Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
ismeretlen 2012. 10. 29. 12:52 | #82
Ilyen plakátokra inkább költhetné a kormány az én adóforintjaimat, vagy ha már hülyeségre költik, dönthetném el én, hogy mi legyen a plakáton. De sajna már megint én fizetem az ő hülyeségeiket.
Előzmény: bungle (81) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 10. 29. 11:34 | #81
+1 VÁLASZ
Samu. 2012. 10. 12. 17:12 | #80
ezt miből szűrted le? mi az, hogy "az ilyenek mint te"? olvastad az eddigi hozzászólásaimat? mi a szart tudsz rólam? egy szóval nem mondtam, hogy külföldiként tekintek rád. pont ellenkezőleg. de itt rohadtul nem erről van szó, hanem a szavazati jogról, mint alant írtam már egy kollégádnak.

A másik pedig, hogy befejezzem az előző hozzászólásomat, mert látom nem esett le milyen állatságot írtál:
téged maximum annyiban érint az aktuális kormány, hogy hőbörgi-e trianont és hogy beszól-e néha a szomszédoknak. ezért nem vagy te jogosult arra, hogy eldöntsd ki kezében legyen a hatalom. a te pénztárcád nem fogja megérezni, hogy viktor király összeveszik az oroszokkal v ukránokkal. ahogyan nem érezted mikor 27% lett az ÁFA. az én életemről ne döntsél te külföldről. MERT KÜLFÖLDÖN ÉLSZ BAZDMEG, HIÁBA VAGY MAGYAR!

+1
ha elolvastál volna egyetlen könyvet, akkor legalább a helyesírás nem menne ilyen döcögősen... ez a "leg szomorúbb" az "ilyenekben mint te" ...
Előzmény: Lacius (79) +1 VÁLASZ
Lacius 2012. 10. 12. 13:20 | #79
ezt pont az mondja aki a béka sege alatt van, gőze sincs trianonról nem tudja, hogy 5 millió magyalárampolgár kint réket a békediktátum után és annak is már csak a fele él és ami a leg szomorúbb hogy ilyenek mint te külföldiként tekint ránk.
ajánlom neked is és bubi66 barátodnak is, hogy kevesebb ATV nézetek, inkább fogjatok egy történelem könyvet és kezdjetek el olvasni.
Előzmény: Samu. (78) 0 VÁLASZ
Samu. 2012. 10. 11. 20:53 | #78
"egyikünk sem akarja, hogy nektek rosszabb legyen söt ellenkezőleg. Sajnos nem bízzunk már bennetek 2 egymásutáni szocialista kormányzás után"

Csodállak! Ennyi ésszel még mindig életben vagy.. orvosi csoda vagy barátom
Előzmény: Lacius (77) 0 VÁLASZ
Lacius 2012. 10. 11. 14:03 | #77
Hid el nekem kedves bubi66 nem akarja senki a vajat a kenyeredről lelopni és egyikünk sem akarja, hogy nektek rosszabb legyen söt ellenkezőleg. Sajnos nem bízzunk már bennetek 2 egymásutáni szocialista kormányzás után MDF-es botrányok, népszavazás állampolgárság ellen stb. igen is nagyon érint bennünket, hogy milyen kormány van Magyarországon és nagyon érint bennünket az amikor a magyar kormány nem vétózik Románia EU-csatlakozásánál. Kérlek ne keverd ősze avval, hogy másnak az országába szolunk bele vagy az anyaország dolgaiba szólunk bele nem ugyan az híd el nekem két különböző dolog.
bubi66 2012. 10. 11. 10:28 | #76

...ahaaa értem . Szóval , kedves Lacius , te is szeretnél szavazni a magyar parlamenti választásokon a fideszre........ Ausztriából . Szerinted ez normális , hogy Europában mindenki a magyar választásokon akar szavazni ????

Miért nem a saját országotokban a saját választásotokon akartok szavazni ???? És mit szólnál hozzá ha fordítva lenne ha én szeretnék nálatok szavazati jogot ...mert beszélek németül és a felmenőim svábok és mert Hartmann a nevem .

Várom a válaszod , örülnél e annak ha a magyarországi és a többi sváb nemzetiségű állampolgár szavazati jogot kapna a Te országodban ????


Előzmény: Lacius (73) 0 VÁLASZ
csaty 2012. 10. 11. 03:15 | #75
Hát én sem a gyurcsánytól sem a vikitöl nem esek hanyotán....politikus az egykutya az egéssz.A viktor lázitó beszedeitröl szélkelyesen csak annyit , hogy Há szépen szólt vala az bíztos , de lámsza legalább illyen hevesen tud-e dolgozni-es....
Előzmény: bubi66 (65) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 10. 21:53 | #74
"Hát bocsánat de azoknak híni akik mostanáig elk....ták és a magyarságot minden áron meg akarják osztani" Tudod mostanság ki a kormányzó párt Magyarországon?
Előzmény: Lacius (73) 0 VÁLASZ
Lacius 2012. 10. 10. 21:03 | #73
Valahogy elszomorít azért, hogy még mindig ilyen ATV-és, TV2-ös, Népszavás reakciókra bukkanok pont akkor amikor a legjobban össze kéne tartsunk. Hát bocsánat de azoknak híni akik mostanáig elk....ták és a magyarságot minden áron meg akarják osztani sőt Istenítik az IMF-et és bankokat azért már ne tessék haragudni. (mellékesen nem vagyok tündérőszágból/erdélyi kedves bubi66 hanem Őrségi magyar akinek nem szabad felvenni a magyar állampolgárságot mert tiltja az osztrák állam)
tjunior 2012. 10. 10. 18:56 | #72
Ez tipikus kommenista tempó, kreálni egy valótlan dolgot, jelen esetben ezt a nem létező IMF listát, aztán harcolni elleni. Mondjuk az elvtársaktól nem is várhat mást az ember.
+1 VÁLASZ
Samu. 2012. 10. 10. 18:26 | #71
98-02 között fidesz volt hatalmon, és élvezték a bokros csomag utáni fellendülés és beáramló tőke, növekvő export és belső fogyasztás jótékony hatását. jó volt az irány, az első 2 évben tartották szorosan tartották az ország pénztárcáját, majd rájöttek, hogy ezzel nem lehet választást nyerni. itt kezdték el azt a populista politizálást amit ma is láthatunk. 2 év alatt elköltöttek 4 évre való pénzt. ezzel annyit értek el, hogy a többi párt (jelen esetben mszp szdsz) még többet kellett, hogy ígérjen, és akkor még be is kellett tartani.. "hálisten" volt olyan barom kormányfőnk (ez valami magyar betegség szintén), hogy ragaszkodott is az ígéretek betartásához, el is úszott minden ami Magyarország jövőjét jelentette volna.
és, hogy mi volt az elmúlt 2 évben? ha kicsit is kilátnál a sárga köd mögül, magad is látnád, erről nem vagyok hajlandó több karaktert ütni.

üdv
Előzmény: Lacius (69) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 10. 17:29 | #70


Szerintem Te is tündérországban élsz .... Matolcsyval .
Előzmény: Lacius (69) 0 VÁLASZ
Lacius 2012. 10. 10. 17:03 | #69
nyugi volt bőven idejük kiárusítani az országot még mielőtt a fidesz kormányra lépet, azért van ez a szerencsétlenség amiben élsz, és nem 2 év allat lett ilyen szar, hanem átveték a szart értyük?

Előzmény: bubi66 (68) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 10. 16:24 | #68


... na még valaki aki nem Magyarországon él és beleszól a dolgokba .....

"Azonkívül nem a fidesz-kdmp kormányzót az utolsó 20-éven keresztül "

( Ébresztő .... 2 éve fidesz -kdnp kormány van )
Előzmény: Lacius (67) -2 VÁLASZ
Lacius 2012. 10. 10. 15:06 | #67
kedves bubi66 most már feltételezel és butaságokat beszélsz, hogy mi lenne ha és ha talán? szerintem ha tényleg szavazni akarsz, akkor 2 héttel elölte is tudod már, hogy szavazol és azt is tudod, hogy kire szavazol.
Szerintem azért helyes az, hogy innentől nem egy porció gulyásleves befolyásolja majd a polgárok szavazó hajlamát.
Azonkívül nem a fidesz-kdmp kormányzót az utolsó 20-éven keresztül azért mérlegelj egy picit, most már nehogy a fidesz kormányra kend a szociknak és többieknek a hibáit.
Előzmény: bubi66 (66) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 10. 13:19 | #66
És akkor feszegessük egy kicsit ezt a váasztósdit is .... még igazán nem is gondolt bele senki , hogy mi fog változni az új regisztrációs rendszerrel . Hát az fog változni , hogy a szavazó listákat eddig egy központi nyilvántartó rendszer készítette el teljesen ( vagy szinte teljesen ) automata módon egy központi adatbankból . Ha valaki nem volt rajt a listán akkor tudtuk , hogy a rendszer hibázott erre meg is volt az azonnali jogorvoslati rendszer attól még szavazhattunk ha igazoltuk , hogy valóban létezünk .

Ezután hogy lesz ...... ????? ...gondolkodjunk csak .....

Valaki majd beír minket a listára .... jegyző , valaki , akárki ..... beír vagy nem ír be , azt mondja hogy beírt aztán mégsem írt be . Kiöltözködök és megyek szavazni ..... hát ugyan már maga nincs benn a listában , veszem elő a személyim lakcímkártyám , de hát hiába ha nem vagyok a listán akkor nem .

Na ez a nagy különbség , hogy nem azért szavazhatok mert magyar állampolgár ( nagykorú ) vagyok hanem attól hogy bent vagyok e a listában vagy sem és ha valaki kihúz onnantól kezdve már nem vagyok bent .

Aki itt él szerintem mindenki számára világos hogy a ov nak vannak listái hogy kik a fidesz szavazók is kik nem . Szerintem rólam is tudják , hogy eddig sem szavaztam rájuk és ezután sem fogom . Ennek függvényében és a mai technikai háttérrel pár perces meló csak , hogy olyan szavazólistákat állítsanak össze azok a közalkalmazottak , tisztviselők akik megmaradnak a nagy tisztogatás után ( ami most jön majd ) hogy ov nak 14 ben is meglegyen a kétharmada .

Hogy ez egy összesküvéselmélet ...... ?????? ...lehet , de a Clubrádió esete valóság , a bíróság érvényesnek találta a pályázatukat a fideszes hatóság még sem fogadja el , Ángyán feltárja a földosztás törvénytelenségeit ...semmi nem történik , hogy csak a közelmúlt törvénytelenséget említsem ..és akkor már a baltást meg sem említem .


Tehát nem kell abban a hitben ringatni magunkat , hogy nem képesek ilyen jellegű törvénytelenségre . Akik a demokráciát féltik Magyarországon , teljes joggal teszik ezt nagyon jó iramban haladunk a diktatúra felé .
-1 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 10. 12:51 | #65
Értem és megértem , hogy " számotokra " mást jelent a haza akik román okmányokkal román területen éltek és közben magyarok vagytok az összes ott született magyarral együtt ... ez tökéletesen elég egy komoly tudathasadásos állapothoz ...és most teljesen komolyan beszélek , nem cinizmusból mondom .

Nektek a haza Orbán Viktor gyújtó beszédei jelentik amiket Csíkszeredán meg ilyen helyeken mond el és ez érzelmileg teljesen érthető is .

Mi itt Magyarországon mást érzékelünk számunkra nem ov beszédei jelentik a kapcsolatot a hazával mi itt élünk és mivel nekünk mást jelent a haza is ezért mást jelen a hazaáruló is utalva az előtted szólóra )

Számomra és sok más itt élő számára is pl az a HAZAÁRULÓ aki egy eddigi jogomtól megfoszt mivel én is és a többi állampolgár is része a hazának ( ugyan úgy mint Tamási , Ady .... ezt ők is így gondolnák ) tehát ha eddig jogom volt ahhoz , hogy a parlamenti választások napján este 6 órakor szerettem volna eldönteni , hogy akarok-e szavazni és kire azt megtehettem ...ezután már nem tehetem majd meg ...erről nem beszélt ov nektek ...??? Vagy hogy joga van egy tanárnak itt Magyarországon rendes bért kapni egy tanárnak vagy sem ???? A tanárok bérét arra fogjuk majd fordítani , hogy az országot drágábban finanszírozzuk amit ORBÁN VIKTOR teljesen nyeglén és lekezelően bejelentett . Tehát le vagyunk szarva akkor is az van amit ő akar legfeljebb a tanárok nem kapnak fizetésemelést .


És ami a legszörnyűbb , hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen mértékű az emberek elvándorlása az országból ...na ezért ki a felelős ...persze hogy szerinted Gyurcsány , mert neked Orbán ezt mondta .... nekünk is , csak mi már ezt nem hisszük el , mert nem kell minket sem hülyének nézni .


Na látod számomra és nagyon sok magyar ember számára ez jelenti azt hogy valaki HAZAÁRULÓ .
Előzmény: csaty (64) 0 VÁLASZ
csaty 2012. 10. 10. 11:29 | #64
És te ismered a törtenelmünk , irodalmunk ? Beszélek itt Tamásiról , Adyról ,Mikesről ,Apácairól ,Kőrösi Csoma Sándorról ,és a többi Erdélyi történelmi és irodalmi alakról...Gondolom úgy tanultok róluk a suliban mint magyarokról, nem mint magyarul beszélő és a magyar történelmet ismerő külföldiekről....Ha az ök nevüket büszkén rebesgetitek , akkor az
őket vilagrahozó parasztokra is büszkéknek kell lennetek .Állandóan kívülállóként fogtok kezelni , ez tény , de azokat az értékeket amiket innen kaptok büszkén valjátok magatokénak...lószar az egész , sosem értitek meg , folyton csak az önsajnálat ami árad a szájatokból...
Előzmény: bubi66 (62) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 10. 10. 10:17 | #63
A külföldön élő magyarokat márpedig érinti, ki az aktuális törvényalkotó az anyaországban. Egy hazafias vagy egy hazaáruló kormány külpolitikai döntései nagyon is kellemetlenül érinthetik a kint rekedt magyarokat. Nem mindegy, hogy kiállnak értük vagy hagyják őket eltiporni, megalázni. Ezért, ha szavazhatnak, akkor olyanra fognak szavazni, akik nem végeznek aknamunkát. Azt hiszem nem Magyarország lenne az egyetlen ország, akinek külföldön élő állampolgárai szavazhatnának az anyaországban is. Látom megvan a kohézió a magyar népben ebben a kérdésben is.
bubi66 2012. 10. 10. 09:39 | #62
Ha már a szavazati jognál tartunk , én meg úgy gondolom , hogy csak és kizárólag akkor lehet felelőségteljesen szavazni , választani , ha viseljük annak a következményeit .

Elmagyarázom . Ugye vannak kormányok aminek a működése valahogy befolyásolja ez egyes emberek életének menetét , pozitívan esetleg negatívan . Most is vannak akik jól jártak ...jól járnak , akik kevesebb adót fizetnek akik részesülnek azokból a pénzekből amikről mi egyszerű emberek nem is tudunk vagy csak hallomásból . És vannak akik nem járnak jól , mert emelkedik a hiteltörlesztésük , mert becsődöl a válllalkozásuk ...stb .

A Te életedre egy Magyarországi kormány vagy kormányváltás milyen hatással van ???? Már megkaptad a magyar állampolgárságot amit akár a Gyurcsány vagy bármelyik kormány alatt megkaphattál volna és ez rendben is van te is magyarul beszélsz , ismered a történelmünk irodalmunk ...Magyar vagy . DE !!!!!! Terád azok a hatások érvényesek amiket a Román parlament hoz azokat érzed a bőrödön azoktól élsz jobban vagy rosszabbul és ha te nem egy helyre hanem két helyre szeretnél szavazni ...Romániába is meg ide is akkor úgy lenne ildomos ha viselnéd is mind a két dolog következményét , tehát ha újabb adókat vetnek ki akkor azt Te is fizesd ...persze az ottaniak mellett és természetesen ha a kormány jó munkájának hála gazdasági fellendülés lesz akkor élvezd a hasznát ( erre egyhamar kevés az esély )


Nem tudom ismeritek e Erdélyben azt a magyar közmondást , hogy " Más faszával veri a csallánt " .... na így könnyű .
Előzmény: kissfreezer (58) -1 VÁLASZ
Samu. 2012. 10. 09. 22:12 | #61
"Jah, most láttam en is az M1-en, hogy be akarjak vezetni:)"

(Te) Meghajlás

(én) TAPS

"Gyurcsány, annak idején minden eszközzel tiltakozott, hogy a külföldi magyarok felvehessek a magyar állampolgárságot."

senki el nem vitatja itt az erdélyi magyarok hovatartozását édes barátom.. a SZAVAZATI JOG a téma. jóéjt! :)
Előzmény: kissfreezer (58) +1 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 21:42 | #60
Bevezették. És én nagyon nem örülök neki. Nem azért, mert nem tatom magyarnak a Magyarországon kívül élő honfitársaimat, hanem azért amiért te sem örülnél ha én innen döntenék a te ügyeidben. A Fletónak is megvolt az oka, hogy ez ellen kampányoljon. Akkor a még állampolgári jog volt pl. az ingyenes orvosi ellátás stb. Azóta ezek megszüntek, igy, a szavazati jogtól eltekintve egyet is értek a a külhoni magyarok állampolgárságával.
Előzmény: kissfreezer (58) +1 VÁLASZ
Loander 2012. 10. 09. 21:34 | #59
Értem, hogy mennyire rossz érzés, hogy szülőföldeden "lenéznek" a románok, Magyarországon meg lerománoznak benneteket. Sajnálom, s együtt érzek minden olyan magyarral, ki hasonló helyzetben van. De mi sem szólunk/szólhatunk be az országotok sorsába, jó lenne a külföldön élők sem dönthetnének sorsunkról. Semmi másról nincs szó, csak szerezzem magának Viktor néhány százezer biztos szavazót, mert határon túl élő magyarjaink nem érzik nap, mint nap, hogy hülyére veszik őket politikusaink.
Nem hiszem, hogy jó lenne, ha a moldávok Romániában is szavaznának...
Külön országban élünk, más-más lehetőségek között. Reméljük, egyszer megérti a román nép (szlovák, ukrán, szerb, stb) is, hogy partnerként tekintsen országa más nemzetiségeire.
Csak az szavazzon, aki viseli/viselheti is a politikai következményeit!
Előzmény: kissfreezer (58) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2012. 10. 09. 21:04 | #58
Jah, most láttam en is az M1-en, hogy be akarjak vezetni:) hat... en ennek csak örülök!:) Gyurcsány, annak idején minden eszközzel tiltakozott, hogy a külföldi magyarok felvehessek a magyar állampolgárságot. Mi meg úgy ereztük, hogy magunkra maradtunk, mert itt Romániában, mindig is magyar kisebbség leszünk, de azt tragédiaként éltük meg, hogy Magyarországon meg csak a románok közzé soroltak bennünket.
Előzmény: Mr. Wallace (57) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 20:38 | #57
Látom nagyon tájékozott vagy az itteni dolgokban, de jobb lenne updatelned kicsinyég. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy NEM kell magyarországi lakcím a választási részvételhez. Nem is tudom miért...
Előzmény: kissfreezer (56) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2012. 10. 09. 18:59 | #56
Szavazati jogom akkor lenne, ha Magyarországon lenne bejelentett lakcímem. Apropó... Románia újabb hitelt kapott az IMF-tol, természetesen ezert is újabb megszorításokat vezettek be ezert.
Előzmény: Samu. (55) 0 VÁLASZ
Samu. 2012. 10. 09. 18:46 | #55
remélem szavazni is elmész, onnan, Erdélyből :)
Előzmény: kissfreezer (5) -2 VÁLASZ
betyár 2012. 10. 09. 18:23 | #54
Nem az Orbán a hibás és nem is az IMF azért, hogy ott tartunk, ahol. A magyar nép a hibás, mert minden szart eltűr. Azt eszi, amit kap a sok birka. Ennyi...látjátok, nem is lázong senki itten.
Purple
Purple 2012. 10. 09. 18:22 | #53
http://i.imgur.com/Kg4pF.jpg :DDD by Hírcsárda
Mec 2012. 10. 09. 17:39 | #52
közlegény
közlegény 2012. 10. 09. 17:34 | #51
Nem, ez csak reakció volt arra, hogy egyesek már-már jótékonysági szervezetnek tekintik az imf-et (khm.nem az). Te írtál szerencsétlent, meg lúzert, Te minősítettél. Nem vagyok pesszimista, de az imf tárgyalásokba nincs beleszólásunk, csak négyévente van beleszólási lehetőségünk, arról, hogy ki tárgyaljon velük (vagy tárgyaljon-e)
Előzmény: ivivan (50) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 10. 09. 17:16 | #50
De ehhez miért kell összeeskövés elméleteket gyártani? Miért kell hungarikumnak lennie a pesszimizmusnak és annak, hogy másról mindig a legrosszabbat feltételezzük?
Előzmény: közlegény (49) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 10. 09. 17:11 | #49
Nem erről van szó, én jól érzem itt magam magyarként, nem én szajkózom, hogy innen el kell menni más országokba. Csak azt szeretném, ha Magyarország megmaradna magyar országnak, egy olyan helynek, ahol más magyarok is többre értékelnék, amijük van, és nem a folyamatos kisemmizésük lenne műsoron.
Előzmény: ivivan (47) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 10. 09. 17:00 | #48
Akinek volt egy kis esze, az már anno 2006-2007-2008-2009 években is láthatta, hogy a fidesz, csak a szájkaratéban jó. (Na meg abban, hogy a teszkóban most már lehet akciósan kapni 17l-es pálinkafőzőt)
A 4 évnyi mandátum pedig a komoly és meghatározó problémák terén semmire nem elég max. beindítani egy egy folyamatot, aminek a pozitív hatása 10-15 év múlva jelentkezik, de addig mennyi kormány lesz leváltva és megszavazva ?!?!?!
A szemben álló politikai felek pedig csak a szardobálásra képesek, építő ötletet, vagy annak elfogadását nehezen hallani. Na persze ebben jó partner a pártokat kiszolgáló média is, akik szintén csak a szardobálásban segítenek.
Előzmény: Mr. Wallace (32) +1 VÁLASZ
ivivan 2012. 10. 09. 16:55 | #47
Nem kell aggódni, remekül szórakozunk az ilyen összeesküvés elmélet hívőkön.

Persze értem én a motivációt: nem azért vagy szerencsétlen, mert lúzernek születtél, hanem mert a világ / zsidók / IMF / kormány összeesküdött ellened. Ez nyilván sokkal jobb érzés - még akkor is, ha nem igaz :-)
Előzmény: közlegény (46) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 10. 09. 16:32 | #46
Nem kell komolyan venni, onnan fentről röhögnek rajtunk miközben egymást cidázzák, amikor olyan dolgokról vitatkozunk, amibe érdemben nem tudunk beleavatkozni. Fölösleges összeugrani még komment szintjén is. Ez egy szórakoztató oldal.
Előzmény: Mr. Wallace (45) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 16:26 | #45
Ugye nem haragszol, ha nem tudlak komolyan venni?
Előzmény: közlegény (44) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 10. 09. 16:22 | #44
és még csak hivatalos sem vagy a buliba, ám az italszámlát rajtad (is) hajtják be.
Előzmény: Mr. Wallace (43) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 16:08 | #43
Aha, szal IMF ad zszozsót, amit beletöltünk az OTP-be és ebből a Csányi meg a Lagarde fizeti világraszoló lakodalmát. Furcsa
Előzmény: közlegény (40) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 15:59 | #42
Az IMF már az után jelezte, hogy készen áll a tárgyalások megkezdéséhez, miután bevezetésre került a megnövelt bank-, illetve tranzakciós adó.

Elég szarul kampányolnak a bankok konszolidációjáért, ha mindez "belefér" az IMF-nek.

Melyik valóságból tetszett érkezni, kend? Csak mert az enyémben Orbán már két éve a pénzügyi szférát einstandolja, aztán csodálkozik, hogy nincsenek befektetők és emiatt zuhan a gazdaság. Mit nem adnék én egy megfontolt, észérvek által vezérelt banki konszolidációs programért...
Előzmény: közlegény (40) -2 VÁLASZ
ivivan 2012. 10. 09. 15:41 | #41
Éppen ezért nem szavaztam rájuk - ennek ellenére kicsit bíztam abban, hogy 2/3-os többségük birtokában neki mernek fogni egy nagyobb átalakításnak, de nem tették. Pedig Bajnai elkezdte helyettük és még saját bevallásuk szerint is jól csinálta. Mégse folytatták... Az a legszomorúbb az egészben, hogyha akkor nem mernek fájó lépéseket megtenni, ha 2/3-os többségük van, akkor soha nem lesznek itt reformok :-(
Előzmény: Mr. Wallace (37) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 10. 09. 15:41 | #40
A varázsszó: bankkonszolidáció.
Előzmény: Mr. Wallace (38) 0 VÁLASZ
Slarioux 2012. 10. 09. 15:34 | #39
Kurva egyszerű mindent, ami szar Magyarországon, az IMF-re fogni... Majd ha a következő választáson nem Orbánia fog nyerni, (amit sajnos kizártnak tartok) akkor majd azt is az IMF-re fogják..
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 15:33 | #38
Úgy látszik nekem valami kimaradt. Kifejtenéd kicsit bővebben? Különös tekintettel a "leányvállalatokra".
Előzmény: közlegény (34) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 15:30 | #37
Nem enyhítő körülmény! Regnáló miniszterelnökünk előző regnálása kezdetén világosan megmondta: egy dolog a kampány(választási ígéretek), s más dolog a kormányzás.
Előzmény: ivivan (35) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 10. 09. 15:23 | #36
Az IMF egy bank, pont olyan mint bármelyik "sarki" bank, csak "picit" nagyobb összegeket ad kölcsön. Sokkal alacsonyabb kamatot kér, mint amennyit az állam a piacon fizetne, ellenben vannak feltételei - amik biztosítják az állam stabilitását, amivel növeli annak esélyét, hogy visszakapja a pénzét...
Előzmény: közlegény (34) 0 VÁLASZ
ivivan 2012. 10. 09. 15:20 | #35
Az a gond, hogy nem lehet felelősségre vonni a pártokat azért, mert a választási program (már ha egyáltalán csinálnak olyat) és a kormányzásuk köszönő viszonyban sincs. Ugyanis a "megvédjük a magánnyugdíjakat" szlogen után fél évvel már einstandolták is a teljes vagyont. Az IMF-et minden előzetes jel nélkül küldték haza - még az elemzőket is meglepte ez a lépésük és becslések szerint csak a kamatkiadásokon és árfolyamveszteségen ezer milliárdokat bukott az ország (persze nagyon gazdag ország vagyunk, ezért 1-2 ezer milliárd nem számít). Az egykulcsos adót jövőre annak ellenére vezetik be, hogy minden szakértő egyetért abban, hogy a kieső 1-200 milliárdot máshonnan nagyon fájdalmasan lehet csak előteremteni - ez benne volt a programjukban?
Előzmény: Mr. Wallace (32) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 10. 09. 15:20 | #34
Mert az imf igazgatója a jóságos Teréz anya aka Christiane Lagarde merő jószívűségből osztogatja a pénzt, nem is kamatra.

Nem is adta oda a pénzt, de már visszavárja és a kifizetés pillanatában "leányvállalatain" keresztül már vissza is jut mind.
Előzmény: Ghavin (18) +1 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 15:19 | #33
"A gond csak az, hogy nálam van bizonyos mérce, ami nem teszi lehetővé, hogy mocskos szájú teremtményekkel társalogjak"

*facepalm*

Már azzal ellentmondtál önmagadnak, hogy egyáltalán reagáltál.

Tényleg ennyire korlátolt vagy?
Előzmény: hawkeye (31) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 15:13 | #32
A helyzet az, hogy mindenkinek vállalnia kell a felelősséget döntéseiért. Mi úgy döntöttünk, hogy 4(?) évre ez a garnitúra legyen a tamburmajor ebben az országban. Lehet kacagni, sírni, táncolni, öklöt rázni, de a következményeket el kell viselni. Ha lesz következő választás mindenki leteheti a voksát, ha időben regisztrált. Ennyi
hawkeye
hawkeye 2012. 10. 09. 15:09 | #31

Akkor most bizonyára jó volt neked, amikor írtad...

A gond csak az, hogy nálam van bizonyos mérce, ami nem teszi lehetővé, hogy mocskos szájú teremtményekkel társalogjak, akikben még annyi intelligencia sincs, hogy tisztességes módon reagáljanak más ember véleményére.
Még akkor is, ha álcázásképpen teletűzdeled irományodat idegen szavakkal, mint a pávatollakkal ékeskedő szarka...

Úgyhogy kénytelen leszel önmagad kielégíteni, nem segítelek hozzá többször.... :)


Viszont kíváncsivá tettél, most rákeresek a "kurucokra", megnézem, mitől rettegsz annyira. Kösz a tippet...
Előzmény: Ghavin (30) -1 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 14:26 | #30
"Az okos ember kételkedik."

Az okos ember a rendelkezésére álló tények birtokában következtetéseket von le, illetve ha nem áll rendelkezésére elég információ, tény, akkor nem von le elhamarkodott következtetéseket, mások készen kínált konzekvenciáit pedig mindig kritikai gondolkodással kezeli.

Az IMF önmaga által vállalt céljai, illetve a kucugok elképzelései az IMF "valós" céljait illetően tökéletesen ellentétesek. A valós tények viszont, nem pedig azoknak eltorzított, önkényes konstrukciói, az IMF-et igazolják. Ha te ennek ellenére is kételkedés nélkül beveszed a konteo-függő hisztériakeltők maszlagát, akkor nem ostoba vagy, hanem egy reakciós, trendellenes idióta, aki attól érzi magát okosnak, hogy mindig, mindennek ellentmondhat, pontosabban az aktuálisan kontrariánusnak számít szellemiség, jelen esetben a szélsőjobboldali demagógia adja a meggyőződéseinek vázát, s az ebből eredő "outsider" elitizmus miatt magát okosabbnak érzi mindazoktól, akik nem osztják az egyébként teljességgel irracionális és alaptalan, kizárólag érzelmeken alapuló nézeteit.

A probléma az, hogy nem vagy sem outsider, sem pedig okos.

Egy kibaszott közhely vagy.

Konkrétan te vagy az ize.hu saját bejáratú kuruc-követe. Minden oldalra jut egy-kettő, s annyira kiszámítható a viselkedésetek, hogy néha már az a meggyőződésem, hogy előre programozott botok vagytok.
Előzmény: hawkeye (28) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 10. 09. 14:09 | #29

Teljesen igazad van. Azzal együtt, hogy egy személyiségzavaros elképzelni sem tudja, hogy ő az...

(Grúziával kapcsolatban most futott másodszor látványosan lukra. Tehát az elsőből semmi tanulságot nem vont le...)


A baj az, hogy ha ő nem, akkor ki.

Rogán? Ugyan...

Kövér? Ő még annyira sem tűr ellentmondást, mint Orbán...

A KDNP egyre ziláltabb, náluk megint palotaforradalom várható...


Azt aztán végképp nem értem, hogy Orbán tanácsadói miért nem tudják kompenzálni a szubjektív döntéseket...
Előzmény: bubi66 (27) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 10. 09. 14:02 | #28

Az okos ember kételkedik.

Az ostoba azt mondja, hogy én nagyon jól tudom.

Válassz, hogy te.....!

:)
Előzmény: Ghavin (25) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 09. 14:02 | #27
Amúgy engem nem zavarna , hogy ha akár Dr Jekyl is lenne az ország ura , ha nem mindent ő a saját esze után akarna csinálni . Azért vannak nálunk komoly szakemberek pénzügyi , közgazdasági , és mindenféle szakmai téren ...pl. Ángyán József .... akinek lehetne adni a véleményére ..pláne ha többen is ugyan azt mondják . Na most nem ez van , hiába mondja a teljes közgazdász szakma pártállástól függetlenül , hogy nem kellene már annyira erősködni , de nem .... most szabadságharcosok vagyunk és ha kell feláldozzuk az országot is . ...nem ismerős ez valahonnan .... ?????
Előzmény: hawkeye (23) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 09. 13:53 | #26
Igen ...lényegében igazad van , és én már régóta mondogatom , hogy ahogy nemzetbiztonsági átvilágítás van ugyan így kellene egy pszichiátriai átvilágítás is , hogy aki komoly személyiségzavarokkal küzd , ne lehessen olyan pozícióban ami mások életét , sorsát meg tudja határozni ...magyarul politikus . persze az is igaz ha a politikusok közül kiszűrnénk a személyiség zavaros egyedeket akkor ki maradna ...... na ez itt a kérdés ????
Előzmény: hawkeye (23) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 13:53 | #25
Nagyon jól tudom, hogy mit és miért írtál, ettől függetlenül demonstráltam, hogy miért alapjaiban hülyeség ez az összeesküvés-hívő baromság, miszerint az IMF valamiféle comingoutolt szabadkőműves rend lenne, mint ahogyan azt a kuruc.info és barátainak célközönsége elképzeli.
Előzmény: hawkeye (24) -1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 10. 09. 13:48 | #24

Halvány levendulaizzadtságszagod sincs, mit és miért írtam.

Szokás szerint... :(
Előzmény: Ghavin (22) -1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 10. 09. 13:47 | #23

Tudsz jobbat mondani az elmúlt két évtizedből?

Az első irracionális fellegjáró volt, a következő korlátolt hóbagoly, utána jött az alkesz. Majd először a jajitvannakazoroszok, követte a KGB-s, aztán a skizo, majd a libaüzér.

Tudod, ha a szmötyi fölkavarodik, egyszerű fizika, hogy a sz@r kerül legfelülre... :(
Előzmény: bubi66 (19) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 13:46 | #22
>Az IMF pedig egy szűk réteget képvisel
>szűk réteg
>szűk

Jelenleg 189 ország tagja az IMF-nek.

Egyszáznyolcvankibaszottkilenc.

Leülhet, egyes.
Előzmény: hawkeye (20) +1 VÁLASZ
fehérember 2012. 10. 09. 13:43 | #21
Most köti be a zsidesz az összes kisvállalkozó pénztárgépét a nav-hoz. Nem azt ígérték hogy hétvégén zárva lesznek a multik mint ausztriában, stb? Meg 5%-os áfa?
hawkeye
hawkeye 2012. 10. 09. 13:41 | #20

Na látod, ez az!

Nem tudom honnan szedte Orbán ezt a faluvégi cigánykocsmai stílust, de ez a mondat nagyon nem kellett volna. Még szűk körben sem.

Egy valódi, elhivatott politikust ha miniszterelnökké tesz a sors, elvárható lenne, hogy megválogassa szavait.
És az sem lenne baj, ha minél hamarabb kezeltetné oroszfóbiáját, mert már eddig is sokba van nekünk... :(

Mentségére szolgáljon, hogy elődei (pl. a libás, vagy a cicanadrágos futóbolond,..etc.) sokkal bunkóbbak voltak....

Az IMF pedig egy szűk réteget képvisel, melynek kapzsisága, harácsolása határtalan. Nekik jól jön majd a III. Világháború, el lehet adni a raktáron lévő hadianyagokat.... :(

Előzmény: Mr. Wallace (13) -3 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 09. 13:39 | #19
Ha jól tudom , Te nem Magyarországon élsz .... jól tudom ???


Szóval aki itt él ebben az országban és nem kizárólag a Magyar nemzetből és az Echo tv -ből szerzi az információt a politikai valósággal kapcsolatban az tudja , hogy itt nincs olyan , hogy parlament , hogy fidesz , ...itt van Orbán Viktor ...kész ennyi . Nincsenek programok , nincs egyeztetés , nincs szakmaiság , közgazdaság .... semmi , Mindent a Viktor dönt el , attól függően , hogy hogy ébredt fel , vagy hogy milyen hangulati fázisban van . Sokan taglalják már ...persze elsősorban csak netes berkekben , meg néhány bátrabb tv adásban , hogy a Viktorunkkal ott fenn ...remélem érted ...minden rendben van-e . Amint a dolgok mutatják nem egészen . Egyelőre senki sem meri kimondani , hogy meg kellene vizsgálni már valami nemzetközi orvosi konzíliumnak ( nyilván nem hazainak ) ...de lassan eljön majd annak is az ideje .

Szóval a helyzet ez , mi itt hiába vitatkozunk , hogy kell-e imf vagy sem amíg egy ország egyetlen személy hangulatának van kitéve addig minden további szakmai szempont teljesen lényegtelen . Talán az is feltűnhet már az embereknek , hogy naponta hoznak új törvényeket , hetente módosítgatják az alkotmányt , attól függően , hogy a vezérünknek éppen ki jutott az eszébe ...innen elveszünk ...oda adunk ...de aztán mégsem ...na ez a magyar valóság . Már nem is lehet követni a nyugdíjrendszerünk az adózásunk a tb rendszerünket , hetente változtatnak variálják .

Szerintem ez az igazi katasztrófa ebben az országban és amíg ez így marad addig teljesen lényegtelen hogy van-e imf vagy nincs honnan veszünk pénzt ki finanszírozza az országot .




Előzmény: Ghavin (16) 0 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 13:35 | #18
Minek öntené be a pénzt, ha ugyanannyit vesz vissza? Az IMF elsődleges célja ugyanis a likviditáspótlás, illetve a nemzetközi pénzügyi és gazdasági stabilizáció biztosítása, ami az ehhez kapcsolódó hitelcsomagok ütemezését elnézve nem jár számottevő profittal magának az intézménynek, éppen ellenkezőleg.
Előzmény: közlegény (17) -1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 10. 09. 13:22 | #17
Az a baj, hogy az imf áll a tölcsér mindkét végén, a tetején beönti a pénzt és alulról már tartja is a pofáját, hogy felszippantsa.
Ghavin 2012. 10. 09. 13:15 | #16
"Ezt a kormányt választotta a nép ,ha tetszik ha nem ez van , szívatja az országot ...igen ...mi akartuk ..... igen , na akkor nem kell hőbörögni ."

Ott bukik az érvelés, hogy a Fidesznek a 2010-es választásokkor nem volt gazdasági programja, illetve a tágabb ígéreteik közül a károsak közül mindegyik mellett makacsul kitartanak (EVA megszüntetése, egykulcsos adó, satöbbi), míg a valóban hatékonyakat nem tartották be, vagy a homlokegyenest az ellenkezőjét teszik (magánnyugdíjpénztárak megszüntetése, államosítások, satöbbi). A 2010-es, a Fidesz által a kampány során ígért kormányműködésnek semmi köze sincs a mostanihoz. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy végighazudták a kampányt, á la 2006-os Gyurcsány-kormány. A Fidesz akkori logikája mentén ők most ugyanolyan illegitimek, ha nem jobban, kiváló példa erre az alkotmány önkényes át-/újraírása.
Előzmény: bubi66 (15) 0 VÁLASZ
bubi66 2012. 10. 09. 13:05 | #15
Ájemef ...iemef .... mindenki nagyon tudja a tuttit , ha adnak pénzt és adósok leszünk az nem jó , ha nincs pénz az sem jó ...hát nekünk már semmi sem jó ???

Miért nem úgy működik a költségvetés , mint minden normális ( ...ha ha ...) háztartásban , hogy annyit költünk amennyit keresünk . Tudjuk mennyi az ország bevétele és azt osztjuk szét . Kinek mennyi jut és akkor nem kell hitelért kuncsorogni sem az imf nél sem az araboknál sem kínában és még a gyilkosokat sem kell kiadni egy kis alamizsnáért .


Ha meg nem jó így , mert szeretnénk többet költeni mint amennyit keresünk akkor el fogunk adósodni ...még ennél is jobban . Ezt ki nem érti meg ????

Ezt a kormányt választotta a nép ,ha tetszik ha nem ez van , szívatja az országot ...igen ...mi akartuk ..... igen , na akkor nem kell hőbörögni .




-2 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 10. 09. 13:00 | #14
"Magyarországnak jól jönne egy elővigyázatossági jellegű IMF/EU-megállapodás, és a múlt héten bejelentett egyenlegjavító program több akadályt is elhárított a megegyezés elől, de a jelenlegi likviditási környezetben IMF/EU-program nélkül is "megoldható" a magyar gazdaság finanszírozása a következő évre - közölték a Merrill Lynch pénzügyi szolgáltató csoport felzárkózó piacokra szakosodott londoni elemzői."

hvg.hu
Előzmény: Ghavin (12) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 10. 09. 13:00 | #13
Nem baj, majd kiosztunk neki egy-két sallert meg kokit, aztán tudni fogják hol a helyük!
Előzmény: Lacius (11) +2 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 12:41 | #12
"Ha nem igényel Magyarország hitelgaranciát az IMF-töl akkor automatikusan leminősítik Magyarországot ennyi mit nem lehet ezen érteni?"

Az egy évvel ezelőtti leminősítéskor a kormány egy hónapig tartó médiakampány során próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy a hitelminősítő intézetek általi besorolás nem számít, meg egyébként sincs joguk minősítgetni.

http://hvg.hu/gazdasag/20111112_giro_szasz_hitelminosito

Mit lehet ezen érteni, amikor a kormány reakció teljességgel irracionálisak, amennyiben az emlékezetünk nem egy telibabaszott aranyhaléval vetekszik?

"Az IMF-et egyáltalán nem érdekli hogy kell e vagy sem nekünk a pénz, a lényeg az hogy adósok legyünk"

Nem, az IMF-nek az lenne az érdeke, hogy ne következzen be Magyarországon is államcsőd. Az IMF képviselői már napokkal a Matolcsy-csomag bejelentése előtt közölték, hogy a tárgyalások megkezdéséhez nincs szükség további megszorításokra.

Nem az a kérdés, hogy teoretikusan melyik párt csinálná jobban, hanem hogy a Fidesz aktuálisan mit tesz és azt hogyan kommunikálja. A 200 milliós reklámkampány már önmagában bicskanyitogató, de hogy a 400 milliárdos megszorítócsomagról négy napon belül kiderül, hogy számszerűen 150 milliárddal kevesebb bevételt eredményez, mindezt úgy, hogy meg akarják emelni a hiánycélt, ráadásul nem tudni, hogy mire föl jött létre ekkora hiány a költségvetésben - nos, maradjunk annyiban, hogy csoda lesz, ha fél év múlva nem lándzsára tűzve látjuk Kuszaszem és a Bonsai Dúcse fejeit a parlament előtt.


Előzmény: Lacius (11) -2 VÁLASZ
Lacius 2012. 10. 09. 12:22 | #11
Ha nem igényel Magyarország hitelgaranciát az IMF-töl akkor automatikusan leminősítik Magyarországot ennyi mit nem lehet ezen érteni?
Az IMF-et egyáltalán nem érdekli hogy kell e vagy sem nekünk a pénz, a lényeg az hogy adósok legyünk, és aki abban az illúzióban él hogy, a Szocik a Jobbik vagy az LMP jobban csinálná mint a Fidesz/KDMP az egyszerűen nem ismeri a tényeket. (nekem tök mindegy hogy fidesz, Jobbik vagy akárki nem tartok senkivel, de szerintem ök leagaláb nem ártanak annyit mint az mszp.)
+2 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 10. 09. 12:03 | #10
+3 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 10. 09. 12:01 | #9
+1 VÁLASZ
komcsi 2012. 10. 09. 11:55 | #8
http://dopemantv.blog.hu/2012/10/09/mit_varunk_az_imf-tol_noooormaaaalis

Ma reggel megláttam a kormány IMF kampányához készült plakátokat és komolyan mondom el kellett gondolkodnom.
Valóban ennyire gyökerek lennénk?
Egyébként, hogyan kerülhetnek hatalomra ezek a fiúk?
Ezt eszi két pofára az Istenadta nép?
Mit várunk az IMF-től? Tiszteletet, bizalmat?
Noooormááális?
Szinte beleüvöltik az arcunkba , hogy a kormány mennyire lenézi értelmi képességeinket. Az is lehet, hogy tényleg elgurult odafönn a gyógyszer de nem erre tippelek. Nagyon gonosz melónak látom én ezt.
Mit várunk az IMF-től? Tiszteletet, bizalmat!
Bazmeg!
Inkább az IMF vezetősége haljon meg mint, hogy én legyek náthás de az Isten szerelmére, nem ők akarnak kölcsön adni Magyarországnak...
Mi kopogtatunk náluk...vagy csak eszköznek kellenek az Orbán PR-hoz?
Ez az egész olyan, mintha idegen embereket zaklatnál az utcán, hogy bízzanak benned és tiszteljenek vagy kölcsönkérés közben hasonló kérésekkel zaklatnád az uzsorást. Az uzsorást csak egy dolog érdekli barátom. Az, hogy visszakapja a pénzét és ő csak akkor jön hozzád, amikor nem adod vissza öcsém...
Nem vagyok naiv, értem a kampány célját. Tudom, hogy szükség van ördögképre és a szélsőjobb zsidó és cigány kártyáját egy "demokratikus" kormányzat nem játszhatja ki.
Engem a kommunikáció fifikátlansága és primitívsége zavar. Minek nézi ezt a népet az a stáb, ami ezt tudta összehozni? A fölöslegesen kidobott kampány milliókról már nem is beszélek...
Lehet, hogy igazuk van?
Nem véletlen ez a régen tépő balsors és víg esztendő sem lesz így egyhamar...
És tudod mit?
Bassza meg a Népszava és az összes ellenzéki hangnemben beszélő médium, hogy egy kis kormányhirdetésért cserében részt vállal ebből a szarból...
+1 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 10. 09. 11:51 | #7
http://vastagbor.blog.hu/2012/10/09/nem_engedunk_az_imf-nek

Amikor 2010-ben a fidesz kormányra került én nem vártam tőlük csodát, nem vártam, hogy 4 év alatt itt akár félig is rendbe jönne bármi is. De valami olyasmit vártam, hogy megfordul az a rossz folyamat, ami a közéletben zajlik és kihat az élet szinte minden területére: általános morál, közbiztonság, létbiztonság...stb. Vagyis annyi, hogy a problémákat végre elkezdik a helyükön kezelni.
Amit a kormány most művel az IMF tárgyalásokkal kapcsolatban az részben taktikus. De amit a másik oldalon művelnek, ez a felesleges szájkarate, ez az értelmetlen hőbörgés. Mintha még mindig ellenzékben lennének és itt az IMF kormányozna...

1990 óta azért felnőtt egy olyan generáció is, akiket már nem lehet ezekkel a demagóg baromságokkal hülyíteni. Azért ott van még a milla és a jobbik, de hosszabb távon ők sem lesznek sikeresek, ha azt folytatják, jelenleg amit csinálnak. A millán már most is látszik, hogy komolytalan. És a rendezvényeikre is csak azért mennek ki többen, mert ma "divat utálni a miniszterelnököt".
A fiatalok pedig persze, hogy húznak el ebből az országból, mivel a nagyobb pártok (a kormánypárt is), inkább a nyugdíjasok szintjén kommunikál a néppel...

És ebben az országban a válság inkább morális természetű, mint sem gazdasági.
+1 VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 09. 11:47 | #6
Íme az elmúlt egy hét krónikája alulról felfele haladva, mindenki levonhatja a maga konzekvenciáit.

2012.10.09. 07:55 - IMF: Jelentősek az előrelépések
Világgazdasági szinten javult a fegyelem, de még mindig sok a kockázat.

2012.10.09. 07:52 A kocsmárosok kapják a tanárok pénzét - A pénteken bejelentett Matolcsy-csomagot százmilliárddal elszámolták, így az nem foltozza be teljesen a hatalmas költségvetési lyukat. De végre kiderült, kik fizetik meg a munkahelyvédelmi akciótervet.

2012.10.09. 06:46 Nem engedünk az IMF-nek! – hirdeti a kormány
A napilapokban egészoldalas hirdetésekben magyarázkodik a kormány.

2012.10.08. 23:57 IMF: romlott a világgazdaság állapota - A valutaalap saját júliusi előrejelzéséhez képest alacsonyabb növekedést jósol Magyarországnak.

2012.10.08. 11:48 Orbán: Itt nem épült ki a jóléti rendszer - A Magyar Diaszpóra Tanács ülésén Orbán elmondta: önsajnálat helyett a „csakazértis” kultúrájára van szükség.

2012.10.08. 07:08 Hat évet elpocsékol az ország 2014-ig - A következő parlamenti választás évében a nemzeti jövedelem még mindig 6%-kal a 2008-as alatt lesz.

2012.10.07. 16:59 Minden magyar 40 ezres pakkot kapott - Adócsokorral kezdte, a kiigazítás korbácsával fejezte be a hetet Matolcsy, aki még a romkocsmákat is dicsérte. Tovább táncolunk az IMF-fel, megszabadulunk a nyerőgépektől és a magyar hústól.

2012.10.07. 14:56 Görögországgal jól halad az IMF

2012.10.05. 16:12 Jó, de kicsi Matolcsy csomagja - Ezúttal elmaradtak a hajmeresztő ötletek, idei mélypontján a magyar csődkockázat.

2012.10.05. 11:29 Tetszik az elemzőknek Matolcsy csomagja - Az a pozitív, hogy nem negatív. A kormány végre nem megy szembe az EU-val és az IMF-fel.

2012.10.05. 10:40 400 milliárdos megszorítást jelentett be Matolcsy - A csekkadó triplájával adóztatják az ATM-használatot, csúszik a pedagógus béremelés, jön a segélyplafon, megy a járulékplafon. A pénztárgépeket bekötik az adóhivatalhoz, a közszférában 22 ezer állás szűnik meg.

2012.10.04. 23:02 Kiigazításokat jelenthet be Matolcsy pénteken - A miniszter pénteken elmondja, hogyan lesz tartható a költségvetési hiánycél.

2012.10.04. 19:46 Az MNB-adó nélkül is tartható az akcióterv - Rogán Antal szerint a jegybankra kivetett adó igazságos, de lehet, hogy végül még sem lesz.

2012.10.04. 17:36 IMF: Még mindig nincs időpont
Még nem lehet tudni, mikor folytatódnak a tárgyalások.

2012.10.04. 17:19 A jótündér sem menti meg Orbánékat - A gazdaságpolitikában Marx is visszaköszön mondja Chikán Attila és Mellár Tamás. A visegrádi országoktól kikaptunk, Romániával versengünk.

2012.10.04. 16:24 Az IMF miatt kell a nagyon sürgős médiakampány - Bár hosszú ideje tárgyal a kormány, most rendkívüli gyorsasággal akarják előkészíteni a megállapodás pr-ját.

2012.10.04. 16:09 Ezektől állhat fejre az ország - Költségvetési Felelősségi Intézet kivetítése 10 komoly kockázatot is talált a költségvetésünkben.

2012.10.04. 16:07 Kovács Árpád: Jelentős tartalékok a költségvetésben - A Költségvetési Tanács szerint veszélyes a devizakitettségünk. A kisebb növekedés belefér.

2012.10.04. 10:31 Varga Mihály: nem jött meg az EB levele - A növekedési előrejelzésünk pedig azért bizonyult pocséknak, mert sok minden történt a világban.

2012.10.04. 10:0 9IMF: Nem várunk el több megszorítást -
Viszont kiegyensúlyozottabb intézkedéseket kérnek, mert attól indulhat be a növekedés.

2012.10.04. 07:23 Itt már az áfaemelés sem segít? - Sorra szivárognak ki a kormány néha vadnak tűnő ötletei a költségvetés helyreállítására, de ha mindet megcsinálja, még az is kevés lehet. Napokon belül színt kell vallani.

2012.10.03. 22:31 Varga Mihály úgy érzi, nem is kell az IMF - Lehetséges, hogy a végén az számít majd eredménynek, ha mégsem állapodunk meg, nyilatkozta.

2012.10.03. 20:01 Varga reméli, hogy felgyorsul az IMF-tárgyalás - Az IMF szerint viszont továbbra sincs időpont.

2012.10.03. 08:41 Válaszolt az IMF, most a kormány jön
Az előző levelünk vállalásaira reagáltak. Pontosításokat kérnek.

2012.10.03. 08:16 Ügyeskedik a kormány a megszorításokkal
A jövő évi költségvetési lyukból eltüntetnek 130-150 milliárdot, hogy ne kelljen annyit megszorítani.

2012.10.03. 07:49 Orbán nyugodtan folytathatja az IMF-cseleket - Jó lenne az IMF-megállapodás, de annyi a tartaléka a kormánynak, hogy nincs kényszerhelyzetben. Hiába lenne az IMF-fel olcsóbb az élet, legalább félévig lebegtetheti a döntést.

2012.10.01. 15:24 Érik az újabb megszorítás? - Már a kormány sem hisz a nagyobb növekedésben, több száz milliárdos lyukat kell foltozni.

2012.10.01. 11:46 Varga Mihály beszámol az IMF-tárgyalásról - A múltról nem beszél, azt felsorolja, miket kértek a nemzetközi szervezetek a júliusi tárgyaláson.

2012.10.01. 09:35 Orbán: IMF nélkül is sikerülni fog - De könnyebb lenne egy védőhálóval, mert újabb válsághullám jön. Nyugdíjcsökkentés nem lesz.




-2 VÁLASZ
kissfreezer 2012. 10. 09. 11:47 | #5
Ha a kormany meg bevezeti az osszes megszoritast amit az IMF ker, akkor megint a kormany a bunbakk. En erdelyben lakom, mi tudjuk mi az az ingatlan-ado es vannak meg egyebb olyan adoink, amit ti meg el sem tudtok kepzelni. Szoval orulhetnetek az anyaorszagban, hogy olyan miniszterelnokotok van, mint Orban Viktor!

Előzmény: ivivan (3) 0 VÁLASZ
Cintu 2012. 10. 09. 11:44 | #4
Nem, nem cselekszik helyesen.
ivivan 2012. 10. 09. 11:42 | #3
Mármint, hogy egy zsák pénzt költ népbutító reklámokra? Én azért annyira nem örülök neki... Inkább ülne le tárgyalni és ott hangoztassa az álláspontját az IMF-nek, ne nekünk.

A tiszteletet és bizalmat alapból megkapják az IMF-től - nem az IMF zavart minket el a múltkor sem, hanem Orbán zavarta Őket haza.
A családi támogatásokat csökkentését sosem javasolta az IMF (az átalakításáról is csak szakértők beszéltek) és az ingatlanadó sincs napirenden.
Az IMF alapvetően a kiadások csökkentését kéri, hogy milyen módon az már a kormányon múlik.
Előzmény: kissfreezer (2) -1 VÁLASZ
kissfreezer 2012. 10. 09. 11:34 | #2
Nalam jo fenyben tundokolnek! Nagyon helyesen cselekszik a kormany ebben a kerdesben.
Előzmény: termi-nator (1) 0 VÁLASZ
termi-nator 2012. 10. 09. 11:05 | #1
nem az IMF-nem üzennek, hanem a népnél akarnak jó fényben tündökölni

vagy elvesztették a telszámot, email és postacímet is, hogy ezt a csatornát választják?