Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2012. 08. 30. 12:16 | #49
Sötét fellegek gyűlnek a dohányosok felett
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/30/dohany/
dude 2012. 08. 21. 19:14 | #48
Nem tartom hatékony leszoktatásnak sem a fenti elrettenteni akarást, sem a cigi árának emelését. A legtöbb ember leszarja, hogy egyre drágább a cigi, inkább kevesebb meg olcsóbb kaját vesz, nem vesz gyümölcsöket, vagy normális tápértékű élelmiszert, meg lemond inkább másról. Ismeretségi körben is rengeteg ilyen igénytelen balfasz van. Aztán csodálkoznak, ha már középkorúan feldobják a pacskert.

Hatékony módszernek egyedül azt tartanám, ha nem lenne "menő" a cigi a fiatalok körében, elterjedne egy olyan személetmód, hogy ciki a cigi, csak büdös vagy tőle, hamarabb is megdöglesz, meg amúgyis csak az egyszerű emberek drogja és az aljanépnek való.
Előzmény: Anthraxia (47) 0 VÁLASZ
Anthraxia 2012. 08. 21. 11:54 | #47
Szerintem már csak azért is fölösleges, mert a pillanatnyi áremelkedés által többen fognak leszokni, mint egy szutykos kis képecskétől, de nyugodtan rakják rá ezeket a szarokat, növeljük meg még jobban a kiadásainkat, legyen még drágább, nem nagyon érdekel, már több , mint fél éve nem veszek semmilyen dohány árut mert akkor ugrott meg az ára először és ez még csak az 1. lépcsőfok az emelkedés létráján.
Minimum egy olyan 8 euro-s egységárat akarnak dobozára kiszabni. Az sokkal elrettentőbb lesz, mint már a pár sorral feljebb említett szaros kis képeknél.

Magyarán tartom a véleményem, hogy rohadt fölösleges, ha ez nem tetszik így jártál, szólásszabadság van.
Előzmény: dude (19) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 18. 21:45 | #46
Az lehet. De a gyógyszerek ára is emelkedett. ;)
Előzmény: Nope (45) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 18. 06:26 | #45
Igazat adok, DE:

2003-ban még 419 forint volt a legdrágább Davidoff cigi, ma már ott tartunk, hogy 730 forint egy szofi ... és nem a dohány ára emelkedett, hanem a ráterhelt adóé! :P
Előzmény: imki (44) 0 VÁLASZ
imki 2012. 08. 17. 22:16 | #44
Sajnálattal közlöm, hogy erre a kijeletésedre nincs megfelelően alátámasztott hiteles adat. És az elenkezőjéről sem.
Az OEFI adatai szerint 2003-ban a dohánytermékek adójából létrejövő állami bevétel 215 milliárd Ft volt. Ugyanebben az évben a közvetlen hatása miatti kár 70-80 milliárd Ft, míg a közvetett hatás miatti kár 360 milliárd Ft volt. Tehát eddig nem állsz jól.
Viszont a fenti adat nem veszi figyelembe, hogy a dohányosok a korábbi halálozással kevesebbe kerülnek nyugdíj szempontjából.
Ugyanakkor azt sem veszi figyelembe, hogy ha az emberek nem dohányra költik a pénzt, akkor elköltik másra. A bevétel adott lesz más termékeknél is, mégha nem is ilyen magas összegben.

Tehát lehet számolgatni, de még nem létezik olyan hivatalos statisztikai adat, ami bármelyik oldalt is kellőképpen alátámasztja. Éppen ezért maradjunk annyiban, hogy a felvetésem a probléma megoldására kiváló. ;)
Előzmény: Nope (43) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 17. 20:42 | #43
Te is meg még páran itt elfelejtitek, hogy bizony a dohánytermékek vételárának kurvanagy százaléka adó ... szóval az égvilágon semmilyen "plusz költség nem terheli a társadalmat a káros szokásomból" ... aki napi 2 dobozzal elszív, és netalántán lesz valami nyavajája pár évtized múlva, az addigra már ötvenszer kifizette a kórházköltségét adó formájában.
Előzmény: imki (41) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 08. 17. 08:47 | #42
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2012/08/10/nem_csokken_a_dohanyzo_tinik_aranya/
Az 1990-es évek végétől kezdődően a dohányzásellenes kampányoknak és azok bőkezű központi támogatásának köszönhetően rohamosan nőtt a cigarettát elhagyó fiatalok száma. A CDC adatai szerint 1998 és 2003 között a 40 százalékkal esett vissza az adott korosztályban a dohányzók aránya.
imki 2012. 08. 17. 08:12 | #41
Nagyon egyszerű megoldása lenne ennek. Nem kellenek külön adók, figyelemfelhívás, reklámkampányok, stb. (Max. gyerekeknek lehet a megelőzés végett, de felnőttek részére értelmetlen.)
Helyette már nagyon régen be kellett volna vezetni a magánbiztosításos rendszert. Mindenki magának fizeti a TB-t a saját számlájára, a saját maga által választott biztosítónál, és anyit, amennyit ő akar. Amennyit befizet, olyan ellátást kap. Ha nem fizet, nem kap. Ha sokat fizet, jó ellátást kap. Ez ennyire egyszerű.
Mivel a biztosítók sem hülyék, így a havi/éves díj meghatározásakor figyelembe veszik a rizikófaktort. Ugyanúgy, mint az autó, lakás és egyéb esetekben is. Ha dohányzol, bizonyára többet kell, hogy fizess. Ha iszol, szintén. De mindez már a te bajod, nem a társadalmat terheli a káros szokásodból eredő plusz költség, hanem téged. Ha fizetsz annyit a biztosítónak, hogy legyen pénz később később a szívátültetésedre, akkor meggyógyítanak. Ha meg nem, akkor megdöglesz (vagy fizeted zsebből). De legalább nem más fizeti meg a te idiótaságodat. Magadat úgy teszed tönkre, ahogy éppen jól esik. Ne gátoljunk senkit se abban, ha meg akar dögleni, hiszen semmi közünk az ő életéhez.

Max. csak olyan törvényeket hoznék, ahol a dohányosokat jobban büntetik a tiltott helyen való dohányzás esetében, tehát csak olyan téren korlátoznám őket, ahol másoknak árthatnak vele. De máskülönben békén hagynám őket, hiszen az ő életük, döntsenek ők róla.
Ezzel máris három legyet ütünk egy csapásra:
- Nem lesz a társadalomnak plusz teher a dohányosok, alkoholisták és hasonlók egészségügyi elátása.
- A dohányosokat sem gátolja senki a tevékenységükben.
- A cigigyárak is vígan reklámozhatnak amit csak akarnak (kivéve persze a 18 alatti korosztálynak).
És mindenki boldog...
Botos Vendel
Botos Vendel 2012. 08. 16. 22:48 | #40
meg aki öreg az is mert az má élt eleget, meg aki gazdag az is, meg aki buzi, meg aki fradista az is!!!!!44444
(de azé igazad van)
Előzmény: Ytsro (38) 0 VÁLASZ
Ytsro 2012. 08. 16. 16:17 | #39
Nekem az előbb említett tüdő doki kérdezte meg, hogy dohányzom-e. Mondtam igen. Mennyit? Kb napi egy szálat. De van olyan, hogy másfél hétig semmi. Erre azt mondja, az nem is dohányzás. Ilyen keveset szívni mi értelme van? Hát erre nem tudtam választ adni.
Előzmény: Nope (24) 0 VÁLASZ
Ytsro 2012. 08. 16. 16:12 | #38
Jah.jah. Így van.

És akkor aki alkoholt iszik az is kerüljön más faktorba mondjuk belgyógyászati és/vagy érrendszeri ügyekben. Extrém sportosok, vagy csak szimplán utcai gyorshajtók is kerüljenek mondjuk baleseti osztályon más faktorba. A túlsúlyosok, ne adj isten kövérek meg, ajjaj, szinte minden osztályon kerüljenek más rizikófaktorba. A sofőrök, taxisok stb is kerüljenek reumatológián szintén, mert szétcseszik a térdüket stb.... A gyerekek és azok szülei is, akik engedik, hogy egész nap a számítógépet és/vagy tv-t harminc centiről bámulják, azok meg a szemészeten. Stb. Jó ötlet... Lehetne egy darabig szenvedni a "rendszereddel".

Különben a környezetemben ügyködő tüdős fődoki ezt megoldotta. Aki azt válaszolja neki, hogy igen dohányos, annak a bajait jobban leszarja, mint a nem dohányosét. Persze kizárólag nem hivatalosan. :)
Előzmény: Gywer (21) 0 VÁLASZ
Gywer 2012. 08. 16. 15:57 | #37
Ezt egy egyszerű vérvétellel ki lehet mutatni , nem bevallásos alapon kellene csinálni . Az úgy nem lenne jó , ki lenne olyan becsületes hogy bevallja hogy dohányzik , többet kellene fizetnie az ellátásért vagy gyógyszerért , vagy a tb járulék lenne magasabb .
Előzmény: Nope (24) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2012. 08. 15. 23:29 | #36
Hihetetlen gusztustalanok a képek-.- Mentem hányni:D
Botos Vendel
Botos Vendel 2012. 08. 15. 22:34 | #35
nem tuttam elvégezni mind a 8at de bent sokat tanutam egy hecker srácto .....
de igy is én vagyok a legokosab a családba pedig az nem kicsi!!!44
De maj eccer megtanulom a hejesirást is de azé köszi te neked biztos vot aki tanicson nekem nem vot....
de eccer sikerülmaj.....azé köszi
Előzmény: Nope (14) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 08. 15. 21:07 | #34
pedig dohányzást illetően nincsenek ám gyenge akaratú emberek
mindenki képes letenni a cigit, és le is teszik még a láncdohányosok is
csak ugye ők előbb végigszívják.. :o)

amúgy

"Ausztráliában évente 15 ezer ember hal meg a dohányzással összefüggő betegségekben, ami az ellátással és munkaerő-kieséssel együtt körülbelül 31,5 milliárd dollárjába kerül az államnak."

egyébként a hazai dohánytermékeik előállítása (amiből exportáltak is) évről-évre csökkent, és összeségében még úgyis kevesebbet adtak el, hogy az import meg időnként meg-meg lódult (kb. egyharmincada-egyhuszada volt). mindebből mostanra kevesebb mint 10 milliárd ausztrál dollárt zsebelt be az állam közvetlenül, több mint 60% az árnak adó volt. a dohánygyárak alkalmaztak munkásokat és foglalkoztattak gazdákat is ez most csökkenő, lehet, hogy drasztikusan csökkenő formát ölt majd. a dohányosok korábban haltak, aki idősebb kort megélt arra meg nem lehet azt mondani, hogy de kizárólag a cigi ölte meg. mikorra "kimaradt volna" a munkából addigra már nyugdíj közelében, vagy éppenhogy már nyugdíjasként kapta volna megérdemelt(nél kevesebb) "juttatását". összeségében ha nullszaldós a mutató már jó is lenne.. + ha egészségtelen a cigarettázás és fujj azonnal betiltani mert az egészséges állampolgár fontos, akkor miért fokozatosan tiltogatják miközben azért beszedik a sápot érte? néhány évtized és tényleg bevezetik ilyen mentalitással ott az ózonlyuk adót, és a levegőadót (mert az meg folyamatosan oxidálja az emberi szervezetet, élve elégünk hélló).
Előzmény: bungle (4) -2 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 08. 15. 20:09 | #33
Már a pipás elképzeléseden is kivoltam, de ez.... :DDD
Előzmény: Norci (32) 0 VÁLASZ
Norci 2012. 08. 15. 19:42 | #32
Hát most elképzeltem a fütyülős üvegén a megszokott guszta málna helyett egy összezsugorodott májat :D
Előzmény: velo (30) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 15. 19:40 | #31
Ez nem az a pipa! :P
velo 2012. 08. 15. 19:38 | #30
hát érdekes kezdeményezés, de szerintem baromság. A mostani gyászkeretek sem érnek semmit a legtöbb dohányosnak, legalábbis én még nem találkoztam olyannal, akit zavart volna.

azt írja a cikk: "az ellátással és munkaerő-kieséssel együtt körülbelül 31,5 milliárd dollárjába kerül az államnak". Én arra is kíváncsi lennék, hogy a cigire kivetett hatalmas adóból mennyi folyik be a kasszába. Mert ha nem lenne jövedelmező, már rég betiltották volna...

Szóval a helyzet az, hogy minden ország tesz intézkedéseket, de egyikkel sem akadályozzák meg a dohányzást. Ennyi erővel egyébként az alkoholra is ugyanúgy mehetne az alkoholisták fotója, meg az alkoholizmus következményei... Illetve csokira, jégkrémre, hambira stb dagadt, zsíros emberek, meg a túlsúlyból adódó betegségek.
+1 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 15. 19:37 | #29
Az ásványt valóban meg kell szokni (nem egy Al Faker :P), na meg az sem mindegy milyen pipába rakod. Például funnel kerámia kell hozzá, ha nem akarod hogy a melasz lefolyjon a kerámiába aztán a csőbe (ami miatt szépen íztelenné is válik), és emiatt páncél fóliát is kell rá ugye rakni, hogy lehessen rendesen szívni, stb.

Valóban, rosszul fejeztem ki magam, igazad van, a kerámiák mérete (típusonként), így a vízipipa "töltőtömege" ugyanakkora, de pontosan itt rejlik a mondandóm, ami rosszul ment át. Arra gondoltam, hogy attól mert egyszemélyes (egyszemélyes pipák túlnyomó többsége 37 cm), még nem azt jelenti, hogy egyedül lehet is szívni szüntelenül, pontosan azért mert ugyanannyi dohányt raksz bele mint akár a négyszemélyesbe.

Én kétszer kaptam szénmonoxid mérgezést ... először és utoljára! :P Azóta naponta max 2x vízipipázok, és kerülöm az öngyulladó szenet mint a forró vasat! :P
Előzmény: Norci (28) +1 VÁLASZ
Norci 2012. 08. 15. 19:21 | #28
Köszi a kimerítő választ, és egyben a megnyugtatást :) Én pont azt írtam, h lehetne a káros hatásairól vitatkozni, de ezt úgy értettem, h én nem tudom, mennyire káros vagy sem a cigihez mérten...Az ásványos megoldást egyszer próbáltam, de nekem nem jött be, pedig szép nagy füstje volt.
Az utolsó bekezdéshez annyit tennék hozzá, hogy az én tudomásom szerint a vízipipa mérete csak abban játszik szerepet, hogy minél hosszabb a fém rész, annál több ideje van a füstnek lehűlni, ami által élvezetesebb a pipa. Mert az adott dohánymennyiséget, amit a kerámiába tömsz, így is, úgy is elszívod.

Előzmény: Nope (25) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 08. 15. 19:11 | #27
Kenderrel kell tömni, oszt kuss... :P
Előzmény: Nope (25) +2 VÁLASZ
SilAsh 2012. 08. 15. 19:10 | #26
Szerintem ezzel a külsővel az elsődleges cél az lenne, hogy akik még nem szoktak rá, azok legyenek valahogy lebeszélve: ne is akarjanak rászokni. A cikkből azért kiderült az is, hogy nem kis sikereket értek el korábban.
Gondolok elsősorban a fiatalokra, akik a leginkább veszélyeztetettek. Emlékeztek a régi bagó reklámokra? Leginkább a Marlboro volt az ami hirdette: bagózni macsó dolog. Szerencsére egyre kevésbé...

A másik pedig az, hogy nem feltétlenül kell úgy tárolni ezeket a dobozokat, (pláne nem élelmiszerboltban) hogy azt mindenki jól lássa.
Ahogy az eddigi szabályozások történtek, miszerint megtiltották a dohányáruk reklámozását, úgy ezeket a "reklámokat" se nagyon raknák ki.

"A bagósok gyenge akaratú emberek." Szerintem meg nem. Bizonyítottan fizikai függőséget okoz, aminek a hirtelen abbahagyása okoz némi fizikai zavart. Biztos van róla wiki-s cikk, aki akarja, megkeresi. Egy biztos: nem feltétlenül a nikotin miatt....
Mint már említettem, 19 év után szoktam le, de nem érzem magam erősebb akaratúnak.
Sokkal nehezebb volt a napi rutintól megválni, pl. a reggeli ébredés utáni rágyújtás, a kávé, evés utáni kötelező szál cigi, vagy éppen a számítógép melletti pihenő. Ezek voltak az első szokások, amit megváltoztattam, mielőtt egyáltalán letettem a cigit.
Azóta egy jó darabig akárhányszor ittam egy kávét, vagy felálltam a gép elől, eszembe jutott: jól esne egy szál. A berögzült szokásoktól nehéz ám megválni...
Nope 2012. 08. 15. 18:33 | #25
A vízipipadohányt eleve úgy kezdik csinálni, hogy kifőzik a dohányt, van hogy kétszer is, ugyanis a sima dohányt vízipipával nem tudod enélkül letüdőzni, mert olyan erős hogy nem lehet kibírni. Miután a dohány meg már ki van főzve, vagy semmi (0,01 mg alatt), vagy nagyon alacsony (0,05 mg) nikotin tartalma van a cigi 4-11 mg-jához képest, a többi anyagról nem is beszélve, ami teljesen eltűnik a dohányból a főzés hatására. Ezután adnak hozzá aromát hogy íze legyen, melaszt vagy mézet hogy nedves legyen, és glicerint hogy ennyi főzés után legyen bő füstje is.

Zárjegy csakis azért van rajta, mert dohánylevél van benne, tehát mindenképpen dohánytermék, de ha veszel a vízipipádba ásványt (shisharoma, shiazo) azon tuti nincs zárjegy, nincs benne semmi káros anyag, mert csak melasz, glicerin, meg aroma van benne amit a porózus kő hő hatására lassan kienged.

Szóval engedd meg, hogy ne értsek egyet mikor te anblokk a vízipipázás káros hatásairól beszélsz ...

A vízipipaszívásnak egyetlen közvetlen veszélye van, a szénmonoxid mérgezés, ha hülyén raktad fel a szenet, vagy egyszerre sokat szívsz (mondjuk nem kellene 37 centis vízipipát megtömni és egyedül elszívni 20 perc alatt, aztán tömni a következőt).
Előzmény: Norci (18) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 15. 18:15 | #24
Ez így jó ötlet, csak azt a 0,000001% kivételt is számítsd bele aki én vagyok; hogy mikor megkérdezik tőlem kérdőív kitöltésekor, hogy dohányzok-e, én meg úgy válaszolok hogy "igen, napi öt szálat már hét éve ha éppen nincs légúti vagy szájszervi betegségem", akkor rendszerint legyintenek, és beikszelik hogy nem dohányzok, mert keveslik az adagot! :D
Előzmény: Gywer (21) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 08. 15. 17:36 | #23
Na kitaláltam erre a tökéletes megoldást. :D Igaz csak erre a módszerre, nem a globális dohány ügyre.

A fólia amibe csomagolják a cigit az rendes márkajeles, színes, feliratos, de alatta a papírdoboz az már ilyen. :D Így a nemdohányzó vásárlóknak sem megy el az életkedve és a dohányzókhoz is eljut az üzenet. :D
Purple
Purple 2012. 08. 15. 17:27 | #22
* illetve az ilyeneket pont nem, mert ettől én is kikészülnék, ha nap mint nap látnám...
Előzmény: Purple (20) 0 VÁLASZ
Gywer 2012. 08. 15. 17:21 | #21
Én is a nem dohányzók táborát erősítem , de ez egy baromság . Lenne ennek egyszerűbb módja is . Aki dohányzik magasabb rizikófaktorba tartozik , tehát fizessen magasabb ellátási költséget az egészségügyi ellátásért , pl: egy egyszerű influenzánál vagy egyéb légúti megbetegedésnél kapja drágábban a gyógyszert .Vagy magasabb tb járulékot vagy a segélye lehetne kevesebb. Lehet népszerűtlen leszek , de vállalom .
+2 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 08. 15. 16:52 | #20
És még ha jelentős hányadot is tennének ki: akkor is kézbe kell venni és nézni, míg átpakolják a tárcába.

Mondjuk én is pont leszarnám mivel pusztítják magukat, csak sajnos engem rohadtul zavar a füstjük és én nem tudok ellene tenni... Úgyhogy én támogatom az ilyen leszoktató kampányokat önös érdekből. :D
Előzmény: dude (19) +1 VÁLASZ
dude 2012. 08. 15. 16:44 | #19
Bírom amikor az emberek saját magukból indulnak ki, mintha jelentős hányadot jelentenének a társadalomban. Kicsit nézzél már ki a fejedből, hányan tartják fémdobozban a szaros cigijüket! Még az a papírtok se terjedt el, amit ingyen osztogattak, rajta reklámokkal és eltakarja a figyelmeztető szöveget, ha belerakod a cigisdobozt.

A hülye kérdésedre meg, hogy mi a szart akarnak elérni: talán azt, hogy kevesebben dögöljenek meg a cigi miatt és tovább éljenek? De lehet nem ezért, ez csak egy kósza tipp volt. Én mondjuk nem is támogatom, szerintem aki hülye dögöljön meg! Le a túlnépesedéssel!
Előzmény: Anthraxia (9) +1 VÁLASZ
Norci 2012. 08. 15. 16:34 | #18
Hát, a vízipipa káros hatásáról a cigihez képest biztos lehetne vitatkozni, mindenesetre zárjegy már van rajta.
Am én örülnék a legjobban, ha a káros anyag tartalma a béka segge alatt lenne valóban :P
Előzmény: Nope (17) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 15. 16:30 | #17
Semmikor, mert azt olyan messziről importálják, hogy soha nem fog ilyen szar kerülni rá, másrészt a vízipipadohány káros anyag tartalma a béka segge alatt van! :P
Előzmény: Norci (15) -1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 08. 15. 16:20 | #16
Igen, kiegészítve a "bármikor le tudnék szokni, ha akarnék" frázissal. :D
Előzmény: Purple (8) +1 VÁLASZ
Norci 2012. 08. 15. 16:16 | #15
Én már azt várom, hogy a vízipipadohány dobozán mikor lesz rohadó száj eper helyett.
Nope 2012. 08. 15. 16:02 | #14
8 általános meg van? Engem ilyen helyesírással nem engedtek volna át felső tagozatba, de ha már ilyen primitív vagy hogy írni nem tudsz, legalább egy kurva helyesírás-ellenőrzőt telepíthetnél ... vagy nem is, már értem ... kurva idegesítő lehet _minden_egyes_szóra_amit_leírsz_ rákattintani jobb egérgombbal hogy megmutassa hogy írják helyesen, így hagyod a francba.
Előzmény: Botos Vendel (10) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 08. 15. 15:54 | #13
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: bungle (4) -4 VÁLASZ
gumikigyo 2012. 08. 15. 15:24 | #12
Az ilyen képek kikerülésere már rég létezik praktika,csak ellett felejtve. Nagyszüleink még használták,a neve: Cigaretta tárca. Lehet számítani eme eszköz újra felfedezésére.

Botos Vendel
Botos Vendel 2012. 08. 15. 15:15 | #11
elképelem a versenyautokat ahogy rohado szájakat stb-t levonyoznak rájuk....
+3 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2012. 08. 15. 15:13 | #10
te ako gyenge akaratu enber vagy?
Előzmény: Anthraxia (9) 0 VÁLASZ
Anthraxia 2012. 08. 15. 15:10 | #9
Nem tudom mi a szart akarnak elérni, én világ életemben kb 2 percig tartottam meg a dobozt mivel mindig saját fém cigis dobozba tettem át.
3 éve lehetett venni 600,- körül Marlborot amihez adták ingyen a fém cigis dobozt. Azóta is megvan de azóta már a szűrőket tartom benne mert jó ideje magamnak töltöm a cigimet.
Purple
Purple 2012. 08. 15. 15:08 | #8
Erre szokott jönni a "de nem is akarok leszokni" érv. :D
Előzmény: bungle (4) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 08. 15. 15:07 | #7
Ugyanerre gondoltam...
Előzmény: cintula (5) 0 VÁLASZ
anon 2012. 08. 15. 14:55 | #6
Én nem örülnék neki. Nem dohányzok, de a haverjaim közül sokan, és őket ismerve nem zavarná őket a doboz, engem viszont nagyon :D Mondjuk ha valakinek segítene a leszokásban akkor megérné
+2 VÁLASZ
cintula 2012. 08. 15. 14:43 | #5
Jamár azt hittem nálunk lesz. Dohányzás ellen vagyok de amikor akaratlanul felnézek a pénztáros mögé a polcra nem akarom elhányni magam minden alkalommal, amikor meglátom majd a rohadó fogaknak, meg a kátrányos formalinban úszó tüdőnek a képétől...
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 08. 15. 14:37 | #4
Én se leszek túl népszerű, de a dohányzás szerintem egy valamire jó: hogy kiszúrd a gyenge akaratú embereket. ;)
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 15. 14:18 | #3
Valahogy így kellene ezt itthon is. Nem leszek túl népszerű, mert nagyon cigeratta ellenes vagyok. Szerintem a cigi a dohányzás legalja... (bocsánat ha ezzel megsértek valakit.) A dohányos embereken kb.: azt veszem észre, hogy úgy jön rájuk a nikotinéhség, mint a vizelési inger.
+4 VÁLASZ
SilAsh 2012. 08. 15. 14:15 | #2
Szerintem nem. A legtöbb embert a leszokásra a félelem ösztönzi. 19 évnyi bagózás után azért szoktam le, mert egyre pocsékabbul éreztem magam lefekvéskor, zsibbadt a lábam, fájt a szívem, etc..
A halálfélelem elég ösztönző dolog tud lenni.
A bagóst ezek a képek nem fogják nagyon meghatni mondjuk, de aki még nem szokott rá....
Akit meg zavar a kép, úgyis átpakolja valami cigarettatárcába. (Szerintem divatba fog jönni a gyártók részéről is a márkanévvel ellátott tárcák forgalmazása)

A bagószag, a sárga ujjak, a reggeli köhögés és a velejáró "adalék" megszűnése, a növekvő teherbírás, jobb szaglás ajándéknak tűnik, holott aki nem bagózik, annak adott.

A dohánygyárak meg kapják be, mert tisztában vannak azzal, mit adnak a népnek jó pénzért, miből gazdagszanak meg.

+7 VÁLASZ
tikshow 2012. 08. 15. 13:54 | #1
zseniálisan nagy baromság...
-2 VÁLASZ