Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kotta 2012. 08. 07. 14:22 | #31
Részemről. Kezdjük a régebbiekkel: Bochkor Gábor narcisztikus, arrogáns, közepesen művelt (csak hogy ne félműveltet írjak), és enyhén szólva beképzelt. Néha ezeket maga is belátja, az esetek 97%-ában nem, olyankor az és csak az a tuti, amit ő mond. Voga János ért a sporthoz, zenéhez, tájékozott, csak néha nagyon is aláhajol a nála érdemtelenebbeknek. Rosszak a haverjai és totál nem médiába való. Boros Lajos régi beépített szekrény, infantilis és sértődékeny, zeneileg csaknem zéró, különösebben semmihez sem ért, de azt évtizedek óta jól csinálja. Sebestyén Balázs már fiatal műsorvezetőként is (tökugyanúgy mint Bochkor) úgy érezte, hogy sztár, pedig csak egy átlagos médiahülyegyerek, akibe valakik beleláttak valamit és felépítették. Beképzelt, arrogáns, álművelt, dettó Bochkor. Rákóczi Ferencről a legkevésbé kialakult a képem: ő talán inkább háttérember, nem bunkózik, de nem is nagyon egyéniség, elvan mint a befőtt. Vadon János tök normális emberke, de csak azért került a médiába, mert ottani haverjai vannak. Kár hogy nem veszi észre, hogy ezeknél többet ér, meg hogy csinálhatna akár valami hasznosabbat is.

Mindkét műsoron lehet/lehetett röhögni, idegesíteni magad, mikor hogy, de legalább eltelt az a pár reggeli óra. A szánalom benne az, hogy baromira észrevehetetlen, hogy mennyire üresen telt el, rá tudtak szokni emberek, és egy (rövid) idő után meg már szórakoztató se volt különösebben. Most az egyiknek tuti hogy csak ideiglenesen (de jogosan!) annyi, hát ettől nem kaptam szívrohamot, na.

Részemről. :-)
bungle
bungle 2012. 08. 07. 10:40 | #30
Elhallgatott a NeoFM - Csak 5 forintot fektetett be a tulajdonos a dolgozók szerint
www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/elhallgatott-a-neofm-csak-5-forintot-fektetett-be-a-tulajdonos-a-dolgozok-szerint-382378
nagydee
nagydee 2012. 06. 22. 16:32 | #29
ha nem akarsz, akkor ne tedd.
a 11. oldal, az országos, a 17. oldal az nagyváros, ami Budapest és megyeszékhelyek. én nem erről beszéltem. Budapestről beszéltem, mert a cikkben az állítás arra vonatkozott, hogy egyforma a hallgatottság és mégis nagy a reklámbevétel különbsége.
csakhogy, ha megfigyeled egy országos tévé/rádió/újság hirdetéseit, akkor abban vagy budapestieket, vagy országosakat találsz. olyan nincs, vagy csak nagyon ritkán, hogy pl. Kecskeméten megnyílik valami. országos hirdető kevés van, vagy áruházláncok, vagy helyfüggetlen dolgok, mint pl. kocsi, fesztivál. Budapest viszont a lakosság 1/5-e, ha a bejárósokat is belevesszük, akkor majd harmada. ezért ez a legfontosabb adat még országos rádiónál is. a budapesti cégeknek megéri országos rádióban hirdetni, de más helyieknek (értsd más nagyváros) nem. ezért a reklámbevétel különbség többek között.

ez egy hülye helyzet, mert azt gondolná az ember, hogy Budapest végül is kicsi, de az igazság az, hogy Budapestnek önmagában van akkora vásárló ereje, ami összemérhető az ország többi részének minden erejével és így a hirdetési bevételben döntő tényező.

hát, pedig nem hallgatom. Balázsékat szoktam, őket sem mindig. pont az a gond, hogy még így is ennyi információval rendelkezem, mert kinyitok bármilyen hírportált és következetesen találkozom hírekkel arról, hogy már megint kinek szólt be, vagy milyen baromságot csinált. ez nem Amerika, ahol ez tetszik a hirdetőknek. ez itt Magyarország, ahol ez még jobbára vállalhatatlannak számít.
Előzmény: Chaby Checker (24) 0 VÁLASZ
Chaby Checker 2012. 06. 22. 10:30 | #28
Teljes mértékben egyet értek veled, de ez különösen igaz : "És egy baráti jó tanács: aki nem szereti őket, ne hallgassa őket! És, ha már az adott illető nem hallgatja a műsort, akkor ne kezdje el fosozni őket, amikor csak a bulvárújságokból, meg a helytelenül és magyartalanul író internetes firkászok cikk-képződményeiből értesül, aminek a valóságtartalma bizony sokszor kérdéses, kétes."
További szép napot !!!


Előzmény: daveman (27) 0 VÁLASZ
daveman
daveman 2012. 06. 22. 05:36 | #27
Kedves nagydee! Bochkor Gábort Puzsér Róberthez hasonlítani már akkor is gázosnak tartanám, ha nem bírnám a Bumerángos srácok fejét. Tudod Puzsért még Sebestény Balázsnál és Hajdú Péternél is suttyóbbnak tartom, pedig nekik sem kell a szomszédba menni a tirpákságért! Amúgy meg sorolhatnám hosszasan, hogy mit miért mondanak, illetve, hogy sok dolog van, ami része a show-nak, de nem teszem, mert egyrészt nem hallgatod őket, másrészt meg ki nem állhatod őket. Mondjuk, ahhoz képest, hogy ennyire nem hallgatod őket, eléggé jól tisztában vagy a műsorelemekkel. Viszont egy dolgot cáfolnék: sosem vezettek részegen műsort, ez hülyeség! Amúgy nem tudom, hogy milyen reggeli rádióműsorokat hallgatsz, ami kielégíti kifinomult kívánalmaidat. Azt meg csak mellesleg jegyzem meg, hogy azért büntették meg 250 ezer forintra a Bumerángot, mert egy idióta állatvédő nem érti a poént, és nem lát tovább az orránál. Az meg egyszerűen egy vicc, hogy a médiahatóság szabályai szerint a Bumeráng 12 év felettieknek szól, mégis azért büntetik meg őket, mert a kisiskolás korúakra, akik reggel hallhatják az adást, rossz hatással lehet. Arról nem is beszélve, hogy egyrészt a szülő felelőssége, hogy elkapcsoljon, ha olyan megy a rádióban, másrészt meg az "oroszlános téma" már javában a 8 óra utáni műsorsávban ment le, amikor is a gyerekeknek iskolaidőben nem igazán tud rádiót hallgatni.

Én úgy gondolom, hogy valakinek akarva vagy akaratlanul a tyúkszemére lépett a NeoFM és/vagy a Bumeráng, és most ezt próbálják leverni rajtuk, sőt, kivéreztetni őket. Ugyanakkor évek óta megfigyelhető az a trend, hogy egyre inkább a lapos, üres, tartalom nélküli dolgok a szórakoztatóak. Olyanok, amiken nem kell gondolkodni, amik nem erőltetik meg az ember agyát, ami bódító zsibbadtságot okoz, hogy ne tudjon az ember odafigyelni a hétköznapi problémákra, és ezt a sok szart, amint nap-mint-nap kapunk a pofánkba le tudják nyomni a torkunkon. A Bumeráng nem ezek közé a médiumok közé tartozik, Kedves nagydee! Mivel nem hallgatod őket (biztos, hogy nem hallgatod?!), nem tudhatod, hogy a Bumerángos fennállásuk óta mennyi mindent értek el, és valósítottak meg, segítettek embereken, jó ügyek mellé álltak, valóban(!) híres emberekkel beszélgettek, vagy hívtak meg vendégnek a stúdióba, adott gazdasági, politikai, közüggyel, bűnüggyel kapcsolatban szakembereket hívnak fel, hogy tisztába tegyenek egy adott kérdést. Jó példa erre - most hirtelen ez jutott eszembe - a Brad Pitt-féle zombis film forgatásán lefoglalt fegyverek. Mennyire szidta mindenki akkor a Terror Elhárítási Központot, meg hogy mekkora blama ez Magyarországnak. Közben Bochkorék másnap felhívták a TEK vezetőjét, aki elmondta, hogy Magyarországon mik a jogi szabályozások egy éles fegyver hatástalanításához, hogyan kell ennek szabályosan megtörténnie, és, hogy az a nagyjából 90 automata fegyver egyike sem felelt meg ennek a szabálynak. Ami, ha belegondolunk, nem hülyeség! Történt már a filmforgatások során elég haláleset rosszul vagy nem hatástalanított fegyver miatt. De te nem hallgatod a Bumerángot...

Te fent akadsz a biciklis dolgon, mert biztos te is biciklista vagy, és kikéred magadnak ezt az egészet, sérti a kis lelkedet. Nos, nem Hollandia vagyunk, talán nem is leszünk még egy jó darabig. De. Fontos az egészség, a sport, a jó levegő, és igen, én is szeretek biciklizni, azonban Bochkorék olyanok ellen szólaltak fel például, mint:
- agyament szabályokkal változik a KRESZ a biciklisták javára: behajthatnak egyirányú utcába a rossz irányból, előzhetnek jobbról is,
- az elvakult biciklisták ellen, akik még sz*rni is bicajjal járnak, miközben nem mindenki dolgozik olyan munkahelyen, ahol pl. a ruházat vagy a távolság lehetővé tenné a biciklis közlekedést,
- a szmogban és bűzben biciklizés egyáltalán nem egészséges; bár az igaz, hogy ez a fos autósforgalom, és a rettenetes tömegközlekedés miatt van így, de akkor is tény – ilyen a székes fővárosunk,
- és akkor már nem is említem Vitya hatalmas ötletét, hogy ne lehessen büntetni az ittas biciklistákat - és erről is beszéltek a műsorban!

Arról, hogy még mindig sok emberek tudatlan, és alapvető irodalmi eszközökkel, mint pl. a szarkazmus, a cinizmus, az irónia nincsenek tisztában, az bizony nekik (és neked) szegénységi bizonyítvány. És erre a jelenségre megint egy példa jut az eszembe: volt egy műsorelem, amikor a különböző autómárkáról vitatkoztak, azt, hogy melyik ország gyártja a legjobb autót, melyik ország fos, és így tovább. Lajos elkezdte védeni a japán márkákat, Bochi a német mellett kardoskodott, majd szó szót követett, Bochkor odavágott valamit Lajosnak, aki kirohant a stúdióból sértődötten. Mi meg a rádió előtt sírva röhögtünk. Másnap a legtöbb bulvár újság azonnal lehozta, hogy Bochkor és Boros örökre összevesztek, vége lehet a Bumerángnak. Csak ezek a kis szemellenzős, tudatlan balfasz újságírók valószínűleg nem hallgatták tovább a műsort, amikor Lajos már újra a stúdióban volt, együtt röhögtek Bochival, hogy mekkora jelenetet csináltak brahiból, majd hozzátették, hogy nagy hülye az, aki ezt komolyan vette, mert Lajosnak is német autója van! Na ennyit az értő rádióhallgatásról meg a show elemről.

Persze ez is csak egy a sok dolog közül, de tudod könnyebb kontextusból kiragadni egy mondatot, egy gondolatot, és rájuk sütni, hogy "tajparsztság", meg "állatgyűlölők". Naponta, a hét öt napján közel két és fél órán keresztül vannak ők adásban, és beszélnek. Sok mindenről! Nem egyszer fordul elő, hogy visszatérnek egy adott témára, újrabeszélik, mert egy hallgató, egy médium, egy hivatal a nem tetszését fejezi ki az adott témával kapcsolatban. Mikor a Class FM-en elindult a Morning Show, nagyjából fél évig hallgattam Balázsékat, mert bár utáltam őket, nem akartam a semmit utálni, tudni akartam, mi is megy a műsorukban. (Azelőtt Balázst csak a tévés balfaszkodásai alapján tartottam suttyónak, meg pár adást hallottam a letűnt Pirítósból.) A következők voltak abban a bő félévben (és igen, azóta nem tudom, hogy mi, mert nem hallgatom):
- egy héten legalább egyszer lefikázták a Bumerángot, cikizték a három műsorvezetőt (azt csak hozzáteszem, hogy Bochiék ilyeneket sosem tettek, és a másik adót kritizáló sms-eket is csak nagyon kivételes esetben olvasták be),
- gazdasági, külpolitikai, napi ügyekben csak fröcsögtek, a saját elb*szott kis véleményüket hangoztatták folyamatosan, de nagyon ritka esetben fordult elő, hogy szakemberrel beszéltek volna, pláne, hogy helyesen látták volna a helyzetet,
- mindenből és mindenkiből viccet csináltak, a celebvilág a céltáblájuk, ami azért gáz, mert ők maguk is pontosan ugyanolyan celebek - pláne a Balázs
- „újítás”, „premier”, "soha ilyen Magyarországon még nem volt a rádiózás történetében" frázisokat fröcsögtek, miközben szinte minden ötletet már rég megvalósított a Bumeráng akkorra, pl.: üvegstúdióval való turnézás, nagy értékű nyeremények kisorsolása, Hungaroringes közvetítés, stb.

Nagyon remélem, hogy még sokáig lesz Bumeráng, és igazából nem érdekel, hogy melyik adón, amíg – Voga János szavaival élve – meg tudják őrizni az arcukat, ami sikerült is az évek alatt. És egy baráti jó tanács: aki nem szereti őket, ne hallgassa őket! És, ha már az adott illető nem hallgatja a műsort, akkor ne kezdje el fosozni őket, amikor csak a bulvárújságokból, meg a helytelenül és magyartalanul író internetes firkászok cikk-képződményeiből értesül, aminek a valóságtartalma bizony sokszor kérdéses, kétes.

Igen, elfogult vagyok a Bumeránggal, és az egész csapattal. Igen, szeretem a Bumerángot. De nem vagyok egy szemellenzős barom. Ők is csak emberek. Csak már évek óta hitelesek tudtak maradni. Ez a nagy különbség!

A NeoFM nem egyenlő a Bumeránggal, bár azt joggal hozzátehetjük, hogy ugyanúgy ezzel a műsorral azonosítják a rádióadót, mint ahogy a Morning Show-val a Class FM-et, függetlenül attól, hogy melyik párthoz húznak. Mert ez a két műsor a húzóelem ennek a két rádiónak. Bár azt megjegyezném, hogy a Bumerángban sosem hangzott el sem nyílt, sem burkolt politikai hovatartozás, sőt, Bochkorék többször is hangsúlyozták a műsorban, hogy ők nem politizálnak, azt mindenki magánügyének tekinti.

Mondjuk ez már nem tartozik ehhez a témához, de talán ez az egy mondat kicsit azért ide fér: az az ember, aki ma csak és kizárólag a bal oldalt hibáztatja, hogy Magyarország milyen helyzetben van, az egy szemellenzős hülye - rendszerváltás óta minden kormány, minden párt kivette az országból, amit akart... és most jól esik egymásra mutogatni, miközben megosztják az ország lakosságát, hogy még véletlenül se tudjon összefogni a magyar, mert akkor elzavarnák mindüket a pics*ba, ahogy Izlandon tették. Erről csak ennyit.
+2 VÁLASZ
KillHates 2012. 06. 21. 23:15 | #26
Ehh... Benéztem....
Előzmény: Cableguy (19) 0 VÁLASZ
Chaby Checker 2012. 06. 21. 19:43 | #25
Bocsi ami kimaradt , hogy nem csak Budapest a hírdetések központja !
Előzmény: Chaby Checker (24) 0 VÁLASZ
Chaby Checker 2012. 06. 21. 19:38 | #24
Tényleg nem kötekedni akarok, de ha már hivatkozol egy mérési adatra akkor ne csak a 16. oldalig elemezd, ugyanis a 17. oldal pont a te hozzászólásodat (4.hsz) cáfolja , ja és a 11. oldal is, idézve "a hirdetőket legeslegjobban érdeklő Budapest 6:00-10:00 15-29 év kategóriában a Class hallgatottsága majdnem a kétszerese a Neo-énak. egyszerűen fogalmazva Balázsék porrá alázzák Bocskorékat".
Az meg hogy "Elsőnek az, hogy tajparaszt." hát elég szubjektív , valakinek 'tajparaszt' valakinek nem (kb 50-50% , 11.old.)!! Ahhoz képest hogy nem hallgatod, elég jól informált vagy.
Előzmény: nagydee (7) 0 VÁLASZ
Marvin 2012. 06. 21. 19:25 | #23
Ezért nagyon megérte eltűntetni a Sláger rádiót...

Mondjuk, aki nem fizette be ezt a háromnegyed millió-árdot, annak nagyon.
Hrvthptr 2012. 06. 21. 18:43 | #22
Van még 3 majom a másik rádióban is...sőt a tv-ben is majmok vannak,de szerencsére kikapcsolható:P

Előzmény: BusKeyCome (13) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 06. 21. 18:25 | #21
Valaki feltalálhatná azt a bumerángot,ami nem jön vissza!
+1 VÁLASZ
7sleeper 2012. 06. 21. 17:19 | #20
s láger ádióból szökött noé izé neo számára végetért a pénzözön
majd beríjják magukat valaghová
nem féltem őket és nem érdekelnek
Cableguy 2012. 06. 21. 17:09 | #19
"háromnegyed milliós tartozást halmozott fel a bal oldali érdekeltségű NeoFM rádió"
a 750 milló nálam háromnegyed milliárd
Előzmény: KillHates (18) 0 VÁLASZ
KillHates 2012. 06. 21. 15:16 | #18
Hát bevallom nem nagyon hat meg... Az elején nagyon jól nyomták (még anno a Dumabiuszon) de aztán megfáradtak, meg mi is megszoktuk a stílusukat és gyanítom ki is öregedtek már... Kicsit azért hiányozni fognak a média palettájáról, de ahogyan a Borost ismerem a "jó összeköttetései" révén nem lesz neki probléma megint a felszínre kerülnie.
A NeoFM-ért meg nem kár! Mint ahogy az ZSindex írta (pár óráig csupán, utána gyorsan módosították a hír fejlécét) "háromnegyed milliós tartozást halmozott fel a bal oldali érdekeltségű NeoFM rádió" -Jót mosolyogtam, majd megjegyeztem, hogy a "bal oldaliaknak" nem nehéz tartozásokat felhalmozniuk, több évtizedes rutinjuk van már ebben, hogy hitelekből kozmetikázzák az ország pénzügyi képét...- szóval ennyit a politikailag független magyar médiáról...
turbulencia 2012. 06. 21. 15:14 | #17
Média lufi!!! Mert ugyebár mi lesz a lényeg: Más lesz a tulajdonos és más lesz a rádió neve. A műsor meg ugyanaz Boros-Bochkor-al. A hallgató mást nem fog észre venni. (Lásd Danubius rádió,akinek rövid az emlékezete)
gumikigyo 2012. 06. 21. 15:12 | #16
Egy pici adalék a témához,ajánlom mindenkinek párthovatartozástól függetlenül. 07.20-tól kezdődik a téma.
http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20120621-105857.mp3

Itt pedig olvashattok róla. http://media.mandiner.hu/cikk/20120619_polyak_gabor_hutlen_kezeles_az_orszagos_radiok_dijcsokkentese

Aki nem elvetemült " Vezír " rajongó az megfogja érteni,függetlenül attól ,hogy melyik rádiót szereti.
Élien 2012. 06. 21. 14:51 | #15
Amikor a Bochkor nem volt műsorban akkor még lejjebb csúszott a színvonal...
A Boros meg alapban gyűlölöm!!!! Annak idején rengeteg zenekar(!!!) jövőjét tette tönkre egy tollvonással.

Nascor 2012. 06. 21. 14:22 | #14
Szívemből szóltál.
Előzmény: BusKeyCome (13) 0 VÁLASZ
BusKeyCome 2012. 06. 21. 13:42 | #13
Végre eltűnik a francba ez három majom!
sztewe
sztewe 2012. 06. 21. 13:31 | #12
Nem azér, de ha pl én nem fizetnék közüzemet, simán lekapcsolnának nem egy év múltán és haladékot adva és mennyit elengedve, hanem hamarosan. Neo fm meg mennyi ideig használt ingyenáramot, meg b*szott más díjakat is befizetni.

hawkeye
hawkeye 2012. 06. 21. 13:30 | #11
Mint rádió, számomra érdektelen, elfáradt emberekkel, elfáradt műsorokkal.

De tudok olyan politikamentes médiumokat, amelyeknek nem kínálnak fel - a mi általunk befizetett pénzekből - százmilliós vissza nem fizetendő összegeket, valamiféle kedvezményként. Őket pár havi tartozás után egyszerűen lekapcsolják....


Bogi22 2012. 06. 21. 12:23 | #10
Nekem biztos nem! Nem is hallgatok rádiót :D
Előzmény: dude (3) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 06. 21. 11:01 | #9
ennyi? ezt mind ki bírtad préselni magadból?
sokáig tartott?
Előzmény: Árnyangyal (8) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2012. 06. 21. 10:44 | #8
Remélem az avatarodon nem te vagy , mert az egy kőkemény alkoholista hajléktalan arca!
Előzmény: nagydee (7) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 06. 21. 10:22 | #7
http://www.radiosite.hu/files/gfkipsos12aprilis.pdf
14., 15., 16. oldal.

Nézzük, mi is jut eszébe az embernek Bochkor Gáborról.
Elsőnek az, hogy tajparaszt. Kb. annyira, mint a Puzsér, csak Gáborka közben jópofinak tartja magát.
egyébként meg a teljesség igénye nélkül: oroszlánok, biciklisták, részeg műsorvezetés, Király Viktor cd stb. de ha hallgatnám is őket, akkor biztosan többet is tudnék mondani.


Előzmény: daveman (5) -1 VÁLASZ
daveman
daveman 2012. 06. 21. 10:01 | #6
És aki a hallgatottsági adatokról szeretne olvasni, illetve, hogy mi is az:

http://index.hu/kultur/media/2010/03/18/most_akkor_bochkor_vagy_sebestyen_balazs_a_reggel_kiralya/
daveman
daveman 2012. 06. 21. 09:45 | #5
Már bocs, de ezt nem jól tudod! Pont ez a poén, hogy a hétköznap 6:00-10:00-ig műsorsávban a Bumeráng hatalmasat vert a Morning Show-ra! A hallgatottság amúgy általában tényleg kiegyenlített, egy itt nyer, a másik ott. Arra viszont hagy kérjelek meg, hogy lehetőleg pontosan sorold már fel ezt a vállalhatatlan megmozdulást. Mert tudod, egy dolog a tényszerű közlé, meg egy dolog a személyes vélemény. Köszi!

Amúgy ezt a cikket érdemes elolvasni:
http://www.hir24.hu/belfold/2012/06/18/befellegzett-bochkoreknak/

(Bochkor "ch"-val írja a nevét.)
Előzmény: nagydee (4) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 06. 21. 09:37 | #4
"...a hallgatottsági versenyben fej fej mellett álló rádió közül..."

a hirdetőket legeslegjobban érdeklő Budapest 6:00-10:00 15-29 év kategóriában a Class hallgatottsága majdnem a kétszerese a Neo-énak. egyszerűen fogalmazva Balázsék porrá alázzák Bocskorékat, akiknek jó pár a hirdetők számára szerintem vállalhatatlan megmozdulása is volt az elmúlt időkben.

azt nem mondom, hogy nem lehet politikai felhangja a dolognak (sőt, biztos van az is), de csak arra fogni elég necces.
dude 2012. 06. 21. 09:36 | #3
Hiányozni fog valakinek?
Csemegekaraj 2012. 06. 21. 09:34 | #2
Hát nem lesz ez így valami hosszú életű rádióadó :D
Lawrence 2012. 06. 21. 08:40 | #1
Hát ha beígérték a mézes madzagot és nem adják akkor zárják is. Semmivel nem jobb mint bármi más.
Arról meg nem is beszélve, hogy hányingerem van attól, hogy nekik részletfizetés, ilyen kedvezmény, olyan kedvezmény, kamat elengedés... MIRE FEL???????