Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
ismeretlen 2012. 11. 07. 13:15 | #87
Ez mennyire jogos.
Előzmény: bungle (86) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 11. 07. 11:13 | #86
+4 VÁLASZ
andorjan 2012. 09. 15. 17:04 | #85
Egyébként, van megoldás.
Legalábbis szerintem.
imki 2012. 09. 13. 19:00 | #84
Még! Még! Ne hagyd abba! :)))
Előzmény: 7sleeper (82) -2 VÁLASZ
Tooni 2012. 09. 13. 15:03 | #83
Encyclopedia Sleeperica :D
+2 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 13. 14:25 | #82
"Kezdve a világviszonylatban is komoly hatást keltő Magyar Királyságtól"

1. ha a magna charta nagy szám akkor az aranybullák is azok 2. miért is van a déli harangszó, és utóbb miért és mire is emlékeztet.. 3. 1568. vallásszabdság (persze Erdélyben - azonban van egy olyan sejtésem, hogy szerinted sosem volt a MK része. a magyaroké? uggggyan már. :-p)

"az oroszokat most is Európára és ránk húzó osztrákokig"

Lengyelország felosztása; a cári csapatok behívása (többször is); 1955-ben semlegességüket hirtelen kihirdették, a szovjetek erre válaszul hozták létre a Varsói Szerződést és ausztriából kivonulva Magyarországon kezdték meg azon csapataik állomásoztatását. majd 1956 tavaszától azév őszéig a "szomszédos" országokba vonták ki őket, hogy aztán visszatérhessenek az októberi események következtében szintén kifelé tartó eredendően Magyarországon tartózkodott csapataikkal együtt; a szovjetúnió összeomlása után, sőt már azelőtt elkezdték a korábbi állami vállalatok felvásárlását Magyarországon, hogy az oroszok kivonultak volna: telekommunikáció (Matáv), papírgyárak, cukorgyárak (ezek mind osztrák, osztrák-francia, majd tisztán francia és német vezetésű többnyire tönkrevágott, potom áron rablóprivatizált, sőt a rendszerváltás előtt is "spontán"privatizált állami majd magáncégek voltak). a budapesti értéktőzsde osztrákvezérelt, érdekeik többnyire érvényesülnek. a mol papírjait osztrákok birtokolták, orosz megbízásból, mikor elérték a határt, amikortól már kötelező lett volna felfedniük, hogy mégis kinek/kiknek a kezében van "egy kézben" több mint 20% amely az egyéb kisebb részvényesekkel együtt már többséget jelentett volna; akkor az oroszok "bemutatkoztak", az osztrákok meg "mosták" kezeiket, mondván a csúnya magyarok nem engedik a gazpromnak, hogy jussát a mol döntési jogkörét megszerezze. az oroszokkal végül a makói gáztelepek szerbiának való átjátszásábanl egyeztünk meg. a molt duplán, sőt triplán vásároltuk meg.. de nem vonják az osztrákok a nyakunkra, sőt egész európáéra az oroszokat szerinted.. (és akkor az általános szlovákiai szarkavarásuk, a dunántúli zsebszerződések, élelmiszeriparra való rátelepedésük, még megemlítésre sem kerültek..)

"az 1700-as évek elejei francia haderőt gyengének tartó kijelentésen"

igazad van. erősebb volt mint napóleon idején. és napóleon előtt is olyan, de olyan erős volt, hogy a király sosem vesztette el a fejét, és nem támadt rájuk a porosz sem..

"meg a mostanra képzelt bécsi müezzinig"

hány mecset volt 1683-ban bécsben? és hány van most? .. minaretek is vannak már, és ahol minaret van, ott lesz müezzin is. ami pedig a pontos állításom érinti. te talán azt gondolod, hogyha a törökök elfoglalják bécset akkor ott nem építettek volna már a XVII. században mecseteket? .. (biztos nekem vannak szövegértelmezési gondjaim? ..)

"Ja, és még én vagyok túlzó Habsburg párti... Ja, mi más is lehetnék?! :))) LOL"

igen te. LOL meg azért nem lehetsz, mert rózsaszín-habsburg (osztrák) szemüvegen keresztül nézed a világot és ehhez a téves látásmódodhoz igazítasz minden történelmi eseményt. ez pedig nem vicces, csak szánalmas. tehát akkor újra: a habsburgok, mint dinasztia megbuktak, ma nincsenek olyan pozícióban, hogy valaha is visszakerülhetnének a kékvérforgásba. nem uralkodók, nincsenek birodalmaik. és az, hogy ez így van annak is köszönhető, hogy legfeljebb jók voltak katonailag, de egyáltalán nem a legjobbak; a gazdasági háttérudvar kihátrált mögülük több évszázaddal ezelőtt; reformokat majd két évtizedes fáziskésésekkel hoztak; mindenütt oktalanul felkeléseket szítva mindezzel (amiket maguktól megoldani sem tudtak.) addig amíg az ellenségeik ki nem fáradtak harcba nem bocsájtkoztak, jellemzően több mint 100 évvel később..

a röhögést meg egészségedre,
azért ha batmant már nagyon le akarnád vadászni,
inkább keresd fel újra a pszichiátered
Előzmény: imki (81) +1 VÁLASZ
imki 2012. 09. 12. 23:30 | #81
Először még azt hittem, hogy értelmes, a racionalitások talaján érvelő emberrel vitázok.
De mikor írtam a választ, a felénél már sírva röhögtem a kijelentéseiden. :))
Kezdve a világviszonylatban is komoly hatást keltő Magyar Királyságtól, az oroszokat most is Európára és ránk húzó osztrákokig, az 1700-as évek elejei francia haderőt gyengének tartó kijelentésen át (ne törődj vele, hogy akkoriban éppen Európa legmodernebb hadereje volt A Napkirály serege), meg a mostanra képzelt bécsi müezzinig, stb.

Ja, és még én vagyok túlzó Habsburg párti... Ja, mi más is lehetnék?! :))) LOL

Egy élmény volt olvasni, amit írtál. Légyszi, írj már még egy ilyet. Nagyon jól esett röhögni rajta.
A szövegértelmezési problémáid pedig külön tetszettek. Abból is ha lehet, villants már meg még néhány látványosságot. ;)
Előzmény: 7sleeper (79) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 12. 22:00 | #80
.
7sleeper 2012. 09. 12. 21:50 | #79
kezdjük a végénél.

"A vitád a másik emberrel különösebben nem érdekel. Én csak a Habsburgok, osztrákok leszólását, lekicsinylését nem tartottam helyénvalónak, főleg az igazságtartalma miatt."

annyira azért érdekelt, hogy annak egy általad túldimenzionált mozzanatát kiemelve még most is azon rugózol, alárendelve minden mást annak az elképzelésednek, hogy a habsburgok kiválóak voltak kivált háborúskodást illetően. nem én vagyok kontra-habsburg, hanem te vagy ultr-pro habsburg. mint az kiderülhetett volna számodra, a habsburgokat sem le nem sajnálom, de nem is sajnálom. jó és rossz szerepük az egyetemes világtörténelemben és annak minket jobban érdekelhető magyarságot, Magyar Királyságot érintő részében egyaránt volt, viszont mint uralkodóház, mint dinasztia megbuktak! képtelenek voltak időben(!) olyan nagyívű reformokat véghezvinni, melyek a gazdasági, társadalmi változásokat legalább valamennyire követték volna. az így kialakult tartós elégedetlenség mindenütt felkelésekhez, háborúkhoz vezettek. az egyébként, hogy párhuzamosan "futottak" ezek, egyáltalán nem volt különleges dolog. a középkori és kora újkori időszak államai belső ellenségeskedéseket, viszályokat (kvázi polgárháborúkat) és külső támadásokat szenvedtek el, szinte kivétel nélkül egyszerre több "ellenségtől". a habsburgoknak lehetőségük lett volna arra, hogy egyszerre egy ügyükkel foglalkozzanak, de abban a hiszemben (mondhatni maguk és a mögöttük álló bankházak gőgössége folytán "annak biztos tudatában"), hogy katonai, gazdasági erejük és kiterjedt nyilvános valamint háttér diplomáciai képességüknek köszönhetően több ellenséget is megengedhetnek maguknak biztos vereségeket hoztak számukra (főleg látványos feltörekvésük után). a habsburgok időzítőképessége egyszerűen gyalázatos volt. így lettek főszereplőkből, mellékszereplők. ahhoz képest amit elértek és elérhettek volna, manapság csak vegetálnak. (aki király, császár lehetne nemigen éri be kezdetben fontos diplomáciai szerepekkel, amiből családilag kikopnak majd. és ebben a korban a még létező királyságok, hercegség nemesi ivadékainak sem előírás már a jó, elfogadható és nemesi házasodás. lehet polgár az ara, lehet sztriptíztáncosnő, lehet nagymellű tv-bemondónő.. így a habsburgok nem fognak visszakerülni a kékvérforgásba. pedig házasodás révén többször is volt politikailag, diplomáciailag megtámogatott szerencséjük (alacsonyabb rendű-rangú nőtagjuk magasabbra kapaszkodott, de mindig egy magasrakapaszkodott férj mellett.)..)

"- Levertek két magyar szabadságharcot? > Igen. (A másodiknál segítettek nekik az oroszok, de közben az itáliai területeken is volt dolguk.)
- Az olasz egységkor először lenomyták az olaszokat, és az olaszok csak a franciák és poroszok segítségével tudtak egyesíteni? > Igen."

leverték volna? arra törekedtek mindkét esetben, hogy határainkon túlról igazgassák a magyar területeket külön közigazgatási egységekként. ez egyértelműen nem sikerült nekik. állandóan hátra kellett tekintgetniük és ilyen körülmények között erőltették a német egységet is pl. olyan ellenséggel szemben amely katonailag, igazgatásilag, gazdasáilag jóval stabilabb és modernebb állam volt (és még a bankár-háttere is életképesebb volt, mint a habsburgoké). (de azok voltak a franciák is napóleon idejében.) az olasz egységet, melyre a magyarországi események miatt sem tudtak kellően odafigyelni katonailag (a passzív ellenállás, és főleg a magyar besorozások elmaradása hatalmas hátrány volt az osztrákoknak - a kiegyezésnek osztrák részről kényszerű gazdasági és katonai okai voltak.) azt a további hátrányt amit a késlekedésük okozott az eredendő avíttságuk mellett már nem tudták behozni, így csúfosan kimaradtak a német egységből. és sovány vigasz utólag tekintve, hogy a "porosz" szintén a "múlté" ma már. a porosz állam betöltötte, beteljesítette történelmi szerepét. az osztrákok meg a kamarillával, habsburgostól, bankárostul másodhegedűsökké lettek pedig prímásnak készültek!

valamint segítettek nekik az oroszok? az nem olyan segítség volt, hogy arra ne lett volna égető szükségük. nagyonis volt. japánul mondva még arcot is vesztettek vele. a feltörekvő oroszok a lengyel felosztás utáni első és sokkal komolyabb értékű európai szereplése volt az erdélyi. egy erős, katonailag képzettebb, habsburgok vezette osztrák birodalomnak semmi szüksége nem lett volna az oroszokra - de kénytelenek voltak igénybevenni a "segítségüket". ahhoz, hogy mindezt elkerüljék csak annyit kellett volna tenniük, hogy A, vagy maguk szállnak szembe megfelelő időben (még 1848-ban) a magyarokkal (de a tavaszi hadjáratot látva ezt sem lett volna egyszerű röviden elintézni) B, hagyják az olaszokat egymással pörölni, és mikor a fő hatalomért folyó harcot éppen befejeznék, akkor lenyomni őket, mert úgy vagy széthullik az új egység, vagy egészben az osztrákoké lesz (és aztán hullik darabjaira). az olaszoknak így lett egy erős ellenségük akikkel harcolniuk szükségszerűen kellett; akik ráadásul el voltak foglalva a magyar üggyel vele párhuzamosan még a német egység megteremtésének vezető szerepéért is indultak, miközben birkóztak még a lengyel felosztást el nem fogadókkal is. C, az áprilisi törvényeket többségében betartják és akkor nincs magyar szabadságharc (ráértek volna 15-20 évvel később az uralkodóváltással együtt visszavonni, harcolgatni 1. 1867-re már egyébként is mindenképpen időszerűek voltak a reformok (sőt túlhaladottak) 2. utólag nézve is világos, hogy mivel 1867/68-ig ferencjóska nem számított királynak (az ellenállás miatt, dacára a megtorlásoknak, az elbukott szabadságharcnak) így gazdaságilag, katonailag gyengébb volt az osztrák mint lehetett volna (egyrészt nem volt magyarországi besorozás, másrészt az osztrákoknak figyelni is kellett a Magyar Királyságra; ez pedig még a meglévő katonai erejüket is lekötötötte részben). sorozatos ballépések, melléfogások. ahelyett, hogy megnyerték volna mindet hosszűtávon egyenként, rövidtávon egymásba öltötték az összeset, és elbukták mindet! Magyarországgal sem dualista monarchia volt a céljuk! reálpolitikát illetően két évtizedes fáziskésében voltak mindenhol!

"- Megverték, kikergették a törököket, akiket nekünk nem sikerült? > Igen.
- Legyőzték a franciákat több alkalommal is, még a végén Napóleon idején is? > Igen."

ők egyedül, mi? MUHAHAHAHA! rettentően túlbecsülöd a szerepüket, ha ezt komolyan gondoltad.

"- Fennállt egy birodalmuk sok száz éven át, ráadásul úgy, hogy sokáig folyamatosan növekedett? > Igen.
- Volt rengeteg megnyert csatájuk magyarok, poroszok, franciák, olaszok, törökök, lengyelek, meg megannyi más nép ellen? > Igen"

ez olyan mint az Agymenők - A barátkozás algoritmusa c. része.

- Dr. Gablehauser.
- Dr. Koothrappali.
- Dr. Gablehauser.
- Dr. Hofstader.
- Dr. Gablehauser.
- Dr. Cooper.
- Dr. Gablehauser.
- Mr. Wolowitz..

G:- Mit gondolnak, mit csinálunk mi itt ebben az intézetben?
H:- Kutatunk?
G:- Pénzt.
W:- [Én mondtam..]
G:- És az ő (K) fényképe a People magazin címlapján nagyobb halom pénzt hoz nekünk, mint...

.. nagyobbat mint te (W).

W:- [.. egyetemi diplomám van..]
G:- pff.. Kinek nincs?

"Ebben én sehol nem látom, hogy ne lettek volna jó katonák az osztrákok."

senki nem mondta, hogy ne lettek volna jók. csak egyfelől mindig voltak jobbak, a céljaikat viszont előbbi miatt sem érték el. még a jelenlegi szerepükkel is elégedettek lehetnek - tekintve, hogy érhettek volna cáribb véget is (az a "szerencséjük, hogy kiterjedt a családjuk és, hogy a tudatos, megszervezett irtásuk már a világháborút megelőzően lezajlott) - de mégis aligha tölti el őket megelégedéssel. a focit gólra játsszák, a birodalmat meg uralkodásra (és az uralkodást birodalomra). nincs birodalmuk ami felett uralkodhatnának, és nem is uralkodók (birodalom gyakorlati hiányában még lehetnének azok).

"Nekünk hány dinasztiánk is volt 1100 év alatt...?"

zavar van az erőben. azt kérdezted, hogy egy dinasztiának, hány dinasztiája volt? .. a válaszom: a habsburgoknak mint egy dinasztiának sanszosan egy sem; maga volt egy. nemde? ;-D annak volt több ága. egy országnak, a magyarok országának meg volt több uralkodó dinasztiája (és a házasságok révén bizonyos fokig mindegyik kapcsolódott a másikhoz), közte a habsburgok. ha pedig ausztriára gondolsz, mint egy dinasztia méghozzá a habsburgok uralta területre az mégis mit számít? nem az ő "tenyészetük" volt. "elbukták" svájcot, de szereztek földet kelet-ausztriában. nagy "nyereség" volt valóban.. senkit nem érdekeltek, majd ők lettek a legnagyobb birtokosok évszázadok alatt. rátelepedtek a későbbi "kamarillára" méghozzá bankárok segítségével. dicső dolognak nem nevezném. és megalapozottabb dinasztiának sem mint napóleonét.

"Volt felszerelésük? Hát nem mindig volt a legjobb nekik sem. Főleg egy XIV. Lajos korabeli francia, vagy egy későbbi porosz hadsereggel szemben. Mégis sokszor győztek."

a szív megszakad, hogy nem volt nekik. mégis kinek a hibájából nem volt? hol voltak a poroszok, hol a franciák hozzájuk képest az 1700-as évek elején? annyira sehol, hogy mikor a nőági örökösödést bevezetni kényszerültek a habsburgok, mária terézia uralkodásának kezdetéig elfogadni kényszerültek a helyzetet, majd persze próbálkoztak, de nyerni nem tudtak ellenük. egyébként kinek is a segítségével? "életünket és vérünket" " de a zabot nem!" 100-150 év múlva viszont nyugati ambíciójuknak vége lett mint a botnak. (és mit csináltak ebben a helyzetben? erőlködtek a balkánon, az általánosan abban az időszakban nagyon jól (nekik azért kedvezőbben alakuló dualizmus ellenére) a magyarokat nem szerelték fel még annyira sem mint magukat, miközben a nemzetiségeket még mindig uszítgatták; továbbá elnézték a török-francia-orosz cívódó édeshármast, a francia-román modernizálást; egyáltalában a francia térnyerést. nem a rácokat kellett volna abajgatni a habsburgoknak, hanem nyíltan támogatni az oláhokat óromániát illetően a portával szemben (nem csendben uszítani a Magyar Királyság ellen), cserébe engedni a törököt a balkánon ténykedni, nem pedig várni az eltávozásukat, hogy rögtön azután a darázsfészekbe belenyúlhassanak. negyszerűen agyot akartak ott is harapni, a pofájuk az még megvolt hozzá, csak a protkó már akkor is az ínyvitorlájukat harapta. kaptak olyan sallert, hogy egyben lenyelték. a végén annyit tudtak "menteni", hogy a miattuk és erőltetett sunyi politikájuk miatt feldarabolt Magyarországból, ők is kaptak egy részt (amely előkertek nélkül nélkül bécs sokkal kevesebbet érne). mostanra az a szarkeverő ausztria ami valójában mindig is volt. húzzák-vonják, ránk és egész európára az oroszt, hogy ők maguk ne legyenek még kisebb súlyúak. aligha ez volt a tervük. ha igen, akkor szépen bejött..

ha választani lehetne/kéne melyik jelenlegi európai országot lenne érdemes választani, hogy az országból kiindulva birodalmat építsek, mely fennáll (csak a középkori "uralkodói erkölcsöket" betartva - ami a jelenlegi erkölcsöktől nem esik olyan messze), ausztriát nem választaná senki. senki épeszű. olyan volt a helyzete mint egy "polgári" lakásban a "hall", már nem az előszoba, de nem is a nagyszoba, társalgó "bálterem" meg főleg nem. jobbra kamra, konyha, előtte cipő- esernyő-, kabát- és kalaptartó. mi a személyzeti bejáró voltunk erős kapuval, és a "személyzeti" konyhával. a török által Moháccsal (Mogáccsal :-)) majd végül Nándorfehérvárral betört ajtót egy megvetemedett furnérlemezzel zárták csak le. a felforgatott konyhát nem hagyták működni, zabálni, felforgatni azért lejártak. rendszeresen több és nagyobb vendellenséget hívtak meg magukhoz, mint amit fogadni tudtak volna eleve, nemhogy etetni, a leromlott, de súlyosan továbbrontott konyhával.. az összes főszakácsot elüldözték, mert fújj túl volt fűszerezve az étel a kákabelüknek. most meg ott laknak mint kezdetben harry potter. és várnak, hogy megjöjjön a behívójuk roxfortba/hogwartsba, mert akkor nem muglik között élő szemüveges hülyegyerek kviblik, hanem naaagy varázslók.

az osztrákok elvesztették a "birodalmat" és ez jobban frusztrálja őket, mint minket trianon! kizárták őket a német egységből. és nehogy azt hidd, hogy előb a poroszok, a "németek" és a győztesek. ugyanaz a pénzügyi háttérhatalom! ami sokáig favorizálta a habsburgokat is. volt olyan ország, sőt csak olyan ország ahol a nemességre, királyokra annyira rátelepedtek a hitelezők, hogy mikor a gazdaság akkor ingott meg a szakadék szélén, amikor a hadseregük a, nem volt, b, ha volt is nem "otthon" - kénytelenek voltak "kiegyezni" velük. így veszett el franciaország, anglia. a habsburgok viszont mint valami keletre lappangó betegség ütötték fel a fejüket, bírva a pénzügyi támogatást; és amikor jött napóleon, jöttek a poroszok és az anti-royalista, részben nemzeti irányított szabadkőműves felkelések a XIX. század elejétől; akkor végleg kirántották alóluk a vörös szőnyeget. ahelyett, hogy dicsőségesen lesétáltak volna róla korábban, még maradtak csetleni-botlani. briteknek még van királysága - napersze ott sem ők irányítanak. de ebbe most nem kezdek bele, mert a végén bőskéék védelmében is írni fogsz, bizonygatni, hogy azok mekkora zsenik (miközben súlytalan, csak a gyarmatbirodalom gazdasági nyúlványainak fenntartása (és ezáltal anglia teljes magábazuhanásának megakadályozása) céljából megtartott kirakati bábuk.)

a más kultúrát érintő megjegyzése(i)dre reagálva. petöfixjúliaxkvadrilliószor inkább fellángoló magyar vagyok, mint lennék lagymatag, semmilyen osztrák. nem tartom magunkat jobbnak náluk (sem), de rosszabbnak sem. elájulni tőlük meg semmi okunk. svájc gazdagságának megemlítésénél sem hagyja ki senki a ziccert, hogy azt sunyi, háborúkban katonailag rész nem vevő "harcmodorával" hozta össze. a habsburgok itt voltak a térségben, egész európában, sőt a tengerentúlra is elkerültek (bár az a spanyol ág általi előremenekülés volt), de mit értek el vele mostanra?

"tiszta, rendezett országban élnek"

ha nem farolnak ki a szovjet alól, ránkhozva a még több oroszt (nem először) akkor hidd el nem lennének ők sem annyira nettek. illetve most sem azok. ugyanúgy szemetelnek, vannak hülyék, elmebetegek, gyilkosok (és a gőgősségükben el sem hiszik, hogy ilyenek náluk is lehetnek) ausztriában ugyanúgy, mint mindenhol máshol. a német üggyel (egységgel és II. VHs szerepükkel) kapcsolatban agymosottak, és bécsközpontúan kedélyesen liberalizált idióciások. ahogy mindenütt a keleti részeken találkoznak szembe inkább a realitásokkal, az osztrákoknál ez nem jut annyira érvényre. és mint mai modern nép a magyarokra előszeretettel rákenik a birodalmuk, gyarmataik elvesztésének sarától kezdve akár a nagyvisszhangú gyerekrablást is.

"De ennnyi erővel a rómaiakra is mondhatnád, hogy nem voltak jó katonák, mert kismillió ütközetet elvesztettek, és a végén most nincs Római birodalom sem. De mégsem mondjuk, mert bizony kiváló katonák voltak, ha tetszik, ha nem. Volt felszerelésük? Igen. Volt kiképzésük? Igen. Mindkettő szempontból a legjobbak közé tartozott az akkori világban. De ettől még nem lettek rossz katonák."

te nem észleled a relációs jelet. a római birodalom az akkori világ legjobbja volt katonailag (képzettség és felszerelés alapján). de az sem örökké és nem minden viszonylatban. ami azt illeti ha annyira jók, akkor akkora harcedzettséggel mint ami seregeiknek volt, holmi barbárok nem jelenthettek volna akadályt nekik. a brit birodalom is hú nagyon jól felszerelt volt, de mégis kikkel harcoltak? (a spanyolok annyiban más tészta dél-amerikában, hogy ott a számbeli fölény nagyon az őslakosok felé billent..) az osztrák "történet" annyiban más, hogy ők soha nem voltak a legjobbak és azt sem tudták beváltani annyira, hogy valami megközelítő hatást tegyenek a világra, a birodalmukra, mint róma tett. franciáknak, angoloknak sikerült. németeknek megint, oroszoknak szintén. spanoyloknak, portugáloknak ugyancsak. magyar királyságnak szintúgy. még lehetne párat hozni, de ebbe a körbe az osztrák nem illik bele! nevezd meg fejből a másodikat aki a himalája csúcsát elérte!

"Hogy mást ne mondjak, a világ legjobb hegyivadász alakulatai a gurkhák, a német Gebirgsjäger, és az osztrák császárvadászok voltak. A többi hegyi alakulat nemigen ért a közelükbe."

ez hasznos lehet ott (nem feltétlenül) ahol hegyi hadviselésre van/volt szükség. hány ilyen hely van. (és ott is nem maga a hegyi kiképzés, hanem a gerilla harcmodor az ami sikerre visz. egy gurkha azért hatékony, mert olyan helyről, ÉS éjszaka, egymaga támad egyetlen késsel. szabályos mészárlást hajt végre. de ahol "ágyútűz" van, ahol trópusi hadviselés van, ahol sivatagi, vízi, szárazföldi, síksági, urbánus hadviselés van ott ez közel semmit ér. ilyen erős alakulatok, fegyvernemek minden hadseregben vannak! az olasz katonaság az eddigiek alapján felejthető, ugyanakkor vízen otthon vannak (nem véletlenül - természeti adottságból fakadó gyakorlatozási lehetőség, a kravátlisok sem bénák - ha már övék a legnagyobb tengerparti rész a jugoszláv utódállamokból; zsennyegtek is rendesen emiatt a szerbek); lengyel, magyar (magyar->francia) huszárok. nem különleges, nem egyedülálló, persze nem rossz, de nem is a legjobb az osztrákok harcértéke. sem a múltban, sem most. a kvázi-semlegességük miatt meg kevesebb lehetőségük van nemzetközi bevetésre. és az jobban megbosszulja magát, mintha egy országnak le van romolva, rontva a hadereje.

""persze a legyengült törökökkel, a "rebellis" folyton újra önszerveződő magyarokkal, a franciákkal, a taljánokkal, rácokkal mind könnyedén el kellett volna tudniuk számolni.. és nem ment, nagyon nem ment."
Észrevetted, hogy itt felsoroltál egy pár nemzetet?"

címkézd fel szépen, hogy mely években harcoltak velük (általában adott irányban minimum egy évszázadnyi sunnyogás után).

"Nemhogy nem segítettük őket, hanem éppen keresztbe tettünk nekik."

hogy oda ne rohanjak. a habsburg nyíltan az ország megszerzésére tört egy olyan időszakban mikor e jogának egyébként megalapozottsága kevesebb volt mint addig bármikor; akkor mikor a török MK-ra tört - és végül megszerezte a bányákért a MK északi részét.. kötelessége lett volna mindenkinek üdvrivalgásban kitörnie? eszük ágában nem volt másra használni a helyzetet, minthogy a katonai összeütközést kínosan kerülve az északi bányák kivételével egész Magyarországot gyepűnek hagyják a töröknek. következett "a minimum egy évszázadnyi sunnyogás" ezúttal a törökkel szemben. magyar az északi végvárrendszert védte erőn felül és portyázott, adóztatott az ország közepén, habsburgék adóztattak az ország közepén (a befolyt pénzt nem adták ám várak létrehozására, erősítésére - pár császárhű (úgy láttam neked ez hihetetlen) várvédő hadvezér védte a habsburgot, és ezt Zrínyi esetében osztrák vadkannal hálálták meg, Jurisics meg védhette Kőszeget egyedül, mert "a császár nem mozdult". és a török is inkább szedte mint nem a harádzsot, miközben töröktől űzött, felbiztatott rácok rabszolgákat hajtottak fel keletre. ki is tett keresztbe kinek? ..


"ezt én háborús közös osztrák-magyar nemesi érdekből újra és újra elkövetett ferdítésnek tartom."
Az, hogy te minek tartod, az különösebben nem számít.

mivel nem is mondtam, hogy az számítana ezért felesleges volt ezt megjegyezned. AZ számít, hogy ilyen ferdítés mindenütt előfordult a történelemben és ezalól ez az eset sem kivétel. támadóként nagyobb hadsereg, várvédőként kevesebb ez egyébként is szokás volt. az említett egyébként hivatalos 1686-os 7000-et keveselled török védőként, de a 75-80 000 fős nemzetközi keresztény (tehát nem habsburg volt az sem nagyobbrészt, a legnagyobb rész még így is az alábecsült magyar seregtest volt egy tömbben) sereg az annyi volt, sőt talán több (hogy minél kevesebb legyen a magyar számaránya..). a habsburgoknak valamivel meg kellett indokolni a teljes magyar trónigényüket, még úgyis, hogy a nemesség jelentősen nagyobbik fele eleve császárhű volt (dacára vagy éppen a vadkanos, vagy a későbbi felségárulós pereknek). hát persze, hogy azt mondták, hogy a habsburg kivételes, isteni, felséges jóindulata, kiválósága szedte csak össze a nemzetközi sereget; és annak csak apró, jelentéktelen része volt a magyar seregtest, mikor a 150 éve kínlódó török nem is teljesen kikerült az országunkból, hogy rögtön utána a habsburg foglalja el a helyét.. ki fogyott meg a MK területi egységéért a harcokban? a magyar. és a török. a habsburgok a magyar független állam legnagyobb ellenlábasai voltak. ami nem piskóta tekintve az oszmán birodalom egykori ittlétét, vagy akár az oroszokét pár évszázaddal később..

"(ellentétben Budával amit az osztrákok, még ha nehezen is, de elfoglaltak)"

ha dicsőség akkor a nyilvánvaló ellenére az osztrák javára írod, ha bukta a magyarra osztod. burgenlandban vagy osztrák "határ" közelében lakol-e meghasonlottan vagy csak távolról szereted őket? ;-)

"Ja, a török seregben volt pár ezer magyar is akkor segítségként, mikor Bécset ostromolták."

és ez neked meglepő? több szempontból is hihetetlen.. képzeld volt olyan eset, hogy "királyunk-uralkodónk" bevágtatott a harctérre és leállította a csatát mert az "ellenség" között ismerős népeket fedezett fel. volt aki nem volt császárhű. rettenet mi? na bumm. :-D

""a törökök birodalom elaggott, megviselte a közel 150 éves kényszerű tökvakarás"
Sokkal inkább megviselte a 150 évig (illetve tovább) tartó háborúzás spanyolokkal (nini, Habsburgok ott is! :) ), arabokkal, oroszokkal, lengyelekkel, stb.
Na meg a birodalmuk berendezkedése sem volt a legtökéletesebb - az többet rontott rajta."

ha a MK behódol az egyébként mindenki által félt oszmán birodalomnak és röhögve fizeti az adót a portának, akkor bécsben mostanra müezzin ébreszt. vagy várjunk csak manapság egyre inkább így van. :-p :-DD felesleges volt az egész hercehurca.

"Elméletben semmi gondot nem okozott volna egy "téli szállás" fenntartása a törökök részéről. De ha halottál már logisztikáról"

"ha az a volna ott nem volna." (Sheldon Cooper) és "Elméletben"??! gyakorlatban mi volt: a nyugati határszélig és az északi leromlott végvárrendszerig, ahol császárhű várvédők csodával határos módon védték az általában utánuk közvetlenül németajkú városok lakosságát és a császár seggét - maguk erejéből toldozták-foldozták a "várakat". mint Szondy. 3 nap, kevesebb is mint 150 fő védő 10 000nyi török. és hidd el sok köze van Szondynak és szanaszétlőtt drégelyi várnak (még 1552)-ben, hogy a habsburg csak onnan északra fejtette ki szlávból szlovákká alakító, magyarellenes hatását. ezért van az északi határunktól nem messze Drégely és nem pedig szlovákiában. pedig a Szondy (is) császárhű volt.

"Szulejmán pl. eredetileg azt szerette volna, ha Szapolyai csatlósa lesz neki. Egy szövetséges/alárendelt, vagy legalábbis egy semleges zónát akart északról, hogy utána a többi területeken nyugodtan tehesse a dolgát. És semmiképpen nem akarta, hogy a Habsburg birodalom vele határos legyen.
De mivel Szapolyai két végen égette a gyertyát és néha szövetkezgetett/egyeztetett Ferdinánddal
(nem mindig úgy, ahogy az a Porta érdekét szolgálta), emiatt közbe kellett, hogy lépjen. Ezért csinált Magyarországból egy gyepűt magának, hogy az osztrákok ne tudjanak egyből a Balkánra kitörni.
Ha akkor Szapolyai egyértelműen a török mellé áll (ami keresztény szemszögből nyilván kicsit gáz lett volna, viszont politikailag teljesen okés), akkor a török nem csesztet minket. Adót fizetünk neki, utána békén hagy, akárcsak Erdély esetében is csinálta hosszú ideig (amikor éppen olyan uralkodónk volt Erdélyben, aki nem tett ellenükre). Magunknak köszönhettük a bajt."

ha a töröknek behódolunk részt illetően nagyjából egyetértünk (a végére hagytam ;-D), de abban már nem, hogy semmi egyéb következménye nem lett volna. az államszervezettség, egyáltalán államiság alacsonyabb fokán álló népek nem fogadták önként a törököt, csak legyűrték őket. az első komolyabb keresztény falat a MK lett volna. (és bécs mindig is cél volt számukra. nem is véletlenül. mind a pápaság, a nyugati kereszténység előretolt helyőrsége volt, akkoriban egy kapu a káoszban szétaprózott nyugati területek előtt - mind a germán, mind az olasz olyan volt akkor mint a "szar". darabos.. a germán kemény nyúlbogyó, a francia drazsé. nem szaragozom: összefogás még kevésbé lett volna a török ellen bécstől nyugatra. minket meg közben veszni hagytak. és nem a török hagyott gyepűnek, hanem a habsburg! még a habsburg uralta területek védelmét is elszabotálta a császar.) de a torkán akadtunk, pedig öblögette magyar vérrel.

ami a habsburgokat illeti, mint dinasztia ott vannak ahová valók. magyarbarátok sosem voltak, néha kifejezetten és hangsúlyosan magyarellenesek. a török időkben török kezére játszottak a maguk védelmében, majd a pápa által pénzelt nemzetközi sereget magukénak beállítva, hivatkozva az 1686-ig; császárhű magyarok hősiességére, mint sajátjukéra odadobatták a hízó nemességgel a MKt a lábaik elé. 1711 után 1723-ban rá kellett volna taposni a fejükre. de mint akkor nem először, és nem is utoljára a nemesség"ünk" kiadta nekik az országot és népét. reformokat időben soha nem hoztak. a közigazgatást a németektől lesték el (poroszoktól). és a saját javukat szolgálta az is mikor nálunk is bevezették. (nem mellesleg ezzel egyidőben keletkeztek a németes hangzású nevek..) a kisebbségek soha nem harcolt felét a magyar helyett telepítették, a gyepű utánpótlását meg folyamatosan ellenünk biztatták. katonailag, diplomáciailag, gazdaságilag jobbak voltak; de nem a legjobbak és nem a saját erejükből, főleg nem habsburg erőből és mindez csak annyira volt elég, hogy nekünk "sógorok" maradtak, egy frusztrált nép, amely jelenlegi állapotát nem nekünk, hanem magának és a habsburgoknak köszönheti; a habsburgokat hivatalosan és agymosott módon nem is szeretik (miközben ott nem volt burzsoá-ellenesség, szép sunyin kihátráltak belőle, ahogy a nagy könyvben meg van írva "osztrákul".) pedig értük tőbbet tettek a habsburgok, nekünk többet és többnyire ártottak csak.
Előzmény: imki (78) +2 VÁLASZ
imki 2012. 09. 11. 11:05 | #78
"persze a legyengült törökökkel, a "rebellis" folyton újra önszerveződő magyarokkal, a franciákkal, a taljánokkal, rácokkal mind könnyedén el kellett volna tudniuk számolni.. és nem ment, nagyon nem ment."
Észrevetted, hogy itt felsoroltál egy pár nemzetet?
Az osztrárkok nem egy néppel háborúztak egyszerre, hanem általában több oldalról szorongatták őket. És a német birodalom sem volt mindig túl kegyes hozzájuk - nem kevés politikai csatározásukba került akár csak pár kisebb birodalmi csapatot szerezniük.
És bizony mégis ment nekik!
- Levertek két magyar szabadságharcot? > Igen. (A másodiknál segítettek nekik az oroszok, de közben az itáliai területeken is volt dolguk.)
- Megverték, kikergették a törököket, akiket nekünk nem sikerült? > Igen.
- Legyőzték a franciákat több alkalommal is, még a végén Napóleon idején is? > Igen.
- Az olasz egységkor először lenomyták az olaszokat, és az olaszok csak a franciák és poroszok segítségével tudtak egyesíteni? > Igen.
- Fennállt egy birodalmuk sok száz éven át, ráadásul úgy, hogy sokáig folyamatosan növekedett? > Igen.
- Volt rengeteg megnyert csatájuk magyarok, poroszok, franciák, olaszok, törökök, lengyelek, meg megannyi más nép ellen? > Igen
Ebben én sehol nem látom, hogy ne lettek volna jó katonák az osztrákok. Bizony, nagyon jók voltak.
Képzettek voltak? Igen, a jó katona egyik legfőbb tulajdonsága, hogy fegyelmezett és képzett. Ebben az osztrákok a németekkel együtt mindig is jók voltak. Aki ezt elvitatja tőlük, az nyilván nem ért hozzá.
Volt felszerelésük? Hát nem mindig volt a legjobb nekik sem. Főleg egy XIV. Lajos korabeli francia, vagy egy későbbi porosz hadsereggel szemben. Mégis sokszor győztek.

- A német egységnél nem feltétlen akartak ők lenni a német területek vezetői. Hosszú évszázadokig voltak német császárok a Habsburgok, és tökéletesen tudták, hogy mivel jár egy akkora birodalom egyben tartása. Tudták, hogy nincs elég erejük hozzá. Csak azért szálltak harcba, hogy ne a poroszoké legyen. Nem jött össze? Hát van ilyen, nem nyer meg senki minden csatát. Ráadásul a német és az olasz egység időben jóformán egyszerre történt. Tehát ismét két fornton harcoltak az osztrákok. Csoda, ha nem sikerült győzniük?
Nekünk egyszer kelett csak két fronton harcolni, és máris 150 évre megszálltak minket, meg utána is csak segítséggel szabadítottak fel (szálltak meg). Önerőből mi is csak majd az 1800-as években lettünk volna szabadok a török iga alól.
Ők azért jóval többet kihoztak a kétfrontos háborúikból. Hányszor is szállta meg bárki is hosszabb időre Ausztriát, vagy döntötte meg a Habsburg uralmat?
Az a Habsburg dinasztia az 1200-as évektől kezdve egészen az első világháború végéig Európa (és sokszor a világ) meghatározó hatalma volt. Egy esetben sem merült fel közben, hogy bárki is megdönti, elfoglalja, megszállja. Hol vesztett, hol nyert, de végig fennmaradt. És ebben bizony a katonáik sok esetben oroszlánrészt vállaltak. Nélkülük nem sikerült volna.
Nekünk hány dinasztiánk is volt 1100 év alatt...?

Szóval én nem kicsinyleném le őket egyáltalán. Főleg úgy nem, hogy volt szerencsém dolgozni osztrák katonával is (sajnos nem túl sokat), és bizton állíthatom, hogy inkább dolgoznék egy fegyelmezett, kötelességtudó osztrákkal, mint egy fegyelmezetlen, állandóan kifogásokat kereső lusta magyarral (igen, ez utóbbit is tapasztalatból írom).
Mi magyarok főként a Honfoglalás idején voltunk jók. Akkor volt fegyelmezett haderőnk, látszott is az eredménye. Néha azt követően is (Mátyás, stb.), de általában azért nem volt jellemző.
Más nép, más kultúra.
Nálunk a "Hejj, csapjunk rájuk!"-féle megoldás volt sokáig jellemző. A hirtelen fellángoló, "Ki ha én nem" stílus, ami később szépen lelohad. Rövid távon jó, és látványos sikereket arat, de hosszú távon sokszor eredménytelen. (Lásd a Rákóczi-féle szabadságharc ütközeteit. A kisebb portyázásokat megnyertük, de érdemi csatát egyet sem, a háborút meg elvesztettük annak ellenére is, hogy az osztrákok hátában a franciák is támadták őket.)
Az osztrákoknál viszont a fegyelem, a kötelességtudat volt az első. Tették a dolgukat, és nem egyénieskedtek, hanem csapatban dolgoztak. Ez volt és ez ma is jellemző rájuk.
Ez az eltérés már csak a kultúrális különbözőség miatt is megvolt. Hogy melyik a hatékonyabb? Hosszú távon az osztrákoké.
Ki ért el többet vele?
Nézd meg most Magyarországot, és nézd meg Ausztriát. Magyarok élnek román, szlovák, szerb és más területeken, a gazdasáunk a béka hátsója alatt, állandó a kivándorlás, békétlenkedés, nyavajgás, egymás marcangolása. Mindeközben azon a területen, ahol osztrákok élnek, ott a területet egy az egyben Ausztriának nevezik, megfelelő megélhetésük van, tiszta, rendezett országban élnek, vannak megfelelő kilátásaik, és tesznek is érte, ráadásul nem egymást marcangolják állandóan.
Vajon melyik volt a nyerő? Szerintem egyértelmű a válasz.

De ennnyi erővel a rómaiakra is mondhatnád, hogy nem voltak jó katonák, mert kismillió ütközetet elvesztettek, és a végén most nincs Római birodalom sem. De mégsem mondjuk, mert bizony kiváló katonák voltak, ha tetszik, ha nem. Volt felszerelésük? Igen. Volt kiképzésük? Igen. Mindkettő szempontból a legjobbak közé tartozott az akkori világban. De ettől még nem lettek rossz katonák.
Vagy mondhatnánk a hunokra is, hogy bénák voltak. Felszerelés, kiképzés megvolt. Mégis pár évtized alatt eltűntek a süllyesztőben. De mégsem mondjuk őket rossz katonának, sőt.
Szóval én egyáltalán nem becsmérelném le az osztrák katonákat, mert bizony nem keveset bizonyítottak az évszázadok alatt.
Hogy mást ne mondjak, a világ legjobb hegyivadász alakulatai a gurkhák, a német Gebirgsjäger, és az osztrák császárvadászok voltak. A többi hegyi alakulat nemigen ért a közelükbe.

"a törökkel megint nem bírtak, csak szerencséjük volt. és ezt a szerencsét ebben az esetben magyarnak hívták"
Ajjajjaj! Ne túlozzunk már!
A magyarok nagyobb része éppen az osztrákok ellen harcolt akkor is. Nemhogy nem segítettük őket, hanem éppen keresztbe tettünk nekik.
És ennek ellenére is bírtak a törökkel. Időbe telt, de lenyomták őket.

"ezt én háborús közös osztrák-magyar nemesi érdekből újra és újra elkövetett ferdítésnek tartom."
Az, hogy te minek tartod, az különösebben nem számít.
A tény, hogy mi főként ellenük harcoltunk eközben, és hogy ők ennek ellenére is megverték a törököt, tény marad. Hogy előtte párszor veszítettek, az részletkérdés. Mások is vesztettek csatát. Képzeld, pl. Egernél a sok tízezer török kikapott a pár ezer magyartól. Mégis megszállták az országot 150 évre.
Az osztrákok kirugdalták a törököt úgy, hogy nagyrészt épp ellenük harcoltunk? Igen. Ennyi a lényeg.

"7000nyi török védő ellen. akik 3 hónapig tartottak ki"
Kicsit több török volt, de ezen nem veszünk össze.
Viszont 1529-ben az osztrákok hasonló számarányokkal megvédték Bécset, esetükben nem tudták elfoglalni a törökök (ellentétben Budával amit az osztrákok, még ha nehezen is, de elfoglaltak). Ja, a török seregben volt pár ezer magyar is akkor segítségként, mikor Bécset ostromolták.
Mátyás ellen Bécs nem három, hanem 5 hónapig tartott ki, és csak kiéheztetéssel sikerült elfoglalnia.
Oszt jónapot. Az általad írt példa semmit nem von le az osztrák katonák értékeiből.

"a törökök birodalom elaggott, megviselte a közel 150 éves kényszerű tökvakarás"
Sokkal inkább megviselte a 150 évig (illetve tovább) tartó háborúzás spanyolokkal (nini, Habsburgok ott is! :) ), arabokkal, oroszokkal, lengyelekkel, stb.
Na meg a birodalmuk berendezkedése sem volt a legtökéletesebb - az többet rontott rajta.

"mert a Magyar Királyság magyar és más népei, császárhűek és nem legyűrték volna őket ha letáboroznak"
Aha, persze. Mi már csak ilyen császárhűek voltunk mindig is. :)
Mondd, hallottad már azt a szót, hogy kuruc? Nem fogod elhinni, épp a török csatározások idején alakult ki a labanccal együtt. A labanc az a magyar, aki császárhű. A kuruc meg a másik, aki épp ellene van. ;)
A magyarok nagyobb része inkább semleges vagy törökpárti volt, mintsem osztrák párti. Ez már Ferdinánd-Szapolyai idején is így volt.
Elméletben semmi gondot nem okozott volna egy "téli szállás" fenntartása a törökök részéről. De ha halottál már logisztikáról, meg ismered a török hadszervezetet (nem csak annyit róla, hogy voltak a szpáhik meg a janicsárok), akkor ismered is az okát, hogy miért csak nyári időszakban támadtak.
Mellesleg pedig a fő ok, hogy nem csináltak ilyen ittmaradós hadjáratokat, az az volt, hogy a törököknek nem volt feltett szándéka elfoglalni sem Magyarországot, sem Bécset. Néha eszükbe jutott, hogy felégessék, de nem volt nagy akaratuk rá.
Szulejmán pl. eredetileg azt szerette volna, ha Szapolyai csatlósa lesz neki. Egy szövetséges/alárendelt, vagy legalábbis egy semleges zónát akart északról, hogy utána a többi területeken nyugodtan tehesse a dolgát. És semmiképpen nem akarta, hogy a Habsburg birodalom vele határos legyen.
De mivel Szapolyai két végen égette a gyertyát és néha szövetkezgetett/egyeztetett Ferdinánddal
(nem mindig úgy, ahogy az a Porta érdekét szolgálta), emiatt közbe kellett, hogy lépjen. Ezért csinált Magyarországból egy gyepűt magának, hogy az osztrákok ne tudjanak egyből a Balkánra kitörni.
Ha akkor Szapolyai egyértelműen a török mellé áll (ami keresztény szemszögből nyilván kicsit gáz lett volna, viszont politikailag teljesen okés), akkor a török nem csesztet minket. Adót fizetünk neki, utána békén hagy, akárcsak Erdély esetében is csinálta hosszú ideig (amikor éppen olyan uralkodónk volt Erdélyben, aki nem tett ellenükre). Magunknak köszönhettük a bajt.

A vitád a másik emberrel különösebben nem érdekel. Én csak a Habsburgok, osztrákok leszólását, lekicsinylését nem tartottam helyénvalónak, főleg az igazságtartalma miatt.
Előzmény: 7sleeper (76) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 11. 00:22 | #77
egyébként amikor
Isten, cigány, zsidó, trianon poszt van
az azt jelenti küldjetek posztokat

bár most vannak (csak talán al-izék)

ha pörögnek a kommentek és jönnek a látogatók az nyilván jó az oldalnak
(bár abban nem vagyok biztos, hogy azok a párhsz-es itt gyakorlatozók használnak-e, főleg ha ideragadnak
feszkót gerjeszteni a "kommentvadász" ;-) posztokba)

héjj bungle huhh. let the posts out.. ;-DD
7sleeper 2012. 09. 11. 00:17 | #76
az osztrákok legfeljebb kiválóan képzettek és jól felszereltek voltak. csak ott sem a legkiválóbbak. és nem annyira jók felszereltség terén sem. :-) persze a legyengült törökökkel, a "rebellis" folyton újra önszerveződő magyarokkal, a franciákkal, a taljánokkal, rácokkal mind könnyedén el kellett volna tudniuk számolni.. és nem ment, nagyon nem ment. a világháborút elvesztették (győzelmeik ellenére), a magyarok sem megfelelő kiképzést, sem modern haditechnikát nem kaptak. az, hogy a sunyi még a török-orosz háború kapcsán franciák által pénzelt és felszerelt románok persze várt támadása nem járt sikerrel az a magyar szívnek (és mert a harc is olyan mint a biciklizés), az osztrákok közbeavatkozásának (akik így túlságosan keletre dél-keletre kényszerültek figyelni), és a románok mindenkor tapasztalt "segítség itt lőnek" mentalitásának tudható be. (és azzal is mit értünk..) de bukták a német egyesítést (valami hihetetlenül durván), korábban nem tudtak gátat vetni az olaszok egyesítési törekvéseinek (ugye mária terézia még azt is meglépte, hogy beállított a magyar nemesekhez pozsonyra (ott hivatkozva szegény gyermekeire - de tényleg milyen sanyarú lett volna a sorsuk..), akik felalajánlották életüket és vérüket - mármint a parasztok életét és vérét..) "de a zabot nem" :-). napóleon is alájuk tett böcsületesen, az örök kedvencük meg alighanem a magyar helyzet volt - valahogy a teljes irányítás soha nem jött össze, pedig igyekeztek a magyar nemesek, igazán nem mondhatják.. a törökkel megint nem bírtak, csak szerencséjük volt. és ezt a szerencsét ebben az esetben magyarnak hívták.

minden nagy ország, minden nagy nép maga teremti meg legfőbb ellenségeit. akkor kellett volna nemet mondani amikor habsburg rudolf segítséget kért tőlünk ahhoz, hogy svájcban ő uralkodhasson.. akkor talán nem tervezték volna sosem, hogy a magyarok és csehek között megszerzett (épp ebből a torzsalkodásból) első ausztriai birtokaikat később birodalomra, birodalmakra váltsák. a seregink nem érkeztek meg, rudolf vesztett a lényegében ellene szerveződött kantonokkal szemben. mi magyarok az elkésett "segítséget" azóta jópárszor megadtuk nekik. megtagadni kellett volna..

de elkefélték a spanyol ágat, az ober ens-et és még az óperenciás tengeren is túl. egész európa ellenük volt, sőt hadban is állt vele a többség egykor. mostanra visszatértek a lappangó habsburg-módba. az mindig is ment nekik.

a XIX. század a habsburgoknak még a korábbi szívásokon is túltett, amit ugye az I. VH tetőzött be. más bankházak erősödtek meg, katonai, gazdasági céljaikat nem érték el. franciaországi szabadkőműves zsidók által pénzelt zsidók ölögették a kamarillán túllépni látszó (ferencjóskát mint cél elérésére alkalmas személyt tették meg uralkodónak, nem számítottak rá, hogy később nemcsakhogy pariban lesz velük a katona, de le is nyomja a "háttérkormányt") új-habsburg családot. sőt még maga franz joseph is kapott egyet a libényi jánostól (akiről még azt tanították, hogy a szabadságharc megtorlásán feldühödött egyszer szabólegény volt, miközben nem egészen..).

ami a becsmérlést illeti. abból a szürrealisztikus elképzelt képemből vélted ezt kiolvasni, hogy "látom magam előtt a sok belterjes, lefittyedt szájú habsburg klónt, ahogy háborúba vonulnak". ha a fekete seregről írok és a Mátyás király halála utáni fosztogatásaikról, dúlásaikról akkor meg azt írhattam volna hasonló abszurd képpel élve, hogy szerencsés imre elbujdokolt volna annyi hatalmas sötét orrtól, amik zöldellő mezőkön vérpatakokat fakasztottak a magyarok országában..

""amúgy az egy nagyobbrészt pápa által pénzelt nemzetközi sereg volt, nagyobb részt magyarokkal"
Ez is butaság. A magyarok éppen a kisebb részét adták a nyugati seregeknek. Ráadásul a másik része (akik többen is voltak) éppen Thököly vezetésével ellenük harcolt akkor a török oldalán."

ezt én háborús közös osztrák-magyar nemesi érdekből újra és újra elkövetett ferdítésnek tartom. 1684-ben már próbálkoztak Buda visszavételével. 38 000 nemzetközi fővel. előbb egy 17 000 fönyi török "sereg" állította meg őket Vácnál, aztán legfeljebb 12 000 török védő Budán. a vereséget a hadjárat elején vezető nyakába varrták, miközben azok bukták el, akik 1686-ban "sikerre vitték".

1686-ban így 75-80 000-es nemzetközi sereget indítottak, aminek negyedét mondték mondják magyarnak. 7000nyi török védő ellen. akik 3 hónapig tartottak ki. szerintem már akkor is szándékosan a vezetők szerepét, ahogy a nemzetközi sereg számát is alaposan túlbecsülték a magyarokét meg alul.. emellet szólnak még az alábbi tények. 1. nem Buda volt a kulcsa a Magyar Királyságnak. 2. 1514 óta Magyarországon "keresztes" hadjárat örvén pláne nem adtak parasztok kezébe fegyvert (és akár arról van szó, hogy ezúttal sem adtak, akár arról hogy egy kevésbé kiképzett és megfizetett magyar sereg lett volna ama 20 000 /aminek ellentmond, hogy fizetett, képzett magyar "sereg" nem tehette volna ki nemhogy a negyedét, de a nyolcadát sem a nemzetközi seregnek/ attól még harcolhattak. kiegyenesített kaszával, cséphadaróval..) 3. a törökök birodalom elaggott, megviselte a közel 150 éves kényszerű tökvakarás. magyar frissítést kapott az oszmán gps: a következő várnál menj tovább egyenesen bécs felé. csak mindig sebességkorlátozás, útjavítás, meg nem épült híd állta útjukat. és kénytelenek voltak téli szállásaikra visszatérni. (amit konkrétan ugye szó szerint így tanítanak, hogy "téli szállásaikra visszatértek"; "a tél beállta előtt". mintha rajtuk múlt volna és görcsös megújulásra nem képes gondolkodásmódjuk vette el volna tőlük (ennenmaguktól) bécs elfoglalásának lehetőségét. miért nem építettek "téli szállást" a Magyar Királyság területén? ugye? ;-) megmondom, mert a Magyar Királyság magyar és más népei, császárhűek és nem legyűrték volna őket ha letáboroznak. mindig elindult egy-két fősereg és vették befelé a kisebb erősségeket, aztán egyesültek és eltaknyoltak az addigiaknál sokkal kisebb és védtelenebb "várak" ellen. 1453. világrengető hír Konstantinápoly eleste. az azt megelőző évtizedben még elhülyéskedi (túltámadja) a nemzetközi keresztény közösség (magyar vezetéssel) a török elleni háborút, bár Hunyadi nevét azért megtanulják. 1456. Nándorfehérvár alatt a török. még térképen sem egy-két centi a távolság amit addig a török bejárt. itt meg 150 évig beragadtak még úgyis, hogy Budára tessék-lássék beköltöztek (nem értek vele sokat, a végvárrendszer északi része előttük állt. az összes végvárat el kellett volna foglalniuk, hogy tovább mehessenek..) 4. előzőekből fakadóan a nemzetközi sereg túlnyerte magát még a 7000 főnyi török védő ellen is, és a későbbi kisebb győzelmek sem alapozták meg, hogy annyi terület visszakerülését írják javukra. soha nem volt igazán a töröké. tudták ezt minden oldalon, ezért is nem az egész országból lettek kihajtva. utolsó erejükkel akkor visszatértek volna.

írtam a 2. pontban, hogy 1514 óta fegyvert nem adtak szívesen, sőt egyáltalán a paraszt kezébe. ennek határainkon túl is hagyománya volt. ott szintén az történt, hogy a keresztes hadjáratok pénzét elsíbolták egyesek (miből is lettek a bankházak, kereskedőházak..), és bizony nem a nemesek, mert pénzszűkében vissza akarták terelni a parasztjaikat a földekre. a parasztok meg beintettek, és különben is, hogy képzelik a földesurak, hogy Isten és az ő földi helytartójának akarata ellenére őket nyomorgatni akarják, és nem hagyják pogányt ölni a Szentföldön. lett is belőle hadd-el hadd. vallási nézeteltérések alapjait rakták le ezek, belháborúkat okoztak még később is, külháborúk elvesztésének okai voltak. idegen zsoldosok jöttek be az országokba, miközben súlyos pénzes ládikók távoztak az éj leple alatt.. a pápa meg sokáig nem nem adott többet "keresztes" ügyekre. 1686-ban tehát a nemesek sehol nem voltak háborúfinanszírozási helyzetben. addig is volt részük egynéhányban, arra is hiteleket vettek fel, elzálogosították a még csak megnyerendő idegen országbéli területeket is. körmöcön verették az aranyat a habsburgok is, csak ellentétben Mátyás királlyal, náluk nemhogy a magyar kincstárba nem került belőle, de a sajátjukba sem sajátként. így Buda visszafoglalására nem állt rendelkezésre elegendő pénz egy túl hosszú háborúra, és a magyar nemesek sem erőltették a dolgot, jobbnak látták ha a magyar sereg mielőbb szétszéled.

egybeesett a magyar-osztrák nemesek, a nemzetközi keresztény és nem keresztény, valamint a porta érdeke.

és, hogy miért szállok vitába ilyen pár hozzászólásos illetőkkel. több oka is van. vannak olyanok néhányan akik hosszabban itt vannak/khm. voltak :-) izén és olyan baromságokat írnak elképesztő tárgyi tévedéseikre alapozva, hogy azokat nem lehet hagyni. mert ha hagyja őket szabadon tevékenykedni az ember fia, vagy lánya akkor soha nem mennek el, vagy nem vesznek vissza kicsit meghajolva a tények súlya alatt. velük semmi bajom nincs az adott témakörön kívül. azt kommentel mindenki amit akar, csak a logika-arc együttható ne bomoljon meg tények szándékos és/vagy ostoba "meg nem említése" miatt. ez a kör, amelyik most ide"avászkodott" a legbomlasztóbb típus (még az izraeli-palesztin posztnál kezdtek rajzani). és hozzájuk csapódott, (saccperkábé egyszerre érkeztek) pár olyan illető is aki a határon túlról böfögné vissza, hogy miért is jó trianon. ezt sanszosan magyar nemzetiségűként, kissé tört magyarsággal, mintegy önigazolásként teszi. esküszöm egy szlovák vagy egy román sovén még arra sem venné rá magát, hogy google-fordítóval vesződjön. az ilyeneknek szerintem szintén kell válaszolni. ha látja, hogy van válasz akkor vagy elsunnyog, vagy belebukik aze egyébként felesleges "egyszemélyes kereszteshadjáratába". látszik, hogy amit csonka-országban tanultunk, tanulunk az bizony időbeli megoszlással, más családi háttérrel különböző trianon képet alakított ki bennünk. de ezen nem fog változtatni egy felvidéki agymosott aki szerint trianon megérdemelt és jó.

végül a történelem-ismeretem nem specifikus, nem is feltétlenül van igazam, de amit mondok az mindig egy logikus egészet alkot. az én kiindulási alapom az, hogy amit megtanítottak nekünk az egyrészt kevés, másrészt elhallgattak sokmindent és még többet félremagyaráztak. attól, hogy tényeket tudok sorolni és érveket felhozni az állításaim alátámasztására még semelyik társadalmi csoportot vagy népet, vallást nem ítélem el (nem bántom én a habsburgokat sem, a szerepüket jót és rosszat, az összefonódásukat a magyar néppel viszont ismerem kicsit). nincs kollektív bűnösség, nincs apáik bűneiért fizessenek a fiúk (bár ugye ez sem azt jelenti amit; mert nem a fiút büntették hallálal az apja "bűnéért", hanem az apát fia elvesztésével a saját bűnéért!). sokan nem látják át, hogy a talán teljesen nem megismerhető igazság egyáltalán nem mások elveszejtésére van. nem állítom, hogy szerencsés imrén keresztül nem kárhoztatják a zsidókat, és nem lehetetlen az sem, hogy példának okáért Buda visszafogalalása kapcsán a törökökkel ott jól ellevő zsidók miatt nem ítéli meg senki rosszabbul a zsidóságot - de nekem ez csak egy (jó nagy) kirakós egy (kicsi) részlete. ki haragudhat egy-egy puzzle darabkára? jól szórakozom. :-) és te? 8-)
Előzmény: imki (60) 0 VÁLASZ
drwillyx 2012. 09. 10. 19:40 | #73
Nem. ENNYI Magyar volt. Kozponti statistikai hivatal archívimában megtalálod.

1910-es magyar népszámlálás adatait felhasználva bemutatok néhányat a panaszolt 64 vármegyéből. Szepes megye(Spi¹): itt 56 százalék szlovák, 22 százalék német és 7 százalék rutén mellett mindössze 11 százalék magyar élt. A szepesi városokban pedig a lakosság felosztása a következő volt: Iglón (Spi¹ská Nová Ves) 33, Lőcsén (Levoèa) 32, Késmárkon (Ke¾marok)21 százalék volt a magyarok aránya, de egyetlen városban sem közelítette még az 50 százalékot sem. A falvakat is magukban foglaló kerületekben sokkal kevesebb: az iglói kerületben 7, a késmárkiban 5, az ólublóiban (Stará ¥ubovòa) 3, a lőcseiben pedig mindössze 2 százalék volt a magyar. A szomszédos Sáros (©ari¹) megyében 59 százalék szlovák, 22 százalék rutén és 5 százalék német mellett 10 százaléknyi magyar élt. Zólyom (Zvolen) vármegyében 12, Turócban (Turiec) 10, Liptóban (Liptov) 5, Trencsénben (Trenèín) 4, Árvában (Orava)3 százalék volt a magyarok aránya. Nézzük a tört MO déli és keleti végeit. Horvátországban mindössze 4 százalék, a nyolc horvát megye közül Verőcében 14, Szerémben 7, Pozsegában 6, Belovár-Körösben 4, de Modrus-Fiuméban 0,9, Zágrábban csak 0,4, Varasdban 0,2, Lika-Krbavában pedig 0,0 százaléknyi magyart találunk. Nézzük, mi volt a helyzet Erdélyben, mert ezzel kapcsolatban különösen sok téveszme terjeng a magyarok körében. A Trianonban Romániának ítélt területen 55 százalék román, 9 százalék német és 2 százalék egyéb, nem magyar népesség mellett 34 százalék volt a magyarok aránya.

Érsekújvár, Dunaszerdahely, Komárom, Kassa. egyedül itt VOLT a magyar lakosság többségben. (persze Kassa esete is kérdéses, ha figyelembe vesszük a jelentős németajkú lakosságát).

Székelyföld azért került végül is Romániához, mert egy szórvány vidékről van szó, amely nincs természetrajzilag összekötve MO-al. Egy ilyen magyar sziget a román tengerben életképtelen lett volna. (lásd Felső Karabah példáját, amely az azerbajdzáni-örmény konfliktus életképtelen szülöttje.)

További adatok a kel link videójában.
Előzmény: Tooni (70) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 09. 10. 19:02 | #72
Follyon csak! Az ereinkben!
Előzmény: Élien (71) 0 VÁLASZ
Élien 2012. 09. 10. 18:53 | #71
Itt nem a felejtésről van szó! Itt arról van szó, hogy vér folyna, nagyon sok vér!
Előzmény: zuu (64) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 09. 10. 18:38 | #70
"1912 ben 46,7% Magyar volt a nagy magyarorszaban"
Úgy érted, az Osztrák-Magyar Monarhia felét magyarok alkották vagy mi? Micsoda meglepetés! :D
Előzmény: drwillyx (69) 0 VÁLASZ
drwillyx 2012. 09. 10. 18:28 | #69
1912 ben 46,7% Magyar volt a nagy magyarorszaban. Abban benne van a politikai es karierista okokbol magyarnak valló is. 1-2% Es a "magyar" zsidóság ami 4,5%. Az elcsatol teruletek nagy tobsége nem volt magyar lakta. Az akkori politikának koszonhetoen nagyon elege volt a tobbi kisebségnek az ugynevezett magyar hatalmi osztálybol. Maguk a hazburgok nitottak voltak akkor egy konfederációs rendezésre. Az aki elutasította a magyar elit volt. ...

atv.hu/videotar/20101029_csernok_attila_1_resz
atv.hu/videotar/20101029_csernok_attila_2_resz
HeavyCross 2012. 09. 10. 18:11 | #68
+999
Előzmény: zuu (64) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 09. 10. 11:33 | #67
Szerintem a szomszédos országok nem a sok millió magyarnak örültek, amikor megkapták a területeinket, hanem a bányáknak, a területnek és az ilyenolyan ásványi kincseknek. Illetve szlovákia azért örült mert így legalább egy ország lehet.

És azért azt ne felejtsük el, hogy két világháborúban is a rossz oldalon álltunk, szóval nem csak idejöttek az izmos fickók és elvették az országunk kétharmadát. Még ha igazságtalan is volt. Mert az volt igen, csak minket szivattak meg ennyire, semelyik másik országot sem. Még a németek is milyen jól kijöttek a végén az egészből.

Csak, hogy a mai világban, az Eu-ban a mai politikai viszonyok között, mégis mi lenne a menete a dolognak, hogyan csatolnák vissza a területeket?

Amúgy én spec. nem csodálkozom, ha esetleg vannak akik úgy gondolják, hogy nem kell nekünk nagyobb ország és több ember, mert még ezzel a 9-10 millióval se tudunk békében kijönni egymással, még ezt a harmadakkora országot se tudjuk rendesen tartani. Illetve a vezetőink. Előbb a kisebbet kéne rendbe hozni, előbb a szűkebb országban élők kéne, hogy ne egymást tapossák fikázzák, aztán kifelé kacsintgatni.
Előzmény: zuu (64) +1 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 09. 10. 11:29 | #66
Először is szuzuki, mert azt legalább itt gyártják, magyar munkások, még ha japán is. bár a japánok rokonságot éreznek velünk, szóval szinte tesók.
Másodszor ha már valaki annyira önérzetes hazafi, akkor ne francia autóval hírdesse a vesszen Trianont, mert ugye az ott van, és akárhogyan is nézzük de elég hülyén mutat , legalábbis szerintem, nem kell vele egyetérteni . (Mint ahogy ne vegye meg a szlovák tejet se 10 ft-tal olcsóbban. de ez már más tészta)

Nem csak matricákon meg tüntetéseken kell hazafinakak lenni.
Előzmény: Anthonz (63) 0 VÁLASZ
Opra 2012. 09. 10. 11:24 | #65
Egy gyerekesnek tűnő, de nagyon ide illő: "Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli!"
zuu 2012. 09. 10. 11:16 | #64
Végigolvastam a hozzászólásokat és igen elszomorított, hogy mennyien vallják, hogy "felejtsük el az egészet", meg hogy mi kezdenénk azzal a sok idegennel, ha visszacsatolnák a területeinket.
Ezeknek érdemes lenne pár dolgon elgondolkodni.

Vajon miért van az hogy a szomszédos országok egyike sem mondja azt, hogy minek nekünk ide ez a sok magyar és adjuk vissza azokat a területeket, ahol csak magyarok vannak. Mihez kezdünk velük. Sőt, amikor megkapták, akkor sem ellenkeztek egy szóval sem. Ők tudtak mit kezdeni vele.

Arra sem goldolnak sokan, hogy nem kizárólag az anyagi jólét a legfontosabb mindenkinek.

Kiváncsi lennék, hogy mit szólnának hozzá, ha mondjuk elmennék hozzájuk pár izmos fickóval és elcsatolnám a lakásuk kétharmadát. Mondjuk a konyhát, meg a kisszobát a gyerekkel együtt, meg a nappali felét. Vajon ezek akkor is azt mondanák, hogy "ez van, felejtsük el, ami történt megtörtént és a gyerek már biztos nem is szeretne velünk lakni, mert a kisszobában jobb az élet" ?
+1 VÁLASZ
Anthonz 2012. 09. 10. 10:38 | #63
És mi a **** köze van a nagymagyarországos matricának ahhoz, hogy milyen autód van? Mégis milyen autója kellene legyen? Sorold fel a magyar autómárkákat. Vagy nehogy már a francia autó legyen a hibás Trianon miatt. Úristen...

A témához meg csak annyit, hogy elég ránézni a térképre, hogy lássuk a realitást.
Előzmény: ismeretlen (62) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 09. 10. 08:37 | #62
Ja és csak egy szösszenet még Trianonhoz, illetve azokhoz, akik ezen lovagolnak. A legszebb amikor a Nagymagyarország matricát egy Peugeoton látom. Ez aztán a hazafiság! ennél izébb már csak az lenne ha Daciára rakná ki valaki.
ismeretlen 2012. 09. 10. 08:32 | #61
Azt árulja el nekem egyszer valaki, hogy ezt hogyan is gondoljuk (mármint gondolják). Hogy majd románia és szlovákia önként odaaja területe nagy részét? bocsi használtuk majd száz évig, most már a tiétek lehet? És miért is kéne vissza? ahogy ezt a térképet elnézem, Erdély nagy részét nem is magyarok lakják nagyrészt, illetve pont a határ mellett mindenféle népség lakik. Nos az Erdélyiek sose akarnak magyarok lenni, átjönnek dolgoznak hazamennek. De letelepedni nem akar MAgyarországon mert mindig vágynak Erdélybe, óó a havas kárpátok... Nos a szlovákiai magyarokban sem vagyok biztos, hogy ők szeretnének ehhez a Magyarországhoz tartozni. De visszatérve, mennyi esély van rá, hogy valaha felülbírálják Trianont, és visszakapjuk a területeket? Ja és harc nélkül.

Értem én, hogy régen nagy ország voltunk, de az régen volt. Most meg ebben a kis országban sem tudunk meglenni normálisan, ezt se tudjuk építeni, csak rombolni. És ki él még azok közül, akik emlékeznek Nagymagyarországra? értem én azt is, hogy a jobboldalt ezzel nagyon meg lehet fogni éljen a Trianon-Rovásírás-Szkítaszittyahun származás szentháromsága, de nem kéne inkább valami értelmes, építő jellegű dologra koncentrálniuk ezt a sok energiát?

Én nem szeretnék nagy Magyarországot, és nem azért mert hazafiatlan lennék, de van elég mocsok így is itt, nem kéne, hogy még pár millióval több legyen, hogy még több problémás terület legyen az országhoz csatolva, hogy kapjunk egy pár millió románt és romát ajándékba. A nyugdíjasokat így se tudjuk ellátni, munkahely így sincs sok, csak lefele halad ez az ország, akkor minek vegyünk a hátunkra még nagyobb gondot.

Komolyan csinálnék azért egy felmérést, hogy a nem Magyarországon élő magyarok közül, hányan beszélik szépen jól a magyar nyelvet, hányan szeretnének Magyarországhoz tartozni, mármint ha visszaállítanák a régi országot, hányan vallanák magukat magyarnak és tartoznának Magyarországhoz, ha az az összes gonddal, szegénységgel, szopatással, orbánviktorral is együtt jár?

És visszatérve hogy minek is a nagy Magyarország: nem lehet tán szabadon utazni, dolgozni, letelepedni az EU-n belül? miről beszélünk? MEnnyi erdélyi dolgozik már itt, és nem is értem, amúgy hogyan. és fordítva: mennyi szép nagy szlovák rendszámú autónk van már? szóval minek is itt ez a Trianoni felhajtás?
imki 2012. 09. 10. 07:05 | #60
"na igen. látom is magam előtt a sok belterjes, lefittyedt szájú habsburg klónt, ahogy háborúba vonulnak.."
Ez elég erős előítélet. Lehet, azért nem ártana megismerned azt, amiről beszélsz. Az osztrákok mindig is kiváló katonák voltak. Hol mi páholtuk el őket, hol ők minket. (Lásd pl. a Rákóczi-féle szabadságharcunkat. Egyszerre harcoltak ellenünk és a franciák ellen, kétfrontos háborúban. És győztek. Ráadásul akkoriban a szerbek és a horvátok kivételével az összes nemzetiség a mi oldalunkon állt.) De becsmérelni nem kellene, mert ennyi erővel a magyarokat is lehetne.

"amúgy az egy nagyobbrészt pápa által pénzelt nemzetközi sereg volt, nagyobb részt magyarokkal"
Ez is butaság. A magyarok éppen a kisebb részét adták a nyugati seregeknek. Ráadásul a másik része (akik többen is voltak) éppen Thököly vezetésével ellenük harcolt akkor a török oldalán.

Az alap mondandóddal egyetértek. De a részleteknél azért ügyelhetnél a pontosságra.

Egyébként meg miért szállsz vitába egy ilyen nyomorult kis pár hozzászólásos majommal, aki kb. 3 regisztrációt csinált csak azért, hogy keverhesse itt a sz@rt? Hagyd már, nyomja csak kedvére a baromságait a kis féreg.
Előzmény: 7sleeper (58) 0 VÁLASZ
Emerond 2012. 09. 10. 01:50 | #59
20 éve Erdélyországban élek és láthatóan egyre csak nő a cigányság aránya, általános iskolában már megesik, hogy 20 gyerekből magyar osztályban 6-8 cigány, nevelés tekintetében meg 20-ból jó ha 2-3 tud normálisan viselkedni, és ha gyerekként rendes is, szépen lassan a szülei megtanítják arra, hogy hogyan is kell viselkedni... a többség megélhetési bűnöző, lopnak, kéregetnek, legjobb esetben feketén dolgoznak... persze mindíg vannak kivételek
Előzmény: 7sleeper (51) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 21:58 | #58
"Habsburg seregek"

na igen. látom is magam előtt a sok belterjes, lefittyedt szájú habsburg klónt, ahogy háborúba vonulnak..
amúgy az egy nagyobbrészt pápa által pénzelt nemzetközi sereg volt, nagyobb részt magyarokkal
1514-ben volt ilyen akcióra utoljára pénz (csak azzal lelépett egy bizonyos fortunatus (szerencsés) imre..)

"A keresztény világot a vatikáni arany es vagyon védte meg."
milyen érdekes. az miből volt?
és nem véletlenül pont ezért (már ti. az összeharácsolt vagyonért, aranyért is) támadták a "pogányok"..

egyébként védte a francokat. hány aranyérme vérzett?

mint mondtam 250 évvel elkésett a nyugati "keresztény" "segítség"
és egy egyébként is visszahúzódó elaggott birodalommal néztek már csak szembe

no nem azt mondom (összefoglalva), hogy a magyarok egymagukban kikergették volna a törököt
de a nemzetközibb fele a seregnek se lett volna elegendő hozzá
mindannyiszor a Magyar Királyság területén lett lelassítva a török had

hogy a Hunyadiak végvári taktikázásának világraszóló sikereiről ne is beszéljünk

"A keresztény világot a vatikáni arany es vagyon védte meg. Akkor kb. Annyi pénzt adtak ami megfelelt a francia birodalom evi bevételének. Tudod... csak azert irom hogy folmenyen a vernyomásod. Eleve kizárt hogy eszervekkel valaki meggyózzon. Kimaradtál torténelem oráról? Az 1910 népszámlálás adatai nagy Magyarskóban 54% magyar. Mikor Brusselbol viki bá bas**tja a tagokat hogy nekik nem fog idegen hatalom parancsolni akkor miért baj az hogy aki nem is tud magyarul sót nem is valja magát magyarnak saját álamot akar. Minden nemzet álam torvényes es jogos. Nagy Mo. egy rabszolga iga volt abban az idoben."

"Kimaradtál torténelem oráról?"

nem maradtam ki, csak én nem szlovák "torténelem orára" jártam.
mitöbb a magyart sem minden vonatkozásban hittem el
mert bár nem annyira durván, de azért ma is iszonyatos történelemferdítéseket adnak le

rájöhetsz magad is, csak tényeknek, forrásoknak kéne utánanézni
ehhez szükséges némi kritikai gondolkodás
de csak ha annak a felét elsajátítod a másik már menni fog..

ha százalékolsz akkor a következőknek is nézz utána:

1. egyes kisebbségek számaránya a magyarsághoz viszonyítva egyenként 1910-ben
2. a kiszakított országrészek szláv-magyar (szláv - magyar-német), román-magyar népesség egymáshoz viszonyítva %
3. franciaország kisebbségeinek számának alakulása 1848-tól a II. VH. végéig

továbbá előbbiek alapján:

A, hány ország felosztását rendelték el főleg XX. század kezdetén, de még most XXI. században is kisebbségeiknek
adva az ország egy részét

B, értelmezd az egy osztrák-magyar monarchiából csináltak négyet - mondatot

"miért baj az hogy aki nem is tud magyarul sót nem is valja magát magyarnak saját álamot akar."

a baj ezzel az tudod, hogy szlovákia: 1993-ban alakult. a magyarok országa meg királyságként is 993 évvel korábban. ("uhorsko" és az iga. persze. elárulom nem volt külön uhorsko és madarsko/magyarsko az végig 1946-ig de iure Magyar Királyság volt. szlovákiánál meg ha te nem is, de én idősebb vagyok.. nu..) nem lettek kiirtva az egységes nemzettudattal nem rendelkező szlávok a Magyar Királyság északi részén, háborúk elkerülték a területet. a felvidéki aranybányákat egyes bankházak biztatására a habsburgok megszerezték, s vele a magyar felső végvári rendszer mögé bújva magyarok (értsd nemzetiségtől függetlenül akik védték, életüket áldozták a Magyar Királyságért, mely hagyta élni és gyarapodni őket békeidőben) vérén magyarok ellen biztatva a helyi szlávokat ébredt öntudatra matica skynetová. nem gyanús, hogy dacára annak, hogy nem voltak azon a részen csaták mint a MK déli , középső, keleti, nyugati részén az 1920-as évek már csehszlovák népszámlálása szerint is 30% magyar volt "szlovákiában"? 884 000 fő. (és ezek egy tömbben éltek, fogyatkozva élnek a gúnyhatár mentén). ismétlem a kisebbség számaránya eleve NEM indok egy ország megosztására! namost 1,7 m szláv(!) szlovákiában, újabb legfeljebb 100 000 "szlovák" az ország egyéb részein (ezek egy része ment fel az "új államba"). ~21 millió lakosa volt a MK-nak, ebből fele vallotta magát magyarnak. hangsúlyoznám a MAGYAR KIRÁLYSÁGBAN.. az egészhez képest 8% volt a szlovákok számaránya, magyarhoz képest a duplája. ha ennyi szlováknak "kijárt" egy új ország (valójában a csehek kapták őket a nyakukba a rabolt, lopott föld mellé, amiért soha nem harcoltak.) akkor 30%-nyi magyarnak (némettel együtt még magasabb a százalék), hogy a francba nem maradtak a MK területén azzal az 5 jelenleg is határmenti egykori szétszakított vármegyével együtt, ahol a számarányuk 86% volt??? mert Pozsonyban kevesebb mint 14% szláv (az sem mind szlovák, hanem ruszin) élt. ott legtöbb német aztán magyar a MAGYAR KIRÁLYSÁG egy városában. amit ma egy ostoba félreolvasás miatt bratislavának hínak világ csúfjára. de lehetett volna "Wilsonnovo" is. csak aztán eljutott Wilson 14. pontjának kissebségvédő híre a naaaagy szlovák államallapító szétlopjuk fülébe is. egyből ment a cidri, hogy, hát akkor Pozsonyt (Presporeket) nem sikerül elorozni a a magyaroktól..

és tudod mindezeken felül a trianoni békediktátum rendelkezett olyanokról (minden ocsmány eleve hazugságokon alapuló rendelkezése mellett), hogy "népszavazás" (ezek nem voltak, osztráknál is csak akkor mikor a rongyos gárda harcolni kezdett, és miután Sopront egyébként osztrák szavazatokkal nem csatolták el; máshol semmi nem volt), vegyes döntőbizottságok (ezek lettek a bécsi döntések előtt felállítva, tehát majd két évtizeddel megkésve), kisebbségvédelem (pl. anyanyelvhasználat hivatalos eljárásokban is!, képviseleti jog, kulturális és vallási türelem, aztán üldöztetés tilalma, de még erőszakos ki és betelepítések sem voltak engedve /akkor még. mert a II. VH után pont ilyen erőszakos lakosságcserékkel próbálták javítani a szláv számarányt a felvidék déli részén/ - tudod. ilyen "apróságok"..). és nem szólt, nem szól örökre! még ilyen körülmények mellett is a római birodalom szabályait követték, vették követendőnek. a leghosszabb időszak amíg más földjét használni engedték (ellentételezés fejében) nem volt több 100 évnél! és bár trianont felülírta a II. VH-t lezáró "béke" és az új birodalomba való betagozódás előfeltételekénti bilaterális keretszerződések 1990-es évek közepén-végén (de ezekre éppen azért volt szükség, mert egyébként felül kellett volna vizsgálni a korábbi "szerződéseket", amik semmisek, érvénytelenek kezdettől a kényszer miatt, nk-i jogilag)! csak kérdem: be voltak, vannak tartva a kisebbségvédelmi pontjai azoknak a szerződéseknek?? ritka nagyot hazudnál ha azt mondanád: ano. (esetleg áá. NO.)
Előzmény: drwillyx (53) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 09. 09. 21:06 | #57
ha Magyarország valóban a magyaroké volna, sőt Nagymagyarország, azaz az egész Kárpát-medence, akkor nem hogy csak önellátók lennénk, hanem egész európát el tudnánk látni élelemmel. Persze a ti dicső EU-tok maximálisan kiszipolyozza az országot és csak egy részét csepegteti vissza.. Vajon Norvégia miért nem akar belépni? :D Remélem széthullik az egész únijó aztán kizavarjuk a sok ingyenélőt :)
7sleeper 2012. 09. 09. 20:43 | #56
mert az olyan "szomszédaink" mint lásd
románia, ukrajna, "szlovákia", szerbia aztán dicsők mi?! ..
nemcsak Magyarország, de az egész térség el lett intézve gazdaságilag

"Tudom, majd ha a jobbik lesz hatalmon, akkor mézes-tejből lesz minden"

hát ha te mondod..
egyébként miért próbálod idekeverni a jobbikot, egyedül te említetted
és ha már magyarul akarnál írni akkor ne baszd el a szófordulatokat olyan nagyon

"akik eddig kényszerűségből segítenek pénzzel"

hülye-e vagy?
abból a pénzből amit Magyarország befizet + amit a német (és francia-angol) gazdasági fejőgép elszívott
visszacsepegtetnek valamennyit (ilyenre, hogy útépítés, meg mcdonalds felújítás, köztérkövezés*)

*csupa értelmes, mutyiktól mentes munkahelyteremtő beruházás, ugye..
cukorgyár és papírgyár meg mostanra nyista.. (jajj ott is a "művelt" "nyugati" osztrák és francia cégvezetés..
megvették potom áron a rablóprivatizálásban a gyárakat (és a raktáron lévő áruból fizettek utólag! dehogy előre..))
Előzmény: Lacico (52) 0 VÁLASZ
drwillyx 2012. 09. 09. 19:01 | #55
Hitler még bécsben szobafesto volt amikor Mo-gon már régen fajvédo torvénynek voltak Haller gyorgynek koszonhetoen. A mai napig utca van rola elnevezve. atv.hu/videotar/20101029_csernok_attila_1_resz es atv.hu/videotar/20101029_csernok_attila_2_resz sok szo esik trianonrol. A császári magyarországban 47,6% Magyar volt. Ebben benne van az eroszakos magyarositas letszama es a 4,5% magyar zsidoság is.
drwillyx 2012. 09. 09. 18:47 | #54
drwillyx 2012. 09. 09. 18:39 | #53
"és ki védte a keresztény világot? tán déli "szomszédaink"? vagy a majd 400 darabos német puzzle, a szétszakadt olasz csizma rúgta volna seggbe a törököket?" :-)

http://www.tortenelemklub.com/magyar-toertenelem/36-a-toeroek-kizese-magyarorszagrol-1683-1699?catid=14%3Atoeroek-idk-1526-1699 "A Bécs elleni török támadást követő 1684 –es esztendőben a Habsburg seregek támadásával megkezdődött Magyarország felszabadítása a török uralom alól. A pápai diplomácia 1684 március 5-én létrehozta a Szent Ligát (Liga Sacra), amelyhez XI. Incén, Lipóton, Sobieski Jánoson kívül Velence is csatlakozott. Az I. Lipót és XIV. Lajos között 1684 augusztus 15 –én létrejött húszesztendősre tervezett fegyverszünet meggátolta a francia hátbatámadást. A kalhlenbergi győzelem Magyarország kora újkori történetének második tizenötéves háborúját nyitotta meg, melynek eredményeképpen elkezdődhetett Magyarország török elnyomás alóli felszabadítása."

A keresztény világot a vatikáni arany es vagyon védte meg. Akkor kb. Annyi pénzt adtak ami megfelelt a francia birodalom evi bevételének. Tudod... csak azert irom hogy folmenyen a vernyomásod. Eleve kizárt hogy eszervekkel valaki meggyózzon. Kimaradtál torténelem oráról? Az 1910 népszámlálás adatai nagy Magyarskóban 54% magyar. Mikor Brusselbol viki bá bas**tja a tagokat hogy nekik nem fog idegen hatalom parancsolni akkor miért baj az hogy aki nem is tud magyarul sót nem is valja magát magyarnak saját álamot akar. Minden nemzet álam torvényes es jogos. Nagy Mo. egy rabszolga iga volt abban az idoben.
Előzmény: 7sleeper (37) 0 VÁLASZ
Lacico 2012. 09. 09. 16:34 | #52
Valahogy kurvára nem látom az igyekezetet, hogy özönlenének vissza magyarok hozzánk.... Valahogy azt látom, hogy özönlenek kifelé a magyarok ! :DDDD Lehet mégsem olyan nagy és dicső ez az ország ....

Tudom, majd ha a jobbik lesz hatalmon, akkor mézes-tejből lesz minden .... ( De legalább is azok majd tuti le fognak szarnak majd minket akik eddig kényszerűségből segítenek pénzzel ...)

A sok hazafinak sok sikert kívánok, biztos előbbre jutnak majd az életben, és nem más kidobott 20 éves surranójában kell majd masírozni, én megyek ma is dolgozni, hogy előrébb jussak.... Ez van .:)A nagyigazistenáldotta magyarok meg mennek az utcára, mert attól tuti fejlődünk majd :))))

7sleeper 2012. 09. 09. 13:50 | #51
dejszen pinarágó hal azért vagyon

amúgy van sok cigány romániában, de nem erdélyben
ami van az vagy meg van nevelve úgy láttam, vagy annyian vannak városban 1 azaz egy portán (nem szétszórva)
mint kivert kutyán a balhák
Előzmény: Tooni (46) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 13:46 | #50
nem semmi életfelfogásotok van
körülbelül ez:
minek az ételt enni úgyis szar lesz belőle

azt meg tudjátok mikor tartjátok el a határontúli idős bácsikat, néniket..

mikor pöcsötöket se tudhatjátok vizelésnél

egyre kíváncsibb vagyok, hogy azok a pár hozzászólással jobbezígy és megérdemelj/tük vartyogók
mégis melyik pöci-foci csapat
kispadosai?

https://www.youtube.com/watch?v=q3d4c72OBmg
Előzmény: Turmix (47) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 13:37 | #49
a példa és felhozatala egy dolog. az olvasata egy másik. és annak mit én hoztam egyáltalán nem az az olvasata, hogy csupán a létéért küzdött a magyar nemzet. ezt még te sem gondolod, mert bár azt írod "semennyire nem volt különb a többitől, amelyik csupán a létéért küzdött" valójában ezzel elhatárolod a magyar nemzetet azon népektől, amelyek még ennyit sem tettek meg mint a magyarok. az meg, hogy különb lenne vagy sem? bár alapvetően azt vallom, hogy nem vagyunk jobbak más népnél, DE rosszabbak sem - itt mégis megjegyezném, hogy nem véletlenül szőröstalpú román, oppardőz oláh, azaz móc hegyikecskebaszó királyság volt az amelyik beintett szultánéknak..

és éppen arra világítottam rá abban a kommentemben, hogy bár sokan úgy gondolják, hogy nyugodtan elfogadhattuk volna a török fennhatóságot, hogy basztassák csak legfőbb elérhető keresztény céljukat, bécset (annál tovább nem ért a katonai akciórádiuszuk és ezt tudták ők is - és bécsnek még így is az volt a szerencséje, hogy rögtön a Magyar Királyság területén beszopott vereségek, vagy győztes-vereségek után a török vegyes hadak visszatértek a tél beálltával a szálláshelyeikre, így nem volt elég idejük ostromolni, felvonulni - merthogy magyar területen egyáltalán nem voltak biztonságban), valóban betartotta volna a török a megegyezést. határozott időre. de azzal mindazt feladták volna ami magyarrá tette őseinket. hamarabb szertefoszlott volna a magyar állam.
Előzmény: Nope (41) 0 VÁLASZ
gyimi 2012. 09. 09. 13:34 | #48
Fájó szívvel kell bevallanunk, a tényt, hogy a mai Magyarország, nem az a büszke, és tiszteletre méltó állam mint 1920-ban. Pár évvel ez előtt a határon túli magyarok el is döntötték, hogy nem szeretnének kettős állampolgárok lenni.
Mindezen túl, igen vegyük figyelembe a mostani helyzetünket, mikor is ezt a kis országot sem tudjuk fenntartani, akkor minek nekünk egy sokkal nagyobb?
Előzmény: Turmix (47) 0 VÁLASZ
Turmix 2012. 09. 09. 11:58 | #47
Tessék végre felfogni és tudomásul venni, hogy Trianon "visszacsinálásával" csak a területeket kapjuk vissza, és nem az embereket.
UniJÓ van, határok nyitva: aki akart, már rég átjött a határnak erre az oldalára. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem látok akkora tumultust...

A magyarok se akarnak magyarok maradni... A fiatalok azért tanulnak nyelvet, hogy külföldre tudjanak menni dolgozni, letelepedjenek, és legfeljebb nyaranta jönnek vissza, rokont látogatni meg a Balatonhoz.
Melyik eszement akarna abban az országban élni, ahol a legmagasabbak az adók, a fizetések a béka ülepe alatt vannak, nincs közbiztonság, jogbiztonság, nincs munkahely? Nézzetek már körbe, és legyetek saját magatokhoz őszinték: akinek van választási lehetősége, az nem lesz magyar. Erre? Ezért? Ilyen körülmények közé?!

Kinek jó?
Annak, akinek üdvös, hogy munka nélkül többet össze lehet kalapálni a segélyekből, mint bárhol a világon. Akiknek tök jó, hogy a gyerekek után alanyi jogon (semmilyen feltételnek nem kell megfelelni, pl. nem kell felmutatni minimális munkaviszonyt) jár a pénz. Alanyi jogon jár az orvosi ellátás, az ingyen tankönyv 3 gyerek után, az ingyen kaja, a GYES, a satöbbi... Azok jönnek ezerrel, akiknek tetszik, hogy itt enyhítő körülmény a "megélhetési bűnözés", akinek tetszik, hogy gyakorlatilag büntetlenül lehet elkövetni a kisebb stikliket (sose kapják el őket), és hawaii van a börtönben. Azoknak is öröm lenne csatlakozni, akiknek tetszik, hogy a vállalkozók között nemzeti sport a munkavállaló kihasználása minimálbérért, hogy feketén is talál embert, mert örül, hogy nem hal éhen. Lehet adót csalni, seftelni nagyban, és 120 alvállalkozó között eltüntetni a milliárdokat, miközben a tényleges munkát végző melósok sose lesznek kifizetve.

Tessék gondolkodni!!
Visszacsatolják a területeket.
Mit nyerünk? Rengeteg területet, ahová kell a rendőr, ahol biztosítani kell a segélyezési rendszert, az iskolákat, a kórházakat, a nyugdíjakat, az adókedvezményeket.
Közben akik ott éltek és dolgoztak eddig, azok szépen fogják magukat, és átköltöznek a szomszéd megyébe, ami nem Magyarország. Mennek a munka után, a megélhetésük után, a család után. Adót se fognak ide fizetni, amiből a fentieket finanszírozni lehet.
Miből lenne több? Eltartottból! Politikusból, nyugdíjasból, ingyenélőből, megélhetési gyerekszülőből. Nagyjából ugyanennyi adófizetőre. Hát kösz...De NEM!!

Elég nekünk a sajátjainkkal kínlódni....
Tooni 2012. 09. 09. 11:51 | #46
Elolvastam, és az általad említett 5.5 milliós cigány nemzetiségű "kissebbséget" sehol sem találom. Biztos ugyanarról a hírportálról származik, amelyik az emberölő kanos delfineket terjeszti.
Előzmény: devadel (45) 0 VÁLASZ
devadel 2012. 09. 09. 11:46 | #45
http://www.3szek.ro/load/cikk/43304/erdely_etnikai_szinevaltozasa

ha esetleg tudsz egyszerre ennyit olvasni, olvasd el, érdekes dolgokat fogsz találni.
Előzmény: Tooni (43) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 09. 09. 11:41 | #44
a kereszténységet azért ne keverjük már bele..
A többivel egyet értek :P
Előzmény: 7sleeper (37) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 09. 09. 11:41 | #43
Az 500.000 lesz, nem 5,5 milla :D
Előzmény: devadel (42) 0 VÁLASZ
devadel 2012. 09. 09. 11:33 | #42
pedig öt és fél millió magát románnak nevező cigány és másfél millió magyar van ott. akkor mit nem értesz?
Előzmény: Tooni (40) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 09. 09. 11:13 | #41
"ha alávetjük magunkat a töröknek önként akkor magyarország ma nem lenne, mert az a kohézió szűnt volna meg ami egybeforrasztotta ezt az országot."

Köszönöm, hogy konkrét példával igazat adsz nekem! :P Faszt volt hős a magyar nemzet, semennyire nem volt különb a többitől, amelyik csupán a létéért küzdött ... csak úgy néz ki valamit jól csináltunk, ha a törökök is itt áltak meg.
Előzmény: 7sleeper (37) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 09. 09. 11:00 | #40
"a jelenleg főleg cigányok által lakott erdélyt"
:D:D:D mekkora nyomoronc vagy má, kösz szépen "tezsvír"
Előzmény: devadel (39) 0 VÁLASZ
devadel 2012. 09. 09. 10:56 | #39
ez a térkép egy dolgot mutat meg, de azt nagyon. hogy mennyire igazságtalan volt, hogy valamikor ez az egész Magyarországhoz tartozott. és hogy mennyire jogos volt az itt lakó nem magyar népek igénye, hogy lerázzák a nacionalista magyarok rabigáját.

oké, volt néhány történelmi kor, amikor ügyesen meghódítottuk a környező országokat, és behódoltattuk a környező népeket, majd súlyosan elnyomtuk őket. de hogy mi a faszért gondolja néhány nyomoronc, hogy ettől ez nekünk a világ végezetéig jár, az teljesen érthetetlen. ennyi erővel a törökök is jöhetnének, hogy állítsuk vissza az 1650-es határokat.

egyébként az is teljesen érthetetlen, hogy az állandóan cigány-problémával nyomuló szélsőjobberek mi a fenének akarnák visszakapni a jelenleg főleg cigányok által lakott erdélyt. mégis mit kezdenének plusz pár millió cigánnyal?
-2 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 06:08 | #38
sok magyar megváltó van, de ugye senki sem lehet próféta a saját hazájában ;-)

amúgy ez a térkép területi, járási beosztású
és a magyarság számarányát jelzi százalékosan
a területhez meg a vízfelület is hozzátartozik

a magyarság területi igényeinek alátámasztására ez egy becsületes térkép
mert a legkisebb még hivatalos területi beosztásban jelzi a magyarok arányát
lehetne pusztán történelme, vagy megyei, régiós szinten is

amivel egész megyék, régiók visszakövetelésére is jogos lehetőség nyílna
miközben ma már (mondjuk az adott állam magyarellenes intézkedései és az etnikai arányok
megváltoztatására alkalmazott betelepítési poitikája miatt)

nem mindenütt élnek magyarok, ahol egykor.
Előzmény: velo (24) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 05:57 | #37
ha körbenézel szerte a világban az összes többi ország még inkább szét volt esve és ott még harcos iszlám sem járt abban az időben. ma sem darabolhatnának fel egy országot (pláne úgy, hogy még a magyar nemzetiségű részének harmada is új határon túlra kerül egy tömbben). volt választásunk pár száz éve. behódolunk leszegett fejjel, vagy kiállunk és harcolunk a szabadságunkért. ha alávetjük magunkat a töröknek önként akkor magyarország ma nem lenne, mert az a kohézió szűnt volna meg ami egybeforrasztotta ezt az országot. lehet, hogy mostanra ezer sebből vérzik az egykori magyarok országa "aki" a posztót hordta aminek varrása a magyarság - és az anyaga is elkopott, elvékonyodott, szétfoszlott. de a varrás tart! nem kéne még azt is szétcincálni magyarok, székelyek románozásával, a kit érdekel ma már trianon-ozással, gazdaságilag jobb (az is átlagban és nem a magyar területeken, cserébe magyar szóért ütnek) szlovákiában-ozással.

és ki védte a keresztény világot? tán déli "szomszédaink"? vagy a majd 400 darabos német puzzle, a szétszakadt olasz csizma rúgta volna seggbe a törököket? 250 évvel "késtek" a "derék" nyugati "keresztények" a segítséggel, amit a Magyar Királyság a testével felvett csapásokat állva kiérdemelt. és ez a "hálájuk"..

a hazug szlovák propaganda szerinti Magyar Királyságban nem büntették az anyanyelvhasználatot! és, hogy nem lett volna joguk az államügyekbe beleszólni.. hát ott ültek egyrészt képviselőik a mieink között; s még fáj nekik, hogy nagy számban nem vehettek részt a közigazgatásban? a magyar jobbágy, paraszt tán részt vehetett benne, alakíthatta? és már a XXI. században vagyunk!

az ok amiért feldarabolták Magyarországot: mert egy kivéreztetett országgal megtehették. mert olyan kereszténységet védve küzdöttek őseink ami SOHA nem volt sajátja a nyugati államoknak. a mi nyelvünket, eredetünket elfedik, gúnyolják. csak egy szó a hivatalos nyelvről például: lehet, hogy nálunk a latin volt a hivatalos nyelv, de az a műveltség nyelve volt, a kereszténységé. azé a római birodalomé, ami LEIGÁZTA azokat a nyugati államokat, és szabályosan erőszakot tett eredeti nyelvükön, hogy ma még a középkori szövegeiket sem tudják elolvasni csak előtanulmányok után. szó sincs róla, hogy bonyolultabbá válnának a nyelvek idővel. éppenhogy szabályokba rendeződnek, egyszerűsödnek, kopnak. és a legfőbb ok: gazdasági és katonai szempontból jobb nyugatnak ha itt is háborús gócpont van, ahol megoldhatják az egymással fennálló problémáikat, miközben fogy az itteni népesség békében-háborúban. gazdaságilag meg a szokásos lerablásokon felül, ott az arany, ezüst, réz, vas, szén, földgáz, kőolaj, só, fa. ezek ma is kellenek! és amikor a bányák kiürülnek (mert a kanadai-ausztrál tehát francia-angol hátszelű cégek felrobbantják(!), szanaszét ciánozzák az aranyat rejtő hegyeket) akkor a legfontosabb gazdasági érdek sem fogja tovább itt tartani őket.

addig kéne rendet rakni gúnyhatáron innen és túl. méghozzá elsősorban a fejekben. mert trianon ott van.
Előzmény: Nope (32) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 05:10 | #36
túldimen"zion"álod ;-)
Előzmény: darthannibal (29) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 05:09 | #35
az elnyomásra visszatérni nem kéne
ám a rézbőrűeké mondjuk lehetne (olyan szarul, mint velük viselkedtek, nem bánnának az "amerikaiakkal")
a dél nagyobb része meg mexikóé

sőt ami azt illeti ha már választani kéne itt is inkább a rézbőrűeké legyen minden

inkább mint rézműveseké..
Előzmény: justil (30) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 05:05 | #34
ha igent mondanak erre, akkor az orszoknak meg lett volna a lehetősége aktív katonai beavatkozásra a térségben

a tiétek lehet kárpátalja, visszakaphatjátok (amit antalléknak ajánlottak) ugyanez a helyzet volt, csak ott az ukránok "izenték", az oroszokkal a seggü(n)kben. szovjet politikai átrendezésre, visszarendezésre tökéletes alkalom lehetett volna. persze sem kádár, sem antall nem (csak) azért mondták, hogy "nem", illetve nem mondtak igent - mert átlátták a helyzetet (hogy ez csak kertek alatt osonó figyelmeztetés volt, hogyha megteszitek magyarok, akkor visszajövünk), hanem mert ragaszkodtak a hatalmukhoz. hibáztak, mert bár nem kaptuk volna vissza csak úgy, de legalább harcolhattunk volna a területeinkért, népünkért emlékeztetve a világot, hogy ez a helyzet nem megoldott és nincs is lefutva.
Előzmény: hagymasbab89 (7) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 09. 09. 04:53 | #33
aki harcolt a Magyar Királyságért az nemzetiségtől függően magyarnak is vallotta magát
mert annak lenni dicsőség volt
és meghalt sok magyar a harcokban, háborúkban

az évszázadokon át véröntözte termékennyé lett földekre meg olyanok költöztek
akiknek harcolni nem kellett,
és nem is harcoltak többségükben magyarként meg főleg nem Magyarország érdekében


a felvidéken azért gazdasági kérdésként élik meg sokan mai is a magyar-helyzetet, mert
oda nem értek el háborúk, még a lángjuk sem csapott fel odáig
de javaslom a feltett "sok felvidéki kurvára nem akarna magyarországhoz csatlakozni" szólammal egyetértőknek

hogy eurót lobogtatva, sétáljanak már végig szlovákia még ma is magyarok lakta területeinek városain
és közben anyanyelvükön normál hangerőn beszélgessenek,
valamint térjenek be boltokba, hivatalokba és magyarul kérjenek

nem véletlenül azt fogják tapasztalni, hogy vagy kioktatón odaszól fenyegetőn-követelve
mintha kutyát feddne pisszegve, hogy "szlovákiában szlovákul"
vagy megverik saját magukat a magyar szóért

akinek azért, hogy kollektív bűnös sokszorosan el nem követett bűnökért, hogy másodrendű állampolgár abban a mesterséges soha-nem létezett országban, amit egy olyanból szakítottak ki geopolitikai, gazdasági, katonai okokból (mert nehogy beszopjátok már, hogy jogos volt; nézzétek már meg tán felosztották a kisebbségeit ténylegesen felszámoló franciaországot, a gyarmattartó brit birodalom "angliai" részét - legalább ma, mikor a gyarmatok szándékosan züllesztett életszínvonala elől hozzájuk "bekérődzők" többen vannak mint a belterjes "angolok") amiért az ősei magyarként küzdöttek, áldozták életüket - megéri, hogy a mesterségesen (francia, orosz által) felturbózott gazdasággal amivel rövid léte alatt alig jutott messzebbre (még ilyen hátszéllel is) mint a kétszer lenullázott megcsonkított Magyarország (ami azért vesz fel hitelt, hogy a szintén ránkerőltetett kommunizmus és a jóvátétel után ránk kiszabott összegek törelesztőrészleteit, jobban mondva kamatait fizetni tudjuk) most eurót lobogtathat (csalás az is, mert mikor meg kellett volna segíteni a gyengélkedő eurózónát, egyből ment a nyígás, hogy denyeeee ;-)) - az megérdemli, hogy elverje valami turbósloták; sőt az ilyen akarafrancvisszacsatlakoznimagyarországhoz mentalitásút üssék át a gúnyhatáron, hadd kapja meg a párját a pofonnak, mert magyarul mert beszélni.

a minimum az autonómia lenne. szabad nyelvhasználattal, és mindkét ország általi közös gazdasági felvirágoztatással. de akinek megfelel, hogy rápisszeghetnek és van, hogy rá is szólnak, hogy szlovákiában szlovákul az maradjon csak akkor is sovén tótok között bokszzsáknak, ha visszakerül a felvidék legalább déli része Magyarországhoz.
Előzmény: Lacico (27) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 09. 09. 02:13 | #32
A NAGY magyarországot nem 1920-ban, hanem 1490-ben vesztettük el. Azóta szakaszosan, és egyre inkább itt többnyire lófasz sem volt, nemhogy autonóm magyar állam, egyesek meg annyira magasztalják hogy "hú, védtük egész kurva nyugat európát a betörő hatalmaktól, és ez a hála" ... mintha lett volna választásunk.

Trianon nem ok, nem következmény, hanem végkifejlet. Az ok, ami miatt feldarabolták magyarországot az 1867 júli 28.
justil 2012. 09. 09. 01:35 | #31
"Apropó: tapasztalataim szerint a felvidékiek többsége kurvára nem kér Magyarországból, Szlovákia jelenleg minden tekintetben fejlettebb nálunk és kedvezőbbek az életkörülmények. Talán előbb magunkat kéne gatyába rázni, mielőtt revizionista álmodozásainkat át akarjuk ültetni a valóságba."

+999999999

...de mondd ezt annak, aki csak skandálja, skandálja ész nélkül a nagy Magyarországot!
Előzmény: Ghavin (23) +1 VÁLASZ
justil 2012. 09. 09. 01:30 | #30
Az a kemény, hogy van ember aki még mindig ezen pörög...az ilyennek kb. jobb dolga nincs szvsz.

Következő mi legyen, az usákokat minősítsék vissza brit gyarmatnak?
darthannibal 2012. 09. 09. 00:19 | #29
Siralmas még mindig ez magyarság téma, sajnálatos és elgondolkodtató!!!

Aki rendszeres látogatója az oldalnak az tudja és látja, hogy sokszor vita táma itt a:
Magyarság, Zsidóság, Cigányság, Trianon stb. stb.

A jobb oldalt erősitő kampány cikkek, témák, reklámok ezek.
Fel melegítettük a melegeket, magyarítsuk meg a magyarokat!

"Aki velünk van az magyar, aki nem az egy Patkány"
"Ha nem megyek Cigányt irtani, akkor magyarellenes vagyok!"
Hulladék vagyok? Mert nem értek a Jobbik nézeteivel egyet?

Magyarokat üldöztök el ezekkel a beszólásokkal! A haza szeretetét nem így kell melengetni!
Erre vagytok büszkék NAGY magyar testvéreim?
Sosem hagynám el a HAZÁM, még havi 5-600 ezer Ft-ért sem.
De a mellüket verő büszke magyar társaim elhagyják, cserben hagyják országunkat a pénzért.
Ők nem cigányok, ők nem zsidók! Magyarok.
Itt születtem, itt élt apám, nagyapám, dédapám, és még sorolhatnám, hogy hány felmenőm.
Trianon valóban igasságtalan büntetés volt. De miért is vétoztak meg minket ilyen szigorral?
Elvileg rossz oldalon álltunk. Álltunk volna ellen a Jobb oldali Nemzeti eszméket felébresztő politikusok befolyásolásának! Bár így lett volna! Adta volna az Isten minden magyarnak, hogy meg maradjon MAGYARNAK!

Ma vajon számít-e hogy mit látunk a hirekben, és számít, hogy mit hiszünk el ebből?
Külföldi befolyásolásról beszélnek, Hogy van az akkor hogy a Zsidó származású Jobbikos képviselő lefizet egy másik jobbikos képviselőt hogy hallgasson a származását illetően, persze nem saját hanem lopott EU-s pályázati pénzből.
Ugyan olyan Korrupt Hatalom éhes párt mint a Fidesz és az MSZP
Mert nincs már jelentősége, hogy ki magyar és ki nem! Nem számít, hogy tesz-e valamit vagy nem!
Magyar VS Magyar



-2 VÁLASZ
BigaCubensis 2012. 09. 08. 23:58 | #28
jogilag a trianoni békeszerződés már rég megszűnt.
1945-ben a párizsi békeszerződés lépett a helyébe.
amúgy elgondolni is rossz, mit csinálnának Nagy-Magyarországgal tisztelt politikusaink, vezetőink.
Lacico 2012. 09. 08. 23:47 | #27
A szétesésben/szétveretésben döntő szerepet játszott az ország soknemzetiségű jellege: az 1910-es népszámlálás adatai szerint a Trianon előtti Magyarországon Horvátország nélkül számítva a lakosság 54 százaléka, Horvátországgal együtt kevesebb, mint fele volt magyar.

A magyarság nem volt elég erős ahhoz, hogy erőszakkal megőrizze szupremáciáját kisebbségei fölött, és nem volt elég kompromisszum-kész, rugalmas, taktikus ahhoz, hogy érdekeltté tegye kisebbségeit az együtt maradásban.

A történelmi Magyarország bukásának fő oka a világháborúban elszenvedett katonai vereség.


Tudom, nehéz értelmezni három egyszerű mondatot a sok szélsőségesnek, de könyörgöm valahogy próbálják már meg !!! :DDDD


Inkább írjunk ki arról szavazást, hogy a békés, dolgos, magyar családoknak kell-e ez a sok zagyvaság, masírozgatás, fenyegetőzés !!!! Sokan vannak elárulom, akik nem kérnek ebből, sőt elitélik, talán ez a többség is magyarnak tekinthető ....Nekem amellett, hogy a gyerekeimből embert neveljek, és tisztességgel felneveljem őket, előrébb vigyem a családunkat még ha szerényen is, valahogy se időm se kedvem éjjelente romatelepekre járogatni, hetente felvonulgatni...hogy lehet ez ?


Xenophil 2012. 09. 08. 20:54 | #25
Nem igazán területi kérdésnek látom én ezt... Hazatérve a magas Tátrából,Ukrajnából egy idős magyar házaspár szállásadóim mondták,: aki magyar származású férfi, (gyerek) volt ,mindenkit elhurcoltak a ruszki munkatáborokba. Akik visszatérek , folyamatos incidenseknek voltak kitéve.
S most Nincs szavuk abban az országban ahol élnek nem mondhatja hogy ellopták a lapátomat , még a rendőr is megveri.
A ltöbbségi komment véleményeket összegezve azt tudom mondani, ha valakinek valamikor ( egy hatalomnak) CÉLJA volt hogy a magyarok történelemtudatát, és hazaszeretetét megcsonkítsa ,elvegye, bizton állíthatom SIKERÜLT NEKI.
Aki magyarnak vallja magát bárk iis legyen az kötelességünk érte diplomáciai úton kiállni, kultúráját megvédeni, és kérni hogy ezt a sok szégyentelen véleményt bocsássa meg nekünk. Ezúton szeretnék elnézést kérni akit megbántottam , és jómagam nevében elnézést kérni a "kintlévőktől" hogy ily keveset tudunk értük tenni.


velo 2012. 09. 08. 19:16 | #24
a posztképen nagyon jól látszik, hogy a Balatonon (illetve egyéb tavaink és folyóink) felszínén nagy a magyar népsűrűség, míg Tiszafüred és Abádszalók közti terület demográfiájáról nincs adat...


Ghavin 2012. 09. 08. 19:14 | #23
És mit akarnak csinálni ezek a turbómagyarok a beszedett pénzzel? Kifejlesztik az időgépet? Vagy komolyan azt képzelik, hogy 15 ezer aláírás láttán majd nem lesz más választásuk az érintett országoknak, mint hogy áldásukat adják az átrajzolt határvonalakra, amelyek az EU-nak hála már alapból nem bírnak akkora jelentőséggel? A kibaszott politikusaink még jelen állapotában sem képesek megfelelően menedzselni ezt a szerencsétlen országot, a területek visszacsatolása után itt egy héten belül egy geci nagy atomkráter lenne Magyarország helyén. Apropó: tapasztalataim szerint a felvidékiek többsége kurvára nem kér Magyarországból, Szlovákia jelenleg minden tekintetben fejlettebb nálunk és kedvezőbbek az életkörülmények. Talán előbb magunkat kéne gatyába rázni, mielőtt revizionista álmodozásainkat át akarjuk ültetni a valóságba.
Lusu 2012. 09. 08. 18:55 | #22
A baj az, hogy akik aláírták trianont ugyanúgy nem voltak magyarok mint a mostaniak akik irányítják ezt az országot. Hazudtak akkor és most is. Ezzel a kijelentéseddel, hogy temessük a multat, koncentráljunk a jövőre, pont azt teszed amit ők szeretnének. Amíg nem lesznek kitakarítva az országból nem lesz változás. Nem véletlenül vannak a titkosítások is, mire feloldják már nem él aki tette, az utódok meg hivatkozhatnak arra, hogy nekik ehez mi közük? Igazság mikor lesz téve? Mert ezzel a felfogással soha. Ja és nézd meg ezen emberek működését ellenben veled. Ezerévekre való tapasztalati gyüjteményük van arról, hogyan jutottak el idáig lásd cion bőlcseinek jegyzetei. És a másik sikerszerzeményükben a talmudban az áll, hogy vélt vagy valós sérelmedet háromszorosan bosszuld meg. Úgyhogy ezért kell az ilyen dolgoknak örökérvényűnek lenni, mert az a minimum lenne, hogy az ő háromszoros vélt követeléseikkel szemben legalább a szimpla igazságos jussunkat megkapjuk.
TravisKestrel 2012. 09. 08. 17:32 | #21
Egyébként nem tudom hogy egyesek mit gondolnak. Meglesz a 15.000 aláírás, és utána mi? Kemény 15.000 digitális aláírással fognak tüntetni mindenhol a habzószájúak hogy vesszen trianon? (hozzáteszem egy 7 milliós országban) Miért nem lehet a múltat eltemetni, méltósággal és emelet fővel túllépni rajta, és a jelenre valamint a jövőre koncentrálni? Arra hogy ilyesmi soha ne történhessen meg, hogy a későbbi generációk biztonságosan felnőhessenek, hogy gazdaságilag egy stabil ország legyünk, és még ezernyi más értelmes dologra is lehetne fordítani az energiánkat. Különben is, ha sikerülne visszacsatolni a területeket akkor mi lesz? Ezt a kis országot sem tudják normálisan elvezetni, nem hogy egy Nagy-Magyarországot.
instant_human 2012. 09. 08. 16:40 | #20
Egy időben, mikor még fiatalabb voltam és "lázadó" kamasz persze nekem is az volt a szent meggyőződésem, hogy kell Nagy Magyarország, vesszen Trianon. Aztán beláttam, hogy a faszt kell nekünk Nagy Magyarország. Mit érnénk el vele? Azt, hogy a szlovákok, románok, horvátok, szerbek szép kis gerilla és terrorista csoportokat alakítanának, folyamatosan robbantgatnának és területi autonómiát követelnének. Én azt mondom, hogy bár a határok meghúzásakor kicsit meg-megcsúszott az a ceruza, azaz jobban oda lehetett volna figyelni, hogy hol laknak többségében magyarok, de ha nem lett volna Trianon, akkor most kb ott lennénk, mint az oroszok Csecsenfölddel, vagy a spanyolok a baszkokkal, vagy a szerbek ugye és még sorolhatnánk. Ennek a szétszakadásnak és feldarabolódásnak előbb vagy utóbb be kellett volna következnie és örüljünk, hogy hamarabb következett be. Persze nagy érvágás volt, persze sok áldozatot követelt, és igazságtalan volt, ezt még a nagyobb hatalmak is elismerik, hogy elődeik súlyos hibákat vétettek, a magyar népesség ilyen szintű semmibenézésével, de több a pozitívuma, mint a negatívuma ennek, és nem már rohadtul nem Trianon miatt tart itt az országunk, ahol.
Másrészt ez is olyan, mint a halálbüntetés. Sok nemzetközi szerződés köti meg a kezünket, még értelme sincs erről vitatkozni, vagy ábrándozni.
+2 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 09. 08. 16:11 | #19
Halvány büdös fogalmad nincs neked arról hogy mi számomra a hazaszeretet, de biztos nem az ilyen sötét faszagyerekeskedés, amit ebben a témában a "nagyok" leművelnek...

De oké, csatoltassátok vissza valahogy, aztán vonuljatok be a parlamentbe, biztos olyan sok hozzáértő van köztetek, aki elkormányozza majd ezt az egészet... Meg a közben született külföldinek akiknek már bőven nincs köze a szerződéshez majd magyarázzátok el, hogy bosszúból basztatok ki velük ugyanúgy. :D
Előzmény: HeavyCross (18) -2 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 09. 08. 16:06 | #18
szerencsére a török megszállás alatt is képtelenek voltunk túllépni a múlton, ezért lehetünk most itt :)
A történelmet szerencsére nem az ilyen gyenge hazaszeretetű emberek írják mint te, hogy lépjünk túl rajta, fátylat rá meg ilyenek :)
Előzmény: Purple (16) 0 VÁLASZ
dude 2012. 09. 08. 16:02 | #17
+2 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 09. 08. 15:58 | #16
Pontosan! Írtam még egy regényt utána, de inkább nem küldöm el, mert leantimagyaroznak, mert ebben a viccországban csak az az "igazi magyar" aki petíciót lengetve habzó szájjal földterületet követel, és képtelen túllépni a múlton méltósággal és nem hogy a jövőre nem bír koncentrálni, de még a jelenre sem...
Előzmény: Mordredd (14) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 09. 08. 15:45 | #15
úgy kéne mint az albánok Koszovóban. Túlszaporodni a többieket, majd kiválni, később pedig az csonkaországhoz visszacsatolni :D Perszte tudom, ez csak álom...
Mondjuk a török megszállás 150 évig tartott, trianon se fog örökké tartani ;)
Mordredd 2012. 09. 08. 15:35 | #14
Még azt se tudjuk rendesen megbecsülni és fenntartani ami még megmaradt ebből az országból, akkor mégis mihez tudnánk kezdeni a többivel? Azt is csak széjjelkúrnánk ahogy itt is mindent.
Trianon megtörtént? Igen. Igazságtalanul? Igen. De a történelmen nem lehet változtatni, a legtöbb amit tehetünk hogy a méltóságunkat megőrizve, teszünk egy lépést előre és építjük és megóvjuk azt amit még lehet. Szóval tessék.. lehet álmodozni, meg petíciózgatni, de aztán ne csodálkozzon senki ha még a maradék földet is kihúzzák a lába alól.

Azaz ember aki még a saját házában sem úr, nem birtokolhat mást sem.
+1 VÁLASZ
Revanor 2012. 09. 08. 15:27 | #13
Ebbe természetesen beletartozik a petíció és minden más ostobaság is.
Előzmény: Revanor (12) 0 VÁLASZ
Revanor 2012. 09. 08. 15:26 | #12
Nemzetközi szerződésekről, pláne békeszerződésekről nem lehet népszavazást kiírni. Sehol. Itt a vége fuss el véle.
drgore 2012. 09. 08. 15:21 | #11
A határon túli magyarokat kellene erről megkérdezni hogy ők mit akarnak, mert egy ilyen petíciónak súlyos következményei lesznek, és elsőnek ők fogják ennek a levét meginni. Arra is kíváncsi lennék hogy azok akik ezt kitalálták hajlandóak lennének-e fegyvert fogni mert szerintem a háború sem lenne kizárt ha semmissé nyílvánítanák ezt a szerződést.
7sleeper 2012. 09. 08. 14:18 | #10
azt azért ugye nem gondolod, hogy minden erdélyi aki átjött a határok megnyitása után egyszer-egyszer
vagy hosszabb maradásra
az soha nem haszonlesésből, magyarországi anyagi előnyökért, romániai anyagi hátrányok miatt jött

elárulom sok ilyen is volt még a kádár érában is
a románozásnak ez az egyetlen alapos oka
jópáran átjöttek semmivel itt meg összedobták segítsünk rajtuk alapon annyit, hogy két év alatt családi ház, autó lett..

elég pár ilyen "egyén" és máris könnyebb volt bevenni az egyébként maszlagot,
hogy romániában akik élnek már nem is magyarok
(apropó a csángókról mintha éppen azt tartaná ma a székely is, hogy sokan közülük már minimum nem tudja kifiaborja")

ha egy magyar nemzetiségű nem élne az elcsatolt területeken, trianon és a többi szerződés akkor sem lehet érvényes

viszont addig kéne ezeket az ügyeket elintézni amíg vagyunk és vagytok azaz vogmuc
bármelyikünk szűnik meg magyarként létezni előbb
a "másik" vele hal
Előzmény: hagymasbab89 (7) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2012. 09. 08. 14:13 | #9
Minden Magyar ember érdeke, hogy vissza kapjuk a régi Magyarországot, de sokan félnek erről nyilatkozni. Ez a petíció, egy hatalmas lavinát indíthat el, ami ha balul sül el, akkor nagyon megsínylik a kisebbségi magyarok. De a fő kérdés az...! Mi Erdélyiek, vagy ti felvidékiek, délvidékiek és minden határon túli magyar!... Akarjatok e, hogy továbbra is csak kisebbségként éljetek halálotokig? Akarjatok e továbbra is, hogy a Magyar nyelvet csak otthon használjatok és szűk baráti körötökben? Akartok e továbbra is elnyomásban élni, mintha valami bevándorlók lennetek egy idegen országban. En azt szeretnem, ha a gyermekeim Magyarországon születnének, de a régi Magyarországban és szabadon használhatnánk anyanyelvünket a hivatalokban és az utcán egyaránt!
Előzmény: hagymasbab89 (7) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 09. 08. 13:45 | #8
Valóban nem ártana kikérni a határon túliak véleményét is, legyen az magyar vagy nem magyar... De nem, nekünk mindegy mi lesz, csak "nagymagyarország" legyen, "meranemzet, merahaza, merajóisten"....
Előzmény: hagymasbab89 (7) 0 VÁLASZ
hagymasbab89 2012. 09. 08. 13:33 | #7
egy erdekes tudnivalo hogy amikor volt a kadar korszak, es megkerdeztek az oroszok visszaakarjatok-e kapni Erdelyt, az volt a valasz, hogy ahh nem...(tv kozvetites bizonyitja)...lehet regebb visszacsatolodtunk volna de most ki kivankozik az elkorcsosult magyarorszaghoz tartozni,teli zsidokkal meg romakkal...itt sem jo de ott sem lenne...udv Erdelybol

7sleeper 2012. 09. 08. 13:20 | #6
akik unják azok tehetnek azért, hogy megszűnjön a "könyökön kijövő" "trianonozás"
pl. tesznek érte ők is, hogy a trianoni békediktátum befejezze szégyenteljes,
ha valamely nemzet ellenére, hát a magyar ellenére ránkerőltetett "történelmi pályafutását"

így is vége lehet(ne), nem?

ez az akciózás, bár eredmény elérésére alkalmatlan több szempontból is és részben felesleges, mert
eleve nem ér annyit sem egyetlen ilyen szerződés sem, mint a papír, amire írták, nyomtatták
legalább a szintén kényszerített, betanított "semmi az és nem kell vele foglalkozni" életérzésből így vagy úgy

de egyre többen szakadnak ki

sokkal kevesebbért folytak, folynak háborúk
emberileg, gazdaságilag, történelmileg, nemzetközileg már az hatalmas elégtétel, "előrelépés" lenne
ha legalább ezen sajtpapíros szerződésekbe folglalt kisebbségvédelmi pontokot így a XXI. században betarta(t)ná(n)k
+4 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 09. 08. 12:04 | #5
:DDDDD Mekkora!
Előzmény: bungle (4) -1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 09. 08. 11:58 | #4
Előzmény: dude (3) +3 VÁLASZ
dude 2012. 09. 08. 11:50 | #3
És vissza az íreknek Vietnámot!
+1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 09. 08. 11:46 | #2
Egyetértek... vicc komolyan ami itt megy.
Előzmény: Stief (1) -3 VÁLASZ
Stief 2012. 09. 08. 11:40 | #1
Gyerekek ez már olyan kurva unalmas, Trianon jön ki már könyökömön is!
-1 VÁLASZ