Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Stickhorse 2012. 08. 01. 20:25 | #10
Így igaz, én sem gondolom, hogy globális érdek lenne egy ilyen megvalósítása, ettől függetlenül a technika gyakorlatilag létezik, nem lenne nagy probléma a megvalósítása, ha egyszer szándék lenne rá.
Előzmény: sahinel (9) 0 VÁLASZ
sahinel 2012. 08. 01. 20:11 | #9
Ja de az nem fog nekik tetszeni mert jól lehet látni hogy hányan kíváncsiak a szerzeményre. És az nem mindíg ugyanaz amit a rádiók adnak:D Tehát nem fogják egykönnyen lenyelni az ilyesmit. Mint láthatod eddig is volt próbálkozás olcsó zenekiadásra, de így is pampognak.
Előzmény: Stickhorse (8) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 08. 01. 19:55 | #8
Nem véletlenül fejlesztik a felhő jellegű megoldásokat gőzerővel, egy felhő alapú rendszerrel megoldható, amire gondolsz.
Előzmény: biksz (7) 0 VÁLASZ
biksz 2012. 08. 01. 19:33 | #7
tudom. pl irei maffia legutóbbi lp-jét is az oldalukról húztam le sms-ért. teljesen jó megoldás lenne. viszont csak rövid távon. a kulcs hogy bárhonnan elérd a zenei gyűjteményedet szerintem. nem akarok másolgatni, nem akarok szórakozni. ha fizettem érte akkor szeretném otthon a hifin flackban hallgatni, menet közben meg mondjuk normálisabb mp3ban. bárhonnan számonként vásárolni, stb. ehhez a sok kis lokális bolt nem lesz jó megoldás. ;)
Előzmény: Satyricon (6) 0 VÁLASZ
Satyricon 2012. 08. 01. 17:52 | #6
google play (majd)... vagy NyalTunes. De van sok mas ilyen hely is. Lehet rossz stategia, de ha en most zenet csinalnek, akkor azt nalam lehetne megvassarolni (letolteni).
Előzmény: biksz (5) 0 VÁLASZ
biksz 2012. 08. 01. 17:49 | #5
igazából az utolsó frame is megoldás lenne. a gond azzal csak az, hogy én pl egyetlen, online is hallgatható zenealbumot akarok. ahova felmegyek és mindenkinek ott van mindene. ha kell mobilneten a telóval hallgatom, ha kell otthon letöltöm és offline hallgatom, kényelmesen, olcsón. nekem ne adjanak el egy albumot egy számért vagy kettőért. a zenész kapja meg a pénzét, és ne a kiadó nyerészkedjen rajta.

ez viszont nem fog bekövetkezni túl hamar. főleg nem itthon. amíg tömegesen gyártják a "sztárokat" addig egy húzószámmal kell lemezt eladni, oda nem fér bele az online terjesztés. az itunessel elkezdődött valami, csak még nagyon nagyon messze van a vége sajnos
Stickhorse 2012. 08. 01. 15:05 | #4
Kérdés, mi az aránytalanul drága? Meg kinek? A művészeti ipar egyik nagy hátránya, hogy nagy részben az ízlést is értékesíti.

Vegyünk egy összehasonlítási alapot, feltételes számokkal: legutóbb a városomban egy hazai előadó 2000 Ft-ért koncertezett. A kedvenc külföldi zenekarom koncertjére - életemben eddig sajnos egyetlen alkalommal - 15 ezer forintért tudtam bejutni.

Vegyük a költségek megoszlását. A koncertjegyben az előadó díján kívül megfizettetik veled az előadás költségeit, ezek összehasonlítható elemek. Tegyük fel, hogy a hazai előadó jegyárának 75%-át felemésztik a költségek, így magáért az élményért és az előadónak én 500 Ft-ot fizetek. A külföldi előadó nevesebb, nagyobb haszonkulccsal dolgozik, nála a koncert megvalósításának költsége a jegyár 60%-a, a 15ezerből 6ezer jut neki és az "élményre". A koncert megvalósításának költsége előbbinél 1500 Ft, utóbbinál 9000 Ft. Utóbbi többet utazott, jobb és több technikával, valamint jobb környezetben koncertezett, ez tehát nem aránytalanság, a megvalósítás költségei nagyobbak, többet fizetsz.

És akkor most jöjjön az élvezeti érték. Egyik esetében 500 Ft, a másikéban 6000 Ft. Az elsőre nem mennék el, mert nem szeretem. Ha tehát elmegyek, 500 Ft-t kifizetek számomra értéktelen dologért, gyakorlatilag "semmiért". A második esetben 6000 Ft-t fizetek valamiért, amit élveztem. Megfizetem az élményemet, megfizetem az ízlésemet. Aránytalan? Az. Mocsokmód. Csak nekem a hazai előadó koncertje az, hiszen én ott fizetek a SEMMIÉRT 500 Ft-t, másnak meg a 6000 Ft az, mert ő ott fizet számára SEMMIÉRT annyit.

Lényegtelen, hogy mennyi az "annyi". Ha az ízlésedet és az élményt fizettetik meg, amit nagyon szeretsz, azért a sok sem lesz aránytalanul sok, amit meg nem szeretsz, azért a legkisebb pénz is aránytalanul sok lesz.
Előzmény: akicker (3) -1 VÁLASZ
akicker 2012. 08. 01. 14:24 | #3
Azért aránytalanul drágán csak a híres külföldi zenekarokat szokták adni. A többség megfizethető áron van, főleg a magyarok.
Előzmény: bungle (1) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 08. 01. 14:10 | #2
How is it now? http://alltheragefaces.com/img/faces/large/neutral-pirate-poker-face-l.png

Csaphatnék itt kilométeres kisregényeket arról, hogy ki és mennyire szemét, amiért annyit kér a zenéért, meg arról is, hogy én ehhez képest rohadt csóró vagyok, és ezért nem adok ki érte annyit, de felesleges. Kurva világot élünk az a helyzet. Akinek nincs, annak egyre kevesebb van, akinek van, az egyre többet akar...attól, akinek nincs. Ameddig ez így marad, addig lehet itt világmegváltóan rajzolgatni... A művészetet pénzzé tenni méginkább kurva dolog. Csak sajnos itt is meddő vitához jutunk: miért ér többet egy CD, mint az, hogy én addig legyártok egy fél motort/felhúzok egy fél falat/eladok 3 rúd szalámit/felszántok x hektár földet/megmentek 3 életet tűzoltóként? Erre mondja a piac, hogy minden annyit ér, amennyit fizetnek érte. És itt dőlt magába a piac. Imádom az általam hallgatott zenéket, mégsem fizetek érte egy forintot sem. Akkor ezek szerint nem ér semmit? A lóf@szt nem ér. Élvezeti értéke van...a reklámból meg tudjuk, hogy az megfizethetetlen...minden másra ott a MasterCard...
bungle
bungle 2012. 08. 01. 13:22 | #1
"Concert tickets! Get 'em while they're hot! Only $175.00 a piece!" :D
És tényleg... :(