Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 10. 07:24 | #7
Engem érint, és felháborítónak tartom, hogy nagy nehezen szerezem egy feltört xp-t hat évvel ezelőtt és most dobhatom ki. Még ilyet. Amúgy pont a héten jött az üzi, hogy az XP támogatottsága lejár. Néztem is nagyot. Na ellenőrzöm, telepíthetnék-e W8-at a pentiumII-re, és azt mondja igen, csupán az összes egyéb programot kéne újból letöltenem, frissítenem, újra megvenni. Naná. Meg biztos nagyon jól futna a vadiúj windows egy 2008-as, már akkor is gyenge PII gépen, kb. 750mb rammal, így is épp hogy működőképes. Ja volt egy javaslata még a microsoftnak: vegyen új gépet!

Amúgy nem tudom, mit izélnek, hogy 13 éves az XP. Szerintem jól működik, én nekem abszolút megfelel, jobban mint a vista, az újakhoz nem tudok hozzászólni. Oké nagyon új programok nem működnek, de hát ez van.

Nem tudom ez a biztonság kérdés, mennyire kérdés vagy nem, mert sajna nem vagyok hozzáértő. De nekem fut a gépemen ősidők óta egy fizetős f-secure program, ami évente egyszer még ki is jelez, hogy megfogott valamit. Na már most, van-e vajon szükségem a windows által nyújtott biztonságra, ha eleve van egy teljes licence-s fizetős internet biztonsági szoftver a gépen. Valaki tudja rá a választ.

Melóhelyen tök jó, mert nem érint a progléma, ott Windows95 van, meg Windows NT. :) valaki emlékszik ezekre?
Előzmény: I. C. Wiener (6) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 04. 09. 20:03 | #6
Ha valakit még érint...
5 ok, amiért még ma dobja ki Windows XP-t
http://hvg.hu/tudomany/20140408_5_ok_amiert_meg_ma_dobja_ki_windows_xpt
jakatta 2012. 08. 28. 15:06 | #5
Na igen, ki kell kapcsolni. Viszont a háttérben akkor is megbújhatnak és használhatók olyan függvények, mint pl. az XP-ben a WH_JOURNALRECORD, amit egy ügyes hacker (vagy a Microsoft) bármikor felhasználhat, és a géped valamennyi billentyűleütéséhez, látogatott weboldal linkjéhez, vagy akár egy kopizott szöveghez hozzáfér, ha van neted. De manapság kinek nincs?
Minek kellett egyáltalán ez a függvény az XP-be?
Előzmény: .::JunKieEQ::. (2) 0 VÁLASZ
Opra 2012. 08. 28. 14:17 | #4
A Microsoft stratégia úgy is az, hogy kiadnak egy félkész programot, aztán a tesztelést ránk - a tengerimalacokra - bízzák. Kis ráfordítás, óriási haszon. Az, hogy kémkednek a felhasználók után nem újdonság, legalább bevallják, de hogy azzal etetik az embert, hogy ki lehet kapcsolni a telepítéskor a funkciót...pff, nevetséges.
Errtu
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 08. 28. 12:04 | #2
Telepítésnél egyértelműen kiírja a Smartscreen, hogy mi a funkciója... ezek után mé' van bárki is meglepődve... ki kell kapcsolni, oszt kuss...
Opra 2012. 08. 28. 11:24 | #1
Kíváncsian várom a MS hívők reakcióit! :)