha nem tudnák megfizetni akkor nem utaznának, vagy csak csekély számban. Akinek pedig van pénze az most is kocsival utazik.
Előzmény: imki (13) 0 VÁLASZ
imki 2012. 11. 24. 15:54 | #14
Ezek szerint csak engedte. De akor nekem miért írta ki, hogy nem megengedett URL az írásomban? :)
Mindegy.
imki 2012. 11. 24. 15:53 | #13
Annyiban igazad van, hogy az ingyen utazás a 65 év felettiek számára ingyenes csak. (Bár ők is nyugdíjasok, nem? :) ) De valóban rosszul fogalmaztam.

Viszont az "alig nőne a bevétele" dolgot próbáld meg ennek fényében nézni, és hátha más véleményed lesz. Főleg az arányokat figyeld:
*** Ide nem engedi berakni az URL-t. A vastagbő blogon nézd meg a legutóbbi cikket, pont a MÁV ezirányú adatait mutatja. ***
Előzmény: T boy (8) 0 VÁLASZ
imki 2012. 11. 24. 15:52 | #12
Annyiban igazad van, hogy az ingyen utazás a 65 év felettiek számára ingyenes csak. (Bár ők is nyugdíjasok, nem? :) ) De valóban rosszul fogalmaztam.

Viszont az "alig nőne a bevétele" dolgot próbáld meg ennek fényében nézni, és hátha más véleményed lesz. Főleg az arányokat figyeld:
http://vastagbor.blog.hu/2012/11/23/az_ingyenutazas_marad
Előzmény: T boy (8) 0 VÁLASZ
brandboy 2012. 11. 24. 15:40 | #11
Nem a nyugdíj sok, hanem a fizetés kevés.
Ezért is kár,hogy ez a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer maradt, mert kivállóan alkalmas a mindenkori szarkavarásra egyéni,társadalmi,és politikai szinten is.


Előzmény: MecHa (9) +1 VÁLASZ
MecHa 2012. 11. 24. 15:35 | #10
ja bocs kifelejtettem:

mielőtt bárki is azt gondolná hogy csakis a nyugdíjasokat hibáztatom ezek miatt, ugyanúgy értettem az előbbieket a munkanélküliekre, a szoctámosokra, a családi pótlékra satöbbi...

a baj ezzel a k***a nagy demorkáciával, hogy mindenkinek jár minden, mert már "megdolgozott érte", vagy "szegény szerencsétlen rászoruló" csak a munkás dögöljön éhen...
Előzmény: MecHa (9) 0 VÁLASZ
MecHa 2012. 11. 24. 15:25 | #9
A cikk maga egy kicsit "felháborító", de azért az sokak számára egyértelmű hogy a helyzet nem éppen tartható... A gond az hogy habár a nyugdíjasoknak igenis fontos az ingyen utazás, hiszen valjuk be főleg egy nagyvárosban ahol a legközelebbi normális bolt, orvos, gyógyszertár is fél óra gyalog,főleg attól aki már nem teljesen egészséges, ne várjuk el hogy gyalog tegyék meg mindezt... ugyanis van, nem is kevés olyan nyugdíjas aki nem engedhetné meg magának a teljesárú havi bérletet.

De! Azért az se tartható, hogy olyan, egyre drágább, juttatásokat kelljen kifizetni a dolgozóknak amit gyakran még maga a dolgozó sem engedhet meg magának... Igen is, azok a nyugdíjasok akiknek a mindenkori minimálbér felett van a nyugdíja, nyugodtan kifizethetné magának az utazás költségeit, a gyógyszereket, még ha nem is teljes áron, hiszen egy 90 ezer forintot kereső munkásnak is ugyan olyan, sőt! még nehezebb fentartani önmagát és családját mint egy 90 ezer Ft-ot kapó nyugdíjasnak.

Persze megértem az időseket, nekem is van nagymamám, a francnak lenne kedve még akkor is a filléreket számolgatni miután ledolgoztam 40 évet... hoppá a jelenlegieket figyelembe véve pont az ilyenek miatt nekem már valószínűleg 50 vagy inkább több évet kéne ledolgoznom hogy nyugdíjba mehessek.

Azért arra is oda kéne figyelni az ilyen juttatások osztogatásakor, és védelmezésekor, hogy azok között aki mindezeket fizeti még arányaiban sincs kevesebb aki legalább annyira, ha nem szarabbul él mint a nyugdíjasok. Szivesen fizetném én nekik még az arany vécéülőkét is ha lenne miből, de jelentkezzen az az átlag munkás aki bármit is félre tud rakni miután kifizette a kifizetnivalókat....



T boy 2012. 11. 24. 15:19 | #8
Tévedsz! Ráadásul nagyot. Ingyen utazás nem a nyugdíjasoknak jár, hanem a 65 év felettieknek.
Ha ezt megszüntetnék alig nőne a BKV bevétele. Ugyanis aki meg tudja fizetni a jegy árát, az most is saját kocsival utazik, aki nem tudja megfizetni az nem utazna. Ráadásul sok járatot nagyon ritkítanának vagy megszüntetnének mert nem lenne kihasználva.
Előzmény: imki (6) 0 VÁLASZ
csaty 2012. 11. 24. 15:03 | #7
Egyetértek , hajlandó vagyok én is kifizetni mindent amit kell , és az áfa és a benzinár sem érdekelne, ha mindez valahogy látszana az oktatáson például...

Előzmény: imki (6) 0 VÁLASZ
imki 2012. 11. 24. 14:42 | #6
Valahol érthető a felindultság (akár mindkét oldalról is). Ilyen az, ha valaki pozitívan van diszkriminálva. Olyankor ő úgy érzi, hogy az neki jogosan jár.
A másik meg (ebből kifolyólag) negatívan lett diszkriminálva. Ezért nem tetszik neki.
Társadalmi ellentéteket szül a helyzet.

Megoldás: Meg kell szüntetni az ingyen utazgatást a nyugdíjasok esetében. Sőt, én igazából mindegyik kedvezményt megszüntetném, pár kivételtől eltekintve. Maradhatna olyan, mint:
- Fogyatékosok 100%-os kedvezménye (nem a rokkantaké, hanem a fogyatékosoké).
- 18 év alatti tanulók 100%-os kedvezménye az iskola és a lakhely között.
Pont. Ennyit fizethetne állam bácsi.
A többit csengesse ki az, aki utazik, ne pedig az, aki adót fizet.
Egy tolószékes vagy vak embernél azért még elfogadható, hogy ingyen utazzon. Ráadásul arányaiban olyan sokan azért nincsenek. A gyerekek esetében meg társadalmi érdek, hogy a gyerek minél többet kapjon a társadalomtól. (Mármint a gyerek, és ne a szülei.)
-1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 24. 14:38 | #5
Az idézett blog neve: MENTÁLIS DEFICIT.

Az egyik ottani kommentelő kérdése a posztolóhoz: - Anyádnak mondtad már?


Azt hiszem, ezt ki is tárgyaltuk.... :)


uvby 2012. 11. 24. 14:30 | #4
Nem értek egyet a cikkíróval, de azért bőven vannak bajok a nyugdíjasokkal. 1 éve más nem tömeg közlekedem, de emlékszem rá, hogy amikor suliba jártam az öregeknek pont azt a buszt kell ellepniük tömegével amivel a gyerekek járnak az iskolába? Nyugdíjas ráérne 8 utána elindulni a bevásárlásához ráérhetne, de nem neki pont akkor kell elmenni vásárolni az auchanba amikor mindenki más suliba és/vagy melóba megy. kapja megy a nyugger az ingyen utazási lehetőségét, em zavar, csak gondolkodjon mások fejével, nem egyszer volt rá példa, hogy egy 6-7 éves kisgyerek nem tudott leülni a buszon, mert az öreglánynak a 7 órás busszal kell elmennie temetőbe?

Vagy említve, az ilyen nyugdíjas utazásokat. 8-kor indult a buszzk, persze pont a házunk elött volt a találka, erre öreglány mert baromira nem tud aludni már fél 6-kor ott ordíbálgat az ablakunk alatt a barátnővével, ráadásul még süketek is kurva nagy élvezet volt felkelni minden szerdán a rikácsolásaikra... Persze ha kimész elküldeni őket a francba akkor még te vagy a Geci aki nem tiszteli a nyugdíjast....

Szóval felőlem aztán utazhassanak csak nyugodtan, de legyenek már ők is tekintettel másokra...
hapont 2012. 11. 24. 14:18 | #3
Csak gratulálni tudok.
A mostani fiatalok (köztük vagyok) nem lesznek öregek, betegek?
Ezek az emberek (tudod, a "nyuggerek") dolgoztak egy keveset életükben, hogy milyen rendszer alatt, azt most hagyjuk.
Pár évtized munka után biztos jól esne nekem is egy kis pihi, nem beszélve a TISZTELETről.
"nyuggerek hawaiiozása"
Öcsém, ez nem semmi!


izébigyó 2012. 11. 24. 14:09 | #2
Beleolvastam az első pár kommentekbe, nem semmi...

"Nekem is lenne megtakarításom, ha nem rokkannék bele a sok fizetnivalóba, ami fedezi a nyuggerek hawai-ozását!
Ha beteg vagyok, akkor nem kéne 2 órát ülni a rendelőben lázasan, ha nem unatkozna ott 10 nyugger, akinek fáj a kislábujja, vagy csak megint nem eszi két hetem az életben tartó gyógyszerét, mert szelet csinál neki...
Szóval kedves Nyugdíjas, maradjunk ennyiben. A luxus akkor jár, ha van rá fedezet. Ha ez csak úgy lehetséges, hogy az ország gyorvonatként robog a mélybe, a dolgozó emberek, pedig megrokkannak a terhek alatt, akkor NINCS LUXUS hévízi fürdőzés!!!!!"

"Mennyi ma az átlag nyugdíj? Közeli ismerőseim között három ember van akinek 160.000 forint felett van a nyugdíja, és nem voltak vezető besosztásban. Az egyik munkatársam tavaly azért ment előnyugdíjba, mert a nyugdíj több mint a fizetése:)"

"A telekre járni nem szociális ellátás! Az utazási kedvezmény megint egy olyan "ellátás", amit valójában az átlagnál lényegesen jobban élők sokkal nahgyobb mértékben használnak ki, mint a tényleges rászorulók. Naponta utazom a Bp-Balaton vonalon, egy kocsiszakaszban kb. 2-3 jeggyel utazó és 20-30 szem. igazolványt villantó utas van. Az utazás alatt elhangzó beszélgetésekből pontosan lehet tudni, hogy a telkes-gyógyfürdős-nyaralókiadós nyugdíjasok utazgatnak, nem pedig aki 10 nappal a nyugdíj postázása után már a küszöböt rágja..."
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 11. 24. 13:53 | #1
Kedves cikkírónak nyugodtan beleszakadhatott volna a feje az anyjába... nem lenne érte kár.
Ha már világra sz@rta a kedves édes anyja, ami kb. akkor történhetett, amikor a mostani "nyuggerek" fizették azokat a járulékokat, amiből őt 6 éves koráig ingyen utaztatták, bölcsődébe járatták, később iskolába, bár a jelek szerint mindhiába, lehetne benne annyi tisztelet, hogy oda veti magát valamelyik "nyuggerekkel" teli busz elé.
Kissé felháborít, hogy egy ilyen mihaszna azt a levegőt szívja, amit én...
/OFF
+3 VÁLASZ