Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
yorgash 2007. 08. 17. 05:08 | #27
hát látod te is leírtad talán az egyik okát, miért nem arról találtál reklámot... egyébként tökmindegy, mindenhol vannak felesleges marhaságok, mint pl a TV-shopos "2 nap alatt lettem izombarbár egy hájpacniból mert nyomkodtam a hasamhoz ezt az izét, és most csak 2 milló, még a hülyének is megéri" cuccok... vagy éppen a "nem is kellek a konyhába mert ott van ez a 2-éves-lányom-is-mindent-elvégez-vele kütyü", ami persze kb. 2 pengéből és 3 darab műanyag izéből áll.
Laci 2007. 08. 17. 00:07 | #26
'Na szal', ha melegem van, nekem, a ventillátor inkább az ingem alá fújjon vagy az arcomba. "Na szal" ez az izé szerintem inkább amolyan "távozz tőlem", mint "gyere hűsíts". Ha a japánnak lennék, a ventillátoros mell- vagy hónaljtartót találtam volna fel.
Na! azt hogy fotózták, reklámozták volna?
Előzmény: yorgash (25) 0 VÁLASZ
yorgash 2007. 08. 16. 16:52 | #25
na szal mint olyan az animéket szerintem rendesen kitárgyaltuk; a nyakkendőről meg annyit, hogy nagyon sok irodai munkához alap, kötelező viselet, és irodai munka nyáron is van; még ha az épületben van is légkondi, valaki úgyis ugrálhat el kellékekért, kézbesíteni és így tovább, szal szerintem kifejezetten kellemes lehet 40 °C-ban az a nyakkendő... ugyanakkor valószínűleg nem lesz egy nagy sikere, de nem is gondolom hogy aki kitalálta hirtelen meggazdagodást vár; zsebpénznek a kölykének viszont jól jöhet.
Disy 2007. 08. 16. 12:44 | #24
Trigun. Kifejezetten jó. Az megy nálunk.

No meg még jópár ami igaz már nincs de volt itt lehet csemegézni ha érdekel vkit: http://animeaddicts.hu/animecontent.php?hunanime
Előzmény: kKNd (20) 0 VÁLASZ
LittleDeejay 2007. 08. 16. 11:11 | #23
Mennyi anime és manga szaki :D
mekecske 2007. 08. 16. 05:00 | #22
nagy melegben ne nyakkendőzz és punktum
kKNd 2007. 08. 16. 03:06 | #21
még írhatnék a témáról de olyanoknak akik sose láttak életükben egy normális anime-t, felesleges mert nem értik és nem is akarják megérteni annyira be vannak gyöpösödve hogy az egy szar. az amerikai undorító rajzfilmeket pedig én is rühellem, mert semmi fantázia nincs bennük, kockás ocsmány karakterek, bődületesen rossz humor, elcsépelt szövegek és történetek. egyszóval lopás mindenhonnan, de legfőképpen a japán népszerűbb animekből. japánokat szidni meg hülyeség, szinte ők állnak legfejlettebb szinten napjainkban, ezért pedig rendkívül sokat robotoltak/nak, híresen becsületesek és vendégszeretők, példát vehetnének róluk itthon is sok helyen. japánban pedig ha valakinek ötlete van azt meghallgatják és megfizetik, ezért a sok baromság mellett jópár igazi áttörést is feltalálnak...
kKNd 2007. 08. 16. 02:59 | #20
jee! vártam már mikor jönnek az olyan anime fikázók, akik véletlen belenéztek valami ultragagyi 5éveseknek való szarba, amit valamelyik idióta magyar csatorna vetít, mivel itthon egyetlen olyan sorozat NEM fut, ami nézhető lenne, még a teljesen mindenevő animefanoknak sem... ráadásul kezdjük ott, hogy a manga=képregény, anime=animációs/rajzolt film és NEM feltétlen gyerekeknek való. mivel a legtöbb animenak nagyon mély mondandója van, és sok tanulsággal bír, sokkal többel mint egy agyonhypolt böszme amerikai film, és nincs tele szupererős bisz-baszokkal. különben is az animét egy célközösségnek csinálják, teljesen hidegen hagyja ki mit gondol, az egész világon népszerű. csak van pár megrögzött majom, aki túl okosnak érzi magát, és egy ilyen dragonball szintű anime után kijelenti hogy egy stílus szar.... akinek nem tetszik ne nézze, de fikázása iszonyat nagy debilségre vall, egyrészt azért mer kizárólag azok fikázzák akiknek fingjuk nincs az egész művészetről, mivel a manga rajzolás, és anime készítés egy művészet japánban, méghozzá elég jövedelmező. bár miket magyarázok... az emberek 99% úgy mond valamiről véleményt hogy egyáltalán nincs tisztába vele. csak azt tudom javasolni hogy keressetek egy nektek való animet (mivel itt is vannak stílusok, csakúgy mint a rendes filmekbe) és nézzétek végig... fogadni merek hogy elszégyellitek magatokat hogy mit hagytatok ki... egyrészt az érzelmeket sokkal jobban ki tudják mutatni a készítők, másrészt a szereplőkkel is sokkal jobban lehet azonosulni mint az unalmas filmekbe... jah és még elmondom, hogy se a cn-ön se a minimaxon egyetlen anime nincsen, szerintem akit okolhattok, hogy a gyerekeitek elhülyülnek az A MINIMAX nevű csatorna (persze magatok után hogy a tv előtt dögletitek <12éves* gyereket. *mivel sztem afölött a kor már ezek a gügyögős szarságok amik ott mennek nem fogják vissza a fejlődését) egyszerűen hihetetlen hogy hogy lehet egy ilyen csatornát fenntartani... egy 5éves gyerek értelmesebb és szebb rajzfilmet rajzolna mint amik azon mennek... szánalom az egész.
Kriszteee 2007. 08. 15. 22:33 | #19
Megmondod, melyik az az egy?? :)
Előzmény: yorgash (11) 0 VÁLASZ
yorgash 2007. 08. 15. 19:02 | #18
hát igen tényleg komoly tartalmuk szokott lenni. (és csak hogy ne legyenek keverve: a képregyének a mangák, a rajzfilmek az animék)
na de szerintem ennyi elég egyelőre az anime-témáról, visszatérve a nyakkendőhöz:
nem vagyok abban se biztos, hogy az ilyen találmányok azért születnek, "mert nem értelmes dolgokkal foglalkoznak". ez általánosságban nem hinném, hogy igaz; mivel japánban a legtöbb ember nagyon szorgalmasan dolgozik, és nagyon kicsi a munkanélküliség aránya. mellesleg nem lepődnék meg, ha - oly sok "értelmetlen kütyü" mellett - ez is nemsokára egy amerikai cég termékeként jelenne meg, pl. a TV-Shop on köszönne vissza (sok olyan kütyüt találnak fel a japánok, amiket nem szabadalmaztatnak, és így ellopják öket, márpedig ne mondja senki, hogy a TV-Shop összes terméke értelmesebb ennél...)
&laquo;Edyson&reg;&raquo; 2007. 08. 15. 16:59 | #17
az anime volt az elso rajzolt "mese". A disney volt a vetelytarsa , es mivel europaban es amerikaban sikerult elterjeszteni a meséit azért az anime háttérbe szorult europaban.
198x-ben kerult az elso anime europaba,az AKIRA.
Ittvan még az Appleseed. Grafika, story, élmény 10/10 es. http://www.youtube.com/watch?v=ih2Cnr_7bn8
sorolhatnank meg. A japanok !!! 80% - a munkaba menet animet olvas. Ezeknek a muveknek mondanivalojuk van.
stero 2007. 08. 15. 16:45 | #16
naja ... animék nagyrésze elég komoly mondanivalóval bír .... nem a dragon ballra gondoltam -.-'
yorgash 2007. 08. 15. 15:54 | #15
zsigee: csak annyit ehhez, hogy a dragon ball is van vagy 198x es anime, amaz a focis meg ha jol emlékszem, akkor 197xes.... nem azért, de sztem egy fokkal nem rosszabbak mint az akkori filmek/egyéb rajzfilmek. mellesleg a legtöbb ekkori rajzfilmsorozat szintén anime volt, amit adtak csak nem tudtak róla (ugyanis a 60-70es években máshol nem nagyon csináltak rajzfilmet, szinte első vetélytársuk a Disney volt... de az nagyon egyértelműen kisgyerekeknek szól; ugyanakkor attól még tetszhet valakinek.)
de ha látnál 2006-2007es animéket, és nem csak a kamaszfiú-kategóriából (mint az említett kettő mű), akkor talán te is rájönnél, hogy rendesen fejlődnek az anime k is. szvsz a legjobb vígjáték-sorozatok (számomra ilyen pl. a Jóbarátok ill How I Met Your Mother) szintjét megütik a vígjáték-animék; és akció/misztikus/dráma kategóriában is megvannak a maguk jóra sikerült sorozataik. csakhát ha nem nézed, mert - többek között - úgy vagy vele (és tévesen) hogy kisgyerekeknek készült, akkor úgy sem fogod belátni.
zsigee 2007. 08. 15. 14:34 | #14
ha nemazert de akinek tetszik a songoku meg ilyen japan rajzfilmek, annak csak gratulalni tudok... meg regen volt 1 focis japan rajzfilm is, amibe a kapust rugtak labdaval, az meg berepult a kapuba... telleg kreativ nemmondom:D nezzen mindenki amit akar...
neophyte 2007. 08. 15. 14:33 | #13
Komolyan mondom ezek egyre hülyébbek és egyre többen vannak! :D
Sicko 2007. 08. 15. 14:07 | #12
yorgash. full egyetértek..
yorgash 2007. 08. 15. 13:26 | #11
Megjegyzem, hogy a Cartoon Network ön egy anime se megy (azaz egy japán rajzfilm se; náluk nem divat a böfögés-poén animékben). és tudtommal a Minimax on is talán 1-2 anime ment, de az is az átalakitott "4Kids" előadásában ujradolgozott amerikai változat. Tehát az én véleményem, egyedül a japán rajzfilmek azok, amiből kevés a full retardált, butitó darab.
Az amerikai rajzfilmek többségét én egyenesen gyűlölöm, talán 1 sorozat van a CN en, amit megnézek...
Persze biztos vagyok benne, hogy van olyan is, de szerintem amiket ők gyerekeknek terveznek, nem olyanok, mint a Cartoon Network féle, számomra ténylegesen sokszor gyomorémelygést előidéző poén. Mondjuk a költségvetése sem valószínű, hogy egy kategóriába esik vele :D (ugyanis sokszor egy Hollywood-i film költségeit közelítő pénzmennyiséget ölnek bele, olykor még túl is szárnyalják...)
Dzseri 2007. 08. 15. 13:19 | #10
pontosan tudom miről beszélek. A Cartoon Network vagy a Minimax nem kifejezetten felnőtt RAJZFILMCSATORNA. Nem nézél bele mostanában egyikbe sem, igaz? délelőtt, délután mik mennek? Olyanok amiben az a vicces ha egy baszott nagyot böfögnek, vagy finganak, ha valaki buta és primitív, továbbá a harc és az erőszak játszik bennük szerepet. És most nem az animokról beszélek. Ok, a többi SEM INDD japán, de nem is tudom honnan merítették az ihletet. Azok akik meg az animra gerjednek. No arról is megvan a véleményem, és az is a japánok hibája.
yorgash 2007. 08. 15. 13:05 | #9
Dzseri, annyira utálom mikor valaki hasraütésszerűen beír egy akkora baromságot, ami -ne érts félre, nem az intelligenciahiány az oka, csak az ismerethiány- teljesen alaptalan. A rajzfilmjeik butító hatással vannak a gyerekekre... hát nem azért mondom, hogy kötözködjek, de ilyet nem kéne beírni. Butító hatással vannak? Lehet. DE! Milyen gyerekekre? Csak azért írom le, hogy tudd: a rajzfilmjeiket, avagy az animéket NEM A GYEREKEKNEK vetítik. Csak mert itt az a szokás, hogy ami rajzolt, azt a gyerekeknek adják, attól még nem kell ebből kiindulni. Ennyi erővel a South Parkot is estimesének adják a 8-10 éves kislányoknak? Az animék jól behatárolható nézőközönségnek szólnak; úgy mint tipikus fiú-animék (kisfiúkortól kamaszkorig, ide tartozik a legtöbb harci-anime); fiatal férfiaknak szóló (kb. 18 éves kortól, sokszor jellemző rá a fanservice), lányoknak szóló (általában romantikus), stb., stb. Lényegében úgy képzeld el, mint itt a filmeket: van olyan, ami minden korosztálynak szól, esetleg családdal együtt jó nézni; de van olyan (pl horrorfilmek, ne adj isten pornók) amiket tuti nem a kisgyerekeknek szánnak.

Tehát csak annyit az egészhez, hogy ne azt nézd, hogy milyen hatással vannak a "gyerekekre". Hasonlítsd őket a filmekhez, és talán könnyebb lesz elképzelned, hogy megy.
JackSlater 2007. 08. 15. 12:59 | #8
uuu ne is mondd ezektől a manga geciktől én hányni tudok, meglátok 1 et és lehányom XD
Dzseri 2007. 08. 15. 12:37 | #7
Azért, mert nem értelmes dolgokkal foglalkoznak. Legalábbis már kezd ez az érzésünk lenni. A rajzfilmjeikről ne is bezséljünk, marha butító hatással van a gyerekekre!
Nyúzó 2007. 08. 15. 11:58 | #6
Gondoljátok, hogy a magyarok nem találnak ki hasonlókat? Csak nagyon nehézkes nálunk bármit, még a jó dolgokat is piacra dobni, szabadalmaztatni. Legtöbb híres tudósunk ezért is csinálta ezt más országban. Az USAt a lehetőségek hazájának szokták emlegetni. Miért zavar az bárkit is, ha a japánok ezt túlzásba viszik.:-)
ZomBeeZ 2007. 08. 15. 11:56 | #5
és viheted magad után a laptopot ami közben merül....
JackSlater 2007. 08. 15. 11:23 | #4
atomot nekik XD
Slarioux 2007. 08. 15. 11:19 | #3
Hát jah..:D Már azon sem csodálkoznék, ha feltalálnák az újrahasznosítható WC-papírt...vagy éppen az ehetőt!
Miért kell ennek a nemzetnek ilyen hülyének lennie?:D
bungle
bungle 2007. 08. 15. 10:48 | #2
Pont most, ilyen remek találmányok után? :D
Előzmény: Slarioux (1) 0 VÁLASZ
Slarioux 2007. 08. 15. 10:44 | #1
Kicsit kezd már csömöröm lenni ezekből a japókból!!:S