Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
ismeretlen 2012. 06. 28. 11:48 | #66
Jól emlékszem még, amikor a piacon lehetett csirkét kapni, mármint élőt. Na azok is így be voltak zsúfolva a ketrecbe majd megdöglöttek szegények, aztán jött a háziasszony, de szép csirke, puff oda gumipókolni a biciklihez, szegény csirke csak pislogott, meg bízott benne, hogy kapirgálni viszik, amíg le nem vágták otthon a fejét. Vagy a pontyok is mekkora királyságban vannak már egymás hegyén hátán karácsonykor. És erről nem írnak Kínában, szóval nem is tudom nekünk meg mi közünk van ahhoz, hogy ott meg, hogyan tartják a kutyákat. Valahogy fel kéne már fogni, hogy ők Kínában megeszik a kutyát. Ez van. (ha lehetne itthon kapni én is megenném, egyszer biztos próbaképen.)
Nem tudom mi volt annyira különös a videóban, nálunk egy-egy kertben hasonló vagy szarabb körülmények között tartják a kutyákat.
Az egyetlen, ami számomra szomorú, hogy szegény kutyák csóválják a farkukat mindenkinek aki mozog, mindegy, hogy az a gazdi vagy a hentes. Ez valahol szomorú, mármint a kutyák szempontjából.
+2 VÁLASZ
HPeter 2012. 06. 28. 11:33 | #65
Teljesen igazad van. Sajnos a "modern" emberrel teljesen megváltozott a világ, a legtisztább táplálékszerzés a vadászat volt, a vad szabadon élt, amikor elejtették nem szenvedett sokáig. Érdekes, hogy ez a "humánus" táplálékszerzés pont a "kegyetlen" törvények szerint működő természetben van már csak szinte jelen, és nem az emberek saját világában. :(
Előzmény: Purple (64) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 28. 07:23 | #64
Nem eszek húst. A többire meg nem tudok mit mondani, ugyanaz a véleményem, mint eddig... Tök mindegy milyen országban élünk, nem így kéne bánni az állatokkal, akár megeszed akár nem.
Előzmény: HPeter (63) 0 VÁLASZ
HPeter 2012. 06. 28. 02:52 | #63
Kedves Purple!

Én is nagyon sajnálok minden olyan állatot, amelyik nem az igényeinek megfelelően van tartva. De az állattartást nézhetjük emberi és állati szemszögből is. Emberi szemszögből ez teljesen kultúrafüggő. Van egy marokkói muszlim barátom, hidd el szerintem egy mozdulattal lefejezne téged ha megmondanád neki hogy disznókat tartasz ólban és hogy mivel eteted őket csakhogy később levághasd és megehesd a húsukat.
Előttem szólókhoz hasonlóan ugyanez Indiában. Ott még arrébb sem küldheted a tehenet, ha megzavarod neadj Isten rácsapsz, úgy megbotoznak hogy megemlegeted!
Szóval te mondhatod hogy kicsi a ketrec a kutyáknak meg csirkéknek meg más állatoknak, a muszlimok meg az indiaiak a hatalmas ólat is kicsinek fogják tartani!
Az állattartás az állat szemszögéből nézve:hidd el, egyetlen állat sem akar bezárva lenni, akár ketrecben akár ólban, szabadon akarna élni, jönni-menni, táplálékot keresni, vagy futni ha ahhoz van kedve. Tehát ha bezársz egy állatot eleve rosszat teszel neki, és ha azt gondolod hogy majd minden egyednek jut egy 100x100 méteres terület, akkor már megbocsáss de elég naiv vagy és gyorsan számolj utána hogy bizonyos helyeken hány embernek kell ennie és mekkora területük van erre!
Egyébként te vegetáriánus vagy? Mert ha eszel húst akkor kicsit álszentségnek tartom amiket itt írsz, ugyanis nagyon sok állatot ilyen körülmények között tartanak amit te megeszel. Más a törvény mint a valós élet.
Érdekességképp pedig nem is tudom mit szólnánk hozzá mi magyarok, ha idejönne egy közel-keleti küldöttség és az ő vallásukra hivatkozva elérnék hogy betiltsák itthon a disznóhús fogyasztást. Annyi lenne a hagyományos vasárnapi rántott husinak, hát szerintem kiegyenesednének a kaszák!

Előzmény: Purple (30) +1 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 06. 27. 14:19 | #62
Azok a termelők leálltak, akik a régebbi tartástechnológiával dolgoztak. Így van... nem kizárt, hogy le is vágták az állományt. És persze ment a sírás, hogy a szemét EU... miközben évekkel előtte tudhatták, hogy változás lesz.
Előzmény: bungle (60) +1 VÁLASZ
BullFrog88 2012. 06. 27. 14:09 | #61
"Egyetlen gondolat... : Nem véletlenül nem eszünk ragadozó emlősöket..."

A kutya ragadozó :)
bungle
bungle 2012. 06. 27. 10:14 | #60
És addig nem tojtak a tojók? Vagy levágták őket? Vagy miért lett hirtelen kevesebb tojás, nem adhatták el?
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 06. 27. 08:56 | #59
Inkább abból adódott, hogy a tenyésztők közül sokan nem vették komolyan a dolgot, amíg ténylegesen be nem vezették. Akik korábban átálltak az új tartástechnológiára, azok jól jártak, mert kevesebb áru volt a piacon, drágábban is el tudták adni. Mostanra kezd normalizálódni a helyzet... szerintem a húsvét csak "véletlen egyebeesés" :)
Előzmény: bungle (54) 0 VÁLASZ
tsimpako 2012. 06. 27. 07:30 | #58
500 komment feletti user, ha káromkodik pedig automatikus BAN! ^^
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 27. 07:20 | #57
Van egy rossz hírem... mindenki az alapján ítél meg, amiket mondasz, és teszel... Nem kell továbbmagyaráznom...
Kérni meg lehet bármit... ;)
Előzmény: gezola (56) -1 VÁLASZ
gezola 2012. 06. 27. 01:13 | #56
"Barátom"!
Attól, hogy egy rakás kommented van, még nem jogosít fel téged semmi arra, hogy egy ellentétes szemléletmódbeli vitában (és nem személyeskedő veszekedésben!!) te bármilyen sértő megjegyzést fogalmazzál meg irányomban!
Te semmit nem tudsz rólam azon kívül, amit itt leírok.
Úgyhogy megkérlek, ehhez tartsad magad...
bungle
bungle 2012. 06. 27. 00:29 | #55
"Zaphod Beeblebrox asztalához nagy, tőgyes állat közelített. Jó húsú négylábú volt, a szarvasmarhafélék családjából, jókora vizenyős szemekkel, kicsiny tülkökkel. Az ajkai olyanféle fintorba húzódtak, amit kis híján megnyerő mosolynak lehetett volna mondani.
- Jó estét - zökkent le nehézkesen a tomporára. - Én vagyok a konyhamester ajánlata. Felajánlhatom önöknek a testrészeimet?
Rövid kérődzés után kényelmesebb pozitúrába rendezte a hátsó fertályát, majd békésen végignézett rajtuk. Az állat jámbor tekintete a hitetlenkedő meghökkenés pillantásaival találkozott Arthur és Trillian részéről, lemondó vállrándítással Ford Prefectéről és a leplezetlen étvágy kifejezésével Zaphod Beeblebroxéról.
- Talán egy szelet hátszínt? - javasolta az állat. - Fehérboros mártásban dinsztelve?
- Ööö... mármint hogy az ön... a magá... ebből a hátból itt? - suttogta Arthur szörnyülködve.
- Hát persze hogy az enyémből, uram - bődült el az állat készségesen. - Ki másét tudnám felajánlani?
Zaphod talpra ugrott, és szakértő módon lapogatta-tapogatta az állat hátát.
- És nagyon jó a felsálam is -, dünnyögte az állat. - Nagy súlyt helyeztem az izomfejlesztő gyakorlatokra, és rengeteg szemestakarmányt fogyasztottam ennek érdekében. - Diszkrét nyögéssel felböfögött egy takarmánycsomót, kérődzött rajta egy kicsit, majd ismét lenyelte. - Vagy egy kis bélszínt inkább? - ajánlotta."
;)
Előzmény: csaty (53) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 06. 27. 00:25 | #54
Ha jól tudom, már visszament a tojás ára (39 Ft-ért vettem tegnap jó minőségűt a zöldségesnél, de a bp-i nagybani piac oldalán is 28-38 Ft-ot írnak hazai I. oszt. tojásra).
Van egy olyan gyanúm, hogy az egész csak egy mesterséges balhé volt, hogy emelhessenek (talán pont húsvét környékén?), a ketrecmizéria csak egy jó indok volt.
csaty 2012. 06. 27. 00:14 | #53
Hát ha annyira idős akkor edd meg te , mert az olyan lesz mint a parittyagumi :) .
Szerintem az az ideális , ha csak olyan állatokat eszünk meg melyik személyes beleegyezését adja a saját feláldozására.....
Előzmény: Enechuel (45) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 26. 22:42 | #52
Hagyján... de a többi szeme előtt belezném ki a sorost...
Előzmény: Nusihusi (51) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2012. 06. 26. 22:37 | #51
Én őket tartanám hasonló (vagy rosszabb) körülmények között!!!:(
Halálos_fogkefe 2012. 06. 26. 21:49 | #50
Nana, röhejes, de a tyúkok már jobban élnek mint én magam.
Mert műfű kell neki, meg közösségi etető, meg kisf*szom. Lett is 60 Ft egy darab tojás.

Azért válasszuk el az ocsút a búzától, mert egy dolog amit megeszel és egy másik amit hobbiból tartasz. Bár szűk baráti körömben ritka, de mindenkinek szíve joga szürkemarhát vagy disznót örökbefogadni. Mielőtt bárki elkezd dobálózni a nagy szavakkal, nézzen körbe mit eszik, az honnan kerül a tányérjára, és más kultúrákban mit szólnak hozzá.
Előzmény: gezola (11) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 21:49 | #49
Nem zörög a paraszt, ha nem fújja a szél. :D
Előzmény: 7sleeper (48) -1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 06. 26. 21:14 | #48
+ "ha nem szarik a paraszt, nem eszik az úr"
7sleeper 2012. 06. 26. 21:11 | #47
:-D

ám nem mindig a nagyobbnak van igaza ;-)
Johhny Cash 2012. 06. 26. 21:10 | #46
500-tól meg dicséret ?:)
Enechuel 2012. 06. 26. 21:05 | #45
amúgy azt azért mindenkinek tudnia kell, hogy a disznó csöppet sem butább állat, mint a kutya: mégis megesszük. Én személy szerint amúgy sem bírom, ha intelligens állatokat esznek. Szerintem ez nem helyén való- mert azért ezek az állatok tényleg megszenvedik, mondjuk egy marhához képest, ami többnyire azt sem vágja le mi van. Na jó eleve utálom ezt,hogy meg kell ölni akármit is, de hát én is emberből vagyok, kell a hús nekem is -egyelőre-
Hülyék ezek a kínaiak na, de szerintem ez valami elfajult belterjes szokásból nőtte ki magát, mert a császári kultúrában a kutyákat igen is tisztelték-tudtommal. Egyébként ha már a tartásról van szó, én semmivel sem láttam rosszabb tartást, mint ahogy itthon tartják az EU kompatibilis vágásra szánt állatokat-ugyanaz. Csak az egyik csóválja a farkát, a másik meg röfög.
Én igazából konkrétan hoznék erre törvényt: intelligens állatokat TILOS. A disznót is csak idős korára maximum. Szerintem ez lenne mindenkinek a lehető legjobb.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 26. 20:45 | #44
Állattartásról meg csak annyit, hogy régen a paraszt csak akkor evett, ha az állatai már jóllaktak...
+1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 26. 20:41 | #43
"Amelyik állat születésétől fogva olyan körülmények között él, mint ami ellen a szentéletű állatvédők tiltakoznak, annak meg sem fordul a fejében, hogy lehet jobb is."
Neked viszont meg kéne, hogy forduljon pici, de csökevényes kis agyadban...
Előzmény: gezola (40) 0 VÁLASZ
zizi 2012. 06. 26. 20:41 | #42
"Senkinek nem az jut eszébe, hogy "jajj, ti szegények, mentsünk meg titeket", hanem mindenki örül, mint majom a farkának, hogy kap halat."
Ne magadból indulj ki. Nekem pl. hányingerem van a látványtól és messzire el is kerülöm az ilyeneket. És nem vagyok ezzel egyedül.
Előzmény: gezola (40) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 26. 20:39 | #41
Kussojjá kisköcsög... :P ;)
Előzmény: 7sleeper (39) 0 VÁLASZ
gezola 2012. 06. 26. 20:38 | #40
Az összes ilyen törekvés a Szent EU-tól mind a tartási/nevelési körülményekre vonatkozik.De azok is a néhány idióta, tanyákat, állattenyésztóket csak képekről látott irodakukac agyából pattantak ki.Elfogytak az emberekkel kapcsolatos védelmezői ötleteik, ezért elővették az állatokat.Fogadatlan prókátorok.Amelyik állat születésétől fogva olyan körülmények között él, mint ami ellen a szentéletű állatvédők tiltakoznak, annak meg sem fordul a fejében, hogy lehet jobb is.
De maradjunk a fenti képnél.Mutassál már akár egy olyan képet is, ahol a piacon nem így tartják az eladásig az állatokat?Nem kell messzire menni: gondolom mindenki látott már hypermarketekben halat Karácsonykor?Senkinek nem az jut eszébe, hogy "jajj, ti szegények, mentsünk meg titeket", hanem mindenki örül, mint majom a farkának, hogy kap halat.
NEM tudják megoldani, hogy az adott területen az állatok érdekeit szem előtt tartva árusítsák őket.
Ez van, nem lesz másképp.Lehet ezen háborogni és öklendezni.
Előzmény: Purple (25) -2 VÁLASZ
7sleeper 2012. 06. 26. 20:30 | #39
;-)

hogy neked mennyire kibebaszottul igazad van! (ehe ehe)
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 26. 19:49 | #38
Kivétel, ha küldött már legalább 10 postot...
Előzmény: .::JunKieEQ::. (37) +1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 26. 19:48 | #37
Kéne egy új szabály ide IZÉ-re... 500 komment alatti user, ha káromkodik automatikus BAN !!!
+1 VÁLASZ
zizi 2012. 06. 26. 19:42 | #36
Látom te sem érted a lényeget ebben az egészben. Rohadtul nem arról van szó, hogy cuki-e az állat, vagy nem, a normális állattartók nem ilyen körülményeket tartanak tehenet, kecskét, vagy bármilyen haszonállatot.

Csodálom, hogy Purplenek még van türelme az ilyen ostoba emberekhez. XD
Előzmény: fogkefe (34) +2 VÁLASZ
Johhny Cash 2012. 06. 26. 19:33 | #35
Majd jön a válasz, hogy mindegy mit szólnak úgy se értjük...
Szerintem mi élünk burokba és mindenki más tökéletes :D
Behal a Greenpeace és jön a Purplepeace, "Dögöljön meg minden állattartó......éhen" mottóval.
Előzmény: fogkefe (34) -2 VÁLASZ
fogkefe 2012. 06. 26. 19:28 | #34
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
Johhny Cash 2012. 06. 26. 19:13 | #33
Már megint mindenki hülye csak Te nem. Még jó, hogy itt vagy különben milyen oldal lenne már.... :S
Képzeld olvasni és írni is tudok a probléma ott leledzik, hogy gondolkodni felejtesz el, bár ha nincs mivel úgy elég nehézkes. Amúgy tényleg nem a világgal van a baj, hanem velem. Én tettem a kutyákat is a ketrecbe meg az étterem is az enyém ahol árulják. Na menj már :D
Előzmény: Purple (30) -3 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 26. 19:00 | #32
Egyetlen gondolat... : Nem véletlenül nem eszünk ragadozó emlősöket...

GAlex 2012. 06. 26. 17:57 | #31
Purple
Purple 2012. 06. 26. 15:46 | #30
Na még egy idióta, akinek nem jut el az agyáig a "tartási körülmények" kifejezés... Dzsonika előbb tanulj meg olvasni, utána próbálkozz az írással.

Parasztot pejoratívan kell jelen esetben értelmezni, mert a földművelő állattartó parasztok is eljutottak odáig agyilag hogy ha nem tudnak x állatnál többet normálisan tartani, akkor nem tartanak x állatnál többet.

Családjuk megélhetése, hagyjad már... Elmorzsolok egy könnycseppet azért, ok?

Akkor majd ledarálod otthon a két szép kiskacsóddal.

Hisztis picsa a jó édes anyukád. Én csak őszinte vagyok. ;)

Nem a világgal van a baj, hanem az ilyen fajtádbeli pöcsökkel akik megtöltik. :D
Előzmény: Johhny Cash (29) -1 VÁLASZ
Johhny Cash 2012. 06. 26. 15:39 | #29
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Purple (25) -5 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2012. 06. 26. 15:28 | #28
kizabálom a húst a főzelékből :D

Komolyra fordítva: Kína egy marha nagy népességű ország, kb. mindent kénytelenek megenni, és kénytelenek maximalizálni az élelmiszer termelés hatékonyságát. Nem elég, hogy sokan vannak, pár évtized alatt százmilliókban mérhető azok száma, akik pici falvakból új városokat építettek és költöztek át oda. Ezek most a hirtelen jött civilizálódás miatt nyilván ragaszkodni is fognak az új életükhöz, tehát velük is kell számolni az energia-kaja-pia-luxuscikk igényt illetően. Ha a terület eltartóképességének határát feszegeti a gazdaság, akkor nem nagyon van lehetőség 100 holdas pagonyban tartani a kajának szánt haszonállatot. Egy cél (és nagyjából lehetőség) van: minél kisebb anyagi ráfordítással, minél nagyobb mennyiséget termelni.

Persze, nem azt mondom, hogy direkt ki kell baszni ezekkel az állatokkal, de valahol érthető, hogy nem akar többet áldozni a termelő a minimálisan szükségesnél.

Szomorú ez a dolog, de sajnos ez a világ eredendően ilyen. Az él túl, aki legyőzi, megelőzi, megzabálja a másikat. Aki gyenge vagy nem tud alkalmazkodni, annak annyi. Ha a kínai kaja-kutya tenyésztő 10 kutyát tart 1 hektár füves területen, akkor egész egyszerűen tönkre megy.
-1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 06. 26. 14:49 | #27
Termelők kellenének, (nem csak egy két fehér holló, aki túlárazza a húst),olyanok, akik ott helyben állítják elő azt a húst, biztos olcsóbb lenne. Plusz munkahely lehetőséget jelentene vidéken. A fogyasztó pedig nem lejárt, átmosott, büdös húst venne a TESZ KOrnéléknál.
Előzmény: csaty (26) 0 VÁLASZ
csaty 2012. 06. 26. 14:33 | #26
Tényleg jobb lenne , főleg a fogyasztónak.......Nálunk a faluban van egy bolt ahol van ilyen marhahús , 240€ kilója......
Attól biztos nem kakálsz zsírosat.
Előzmény: közlegény (16) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 14:08 | #25
Amúgy meg tájékozódj jobban, igenis ugyanilyen hír, akár itt az oldalon is találsz jó párat a haszonállatokról, meg az utóbbi pár hónap idevágó EU-s történései közül is szemezgess...
Előzmény: gezola (21) -1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 14:04 | #24
Nem is tudom ki kezdett el álszentezni úgy, hogy a kommentek lényegi tartalma sem jutott el az agyáig. ;)
Persze hogy rám is vonatkozik, hisz én mutatom. :D
Előzmény: gezola (22) -1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 14:03 | #23
Érdekes jobb piacokon ezt is meg tudják oldani... Nem kell ez a nyálas romantikára utaló baromság, senki nem erről beszélt. áhh mindegy is..
Előzmény: gezola (21) -1 VÁLASZ
gezola 2012. 06. 26. 13:57 | #22
Sértegetni mindenkit lehet, az a legkönnyebb. Jelzem, a linkelt kép rád ugyanúgy érvényes...
Előzmény: Purple (14) -2 VÁLASZ
gezola 2012. 06. 26. 13:55 | #21
A "vitaindító" (?) kép egy PIACON készült.Ott nincsenek szép zöld mezők, andalogva kézen fogva szerelmesen sétálgató leszbikus tehénpárok.
Amikor ugyanitt csirkéket,kacsákat,libákat,nyulakat zsúfolnak össze ilyen ketrecekbe, az miért nem akkora hír?Ugyanolyan érző állatok, mint a kutyák,macskák.Csak azért van ez a felháborodás, mert nálunk más a kultúra, máshogy viszonyulunk a kutyákhoz.

Előzmény: Purple (13) -2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 06. 26. 13:14 | #20
Pápua-Új Guineán akár még ez is előfordulhat.
Előzmény: rubigo (17) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 13:07 | #19
Hát igen, pont ezért tartom féregségnek... Egyébként meg ha logikusan végiggondolnák akkor ez nekik is az érdekük lenne, de hát azért kicsit tenni is kéne valamit.
Előzmény: közlegény (16) 0 VÁLASZ
zsákos 2012. 06. 26. 13:06 | #18
Az állatvédők is van mikor átesnek a ló túloldalára. Néhány éve Franciaországban állatvédők egy csoportja a ló jogi minősítését a juh szarvasmarha besorolásból, a kutya macska kategóriájába akarták bevenni. Bár nem tudom milyen sikerrel jártak, de azt elérték, hogy lóhúst szinte már alig találni étlapon.
rubigo 2012. 06. 26. 13:06 | #17
A jó édes anyjukat egyék meg ebédre...
közlegény
közlegény 2012. 06. 26. 13:05 | #16
Igen, jobb lenne, ha mindenhol ilyen körülmények közt tartanának sertést, mint a belinkelt képen. Jobb lenne a fogyasztónak, jobb lenne az állatoknak, csak néhány húsipari mamutnak nem ez az érdeke.
Előzmény: Purple (13) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 06. 26. 12:55 | #15
Ez az animal welfare, a szabadon, stresszmentesen tartott állat húsa finomabb, pl. extenzív szarvasmarhatartás. Most nem vetítem le kutyára, mert húshasznú kutyatartásról nem igen van szakirodalom.
Előzmény: gezola (12) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 12:51 | #14
Azon IS felháborodik aki ezen is...
Nektek meg olvasni kéne mielőtt megint ebbe az irányba terelitek a témát... Fele társulat kurvára nem fogja fel, hogy a tartás körülményei a probléma MINDENHOL, mindenfajta állatra nézve...

Na mindegy kár is a szó... http://i.imgur.com/lpscz.jpg
Előzmény: gezola (11) +2 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 12:48 | #13
http://www.pitneyfarmshop.co.uk/images/somerset-farm-shop.jpg Ahogy nézem ide még elfér sokszor ennyi állat...
Vagy ehhez vissza kéne vennünk a mértéktelen zabálásból és csak annyi hús jutna amennyire szükség lenne valóban? Hát az meg legyen a ti problémátok...
Előzmény: gezola (12) -1 VÁLASZ
gezola 2012. 06. 26. 12:44 | #12
Vázolj fel egy szerinted kulturált tartási formát, módszert.Hogy kellene úgy tartani a fogyasztásra szánt állatokat, hogy azok viszonylag átláthatóak legyenek, kevés helyet foglaljanak, és könnyen hozzáférhetőek legyenek?
Előzmény: Purple (10) 0 VÁLASZ
gezola 2012. 06. 26. 12:41 | #11
Akik ezen felháborodnak, azok szimplán álszent emberek.
Itthon hogy tartják a csirkéket, kacsákat,nyulakat?Ugyanilyen ketrecben.
Vannak állatsimogató akciók mindenhol, ahol jól megdögönyözik ezeket az állatokat.Utána ebédre meg szó nélkül jó étvággyal megeszik a csirke/nyúlpörköltet, kacsasültet.
Mit vagytok ezen felháborodva?
Nem a ti Bodri kutyátokat, Mici cicátokat eszik meg, hanem az étkezési célra felnevelt állatokat.
Gondolkodni kellene, mielőtt valaki látványosan felháborodik ezeken a hangulatkeltő riportfilmeken.
Ebédidő van, jó étvágyat mindenkinek, és nézze meg, mit eszik, és az az állat hogy lehetett tartva...
Purple
Purple 2012. 06. 26. 12:37 | #10
Márpedig aki akármilyen állatot tart így ilyen körülmények között, legyen az disznó, tehén, kutya, svábbogár akár Magyarországon, akár Kínában, az egy kulturálatlan büdös paraszt.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 06. 26. 12:31 | #9
Indiában milyen durva riportfilmeket készíthetnek Európáról, Amerikáról...stb. Hogy ott hogyan tartják és eszik meg a szent teheneket.
A kínaiak gondolkodása egészen más, ők nem csak úgy viszonyulnak a kutyához, mint társ, házi kedvenc. Azok megesznek mindent, ami mozog és ami nem azzal pedig fűszerezik :) Én sem vagyok oda a kínai kultúráért, de el kell ismerni, nem a csak mi kultúránk: "A KULTÚRA". Minden kultúrának megvan a maga szépsége és rondasága. A lényeg... figyeljünk arra, hogy a saját határaikon belül maradjon:)


+1 VÁLASZ
ixub 2012. 06. 26. 12:30 | #8
A tartás módjával én se értek egyet, de nézzünk körül azért itthon is, hogy mit hogyan tartanak. A fogyasztásról más a véleményem. Szerintem még meg is kóstolnám, finom lehet. Ha ezért valaki elítél kérdezzen meg egy indiait a marhapörköltről mi a véleménye. Amúgy ahogy a mondás tartja patkány semmivel nem rosszabb a mókusnál csak a PR-ja szarabb szegénynek.
+1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2012. 06. 26. 12:30 | #7
Indiában a tehenet, arab országokban a disznót, Európában kutyát nem esznek. Ez egy ilyen világ, máshol azon háborodhatnának föl, hogy szeretem a marhapörköltet, de mivel nem mondok le róla, másra én nem vetek követ.
+1 VÁLASZ
bungle
zsákos 2012. 06. 26. 12:19 | #5
Nincs felháborítóbb a legtöbb ember számára, mint kutyát étlapon látni. Való igaz, hogy a kutya jóval értékesebb állat annál mintsem hogy a fazékban végezze. Számomra mégsem az ölés ténye, hanem a tartás minősége a felháborító.
+1 VÁLASZ
kicsicece 2012. 06. 26. 12:07 | #4
Hagyománymódosítás kell:
Bemagyarázzuk nekik, hogy a magyar politikus-hús sokkal finomabb, mint bármi. Na AZOKAT tartanám így (egyébként nem néztem meg a videót, jobb inkább nem tudni, mi történik az ilyen elmaradott, agyszegény helyeken.)
Viszont hamár hagyomány, csinálják a ketrecet fából, ne a boltból vegyék az acélkalitkát... hagyományos k*rva anyjukat...
+1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 26. 12:00 | #3
Hagyomány... A szó ami mögé az összes büdös retkes senkiházi el tud bújni, akármit is csinál a világ akármelyik pontján. Ez nem hagyomány, ez mocskos parasztság, az ilyen embert irtani kell, nem megérteni.

És ez nem csak a kutyák tartására vonatkozik, hanem az összes állattal (haszonállat is) és emberrel való bánásmódra (kövezés, "megélhetési bűnözés hagyománya" stb...)
kizcar 2012. 06. 26. 11:55 | #2
elég ha itthon bemész egy hipermarketbe, és láthatod ahogy a halakat tartják
tsimpako 2012. 06. 26. 11:48 | #1
Meg sem nézem, a kutyák a szívem csücskei voltak mindig is... Talán ez a poszt nem is ide való?