Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
robi0000016 2012. 08. 10. 11:34 | #53
Hát nem azért de NAGY BÁTORSÁG kell ahhoz hogy kölcsön telekre házat építsen valaki. Szóval nem kell rajta meglepődni. :S Az meg hogy zsidó miatt vagy nem zsidó miatt kell menniük az nem derül ki a videóból minden igényt kielégítően. És nem is lényeg.
-1 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 08. 10. 08:47 | #52
"bizonyos körökben van egy ilyen "ökölszabály", hogy ha valaki nem néz ki cigánynak, de rosszat szól, akkor biztosan zsidó."

hát ez nagyon jó, kiírnám az üzenőfalamra, ha lenne.
Botos Vendel
Botos Vendel 2012. 08. 09. 15:44 | #51
johogy má nem zsidoztátok le a szegény demjánt...
nagydee
nagydee 2012. 08. 09. 13:51 | #50
a kisfilmből az látszik, hogy van egy sorompó lakattal, meg a következő képen mintha biztonsági őrök lennének, de az már nem derül ki, hogy ott mi van.
maga a sorompó nem jelenti a birtokba való bejutás akadályozását, mert elképzelhető, hogy kaphatnának hozzá kulcsot. (vagy a biztonsági őr nyitná pecsétes igazolás ellenében) arról nem is beszélve, hogy alapból az embernek kell tudnia bejutni a birtokra nem az ember által vezetett autónak.
egyébként az is kérdéses, hogy van-e egyáltalán birtokuk, mert az önkormányzat felmondta(?) a szerződést, a bíróság nem a bérlőknek adott igazat (nem tudni miben), azaz könnyen lehet, hogy birtokuk sincsen, csak cuccaik valaki más birtokán, amit nyilván el kellene hordani, csak a tulajdonossal előre egyeztetett időben. ugyanez igaz a bontásra is.

a szerződés felmondásával kapcsolatban leginkább az sántít, hogy szerintem nem mondták fel. a srác az elővásárlási joggal kapcsolatban arról beszél, hogy az utolsó két szerződésben már nem volt benne, ebből én arra következtetek, hogy itt nem egy határozatlan idejű szerződés felmondásáról van szó, hanem egy adott időközönként megújítandó szerződés nem megújításáról. ami nem ugyanaz a kategória.

az önkormányzatnak akkor kellene az épületekért kártérítést fizetnie, ha a bérleti díjban figyelembe vette volna, hogy az épületek léteznek, illetve átvenné az épületeket. nem tudjuk, hogy megtette-e. szerintem itt arról van szó, hogy egyszerűen az eredeti állapot visszaállítását kéri a bérlőktől, ami egyáltalán nem szokatlan.

elővásárlási jogot lásd fentebb.

valóban túl kevés információ.

szerintem itt az történt, hogy évekkel ezelőtt felmerült az önkormányzatban, hogy majd valamikor ezeket a telkeket jó lenne eladni. ekkor nekiálltak átgyúrni a szerződéseket, pl. kivették az elővásárlási jogot, hogy lehetőségük legyen a területet egyben értékesíteni. akkor a bérlők nem figyeltek oda, el sem olvasták, hogy mit írnak alá, csak mindenki boldog volt, hogy milyen olcsón van neki milyen fasza kis telke. mostanra a dolog beérett, van vevő, a bérlők meg már hiába kapkodnak össze-vissza, baromira el vannak késve a dologgal.
Előzmény: MatyiZeg (35) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 09. 13:38 | #49
Hö... engem aztán nem vertél át, hiszen köztudott, hogy a kínai néger-cigány zsidók hazudnak is.
Én viszont jó pénzért nem árulom el a Pekingi kibucnak, hogy te valójában vietnámi vagy és zsidó is csak apai ágon XD XD XD

Amúgy bizonyos körökben van egy ilyen "ökölszabály", hogy ha valaki nem néz ki cigánynak, de rosszat szól, akkor biztosan zsidó.
Előzmény: BusKeyCome (48) +1 VÁLASZ
BusKeyCome 2012. 08. 09. 12:50 | #48
De. Meg cigány is. Meg kínai néger is. A civil nevem pedig Orsós Salamon Xian-Hung Motumbo. Egyéb kérdés?
Előzmény: arabiata (45) +2 VÁLASZ
komcsi 2012. 08. 09. 12:10 | #47
Ha nálatok állandóan az a téma, akkor miért nem költözöl el egy jobb helyre? Pl. ide, Magyarországra? Kicsit hűvösebb az éghajlat, mint Izraelben, de azért meg lehet szokni.
Előzmény: Lacico (30) +1 VÁLASZ
komcsi 2012. 08. 09. 12:09 | #46
És ha igen, kizáratnád a Jobbikból?
Előzmény: arabiata (45) +2 VÁLASZ
arabiata 2012. 08. 09. 11:56 | #45
nem vagy te zsidó véletlenül?
Előzmény: BusKeyCome (44) -3 VÁLASZ
BusKeyCome 2012. 08. 09. 11:25 | #44
Ki vagy te, hogy számon kérhess bármiért is? Seggfej!
Előzmény: arabiata (7) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 08. 09. 11:23 | #43
A régi vicc szerint:

Magyarország előrébb került a korrupciós világranglistán.
Csak sokba került.

:)
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 09. 10:57 | #42
Egyrészt kérdéses, hogy az önkormányzat, mikor adta ki nekik az engedélyt, gondolom nem tavaly. Ha egy üzletember tisztában van azzal, hogy a hatóságokat meg lehet kenni, akkor persze, hogy belemegy a játékba. És különben is korrupció csak az, amiből kihagynak :)
Előzmény: vadonka (40) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 08. 09. 10:36 | #41
A hozzászólásod tökéletesen szemlélteti a magyar joghoz való hozzá nem értésedet.

Jogászként kifejtettem a 35-ös kommentben., hogy milyen fenntartásaim vannak az üggyel kapcsolatban.

Gondolod, hogy ennyi alapján el lehet dönteni egy ilyen összetett ügyet?

Nem kell demagógnak lenni.
Előzmény: vadonka (39) 0 VÁLASZ
vadonka 2012. 08. 09. 10:36 | #40
a videóban elhangzik, hogy az ingatlanok építését az önkormányzat engedélyével végezték. egyértelműen az önkormányzatnál megy a sunnyogás, most egyoldalúan akarják rendezni az egész bérleti szerződés felbontását. valszeg az zsidók megkenték a polgármestert is, a rendőrökről nem is beszélve.
felteszem a zsidók kikötötték, hogy nekik egy üres telek kell az önkormányzat meg le akarja nyeletni az egész bontást a lakókkal.
vadonka 2012. 08. 09. 10:21 | #39
ez a videó tökéletesen szemlélteti a magyar jogrend hozzá nem értését, töketlenségét, és megvesztegethetőségét.
mit várnak ezek a szerencsétlenek amikor a bírákat megveszik kilóra?
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 09. 09:56 | #38
A viccet félretéve, szerintem is a sz önkormányzatnál sántít valami. De azért a hobbitelkek lakosai sem biztos, hogy teljesen körültekintőek voltak a szerződést illetően. Házakat húztak fel egy olyan telekre, ami nem is az övék... ha így vesszük kissé rizikós a dolog. Vagy pedig még ideje korán meg kellett volna vásárolni a telket is. Mert pont az ilyen esetekre is kell gondolni, hogy mi van, ha az önkormányzat meggondolja magát?!

Az izraeli befektetők, pedig csak befektetők, őket ugyan nem érdekli, hogyan rendezik el az ott lakók az ügyeiket az önkormányzattal. Ha törökök, üzbégek, vagy dél-japán befektetők lennének, akkor sem lenne másabb a helyzet.
Előzmény: MatyiZeg (35) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 09. 09:37 | #37
Az adminok kilója 50-60 Izraeli Fabatka, nagyon titkos szabadkőműves valuta, csak a legelvetemültebb Tel Avivi bankok nyomják. XD XD XD :P
Előzmény: Mr. Wallace (36) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2012. 08. 09. 08:53 | #36
Mennyiért megy 1 kg admin mostanság?
MatyiZeg 2012. 08. 09. 08:37 | #35
Azért van pár dolog, amit jó lenne tudni ahhoz, hogy érdemben állást lehessen foglalni.

Először is: Mi volt pontosan a bírósági ügy tárgya? Ez nem derül ki egyértelműen.

A kisfilmből az látszik, hogy az önkormányzat akadályozza a birtokukra történő bejutást, a birtokláshoz való jog gyakorlását (mivel még birtokban vannak, ezt nem lehet akadályozni), ezzel tulajdonképpen az önkormányzat számára kedvező ítélet végrehajtását gátolja maga az önkormányzat. Ez rosszhiszemű joggyakorlás és érthetetlen is egyben.

A haszonbérleti szerződéseket csak a termelési év végével lehet felmondani, itt is sántít valami.

Amennyiben az épületek az önkormányzat engedélyével épültek (ez derül ki), úgy pont az önkormányzatnak kellene kártalanítást fizetnie a bérlők számára, nem pedig őket kötelezni a lebontásra és annak költségei megfizetésére.

Valóban nem élhettek elővásárlási jogukkal vagy azt megelőzte valaki másnak az elővásárlási joga?

Összegezve: túl kevés az információ.

Nekem leginkább az önkormányzat tűnik hibásnak, de még ezt is bátorság ennyi alapján kimondani.

Zsidózni nem kell és pláne nem kell mindenféle negatív magyar néplelkületet emlegetni, mert nemzetiségtől (vallástól, színtől) függetlenül bárkit bántana, ha jogtalanul (vagy jogtalannak vélten) elveszik a birtokodat.
+1 VÁLASZ
Lacico 2012. 08. 08. 22:56 | #34
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2012. 08. 08. 21:02 | #33
"Filmet végig sem néztem , első butagyereknél jót röhögtem majd kikapcsoltam"- ő nem az első volt,hanem az egyetlen.:)
Ha jól értem,akkor itt kiváltságosok nyaralhattak "fagyipénzért" hosszú évtizedeken keresztül?!És most az a probléma,hogy más kiváltságos miért küldi el őket a "játszóterükről"?!Mert ha figyelmesen hallgatjuk szakálkoma monológját,akkor kiderül,hogy van nekik (illetve a szüleinek) egy panellakásuk,ahol élnek,ide csak hokizni,borozgatni járnak.Annak idején,majd később ismét kötöttek egy szerződést az Önkormányzattal,ami akkor bizonyára számukra kedvező volt.Az elmúlt 30 évben azonban változtak az idők,mégha ezt ők a gyümölcsösök árnyékában és a borospince bódító homályában nem is érzékelték.Jött a Demján,a Skálakirály fehér lovon,aki megvette az országot és lassan örülhetünk ha megtűr bennünket a földjén.
Amúgy bizonyos szinten sajnálom szerencsétleneket,mert biztosan sok munkát öltek a kis "birtokukba",de náluk sokkal rongyosabb helyzetben vannak ma családok,akikről még egy bejegyzést sem olvashatunk,nemhogy egy negyed órás riportot.Ennyi hírnév jutott kecske barátunknak is.
Arról pedig nap,mint nap hallunk,hogy a kínaiak megveszik az országot,sőt arab sejkek vesznek szállodákat,luxusvillákat nálunk.Nincs mit csodálkozni,lassan mindenki pakolhat.
Előzmény: Lacico (30) 0 VÁLASZ
speedbump 2012. 08. 08. 20:58 | #32
Annyit pontosítanék, hogy a szereplők nem zsidóztak.

Az már a posztól érdeme.
+1 VÁLASZ
speedbump 2012. 08. 08. 20:44 | #31
Jól értem, hogy ezek az emberek bérelték(!) a területet az önkormányzattól és ráhúzták a házaikat? Magyarországon sokat gyengült a jogbiztonság de olyan nincs, hogy valaki odajön és kivásárolja alólad azt a telket, ami a te neveden van bejegyezve a földhivatalban. (max állami kisajátítás, vagy lakhatatlan épület kényszerbontása) Az csak akkor lehetséges, ha valójában nem kivásárolja, hanem felmondja a bérleti szerződésed és visszaveszi ami eleve az övé.

Merő egy csúsztatás a riport, emiatt nehéz elhinni az elővásárlási jogot is. Akik ingatlanban utaznak MINDIG megnézik, hogy van-e teher az ingatlanon, vagy van-e valakinek elővásárlási joga, hogy ne kelljen később évekig pereskedni és kártérítést fizetni.

Persze egyszerűbb zsidózni, mint a saját fejünket verni a falba.
-2 VÁLASZ
Lacico 2012. 08. 08. 19:17 | #30
Én kérek elnézést, hogy itt nálunk állandóan a származás, vallás, bőrszín a téma !

Filmet végig sem néztem , első butagyereknél jót röhögtem majd kikapcsoltam : a régebbi két szerződést figyelembe sem vette a bíróság, csak az újat amit az önkormányzattal kötöttek !!!???

Miről beszélünk megint ???

LOL .

Régi komcsi hagyaték: valaki adta a tanácstól 5 forintért és most csodálkozás van, hogy ennek vége ! Hány ilyent látok hallok naponta ...
-3 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 08. 18:11 | #29
Még hogy zsaroltuk? Mi nem folyamodunk ilyen tisztességtelen, alvilági módszerekhez. Mi természetesen kilóra vásároltuk meg az admint. De látom te sejtesz valamit... ugyanis ez csak a terv első része... a kommentben kódolva benne vannak a tervünk további lépései is. (Annyit segítek, hogy köze van kínához is :) ) Aki elsőként megfejti felvételt nyer az Aranykecske luxus-szabadkőműves páholyba...most új tagsági kártyával, ami 20% akciót jelent bármely "gombócos" étterembe.
Előzmény: Tooni (28) +1 VÁLASZ
Tooni 2012. 08. 08. 17:25 | #28
"Remélem ezzel a kis írással sikerült mindenkinek a kedvébe járni"

Szomorú, hogy mindez megtörténhet ma Magyarországon!
Itt, az Izén kommentnek álcázott, teljes, kidolgozott haditerv, és még le sincs kódolva!
Mivel zsaroljátok az admint, ti gombócevők???
Stickhorse 2012. 08. 08. 17:23 | #27
vopi78, amennyiben sem a Ptk., sem egyéb jogszabály ezt nem tiltja, előfordulhat, hogy az elővásárlási jogot szerződésesen korlátozták. Akkor pedig bukta. Senki nem ismeri a szerződési feltételeket, ameddig pedig így van, semmi jogunk megkérdőjelezni egy hatályos bírósági döntést. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy tévedett a Legfelsőbb Bíróság, de ilyen feltételezéseket zsidózásra felhasználni csúnya dolog...
Előzmény: vopi78 (25) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 08. 16:54 | #26
Nos... csakhogy tisztázzam az ügy kapcsán a félreértéseket:

Tavaly egy dúsgazdag magyar befektető meg akarta venni azt a területet, hogy ott egy színmagyar természetvédelmi-lakóövezetet alakítson ki, természetesen az ottani lakókat szép új házakba költöztette volna és sok sok elszegényedett devizahiteles családnak teremtsen modern otthont, ahol 187 éven keresztül állja nekik a közüzemi költségeket... persze mindezt csak puszta jótékonyságból.

De a gonosz önkormányzatnak nem tetszett az ajánlat, pedig 3-szor annyit fizetett volna nekik (még zsebbe is), mint a zsidók. De az önkormányzatban sok sok zsidóbérenc, antimagyar kufár csücsül, aki okkal adták az izraeli cégnek a területet. Ugyanis azok nem pusztán lakóparkot akarnak odaépíteni, de nem ááám. Hanem egy lakóparknak álcázott, nagy hatótávolságú, precíziós rakétabázist, amit a közelgő és elhúzódó iráni háborúban be is fognak vetni. De a zsidók ezzel a rakétabázissal majd jól sakkban fogják tartani egész európát is ám.
Igazából már tavaly el akarták készíteni, hogy idén kísérleti robbantásokat hajtsanak végre a londoni olimpián, amit már jó előre megüzentek egymásnak különböző videóklippekben. De erről lecsúsztak. És ha figyelmesen megnézitek David Guetta - Turn Me On ft. Nicki Minaj klippjét, abban már most belerejtettek egy 8 tizedmásodperces képüzenetet, amin egy pulikutya szájából lángcsóva repül egy iráni katona szíve felé. Aki látta és nem figyelte, abba is már jól belekódolták ezt tudatalattilag.

Remélem ezzel a kis írással sikerült mindenkinek a kedvébe járni XD XD XD


vopi78 2012. 08. 08. 16:46 | #25
Hát ebben az országban így mennek a dolgok. Javaslat: Az érintett embereknek pertársaságot kell alakítani és irány Brusszel Nemzetközi Bíróság, az önkormányzat jogsértést követett követett el mi szerint semmibe vette a bérlők elővásárlási jogát, ezért az önkormányzatot nagyon megrángatják ezt nem ecsetelem, hogy ez mivel jár, de a bérlőknek minden jár kártalanítás stb.stb...Aztán jön a Magyar Bíróság, aki szintén figyelmen kívűl hagyta (szándékosan) azt amit az önkormányzat még nagyobb rángatás és fej hullások. Volt 1-2 éve hasonló eset ahol az ilyen fajin bíróság miatt a Magyar Állam 1,5 millárd eurós büntetést fizetett be Brüsszelbe. Ne hadjátok magatokat!
arabiata 2012. 08. 08. 15:50 | #24
Nem sértegettél senkit, ha úgy jött le a hozzászólásom, akkor bocsánat. Ritka, hogy valaki - mint te- tárgyilagosan írjon ebben a forró témában. Igazad van, de - talán naivitásból? - szeretnék európában élni. Ezer év beidegződéseit (mi egy sziget vagyunk, mindenki minket bánt) nem tudjuk megváltoztatni sem hatalmi, sem szép szóval.
Előzmény: ismeretlen (21) 0 VÁLASZ
dude 2012. 08. 08. 14:52 | #23
Lemaradtunk sajnos, mint az Izraeli Fitymarákellenes Liga. :(
Előzmény: Purple (16) +2 VÁLASZ
GreenHell 2012. 08. 08. 14:47 | #22
Felesleges zsidózni. Az egy dolog, hogy rátelepszenek Magyarországra, mint a csótányok, de mindenki tudja, hogy dolgozni nem szeretnek, és amint nem lesz a pénznek közvetítő értéke ezek szépen éhen halnak. NEM TUDTOK VÁRNI? :D
ismeretlen 2012. 08. 08. 14:44 | #21
Szerintem nem sértegettem most senkit, és nem is állt szándékomban. Igen szép javaslat a kultúrált eszmecsere, de sajna erre nem vagyunk képesek (magyarok, internetezők, arctalan kommentelők, lehet választani), és amúgy se divat. Na mindegy.

Témához hozzászólva, illetve az ellenségképhez. Igen kell ellenségkép, ha nincs is ellenség keresünk mindig. Ami kicsit baj, hogy mi magyarok mindig keresünk, mert nekünk mindig azért rossz, mert másoknak vagy jó, vagy mert mások nyomnak le minket, vagy csak egyszerűen, mert másokra kell kenni. Vagy mert nagy az arcunk, mert büszkék vagyunk arra hogy mit csináltunk ezer éve. Ezért is írtam irónikusan, hogy ha már komcsik nincsenek, hát vannak a zsidók akiket lehet szídni.

Zsidók. Egyértelmű, hogy okosak, ügyeskednek, uralnak mindent, átvesznek mindent, lenyomnak mindenkit, de amit nem értek, illetve elfogadni nem tudom, hogy nem az van, hogy eltanuljuk tőlük, hanem irigyeljük. Kábé mondjuk 1500 évig a keresztény világ uralt mindent, igázott le minden lehető területet. Akkor mekkora királyság volt már, de most hogy egy másik érdekközösség kezdi uralni a világot, illetve a keresztény/fehér népség lusta és öntelt és kezd zülleni, most mennyire utáljuk azokat, akik meg is dolgoznak a világuralomért. Mintha az faji alapon járna amúgy. Szóval hajrá el lehet tanulni az "izraeli" okoskodást és uralni a világot. Ha meg nem megy, akkor így jártunk.

Nekem meg teljesen érdektelen, hogy ki és hol épít lakóparkot, mert úgysem én fogok lakni egyikben sem, legyen az izraeli, ócsai, rózsadombi, vagy dubaii.
Előzmény: arabiata (12) -2 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 08. 08. 14:39 | #20
*egy ügyvéd sem...ezek a "freudi elszólások"...:D
Előzmény: Stickhorse (19) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 08. 08. 14:38 | #19
shatana, nem, nincs a seggemben egy zsidó sem, és bár többnyire jól kiismerem magam a jogi szövegekben, természetesen előfordulhat, hogy hibázok. DE. Akkor, amikor a hibám következtében a saját MAGYAR önkormányzatom meg MAGYAR Legfelsőbb Bíróságom kimondja ellenem az ítéletet, akkor nem kell nekiállni "Izraelt" emlegetni. Tudom, hogy rohadt sok emberben lehet ezzel manapság képmutató együttérzést kiváltani, de ez 1. sem a jogi helyzetemen nem változtat 2. sem nem az akármilyen befektetőt teszi bűnössé, hanem a magyar közigazgatást meg igazságszolgáltatást. Vagy esetleg talán én nem tudtam, hogy mit csinálhatok a haszonbérleti szerződés alapján művelt földemmel...
Előzmény: shatana (17) 0 VÁLASZ
zuu 2012. 08. 08. 14:34 | #18
Már csak statisztikailag is annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy izraeliek fognak ott építeni valamit, az ingatlanpiac jelentős része az ő kezükben van.
http://index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071206/
shatana 2012. 08. 08. 14:32 | #17
Stickhorse mert te minden szerződést értelmezni tudsz és ha nem is akkor meg mindig ott van egy ügyvéd a seggedben akinek (rossz esetben) perkálsz mint állat, jobb esetben a barátod , rokonod , család barátja ,, és értelmezi neked a szerződést ugye. itt megint csak arról van szó hogy az önkormányzat akart valami ( sikkasztani, pénzt mosni, tudom is meg bánom is én ) és nem érdekli hogy az ott lakóknak milyen szerződésük van. Ha nem gy lett volna akkor az ott élők megvehették volna a földet.
Előzmény: Stickhorse (11) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 08. 08. 14:31 | #16
Tooni, dude de fognak örülni. :D
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 08. 08. 14:28 | #15
Persze... a zsidó a hibás mindenért... lehet, hogy ők sem szentek. DE! Ki az aki eladta nekik???


Előzmény: cameloti (9) +1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 08. 08. 14:26 | #14
ha nepáli (egykori) gyerekkatonáknak építené a majdani lakóparkot /felrúgva a törvényességet, sőt egyenesen a hatóságot ráküldve a jogosan ott lakott, mostanra ocsmány-mód kisemmizettekre/ egy nepáli befektetőcsoport - felesben egy kiskorában apátlan, nincstelen, áttelepített /kényszerűen települt/ 'családi' hátterű örmény(? - lehet úgy mint a rabszolgatartó magyar(!) bűnbanda kanadában, vagy a magyar(!!!) los zetas vezér(?!) k. krisztina. biztos krasznahorkay a családneve annak is ugye? ..) illetővel aki a "szocialista" rendszerben úgy úszta meg a "stiklijeit" /amiért abban az időben hosszú-hosszú börtönéveket is kiszabtak/, hogy voltak "kapcsolatai". és persze előszeretettel üzletelt már akkor is nepáliakkal. ugye nem gipsz jakabot hívják meg jakvajas teára a lámák (pl. fónagy mellett aki származása okán igen tevékenyen kiovette a részét a legújabb vallástörvény"ünk" alakításából..), ráadásul, hogy átadják egy nepáli üzlettársa ajándékát.. - akkor azt írták volna címnek, hogy: "Nepáli lakópark miatt kell menniük"

de így..
+1 VÁLASZ
arabiata 2012. 08. 08. 14:23 | #13
Amíg írtam az előző kommentet már mgjelent az első zsidózás. Én kb. a 10. hsz.-re tippeltem, de előbb jött. Sajnálom, hogy egy európai országban a másik származása téma lehet:(
-2 VÁLASZ
arabiata 2012. 08. 08. 14:20 | #12
Egy dolgot leszögezek: nem érdekel senki származása, és rühellem a zsidózást, cigányozást, tótozást, svábozást, magyarozást,...
Az első hozzászólásom vastag irónia volt.

Kedves Ismeretlen: Általában minden népnek, embernek kell? szükséges? egy ellenségkép, hogy a saját nagyságát hangsúlyozza, valaki(k)nél többnek érezze magát. Sztem. erre semmi szükség, saját hibáink okát kell megkeresni, nem hárítani. A hárításra tökéletesen megfelelnek a tőlünk különböző népek, emberek, akiket büntetlenül - állami szemhunyással - lehet sértegetni. Lásd: kenyér és cirkusz kell a népnek. Kenyér egyre kevesebb jut, marad a cirkusz:(
Úgy vélem a poszt címe is ennek jegyében született.
A kirekesztés kialakulásáról köteteket lehetne írni, napokig beszélni. Sajnos ez része az ember alaptermészetének, pl. oviban a szeplős vagy szemüveges csúfolása.

Van egy nagyon szép magyar kifejezés: kultúrált, a másikat nem megbántó eszmecsere. Ezt általánosan javaslom a trollkodás, másik sértegetése helyett.
Előzmény: ismeretlen (8) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 08. 08. 14:13 | #11
cameloti, őszintén...változtatna a helyzeten, ha kínai, japán, indiai, brazil, argentin, vagy nicaraguai lenne az az átkozott befektetőcsoport? Szerintem nem annak kellene legnagyobb problémájuknak lenni, hogy ki meg mit akar ott csinálni, hanem az, hogy elvették a "tulajdonukat"...ami egyébként könnyen előfordulhat, hogy szerződésesen nem is a tulajdonuk. A cím igenis gyűlöletkeltő, azért meg ne a befektető legyen a hibás, ha a korábbi bérlő nem volt elég elővigyázatos a szerződéskötéskor.
Előzmény: cameloti (9) 0 VÁLASZ
zuu 2012. 08. 08. 14:08 | #10
Érdemes végigolvasni úgy a hozzászólásokat, hogy a videó címét kicseréljük mondjuk arra, hogy "Izraeli lakópark miatt kell menniük ... a palesztinoknak"
cameloti 2012. 08. 08. 14:08 | #9
A módszer ismert és jól bevált. Ilyen szempontból bizony van jelentősége a befektetőcsoport nacionáléjának. Ez is csak egy példa a sok másik mellett, hogy különböző trükkökkel, korrupcióval, simliskedésse, ügyeskedéssel és egy jó adag pénzéhes gátlástalansággal hogyan csináljunk sikeres befektetést. Ez bizony egy tipikus zsidó jellemvonás. Hasonlóképpen az előttem kommentelő arabiatahoz és is leszarom az emberek származását, de van hogy előítélet (és zsigerből jövő elvakult zsidózás) helyett tapasztalatról beszélünk. Mint most.
+4 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 08. 08. 13:51 | #8
Azért mert mióta narancsvidék lettünk, nem lehet mindent ráfogni a gyurcsánytakarodjra, hát minden ami rossz az a zsidók műve. És amúgy is milyen az orruk már, meg mit növesztik a szakállukat. Meg mit van pénzük, ahelyett hogy elosztogatnák és nekünk meg nem kéne dolgoznunk? hogy képzelik, hogy kikérik maguknak, hogy mindenről ők tehetnek? De igen jó cikkeket találsz a kurucinfón, hogy miért kell az izraeli szót hangsúlyozni. (persze nem kell elhinni mindent :) )

Amúgy magát a megfogalmazást nem értem. Izraeli lakópark. Az izraelben van nem? azért izraeli. Ha zsidó lakópark, akkor ott csak zsidók laknak (amerikában van ám ilyen, szépen lekerítve elzárva, saját rendőrséggel. nincs is bűnözés ott) De van nálunk ilyen? hogy egy lakóparkban csak zsidók laknak? és ha van, akkor miért nincs olyan, hogy a szittya magyar ember épít magának magyar lakótelepet? ha meg nem lehet, mert nem lehet kirekeszteni másokat, akkor miért nem hallunk olyat, hogy mondjuk a nem izraeli magyar ember akar venni lakást az izraeli lakóparkban és nem kap, mert nem zsidó és feljelenti őket, hogy kirekesztik. Vagy az egész csak humbug?
Előzmény: arabiata (7) 0 VÁLASZ
arabiata 2012. 08. 08. 13:25 | #7
[Komment megjelenítése...]
-10 VÁLASZ
odabaxok 2012. 08. 08. 13:05 | #6
kb. egyetértek

ha együttérzést nem is öli ki, de látszik, hogy a videó/riport készítőjének csak ez volt a célja, maga a helyzet lényegtelen (mikor a korosodó urat kérdezi, az a rész tűnt a legfurcsábbnak, ilyen szinten.. "mi készül itt? erre rákérdeztünk, de nem mondják meg..", majd hogy nem tudja pontosan de "izraeli", mintha csak ez lett volna a cél ezzel a kérdéssel.. :)
Előzmény: Stickhorse (5) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 08. 08. 12:54 | #5
Akkor, amikor az a címe a videónak, hogy "izraeli lakópark miatt kell menniük", akkor nekem is csak az jut eszembe, hogy valaki már megint zsidózni akar. Ez a szándék valahogy kiöl belőlem mindenféle együttérzést...
-2 VÁLASZ
BusKeyCome 2012. 08. 08. 12:45 | #4
neked tényleg csak ez jött le az egész történetből? Idióta!
Előzmény: arabiata (1) 0 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 08. 08. 12:44 | #3
Vajon miért mindig a liberál jelleget mutatók kezdenek el zsidókat meg cigányokat emlegetni??

(A kérdés költői volt...)
Előzmény: arabiata (1) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 08. 08. 12:41 | #2
Nyilván rohadt fontos eleme az egésznek, hogy "izraeli befektetőcsoport" akar "lakóparkot" építeni a "gazdagoknak". Nyilván minden bérlő szívesen hagyná ott "mindenét", ha magyar kisnyugdíjas akarna megtakarított vagyonából állatmenhelyt felhúzni.

Maradjunk annyiban, hogy a magyar közigazgatás minden szintje nagy ívben leszarja, hogy ki mikor, meg mire ér rá, a szerződés feltételeit pontosan értelmezni, meg az esetleges kockázatokat felmérni meg nyilván luxus.
-2 VÁLASZ
arabiata 2012. 08. 08. 12:06 | #1
[Komment megjelenítése...]
-9 VÁLASZ