Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
winampista 2012. 06. 22. 20:46 | #21
...aztán 2 sarokkal odébb, mikor már nem kemerauztak, AK-47-esekkel agyon/szível/májon/pélón/szemen lőtték a mobilos nagypofájút :)
leha 2012. 06. 16. 09:30 | #20
1ébként a taxisnak is csak akkor szabad biztonságiöv nélkül menni, ha utasa van. más kérdés, hogy ki nem szarja le?
ahogy a kresz nem ír olyat, hogy rendőrnek nem kell az övet becsatolni. más kérdés, hogy ki fogja feljelenti, ha feljelented, ki fogja kivizsgálni és ki fogja megbüntetni?
mondjátok, hogy "ha kik kell pattania az autóból, hogy bűnözőt üldözzön" hát, mert olyan kurva gyakori az mifelénk ... egy valóságos sztárszkiéshaccs, ami itt az utcákon folyik. :D

azt meg ki írta, hogy az öngyilkosság bűncselekmény? baszki! törvényi helyet tudnál mondani?
-1 VÁLASZ
leha 2012. 06. 16. 09:26 | #19
Na, megint azt hiszi valaki, hogy azért, mert rendőr, máris ismeri a kreszt.
48. §
(5)287 Nem kell becsatolni a biztonsági övet:
a) a hátramenetben közlekedő gépkocsi vezetőjének;
Előzmény: Slarioux (17) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 06. 15. 07:17 | #18

"...aminek az összefoglalásába kötöttél bele...."

Ha más a véleményem, az kötekedés nálad? :(


Jó pár alkalmazottunk van, kisebb - nagyobb vasakkal. Rengeteget mennek, Európa, Ázsia, néha Afrika. Ha gépben van biztonsági öv, automatikusan bekapcsolják.
Egyrészt saját érdekükben, a nagyobb sérülések elkerülése miatt. Még a 20 tonnán felüliekben is...
Másrészt a biztosító miatt, mert nem, vagy részlegesen térít, ha a vezetőt tudja bármilyen okból hibáztatni.
Harmadrészt azért, mert a különböző országok különböző hatóságai nem egyformán állnak ehhez a témához. A skála a fejcsóválástól a brutális összegű sarcig terjed.

Végül: én a rendőrökre bíznám az öv becsatolását. Merthogy csatt esetén nyilván előny, de amikor bűnözőt kell kergetni, a kocsiból kiugorva, értékes másodpercek veszhetnek el.


Előzmény: Nope (10) 0 VÁLASZ
Slarioux 2012. 06. 14. 22:22 | #17
Fogadni is mernél rá?? Ilyenről nem tudok, hogy tolatásnál nem kéne bekötni az övet.. Amint kocsiba ülsz az az első, hogy bekötöd magad, függetlenül attól, hogy előre vagy hátra mész. Hidd el, tudom, rendőr vagyok..
Ha meg nem tetszik, hogy szabálytalanul állnak a buszmegállóban, menj oda hozzájuk és jelentsd fel őket, írd fel a jelvényszámukat, meg mindent amit kell, hisz a notórius megélhetési feljelentők ezt kívülről fújják. Hátha veled is ilyen toleránsak lesznek, mint ezek a kollégák.
Előzmény: GuTi20 (9) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 06. 14. 22:07 | #16
"Fokozottan" veszélyes munkakörök.
Adjuk meg az esélyt a menekülésre! ;)

Előzmény: csuf (15) 0 VÁLASZ
csuf 2012. 06. 14. 21:52 | #15
Hogy oroszországban hogy van, nem tudom. De magyarországon a rendőröknek (bár rendszeresítve van egy propaganda plakát amin egy bekapcsolt öv és a "mutassunk példát" felirat van) NEM kötelező. Ahogy a taxisoknak sem. A mezőgazdasági vontatóknál sem, illetve a közúton munkát végző munkagépek személyzetének (pl a kukásautó szemétszedés közben, vagy az utcaseprő söprés közben) sem kötelező. Parkolás közben sem kell bekapcsolva lennie. És nem csak "tolatáskor". Ha egy bevásárlóközpont parkolójába/parkolóházába vagy bármilyen olyan helyre hajtasz be ahol ki van téve a "P ZÓNA" tábla, már ott kikapcsolhatod az övedet.
Szancso 2012. 06. 14. 19:14 | #14
Kísért a múlt.
KillHates 2012. 06. 14. 18:25 | #13
Egy német barátomtól tanultam, hogy ott íratlan szabály, ha pl. valaki be akar eléd kéretzkdeni mikor nincsen elsőbbsége (pl.: mellékútról, amikor araszol a sor) akkor meg szoktam nézni, hogy be van-e kötve, ha igen, akkor mehet, ha nem akkor mutatom neki az övet rajta és rázom a fejem. Volt már figura aki erre bekötötte magát! Biccentettem és beengedtem vigyorogva :o)
GAlex 2012. 06. 14. 16:51 | #12
Az egyik jó barátom mondja mindig azt, hogy "Aki hülye az halljon meg!". Néha osztom ezt a nézetet.

A biztonsági öv alacsonyabb sebességű ütközéseknél még megvédhet, de nagy sebességnél 200ról 0-ra való ütközésnél nem sokat véd. Itt is felléphet a Superman effektus, mivel ha nem hirtelen megáll a kocsi és az utastér nem sérült, akkor a biztonsági öv belső sérüléseket okozhat(belső vérzés, borda törés stb.). Ne várjatok tőle csodákat! Aki a sok 3 betűs elektronika miatt elbízza magát és gyorsabban vezet, az se különb. Én akkor érzem magam biztonságban, ha az úton mindenki betartja a kreszt, nem a kocsim miatt.
Előzmény: Anthraxia (3) 0 VÁLASZ
velo 2012. 06. 14. 15:19 | #11
szerintem meg sokkal több biztonságérzetet ad a túlelektronikázott autó az övnél, tudod, a sok hárombetűs: ABS, ESP, ASR stb... mert a sok okos meg van győződve róla, hogy az autója minden kanyart bevesz, meg minden körülmények között meg tud állni. Ilyen még a sok légzsák, nagy márka nagy autója stb. Szóval végülis minden aktív és passzív biztonsági rendszer ilyen, az öv csak egy ezek közül, és szerintem sokkal veszélyesebb _ebből a szempontból_ hogy sokan a reklámokra meg a töréstesztekre hagyatkoznak, hogy az autójuk sinen megy és ha mégse, akkor is olyan biztonságos, hogy semmi bajuk nem lehet...
A vicc, hogy mindezek mellett meg olcsó kínai gumit vesznek az autó alá, mert az ilyesmin szeret spórolni a magyar...

Egyébként tudtommal a rendőrökre ugyanúgy vonatkozik minden kresz előírás - így az öv is - mint a többi autósra, amelyek alól csak abban az esetben van "felmentés" ha megkülönböztető jelzést használ, ergo ha szirénázva mennek egy esethez, akkor nem kötelező az öv, mehetnek egyirányú utcában szemben, előzhetnek záróvonalon, átmehetnek a piroson, megfordulhatnak olyan helyen ahol nem lehet stb...
Persze lehet, hogy tévedek, de én így hallottam.
Előzmény: Nope (10) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 06. 14. 15:06 | #10
El is olvastad a cikket - aminek az összefoglalásába kötöttél bele - vagy csak vitatkozhatnékod van? Nem azt mondom, hogy nem kell övet hordani, hanem azt hogy annak is - mint minden másnak - van egy negatív következménye, és a _statisztikák_ szöges ellentétben állnak azzal az állítással amire válaszoltam (hogy másokat jobban veszélyeztet a be nem csatolt öv mint a becsatolt)!
Előzmény: hawkeye (8) 0 VÁLASZ
GuTi20 2012. 06. 14. 15:06 | #9
Neked sincs teljesen igazad. Neked sem kell bekötnöd pl. tolatásnál. Taxisoknak pedig pár éve egyáltalán nem kötelező. Nekik eltörölték több taxist ért támadás után. A rendőr viszont nem kivétel, neki kellene az öv. Nálunk buszmegállóban állnak rendszeresen, onnan nézik a szabálytalankodókat, szabálytalanul.
Előzmény: Slarioux (6) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 06. 14. 14:22 | #8
Ne má!!!
Ilyen kifordított okoskodást. Nem vagy rabbi véletlenül...? :)

Komolyan:

Több évtized alatt 4 balesetem volt (egyik se saját hibás!!!), ahol az öv, az utolsóban az öv+légzsák mentett meg a komolyabb következményektől.

Úgyhogy én csak elnézően mosolyogni tudok az utolsó mondatodon, mert ha valakinek a be, vagy be nem csatolt öv szabja meg a vezetési - közlekedési stílusát, az jobb, ha most azonnal, önként bemegy a Nyírő zárt osztályára.

Ennek ellenkezője igaz. Nézz utána, a diszkóbalesetek zöme azért halálos kimenetelű, mert az övek nem volta becsatolva. Aki hülye, az övvel is, öv nélkül is az....
Előzmény: Nope (7) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 06. 14. 14:10 | #7
http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1564465,00.html

Mivel nem éppen a kacsa magazin, érdemes elgondolkozni rajta. Az öv nagyobb biztonságérzetet ad, így merészebben vezetsz, amivel éppen hogy másokat veszélyeztetsz nagyobb eséllyel ... szóval a biztonsági öv csökkenti a halálos balesetek számát, de növeli a balesetek számát!
Előzmény: madmind (4) 0 VÁLASZ
Slarioux 2012. 06. 14. 13:55 | #6
Rosszul tudod, a biztonsági öv mindenki számára kötelező, még a rendőröknek is. Oroszország lévén azon csodálkoztam, hogy nem szálltak ki a kocsiból és verték agyon a kocsijával együtt az okos állampolgárt.
Előzmény: sb656 (1) 0 VÁLASZ
Ytsro 2012. 06. 14. 12:33 | #5
Különben, ha meg jól emlékszek (bár tuti biztos nem vagyok benne), az öngyilkosság, illetve annak kísérlete is bűntett, csak nem büntetőjogi eljárást von maga után, hanem orvosi megfigyelést, esetleg elmeszakértői vizsgálatot, ha úgy alakul kezelést.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki őrült, aki nem kapcsolja be az övet, csak a "miért kell nekem azért fizetni a büntetést mert esetleg leszarom a saját életem"-ről jutott eszembe. :)
Előzmény: Anthraxia (3) 0 VÁLASZ
madmind 2012. 06. 14. 12:08 | #4
Mert nem csak magadat veszélyezteted. Balesetnél kiesel és agyonütsz valakit, a kocsiban pattogsz és ott versz agyon valakit. Elég sok minden történhet, ha az ember autója 80-100km/h-ról nullára lassul 1 méteren.
Előzmény: Anthraxia (3) 0 VÁLASZ
Anthraxia 2012. 06. 14. 12:01 | #3
[Komment megjelenítése...]
-11 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 06. 14. 11:59 | #2
"I did that here in US and I got tazed." :D
sb656 2012. 06. 14. 11:56 | #1
Hát nem tudom, hogy ott hogyan van szabályozva, de nálunk tudomásom szerint nem kötelező a rendőröknek a biztonsági öv viselése. Adott esetben gyorsan ki tudjanak ugrani a kocsiból. Ettől függetlenül szerintem minden körülmény között ildomos használni, nem hiába van az ott... A telefon más téma, de hát a rend őrei ki vannak képezve multitasking-ra.

:D