Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
nagydee
nagydee 2012. 06. 18. 16:10 | #36
érdekes elgondolás. pár kérdés:

milyen módszerrel, miért pont 5 pártot?
miért legyenek egyenlő erősek, ha (nyilvánvalóan) nem ugyanannyi embert képviselnek?
mi ösztönözné őket a megegyezésre, mi akadályozná meg, hogy kicsinyesen egymást szívassák?
mi garantálná, hogy olyan megegyezésre jussanak, ami nem csak nekik jó?

Előzmény: winben (35) 0 VÁLASZ
winben 2012. 06. 18. 13:44 | #35
Én azt csinálnám, hogy valamilyen módszerrel válogatnék és betennék a parlamentbe 5 pártot.
Egyik se lenne erősebb, vagy gyengébb, egyenlőség lenne létszámban, de különbözőség a világnézetben. És tuti nem tudnának egypártrendszert alkotni, nem lenne egyoldalúság, illetve nem egymás eltaposásával lennének elfoglalva, merthogy muszáj lenne közös nevezőre jutniuk, megegyezniük, egymás szavát figyelembe venni...
nagydee
nagydee 2012. 06. 18. 12:51 | #34
nem hinni kell, hanem utána nézni.

egyébként ne őket sajnáld, hanem magadat. meg kéne már érteni, hogy ha az ember banánban fizet, akkor majmot kap. tökmindegy milyen munkáról van szó, ha nem adsz rendes fizetést, akkor nem fogsz rendesen dolgozó munkaerőt kapni. a politikus is csak ugyanolyan munkaerő, mint bármelyik másik, ha nem fizeted meg, akkor lopni fog, csalni fog és magasról szarik a munkájára.

és éves szinten 14e milliárdról döntenek. ők párszázan.
Előzmény: ismeretlen (33) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2012. 06. 18. 12:33 | #33
Azért nem hinném, hogy csak ennyi lenne a fizetésük, de igazából tök mindegy, mert más becsületes hétköznapi emberek meg keresnek 60-70-80 ezret nettóban, nincs utazási pénz, nincs cafeteria nincs mutyi, nincs bónusz. Szóval nem fogom sajnálni, mert az alapfizetésük magasabb, mint az átlag emberé.
Előzmény: nagydee (32) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2012. 06. 18. 11:03 | #32
ez egy népszerű tévedés, hogy a képviselői fizetés olyan baromi nagy lenne. nem az.
amit egy országgyűlési képviselő biztosan megkap, az brutto 231 900 forint per hó. gyerek nélkül ez netto 150e. ennyi a képviselői fizetés.

az összes többi, az kiegészítés, bizottság, mutyi, amit maguknak kell elintézniük (természetesen munkaidőben). dolgozni, meg dolgoznak a maradék időben, amennyit a netto 150e ér.

értelmes, becsületes ember csak akkor megy képviselőnek, ha már eleve milliomos és nem bír mit kezdeni az idejével, mert becsületesen, képviselőként, bizony éhen döglik.
Előzmény: Cableguy (31) 0 VÁLASZ
Cableguy 2012. 06. 17. 23:33 | #31
Én meg kötelező parlamentbe járást szavaznám meg. kiemelt fizetésért kiemelt munkamorált és példamutatást.
Büntetném a hiányzást, a a ország-gyűlésen az alvást és a pasziánszozást. Automatikus mentelmi jog felfüggesztést vonna maga után a nagymértékű gyorshajtás és ittas vezetés.
Nope 2012. 06. 17. 12:47 | #30
Nagyon igaz ... már általános iskolában is az az elnökjelölt kapta a legtöbb szavazatot, aki azt ígérte, hogy MacGyver cseréli a villanykörtét, aki meg a jelenleginél jobb érdekképviseletet, meg 15 perces szünetet minden harmadik tanóra után, az meg elkullogott égő pofával, meg a szavazatok 10%-ával! :D
Előzmény: Anton Chigurh (17) 0 VÁLASZ
kicsicece 2012. 06. 17. 10:44 | #29
Én erre csak azt mondom: BULLSHIT!

és támogatom velo szavait. Ha szegény kibaszott tanár képes mosolyogva tanitani havi 100ezer forintból, pedig lefogadom, nehezebb elvégezni, mint egy "politikus-képző szakiskolát" akkor az a nyamvadt semmirekellő politikus is keressen... 150 ezret. Fél évente frissiteni a papírjukat, mint a hegesztőknek, kétévente újravizsgázni, persze saját költségből.

Elnézve sok más országot, ég a saját pofám, hogy még nem öltük meg ezeket a majmokat.
bimbi
bimbi 2012. 06. 17. 00:24 | #28
Ha a választás megváltoztatna bármit is, akkor már betiltották volna.
Előzmény: imki (27) +2 VÁLASZ
imki 2012. 06. 16. 22:36 | #27
Maga az ötlet nem rossz, amit az MSZP felvetett. ... Lehet, ez az első értelmes ötletük, mióta tudok róluk? :) De kiegészítésre szorul.

1. Korhatár:
Szerintem is le lehetne vinni 16 évre. No nem azért, mintha a mai fiatalok olyan sokkal értettebbek lennének! Mert szerintem többbségük éppen sokkal éretlenebb az élethez, mint a régebbiek.
Hanem azért, amit majd lentebb írok.

2. IQ
Ötletként egész jó, hogy csak annak a szavazata lenne érvényes, aki egy rövid teszten jó választ ad. Ki lehetne szűrni vele az egysejtű és azalatti színvonalon vegetáló véglényeket.
A gond ezzel az, hogy az első politikus bemegy a szavazófülkébe, megnézi, mi a kérdés, majd miután kijön, elújságolja a helyes megfejtést a választóinak. 10 perc múlva a neten fent van a helyes megfejtés, még akkor is, ha sokféle kérdés van. És mársi nincs értelme. Tehát technikailag problémás a kivitelezése.

Megjegyzés: Értem én, hogy akinek a sorsát befolyásolja, az beleszólhasson a dolgok menetébe. De azért ne a munkakerülő aljadék mondja már meg, hogy a dolgozó ember mit és hogyan csináljon! A családban sem a kisgyerek meg a mamika fújja a passzát szelet, hanem a végső szó mindig azé, aki a pénzt hozza a konyhára - apu meg anyu. Ők etetik a többit, így a többiek max. csak tanácsolhatnak, de nem szólnak bele a döntésbe. Egy eltartott ne mondja már meg az eltartójának, hogy az hogyan tartsa el őt!

3. Cenzus
Megoldható, kivitelezhető, igazságos (a fenti megjegyzés figyelembevételével).
- Minden választás előtt megnézik az illető utolsó 4 évét (48 hónapot).
- Ha ebbből legalább 24 hónapon keresztül fizetett legalább minimálbér utáni jövedelemadót (avagy ennek megfelelő összegű osztalékadót), akkor szavazhat. Ha ez nincs meg, akkor nem.
- Ha nincs meg neki a szükséges összeg, azt választás előtt megvásárolhatja - ergo kifizeti azt az összeget, hogy szavazhasson. Ugyanígy a nyugdíjas is, aki ugyebár már nem fizet jövedelemadót, így nem lenne jogosult szavazni. De ha akar, szavazhat, csak fizessen be X összeget - ezzel jelzi, hogy hozzájárul a közterhekhez, így máris szavazhat.
- Akár 18 év alatti (16 felett) is szavazhasson, ha fizet jövedelemadót, hiszen ő is abba a rétegbe tartozik, akik eltartják a társadalmat. Nyilván legyen beleszólása a dolgokba, ha már belőle élnek mások.

Mostani rendszer: 10 emberből jó esetben 3 adózó, de 7-en szavaznak.
Utópisztikus rendszer: 10 emberből 3 adózó, de csak az a 3 szavaz, aki a többieket is eltartja.

4. Pártok
Megszüntetném. Ne legyenek pártok, hanem csak képviselők. 150 körzet, mindegyik 1 képviselőt juttat be a Parlamentbe, és kész, nincs több. Törvényileg tiltanám a politikai pártokat. Ugyanez önkormányzati választáskor is - ott se lehessen pártokra szavazni, hanem csak emberekre.
Persze ezzel kapcsolatban nyilván van ellenvélemény is, aminek még akár alapja is lehet. Éppen ezért ezt meg kel erősen fontolni.
De ha esetleg a fenti "pártnélküliség" nem megoldható, akkor is azt mondom B verziónak, hogy:
Pártok ugyan lehetnek, de a szavazócédulán nem szabad feltüntetni, hogy XY melyik párt színeiben indul, és pártra sem adunk voksot. Csak emberre. A listában szerepel Kovács II. Lajos, Nagy Tihamér és Gipsz Jakab. Válassz aranyom, döntsd el, melyik legyen!
Ja, vagy hogy nem tudod, melyik a Fidesz/MSZP/stb jelöltje? Akkor inkább ne is szavazz, ha nem ismered a saját képviselődet, menj inkább Kenyába kekszet kapálni!

5. Kötelező jelleg:
A fenti 3. és 4. pont mellett én is kötelezővé tenném a szavazást azoknak, akik jogosultak rá. Tudom, kicsit felemás a dolog, de ezzel elérhető, hogy ne otthon ücsörögjön "az én szavazatom úgysem számít" szöveggel, hanem igenis szánja rá azt a 2X fél órát négyévente, amíg X-el egyet.
Ha nem szavaz, akkor pénzbírság, másodjára megfejelve közmunkával, harmadjára meg többet nem szavazhat soha az életben. Tökéletes, máris 90% körüli a részvételi arány, tényleg egyértelmű lenne, hogy mit is akar a nép.
Szavazáskor háromféle eredménye lehet a lapjának:
- Valamelyik képvislelőre szavaz, érvényes szavazat.
- Érvénytelen szavazat.
- Jelzi, hogy egyikre sem akar szavazni a felsoroltak közül (nem talált megfeleő jelöltet); ezzel a szavazata érvényes. Ha pedig egy kerületben a szavazatok legnagyobb arányát az ilyen szavazatok hozzák, akkor 2. választást kell kiírni, ahol az addigi jelöltek már nem indulhatnak (hiszen azokból nem kér a nép). Helyettük új jelöltek léphetnek a színre, egészen addig, amíg nem lesz valakiből képviselő.

6. Külföldiek:
Aki külföldön adózik, értelemszerűen itthon ne szóljon bele a dolgokba.

Eléggé utópisztikus, mi? Na de majd ha...! :)

***

Valaki megjegyezte, hogy a politikusok tehetnek a rosszról, és nem a nép. Ez baromság.
A politikusokat ez a barom nép választotta. Ez a nép volt az, amelyik 89-90ben nem csinált forradalmat és nem küldte sóbányába az egykori kommuistákat, akik azóta is vígan élősködnek belőlünk, hol szegfűt, hol meg narancsot dugva a seggünkbe. És ez a majom nép az, amelyik évről éve mindig őket választja.
Nem a politikus a hibás - az csak kihasználja az adódó alkalmat, kihasználja az idióta embereket. Az emberek a hibásak, mert egyrészt nagy többségük síkhülye, másrészt meg önmagáért sem képes semmit megtenni, inkább csak nyavajog és nézi tovább a győzike-sót.
+7 VÁLASZ
fatproduction 2012. 06. 16. 22:14 | #26
"...nem büntetné a távolmaradókat, legfeljebb kedvezményeket vonna el." ????

1. tehát büntetné a távolmaradókat. (engem ez nem érintene),
2. mit erőlködnek ezek? Így nem fognak soha nyerni.

valamint idéznék algopyrintől, a "mások életét megkeserítő retek-szar" mszp-s arcokat ki kéne már ejteni valahára, nem hiszem el, hogy nincsenek alkalmasabbak helyettük!
kenderice 2012. 06. 16. 21:01 | #25
A rendszerváltáskor elég lett volna olyan szabályt hozni, hogy soha ne vehessen részt politikában olyasvalaki, aki az előző rendszerben bármiféle kommunista szövetség-párt tagja volt, valamint ezek leszármazottai-felmenői, oldalági rokonai.
orbán is és gyurcsány is rohadt kommunista volt, csak népnyúzást tanítottak nekik. Ennek eredménye a mostani országunk.
Az összes volt kommunistát örökre eltiltanám mindenféle politizálástól és vezetői beosztástól.
+1 VÁLASZ
velo 2012. 06. 16. 20:46 | #24
Kellene pár módosítás a törvényeinkben, és seperc alatt rend lenne itt:

- a politikus fizetése, illetve egyéb bevételei összesen ne lehessen magasabb, mint a mindenkori átlagbér.
- nincs kormányzati autó sofőrrel magánhasználatra, nincs költségtérítés, semmi.
- csak saját autót használhatnak munkába járásra (kötelező, a hiányzásról igazolás kell)
- akinek tényleg utaznia kell, az esetleg kaphat ingyen bkv bérletet, illetve ha indokolt, akkor vonatjegyet.
- amennyiben vidéken kell megszállnia, akkor maximum 2*-os hotelben teheti, ha drágábba akar menni, akkor azt saját fizetéséből kiegészítheti.
- minden döntésükért teljes vagyoni és személyi felelősséggel felel.
- amennyiben az okozott kárt a vagyona nem fedezi, úgy a vagyonelkobzás áthárítható a közeli hozzátartozókra is
- a kampányban ígértek be nem tartása a legmagasabb szintű csalásnak számítson, emberek millióinak tömeges átverése okán, amit életfogytig tartó fegyházzal büntessenek
- a korrupcióért járjon halálbüntetés és teljes vagyonelkobzás
- aki segít a korrupció leleplezésében kapjon jutalmat
- minden polizikusnak évente teljes vagyonosodási vizsgálat
- átlátható, tiszta közbeszerzési pályázatok kellenek
- a kormányzati beruházások költségei nem haladhatják meg az adott szektor átlagos árait
- ...

és a lista bővíthető lenne még!

ezzel szemben mi van most?

- a politikus akármit ígérhet következmények nélkül
- milliós bérek mellé közpénzen luxusautót, teljes költségtérítést, külföldi luxusutakat kapnak
- senki sem felel a tetteiért holott milliárdokkal szórakoznak különösebb hozzáértés nélkül
- emberek életeit tehetik tönkre felelősségre vonás nélkül, miközben milliókat kapnak
- ma Magyarországon 2x annyiba kerül 1 km autópálya, mint pl Ausztriában, azaz minden km autópálya építés költségének legkevesebb a fele korrupciós utakon pár ember zsebében landol
- az államnak minden 100x-os szorzóval készül (500milliós kormányzati portál?)
- Schmitt megbukott, élete végéig jogosult a 1,5 milliós fizetésére
- a nagy beruházásokat rendre pártközeli cégek nyerik meg
- a tetteinkért nem vállaljuk a felelősséget, ellenben mindenkit hibáztatunk és mossuk kezeinket
- ...

nem is írom, mert csak sírni fogok.
+2 VÁLASZ
kukuc 2012. 06. 16. 19:46 | #23
Nem mi ülünk a megfelelő székben.
Előzmény: Chaby Checker (22) 0 VÁLASZ
Chaby Checker 2012. 06. 16. 19:22 | #22
Persze-persze biztos lehetne valami megoldást találni ami a legtöbb embernek elfogadható lenne , de mindíg lenne olyan csoport akinek az érdekeit sértené (a választó polgárok összetételére vonatkozólag etnikai szempontból ). Kombinálni kellene a javasolt IQ-teszt bevezetésével...........közben elszabadultak a gondolataim, de rájöttem hogy ez egy végtelen történet !
Előzmény: kukuc (21) +1 VÁLASZ
kukuc 2012. 06. 16. 19:04 | #21
Esetleg az elmúlt x évben munkanapok száma alapján, vagy legalább dolgozott már x napot életében vagy már leadózott már x összeget.
Előzmény: Chaby Checker (20) 0 VÁLASZ
Chaby Checker 2012. 06. 16. 19:00 | #20
Értem a logikádat, és valahol egyet is értek vele, de mi van akkor ha a szavazás idején pont nincs munkahelyed, de addig annyi adót fizettél be a nagy közösbe hogy mást gazdaggá tettél (mert mondjuk mindent becsületesen fizettél), és annak akit a te adódból tartottak el hosszú évekig , pont akkor van munkahelye ??? De megközelíthetjük máshonnan is , pl. biztos lenne olyan pártközeli nagyvállakozó aki a választások idejére "valami oknál fogva" sok kisebbséget alkalmazna, majd még a próbaidő letelte előtt és közvetlenül a választások után gyorsan kirúgná őket !!
Szóval érdekes kérdéseket vetne fel ez a gondolat .
Előzmény: Anton Chigurh (12) 0 VÁLASZ
kukuc 2012. 06. 16. 18:47 | #19
Vagy azt is lehetne, hogy amelyik párt volt kormányon, és megbukik a következő szavazáson az soha többet ne lehessen kormányon. Így kétszer is meggondolnák, hogy mit tesznek. Illetve nem is az egész párt csak azok akik irányították. Jó tudom ez egy lehetetlen elképzelés de tulajdonképpen az a legnagyobb gond az egésszel, hogy az amit tesznek azt büntetlenül teszik.
Előzmény: GAlex (15) 0 VÁLASZ
kukuc 2012. 06. 16. 18:41 | #18
Tudom már! Szerintem csak a 6 év alattiak szavazhassanak, néha a gyerekek sokkal őszintébbek mint egy-egy felnőtt :D ...vagy...hmm....aki nem megy szavazni az nem kap nyugdíjt..mwhhaha... ja bocs amúgy sem lesz nyugdíjunk :D
Anton Chigurh 2012. 06. 16. 18:36 | #17
Hát ez egy nagyon tág kérdés, de azért be kell látni, a "nép" is elég buta. Valamilyen szinten az "kell" az embereknek, hogy átverjék őket.
Gondolj csak bele: Ki szavazna egy őszinte pártra? Ami mondjuk azzal kampányol, hogy átmenetileg egy kis adót kell emelnie, hogy később jobb legyen. Hát nem lenne sok támogatója, az biztos.
A nyugdíjas szavazatát azzal lehet megnyerni, ha 18. havi nyugdíjat ígérsz neki. A fiatal tanulót meg azzal, ha ingyen tanulást ígérsz neki, és így tovább... Ez egy egyszerű marketing, semmiben sem különbözik egy sampon reklámtól.
Szerintem nem is az a lényeg, hogy ki hogyan kampányol. Hanem, hogy miután megnyerte a választást, mit kezd az országgal és a néppel.
Már az is nagy előrelépés lenne az országnak, ha olyan emberek ülnének a parlamentben, akik nem pofátlanul teszik zsebre az adófizetők pénzét. Felőlem lopjon, ez úgy is elkerülhetetlen, a világon minden politikus lop, csak nem mindegy, hogy mennyit és miből. Itthon jelenleg egy baromi nagy kizsákmányolás zajlik.
Előzmény: GAlex (15) +1 VÁLASZ
paganmantis 2012. 06. 16. 17:37 | #16
Legyen kötelező templomba járás is! Sőt, kötelező örök váltság is :DD
GAlex 2012. 06. 16. 16:37 | #15
A szavazás elvileg minden ember sorsát befolyásolják. Ha valami befolyásolja a sorsod és nincs esélyed sem a megváltoztatásra, az a diktatúrához közelebb áll mint a demokráciához. Ezért nem lehet egy egyetemet végzett egyenlőbb egy alkoholista kocsmában ülő cigánynál.

Az intelligencia teszt is nevetséges lenne: "Kedves Béla! Mivel nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy Petőfi milyen körülmények között halt meg, ezért a szavazata érvénytelen."

A probléma nem bennünk van, hanem a pártokban. Mindegyik fényes jövőt ígért, de egyik sem fejtette ki, hogy ezt hogy képzelik. Ennyi erővel mindenki mehetne politikusnak, aki hazudni és ígérgetni tud. Én betartatnám az ígéreteket a párttal, mert különben évekre elzárnám őket a politikától. Így csak olyan dolgokat ígérnének, amiket be is tudnak tartani és mindezt előre le kellene vezetniük.
+1 VÁLASZ
Nope 2012. 06. 16. 16:28 | #14
Tetszik ... tegyék kötelezővé, de rakjanak a szavazólap tetejére ilyen új generációs CAPTCHA-t (nem a betűbogarászós, hanem a feladványos), aki megbukik annak érvénytelen a szavazata, mert "droid"! :D

Anton Chigurh:
Közben meg máshol Európában ezt a korhatárt le akarják vinni 16 évre, az autóvezetéssel együtt. Nem tartom jó ötletnek a korhatárral való variálgatásokat, mert még a végén ott kötünk ki mint kedves amcsik ... ahol 18 évesen már szerepelhetsz "felnőtt filmben", de ha azt követően 3 éven belül megnézed, törvényt sértesz! :D
Előzmény: kukuc (11) 0 VÁLASZ
kukuc 2012. 06. 16. 15:47 | #13
+1
Előzmény: Anton Chigurh (12) 0 VÁLASZ
Anton Chigurh 2012. 06. 16. 15:41 | #12
Én munkahelyhez kötném a szavazati jogot. Csak az szavazhat, akinek van rendes, bejelentett munkahelye. Elvégre a dolgozó emberek tartják el az országot.
És a korhatárt is feljebb vinném, mert egy átlagos 18 éves fiatal lósz*rt sem tud a politikáról vagy a gazdaságról. Arra szavaz, amire a szülei, ergo sok értelme nincsen.
+6 VÁLASZ
kukuc 2012. 06. 16. 15:34 | #11
Én inkább egy rövid intelligencia és műveltségi teszthez kötném a szavazási jogosultságot. Ha nem képes pár alapvető kérdésre válaszolni akkor minek szavazzon egy olyan dologban amihez fingja sincs. Nem azt mondom, hogy legyen politológus, de minimum értelmes lény legyen aki képes döntést hozni és azt meg is tudja magyarázni. Persze az megint más ha nincs kire szavazni, ekkor érvénytelen szavazatot kell leadni, hiszen az is a szavazás egy formája.
+1 VÁLASZ
velo 2012. 06. 16. 13:38 | #10
az a gond, hogy iskolázottság alapján nem lehet súlyozni. Illetve nehéz lenne kitalálni olyan rendszert a súlyozásra, ami igazságos. Véleményem szerint azért nem mennek el az emberek szavazni, mert nincs kire. Az előző kormány alatt sokan bedőltek a fidesznek, hogy jön a kánaán, most meg olvasni a kommenteket mindenfelé, hogy "nem ilyen lovat akartam"... Mégis mire számítottak? Előre lehetett tudni, hogy lesznek itt nagy megszorítások, és lesz is kire fogni. Pontosabban, nincsenek megszorítások, átalakulás van: értsd: nem ideiglenes, míg kimászunk a szarból, hanem Orbánia új alapjai. És a szerencsétlen ember kire is szavazhatna? Fidesz? MSZP? Jobbik? Kösz, de kösz nem...

Majd szépen eljutunk oda, hogy magyarok angliai meg egyéb külhoni szavazófülkékből fognak dönteni az itthon maradtak mindennapjairól. Nincs olyan hiteles párt, vagy személy ma ebben az országban, akire én szívesen tenném le a voksomat. És miért is jó az, ha elmegy mindenki, de a 60% érvénytelenül szavaz? Megmondom: mert így lehet új szavazást csinálni újabb párszázmillióért... egy nagy szar az egész
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 06. 16. 13:18 | #9
Én maximálisan egyetértek ezzel.... illetve a algopyrin felvetésével is, miszerint súlyozni kéne a szavazatokat....
Viszont véleményem szerint nem az iskolázottság alapján kéne súlyozni, (Jó pár embert ismerek, aki 8 általánossal intelligensebb mint néhány másod- harmaddiplomás) hanem az etnikai hovatartozás alapján... lehet dönteni... magyar vagy, vagy nem.... ha pl. elsősorban cigánynak vallod magad, és autonóm kiváltságokat akarsz, akkor nem vagy magyar.... Ha nem itthon élsz, és kettős állampolgár vagy, akkor szavazz ott.
+1 VÁLASZ
Szancso 2012. 06. 16. 12:20 | #8
Szavazzunk,hogy savazhassanak! ;)
Cintu 2012. 06. 16. 12:16 | #7
Ne áltasd magad. Attól, hogy behúzol egy ikszet, nem hogy az ország sorsát nem irányítod vele, de még a drága szabadidődet is elpazarlod. Ha a mostani parlamenti tagok minimum felét sitten látom majd, akkor talán meggondolom, hogy van-e értelme bárkire is szavazni.
Előzmény: Porcelanbaba (4) +1 VÁLASZ
algopyrin 2012. 06. 16. 12:11 | #6
Én is támogatnám, de csak úgy, ha súlyozva lennének a szavazatok. Egy egyetemet végzett valakinek ne annyit érjen a szava, mint pl. egy írni-olvasni nem tudó, mások életét megkeserítő retek-szar cigánynak. (mondjuk az is jelzi hogy hol tartunk, hogy hír kerekedik abból, hogy egy mszp nevű bűnbanda mit is szeretne...)
+1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 06. 16. 12:04 | #5
Ha nem "itt" tartana, akkor "ott"...
Előzmény: Porcelanbaba (4) +1 VÁLASZ
Porcelanbaba 2012. 06. 16. 11:57 | #4
Én támogatám. Igenis vannak a jogaink mellett kötelezettségeink is. Akik nem mentek el legutóbb szavazni, valamilyen szinten azok is tehetnek arról, hogy itt tart most az ország. Mi kb. 10 perc alatt lezavartuk a szavazást, szépen felkeltünk reggel, ennyi.
komcsi 2012. 06. 16. 11:53 | #3
Akkor beírod a saját neved. ;)
Előzmény: I. C. Wiener (2) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2012. 06. 16. 11:31 | #2
De mi van, ha nincs kire? :S
velo 2012. 06. 16. 10:39 | #1
hamarabb lesz itt egypártrendszer, vagy királyság...