Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Porcelanbaba 2012. 07. 05. 12:57 | #6
Szerintem meg aki rahedli pénzt kap és az állam működéséről, a társadalom életéről szavazgat, az minimum tudjon éjjel álmából felkeltve hajnali 3-kor is válaszolni olyan témájú kérdésre, amiről szavazott. Mert Te hogy tudsz döntést hozni olyan dologról, amiről gőzöd sincs? Mert sajnos nincs a legtöbbnek, aki odabent ül a kényelmes, hűvös Parlamentben és teszem azt EB-meccset néz...
velo 2012. 07. 05. 11:34 | #5
Kezdésképpen annyit, hogy én alapvetően rühellem az összes politikust.

Tehát, az ötlet egyrészt jó, csak a kivitelezés szar. Ott cseszték el, hogy a riporter bent sokat bénázott. Nem volt felkészülve, nem tudta mit is akar kérdezni (pl az utolsónál is eltartott pár másodpercig mire eszébe jut a kérdés), alig volt érthető mit mond stb stb. Meg kint is volt olyan politikus, amelyik ment tovább miiközben kérdezgették, mert ott is mondta, hogy siet.

Viszont igen. Politikai témában nem szívesen válaszolnak, egyrészt mert ilyen esetekben felkészült válaszokkal állnak elő (pl tv riport esetében is előre megkapják a riportalanyok a kérdéssort). A riportereknek is mindig van újabb kérdése... csinos lányoknak meg a foci eb-vel kapcsolatban jóval szabadabban válaszoltak, sok esetben látszott, hogy ott is szarnak bele (Kiknek szurkolt? A magyaroknak...).

Nem csak politikusokra igaz, az átlagemberre is jellemző, hogy kínos vagy számára érdektelen dolgokra "nem ér rá". Egyébként azt is simán el tudom képzelni, hogy kint jó volt a csajokkal egy percig nem a politikáról beszélgetni.
Szóval mint említettem, utálom az összes politikust és nem védeni akarom őket. Ez a próbálkozás aranyos, de kevés.
+1 VÁLASZ
Ghavin 2012. 07. 05. 10:14 | #4
Az interjú/riport célja alapvetően nem tényfeltárás, hanem a mindenkori média képviselője által felkínált lehetőség a politikus számára arra, hogy adott kérdésben nyilvánosan kifejezhesse az álláspontját.

Még senki sem járatódott le azáltal, hogy egy feltett kérdésre, legyen akármennyire kényelmetlen is, felelős és kompetens közszereplő módjára válaszolt. Más kérdés, hogy hogyan, milyen hangnemben válaszolt, ködösített-e, demagóg volt vagy nemes egyszerűséggel hazudott és később lebukott.

Hovatovább, a jobboldal már jó ideje többet tesz a saját maga és az ország lejáratásáért, mint az állítólagos szociáldemokrata-EU összeesküvés, amire mind ez idáig még a Fidesz pártsajtója sem tudott minden kétséget kizáró bizonyítékokat felmutatni.

Inkább a HVG alákérdezése, semmint például az Obersovszky-félék szervilis seggnyalása (hírhedt Skiccpali interjú).
Előzmény: kissfreezer (1) -1 VÁLASZ
DemJan 2012. 07. 05. 10:14 | #3
Videó csak nekem nem megy?
http://vimeo.com/45121800

- Kiknek szurkolt?
- A magyaroknak...
- oO Kedvenc csapat esetleg?
- Igen, a spanyolok.
- Nézte a meccset este?
- Igen, néztem.
- Izgalmas volt?
- Nem mondanám.
- Azért szép volt az a 4 gól ...
- Sima nyerés volt a spanyolok részéről, sajnos...
- Öö, igen...
Purple
Purple 2012. 07. 05. 09:06 | #2
Akkor nem csak én látom így... Semmi különös nincs ebben, ha odamegy valaki tök személytelenül hogy kérdést akar feltenni a munkájával kapcsolatban, akkor jó hogy lerázza. De ilyen tök jelentéktelen kérdésekre amiket egyből fel is tesznek, jó hogy válaszol.

Amúgy most tök mindegy melyik oldali politikus, meg hogy egyáltalán politikus, ez csak egy sima emberi reakció szerintem.
Előzmény: kissfreezer (1) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2012. 07. 05. 08:53 | #1
Azt a HVG-s baloldalparti riportert mindig lerazzak. Neki nem az a dolga, hogy obijektiven feltarja a tenyeket, hanem csakis a jobb oldal lejaratasa. Valjuk be azt is, hogy a szoke no nem ugy mutatkozott be, mint a HVG ujsagiroja. Kedvesen fotbal meccs eredmenyekrol kerdezett, nem pedig olyan irritalo pioca modon, mint a HVG-s ur.