Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
ismeretlen 2012. 11. 16. 08:27 | #10
És az hogy van, hogy a homárt beteszik a hűtőbe, ami szintén nem lehet kellemes, próbáld csak ki fél óráig a hűtőben ücsörögni, szóval beteszik, aztán megfőzik, úgyse érzi. De honnan tudjuk, hogy a skorpió mennyire érzi azt, hogy felszúrják. És hogy van az, hogy a szép Gandhi-s idézet után, hogy hogy bánunk az állatokkal..... a halott állat nem számít? Én úgy vagyok vele, hogy feleslegesen ne gyalázzuk már meg azt az állatot a halála után se, hiába nem érzi, mert az öreganyám fejével sem focizok a halála után, pedig ő sem érzi. Ja, hogy különbség, hogy ember és állat? Az egyiknek jár a tisztelet holtában, a másiknak nem? Akkor meg Gandhi ne dumáljon nekem, arról hogy egy nemzetet miről és hogyan ítéljünk meg, főleg egy olyan országban, ahol a szent folyón úszkáló halottak teteméből a keselyűk lakmároznak, miközben gyerekek fürdenek a vízben nagy vígan.

Rendben tiltsák be az élő skorpió fogyasztását, vagy a békaturmixot, tiltsák be a férges sajtot, tiltsák be a madárpók megevését a dzsungelekben, vagy a polipevést koreában, a lángoló bikaviadalokat. Attól még mi fejlett nyugati emberek nem fogunk sokkal humánusabban bánni az állatainkkal. Igen a nagyvárosi emberek talán figyelnek a kutyára cicára, de a nagy átlag akkor is rosszul bánik az állatokkal.

Ja és csak egy analógia Gandhi mentén. Ha az mér le minket, hogy hogy bánunk az állatokkal (most nem tudom, hogy a sajáttal csak, vagy minden állattal-e), akkor ugye ne csapkodjuk már le a szúnyogokat, ne fingassuk ki az egereket, a hangyákat még véletlenül se kergessük el morteinnel, mert isten kis érző teremtményei azok is, és hogy jövünk mi ahhoz, hogy rosszul bánjunk azokkal. Mert ugye mekkora öröm a sok embernek, amikor egy csúnya bogarat jó ropogósan szét tud taposni. Ha nem akarunk álszentek lenni, akkor terjesszük ki szeretetünket minden kis gusztustalan jószágra is, ne csak a cukikra, akkor is, ha nekünk az éppen zavaró, ne csak akkor, amikor nincsen tétje, nem zavarják köreinket.
Előzmény: Nope (9) +1 VÁLASZ
Nope 2012. 11. 15. 20:59 | #9
"Jó hát beszélhetünk a vízbe dobott kismacskákról, árokpartra kivágott kiskutyákról, vagy a falhoz vágott kicsirkékről is, amiből nálunk akad elég. és ezeket még csak meg sem esszük."

Ezt ne keverd ide, mert lehet hogy előfordul de azt a társadalom amiben ez történik elítéli, mitöbb, még törvény által bünteti is, míg amit a videón látsz náluk totálisan hétköznapi, elfogadott dolog. Azt meg már említettem, hogy ami egy halott állattal történik az le van szarva, annak ő már nem szenvedő alanya! :P

A civilizáltabb helyeken meg a rákokat/homárokat berakják fél órára a hűtőbe, amitől gyakorlatilag békésen bekómálnak, és onnantól fel se fogják mi történik velük, mikor bedobják őket élve a forró vízbe. Gyakorlatilag álmukban halnak meg.
Előzmény: ismeretlen (8) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 11. 14. 08:25 | #8
Jó hát beszélhetünk a vízbe dobott kismacskákról, árokpartra kivágott kiskutyákról, vagy a falhoz vágott kicsirkékről is, amiből nálunk akad elég. és ezeket még csak meg sem esszük.

Szerintem se kínozzunk állatokat, de talán nem csak a rizsszeműek ilyenek, hogy élve szúrkálják fel az állatokat, és eszik meg. Mert mi van azzal, hogy valahol a kukacokat eszik meg élve, és nem csak a dzsungellakók, de pl. olaszok sajt belsejében lakó és szaró kukacokat, mert az finom. Vagy a homár vagy a rák vagy melyik is úgy jó, ha élve kerül a fazékba.

De a halott állatokkal se tudunk bánni jól, hány vicces kép születik cigiző napszemcsis malacfejről, meg ilyenek. Szóval csak ne ítélkezzünk más népekről.
Előzmény: Nope (7) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 11. 14. 03:18 | #7
felhívnám a figyelmedet az idézet utolsó pár szavára, leginkább az utolsóra ... "ahogy az állatokkal BÁNIK"!

Amiről te beszélsz az nem bánás, hanem feldolgozás, mert az állat akkor már hulla. Itt viszont még nagyonis élnek.
Előzmény: ismeretlen (5) 0 VÁLASZ
chuB 2012. 11. 13. 14:07 | #6
http://www.youtube.com/watch?v=nGTIs9fvkUA Karl Pilkington megmondja a frankót :DD
"At home, restaurants would get closed down for having a cockroach in the kitchen…Yet here, it’s a starter"
ismeretlen 2012. 11. 13. 10:59 | #5
Mert a frissen vágott disznó vérét még melegen meginni, aztán ledarálni, a belébe tölteni, majd a saját zsírjában kisütni sokkal jobb nem? Csak a "nyugati ember" annyira finnyás már, hogy csak a tiszta hús jó, az is csomgalva, mert ha véletlenül bőrős-szőrős, akkor már bántja a lelkünket, hogy az állat volt valamikor. Azért a disznón, csirkén, marhán kívűl van még pár állat, amit meg lehet enni.

Ha a skorpió élve jó, akkor hajrá. Van ahol megeszik, van ahol nem. Az osztriga is úgy jó még, ha friss, és milyen puccos kaja már.
Előzmény: KillHates (4) +1 VÁLASZ
KillHates 2012. 11. 12. 20:56 | #4
Nyomorult jószágok... Szegény tengeri csikók.

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
Mahatma Gandhi

ennyi...
+1 VÁLASZ
Szancso 2012. 11. 12. 19:44 | #3
:DD
Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 11. 12. 19:41 | #2
Vatta(fak)cukor.
+1 VÁLASZ
Szancso 2012. 11. 12. 18:05 | #1
Aztán csodálkoznak ha csípi a seggüket. :)
+1 VÁLASZ