Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2012. 11. 12. 16:27 | #46
nem vagy tisztában a "mindig" szó értelmével.
Előzmény: zoli12 (44) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 12. 16:25 | #45
"Egyébként az okfejtéseit sajnos nemigen tudom cáfolni, mondjuk el sem igazán fogadom őket"

én is sajnálom. a kivonulok a beszélgetésből (amit belelocsogással kezdtél, utóbbi kommented fényében), hogy aztán a másik feje felett elbeszéljetek - na nem témábavágó tényekről, hanem érzésekről (mégha megérzések lennének, de nem..) - félékre csak az e kommentemben tapasztalt módon és terjedelemben válaszolok inkább (és akkor még udvarias vagyok, mert lehetne rövidebben is, csak az az izéhez nem illik - még, de gyere gyakrabban, hátha valamihez sikerül érdemben is hozzászólnod). és nem kell nagyképűsködni. méghogy "nemigen". ;-D

gyanítom titeket boldogító szellemi vérfertőzésben éltek imkivel és tjuniorral; ugyanis nem a zsidó öntudatról és főleg elítélhetőségéről volt szó. (rajtad kívül senki nem is írt arról, hogy elítélhető lenne!) kiragadott félmondat abszolút félreértelmezése saját "érzések" alapján. ez jellemez titeket. aztán meg bakkecskés reagálás gyanánt már nyomjátok is a válasz erre-t.. a tényismeret ama fokán ahol álltok; ez jobbára felesleges.

de csak, hogy tisztázzuk: a zsidóság asszimilációja nem valósult meg. az, hogy te ezzel nem tudsz egyetérteni, vajmi kevés relevanciával bír. a tények makacs dolgok.. az elkülönülésük (ami önkéntes(!) és nem csak kikényszerített volt) úgyszintén nem az asszimilációjukat, hanem későbbi (egy részük viselkedésére, és az általuk megvetett társadalomban való helyezkedésükre adott válaszreakcióhoz, azaz) általános üldözéseikhez vezetett. semmi misztikus nincs benne. bármely népnevet behelyettesítitek a zsidó helyett, ugyanolyan önként is teremtett körülmények következtében bármely népet üldözés ért volna. és ahogy a zsidók többsége nem felelős az őket ért pogromokért, ugyanúgy a befogadó (! - mennyi kisebb nemzetségből, mennyi apróbb népből lett egy "közös" - akkor ugye az egy irdatlan hazugság, hogy a népek kirekesztőek voltak a zsidókkal, nemde? .. másokkal nem voltak. hogyhogy?!) népek legnagyobb része sem az üldözésekért!

a további pökhendi karattyolásod, alig leplezett kezdetleges ironizálásod meg önmagáért beszél.
Előzmény: lowrider (42) 0 VÁLASZ
zoli12 2012. 11. 11. 17:33 | #44
Így is lehet nézni. De azt se felejts el,hogy Palesztina régi nevén Júdea mindig is a zsidóké volt. Ez olyan mintha mi most vissza foglalnák Erdélyt és a többi elcsatolt vidéket és a románok elkezdenének pampogni, hogy mi a francot keresünk itt.

Előzmény: Gerysama (9) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 11. 11. 10:36 | #43
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20111026014138AAatgCa

De találsz még más fórumokat is. Erre való az internet ha már az internetet használod. Fura hogy a gének keveredhetnek?
Vagy nállatok a beltenyészet elfogadott?
Előzmény: fiftyfifty (16) 0 VÁLASZ
lowrider 2012. 11. 10. 17:12 | #42
:) Köszi a tippet - későn jött...

Egyébként végigolvastam, csak az a baj, hogy nekem nagyon szubjektív-íze van. Persze szokás a történelmi tényeket más-más megvilágításban másként értelmezni - bár így utólag már a "történelmi tény" fogalom is egy kicsit zavarosnak tűnik... inkább talán azt kellene mondani mindenre, hogy a jelen pillanatban a többség által elfogadott vélemény. Szóval az a baj, hogy továbbra is állítom, hogy kívülállóként nem szívesen nyilvánítanék véleményt izraeli-palesztin kérdésben.

Egyébként az okfejtéseit sajnos nemigen tudom cáfolni, mondjuk el sem igazán fogadom őket - leginkább az asszimiláció kérdésében leírtakkal nem tudok egyetérteni... illetve ha az ún. "zsidó öntudat, összetartozás-érzés" ennyire elítélendő, akkor nem tudom, hogy más vallások hasonló öntudatossága miért nem esik hasonló megítélés alá... nem hiszem, hogy protestánsokban, hindukban kevesebb lenne. De mondok egy merészet (illetve egy viccet, de talán a legmélyebb, állatias ösztönök felismerhetők belőle):

Két ember beszélget:
- Te, hogy én mennyire utálom ezt a Kohn Ábrahámot!
- Én is.
- Hmm... Miért, te mennyivel tartozol neki?
Előzmény: tjunior (36) -2 VÁLASZ
sahinel 2012. 11. 10. 02:04 | #41
Csak abba gondolj bele hogz pl Irak területén is mennyi féle népcsoport él akik útálják egymást sokszor. Tehát elgondolva hogy kiszakadtak és alapítottak az álltaluk leginkább belakott területeken egy államot az nem azt jelenti hogy ott nem volt előtte egy sem. Örmények, és mások problémáit törekvéseit is láthatod. Nekik sikerült. A magyarok mikor idejöttek(tudom páran úgy tartják előtte is itt voltak, stb) de mi is elfoglaltunk sok területet és abból kialakítottuk hazánkat. Nagyobb területen is uralkodtunk ahol voltak más nemzetek, de mivel jók voltunk a harcokban így behódoltak. Ennyi. Erősebb kutya baszik mint mondani szokás. De azért manapság inkább a határok megszüntetésén gondolkoznak nem újjak felhúzásán szerintem az értelmesebbek. Egymást elfogadva, segítve, együttműködve kellene élni. Akinek fontos a nemzeti oldal az attól még kimutathatja hazája szeretetét, de szerintem falakat húzni hülyeség.

Elég ázsiát megnézni ahol elég jól profitálnak manapság abból hogy az EU, USA szopik és nem képpesek megoldani közösen a problémákat. Elég megnézni hogy fejlődnek a városaik, iparuk, szociális életük. Pl kína hogy tud üzleti kapcsolatban állni olyanokkal akikkel nem ért egyet? Mert megéri és csinálja mert az üzlet, a fejlődés, kapcsolatok fontosak az országnak. Ettől még lehet politizálni.
Előzmény: 7sleeper (38) -1 VÁLASZ
tjunior 2012. 11. 10. 00:28 | #40
Hát ha ezt te vitának nevezed, akkor abban én nem tudok és nem is akarok részt venni. Ami nekem lejött, az az, hogy vannak mindenhonnan részismereteid, csak éppen ezek nem állnak össze egy értelmes egésszé. Ezért csapongsz össze-vissza, innen is jön egy kis tudásdarab, aztán máshonnan. Próbáltam fényt gyújtani a fejedben, hogy nálad vagy nálam sokkal okosabb, tájékozottabb emberek sem sikerült átlátniuk ezeket a konfliktusokat, de te a félművelt emberek magabiztosságával tudod a megoldást, megingathatatlan vagy. Ez a műsznob stílus külön érdekes, de nézzük a pozitívumokat, a külalak javult, már ezért megérte, hogy kicsit megdorgáltalak :).
Előzmény: 7sleeper (37) -2 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 10. 00:00 | #39
.
7sleeper 2012. 11. 09. 23:40 | #38
"ööö... kicsit félrevisznek azért azok a példák, hogy franciaországba menjen "akárki", és aztán az országot nevezze át XY-nak."

a példa tjuniorra volt szabva.

"Szerintem pontosan ez a probléma alapja/gyökere. Izraelbe (vagy ha úgy tetszik Palesztínába) nem "akárkik" mentek vissza."

ez egy megtévesztésből fakadó súlyos tévedés, mellyel igazolni akarják a zsidók (és mások is máshol), hogy miért vannak ott és miért nyomnak el másokat.. mintha igazolható lenne..

ha az első témabeli kommentemben írt csupáncsak hat éve nem is izraelben(!) hanem a megszállt területekre kiköltözött zsidó nő bizonyítaná is, hogy márpedig az egyik őse tényleg élt júdeában: akkor is mi köze van már hozzá, pláne a Palesztinából kihasított izraelhez. (és esélyes, hogy nem is élt ott senkije.) ezer évekkel később.. (vagy szerinted több joga lenne neki alig első generációs ottélőként, mint azoknak a még zsidó propaganda szerint is minimálisan 5-6 generáció óta ugyanott élőknek, akiktől elrabolták a földet, elüldözték vagy meg is megölték szüleiket, gyerekeiket?)

ha én arra hivatkozva, hogy a kardfogú tigrist az ősöm még a mai Bordeuax közelében ölte, vagy az ölte le őt - magamnak követelném, mondván én vagyok a terület jogos tulajdonosa, birtokosa és a hülye franciák (akik nem is voltak még franciák pár száz éve) takarodjanak ki onnan - annál legfeljebb jottányival megalapozottabb, az amit a zsidók mondanak.

"A francia példa talán egy kicsit helytállóbb lenne, ha azt írtad volna, hogy mondjuk kelták szeretnének saját francia államot maguknak, és mondjuk e törekvésük során szembehelyezkednének a római/germán/frank néppel. Az az igazság egyébként, hogy (sajnos) az izraeli-palesztin ellentét nemcsak vallási hátterű. tjunior kolléga meglátása, miszerint "kívülálló" európaiként megmondani a frankót elég valószínűtlen dolog és ha te bármelyik fél pártját fogod, akkor az csakis az ilyen/olyan oldali média eredménye lehet."

értem. tehát akkor engem a palesztin média befolyásolt. :-p és most feltennék pár egyszerű kérdést: a spanyolok dél-amerikában lemészárolták-e az őslakosokat, vagy csak ismertették velük a kereszténység és a vele szükségszerűen járó civilizáltság áldásait? Kim-Dzsongil igazságos, nagyszerű vezetője volt-e é-koreának? a szipoly-lázadás jogos volt-e, s a britek szigorúan, ám igazságosan kezelték, megfelelően bírálták-e el a helyzetet "utóbb"?

méghogy ne lehetne ezeket (is) megítélni.. sem évezredek, sem kilométerek nem akadályozhatnak meg benne!

"Fogjuk már fel, hogy történelmi viszonylatokban nem igazán lehet "olyan, mint..." példákat hozni. Nem sűrűn ismétlődnek ugyanis ilyen helyzetek. Vegyél egy népet, aki többé-kevésbé asszimilálódott Európa sok területén (azért írom, hogy többé-kevésbé, mert hajlamosak az emberek azt gondolni, hogy a koncentrációs táborokban csak földig érő pajeszos, görbeorrú arany- és drágakő-kereskedőket, nagytőkéseket pusztítottak el, holott ez akár csak magyar viszonylatban legalább 400 ezer embert jelent - nos ez ugyanannyira igaz, minthogy a zsidók nem asszimilálódtak), aztán ezt a népet szépen intézményesített módon meggyűlölik, kipusztítják... ha megvan az összetartás bennük és megvan a támogatás 3 legfontosabb pillére (háborúhoz ugyebár 3 dolog kell), akkor miért ne merülhetne fel (jogosan?) az, hogy őshazájukba térjenek vissza?"

azért mert 1. többségüknek egyáltalán nem az az őshazája, bármit is állít róla. 2. ha nagyon-nagyon-nagyon-nagyon régen volt is köze hozzá némelyiknek az ősén keresztül egy korábbi, területileg részben összeegyezthető kezdetlegesebb államalakulattal attól még nem lesz jogosult önmagában ettől még arra sem, hogy akárcsak a hely közelébe menjen (pontosabban odavitették őket - és nem csak a II. VH után!! tehát duplán fals megközelítés, hogy itt üldözték őket és ezért nekik joguk lett volna Palesztinából izraelt csinálni)

ha egyáltalán valahogy, akkor úgy lehetett volna, hogy odamennek és építő tagjai lesznek (az akkor jóideje ugyanazok által lakott) létező országnak. még a mi honfoglalásunkat is szeretik úgy beállítani mint valami barbár tettet. (még korábbról a hunokat, hunokét is.) de a XX. században és főleg, ahogy a zsidók (francia-angol támogatással; mert mindkettő több lépcsőben a vörös pajzsosok, pajeszosok kezébe került) csinálták Palesztinában.. azt mégis minek lehetne nevezni? úgy, hogy "visszatértek" az "őshazába"?! egy nagy francokat.. felvásárolták a földeket, az angoloknak, franciáknak nyújtott "segítség" fejében megkapták Palesztinát és egészen Camp Davidig még a Bibliára (Újszövetségestül) is esküdöztek, hogy a terület az övék.. közben meg szorgalmasan gyilkolászták a palesztinokat. izrael a közel-kelet "emberének" hátközepi viszketése.

"asszimiláció". "többé-kevésbé" (pláne).. na ez a zsidóság egy jó részére egyszerűen nem igaz. mindig elkülönültek (maguktól is, kényszer nélkül is!) a többségtől, és az elkülönülés önmagában is félelmet szült. azok akikkel a "nép" végzett, vagy akiket közös akaratból (ráfogva valamilyen csapást - bár ők ebben hittek és ezért elítélni őket nem érdemes /mai fejjel könnyű megítélni, hogy a termést elverő jégeső nem boszorkánymesterek és az ördögöket követő emberek okozzák/) inkvizitórius eljárásnak tettek ki, mind kilógtak a sorból! gyakran "idegenek" (és idegen lehetett a már két évtizede ott élő is) voltak! üldözték őket más(abb) szokásaik miatt, és mert rajtuk kívül pár generáción belül mindenki asszimilálódott. (nem adták fel azok sem feltétlenül az eredetüket, csak ugyanazon értékeket tartották fontosnak, ugyanazon szabályokat követték, és bizony hitben az együttélő, egymás mellett élő népek között nem volt olyan nagy különbség.)

a modern asszimiláció meg egy sunyiságba hajló bújócska. hány de hány zsidó vett fel "nemesi" nevet nálunk és mindenütt. vagy változtatta meg, magyarosította a nevét (félelemből? ha volt központi zsidóüldözés akkor déltől-harangszóig maradhattak volna gettón kívül pusztán név alapján..) 1780-as évek 1870-es évek, 1940-es évek és még utána is. ettől ők még ugyanúgy zsidók. ha másról nem lehetne megismerni őket, hát arról mindig lehet tudni, hogy teliszájjal mocskolják a helyi jelképrendszert, az adott népet, szokásait. azt, azokat, amelyekért sok más kisebb nép és azok máig megtartott emlékezetének letéteményesei éltek-haltak. hát ki szereti ezt? ezt talán szeretni kell?

Te írtad: "a történelem nem csak egy nap" Nem bizony. Nem szeretnék analizáló/szintetizáló történelmi előadásokat tartani (nem is értek hozzá), de néhány dologra rá lehet guglizni bátran:
- Palesztina
- Egységes Izraeli Királyság
- Júdea
- Oszmán birodalom

"a történelem nem csak egy nap" - "rész"ből mást olvastál ki, mint amiről szólt. én arról írtam, hogy a hírekben megy az itt robbantott a hamasz, amoda meg rakétákat lőttek ki - téma. önmagában elfogadhatatlanok a támadások, sőt még a háttér ismeretében is elítélendők; ugyanakkor a támadásoknak előzménye is volt (közelmúltban és a kissé távolabbi múltban). a palesztin "terrorizmus"-t mintha megelőzte volna a zsidók korábbi terrorizmusa, és párhuzamosan fut az IDF cseppet sem humánus ténykedésével. egyből más a leányzó fekvése, nem? ..

az a múltra is vonatkoztatott kijelentés, hogy az a föld a "miénk", illetve a "miénk volt", azzal a hamis jelentéstartalommal bír mintha jogunk lenne birtokba venni, méghozzá saját jogon a mostanra mások (de még így is megszakítás nélkül ugyanazok) által lakott földet. pláne több ezer évvel később. és irtva a többieket.

mivel talán mindannyiunknak az egyik (közös) őse a mai Etiópia területén élt (még bizonyítanám is (értsd: meggyőződéssel állítom), hogy ellentétben másokéval az enyém leszármazói pár generáción keresztül (összesen 150 évig - az akkori halandósági ráta mellett ez 5-6 generáció) ott is maradtak) - ezért ha elutaznék Etiópiába, mondván mert itt és most üldöznek a pirézek és mások (nem zavartatva magam a ténytől, hogy az Etiópiában jelenleg élők nekem semmivel nem ártottak, és nem pirézek) majd elfoglalnám az egyik várost, magamnak követelném az országot (földjéből minden évben többet és többet "elszakítva") - nos ezen gondolatmenet alapján jogos lenne mindez. de tényleg jogos lenne?

"Szóval én nem állítom, hogy egyszerű helyzet, de próbáljuk magunkat a honfoglalás előtti avarok helyzetébe képzelni. Ha ők ma jogot formálnának a történelmi Magyarország területeire, akkor milyenek lennének az érzéseink?"

először is adódik az adekvát kérdés: szerinted hová tűntek az avarok? eltűntek? (és persze az a még jobb kérdés, hogy feltételezése"inken" kívül ténylegesen hova "tűntek"..) aztán. állítom itt helyük lenne. avarként is. de csak Magyarországra betagozódva. avarnak lenni ugyanolyan lenne mint magyarnak lenni: legfőképpen vállalás kérdése (minden más is az). amikor "más" népek jöttek a Magyar Királyságba (melyet eleve egy kevert nép, a magyarok laktak), akkor függetlenül attól, hogy például milyen nyelven beszéltek - magyarok lettek (nekünk voltak). és minél tovább maradtak (és harcoltak ezért az országért, a MK-ra törők ellen) annál inkább megmaradtak magyarnak.

ha nemzetállamot akarnának, és benne a magyarokat elüldözni, napi szinten meggyilkolni, akkor véres harcok lennének. ilyesmi harc megy a jelenlegi izraelben is - méghozzá megfelelő alap nélkül ráadásul. az ugyanis nem kell ehhez. PPP-konstrukció és valamilyen ideológia elég, minél veszettebb, minél terjeszkedőbb, hozzá végzetes, végletes kilátásokkal, hogy minél többen öljenek, hogy éljenek a nevében. ennyi, nem több.

lehet, hogy most vannak ott zsidók. de így, ahogyan csinálták és csinálják (meg)maradni nem fognak.
Előzmény: lowrider (35) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 23:31 | #37
ez az. ha nem tudsz a vitában helytállni, akkor kerülj azon kívülre és teszelegj holmi bírói szerepkörben mások eszmecseréje idején. hajrá! ;-)
Előzmény: tjunior (36) 0 VÁLASZ
tjunior 2012. 11. 09. 22:38 | #36
Ember ne tedd magad tönkre, mindjárt kapsz 3-4 oldal zavaros szöveget válasznak, kell ez neked? Te végigolvastad amit írt?
Előzmény: lowrider (35) 0 VÁLASZ
lowrider 2012. 11. 09. 21:40 | #35
ööö... kicsit félrevisznek azért azok a példák, hogy franciaországba menjen "akárki", és aztán az országot nevezze át XY-nak.

Szerintem pontosan ez a probléma alapja/gyökere. Izraelbe (vagy ha úgy tetszik Palesztínába) nem "akárkik" mentek vissza.

A francia példa talán egy kicsit helytállóbb lenne, ha azt írtad volna, hogy mondjuk kelták szeretnének saját francia államot maguknak, és mondjuk e törekvésük során szembehelyezkednének a római/germán/frank néppel. Az az igazság egyébként, hogy (sajnos) az izraeli-palesztin ellentét nemcsak vallási hátterű. tjunior kolléga meglátása, miszerint "kívülálló" európaiként megmondani a frankót elég valószínűtlen dolog és ha te bármelyik fél pártját fogod, akkor az csakis az ilyen/olyan oldali média eredménye lehet.

Fogjuk már fel, hogy történelmi viszonylatokban nem igazán lehet "olyan, mint..." példákat hozni. Nem sűrűn ismétlődnek ugyanis ilyen helyzetek. Vegyél egy népet, aki többé-kevésbé asszimilálódott Európa sok területén (azért írom, hogy többé-kevésbé, mert hajlamosak az emberek azt gondolni, hogy a koncentrációs táborokban csak földig érő pajeszos, görbeorrú arany- és drágakő-kereskedőket, nagytőkéseket pusztítottak el, holott ez akár csak magyar viszonylatban legalább 400 ezer embert jelent - nos ez ugyanannyira igaz, minthogy a zsidók nem asszimilálódtak), aztán ezt a népet szépen intézményesített módon meggyűlölik, kipusztítják... ha megvan az összetartás bennük és megvan a támogatás 3 legfontosabb pillére (háborúhoz ugyebár 3 dolog kell), akkor miért ne merülhetne fel (jogosan?) az, hogy őshazájukba térjenek vissza?

Te írtad: "a történelem nem csak egy nap" Nem bizony. Nem szeretnék analizáló/szintetizáló történelmi előadásokat tartani (nem is értek hozzá), de néhány dologra rá lehet guglizni bátran:
- Palesztina
- Egységes Izraeli Királyság
- Júdea
- Oszmán birodalom

Szóval én nem állítom, hogy egyszerű helyzet, de próbáljuk magunkat a honfoglalás előtti avarok helyzetébe képzelni. Ha ők ma jogot formálnának a történelmi Magyarország területeire, akkor milyenek lennének az érzéseink?
Előzmény: 7sleeper (32) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 20:39 | #34
nincs mit. de nem is volt mit. ;-)
Előzmény: tjunior (33) 0 VÁLASZ
tjunior 2012. 11. 09. 20:20 | #33
ember megsemmisítettél :), kellett nekem megszólalni, kaptam a nyakamba egy mentális szőnyegbombázást :)
Előzmény: 7sleeper (32) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 19:59 | #32
ismét csak mellé. ugyanis nem azért írok, hogy valaki mellett állást foglaljak, vagy hogy valaki pártját fogjam. (az meg, hogy neked mennyire nehéz engem vagy bárkit olvasni - végképp nem érdekel. egyéni szoc. problémád. ugyan lehetne némileg szabatosabban írni, több körmondattal, csak akkor terjedelmesebbek lennének a kommentjeim, márpedig az a ráfordítottt időt is jelentősen megnövelné - duplán, sőt triplán felesleges ez neked és még néhányaknak. elég annyi-amennyi írva lett és van.) beláthatod az ottani szenvedőknek ez közvetlenül nem segít. (közvetetten is annyit, hogy néhényan elgondolkodnak talán, mások meg nem próbálják a népirtást jogosnak, indokolhatónak beállítani.) tehát súlyos érvek hatására egy szövegértésre közepesen képes egyén netán felfoghatja, hogy a, az izraelt védő propagandáját nem érdemes itt (sem) elsütnie (pláne nem magyarellenes csomagolással) b, a hazug érvei /lévén hiányosak történelmi ismeretei és a hézköznapok történéseit illető tapasztalatoknak is híján van/ nem maradnak válasz, cáfolat nélkül.

szerintem az "arabos" példád esetén magadból indulsz ki. értelmes emberek pedig nem azért "ülnek el" valaki mellől mert a másik arab, cigány, zsidó, néger, szlovák, román, piréz, magyar. ezenkívül a terrorizmus egyáltalán nem arabokhoz köthető (majd utánanézhetnél, hogy kik is csinálták az első bombamerényleteket palesztin-izraeli viszonylatban..), rikoltsa világgá akármennyire távol a média. a terrorizmust elítélem, csakhát pechedre(?) én azt amit a zsidók csinálnak Palesztinában szintén terrorizmusnak tartom; méghozzá olyan állami szintűnek, amelyre a pelsztinok soha nem szolgáltak rá (ahogyan senki sem). azt meg talán csak nem vitatod (bár képes lennél megpróbálni) ha egy népet elnyomnak a saját hazájában pár évtizede ott élő idegenek, akkor jogos önvédelem ó borzalom "köveket dobálni" a majdnem teljesen tökig felfegyverkezett erőszakos betelepülőkre, és nempedig kis rohadt "koszos arab" "gyerekterroristák" öncélú "katonákra nézve életveszélyes" szórakozása. mégis mi okoz(hat)ta a palesztinok radikalizálódását és mi az oka a zsidókénak? mert nyilvánvaló (talán csak neked, nektek nem?), hogy a palesztinokét a zsidók okozták, és a zsidókét biztosan nem a palesztinok..

próbáld ki ezt: elmész franciaországba és kijelented, eztán franciaországot tjunioriának fogják hívni. vajon, hogy fognak viszonyulni hozzád a "franciák", főleg ha aztán bombamerényletekkel "elkergeted őket" a településeikről, majd mikor beindul a nagyüzemi hadviselés, a külföldről érkezett nem kevés támogatással olyan haderőt vagy képes létrehozni, felvonultatni, ami nemhogy a franciák ellen, de bármely (franciáknál sokkal fejlettebb hadseregű) országnak komoly gondot jelentene? szeretni fognak vajon? a mindennapos gyilkolásért, a földek kisajátításáért, a hazájuk elfoglalásért? .. /mellesleg hívták nálunk is felszabadításnak a szovjetek "érkezését" és ellenforradalomnak 1956-ot.. és elég sok ellenforradalmárt, meg reakcióst, meg kulákot, rendszerellenséget eltüntettek, tönkretettek. ma is az akkori vérkommunisták szellemi örökösei, sőt "törvényes" (egyenesen biológiai) utódai tevékenykednek nálunk is, és vannak örökletes pozíciókban.. ma a palesztinok terroristák. az, hogy pár évtizede tökugyanazt csinálták a zsidók, mert akkor még nem volt akkora az usa támogatás, és az örökös holokauszt-kárpótlás is kevesebb volt (és ellenőrizettebben folyt) és csak bombamerényletes palesztin településről-palesztin településre "alkalmazott gerilla háborúra "tellett", azzal valahogy akkor sem voltak tele az újságok. manapság meg pláne nem../

http://www.youtube.com/watch?v=3C3KzALgzIc&feature=player_detailpage#t=125s

rettegj te is mint a két kövér amerikai. váááá! ;-)

"Ha már itt járunk remélem ilyen szociálisan érzékeny vagy a tibetiekkel el is, esetleg a Tamilokkal."

nem járunk. 1. pöttyös az inged? 2. mi is a helyzet "szép anyanyelvünk kerékbe törésével"? és tisztázzunk valamit. bár azt mondod, hogy te senki mellé nem állsz miközben a zsidók által újabban (pár éve) hozott lózunggal nyitottál a poszt alatti első kommentedben, mégis az elnyomott palesztinok - a terroristák" - viselkedését ítéled el (a zsidókéról meg inkább hallgatsz, mintha legalábbis egyenlőségjelet tehetne tenni a palesztinok és a zsidók ottani cselekedetei közé). és akkor még te kérődzöl azon cinikusan, hogy vajon Tibettel kapcsolatban is kitart-e az emberségem?! sikerült rákontráznod az első kommentedre. (és a gondolatmeneted nagyon is jellemző az izraelt szolgaian védő körökre, vagy ökrökre.) te mint kívülálló, hogyan vélekedsz az empátiáról, más embertársad szenvedésének átérzéséről?

ha te Jeruzsálem nyugati részébe én pedig Jeruzsálem keleti részébe költöznék, melyikünk jogai lennének korlátozva - nemhogy előbb - egyáltalán?! .. vajon te élnél túl nagyobb eséllyel egy Tel-Aviv elleni "fantom" (értsd esetleges) iráni támadást, vagy én Gázában egy kéthavi rendszerességgel tényleg megtörténő apróbb(!) izraeli hadműveletet? (és sanszosan az egész már ott megbukik, hogy én nem lévén zsidó még akkor sem igen jutnék be izrael által ellenőrzött területre, ha a cionisták által elképzelt izrael érdekében beszélnék.)

nem a zsidók ellen ágálok én. de amit a Palesztinából kialakított izraelben művel egy jelentős részük + az őket is meg-megcibáló ortodox zsidók azt ocsmány dolognak tartom. ehhez nem kell senki pártját fogni. a zsidóknak lenne a legfőbb érdeke békében élni. valahogy nem azt látom, hogy erre törekednének. (és nem elfogadható az sem, hogy az aki elfoglalja az országod, megöli, kínozza, ellehetetleníti szeretteid egyszer csak békejobbot akar nyújtani - miközben folyik tovább az öldöklés, a genocídium.. mint mikor szemforgatóan emlegetik a zsidók, hogy a "koszos araboknak", a "nem-létező-palesztinoknak" el kellett volna fogadni a "náci" ensz kétállami rendezését. hát persze..)

"pedig úgy gondolom”

gondolod.. melyik történelemben vagy te tájékozott mondd már meg.. szerinted igazolható pédául az IDF barbár fellépése a palesztinok és mellettük kiálló külföldiek ellen a megszállt Palesztinában? a történelem nem csak egy nap - ráadásul eltorzított - történése! átlőttek a nyugati külső-"belső határo(k) mentén pár avítt rakétát erős riadalmat keltve a palesztin városok romjain épített városok új lakóiban? hát hol volt korábban az a határ?? gondolkozzál, gondolkozzatok már..

de nem lehet megítélni innen az ottani helyzetet. szeretnéd. szeretnétek.
Előzmény: tjunior (30) 0 VÁLASZ
soldika 2012. 11. 09. 17:35 | #31
Megnéztem a narrátor geci undorító benne , de ha ilyen témájú videókat raktok fel itt van egy sokkal érdekesebb :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G63vJvn-PlA

És azt ne feledjük ott nap mint nap gyilkolják az embereket BÜNTETLENÜL , és akkor én vagyok a náci ha kimondom hogy mi a jó kurva annyukat csinálnak ezek a tetves zsidó gecit ?!! Nah mind egy nemkell már sok pár év és itt is kampós orrúak fognak járkálni fegyverrel a kezükbe és ha lelövik majd valameik rokonaitokat és szóvá teszitek majd jól lecsuknak hogy te aztán mekkora egy tetves rasszista meg terrorista meg miafaszom vagy amit kitalálnak ...

tjunior 2012. 11. 09. 17:34 | #30
Teljesen fölösleges volt ide egy egész esszét írnod, eddig is nyilvánvaló volt hogy kinek a pártján állsz :) ez rendben is van. Mellesleg van egy fogadásom, ha egy original arab felszállna melléd a buszon/villamoson stb. te lennél az első aki elülnél a "terrorista" közeléből, de azért Free Palestina. (Ha már itt járunk remélem ilyen szociálisan érzékeny vagy a tibetiekkel el is, esetleg a Tamilokkal.) Megjegyzem, borzasztó olvasni ahogy írsz, csapongsz össze vissza, alig lehet kihámozni valamit az írásodból. Ne törjük már kerékbe szép anyanyelvünk.
Én nem venném a bátorságot, hogy állást foglaljak a témában, pláne ilyen szélsőségesen fekete-fehér alapon, pedig úgy gondolom eléggé tájékozott vagyok a történelemben (vagy éppen ezért?).

Előzmény: 7sleeper (28) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 15:36 | #29
még valami. érdekességképpen..
az "Aki nincs velünk, az ellenünk van." illetve az "Aki nincs ellenünk, az velünk van."
egyáltalán nem kommunista "találmány"

bibliai. állítólag kb. 2000 éve (plusz-mínusz egy-két évtized, nem számítva, hogy leírva később lett)
mondta egy egyén
akit egyébiránt az akkori zsidó vezetőség beajánlott keresztrefeszíteni..
Előzmény: tjunior (26) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 15:22 | #28
tévedésben vagy. nem bármely állásfoglalás volt előbb, hanem Palesztina elfoglalása, és átalakítása az apartheid izrael állammá. felhívnám arra is a figyelmed, hogy az általad citált mondat valójában egy elkoptatott zsidó "érv" arra, hogy kintről ne szóljon bele senki (hacsak nem mellettük, ami egyenesen elvárt minimál-követelmény is), hiszen mi tudatlan gojok, hogy tudnánk egy "2000 éves", napjainkban zajló (nb! legfeljebb 100 azaz száz éves, az utóbbi 65 évben egyre durvább "konfliktusról") megítélni, hogy az egy barbár, embertelen, felháborító terror-állami elnyomás és genocídium a palesztinok (zsidó megfogalmazásban: "koszos arabok") ellen. mintha nem azzal "koszolták" volna be a kezüket a szerencsétlenek, hogy a sivatagos talajt túrták évszázadokon keresztül - kurva könnyű a világ majd összes (kizsarolt, elcsalt) pénzével mesterségesen fenntartani egy államot és agresszor hadseregét, de ha az a "támogatás" nem lenne, a zsidók mit csinálnának ott a "hazájukban"? mert nem sok földműves van köztük (annyira nem is alkalmas rá a terület, ez nyilvánvaló), és agyon voltak támogatva azok is.

úgyhogy nagyon is jól meg lehet ítélni a 2000 évesnek hazudott konfliktust. nem a palesztinok kergették el a zsidókat, hanem fordítva! a zsidó "érvek" következetlenek, hazugok, embertelenek - elítélendőek! izrael legnagyobb problémája, hogy nem hagyta el a hazáját az összes palesztin és amelyik fiatal hazáján kívülre kényszerült "menekülni", annak is a családja otthon "él". arról pedig ne is beszéljünk, hogy a betelepült zsidók "ősei" baromira nem a korábbi római tartományból lettek "elüldözve". az is milyen beszédes, hogy "ők" mindenütt üldözve voltak. és látjuk mennyire üldözöttek Gázában és a West Bankben, egész Palesztinában és a nagy világon. le a kalappal előttük (vagy éppen fel?), hogy milyen, "szerény", "serény", "emberséges", "homogén", "békés" nép.. nekik is van joguk az életre, és nevezhetnék Palesztinát is hazájuknak (bár smmitnemérő "érv" az is, hogy egykor ott élt valaki, akiről mind meggyőződéssel (több nyelven) állítja, hogy az ő őse - valójában annyi valóságtartalommal minthogy a románok ősei a "dicső rómaiak".. a zsidók többsége két-három generáció óta van ott. a plesztinok még a zsidó hazugság szerint is legalább 5-6 generációja. hogy mitől van előbbieknek több joga ott élni..), de nem, nekik bosszú kell, mindig, újra - igaz, hogy a (z alaptalan, nem az ellenségeiken levert, eltúlzott, barbár) bosszú népe.

és hidd el Vietnámból is "fel lehet mérni" akár a román-magyar "konfliktust" is. csak ismerni kell a történelmet kicsit. a valódit. és erre éppen egy átlag vietnáminak kicsit nagyobb az indíttatása, mint óromániai oláhoknak, etnikai arányok betelepítése érdekében az erdélyi magyar városokba betelepített, mostanra spanyolországba, franciaországba, olaszországba, stb. települt szőröstalpúaknak; vagy akár vérgőzösnek beállított honi "szélsőjobboldaliaknak" (bár megjegyzem, nem a széles körben, nemzetközileg (tudományosan azért "nemigen" elismert) terjesztett antant, román propaganda történelem tartalmaz sokkal több tényt és épül igazságokra..).

béke Nobel-díj? tudod kit érdekel.. és nem nekem kell megoldani a problémát. azon kevés "embernek" nem kellene okozni, akik tehetnének a béke érdekében valamit, de csak a háborúkért tesznek (és mellékesen még több pozícót, hatalmat, vagyont halmoznak fel pofátlanul, miközben mindenki más szenved).
Előzmény: tjunior (26) +1 VÁLASZ
Glocker 2012. 11. 09. 14:11 | #27
Nem unod még ezt a műcigány stílust? Annyira szánalmas és gagyi az egész. Nem vagy vicces, de még csak divatos se a mű helyesírási hibáiddal.
Előzmény: Botos Vendel (22) +1 VÁLASZ
tjunior 2012. 11. 09. 08:25 | #26
Veled ellentétben én nem foglal állást az ügyben. Te ilyen komcsitempóban küldöd? Aki nem veled az ellened?
Ha tanultál volna történelmet talán kicsit tisztábban látnál, és rájönnél hogy a közel-keleten ( és általában sehol) semmi sem fehér vagy fekete, hanem szürke. 2000éve gyilkolják egymást az emberek folyamatosan különböző eszmékre, vallásokra hivatkozva, és akkor jössz te Magyarországról és megmondod a frankót. :) Gondolom Vietnámból is kiválóan fel tudják mérni mondjuk a magyar-román konfliktust? Fordíts az elképesztő éleslátásodat a konfliktus rendezésére és rögtön befigyel egy béke Nobel-díj. Hajrá. én drukkolok.
Előzmény: 7sleeper (21) -3 VÁLASZ
Jádám 2012. 11. 09. 03:39 | #25
akik hülyeségeket hordanak össze azok esetleg megleshetnék ezt! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RiGkg9zf_8M

(nem tudom volt e ez már itt Izé-n, de ha nem akár post is lehetne belőle )
+1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 00:20 | #24
dögös népetek nem fog győzike..
Előzmény: Botos Vendel (22) +1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 00:19 | #23
fb. Koczó Krisztián:

ha a palesztinok között forszírozták volna az egykézést
akkor azt mondaná a palesztin anya a gyerekének, hogy ne menj dobálni a megszálló zsidókat, mert megölnek
így viszont azt mondja menjél fiam (mind a háromnak + 2 lánynak), ez a hazád, elvették tőlünk, gyilkolnak ígyis-úgyis

tegyél többet, mint mi tudtunk, és harcolj olyan elszántan, mint apáink és anyáink tették

pusztán stratégiai szempontból nagyon elrontották a zsidók ezt az "izrael a mi hazánk" dolgot
vagy a túlnépesedő palesztinokat fogják irtani még jobban (erre utalnak a jelek)
vagy (párhuzamosan) az akkorra nem 6 hanem 25-30 éve kitelepült legfeljebb párgyerekes zsidók egy jó része

visszaszökdösik a "nagy nácizmusba és antiszemitizmusba"..
ahonnan indult..
többek között mi is nagy szeretettel fogjuk őket várni.. :-p

ők meg nagyon nem fogják érteni, hogy annyira nagyon "most megint miért"..
+1 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2012. 11. 09. 00:14 | #22
[Komment megjelenítése...]
-6 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 09. 00:08 | #21
miért, te talán már 2000 éve is éltél, hogy te jobban tudd megítélni?!

legalább megszentelt földön ne folyna vér, "hegylakó".. :-p
Előzmény: tjunior (13) +1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 08. 23:54 | #20
nemolyrég láttam az On The Spot illegális zsidó telepekkel foglalkozó részét. szerepelt benne egy palesztin tanárember akitől elvették a kertjét. (ugye előszeretetettel hazudják azt a zsidók, hogy a nem-is-létező palesztinok buták és nem képesek értékteremtésre. persze. kerteket a sivatag közepén azért csináltak - miközben az tény, hogy az öntözés az izrael kiváltsága, és erőssége /dehogy miért bűn, és pláne miért elmaradott, ha valaki a saját köves-sivatagos területén, a hazájában Palesztinában nem exportra, hanem saját örömére(!), elfoglaltságára, kisebbrészt megélhetésére nagyüzemi öntözés nélkül is csodaszép kerteket hoz össze../) még a nagyapja hagyta életében az apjára, ő viszont már ha újra el is ismerik a tulajdonjogát (amiről izrael állam által kiadott hivatalos papírja is van!) és főleg birtokba is kerülhet teljesen - a gyerekei, akármennyire is fontos nekik is a föld - már szabályosan elüldözték őket. (az egyik fiát az egyetemen zsidó "fiatalok" alaposan elverték. a heréjét el kellett távolítani.)

és

szerepelt egy Magyarországról a riport készültét megelőző 6 azaz hat évvel ezelőtt kivándorolt fiatal zsidó telepes család is. erec-izraelt azaz nagy izraelt éltető ultrák. kivált a nő. sajnálkozott azon, hogy a sivatagos területen a korábbi palesztin település egyik felén felhúzott újépítésű telepes házak mentén egy csúnya drótkerítés van az "arabok ellen". és féltette a támadásoktól a családját. (minimum két neveletlen kisgyerek sertepertélt a házban.) azt is felhozta, hogy neki az ősei már 2000 éve ehhez a földhöz kötődnek. az "arabok" csak később jöttek.

EGY ALIG PÁR ÉVE KIVÁNDOROLT, ÉS EGY IZRAEL ÁLLAM ÁLTAL LEROMBOLT PALESZTIN FALU ROMJAIN EGY RÉSZBEN MA IS LÉTEZŐ (VEGETÁLÓ), OTT MEGMARADT ŐSLAKOS PALESZTIN KÖZÖSSÉG TŐSZOMSZÉDSÁGÁBA TELEPÜLT SOVINISZTA ZSIDÓ SZERINT NEKI A MAGA HAT ÉV OTT-TARTÓZKODÁSÁVAL TÖBB JOGA VAN A FÖLDHÖZ, A BÉKÉS ÉLETHEZ MINT AZON HASONLÓ KORÚ, ELÜLDÖZÖTT PALESZTIN FIATALOKNAK, AKIKNEK MÁR A DÉDAPJA KERTEKET TEREMTETT AZ OTTANI SIVATAGOS-KÖVES TERÜLET KÖZEPÉN!! 2000 ÉV.. PERSZE.. A HAZUG KURVA ANYJÁT AZT..
+2 VÁLASZ
Gerysama 2012. 11. 08. 19:33 | #19
Elöször is, Magyarországnak nincsenek ilyen törekvései (sajnos). Másodszor vannak területek amik 95%-ban szín magyarok lakják. Demográfiai alapon az inkább visszajárna és a konfliktusok sem lennének annyira kiélezve mint a palesztinoknál. Ami pedig a zsidó felet illeti, ők egyre beljebb és beljebb merészkednek és gátlástalanul gyilkolna korra ésnemre való tekintet nélkül. Ott cseszték el hogy harmad rangú állampolgárként kezelik a palesztinokat ami nem segíti elő a békés megegyezést.

Ezt a mi lenne ha M.o 2050-re visszakapna ezt azt hagyjuk. Ez a hogyha a nagyanyámnak farka lett volna ő lenne a nagyapám esete. Az ami ott történik az nem feltételes módban van hanem a valóság.
imki 2012. 11. 08. 19:22 | #18
Nekem is épp ez jutott eszembe, mikor írtam az előzőt. Szőke néger, fehér cigány, ... gyakori az ilyen. ;)
Előzmény: fiftyfifty (16) -1 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 11. 08. 18:46 | #17
Nézzük más megközelítésből:
2050: Magyarország visszakapja Erdélyt és Délvidéket, ami tele van szerbekkel, románokkal, cigányokkal. Az aktuálisan ott élők persze azt fogják állítani, hogy az a terület mindig is az övék volt. Míg mi magyarok, pedig szeretnénk biztonságosan visszafoglalni azt.
És így létrejönnek az első magyar telepek a más nemzetiségű zónákban és ... stb stb stb.
Előzmény: Gerysama (9) 0 VÁLASZ
fiftyfifty 2012. 11. 08. 18:35 | #16
"Semmiképen nem úgy, hogy a gyerekemet odaküldöm a megszálló katonákhoz, hogy provokálják őket, miközben a háttérből kamerázom az eseményeket."

Honnan tudod, hogy a gyerekek palesztinok? És ha az egész csak egy színdarab? Zsidók, beöltözve palesztinoknak. Szőke palesztinok, na igen, biztos ilyen is van.
Háttérből kamerázom az eseményeket.... De ki is töltötte fel a videót?
idfnadesk, azaz Israel Defense Forces
Előzmény: imki (10) +2 VÁLASZ
Gerysama 2012. 11. 08. 18:07 | #15
Említettem hogy az sem volt egy túl jó megoldás...de ha cinikus akarnék lenni akkor azt mondanám hogy szerelemben és háborúban bármit szabad. Ezt a választ amúgy annak a komcsi nevű "emberkének" kellett volna leírnod mert ő akarta ezt a "2000 éves konfliktust" atombombával kezelni. Mellesleg én csak megvilágítottam egy másik szemszögből a dolgot úgy, hogy érthetőek legyenek a palesztinok felindultsága....és nem logikus döntéseik.

De ha még ennél is cinikusabb akarnék lenni akkor a gyerekeknek úgysem lenne bajuk a kamerázás miatt, de ha mégis lenne és bántanák a gyerekeket a katonák, akkor meg pláne érthető a palesztin gyerekek viselkedése és agresszivitása...
Előzmény: imki (10) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 11. 08. 18:05 | #14
Ugyanez nálunk is elő szokott fordulni,csak roma pulyákkal.Odajön,bokán rúg,te meg fuss amerre látsz,mert ha rosszul nézel rá a háttérből figyelő rokonság egyből ott lesz a nyakadon,hasadon fejeden,beledben.
+1 VÁLASZ
tjunior 2012. 11. 08. 17:49 | #13
2000 éves
Előzmény: tjunior (12) 0 VÁLASZ
tjunior 2012. 11. 08. 17:49 | #12
mindig meglepődök amikor Magyarországról, olyan hibátlanul átlátnak egy 200 éves konfliktust
Előzmény: Gerysama (9) +2 VÁLASZ
SilAsh 2012. 11. 08. 17:45 | #11
Pártállástól függetlenül ez tényleg undorító. A saját gyerekeit küldik oda bajt keverni, amit meg kamerával vesz fel a "szegény üldözött"?
Normális szülő hazaküldené a gyerekét... ezek is megérdemelnének egy seggberúgást.
imki 2012. 11. 08. 17:32 | #10
"te hogy reagálnád le?"
Semmiképen nem úgy, hogy a gyerekemet odaküldöm a megszálló katonákhoz, hogy provokálják őket, miközben a háttérből kamerázom az eseményeket.
Előzmény: Gerysama (9) +1 VÁLASZ
Gerysama 2012. 11. 08. 17:18 | #9
Ahogy mondod. Ellenőrzi. A lakosság 86%-a még mindig Palesztin. Nyilván te sem szeretnéd ha a hazádat egy idegen hatalom megszállná és ott felejtené magát 70 évre. Pont ahogy nálunk és máshol sem komálták sokáig a ruszkikat. A gyerekektől valóban kissé meggondolatlan hogy csak úgy odamennek provokálni, dehát istenem. Ez végülis még mindig az ő hazájuk volt és lesz is. Tehát erkölcsileg semmi kivetni valót nem látok benne. Ahogy abban sem hogy probálják visszaszerezni a palesztinok többsége az elrabolt hazájukat, amit a másik fél úgy kapott meg hogy áldozatai voltak egy háborúnak ami az ő hazájuktól igencsak messze zajlott. És annak kárpótlásaként nyerték el a palesztin nép hátrányára.

Most képzeld el hogy nyugat ázsiában háború zajlik és a meggyötört vietnámi nép kárpótlásúl megkapná Magyarországot. (most vonatkoztassunk el attól hogy állítólag a zsidók már több ezer évvel ezelőtt ott éltek csak most visszajöttek és elvették "jogos jussukat") Ez az érvelés legalább úgy sántít mintha az olaszok jönnének ide hogy "bocs de ez valamikor a mi földünk volt" (pannónia) A magyar nép értelemszerűen harcol a vietnámi megszállók ellen. És ekkor valami idióta kínai barom egy fórumon azt mondja hogy atomot kéne dobni hogy mind a két kretén nép kipuszuljon mert ők parasztok és bunkók és nem tudnak civilizáltan viselkedni....te hogy reagálnád le?
Előzmény: komcsi (6) +1 VÁLASZ
komcsi 2012. 11. 08. 15:09 | #8
Nem védem a másik oldalt se, de igazából köcsögparaszt emberek mindenhol vannak. Így viszont soha nem is lesz ennek vége, míg az egész területre nem dobnak egy kibaszott nagy atombombát.
Előzmény: madmind (7) 0 VÁLASZ
madmind 2012. 11. 08. 14:58 | #7
Egyik kutya másik eb. Ha nem lenne a vallás, meg se tudnád a kettőt különböztetni. Arab mind.
Előzmény: komcsi (6) +1 VÁLASZ
komcsi 2012. 11. 08. 14:57 | #6
Palesztin falu? Te is kurvára vágod a helyzetet látom. Ciszjordánia mond valamit? Ott van az általad linkelt wiki cikkben, csak biztos elkerülte a figyelmed, mert angolul West Bank. Nabi Salih ott van, a terület nagyobb részét pedig Izrael ellenőrzi. Ennyi.
Előzmény: jakatta (3) 0 VÁLASZ
komcsi 2012. 11. 08. 14:44 | #5
Ugyan már... ezek olyanok, mint a cigányok, vagy talán még rosszabbak. A gyerekeik mögé bújnak és ugyanezt csinálják nagyban is. Honnan lövik az izraelieket? Iskolákból, kórházakból, menekülttáborokból... aztán meg vinnyognak, ha kapnak a pofájukba pár rakétát, hogy jajj, civil áldozatok. Mocskos söpredék.
-3 VÁLASZ
fiftyfifty 2012. 11. 08. 14:36 | #4
Azért nézd meg az előzményeket is:
http://www.youtube.com/watch?v=DdyD8yZ68NA
Előzmény: komcsi (1) -1 VÁLASZ
jakatta 2012. 11. 08. 14:25 | #3
OK, de mit is keresnek egy palesztin faluban (Nabi Salih) az izraeli katonák?

http://en.wikipedia.org/wiki/Nabi_Salih
Előzmény: komcsi (1) 0 VÁLASZ
qpci 2012. 11. 08. 14:15 | #2
Jól lereagálják a katonák, csak nevetnek rajtuk. Én is azt tenném. Persze, ha nem kameráznának, a szülőkre én is ijesztésképp rárántanám a puskát.
komcsi 2012. 11. 08. 13:40 | #1
Szülőket úgy tolnám pofán a puskatussal, hogy meggondolnák, mikor tolnák oda a gyereket legközelebb. Szép kis gyűlöletre nevelés...