Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 10. 07:45 | #10
Vagy nem:

Kína blokkolja a Google-t a pártkongresszus alatt - kommunista ízelítő a netcenzúrából

Kína jelentős részében elérhetetlenné vált a Google keresőmotorja és más internetes szolgáltatásai egy nappal az után, hogy megkezdődött a Kínai Kommunista Párt kongresszusa, ahol megválasztják az ország új vezetőit - közölte az amerikai informatikai cég.
A fejleményről a Google weboldalán közölt adatok szerint a cég szolgáltatásait pekingi idő szerint pénteken délután kezdték blokkolni Kínában.
A kaliforniai Mountain Viewban a Google szóvivője azt mondta, hogy a vállalat nem talált olyan hibát saját központjában vagy hálózatában, amely felelős lehetne szolgáltatásainak kínai leállásáért.
Valószínűleg a pekingi kommunista vezetés döntött úgy, hogy a tisztújító pártkongresszus politikailag érzékeny időszakában blokkolja a Google szolgáltatásait, megnehezítve ezzel a kínaiak számára, hogy információt találjanak a világhálón a pártvezetésbe való bejutásért versengő jelöltekről.
A Google kínai megfelelőjét, a Baidut jóval szélesebb körben használják az országban, találatai közül azonban a hatóságok kizárják azokat a tartalmakat, amelyeket az ország vezetése kifogásolhatónak ítél.
A kaliforniai központú informatikai óriás két éve, 2010-ben úgy döntött, hogy nem fogadja el a Kínából indított internetes keresések cenzúráját, és hogy emiatt nehogy törvénysértésbe keveredjen, kínai keresőmotorjának komputereit a kontinentális Kínából Hongkongba költöztette. A cenzúra elleni kiállása óta azonban időről időre blokkolják szolgáltatásait Kínában.
(MTI)
ismeretlen 2012. 11. 09. 11:02 | #9
Attól, hogy leblokkolnak egy oldalt, vagy betiltanak egy könyvet, tv-t bármit, még terjednek az eszmék. Ha webshopban nem vehetik meg az emberek a bológatós kis hitlerüket, attól még megfogják venni pult alól. Sőt sokkal kívánatosabb lesz. Mint ahogy minden, amit tiltanak.

Egy igazi demokráciában, mindenkinek joga lenne ahhoz, hogy mondjuk neonáci legyen, és ezt ki is plakátolja, addig amíg a nézeteit nem valósítja meg, és amíg az ellenfél is szóvá teheti nemtetszését. Példának okáért, jogom kellene, hogy legyen, hogy kiírjam magamra, hogy utálom a vöröshajúakat, de azért ne verjek meg egyet sem, és joga legyen a vöröshajúaknak is, hogy kikérjék maguknak. és ennyi. Én ne írtsam ki a vörösöket és ők se verjék be a pofámat.

Az internet és a média korlátozásával, még ugyanolyan gyorsan hozzájutnak az emberek a tiltott dolgokhoz, eszmékhez, tárgyakhoz, infókhoz.
Előzmény: rebecca (7) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 09. 09:44 | #8
Az 1984-ben megtalálod a választ kérdésedre...
Előzmény: kicsicece (6) 0 VÁLASZ
rebecca 2012. 11. 08. 23:00 | #7
az az értelme, hogy aki akar(na) venni az se vehessen (könnyen) - tényleg nem érted?
Előzmény: kicsicece (6) 0 VÁLASZ
kicsicece 2012. 11. 08. 21:11 | #6
Sose értettem, hogy mi ennek a honlapbetiltásnak az értelme (ami nem politikai) Aki nem szeretne venni neonáci cuccokat Franciaországban, ne vegyen. Ennyi erovel be lehetne tiltani azt, hogy valaki ronda legyen.
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 08. 18:36 | #5
Igen találó. Sajnos... :(
Előzmény: norbertvincze (4) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 11. 08. 17:42 | #4
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 08. 13:11 | #3

Hadd említsek még egy "ajrópai" példát:

A Eutelsat 14 iráni tévéadó sugárzását szüntette meg pár hete. Ellentétesen az EU jogszabályaival.

A Eutelsat tényleges igazgatója: Michel de Rosen (http://www.eutelsat.com/eutelsat/management-committee.html)

Ugye, nem kell részleteznem a független és pártatlan tájékoztatás írott és íratlan szabályainak származási és politikai alapon történő alkalmazását... :(
Előzmény: bubi66 (2) +1 VÁLASZ
bubi66 2012. 11. 08. 12:41 | #2
Azért ki van ez találva kéremszépen ....

Hoznak két törvényt az egyikben megtiltják a választási kampányban az interneten való megjelenést a másikban meg betilthatnak bizonyos oldalakat .

Ugye egyiknek sem lenne értelme önmagában , de így együtt .... ZSÍR !!!!!


Én már kezdek az orbánnak szurkolni ebből tényleg kijöhet valami jó csak időben kell helyezkedni és persze a megfelelő oldalra .

hawkeye
hawkeye 2012. 11. 08. 12:08 | #1
"...mennyire fontosak nekünk a szabadságjogok..."

Semennyire.

Illetve csak addig, ameddig az éppen regnáló hatalom érdekeit szolgálja.

Európa legtöbb országában ma keményen korlátozzák a szabadságjogokat, ezen belül a legarcátlanabbul a vélemény alkotás és a vélemény nyilvánítás szabadságát.

Ömlengenek a demokráciáról, eközben nem képesek elviselni pl. egy szélsőjobbos weboldalt.

Tilcsuk be!!! Mint anno a Szabad Európa rádiót. Akkor mi értelme volt e bő két évtizednyi felhajtásnak...?
+2 VÁLASZ