Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
balogh predator 2012. 08. 14. 22:05 | #19
kiisb: 20-40 év múlva Magyarország 3/4-e cigány lesz, de te szerinted a füvezés lesz a legnagyobb probléma? Pl.: Szabolcsba és Borsodban a legtöbb faluban már most jóval több alsó tagozatos cigány van, gondolj bele mi lesz itt 40 év múlva. gondold át ezt.
Előzmény: kiisb (13) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 08. 12. 18:27 | #18
A mámor tiltott, az életveszély legális
A legálisan megvásárolható dizájnerdrogok sokkal nagyobb veszélyt jelenthetnek a fogyasztókra, mint a tiltott, hagyományos kábítószerek. A büntetőjog azonban az új szerek piacának kedvez.
http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=155497
eospower 2012. 07. 24. 15:34 | #17
és rajta az egyszemű
efhenrir 2012. 07. 20. 14:04 | #16
Nem akarok mélyen belefolyni a vitátokba (nem drogozok és alkoholt sem fogyasztok), de szerintem a füveseknek van igaza. Az alkohol azért legális, mert már mindenki régen fogyasztja, hozzá van szokva a köztudat (meg persze végtelen nagy ipar is épül rá), semmivel sem jobb, mint a fű. Szerintem 2 értelmes megoldást lehetne találni: vagy tiltsanak be mindenféle hasonló cuccot (alkohol, fű, stb), vagy legalizálják a füvet is. Előbbi sajnos inkább több gonddal járna, mint haszonnal (gondoljunk az amerikai szesztilalomra, melynek nyomán létrejött a szervezett bűnözés), utóbbit egyenlőre nem tudom elképzelni amíg a társadalom ellenzi.
kiisb 2012. 07. 19. 23:03 | #15
MIT TEGYÉL DROGHASZNÁLAT HELYETT?
A sport is megizzaszt úgy mint a drogok.
A sport is kikapcsolja az elviselhetetlen gondolatokat érzelmeket.
A sportot is végezheted barátaiddal.
Még menő is.
És erős és egészséges leszel tőle.

SAY NO DROGS!!!
Előzmény: ismeretlen (14) -1 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 07. 18. 08:04 | #14
Majd megváltozik ez is, ahogy bizonyos időnként mindig forog egyet a föld és a szabadság után szigor jön, a szigor után szabadság. Most trendi igen, meg sajnos valahogy nem tudják a fiatalok megoldani a szorongást, a stresszt, ami az iskolával jár, a felnőtté válással (hogy ez miért van már más téma) de majd 20-30 év múlva hozzászoknak az emberek, vagy esetleg jön egy olyan rendszer, ami megint vaskalapos, szigorú, netán diktatórikus lesz, és akkor nem szabad semmit. Akkor majd lehet megint lázadni. Valahogy ez a szabadosság és a szigor mindig váltják egymást. Amúgy annak ellenére, hogy nem ismerek olyan korombelit, aki ne próbált volna már valamit, hiszek abban, hogy sok normális fiatal és gyerek van a világban, csak ők nem kerülnek előtérbe, ők nincsenek reklámozva, nem írnak olyanokat az internetre, hogy azta ma sem füveztem, ma sem piáltam. Ja ez nem sikk. mint ahogy, azt gondoljuk ma már minden csaj ribanc és mutogatja magát, de közben pont hogy nem, de mikor lát a blikkben olyat az ember, hogy a mai nap szépe eszter, aki ruhában van és büszke rá az apja, hogy sose fotózták le egy szál csöcsben.


Előzmény: kiisb (13) 0 VÁLASZ
kiisb 2012. 07. 18. 00:10 | #13
Kedves ismeretlen!

NEM csak a droggal van baj. Amúgy jól látod, az alkohol is tudatmódosító szer, és sajnos egyre több a legális drog, azok a bizonyos nyugtató-altató-szorongás oldó "gyógy"szerek, amiket ráadásul orvosok írnak fel, akiknek a gyógyítás lenne a feladatuk, de ez maga is megérne egy külön topikot.

A trenddel van a bajom. Amikor kiskölök voltam, a '70-es években, az alkohol volt akkora probléma Magyarországon, mint most a drog. Komoly prevenciós ténykedés is folyt, és nem is nézték jó szemmel azokat, akik piáltak. Ahogy mondod, ma alkohol reklámokkal van tele a média, és egyre fiatalabbak isszák öntudatlanra magukat hétről-hétre, csak mert hétvége van, és party van.

Nézzük meg a drog kérdését is ilyen szemszögből. Én az iskolában nem is hallottam a drogokról. '86-ban érettségiztem, de nem is ismertem olyat, aki a szipuzáson kívül kipróbált volna valamit. Ma a 14 éves nevelt lányom pontosan tudja, hogy melyik osztálytársa milyen droggal él, honnan mit mennyiért tud szerezni, és kik a kereskedők az iskolában.

Figyeled a trendet? Mi lesz itt 20-40 év múlva? Ennyi idő egy civilizáció szempontjából elhanyagolható. Néhány emberöltő, és megszűnik a teremtő társadalmi lét, és megszűnik az, amiért még érdemes lenne küzdeni, építeni, élni. Csak a kábulat marad, és a pusztulás. Ezért fáj nekem az, hogy trendi lett felvágni azzal, hogy valaki füvezik. Ugyan így trendi lesz a kokózás, a lövés, aztán a különböző dizájner drogok, és trendi lesz szarni arra, hogy van egy célod ebben az életben. Mert mindenki céllal jött erre a földre. Te is. És ezért a célért kiállni, tenni, elérni, és semmi áron nem feladni, mikor lesz újra trendi? Vagy az úgy jó, ha a drogok ködében veszni hagyjuk őket?
Előzmény: ismeretlen (10) -1 VÁLASZ
fatproduction 2012. 07. 17. 18:17 | #12
Nem is alkottam véleményt, csak közöltem a cikkel kapcsolatban, nekem tök mindegy, hogy a droghasználók meghalnak ettől a szertől, ők választották. Nem kell megsértődni ezen igazán!
Előzmény: ismeretlen (8) -2 VÁLASZ
Gesa 2012. 07. 17. 15:35 | #11
Egyet kell, hogy értsek veled!!! ..........
Előzmény: ismeretlen (10) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 07. 17. 13:03 | #10
Nem kötelező, csak vannak aki így élnek, vannak akik piálnak. Azért elgondolkodtató, hogy miért üti magát annyi ember szét, vagy tompítja el magát napi szinten. Bár ez régen sem volt másképp. Amúgy, hogy fordítsak a helyzeten, sokszor van az is pl. hogy dolgozol egy melóhelyen, mondjuk autószerelő vagy és hülyének érezheted magad, ha nem dobsz be vagy fél rekesz sört mindennap. Mi van öcsém buzi vagy hogy nem sörözöl. Na azok az emberek meg a piálásra büszkék, el nem tudják képzelni, hogy magyar ember ne rúgjon be mindennap, illetve nem is indulhat úgy nap, hogy egy feles meg egy sör le nem csúszna, és őket nem szólja meg senki. Éljen, sőt még a tévében is mennyi jó kis sörreklám van, mintha tele lennénk kultúr sörfogyasztókkal, akik a sör fenséges íze miatt isznak szigorúan napi egy sört, mert az mennyire jó. Hát akkor miért is baj, ha valaki füvezik? Mitől rosszabb, vagy más ő? Jobbnak nem, egyáltalán, csak el kéne érni hogy ne már csak a drogos legyen a rossz.

Amúgy a társadalmunk ugyanúgy széthullik az alkoholtól (és mondjuk a pia hamarabb készteti hülyeségre az embert lásd asszonyverés, bunyózás, buzidobálás, randalírozás, pénz eltűnése a családi kasszából), több alkesz is van, és akkor még nem beszéltem a nyugtató-altató-szorongás oldó gyógyszerekről.

De csak a drogokkal van baj.
Előzmény: kiisb (9) +2 VÁLASZ
kiisb 2012. 07. 17. 12:23 | #9
És erre még büszke is vagy? Ide jutott a világ. Lassan kötelező is lesz majd bedrogozva élni. Ettől fog széthullani ez a civilizáció, nem a Nibirutól.
Előzmény: gericore (5) -2 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 07. 17. 11:32 | #8
De te ugye nem iszol, és nem is rúgsz be soha és ezek mellett alkotsz véleményt a drogokról vagy a fogyasztóikról? Mert ha igen igazad van.
Előzmény: fatproduction (7) +1 VÁLASZ
fatproduction 2012. 07. 16. 20:19 | #7
Felőlem olyan drogra cseszik el a pénzt amilyenre akarják. Lényeg hogy, fizessenek több TB-t, mert több meló van velük, és tartsák távol magukat tőlem és a családomtól...

Halálos lehet? Így jártak!
-2 VÁLASZ
K214 2012. 07. 16. 19:27 | #6
Nekem volt egy spice-os korszakom, egy ideig jó is volt, de végül beláttam, hogy ez így nem mehet tovább. Egyik este lefekvés előtt lőttem egy cigit és úgy éreztem mindjárt bekattanok, valami hang megakadt a fejemben, felültem, villany fel, folyadék, minden oké... Meg amúgy is, egy idő után nem volt már jó. Szerintem egyre erősebbeket adtak (több permet a gazra) és megundorodtam. Megfogadtam, hogy több ilyen szutykot nem szívok maradok a rendes fűnél, azóta is úgy alszok mint a bunda...:)

Szerintem az a probléma, hogy a jó fű illegális és drága, míg a spice olcsó, házilag is pikk-pakk összedobható és legális. Igazán legalizálhatnák már a füvet, az emberek nem veszik észre milyen jótékony hatással lenne az országra. Adót lehetne kivetni rá, a turizmus is fellendülne és a spiceról is sokan leállnának meg a hozzá hasonló szintikről.
+1 VÁLASZ
gericore 2012. 07. 16. 14:24 | #5
Na hát pont ezért szivok én rendes füvet....
+1 VÁLASZ
thisisreal 2012. 07. 16. 11:11 | #4
A Spice Girls is elég szintetikus volt anno. :D
kukuc 2012. 07. 16. 11:05 | #3
:D
Előzmény: Dmckayals (2) 0 VÁLASZ
Dmckayals 2012. 07. 16. 11:03 | #2
A guminő, mert ahhoz nem jár anyós ;)
Előzmény: kukuc (1) +6 VÁLASZ
kukuc 2012. 07. 16. 10:57 | #1
Van olyan szintetikus cucc ami nem káros?