Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 06. 09:26 | #34
Az utolsó szavad nagyon fontos: ésszel!!!

A többivel is egyetértek, de ez a lényeg!
Előzmény: 7sleeper (31) 0 VÁLASZ
heha 2012. 11. 05. 22:23 | #33
Hogyan lehet valaki ennyire ostoba, hogy így szétcsapja magát, és magáról nem tudva egy pékség előtt sztriptízelve kirúgja a bejárati ajtó üvegét fényes nappal?? Mér' jó ez neki, ha mindenki repedtsarkúnak nézi? Gondolom nem fogja kifizetni az okozott kárt, mert ha kijózanodik, úgyis azt fogja üvölteni, hogy nem az ő felelőssége, mer' ő nem tudott magáról akkor éppen..... Sosem értettem az ilyen bal...z gondolkodású, nemtörődöm embernek nevezett lényeket.......
közlegény
közlegény 2012. 11. 05. 21:09 | #32
-Az a két buci a kirakat előtt annyira friss, még mozog :)
+1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 11. 05. 20:59 | #31
na ez is azt szerette volna ha körberejszolják, de végül csak -rajzolni fogják..

én még soha nem láttam közterületen nem italtól "rosszul lett" embert..
amíg lábon van, vagy sérülés nélkül feláll - a közelébe sem érdemes menni
aki segíteni próbál, még az szívja meg legjobban (lehúzás, letolás, ismerősnek-rokonnak nézés, lesajnálás, gyanúsítás)

egyszer én is hívtam mentőt egy részeg nőhöz,
alaposan kikövezett főtéren támolygott, a legnagyobb melegben
gondoltam nem érdemes megvárni amíg koppan a feje, és narancsvárosban elalél a helyi msz(m)p az új festőszíntől

háromnegyed órám ráment, hogy egyedül a tömegből kapjam magam, és leültessem egy közeli mobil-kerthelyiségben; mielőtt szétcsapja a fejét vagy úgy összetöri magát, hogy fel nem kel (és korábbi személyes tapasztalat, hogy az emberek akkor is csak körülállják az ilyen szerencsétleneket) és, hogy meggyőződjek arról, hogy nem segít rajta ha egy kicsit üldögél a hűvösben. ilyenkor (és ez is általános - részegnél, de józannál is) "rosszul" vannak (hát persze), amint megjön a mentő; már tiltakoznak is ellene /addig meg "jajj meghalok, de rosszul vagyok"/..

na és a mentőszolgálat emberei is.. olyannyira leszakadnak már ők is, mint a rendőrök és az irodista tűzoltók.. a saját frusztrációik miatt divat lett a felsőbbvezetői idiótaságokat ráterhelni (némi cinizmussal) a "civilekre". bár nem újdonság, de ebben az esetben is a "mit szed és milyen betegségre" "mit ivott" "mi a neve" volt a jellemző kérdés-triumvirátus egy közölten ISMERETLENnél.. jóhogy a taj-kártya - számát nem kérték.. ja és tán állítsak fel én diagnózist? persze; nekem is egyértelmű volt, hogy be van rúgva mint a motor - de mi van ha nem csak az a baja? és ha ivott is akkor talán várjunk amíg a az ügyeleten kelljen majd összevarrni, meg kitakarítani a mentőt; hogy addig ki sem jönnek mert ők nem részegtaxi. na mert ki az? .. (legközelebb ilyen lesz és mentőt kell hívni, eskü bedobom a sablon értetlenkedésre, hogy: vérzik. hiszen nő.)

vagy volt egy prosti. vonatra várva láttam bent őgyelegni a pu-n, akkora monoklival a szeme alatt, hogy úgy nézett ki akár egy panda.. megverték a vonaton elmondása szerint (nem mondta, hogy milyen mesterséget űz, de világos volt - és nem a ruhájából - ahogy az is, hogy konkurenciaharc áldozata; elvették a táskáját, pénzét, mobilját is). rendőrséget ne hívjam, ügyeletre ne kerüljön, de ha már rákérdeztem kell-e segítség akkor adjak aprót, hogy a barátját (stricijét) felhívhassa. gondoltam ha mégis kihívom a rendőröket - ha megvárja őket egyáltalán, sem tesz feljelentést. mentő ehhez túlzás, és annyira "eszénél" maradt, hogy megtagadja a beszállítását. amíg jött a vonatom figyeltem sikerrel jár-e. lehet egyébként tippelni melyik n_p fia érkezett hozzá ismerősként a hívására.. (ja addig két agyilag leépült, a nőt ismerő hajléktalan mellékesen még azzal próbált meggyanúsítani, hogy én mostam be neki..)

egyszer fordult elő, hogy jó embernek segíthettem közvetlenül. bár jó lett volna ha nem kell. egy idősebb néni elindult "otthonról" gyalog /vagy 4 km-ről és délután óta bolyongott - még volt hátra mint kiderült újabb három) feljelentést tenni, mert fenyegették a "romák" (a polkorrekt barmok erőltetett hülyeségeit nem agylágyulás, hanem mert a generációjukat toleranciára nevelték /bár nem tolerancia név alatt/ a szüleik, nagyszüleik elsőként az idősek vették át). az addigi tapasztalataim miatt már félve fogtam karon, hogy ha igaz is amit mond - minimum egy korábbi esetről van szó - és elkísértem a rendőrségre. (én huszonévesen azt sem tudtam, hogy nem érdemes az általam ismert belvárosi kapitánysághoz menni, mert onnan az illetékeshez küldik az embert /tényleg a másik az illetékes, de ki a som tudja, amíg ügye nincs/ - a néni viszont már tudta..) ismerték.. útközben elmesélte, hogy férje, fia meghaltak. egy önkormányzati lakásban él, de csak egy szobát használ. melléje költöztettek egy konszolidáltnak mutatkozott cigány családot, de az eset idejére már azzal fenyegették, hogy álmában elvágják a torkát. a "szülők" máshogy nem bántották, de a két gyerek egyike a "kis" cigány lány már állon is vágta, meg rendszeresen lökdöste.

happy end? az nincs.

nincs jó megoldás; és mindig, mindig az jár rosszul, rosszabbul aki nem érdemelné.
ennek ellenére kell segíteni ahol lehet.
ésszel.
+1 VÁLASZ
Tooni 2012. 11. 04. 17:30 | #30
Hja, odamentek volna körbeállni, mert még nem láttak olyat :P
"Faith in humanity: restored"
Előzmény: BusKeyCome (29) 0 VÁLASZ
BusKeyCome 2012. 11. 04. 17:05 | #29
Ha ütőeret vágott volna az üveg (vagy ha csak simán összevagdossa, de nem különösebben komolyabb sérüléseket okozva), az látszott volna és hidd el, hogy lett volna, aki odament volna hozzá azok közül, akik épp arra flangáltak.
Előzmény: zed911 (4) 0 VÁLASZ
BusKeyCome 2012. 11. 04. 17:01 | #28
Benne van az X-faktor. :D
lb7
lb7 2012. 11. 04. 08:53 | #27
Kár, hogy ilyen rövid a video... :D
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 04. 08:53 | #26
Sok szerencsét hozzá...! :)
Előzmény: RT/TURBO (25) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2012. 11. 03. 21:00 | #25
Kissé már túl van spirázva....én nem,de te hülyének néztél...nemérdekes.

Csak annyi,hogy ne tarts nekem szövegértelmezési kiselőadást...tudok olvasni,akár a mondatok között is!



....a feka ribit meg én is megqrtam volna ...te meg kihagytad...ááá..
Előzmény: hawkeye (24) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 03. 16:45 | #24
Akkor még egyszerűbben:

- Én nem sietek gondolkodás nélkül(!) embertársaim segítségére.

- Ez messze nem jelenti azt, hogy szarok embertársaimra!

Ennél lejjebb már nem tudok menni, ha így sem érted... :(


Egy példa neked. Az egyik gépkocsivezetőm Hamburgban nem tudott előre megegyezni a tarifában egy láthatóan részeg feka prostival az utcán. (Ne ítéld el, előfordulhat, hogy te is vágysz egyszer némi egzotikumra!) A bérhölgy elkezdett mocskolódni, üvöltözni, nekirontott az emberemnek. Pár percen belül rendőrök (ott ehhez nem kell magyargárda egyenruha), és____ a sofőrt vitték be. (A repedtsarkúnak azt se mondták, hogy álljon arrébb.)
A váltótársa hívott, fél nap múlva értem oda. Rövidre fogva: kiderült, hogy az egyik rendőr, azok közül akik bevitték, a prosti stricije volt. Csak arra nem számítottak, hogy a harcos színes még aznap este újabb balhét csinál, s akkor már az államiak varrták be. Kokaint, meg szintetikusok tömegét találták a "nőnél", aki simán beköpte a stricijét.
Happy End.
Meg egy jó csomó pénz, ügyvédre...

De megnézem azt a kollégánkat, aki az elkövetkező években közel megy egy részegen fetrengő luvnyához. És nem csak azért, mert olyan bűnranda, mint a posztfilmben szereplő...

Előzmény: RT/TURBO (23) 0 VÁLASZ
RT/TURBO 2012. 11. 03. 11:58 | #23
Nincsenek!
Értem hogy mit is akartál írni!
De te is érted hogy én mit akartam ezzel mondani?
Nagyon sokáig szartam az ilyen dolgokra ha láttam illyesmit.....egyszer csak,nem tudom miért ez teljesen megváltozott...

Amúgy igazad lehet,látszik hogy a csajnál még egy uzi is kilóg a bugyiból,tényleg életveszélyes lett volna odamenni.
Előzmény: hawkeye (21) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 03. 09:31 | #22
Horror-látvány pékség... :)
Előzmény: Szancso (19) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 03. 09:30 | #21
"...én már kinőttem abból a korból, amikor az ember gondolkodás nélkül embertársai segítségére siet... :( "

"Én pont abból a korból nőttem ki,amikor nagy ívben szartam embertársaimra..."


Felhívnám a figyelmedet, hogy szövegértelmezési problémáid vannak!
Előzmény: RT/TURBO (18) 0 VÁLASZ
SilAsh 2012. 11. 02. 17:12 | #20
Persze, ha látok egy kiütött embert, nyilván van annyi felelősségérzetem, ahhoz hogy, megnézzem mi van és segítsek ha kell.
DE: miért én érezzek felelősségtudatot? Miért nekem kell rajta segíteni, aggódni érte, ha egyszer saját magáért nem tudja ezt megtenni?
Akit így kell összeszedni, azzal többnyire máskor is előfordul. TUD róla, hogy ez megtörtént, megtörténhet vele. Mégis megy és beb*szik. Aztán van a bűntudat esetleg, vagy az sem, másnap meg kezdődik minden elölről.
Az ilyen sz*rik mindenre és mindenkire, legfőképpen saját magára, csak a löket meglegyen. Hol az ő felelőssége?

A legrosszabb az egészben az, hogy többségében nincs szükségük segítségre, ennek megfelelően hangot is adnak ennek, amihez az ember aztán hozzászokik és automatikusan átlépi azokat is, akiknek valóban segítségre lenne szükségük.

Úgyhogy bocsánatot kérek, de a büdös életben nem fogom sajnálni azokat, aki a pia miatt valami módon öngyilkos lesz.
+1 VÁLASZ
Szancso 2012. 11. 02. 15:38 | #19
Látványpékség.
+4 VÁLASZ
RT/TURBO 2012. 11. 02. 14:24 | #18
Én pont abból a korból nőttem ki,amikor nagy ívben szartam embertársaimra...
Legyen atom részeg,vagy betépett,férfi vagy nő,öreg vagy fiatal...
Kb. 10-ből ha 2 eset volt negatív...
Előzmény: hawkeye (17) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 02. 13:23 | #17
"Azért nem egy szakadt csövesről van szó, nem is alkoholista picsáról."

Ezt vajon miből gondolod???

Merthogy van ennek a videónak egy hosszabb verziója is (nem, nem, keresd meg magadnak!), ahol hosszú percekig ordítozik trágárul.
De ebből a short verzióból sem nézek ki belőle 50-es IQ-nál többet...

A többit már megírta Purple, ill. SilAsh.....

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy elítéllek, ha te hasonló esetben nekiállsz csucsujgatni bármelyik hóttrészeget.
Sőt, csodállak bátorságodért, és irigyellek nemes gondolkodásodért.
Nem cukk, komolyan! Az a baj tudod, hogy én már kinőttem abból a korból, amikor az ember gondolkodás nélkül embertársai segítségére siet... :(
Előzmény: zed911 (7) 0 VÁLASZ
fehérember 2012. 11. 02. 10:12 | #16
És ha AIDS-es vagy veszett? Még megharap és elkapod...bottal se piszkálni az ilyet.
Purple
Purple 2012. 11. 02. 08:01 | #15
Vagy esetleg még azt lehet csinálni, ha valakiben mindenképp buzog a világmegmentő szupermen, hogy az utca másik feléről ráhívni a mentőt, de odamenni hozzá felesleges is, meg a saját érdekünkben nem ajánlott...
Előzmény: Purple (14) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 11. 02. 07:58 | #14
Én ezt a mondást a pénzről hallottam. :D De végül is mindkettőre igaz. :D

Én meg hagynám a francba az összes magáról nem tudó részeget ott ahol van. Szemét vagyok? Nem igazán hat meg... Nem fogom pátyolgatni a saját hibájukból undorítófoskészszánalmas szintre jutott embereket. Így is túl sokan vagyunk ezen a földön, hulljon az aki nem érdemli meg hogy törődjenek vele, és törődjünk azzal, akinek valóban szüksége van rá... Nem úgy néz ki, mint akinek ez volt élete egyetlen botlása, vagy mint aki először ivott vagy szedett valamit.
Előzmény: SilAsh (11) +1 VÁLASZ
SpangliBob 2012. 11. 02. 07:55 | #13
Szemetek, nem adtak neki fornettit. Milyen világban élünk.... =)
+1 VÁLASZ
grmindenyssa 2012. 11. 02. 06:47 | #12
Egy alkalommal az úttest közepén fekvő részeg faszit fölszedtem, a járdára támogattam, akkor elkezdett üvöltözni, hogy kiraboltam. Na, azóta azt gondolom, hogy legközelebb ott hagynám.
SilAsh 2012. 11. 02. 02:54 | #11
Nem tudom, hol hallottam, de szerintem igaz: Az italtól nem változol meg, csak felfedi a valódi énedet.

Az utcán fekvő részegekről: Odamész hozzájuk, megrázod, megkérded jól van-e, kell-e segítség, és a válasz többnyire olyasmi, amit vagy nem értesz, vagy éppen nem tűr nyomdafestéket. És még ez a jobbik eset, mert bármikor reagálhat agresszívan, tettlegesen. Rengeteg agresszív részeg ember van.
Talán nem véletlenül van az, hogy minden (józan) ember automatikusan elkerüli a részegeket, akármilyen módon találkozik velük. Bár a legjobb az amit tehetünk és meg kellene tennünk az, hogy ilyenkor hívjuk a mentőket, az ingyen van, mobilja meg mindenkinek van. A többi az ő dolguk.

Csak azt tudom mondani, hogy felnőtt ember, aki maga döntött arról, hogy bebaszik, és összetöri magát. Sajnos van arra is példa, hogy kocsiba ül és mást öl meg. Mert ugye a részegek védőszentje rutinos dolgozó, sokszor meg is ússzák ezeket a baleseteket. A bíróságon meg úgy védekeznek, hogy elnézést, de nem emlékszem, vagy úgy, hogy: jajj, pedig amúgy én egy szelíd ember vagyok, csak hát az ital..... még jó, hogy a bírák ezt lesz*rják.

@Zed911: Most gondolj egy kicsit azokra, akiknek a családtagja valami részeg miatt halt meg. Vagy egy részeg autós, vagy egy ilyen agresszív ember miatt.
+1 VÁLASZ
gutika 2012. 11. 01. 23:40 | #10
Nyugi Isten a nagyon hülyékre ,és a nagyon részegekre külön figyel! Neki se lett baja(remélem)
Nomax 2012. 11. 01. 23:35 | #9
0:23 epic röhögés:DDDDD
Élien 2012. 11. 01. 20:21 | #8
Valszeg nem csak az alkohol játszik vele, hanem más tudatmódosítót is rejt a szervezete...
+1 VÁLASZ
zed911 2012. 11. 01. 19:58 | #7
Azért nem egy szakadt csövesről van szó, nem is alkoholista picsáról. Azt meg megnézni, hogy jól van e nem nagy ügy, de pont az ilyen magadfajta hozzászólások miatt van az, hogy egy csomó részeg fiatal fagy halálra, mert este bebaszott és elaludt az út szélén az emberek meg szarnak rá...
Persze hirtelen megfordulna a nézeted ha épp egy haverod vagy családtagod járna így... Na meg te természetesen sohasem rúgtál még be mocskosul...
Előzmény: hawkeye (6) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 11. 01. 15:50 | #6
Egy részeg közelébe? Normális vagy? Hogy aztán félóráig menekülj a bicskáskardosbozótvágós nyóckeresek elől?

Ha meg ütőeret vágott volna, 3 másodperc alatt szép piros minden.

Na, mindenesetre érdekes nézőpont a világot bunkózni, egy ilyen seggrészeg ribanc láttán... :(


Előzmény: zed911 (4) +4 VÁLASZ
fehérember 2012. 11. 01. 15:13 | #5
sajnos nem talált elevenbe
zed911 2012. 11. 01. 15:05 | #4
Ahhoz képest, hogy az üveg simán elvághatott volna egy ütőeret egész sokan mentek oda segíteni... Közömbös bunkó egy világ ez...
-3 VÁLASZ
hapro
hapro 2012. 11. 01. 14:43 | #3
Húúúbameg...ez bekávézott.
HENRIK BREITIGAM 2012. 11. 01. 13:57 | #2
Apám...Hát ez rendesen betintázott! Szerintem szétvágta az üveg a combját.
Nusihusi
Nusihusi 2012. 11. 01. 13:49 | #1
Ez szerintem marha undorító:P
+1 VÁLASZ