Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2013. 02. 27. 17:51 | #20
sahinel 2012. 11. 25. 14:18 | #19
http://europa.eu/youreurope/citizens/work/abroad/taxes/index_en.htm

Az adó egy részét megkaphatják az eredeti országok amíg 6 hónapot le nem töltessz. De ha megvan a 6 hónap már minden azt az országot illeti. Tehát aki tovább kinnvan az az évvégi adózásnál, stb már nem az eredeti országba megy a pénz.

És ennek még köze sincs pályázati alapokhoz. Én még ezt is megszüntetném. Nehogymár olyn kapjon utánnam pénzt aki miatt elkmentem a szülőföldemről.
Előzmény: Ghavin (17) 0 VÁLASZ
Opra 2012. 11. 24. 15:23 | #18
Mi úgy indultunk neki az Angliába való kiköltözésnek, hogy max csak 1 év, aztán cuccolunk vissza. Ez volt 6 és fél éve. Már egy jó ideje visszamentünk volna végleg, ha a kormányok legalább azon a szinten tartják az országot, mint 2006-ban, pedig akkor sem volt rózsás, ezért is döntöttünk a külföld mellett, de nem, mert a helyzet azóta romlott csak igazán. Így hát itt fizetjük az adót, itt költjük a pénzünket, és legalább az emlékeinkben megmarad az a szép Magyarország, ahogy fiatalabban láttuk. A látogatások alkalmával pedig csak a felhőtlen 1-2 hetes pihenés és a barátok, családi látogatásokra koncentrálhatunk. Vannak olyan barátaink, akikkel amúgy sem találkoznánk gyakrabban személyesen, a közbeni kapcsolattartásra pedig itt van a telefon és az internet.
Ez egy kicsit megfutamodásnak tűnhet valakinek, de aki meg ott marad küzdeni a semmiért, annak meg az élete megy tönkre az idegeskedésben és a nélkülözésben. Túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy bármi érdemlegeset tudjunk tenni politikai téren, mert max 1 X-et jelentesz a bundázott választásokon, szóval semmit. Fáj a szívem az otthon maradtakért, de mi köszönjük nem kérünk a magyar politikából többet.
Ghavin 2012. 11. 24. 15:21 | #17
1. Ezek a statisztikák mindenkor rendelkezésére állnak az Uniós gazdasági stratégia döntéshozók számára.
2. Az állami befizetések és hiteltörlesztések útján, hidd el, eljut az az adó abba közös uniós alapba, amiből a kohéziós és pályázati pénzek kerülnek kifizetésre.
3. Lásd 2. pont.
Előzmény: termi-nator (11) 0 VÁLASZ
brandboy 2012. 11. 23. 23:15 | #16
Tavaly május elsején nyilt meg az osztrák, és a német munkaerőpiac teljesen a magyarok előtt most meg megy a csodálkozás, hogy mennyien mennek ki ! Miért ne mennének ki, ha egszer itthon nem találnak boldogulást(főleg az idősebbek, és vidéken). Egy fórumon azt olvastam, hogy egész csongrád megében egy darab meghírdetett állás volt a megyei napilapban nemrégiben.
Természetesn prompt óriási veszteség ez az országnak, de ismerve a tendenciákat a legtöbben nem ott akarnak majd megöregedni, idővel hazajön a tőke is, és a polgártársak is.
Csak azt kell biztosítani, hogy legyen hova, és miért visszajönni.
Satyricon 2012. 11. 23. 20:20 | #15
En is megyek ki asszonnyal, meg 3 barattal alig fel ev mulva. Varom, es kicsit parazok is tole, de eddig csak biztatast kaptam. Ugyhogy nincs mas hatra mint elore!
bubi66 2012. 11. 23. 19:50 | #14
Szerintem az eredeti cikk sem támogatásról , meg kohéziós alapokról beszélt hanem emberekről ...el kellene olvasni mielőtt kommentelünk .

Nem az a baj hogy nem kapunk pénzt külföldről , hanem az , hogy elmennek a fiatalok az országból .
syl 2012. 11. 23. 18:23 | #13
Sajnos valahogy meg kell elni. En atlagos fizetesbol elek Londonban, es tudom aki akar tud sporolni (tobbet mint ugyanannyi ido alatt Magyarorszagon keresne.) Ha tervezel bizony fel kell aldozni a jelent. Es bizony nekem bejottek a szamitasaim. Valoszinuleg nehany ev mulva kereshetek egy napsutotte orszagot, amit othonnak hivok majd, de magyarorszagon tobbe lakni nem akarok. Igazabol faj es haragszom hogy nem biztositja a sajat hazam az alapveto felteteleket egy normalis elethez, es ugy erzem nem sokat kaptam ezert nem is adok meg annyit se vissza!
sahinel 2012. 11. 23. 16:59 | #12
NI(national Insurance number) ha megvan ami kb 1-2 het bar most kicsit fentebb vittek hogy nehezitsenek a bevandorlason. Ha ez megvan akkor mar itt adozol. Amig nincs meg nem is dolgozhatsz csak feketen ami itt eleg gaz.

Az hogy hova mennyien mennek ki semmit nem befolyasol abban hogy mennyit kap az orszag. Szabad piac, es munkaero az hol lenne akkor? A masik hogy nehogy mar az en penzembol eljen jobban az a kormany meg a sok marha akik tonkrevagtak mindent ideologiai alapokon.
Előzmény: termi-nator (11) 0 VÁLASZ
termi-nator 2012. 11. 23. 16:26 | #11
logikus és praktikus lenne amit állítasz, de nem így működnek a dolgok

1. az Únió nem vezet statisztikát, azokat az egyes országok bevándorlási hivatalától lehet kérni
2. a cégek a helyi szabályok alapján adóznak - tudom, több évig kint dolgoztam külföldön kis cégnél, alaposan körüljártuk a témát
3. a kinti munkavállalük is az adott ország szabályai szerint adóznak, hacsak nem rövid ideig vannak kint munkavégzés céljából - Angliában ha jól emlékszem akkor 180 nap a határ, az alatt itthon kell bevallani és adózni a megszerzett jövedelem után

persze ha tudsz bizonyítékokat felmutatni, akkor veszem kapalom, meghajlok az érveid előtt
Előzmény: Ghavin (8) +1 VÁLASZ
nandras01 2012. 11. 23. 15:20 | #10
érvelhetnék hosszasan is, de azt hiszem elég annyi, hogy "frászt"
Előzmény: Ghavin (8) +1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 11. 23. 14:53 | #9
Vitatkozhattok ezen napestig... semmi jelentősége. A források töredékét hívjuk csak le... több haszna volna, ha itthon termelnének a kivándorlók, itt vásárolnának ingatlant, és itt költenék el a jövedelmüket....
Előzmény: Ghavin (8) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 23. 14:39 | #8
Hogyne mutatnának korrelációt: a kohéziós források elosztásakor ez az egyik legfőbb szempont. Máskülönben minek vezetne az Unió egyáltalán nyilvántartást az egyes vállalkozások által foglalkoztatottak állampolgárságáról?
Előzmény: nandras01 (7) 0 VÁLASZ
nandras01 2012. 11. 23. 14:15 | #7
éppenséggel leírhatod még néhányszor, de attól még nem lesz igaz.
a pályázati és a kohéziós támogatások - amiket egyébként éppen most vágnak meg igen jelentősen- nem sok korrelációt mutatnak a külföldön dolgozó magyar állampolgárok mennyiségével, sőt, leginkább semennyit...
Előzmény: Ghavin (6) +2 VÁLASZ
Ghavin 2012. 11. 23. 13:45 | #6
Emberek, hány poszt alá kell még leírnom: az Európai Unió tagállamaiban dolgozó kivándorló magyar munkavállaló után a cégek uniósan adóznak, amely adóbevételeket a magyar állam pályázati és kohéziós támogatások formájában hívhat le. A kivándorlók által kieső adóbevételek kezdetű mítosznak nincs semmilyen alapja.
ismeretlen 2012. 11. 23. 12:49 | #5
Amúgy szerintem sem annyira jelemző, hogy kifejezetten küldenék haza a pénzt, hogy segítség az itthoniakat. Pár ilyen haverről van tudomásom, de inkább olyan, hogy dolgozik kint pár évet, hazajön és vesz egy autót, vagy egy fél lakást. Végülis így is befelé jön a pénz. Mondjuk érdekes lenne tényleg egy olyan statisztika, hogy mennyi pénz áramlik így be hozzánk. És mennyi ki, amit meg az itt dolgozó külföldiek visznek haza.
Előzmény: GuTi20 (3) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 11. 23. 12:40 | #4
Lehet hogy igazad van ..... ez az orbáni út .
Előzmény: ismeretlen (2) -1 VÁLASZ
GuTi20 2012. 11. 23. 12:39 | #3
Ebben lehetne némi értelem, de én nem sok olyan külföldön dolgozó magyarról hallottam aki hazaküldi a lóvét a szülőknek v. más rokonoknak. Aki kint jól keres, többnyire kint marad és kint fel is éli a keresetét. Biztosan van kivétel, de nálunk nem hiszem, hogy ez a jellemző. Lehet, hogy én látom rosszul, viszont erről nem nagyon készítenek statisztikát.
Előzmény: ismeretlen (2) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 11. 23. 12:33 | #2
Én meg nemrég olvastam, hogy a rengeteg kubai, aki kivándorolt mind küldi haza a jó kis külföldi pénzt, és ez nagyban hozzájárul a gazdasághoz, így kerül Kubába valuta. Ez azért valahol elgondolkodtató. Lehet, hogy ez a cél, hogy menjen ki a magyar, és küldje haza az eurót és a dollárt. Végülis lehet, hogy csak a castroi úton járunk, csak máshogy van elnevezve.
Előzmény: bubi66 (1) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 11. 23. 12:11 | #1
Nemrég olvastam magyarázatot , hogy miért is kellene elsősorban németet tanulni a magyar oktatásban és ...bár nem kormányzati a forrás ... de az egyik ok az lenne , hogy a magyar fiatalok könnyebben találnának munkát a környező ( német nyelvű ) országokban . Szerintem sok kérdést felvetnének ezek az összefüggések .

Miért is változtatnánk az oktatáspolitikán ??? ... a német (nyelvű ) gazdaságoknak képeznénk németül jól beszélő jól képzett és főleg olcsó szakmunkásokat ??? Miért nem abban gondolkodunk , hogy itthon tudjanak megélni a fiatalok ???

Ha a kormány stratégiai partnerséget köt egy céggel ( merci ) akkor egyből meg kell tanítani minden magyart németül ??? Volt Vietnámban is tárgyalni , remélem nem az lesz a második idegen nyelv ...