Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
RAPTOR 2012. 08. 28. 22:15 | #41
Most akkor találkoztok,vagy nem? :D
Mert tiszta ideg vagyok,talán egy gézlappal a számban,kétségek közt,fogat összeszorítva várom hogy most mi lesz.
:DDD
Előzmény: God sword (36) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 27. 17:31 | #40
LOL
NE HAGYD ABBA!!! :D
Előzmény: God sword (39) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 27. 16:53 | #39
Nincs önálló akaratod az már bizonyos, mert nincs kellő rálátásod sem a tettek egybefüggésére. Csak gyenge ember lehet az akit a céljában a fáradtság megtörne. Bárminemű siker amit egyáltalán kilátásba helyezhetnél és mint meg is tetted, (azt gondolod ez fáradtságos nekem így valamiféle kár ér engem) teljesen meddő elképzelés. Azt gondolod hozzád hasonló szánni való egyedként viselkedem, aki önmaga szórakozására játszik itt, pedig nem.

Számomra elegendő a tudat, hogy látom tevékenységed ezen az oldalon, és ha úgy látom balgaságaid terjeszted, élét veszem. Ez pedig vonatkozik a veled azonos emberekre is. Ami a visszaolvasást illeti; a rendelkezésre álló információkból (a múltban tett megjegyzéseid) következtetésre juttasson mindenkit milyen téves ítéleteket alkotsz amely kárt okoz ha hagyja az ember.
Előzmény: imki (37) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 27. 16:20 | #38
"Olvass vissza nyugodtan engem is. Értelmet ad egyszerű életednek, engem meg a legkevésbé sem érdekel."
Most gondold el, mi lett volna, ha nem 140 hozzászólásom van, hanem 1400. Szerinted azt is végigolvasta volna? Mondjuk nincs kizárva, roppant kitartónak tűnik... :))
Előzmény: piszok alfred (32) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 27. 16:16 | #37
Magasságos szentfazék! Nem mondod, hogy végigolvastad a hozzászólásaimat, csak hogy most tudj mit írni?! :))))
Persze eszem ágában nincs megzavarni abban, hogy engem olvasgass. Legalább ragad rád valami a koszon kívül is. De biztos vagy benne, hogy ezzel te fárasztasz engem, és nem én téged? :D
Előzmény: God sword (31) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 27. 16:05 | #36
Kedves gondolat.:)
Előzmény: Mazlista (35) 0 VÁLASZ
Mazlista 2012. 08. 27. 15:58 | #35
el vagyok kepedve a kommenteken. olyannyira, hogy felajanlanam God sword-nek es Imki-nek, hogy uljunk be valahova es szemelyesen probaljanak meg megvedeni az allaspontjukat. nem vagyok az eroszakmentesseg hive, de kivetelesen azt javasolnam, elso korben probaljuk meg ezt. marha kivancsi lennek. olyannyira, hogyha felveszitek velem a kapcsolatot, keresunk egy koztes helyet ahova beulhetunk es az elso 2 kort en fizetem. komolyan mondom.
+1 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 27. 15:27 | #34
Mellesleg habár úgy szólt kedves imki, hogy első kommentje nem válaszként szolgált az őt megelőző megjegyzéseimre mégis ha figyelmesen megnézzük látható, hogy okfejtései azokra válaszok.
Előzmény: piszok alfred (32) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 27. 15:24 | #33
Vicces a tény, hogy semmi egyéb megállapítás nem jött személyemmel kapcsolatban, mint amit megfogalmaztam az előtted lévő vitapartnerrel kapcsolatban.

"Arrogáns"-nak neveztem erre te is engem.

Felhívtam a figyelmét az ego-ja túltelítettségére, erre te is engem.

Egy gyengébb minőségű ezoterikus könyv szerint bizonyára helytálló a történés, azonban sokkal inkább vélem úgy, saját önálló meglátás nincs ellenben feszélyeznek írásaim, és így indulattól eltelve primitív támadási módot produkálsz.

"Egyszerű életnek" nevezheted az enyémet, hiszen minden tudásod annyi amiről színt vallottam, na meg persze amit a fejedben még hozzá társítasz. Mindenesetre ha találkozom még olyan emberrel aki kinyilvánítja, egyik célja a bolondság hömpölygő folyamának gátat szabni, nem hisztisnek fogom titulálni.

UI: Érdekes ez az általános vélekedés, hogy írnak javasolnak, hangot adnak vélekedéseiknek, mégis gyakorta használják a "nem érdekel" kifejezést. Több felelősséggel messzebbre juthatnátok és nem csinálnátok kacsa se*get a szátokból.
Előzmény: piszok alfred (32) 0 VÁLASZ
piszok alfred 2012. 08. 27. 14:48 | #32
Időrendben visszanézve a kommenteket, az tűnt fel, hogy beírására egy arrogáns mondattal kezdtél. A továbbiak is eléggé kioktató hangnemben adtad elő magad.
Örültem, hogy erre az apró tényre felhívhattam figyelmedet. Ha nem az EGO-d foglalná le a gondolkodásod, talán magadtól is rájöhettél volna.

Olvass vissza nyugodtan engem is. Értelmet ad egyszerű életednek, engem meg a legkevésbé sem érdekel.

Páááá. További jó hisztizést.


Előzmény: God sword (31) +1 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 27. 12:27 | #31
Egy ilyen arrogáns embernél mint te, úgy gondoltam veszem a fáradtságot és megnézem milyen megjegyzési voltak a múltban itt az Izé-n... Érdekes még csak az első negydnél tartok azonban már most észrevettem, hogy mindenkinek ugyan azokat a kliséidet hozod fel.

- Szerinted vitapartnereid egyike sem tud szöveget értelmezni.
- Szerinted vitapartnereid egyike sem tud semmiről semmit, és csak pofáznak.
- Azonban te mindennek szakértője vagy, és a köz által elfogadott erkölcsi normáknak megfelelsz.

Összegezve, saját hozzáállásod alapján te szakértője vagy a;

- számítástechnikának
- jog, azon belül az itthoni és külföldi állami direktíváknak
- a rendőrségi protokollnak hierarchiájának, és a szervezet különböző részei egymáshoz való viszonyának
- a katonai (kül, és belföldi) protokollnak hierarchiájának, és a szervezet különböző részei egymáshoz való viszonyának
- képzett vagy a vallások terén is hiszen megtudod ítélni mi az amit tolerálsz és vagy elítélsz benne, ergo ismered annak hiedelmeit és ok-okozati összefüggéseit
- és az állítólagos 21 év küzdősport, bizonyítja szakértelmed az önvédelem terén, és hogy fizikai kiválóságod mások felé helyez téged.

Egyenlőre ennyit lehetett kiolvasni kommentjeidből, de persze bővítem a listát majd ahogy haladok...:)

Természetes szerintem csak egy wikipedia olvasgató netparaszt vagy.

Nincs okom elfedni szándékom, miszerint motivációm az Izé oldalra való regisztrációmat illetően, leginkább a hozzád hasonló nagyképűek fárasztása, és szebbik felükből kirángatott értelmetlen hülyeségek terjesztésének megakadályozása a célom.

Gondolom a kevlárbőr is épp olyan szériatartozékod mint a többi általad érzékeltetett tudás-képesség, ekkora arccal bizonyára szükséged van rá...
Előzmény: imki (30) -1 VÁLASZ
imki 2012. 08. 27. 09:26 | #30
Az biztos! :) Főleg, ha a másik fél 194 centi magas, 96 kiló, és 21 éve űz küzdősportokat. ;)
De legalább imádkozik mellé, lehet, az majd segít... :D
Előzmény: RAPTOR (29) 0 VÁLASZ
RAPTOR 2012. 08. 26. 21:57 | #29
:D Az önbizalom az fontos.........
Előzmény: God sword (28) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 26. 21:08 | #28
Habár biztos vagyok benne, hogy a való életben füled farkad behúznád és irgalomért könyörögnél, mégis derűsen nézek a jövőbeli találkozásunk elébe. Imádkozom a Jó Istenhez, hogy szolgáltasson igazságot ez ügyben egy személyes találkozó keretei között.

Alig várom!
Előzmény: imki (27) -1 VÁLASZ
imki 2012. 08. 26. 13:48 | #27
Egyre jobb. Nem akarsz fellépni komédiásnak? Kiválóan csinálod. :)

(A sértés kapcsán pedig először a saját helótázásodat nézd, és csak utána keress más szemében szálkát, kicsi féreg. ;) )
Előzmény: God sword (26) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 26. 12:43 | #26
Ugyan kérlek... Teljes erő? Ne nevettess:)

Ámbár kijelentéseid sértő mivoltát nem hagyom figyelmen kívül, és ellenben a jelen kor társadalmi betegségével szemben, miszerint a problémás dolgokat jobb egyszerűen magunk mögött hagyni, én inkább repostolok, a becsület jogos megvédésének okán.

Mint említettem érdekes tanulmány vagy, nem leszek kegyetlen és megosztom a diagnózist, ami viselkedésed alapján levonható így elősegítendő gyógyulásod... köhöm:

- A közösségi életre való képesség csekély mivolta.
Oka: Fejcserés evolúciós fázis, mely nem idegen a modern társadalomban, a nyakon lévő gennyes kitüremkedést az alany felcseréli farpofáival annak reményében, hogy így könnyebben képes beilleszkedni. (Ezt megelőzően az úgynevezett "facies nixor" más néven "eltorzult arc" szindrómának a behatásai szükségesek.

- Az erkölcsi normák betartására való alkalmatlanság.
Oka: A "ephippium" más néven "gerinc" hiánya. Régóta tudható, hogy az intelligencia hányadostól függetlenül, az élőlények képesek szokásokat elsajátítani amik a közösség fennmaradását nagyban elősegíti ez azonban lehetetlen gerinc nélkül.

Gyógyulást elősegítő folyamat:

Bocsánatkérés, azonban nem egy személy felé, hanem az "Izé" regisztrált tagjai felé egy hasonló helyen ahol meggyalázatot minden ami szent és erkölcsileg magasabb rendű volt a sötét erőid portyázása előtt.
Előzmény: imki (25) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 26. 11:55 | #25
Még mindig zizegsz, kicsi féreg? Abba ne hagyd, folytasd csak teljes erőbedobással! :)
Előzmény: God sword (24) -2 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 26. 11:27 | #24
"Nem volt célom meggyőzni téged. Azt gondolsz, amit csak akarsz. Nagy ívben teszek rá."
"Csak szólok: én le se szarom, hogy te mit írkálsz."
"Lassan csak ráébredsz, hogy nem veled jöttem vitázni..."
stb...

Igen... Azért folytatod, és válogatott megjegyzéseid az átlagosnál hosszabb mértéket öltött formájába, mert te csak úgy írogatsz cél és ok nélkül.

Persze nem mintha elvárás lenne egy helótától bármi, de jó eset tanulmány vagy az elkövetkező krüpteia-ig. :)
Előzmény: imki (21) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 08. 26. 09:00 | #23

Bocs, hogy épületes vitátokba beleszólok, de néhány tényt nem ártana leszögezni!

1. "...noha szólásszabadság van, az nem jelenti azt, hogy beszólhat akárkinek." Alapvető tévedés részedről. Beszólhat bárkinek, de viselnie kell a következményeket. Pl. azt, hogy a beszólást helyreteszik a többiek, vagy a kritikával illetett megvédi magát.

2. "Egy ilyen vita után jobb helyeken elcsattan néhány pofon is, ..." Persze, mint a faluvégi cigánykocsmában, ugye? Felétek is a mivanmivanmivan járja? Ha neked ilyen tapasztalataid, netán késztetéseid vannak, akkor az ilyen vitákat az említett klubokban kellene lejátszanod!

3. "Kár, hogy sok emberből mára már teljesen kiveszett a másik iránti tisztelet. Sokan már a fogalmát sem értik." Ez betű szerint igaz. De akkor hogy kerülnek ide az általad említett pofonok?

4. "Aki azért vonul be, hogy a hazáját védje, nos: Őt nem kell erről kioktatni." Ne légy nevetséges! Ma sztem a seregnek semmi köze a honvédelem önkéntes vállalásához. Hogy is lehetne egy zsoldos operetthadseregnek???
Ha te ezért vonultál be, klónoztasd magad, mert eléggé egyedi példány vagy...! :)

Előzmény: SilAsh (22) +1 VÁLASZ
SilAsh 2012. 08. 25. 22:31 | #22
Az internet felhasználók egy része annyira hozzászokott már a névtelenség "szabadságához", hogy gyakran elfelejtkezik arról, hogy noha szólásszabadság van, az nem jelenti azt, hogy beszólhat akárkinek.
Egy ilyen vita után jobb helyeken elcsattan néhány pofon is, utalva arra, hogy a szólásszabadság ellenére nem árt cizelláltabban fogalmazni, kerülve az esetleges csúsztatásokat.

Szólni lehet, rágalmazni vádaskodni nem. Mielőtt leszólna valaki: ha állítasz valamit valakiről, nem árt, ha van rá bizonyítékod is. Különben beperelnek rágalmazásért. Persze lehet mondani: Hö? Hiszen szólásszabadság van!

Az hogy az őrmester már nem katona: kérdés az is, hogy a vitatott bejegyzései mikor készültek, illetve milyen egyezséggel, feltétellel szerelt le a seregtől. Mert attól például, hogy civil, nem jelenti azt, hogy pl. rögtön elfelejti a hadititkokat.

"Ámérkában" nagyon komolyan veszik a szólásszabadságot, kétlem hogy nem gondolták meg jó alaposan a helyi ügyészek, bírók, mittudoménkik, azt, hogy emiatt bevarrják a fószert. DE: ha teszem azt, hogy valami hadititkot adott ki például és az volt a baj, nem fogják mindenki orrára kötni.
"-Hát igen: az 5. havi fészbúk bejegyzés miatt vittük be, ahol az kínzási módszereiről mesélt, amit a seregben tanítottunk neki". Hihető?

És végül, de nem utolsósorban:
"tisztázzunk már valamit, te azért vonulsz katonának, hogy az elnököd seggét csiklandozd a nyelveddel vagy, mert a hazád szolgálatába akarsz lépni? A két dolog között igen nagy szakadék van."

Ezen jót mosolyogtam. Én anno a kötelező sorkatonai szolgálatomat végeztem, nem igazán volt önkéntes.
Aki viszont az, arra jobban érvényes a következő: van egy olyan, hogy katonai szabályzat, amit be kell tartanod és be is tartatnak veled. Ez itt jónak tűnik, olvasgasd: http://www.katonasuli.hu/cikk/80

Az, hogy valakinek megadod a tiszteletet, az nem jelenti azt , hogy be kell nyalnod neki. Még csak kedvelned sem kell.
De a tiszteletet meg kell adnod neki. És a katonaságban elég sok módszer van arra, hogy rávegyenek erre, megtanítsanak rá. Kár, hogy sok emberből mára már teljesen kiveszett a másik iránti tisztelet. Sokan már a fogalmát sem értik.

Aki azért vonul be, hogy a hazáját védje, nos: Őt nem kell erről kioktatni.

imki 2012. 08. 25. 14:06 | #21
"Érveiddel földbe döngöltél."
Nem volt célom meggyőzni téged. Azt gondolsz, amit csak akarsz. Nagy ívben teszek rá.

"nem is velem vitázol"
Nemtán kezded már felfogni, hogy az első postot sem neked írtam? :)
Lassan csak ráébredsz, hogy nem veled jöttem vitázni, és pláne nem arról, hogy most az ürgének igaza van-e az elméleteiben, avagy nincs. Főként, hogy a posztindító is így fogalmaz: "Szólás szabadsága?".
Csak te nyekeregsz itt, mint egy idióta majom, aki az egójától hajtva minden megnyilvánulást magára vesz és máris vitába próbál bonyolódni másokkal. De szerencsére már kezded felfogni, hogy nem erről szól az, amit írtam. Tehát nem vagy reménytelen. Még tanulsz egy kicsit, és máris elmehetsz fakerítésnek is. :)

"Felőlem vitázhatsz arról is, hogy mekkorára tágítottad a haverod ánuszrózsáját"
Ezt a dolgot meghagyom inkább neked. Bennem ilyen téma fel sem merül (ellentétben veled - mint az a példán is látszik). De ha neked ez napi szintű rutin, akkor csak csináld, nem akadályozlak benne. Tudod, szabadság van ebben is, nyugodtan lehetsz buzi, senki nem fog érte bántani téged. :D

"Szövegértelmezést javasolsz nekem, miközben jól láthatóan meg sem tudod ítélni, mi az amit úgymond neked címeztem, és mi az ami általánosan az ügyhöz kapcsolódik."
Csak szólok: én le se szarom, hogy te mit írkálsz. Ha a borsónyi agyadig eljutott volna, akkor tudnád, hogy az első hozzászólásom sem neked szólt. Általánosságban leírtam a véleményem arról, ami az indítóban szerepelt ("Szólás szabadsága?"), illetve még írtam pár általános dolgot. De nem olvastam el az összes hozzászólást, és nem is akarom elolvasni. A te nyekergésed meg végképp nem érdekelt fikarcnyit sem, és most sem érdekel különösebben.
De sebaj, zizegj csak tovább, ha neked ettől jobb lesz. :)

Az meg, hogy apucid őrmester volt ("hihető" sztori egyébként, épp őrmester lett az öreg ... persze ha most százados lenne a posztban írt csávó, akkor nyilván apuci is százados lenne :) ), igazából icipicit sem számít. Pláne nem, hogy ezzel te magad árultad el, hogy életedben nem láttál még amerikai őrmestert, tengerészgyalogost meg végképp, és hangyaf@sznyi közöd nincs ahhoz, amiről beszélsz. Nem tudod, hogy egy tengerészgyalogos őrmester mit csinál a hétköznapokon, nem tudod, mit csinál a háorúban, meg úgy egyébként sincs semmi fogalmad sem a tevékenységéről, sem a titkosítási szintekről, sem másról. Még csak hajszálvékony belelátásod sincs az ilyen dolgokba. Csak írod ki magadból a különféle feltételezéseket, mint egy meg nem értett művész. Ami persze nem baj, mert maximum röhögök rajta egyet, de azért sokat elárul arról, hogy értelme semmi nincs annak, amit írsz.

No, de nyomjad csak tovább, nem akarlak különösebben feltartani benne. :))
Előzmény: God sword (20) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 25. 12:38 | #20
Uhh...

Érveiddel földbe döngöltél. Oda se voltál képes figyelni a mondandómra, és nem is velem vitázol csak kielégíted az egód vágyát miszerint sértve érzi magát és revansot kell venni. Felőlem vitázhatsz arról is, hogy mekkorára tágítottad a haverod ánuszrózsáját... A lényeg mégis az marad, hogy egy adott témában (amit a cikk megad) érdemes vitázni és nem fantáziálgatni. Ennyi erővel F1 élő közvetítésében beszélgethetnének a kipufogó rendszerekről és márkahűségükről (mert eszükbe jutott a versenyautókról), de miért tennék nyilvánvalóan nem lenne helyénvaló.

Azt mondod egyénenként kezelem az embereket, miközben határozottan állást foglaltam egy általános hozzáállásról az emberek részéről. Olvass vissza...

Szövegértelmezést javasolsz nekem, miközben jól láthatóan meg sem tudod ítélni, mi az amit úgymond neked címeztem, és mi az ami általánosan az ügyhöz kapcsolódik. Ha nem megy szólj és részletezem...

Édesapám őrmesterként szolgált anno, mesélt szépeket azonban nem lehet teljesen összevetni egy amerikai társának feladatkörével főként akkor nem mikor háborúban tett szolgálatot az amerikai. Vagy esetleg másra akartál rávilágítani, és nem azt akartad kifejezni, hogy mekkora senki egy őrmester és csak héderezik?
Előzmény: imki (19) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 25. 12:01 | #19
"Nem mondod? Szükségtelen ezen fenn ragadni, már tisztázódott bejegyzésed előtt ez a tény."
Már akinek.

"A szólásszabadság jogának semmi köze a témához."
??? :)

"és a vitának arról kell szólnia, hogy az igaz-e vagy sem az állítása"
Miért? Mert te azt mondod?
És ha én mégis másról vitázok, akkor mi lesz? :)

"csak eltereli az emberek figyelmét arról, hogy megvizsgálják az állításai mibenlétét"
Jé, ez nekem új. Ezek szerint vizsgálják az állításai valóságtartalmát? Én nem úgy vettem észre. :)

"ez azonban nem zárja ki őt az ügyekből amiket felette eldöntöttek, sőt valószínűleg végrehajtóként érintkezik azokkal"
Láttál te már tengerészgyalogos őrmestert élőben? Esetleg munka közben? Vagy akárcsak egy magyar őrmestert? Majd ha igen, szólj, és beszélünk róla. Addig a feltételezéseiddel nem sokra megyünk.
(Tudom, hogy a civilek körében sokszor terjed legenda arról, hogy egy átlag katona is szupertitkos információkról tudhat. De ki kell ábrándítsam az ilyen embereket, ugyanis ilyenről szó sincs. Még információ-morzsákat is csak elvétve kap meg bárki is az alsóbb szinteken. És alsóbb szint alatt most nem őrmestert értek, hanem legalább tiszteket.)

"Nem tudom mi értelme van a bejegyzésed ezen részének, nem állítottál vele semmit csak közöltél néhány közhelyt amit minden második ember kántál. Úgy fest elakarod bagatellizálni az egész vitát, ha viszont tényleg semmisnek tartod az egészet minek szállsz be?"
Szerintem meg meg kéne tanulnod komolyabb és hosszabb lélegzetvételű írott szövegeket is értelmezned, hátha úgy megértenéd.
Amit az általad jelzett és kritizált részben írtam, az a többi rész megértését segíti elő (legalábbis azoknak, akik össze tudják a kettőt kapcsolni).

"Mi az ami szerinted fantázia, és mire alapozod?"
Megint visszatérnék az előző ponthoz: szövegértelmezés.
Ha sikerült értelmezned a leírtakat, utána nem kérdezel ilyet.

"Tényleg csak azt tudom mondani, hogy sokkal szélesebb látókörrel kell rendelkezni egy embernek az igazság megtalálásához, mint saját nézőpontján keresztül megvizsgálni a dolgokat és az alapján következtetéseket levonni."
Ebben látod tökéletesen egyetértünk.

"Nem gondolkodunk mindannyian ugyan úgy, nem vagyunk egyenlőek, nem egyformán reagáljuk le ugyanazokat a helyzeteket, nem egyforma a tudásunk. Ezek azok az alapvetések amiket első körben fel kell ismerni."
Amiben viszont itt félremész, az az, hogy egyénenként kezeled az embereket. Minden ember más, ez tény. De itt tömegről van szó, sok-sok emberről. És a tömeg irányításáról. Az pedig korántsem arról szól, hogy egyesével manipuláljuk az embereket.
Előzmény: God sword (18) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 25. 11:43 | #18
" A csávó egy egykori katona. Tehát MÁR nem katona."

Nem mondod? Szükségtelen ezen fenn ragadni, már tisztázódott bejegyzésed előtt ez a tény.

"Ergo azt ír az elnökről, amit csak akar, hiszen már civil."

A szólásszabadság jogának semmi köze a témához. Akármennyire tűnik kiemelkedően fontosnak egy ember személyes jogainak megsértése, valójában már teljesen más szinten járunk, hiszen az állítások amiket a katona tett új megközelítésbe helyezi a vitát. Állított valamit, és a vitának arról kell szólnia, hogy az igaz-e vagy sem az állítása. Senkit nem kellene érdekelnie, hogy "jajj megsérült a személyes privát zónája, pedig joga van hozzá..." egyszerűen ez nem tartozik a témához, és csak eltereli az emberek figyelmét arról, hogy megvizsgálják az állításai mibenlétét.

"A csávó egy egyszerű kis tengerészgyalogos őrmester (lásd a karján oldalt lévő rendfokozati jelzést), amiből 12 egy tucat. Nem látott és nem tudott meg semmi különöset. Ha legalább egy magasabb rendfokozatú tiszt lenne, akkor még azt mondanám, hogy esetleg. De így neki semmilyen belelátása nem volt a politikába, kár is ilyet feltételezni. Amit ő leginkább látott, az esetleg a 12 embere volt, akikkel lövöldözött a tálibokra meg a többiekre, na meg a fegyvere."

Valóban általános megközelítés, hogy aki nem felül van a hierarchiában nyilván kevesebb rálátása lehet a dolgok mibenlétére, ez azonban nem zárja ki őt az ügyekből amiket felette eldöntöttek, sőt valószínűleg végrehajtóként érintkezik azokkal. Nem kell hozzá sok ész, hogy végrehajtóként felismerjük tetteink eredményét, főleg utólagosan több nézőpontból megszemlélve. Persze megtehetjük, hogy nem tulajdonítunk semmilyen összefüggést a világban lezajló történésekben, és engedjük érvényre jutni elménkben a randomitás eszméjét, na de hát egy katonai szervezetben ahol minden 3x-os túlbiztosításban van nehéz lenne megtenni. (Mindenkinek van rálátása a politikára, hiszen az események az orrunk előtt történnek. Egyszerűen csak néha néha vissza kell tekinteni a múltra és felfedezhetjük milyen eseménysorozatok eredménye a jelenünk.)

"Tény, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt. Sok dologban meg valóban lehet, hogy ráhibázott dolgokra (911, stb.), és nyilván sok dologban meg orbitális baromságokat ír. De szerintem nem ő az első, aki hülyeséget gondol, és közre is adja (lásd UFÓ-rablás-hívők, vallásos emberek, politikai pártok agyatlan rajongói, stb.) Éppen emiatt még nem feltétlen kellene diliházba zárni, vagy rárontani rendőrséggel. Vagy ha igen, akkor melé lehetne csapni még vagy 50millió másik amerikait is."

Nem tudom mi értelme van a bejegyzésed ezen részének, nem állítottál vele semmit csak közöltél néhány közhelyt amit minden második ember kántál. Úgy fest elakarod bagatellizálni az egész vitát, ha viszont tényleg semmisnek tartod az egészet minek szállsz be?

"Éppen amiatt gyanús a dolog, hogy a kormány fellépett ellene. Ha hagyják magában duruzsolni, meg nem akadályozzák, hogy békésen terjessze a különféle fantázia-szülte elméleteit, akkor most ő is egy lenne a sok ezer közül, és még csak soha nem is hallottunk volna róla. Viszont így már más a helyzet."

Kifejtenéd a fantáziálását? Mi az ami szerinted fantázia, és mire alapozod? Miként legyünk képesek egymással érdemi beszélgetést folytatni ha csak általánosságba beszélünk. Konkrétum ember konkrétum... Azonban továbbra is tartom az állításom miszerint egy komoly szervezetnek törődnie kell a közéletben való megítélésével, és ha hagynak mindenkit had terjesszenek róluk rossz híreket akkor annak negatív hatásai lesznek a szervezetre nézve. Nem mindenkire hatnak úgy a történések, hogyha pszichiátriára küldenek egy embert akkor abban a gyanú fogalmazódik meg. Épp ellenkezőleg, nem akarnak majd arra gondolni - amit jelen esetünkben a katona - mert félnek, hogy ők is erre a sora jutnak. Fel kell ismerni, hogy az emberek többsége márpedig így reagálja le.

Amit a továbbiakban kifejtettél már érdekesebb, azonban több érv is van, hogy egy titkos szervezet miért ne akarjon nyilvánosságra lépni.

1. Sebezhetővé, támadhatóvá válik.
2. Ellenséget generál magának, mert az emberek becsapva érzik majd magukat.
3. Manipulációik kevésbé lennének hatékonyak, mert az emberek tudnák az eredetüket.

Tényleg csak azt tudom mondani, hogy sokkal szélesebb látókörrel kell rendelkezni egy embernek az igazság megtalálásához, mint saját nézőpontján keresztül megvizsgálni a dolgokat és az alapján következtetéseket levonni.

Nem gondolkodunk mindannyian ugyan úgy, nem vagyunk egyenlőek, nem egyformán reagáljuk le ugyanazokat a helyzeteket, nem egyforma a tudásunk. Ezek azok az alapvetések amiket első körben fel kell ismerni.
Előzmény: imki (15) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 25. 10:57 | #17
De attól még írogathatna, amit csak kedve van, nem?
Előzmény: Nope (16) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 25. 10:34 | #16
Egyszerűen arról van szó, hogy azt hiszi magáról hogy egyszer volt katona, aztán most joga van bármilyen faszságot leírni ... tipikusan mint azok a kismamák akik azt hiszik mindent jobban tudnak a gyereknevelésről még a szakembereknél is, közben egyiket sem jogosítja fel lófasz sem hogy automatikusan kompetens személynek nevezzék magukat abban amit csinálnak ...
Előzmény: imki (15) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 25. 10:17 | #15
- A csávó egy egykori katona. Tehát MÁR nem katona. Ergo azt ír az elnökről, amit csak akar, hiszen már civil. (Lehet, el kellett volna egyeseknek olvasni legalább a posztindító szöveget, ahogy JunKieEQ is említette.)
- A csávó egy egyszerű kis tengerészgyalogos őrmester (lásd a karján oldalt lévő rendfokozati jelzést), amiből 12 egy tucat. Nem látott és nem tudott meg semmi különöset. Ha legalább egy magasabb rendfokozatú tiszt lenne, akkor még azt mondanám, hogy esetleg. De így neki semmilyen belelátása nem volt a politikába, kár is ilyet feltételezni. Amit ő leginkább látott, az esetleg a 12 embere volt, akikkel lövöldözött a tálibokra meg a többiekre, na meg a fegyvere.
- Tény, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt. Sok dologban meg valóban lehet, hogy ráhibázott dolgokra (911, stb.), és nyilván sok dologban meg orbitális baromságokat ír. De szerintem nem ő az első, aki hülyeséget gondol, és közre is adja (lásd UFÓ-rablás-hívők, vallásos emberek, politikai pártok agyatlan rajongói, stb.) Éppen emiatt még nem feltétlen kellene diliházba zárni, vagy rárontani rendőrséggel. Vagy ha igen, akkor melé lehetne csapni még vagy 50millió másik amerikait is.

Éppen amiatt gyanús a dolog, hogy a kormány fellépett ellene. Ha hagyják magában duruzsolni, meg nem akadályozzák, hogy békésen terjessze a különféle fantázia-szülte elméleteit, akkor most ő is egy lenne a sok ezer közül, és még csak soha nem is hallottunk volna róla. Viszont így már más a helyzet.
Ugyanakkor nem az az érdekes benne, hogy a kormány fellép, és ezzel "igazolja" a felvetéseket (vagy egy részét). Sokkal inkább az, hogy ha már a kormány útjában áll, akkor vagy csendben elbeszélgetnek vele, vagy csak simán ráesik a zongora a 6. emeletről és másnap díszsortüzes temetés keretén belül örökre megfeledkezik róla a világ.
Ehelyett a kormány a tettével nem csak hogy gyanút kelt önmaga ellen, hanem még nagydobra is veri. Ami alapesetben ugye logikátlan lenne. Ha titkolom, hogy irányítom a világot, akkor nem lépek fel ellene nyilvánosan. Ha meg nem irányítom, akkor lesz@rom, mit ír. Ha meg irányítom de közhírré is teszem, akkor bejelentem, és nem zizegek ilyen emberek ellen.
Itt (a saját összeesküvés-elméletem szerint) sokkal inkább arról van szó, hogy a kormányuk szépen-lassan bele akarja rakni a dolgot a köztudatba. Szépen, lépésenként mindenki tudni fogja (valamilyen szinten), hogy van egy háttérhatalom, ami irányítja őket. Nem lesznek konkrét bizonyítékaik, de az emberek tudatában valamilyen szinten megjelenik a dolog. És így évtizedek alatt megszokják. Utána már könnyebb színre lépni is, hiszen a legtöbb ember a mónika só mögül csak legyint majd rá, hogy "ugyan már, évtizedek óta tudjuk", és nem foglalkozik majd vele. Ahogy Perl harbour-al sem foglalkozik senki, sem a vietnámi vegyi fegyverekkel, vagy egyéb hasonló dolgokkal. A tömegek manipulációja egy érdekes dolog. A hatékonysága sokszor az egyszerűségében rejlik. :)

Egyébként lehet, nem kellett volna leírnom mindezt, mert a végén még eljönnek majd értem a fekete ruhás emberek és magukkal viszn
God sword 2012. 08. 25. 09:48 | #14
Tovább kéne lépni azon a naiv elképzelésen, miszerint valaha is volt vagy lesz olyan amikor bárki-bármikor-bárhol azt mond amit akar... Ezt a porhintést csak a polgárok álomba ringatására használják már hosszú hosszú ideje. Ha megvalósulna a régi rend léteznének újra tabuk amik arra szolgálnak, hogy megvédjék az embert saját magától és például ne történjen olyan, hogy a Hősök terén mindenki szeme láttára, [url=http://erotika.indavideo.hu/video/PORNO_HOSOK_A_HOSOK_TEREN_18]pornót forgatnak[/url].

Az ilyen és ehhez hasonló deviancia teszi tönkre az egészséges embert, és annak gondolkodásmódját amik ellen egy védekezési mód a tabuk használata.

Jelenünkben pedig azért nem lehet szólás szabadság mert ahhoz, hogy életben lehessen tartani akármilyen társadalmi állapotot, - legyen az helyes vagy helytelen - szabályokra van szükség amik keretként szolgálnak egy rendszernek, így alkotva működővé.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (8) 0 VÁLASZ
God sword 2012. 08. 25. 09:32 | #13
Ha a legfőbb igazságot szajkózná amivel nagyon komoly sz@rt keverne, akkor már csendben baleset érte volna. Mivel általánosan elterjedt elméletet terjeszt, ezért nem tekinthették annyira nagy ügynek hiszen egy a sok közül. Amiért viszont valamennyire törődni kellett vele, hogy mégis csak katonaként szolgált, érhették olyan tapasztalatok láthatott pár dolgot amivel hitelesebbé képes tenni kijelentéseit, és nem megengedhető, hogy "saját embereik" ellenük ágáljanak még akkor sem hogyha már nem tartozik a kötelékbe. Egyszerűen oda kell figyelniük mert nem engedhetik meg maguknak, hogy veszítsenek presztízsükből, mert az ellenük megfogalmazott vádak hirtelen súllyal bírnának.
-1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 08. 25. 09:18 | #12

" Az embereknek kuss a neve vagy hol élünk már?"

Igen, az embereknek bizonyos témákban kuss a neve.

Próbáld meg te nyilvánosan kijelenteni, hogy véleményed szerint a holocaust áldozatainak száma mintegy ezerrel kevesebb a hivatalos izraeli állásponténál.
Ezért a magyar törvények szerint börtönbe kerülhetsz.

És hol élünk? Monetáris diktatúrákban, vagy pszeudo - demokráciákban, ahogy tetszik... :(
Előzmény: norbertvincze (11) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 08. 25. 03:28 | #11
"Akár igaz, akár nem, amerikai katonaként nem mondhat ilyet és kész. "

miért ne mondhatnád amit gondolsz? Az embereknek kuss a neve vagy hol élünk már?
norbertvincze
norbertvincze 2012. 08. 25. 03:25 | #10
" ha egy katona nyilvánosan fikázza az elnököt, az az előljáróját (felettesét) fikázza."

tisztázzunk már valamit, te azért vonulsz katonának, hogy az elnököd seggét csiklandozd a nyelveddel vagy, mert a hazád szolgálatába akarsz lépni? A két dolog között igen nagy szakadék van.

akit bánt az igazságtalanság és a korrupció,az kiáll az igazság és a saját/hazája nevében (normál esetben)


Aki nem ezen a véleményen van nézze meg a Láncra vert igazság című filmet, ha jól emlékszem igaz történet.
norbertvincze
norbertvincze 2012. 08. 25. 03:18 | #9
ez van amikor egyből kizudúl az indulat az emberből. Igaz, hogy a cikk első mondatában ott van, hogy VOLT katona, de nem tesz semmit.

Amúgy meg körítés jobbra vagy balra, semmit nem tudunk a körülményekről, de annyi biztos: civilként szólt valamit, ami nem tetszett bizonyos szervezeteknek.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (8) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 08. 25. 00:56 | #8
Figura ex-katona.... ergo NEM katona.... civil.... azt mond, amit akar... legalábbis egy jogállamban... egyébként, meg parafaktor, mint a Breivik gyerek Norvégiában... Téma kapcsán, itt érdemes érveket ütköztetni... :P
+1 VÁLASZ
instant_human 2012. 08. 24. 23:44 | #7
Az persze mindenki lusta megnézni, hogy miket írt össze: https://www.facebook.com/notes/brandon-j-raub/the-truth/2587924188052 (és ez csak 1 jegyzete, az üzenőfalról és a személyes üzeneteiről sajnos nem tudok semmit)
Aszondja, hogy 911 belső munka volt, a vezetőid hazudnak neked, stb. Akár igaz, akár nem, amerikai katonaként nem mondhat ilyet és kész. Nem kell itt csodálkozni, hogy megkérdezik tőle, hogy jóember hátte mégis mit gondoltál? Bírom amúgy az ilyen cikkeket befosatják a kis embereket, hogy jajj jön a cia meg az fbi meg minden, mert kiírtad fb-ra hogy Obama bekaphatja... "-.-
Annyira szeretnék egyesek a saját kis jelentéktelen életüket jelentősebbnek felfogni, hogy ilyenekben kezdenek el hinni, hogy majd a kormány minden fingásukat ellenőrzi. Hagyjuk már...
SilAsh 2012. 08. 24. 17:19 | #6
Mondjuk csak a postkép alapján kommenteltem, a cikknek meg kevés köze lehet hozzá. Ez esetben tárgytalan...
Előzmény: SilAsh (5) 0 VÁLASZ
SilAsh 2012. 08. 24. 17:15 | #5
Bevallom, nem olvastam el a cikket, angolul nem igazán tudok.
DE:
Ahogy anno belénk verték: a Magyar Köztársaság elnöke egyben a hadsereg főparancsnoka is.
Ahogy én tudom, ugyanígy van az USA-ban is, ergo: ha egy katona nyilvánosan fikázza az elnököt, az az előljáróját (felettesét) fikázza.
A katonai szabályzat pedig kitér az ilyesmire.

Meg különben is: ha a főnöködet fikázod a fészen, ne csodálkozz, ha kirúg a francba, szólásszabadság ide, vagy oda.
Levibubu 2012. 08. 24. 17:03 | #4
nyilván! nem pedig arról van szó, hogy egy demagóg libertariánus seggfej, aki az összes kamut beszopja, újabb összeesküvés elméletet gyártott. mindenesetre ijesztő, hogy ha egy link egy .com-os domainre mutat, akkor már feltétlenül igaznak hiszi a plebsz.
Előzmény: norbertvincze (2) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 08. 24. 16:31 | #3
Ahh, prisonplanet, alexjones, mindentelmondtam, kösziviszlát.
+1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 08. 24. 13:54 | #2
nyilván, ha nem igazságot tálalt volna ki akkor nem fújták volna fel ennyire az ügyet.

így kénytelenek voltak pszihopatának titulálni..
hawkeye
hawkeye 2012. 08. 24. 11:16 | #1

1. Jó a posztkép! :)

2. Ha beteg a katona, miért nem gyógyítják?

3. Ha nem beteg, akkor joga van feltételezéseket megosztani a nyilvánossággal?

4. Miért emlékeztet engem ez az ügy egy Yossarien nevű tiszt esetére?

5. Az én saját összeesküvés-elméletem szerint az USA rendőrállammá alakulása markánsan látható, beleértve ezt, és a hasonló hatósági reakciókat... :(