Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2012. 11. 03. 12:40 | #31
http://tinkmara.freeblog.hu/archives/2012/11/02/Hurricane_Sandy_-_Negy_nappal_a_termeszeti_katasztrofa_utan/
Ezek a hurrikánok hasonlítanak a válásra, női nevük van, viszik a házat, autót, gyerekeket :D :(
Tooni 2012. 10. 31. 17:58 | #30
Jéé, Ceausescu szelleme most ott kísért :D
Előzmény: bungle (22) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 10. 31. 12:48 | #29
aki túlzásnak tartotta/tartja itt a rendszeres amerikai szélmozgás-beszámolókat a honi híradásokban az egyáltalán nem kívánja, hogy mi is legyünk hír odaát bármivel. az pedig, hogy nem érdekel a Sandy sem, egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy úgy általában ne lennénk képesek és készek az átlag Joe vagy éppen John/Jane Doe bajait átérezni. embertársaink. de nem is többek. és rögtön megjegyezném nem is róluk szól ez az egész. hanem arról, hogy már megint itt egy tornádó (milyen meglepő a tornádók hazájában..) és lehet mutogatni hullámtöréseket, meteorológusokat, viharos szélben lengedező pálmafákat, majd elsodort esőkabátos riportert, bedeszkázott (furnérlemezelt) bodegákat /valahogy mindig ilyen óceánparti, turistacsalógatónak szánt kirakodóvásár boltocskákat mutogatnak és nem a belvárosi vasbeton, acél, tégla házakat /kb. mint mikor siránkoznak (nem az a baj - van miért) azon, hogy a tornádó elvitte a középamerikai, csodás, fából épített, gyakorlatilag alapozás nélküli házakat - hát mi benne a meglepő?! ha szerencsésen túlélték, akkor fél év múlva kulcsrakész az újabb, tökugyanúgy felépített ház../.

attól, hogy itt a pofánkba tolják az ilyen tizenkettő egy tucat híreket (és jellemzően az USA híreit - olyan ez mintha Japán minden egyes földmozgásáról beszámolnának - miközben beszámolnak egyről és abban meghalnak százezernyien, milliókat kitelepítenek, egy atomerőművük majdnem felrobban; itt meg Sandy 50 millió embert "fenyeget", de ha nem Sandy akkor John) odaát senkinek nem lesz jobb és nem is innen értesülnek, informálódnak; akkor minek nekünk az ilyen hírek? .. semmi szükség rájuk.
Purple
Purple 2012. 10. 31. 12:23 | #28
Szerintem meg nem ugyanolyan, mert télen mindig leesik 3 centi hó, nyáron mindig meleg van, és az emberek többsége szereti a kellemes időt. Olyan viszont nem minden nap történik, hogy világvárosokat mos el a vihar, meg teljesen megbénul az élet, hiába vannak arrafelé hurrikánok. Az már kiakasztóbb volt, amikor azt hiszem a "válság" vagy már mittomén mi miatt 1-2 éve itthon is kifosztották a boltokat. Na AZ tényleg gáz volt. :D

Emlékezz csak a japán földrengésekre és szökőárra, a haiti földrengésre, másról sem lehetett hallani abban az időben... Meg ahogy korábban írták a mi vörösiszapunk is mindenhol "folyt", és a mai napig minimum 2 naponta van róla hír még mindig, igaz szerintem az már csak itthon.

Azt meg nem is neked szántam, hogy téged zavar, hogy rólunk nem mennek a hírek. :)
Előzmény: kotta (26) 0 VÁLASZ
kotta 2012. 10. 31. 12:11 | #27
Körbekérdeztem az "átlagos iroda embereit"
Mit szólt a havazáshoz?
- Szar, mert nem lehetett kint dolgozni, megint csúsznak x-ék, aztán csúszunk mi is..stb.stb.
- Hát, baromi hideg lett.
- Mit szóljak? Kéne már az a téli gumi. Nem ismersz egy... (blablabla)
- Ilyenkor még nem szokott, de most esett. (sic!)
- Hagyjál már...

És még ezek kombinációi. Remélem bekerülünk a híradókba!!! :-)
Előzmény: ismeretlen (24) 0 VÁLASZ
kotta 2012. 10. 31. 12:07 | #26
Viharkodjunk már, ha úgyis uborkaszezon van, meg ráérek. :-)
Engem TÉNYLEG nem érdekel, hogy mennyi nokedli fogyott a ...-i akárhanyadik sugárúti főboltban, hogy mekkora a tűzoltóság létszáma ittmegott, hogy "az előbb még két utcában állt a víz, azóta négyben, de most hallom azűberfantasztikusszupermeglepő hírt, hogy már ÖTBEN!!! Értik? Már 5 utca!!!", X.Y. mit szól a viharhoz: - Hát, bevásároltam, meg nincs áram. De azt mondják holnapután lesz.",

Kövezzenek meg érte, de ezek nekem UGYANOLYAN érdektelen hírek, mint a budapesti utcaembere véleménye a hóról. :-) Bazi nagy vihar van, víz az utcán, áram nincs, sajnos vannak halottak is, de mindent megoldanak ügyes és felkészült emberek. Pont. Képeket meg úgyis nézni fogok róla, mert az érdekes lehet.

Más példa: Engem jobban zavarna, ha mondjuk el lenne zárva a hó miatt ITTHON pár település, és mondjuk a közeli kórházból átraknak 9 komoly sérültet, mert lehet, hogy köztük van a mittoménkim. Így már lenne értelme a részletesebb infónak. Akinek szeretteit meg ott kint érinti a dolog, az nem az itteni hírműsorokból fog tájékozódni szerintem. De ha mégis, akkor a jelenleg is zajló afrikai belharcok pontos állásáról miért nem kapunk képet? Arról se láttam képet, hogy összedőlt egy toronydaru Bangkokban. Katonai baleset történt Peruban. Háromfejű csivava született egy finn faluban. Négy ember lemészárolt egy családot Rabatban. Miért lesz fontosabb egy tök érdektelen hír attól, hogy az Államokban történik? Az, hogy ezt indokolatlan túlreprezentáltságnak tartom, nem hiszem hogy amerikaellenesség.

És mivel félre lettem értve: engem abszolút nem zavar, ha nem írnak ott vagy bárhol rólunk. Ami fontos, arról úgyis mindenki és mindenhol ír, amúgy meg miért is érdekelné őket Norvégia vagy Magyarország. Szerintem ez teljesen normális, mint ahogy az is, hogy engem sem érdekelnek különösebben az ő hétköznapi dolgaik.
Előzmény: Purple (23) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 10. 31. 11:54 | #25
Hát perszehogy! :D Még jó hogy a híreken kívül rendelkezésemre állnak az összeesküvésbloggerek meg a kommentelők, hogy "tisztán" lássak. :DD

Én örültem neki, mert szeretem a telet, a hideget, meg a borongós időt! Az is durva volt, hogy nyáron napoztam, mert sütött a NAP! Azért ilyen sincs sokszor! :D
Előzmény: ismeretlen (24) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 10. 31. 11:24 | #24
Azért mert mi már 40-60 ezer évvel ezelőtt tök fejletten itt voltunk, illetve jöttünk az ufóinkkal a szíriuszról, és mi találtuk fel az írást, a piramist, a sót, sőt a beszédet is, mi csináltuk fel a neandervölgyieket és a cromagnoniakat, szóval nekünk köszönheti az emeriség a fejlettségét, de mindig másról mennek a hírek és nem erről.

Tényleg mit szóltál hozzá, hogy október végén esett a hó? Azért durva nem?
Előzmény: Purple (23) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 10. 31. 11:16 | #23
A magyaroknak miért kell mindig azzal jönniük, hogy "de hát rólunk sem beszélnek a külföldi hírekben"... Egyrészt honnan tudjátok, másrészt meg beszélnek ha olyan horderejű dolog van, harmadrészt meg szerintem meg csak az amerikaellenesség beszél belőletek, mert nem ez az egyetlen természeti katasztrófa ami a csapból is folyik és azok mégsem zavarnak senkit. Az meg hogy elmondják melyik állam melyik városának melyik kerületében mi van, nem baj, legalább a koszon kívül is ragad ránk valami, a magyarok úgy is szeretnek random műveltségi vetélkedőt játszani az utca emberével és iszonyat mértékben kiakadni ha egy külföldi nem tud rólunk valamit...

Bezzeg ha Amerikában mondanák be, hogy a Kisújszállási óvodában Pistike nyerte a rajtversenyt, akkor minimum díszpolgárrá avatnák és ezen hujjongna mindenki hogy micsoda sztori, bemondta a szijenen és ma-gya-rok vagyunk!

Engem pl sokkal jobban idegesít az, mikor 10 perces interjúsorozatot készítenek az utca emberével Magyarországon nyáron arról hogy szereti-e a kellemes időt, télen meg mit szól a 3 centi irdatlan mennyiségű "váratlanul" lehulló hóhoz.
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 10. 31. 10:29 | #22
cancer1 küldte:
Hurricane Sandy Inspired Grocery Store Madness
www.damncoolpictures.com/2012/10/hurricane-sandy-inspired-grocery-store.html
ismeretlen 2012. 10. 31. 09:12 | #21
kotta 2012. 10. 31. 08:57 | #20
Egyetértek: sokkal nagyobb a füstje, mint amekkora indokolt. Az, h Magyarországról odakint nem írnak, az tény, nem gond szerintem, hozzá vagyunk szokva. Bár nem ismerem, de valsz az osztrák sajtó se túl sokat foglalkozik Bihar megyével.
Engem is csak az bosszantott, hogy tegnap nem volt (tényleg: NEM volt) olyan rádióadó, ahol a reggeli műsor ne ezzel lett volna tele. A humorkodós-beszélgetős-semmitmondóknál ez nem is volt meglepő, végre témát találtak, és volt min pampogni, de a hírek... Basszus: az átlag magyar embernek fogalma sincs amerikai földrajzi nevekről, államokról, folyókról, de mégis minden órában külön ecsetelni kellett, hogy melyik városban hány beteget vittek át másik kórházba.. (és ez nem túlzó, magam hallottam) Ez ki a fenét érdekel? A legjobban felkészülni tudó és tényleg fel is készült államban jött egy egyáltalán nem szokatlan hurrikán, a hatóságok meg teszik a dolgukat. Ez hír, tőlem még el is mondhatják óránként is. De ez mér' nem elég?!?! Kit érdekel a percre pontos jelentés, meg hogy víz van az utcán és fúj a szél hűdemeglepő módon? Majdhogynem tudósokat hívtak a stúdiókba szakérteni meg mittomén... Kábé mint azon a randa szeptember 11-én. Ennél azért szerintem történik, történt érdekesebb a világban, akár még itthon is.

Most meg már lehet nézni képeket, hüledezni, az áldozatokat sajnálni, együttérezni, és ez meg már megint rendben van.
Előzmény: ismeretlen (1) -3 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 10. 31. 07:13 | #19
Most ez a kérdés egy kicsit olyan, mint a farkába harapó kígyó. Mert ezek a nagyon nyitott emberek, mint én, akik fel vannak háborodva, hogy teli a hazai média... na azok pont, hogy esetleg örülnének, ha ignorálná a hazai sajtó a kinti dolgokat. De azért, hogy kifejtsem kicsit bővebben is a dolgot. Nem érezném életminőség romlásnak, ha esetleg két nap múlva értesülnék arról, hogy a világban volt egy katasztrófa, vagy napi egyszer látnám csak, és nem előre paráztatnak és okoznak az emberben szorongást, hogy úristen milyen szörnyű világban élünk. Fenntartom azt a nézetemet is, hogy bármiféle katasztrófáról, balesetről, és bármi szörnyűségről a világban és hazánkban csak azért tudosítanak, hogy ne érezzük jól magunkat, mert a szorongó ember nem érzi biztonságban magát, és többet vásáról, és nem azért, mert annyira fontosnak tartják a hiteles tájékoztatást. Azt is fenntartom, hogy attól, hogy mint a Sandy hurrikán ötpercente vágódik a pofámba az aktuális hír a katasztrófáról, ott nekik nem lesz jobb.

És az is érdekes, hogy annak ellenére, hogy én vagyok az egyetlen paraszt, akit nem annyira érdekel ez, nem sok olyan kommentet láttam, hogy "Úristen szegények, mekkora vihar, milyen szörnyű egy pusztítás, szerencsétlen emberek mikkel kell megküzdeniük."
Előzmény: Mr. Wallace (15) 0 VÁLASZ
gumi 2012. 10. 31. 06:49 | #18
A világhatalom nem tud megbirkozni egy kis széllel.

winben 2012. 10. 31. 00:55 | #17
Tragédia, főleg, ha valakinek a munkaeszköze és a kollégáival egy adott projektmunkában ott tartja a kapcsolatot. :)
Előzmény: Purple (14) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2012. 10. 30. 22:12 | #16
Félelmetes a pusztítás:/
Mr. Wallace 2012. 10. 30. 19:51 | #15
Azon töprengek, hogy akik fel vannak háborodva, mert ami a nagy testvérnél történik azzal teli a hazai média, bezzeg ami nálunk történik az odaát a kutyát sem érdekli, szóval ezek a nagyon nyitott, empatikus, jól értesült egyének, hogyan reagálnának, ha a hazai sajtó ignorálná a tudósítást az usákokban zajló eseményekről.
Purple
Purple 2012. 10. 30. 16:14 | #14
Rettenetes tragédiákat élük át mi is ezek szerint. :DDD
Előzmény: winben (13) 0 VÁLASZ
winben 2012. 10. 30. 15:20 | #13
Én a facebookon vettem észre furcsaságokat. Sokkal lassabb és alig akarja pl az üzeneteimet betölteni.
Előzmény: Tooni (11) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 10. 30. 15:07 | #12
pedig ismeretlennek teljesen igaza van. lehet, hogy benne van egy-egy nagyobb természeti katasztrófa az USA híradásaiban (és azokat a helyi(?) média még "át is veszi" pl. "a világ nagy tévécsatornái adtak hírt a vörösiszapömlésről" vagy "a 2006-os tüntetéssorozatról a magyar tévészékház ostromáról számoltak be mértékadó nyugati napilapok és tévécsatornák" vagy "a médiatörvényt és az alkotmányt bírálják" stb. stb.. van mikor a hír az, hogy mi hír rólunk /azon szennyedékek felhívására foglalkoznak velünk eleve, akik bentről kifelé viszik a torz és legkevésbé sem "jó"hírünket/) de tornádó náluk mennyi van egy évben? még nagyból is akad jó pár. miért kell nekünk tudni mindegyiket és ráadásul olyan kontextusban megismerni, hogy most a colin farellék emiatt nem tudnak forgatni.. ugyanez a módi a brit királyi családdal is.. amikor nálunk a kis sz(t)aroknál éppen uborkaszünet van (kivéve az "ex"-pornós média és egyéb kurváknál), akkor erőltetik a sok külföldinkát.. visszatérve az iszapömlésre. az volt nálunk egyszer. elég súlyos volt ahhoz, hogy beszámoljanak róla mindenütt. egy hír a nagyvilágból. dehogy az összes helyi viszonylatban is nagyobb szélmozgásról beszámoljanak már évek óta az USAt illetően az már túlzás.. nem? ;-)
Előzmény: vadonka (9) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 10. 30. 15:03 | #11
Fura, youtubot is hazavághatta Szandi, 1.1-es hibát ad meg csomó internal server errort.
ismeretlen 2012. 10. 30. 14:47 | #10
Az mondjuk igaz.
Előzmény: vadonka (9) 0 VÁLASZ
vadonka 2012. 10. 30. 14:39 | #9
Emlékezz csak vissza, hogy a vörösiszap katasztrófa az USA-ban meg Angliában is benne volt a CNN-ben.
Előzmény: ismeretlen (1) +1 VÁLASZ
Tooni 2012. 10. 30. 14:34 | #8
ismeretlen 2012. 10. 30. 14:19 | #7
Tegnap beszéltem, ha nem is a bátyámmal, de a hugicámmal pont délután, mondta várják a vihart, addig még gyorsan internetezik. Óránként mondjuk nem beszélek vele az is igaz. De mivel már pár vihart vártak New Yorkban, és túl is élték sikeresen, ezért annyira nem izgulok, ha órák óta nem tudok róla semmit. Sőt már kint volt 911-kor is, és akkor egy egész napig nem tudtunk beszélni, de azt is túlélte. Én spec nem vagyok az az izgulós fajta, mindig bízom a dolgok jó és sikeres mivoltában, nem szoktam azt gondolni, hogy pont az én szeretteim fejére fog esni a fa, vagy viszi el az árvíz. Sőt én is voltam kint, és éltem át olyan vihart, hogy a rötyiből jött fel a víz, és dőltek ki a fák, és én is túléltem. Na de az átlag magyar embernek, legalábbis a nagy többségnek nem élnek kint rokonai. Persze jó ha tudsz felőkük, de attól jobb lesz az életed, hogy öt percenként jönnek a rémhírek? Vagy nekik jobb lesz, hogy én itthon olvasom, hogy mi történik?
Vagy szegény japánoknak jobb volt, hogy mi itt paráztunk a fukusimai atomtól? nem hiszem.

Amúgy, több hurrikán van arra, mint erre, minden évben akad egy-kettő, ha nem is New Yorkban és környékén, de az egész nagy Usában azért szokott lenni.

A cikkben, meg pont írták, legalábbis az elején, (ha nem ebben, akkor másik origos-ban) hogy a szupervihar elmaradt, ettől még nem elhanyagolható persze. Én nem azt mondtam, hogy nincs ott nagy vihar és katasztrófa, azt mondtam, hogy nekem herótom van attól, hogy mindenhol ezt látom. Az meg, hogy kit érdekel, hogy mi van velem... megosztottam a gondolatom, ez van.
Előzmény: winben (6) 0 VÁLASZ
winben 2012. 10. 30. 13:36 | #6
Egyáltalán nincs arrafelé tucatjával hurrikán. És nyugodj meg, bennünket se érdekel, hogy teveled mivan. Mindenesetre ha elolvasod a beszámolót talán rájöhetsz, hogy azért történt ez-az, nem csak egy kis szél:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20121030-apokaliptikus-csapaskent-erte-el-amerikat-a-sandy-hurrikan.html

...meg biztos te is másképp állnál a dolgokhoz, ha a bátyádról pl órák óta nem tudnál semmit, hogy mi van vele épp odakint...
Előzmény: ismeretlen (1) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 10. 30. 13:18 | #5
:) jó dumával el lehet adni, hogy igazi, csak pár hiteles szemtenú kell. De azért milyen kis különbség van a között, amit megmanipulálnak, vagy nem akkor készül, vagy kicsit meg van buherálva, meg a között, ami igazi. Oké cápás képet nem hinnék el, de mit leadhatnak sokszor azért, csak hogy meg legyen a szenzáció.

Azért rendesen folyik a víz arrafelé
Előzmény: bungle (4) 0 VÁLASZ
bungle
ismeretlen 2012. 10. 30. 12:42 | #3
Hát mondjuk híradót nem nézek eleve, de újság és internet megy, és ott már sokadszorra látom. Másrészt, akármennyire hatmillióan maradnak áram nélkül, ott azért nem 10 millióan laknak, nem az ország fele, szóval sok ember, de oldják meg, hozzá vannak szokva a hurrikánokhoz. A 20 ember egy nagy országban nem sok, (persze egy is sok, de katasztrófa szempontból a 20 az kevés), de ezt a részét is oldják meg. De továbbra is fenntartom, hogy közöm nincsen hozzá, ahogy ők is leszarnák, ha itt történne hasonló. Sajnálom őket attól még, mert igen közeli rokonok és barátok is laknak New Yorkban, meg nem kívánok senkinek se hurrikánt, se tornádót, se cunamit, se reaktor robbanást, se földrengést.

A magyar hírekről meg annyit, hogy attól is herótom van, amikor nyáron azon folyik a hacacáré, hogy baszki meleg van és olvadnak a sínek, télen meg úristen esett a hó, mi lesz most. Mintha Magyarországon nem lenne megszokott hogy esik a hó, illetve nyáron ne lenne kánikula. Szóval éljen a tájékoztatás, meg készüljünk fel a katasztrófára, de sokszor arra megy ki az egész, hogy fossuk össze a bokánkat és ne érezzük már magunkat biztonságban, inkább menjünk és vásároljunk be (kaját, rétegelt lemezt, légkondit, gázt, radiátort, még több kaját, meg minden szart).
izébigyó 2012. 10. 30. 12:19 | #2
Ha majd itt is hat és fél millióan maradnak áram nélkül és több mint 20 ember meghal, ne izgulj, az USA-ban is hír lesz.
Túl nagy jelentősége itt se volt a híradókban, tegnap kb. 1-2 percet foglalkoztak vele az RTL és TV2 híradójában, az olyan rendkívül fontos hírek után, mint hogy leesett néhol pár centi hó, lelassult sok helyen a közlekedés, meghalt egy részeg sofőr 3. áldozata, Győzikét 3 évre felfüggesztve elítélték adócsalásért, egy önkéntes tűzoltó gyújtogatott, pár munkást megrázott az áram és leszakadt egy álmennyezet egy plázában.
Előzmény: ismeretlen (1) +1 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 10. 30. 12:03 | #1
Kicsit nagyobb a felhajtás sokszor Amerikában, mint kéne. (persze vannak nagy hurrikánok meg katasztrófák) Oké megy a hurrikán, viszi a fákat, kocsikat, keletkeznek a károk, de tucatjával van hurrikán évente, és ez van, ha baszott nagy városokat tesznek az óceánpartra. Szóval a tököm ki van már, hogy ezzel vannak tele hírek. Mi közöm van hozzá, meg amúgy is, amerikában sem írnak arról, ha itt fúj a szél.

Az egész hisztikeltés csak a préselt falemezt gyártók összeesküvése, mert ilyenkor aztán viszik mint a cukrot.