Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2014. 12. 17. 03:47 | #185
egyik forrás sem érhető el.

Előzmény: HeavyCross (184) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 28. 19:42 | #183
Tök jó, de még olyanokat is találtam, amik ellentmondanak a posztcikk állításainak, mert nem "Nasa" kutatók mértek 115-ös szívhangot meg 36,6-os testhőmérsékletet rajta, hanem... senki! Úgy van, nem lehet tudni, honnan bukkant fel az infó! Csak úgy ni a semmiből. Azonkívül nem "felette lebeg" a festékréteg, és az ábrázolás megfelel más korabeli portrék másolatának, csak kevesebb színnel és -festők szerint, akik megvizsgálták - ügyetlenebbül.
Az a csoda, amikor kérdezés nélkül továbbadnak megalapozatlan infókat az emberek. Ja nem, ez sem az.
Előzmény: HeavyCross (182) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 28. 19:28 | #182
megtaláltam énis ezeket. Az első cikk bölcsen megkerüli a csodák kitárgyalását.
A másikat meg nem akartam kirakni, mert az tényleg lehet belemagyarázás, hogy egy festékacába ki mit lát bele :S
Előzmény: Tooni (179) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 28. 13:17 | #181
Én egy kutyát látok a szemében :DD

De ez már a belemagyarázások legsúlyosabb, legelmebetegebb fajtája, kezelésre szorul az összes, aki ezt komolyan gondolja.
Előzmény: Tooni (179) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 05. 28. 12:34 | #180
Szerintem az első ultrahang felvétel a kis Jézusról... :DDD
Előzmény: Tooni (179) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 28. 12:29 | #179
Nem hiszem el, hogy ezt a csodálatos és isteni eredetű művet többször is retusálni kellett az idők folyamán.
http://www.csicop.org/sb/show/miraculous_image_of_guadalupe/
Másik...
A szeméről készült nagyításban 3 személy látható:
http://jelenesek.freeweb.hu/guadalupe.html
ugye látjátok ti is? Ugye? Az egyik nem más, mint Sidney Poitier! Legalábbis én ezt látom!
Nas
Nas 2012. 05. 28. 11:37 | #178
Ezt nem szerettem volna így direktben megpendíteni, mert tényleg vannak normális vallásos emberek is, de tény, hogy a legnagyobb seggfejek is közülük kerülnek ki, akik ráadásul nem elég, hogy hülyék, de halmazati büntetésként küldetéstudatos hülyék, aminél nincs kártékonyabb. (De hogy miért itt köt ki mindegyik egy idő után, az rejtély...).
Előzmény: Árnyangyal (177) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2012. 05. 28. 10:33 | #177
"mert valaki vallásos, ugyanúgy lehet egy deviáns idióta":

Sőt!



Előzmény: Nas (176) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 27. 13:01 | #176
Na, ez már értelmesebb téma, amiről lehet beszélgetni: a vallás hasznossága (függetlenül attól, hogy az alapelv, ami mögötte van, igaz -e, vagy hamis).

Nem hiszek semmilyen istenben, nincs szükségem semmilyen vallásra a saját életemben, de elismerem, hogy sok embernek szüksége van rá, nyugodtabb, teljesebb úgy az élete, ha iránymutatást, életvezetési tanácsokat kap valahonnan, ha nincs halálfélelme, ha azt hiheti, hogy van egy felsőbbrendű hatalom, aki figyel rá, és adott esetben segíti őt. Bár úgy gondolom, hogy ez önbecsapás, egyszerű pszichológiai okokra visszavezethető menekülés az élet nehézségei elől, amit hit nélkül egyedül, saját kútfőből kéne megoldani, de ha ettől eggyel több ember él nyugodt, normális életet, akkor azt mondom, inkább higgyen az istenében. Nyilván a vallási csoportoknak vitathatatlan a közösségépítő szerepe is, ami szintén pozitív dolog olyan emberek esetében, akiknek amúgy nem lennének barátaik, nem fogadná be őket semmilyen közösség. Az egyházak emellett sokszor végeznek fontos karitatív munkákat, vannak tényleg elkötelezett, segítő, jószándékú tagjaik is. Ez az érem pozitív oldala.

Ugyanakkor a vallásosok részéről nagyon nagy hibának tartom, hogy szinte mindegyikük meg van róla győződve, hogy csak akkor lehet valaki erkölcsös, másokra odafigyelő, szeretetteljes, az együttélés szabályait betartó, hasznos ember, ha hisz valamilyen istenben (lehetőleg ugyanabban, amiben ő...), és követi annak szabályait. Ez lehet, hogy egyeseknek kell ahhoz, hogy pl. ne öljenek embert, mások viszont józan ésszel is képesek belátni, hogy ezt miért nem szabad megtenni. Önmagában senki sem lesz attól erkölcsösebb, mert vallásos, ettől még ugyanolyan hibákkal teli ember marad, mint bárki más, csak erről a vallásosok (főleg a frissen megtért vallásosok) hajlamosak elfeledkezni. :/

Mivel szinte kivétel nélkül mindegyik vallás képviselőire jellemző, hogy kiváltságosnak gondolják magukat, azt hiszik, hogy ők képviselik az egyedül üdvözítő igazságot, sokszor arra is felhatalmazva érzik magukat ezáltal, hogy többmindent megtegyenek, mint ami szerintük másoknak szabad, illetve szabadon ítélkezzenek mások felett, ami viszont NAGYON VESZÉLYES, ahogy láthattuk is erre már számtalan mai és történelmi példát... A legnagyobb agresszorok mindig vallásos indíttatásból/vallási köntösbe bújtatva keverték/keverik a szart.

Ami pedig különösen veszélyes, az az, hogy a vallás égisze alatt akár súlyos bűnöket is elkövető emberek sokszor teljes jogi védelem alatt állnak mint sérthetetlen vezetők, akik ráadásul az egyéni érdekeik szerint irányíthatják a megvezetett hívőket, mert azok vakon engedelmeskednek nekik. Ennél pedig nincs veszélyesebb, mert észérvekkel sem lehet őket meggyőzni arról, hogy amit csinálnak, az nem biztos, hogy helyes, hiszen a hitük szerint az.

Összességében tehát elég sok ön- és közveszélyt rejt magában a vallásosság, pozitívumot pedig ehhez képest keveset ad, hiszen ahhoz egyáltalán nem kell vallásosnak lenni, hogy az embernek teljes, kiegyensúlyozott élete legyen, odafigyelő közösséghez tartozzon, és betartsa a társadalmi együttélés szabályait, valamint lehetőségeihez mérten segítsen a rászorulókon. Ez sokkal inkább egyéni intelligencia, mint vallásosság kérdése. Sajnos attól még, mert valaki vallásos, ugyanúgy lehet egy deviáns idióta, de utóbbi esetben sokszor felhatalmazva is érzi magát arra, hogy ne kelljen változtatnia ezen... :( Ez pedig nem csak neki rossz, hanem a többi embernek is.
Előzmény: Árnyangyal (175) +3 VÁLASZ
Árnyangyal 2012. 05. 25. 20:53 | #175
"Vártam, hogy mi lesz, de nem mozdult semmi.
Uz Bence visszafordult a kalyiba felé, becammogott az ajtón s kisvártatva látom, hogy egy embermagasságú keresztet hoz a hátán, aminek a vége meg van hegyezve. Úgy hozta meggörnyedve, hogy önkéntelen Krisztusra kellett gondolnom...
- Te mit akarsz? - lebegett a szó a nyelvemen, de nem tudtam kimondani, csak néztem, hogy a Jézuskép nélküli durva, egyszerű cserefa-keresztet felemeli két kézzel, s a hegyes felével keményen beleüti a földbe.
A kereszt szilárdan állott. Bence - kissé talán türelmetlenebbül - újra bekiáltott az erdőbe:
- Kántor úr, hol vannak?
Erre az erdőben valami száraz gally megreccsent. Odanéztem, és láttam, hogy komor, nehéz fejingás-sal előjön a medvénk, és egyenesen a keresztnek tart. A tövében felegyenesedett, és szelíden morogva leült. A másik oldalról ünnepi pofácskával a rókák óvakodtak elő nesztelen járású fiókáikkal, s egyszer csak hallom, hogy a messzi távozott őzek is robognak át az erdőn, és lihegve megállnak a cserefa Jézus előtt. Mint két szelíd apáca, úgy állottak ottan szemlesütve. A medve szelíden morgott (tudtam, hogy ezért nevezte Uz Bence kántornak), a rókák szeme a keresztre tapadt, s az őzek szeme fényben úszott. Magam sem tudtam, hogy le kell-e térdelni vagy fel kell állni. Uz Bence is mintha megzavarodott volna. Odalépett hozzám, és megkérdezte:
- Nem végezné el az istentiszteletet?

- Végezd csak te! - súgtam vissza, hogy az állatok áhítatát ne zavarjam.
- Igen, de - restelkedett Bence - én még a Miatyánkot sem tudom... Most mit csináljak?
- Csináld úgy, mint máskor!
Uz Bence kissé még küzdött magával, de aztán elszánta magát. Valami különös fény villant át az arcán, kemény léptekkel odament ő is a cserefakereszthez, a tövében leült a medve mellé, és ráfüggesztette szemeit ő is a keresztre.
Egy árva szó nem sok, annyit se mondott egyik se, csak nézték a keresztet: Uz Bence, a medve, a rókák, az őzek, az erdő, a füvek, a fák, a virágok, a sziklák, az ég, a nap, a bogarak, a madarak, egyszóval minden, de minden.
A kereszt pedig visszanézett rájuk."

Én nem hiszek istenben, csak abban amit képvisel. Ha a vallást elveszed e fenti apró csodákat veszed el, mert a csoda ez, nem pedig a kamu mária kép. És ezt nem tudod megmérni semmilyen műszerrel.

Nas
Nas 2012. 05. 22. 20:18 | #174
Szerintem a Biblia és a "No woman no cry" dalcím jelentése után Einstein gondolatait magyarázzák félre a legtöbbször a világon. Bármilyen nézetet képviselsz, találsz olyan részletet, olvasatot, ami a te álláspontodat támasztja alá. Nagyon praktikus...
De azt, amikor valaki "Einsteinezéssel" próbálja a saját okosság bizonygatni, különösen gagyi dolognak tartom. Akik Einstein idézetekkel dobálóznak, általában ennek az egy tudósnak a nevét ismerik csak, és mivel érdemben nem tudnak hozzászólni semmilyen témához, bemásolnak valami elgondolkodtatónak szánt, de valójában semmitmondó félmondatot tőle, majd elégedetten hátradőlnek annak tudatában, hogy senki nem köthet bele a "magvas" hozzászólásukba, hiszen akkor magával Einsteinnel vitatkozna, aki ugyebár közmegegyezés szerint tévedhetetlen... Szánalom a köbön. Csak az a "baj", hogy attól, hogy valaki Einstein idézeteket böfög fel, még nem lesz belőle Nobel-díjas fizikus... :)
Előzmény: Purple (172) +1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 22. 07:37 | #173
:DD
Nekem az első a kedvencem, mély jelentéstartalommal bíró, bölcs gondolat. :D
Előzmény: atakam (171) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 22. 07:36 | #172
Szerintem is nagyon gyenge érv ez az Einsteinezés.. Pláne, hogy a fele urban legend és nem is mondott olyat. Minden ilyen vitában minimum egyszer előjön, és hatalmas mellénnyel közlik szappanopera végi fordulatok hangsúlyával és nézéssel, hogy de bizony ezt Einstein mondta...

Én is beszállok akkor már :D

"Nem próbálok emberarcú Istent elképzelni magamnak; elég, ha áhítattal fordulunk a világ struktúrája felé, amennyire tökéletlen érzékeink egyáltalán felfogni képesek."
Előzmény: Nas (170) 0 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 22. 06:39 | #171
Jó reggelit!

én is gyűjtök Einstein idézeteket, de nekem csak egyszerűbbek vannak:

"Ú már nagyon jól laktam, nem kérek többet, köszönöm."
vagy a:
"Megyek lefeküdni, holnap korán kelek."
és a:
"Nem, még sosem jártam Harlikqweikiben."

és ami majdnem mindenki ismer:
"Minden relatív, ...zmeg!"


+2 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 21. 23:04 | #170
Nem kell szégyellnem magam, guglizás nélkül is meg tudom tippelni, hogy ez valószínűleg egy Einstein idézet...azok, akinek nincsenek önálló, értelmes gondolataik, általában tőle szoktak valami félremagyarázott mondatot idézgetni mint megkérdőjelezhetetlen zsenitől, hogy ezzel a saját okosságukat bizonygassák... :) Kinek is kéne itt szégyellnie magát? :)

Egyébként pár másik idézet tőle, ha esetleg kifogynál belőlük:

"Az ember, aki alaposan meggyőződött az okság törvényének egyetemes működéséről, egy pillanatra sem tudja elfogadni egy létező gondolatát, aki beleavatkozik az események folyamába."

"Nem tudok elképzelni egy olyan Istent, aki jutalmazza és bünteti teremtményeit, vagy olyan akarata van, amilyent mi tapasztalunk magunkban. Nem tudok és nem is akarok elfogadni egy személyt, aki túléli fizikai halálát; vagy hagyni, hogy a félelemtől, vagy abszurd egoizmustól gyenge lelkek dédelgessenek ilyen gondolatokat."
Előzmény: Árnyangyal (167) 0 VÁLASZ
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 21. 22:49 | #169
Alighanem azt vizsgálták a NASA szakemberei hogy a téli napforduló idején a mexikói égbolton a csillagok miért rendeződnek szabályos négyzetrácsba:
"Mária köpenyén látható csillagok állása pontosan megfelel a valóságnak, úgy helyezkednek el, mint ahogy a mexikói égbolton a téli napforduló idején." Lehet a cikk írója még soha nem nézett este józanul az égre?
És az senkinek nem tűnt fel, hogy: "A kegykép alján egy kis angyal látható, akinek szárnyait piros, fehér és zöld tollak díszítik." Hoppá. Egy magyar angyal. Tudtam. Tuti a Sirius-ról. :)
Árnyangyal 2012. 05. 21. 22:38 | #168
Ebben azért lehet valami. A relativitás elméletet is tovább fejlesztették! :)
Előzmény: bungle (160) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2012. 05. 21. 22:36 | #167
Igazad lehet, te biztos jobban tudod, mint aki mondta: googlizz rá és szégyeld magad!
Előzmény: Nas (164) -1 VÁLASZ
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 21. 22:35 | #166
Igen, valahogy így képzellek. Vagy egy kicsit több vérrel.. :S
Előzmény: Nas (162) 0 VÁLASZ
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 21. 22:33 | #165
http://www.demotivalo.net/view/93581
Előzmény: Nas (163) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 21. 21:49 | #164
Ez ne haragudj, de egy f*szság. :)
Előzmény: Árnyangyal (158) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 21. 21:48 | #163
Elnézést, elnézést. Bár azt a mondatot, hogy "Figyu, hiszek a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúban" viszonylag ritkán hallottam eddig a kollégáktól...és akkor is inkább silány minőségű LSD mellékhatásaként... :D
Nas
Nas 2012. 05. 21. 21:44 | #162
Fogalmam sincs, miről beszélsz. O.o
http://www.glogster.com/media/2/2/69/54/2695409.jpg
Nas
Nas 2012. 05. 21. 21:40 | #161
Pedig azért ezek a postok eléggé "arra vannak kitalálva", hogy meggyőzd velük a "hitetleneket" arról, hogy márpedig vannak megmagyarázhatatlan jelenségek, amik Isten létének bizonyítékai. Előbbi állítással egyet is értek (bár konkrétan a postban szereplő tárgyat inkább parasztvakításnak tartom), de ez szerintem nem Isten létének, hanem csupán az emberi felfogóképesség véges voltának a bizonyítéka. Attól, mert mi történetesen még nem találtuk meg, attól még bármilyen furcsa jelenségnek lehet racionális magyarázata. Klasszikus példa: korábban ugye a villámlással sem tudtak mit kezdeni az emberek, el nem tudták képzelni, hogy az természetes dolog, egyértelműen isteni eredetűnek tartották, aztán csak meg tudtuk idővel magyarázni. Az elektromosságra pedig ma már senki sem tekint természetfeletti jelenségként, holott teljes mivoltában még most sem ismerjük, csak használjuk... :)
Előzmény: HeavyCross (153) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 05. 21. 18:34 | #160
+ a vak lábak nélkül sánta.
Előzmény: Árnyangyal (158) +1 VÁLASZ
Lee77 2012. 05. 21. 17:48 | #159
A képnek azóta az ipari alkalmazását is felismerték az oroszok. A hiteles reprodukciója megvásárolható tapétaként. Elég drága, 875$/m^2, de a fűtésszámla garantáltan csökkenni fog, és kellemes meleget biztosít még a legkeményebb szibériai télben is! Putyin kedvenc lakosztálya ilyennel van kitapétázva.
Árnyangyal 2012. 05. 21. 17:05 | #158
"A tudomány vallás nélkül sánta. A vallás tudomány nélkül vak."
Tooni 2012. 05. 21. 15:25 | #157
Commento ergo sum?
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 21. 13:02 | #156
...vagy egy láthatatlan rózsaszín egyszarvú. Mint hiperbiológiai entitás, követelem tessék minket is LEGALÁBB emberszámba venni. :))
Előzmény: Nas (146) 0 VÁLASZ
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 21. 12:59 | #155
Te meg a másik zászlóvivő lehetsz kedves Nas. :) Bár a boszorkányság vágja alól kissé elhamarkodottan felmentettelek, de az, hogy neved említésére szinte megidéztelek erősen alátámasztja gyanumat, hogy ha boszorkány nem is vagy, de az tuti, hogy az Ördöggel cimborálsz.. :)))

Előzmény: Nas (111) 0 VÁLASZ
Lacpas 2012. 05. 21. 12:03 | #154
Ez az egész történet már akkor sántított mikor kitalálták. A spanyol hódítók annak idején majd megvesztek, hogy az őslakosokat "finom" módszerekkel meg tudják téríteni.

"1531 decemberében egy egyszerű indián kapta ezt az üzenetet a Szűzanyától: Cuauhtlatoatzin (Beszélő Sas), aki a keresztségben a Juan Diego nevet kapta." (Katolikus Hírportál)

Akkoriban pont egy ilyen storyra volt szükségük: az "egyszerű" indián rájött az igazságra s örömében rögtön fel is vette a Juan Diego nevet. :)) Majd követték a példáját még egy csomóan.
Csak azt nem tudom miért kell még manapság is a katolikus hírportál módjára tálalni a dolgokat, mikor ha egy kicsit logikusan gondolkozunk, akkor leesik, hogy mi a helyzet.
HeavyCross 2012. 05. 21. 00:55 | #153
nem igazán szeretem azt a szót, hogy térítés. Nem téríteni jöttem, pusztán azért, mert rendszeres olvasója vagyok az Izé-nek és van az életnek egy olyan területe, ami eléggé alulreprezentált ezen az oldalon, és én csak ezt az űrt próbálom kitölteni :D

Abban igazat adok, hogy ha nekünk lenne kétséget kizáróan igazunk a tudomány ugyanúgy megmaradna. A Bibliában is írja, menjetek és hajtsátok uralmatok alá a Földet. Tehát Isten szereti tudományt, énis szeretem (informatikus vagyok) :) Szerintem tudomány és vallás kéz a kézben járhatna, nem keresztezik egymás útját. Az más, hogy volt pár idióta a középkorban, akiket most ne emlegessünk inkább :S

És abban is igazat adok, hogy ha Isten nemlétére lenne egyértelmű bizonyíték káosz törne ki a világban, de én speciel nem lennék öngyilkos :P
Előzmény: Nas (152) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 21. 00:36 | #152
Ez nem is a győzelemről szól. Én jóhiszeműen feltételezem, hogy HeavyCross-t (sok hittársával ellentétben) nem a haszonszerzés motiválja a térítésben, hanem az hajtja, hogy felnyissa a szerinte sötétben tévelygő embertársai szemét. Nekem ugyanez a célom, csak a "másik sarokból". Tehát színtiszta emberbaráti szeretetből aprítjuk egymást. :D

Egyébként ez a rohadt nagy különbség a tudomány és a vallás között: ha kiderülne, hogy mondjuk van intelligens tervezés a világ működésében, akkor annyi történne, hogy elvetnénk bizonyos tudományos teóriákat, és elkezdenénk más modelleket kidolgozni a világ megismerésére, ami annyiban különbözne a jelenlegi helyzettől, hogy még egy tényezőt, a természetfeletti hatalom befolyását is figyelembe kéne venni a számításoknál. De a tudomány ettől függetlenül továbbra is hasznos maradna, az eddigi eredményei pedig ugyanúgy használhatók maradnának.

Ha viszont az bizonyosodna be minden kétséget kizáróan, hogy nincs Isten, a hit elvesztené minden létjogosultságát, és tömeges öngyilkossági hullámot keltve összeomlana... Akkor melyik is áll szilárdabb lábakon...?
Talán ezért van az, hogy a vallásos emberek általában elvakultabban védik az álláspontjukat, és inkább szükségét érzik annak, hogy hallassák a hangjukat, térítsenek, mint az ateisták... De ez már inkább pszichológiai kérdés.
Előzmény: atakam (147) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 21. 00:23 | #151
elnézem
Előzmény: Nas (150) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 21. 00:20 | #150
Nézd, már erről a szentképről sem vagy hajlandó beismerni, hogy lehet csalás is... Márpedig még csak a saját szemeddel sem láttad, nem igaz?

"Amint be tudod bizonyítani, hogy hamisak."
Ha elintézed, hogy odaadják nekem a képet, és megvizsgálhatom a saját laboromban (ha igazat állítotok, akkor mi félnivalótok van ettől...?), majd akkor megállapítom, hogy igazi vagy hamisítvány. Addig viszont nézd el nekem, hogy nem hiszem el bemondásra, hogy ez igaz.
Előzmény: HeavyCross (148) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 21. 00:17 | #149
"mivé lenne sok milliárd ember, ha bárki bebizonyítaná, hogy hite alaptalan"
Xboxozna tovább.
Előzmény: atakam (147) +1 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 21. 00:13 | #148
énis hajlandó vagyok beismerni, miért általánosítasz megint? Amint be tudod bizonyítani, hogy hamisak.
Szavadon foglak, köv postomban nem lesz szó hitről.
Előzmény: Nas (145) 0 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 21. 00:11 | #147
:)

de talán rendben is van ez így, hiszen miért is kellene győzni' ?

mi lenne a tudománnyal, ha bebizonyosodna, hogy minden amit eddig mértünk és számoltunk csupán egy terv része?
illetve mivé lenne sok milliárd ember, ha bárki bebizonyítaná, hogy hite alaptalan?

HC, várom a posztot :)
Előzmény: Nas (145) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 21. 00:09 | #146
Igen, ilyenkor mindig előkerül, hogy bezzeg XY is vallásos, pedig milyen nagy tudós. Arról viszont nem szól a fáma, hogy minden vallásos tudósra 100 ateista tudós jut, akik legalább annyira okosak, és legalább annyira bonyolult kutatásokon dolgoznak, mint azok, akik állítólag hisznek Istenben... Azt is elárulnám, hogy sok tudós előbb jelenti ki, hogy létezik Isten, mint hogy ő már hülye valamihez... Tehát az, hogy XY tudós vallásosnak vallja magát, pusztán arra bizonyíték, hogy ők is emberek. :)
Előzmény: HeavyCross (143) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 21. 00:01 | #145
xDDD Ott a pont. Igen, ez egy never ending story. Mivel nem ugyanolyan típusú "érvekkel" harcolnak a felek (az egyik csak a bizonyítékoknak hisz, a másik szerint a hitnek nincs szüksége bizonyítékokra, és kész) az egész olyan, mintha két különböző dimenzióban léteznénk, és onnan próbálnánk elérni egymást.
Azért a Tudomány Egyesület mentségére mondanám, hogy mi hajlandóak vagyunk a saját elveinket felülbírálni, elvetni, ha kiderül róluk, hogy hamisak, a Hit Promotion versenyzőiről ugyanez viszont nem mondható el...
Előzmény: atakam (139) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 21. 00:01 | #144
Csak körbe futkorászol a ringben :P
Előzmény: HeavyCross (142) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 21. 00:00 | #143
a következő postom különben pont arról fog szólni, hogy miként jutnak tudós emberek arra a következtetésre, hogy Isten létezik. Tehát a következő postban kiderül, hogy hit és tudomány két jó barát és nem ellenfél :D
Hamarosan! :D
Előzmény: atakam (139) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 23:58 | #142
ment a "plussz", rég olvastam ilyen jó kommentet :D
Előzmény: atakam (139) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 20. 23:51 | #141
Ha már a dokumentumfilmeknél tartunk, én meg Teréz anyáról láttam nemrég egy dokumentumfilmet, amiben a gyóntatópapjától kezdve egy csomó hozzá közel álló embert megszólaltattak + előszedték a levelezését, és az derült ki belőle, hogy élete vége felé nagyon mélyen elkezdett kételkedni a hit értelmében, saját elmondása szerint hiába igyekezett a legszentebb életet élni, úgy érezte, soha nem került közelebb ezzel Istenhez, sőt egyre inkább Isten hiányát tapasztalta, és a végén értelmetlennek tűnt számára az áldozat, amit hozott. Látta elégszer, hogy mások hogyan halnak meg, hogy mennyit ér egy ember élete, és a buzgó hite ellenére ő is rettegett a haláltól, ugyanúgy félt attól, hogy mégsem lesz utána semmi. Pedig ő aztán igazán vallásos, szent életű ember volt... Szerintem ez egy nagyon szomorú történet, a sok megsegített szerencsétlen mellett egy becsapott embert, egy tönkretett sorsot látok benne. Ez a vallás.

Nyilván a haláltól rettegő emberiség számára nagyon megnyugtató tud lenni az az illúzió, hogy ki lehet játszani az elmúlást, hogy nem mindenki felett van hatalma... Az egész vallásosságot ez táplálja, legyen a cél a reinkarnáció, az örök üdvösség vagy a Valhalla. De az, hogy egy elgondolás megnyugtató, még sajnos nem feltétlenül jelenti azt, hogy igaz is... :/
Előzmény: HeavyCross (131) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 23:48 | #140
De remélem, azért a jóindulatú és okos kommentjeink fognak hiányozni!
Szép álmokat! :)
Előzmény: HeavyCross (138) 0 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 20. 23:43 | #139
Jó estét kedves nézőink!
Azok számára, akik csak most kapcsolódnak be elmondanám, hogy rég látott izgalmakat élhetünk át a szorítót figyelve.
A fehér sarokból a HIT PROMOTION versenyzője, míg a szürke sarokból a TUDOMÁNY EGYESÜLET tehetsége feszül egymásnak és immár több ezer éves, maratoni küzdelmet láthatunk. Népes tábor biztatja a HIT képviselőjét, de a TUDOMÁNY tábora is egyre hangosabb.
Szinte szünet nélkül püfölik egymást és nem csökken az aktivitás -én mondom- ez lehet minden idők legnagyobb mérkőzése!
Néha felkülkerekedni látszik a TUDOMÁNY SE versenyzője, de a HIT-es fiút nem lehet legyőzni, kérem!
Most ismét egy bal horog, de parádés az elhajlás!
Igen..
most éppen bekiabálnak a nézőtérről, de nem hagyják kizökkenteni a fehér küzdőt.

Auu!
micsoda bal csapott!

de semmi.
Úgy néz ki, most az ellenfél taktikáját alkalmazza a fehér fiú és a TSE versenyzője kicsit meg is lepődik ezen..

de nem! mégsem!
Őt nem ilyen fából faragták!
Nem tudnak felülkerekedni egymáson és csak a JóIs...
..szóval..
nem lehet tudni, hogy mi lesz a vége.
Ne menjenek messzire, mert talán ismét döntetlen lesz, vagy valaki alul marad..
a reklám után meglátjuk, mindenképpen jöjjenek vissza!
+5 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 23:42 | #138
nem vagyok én itt köteles válaszolgatni senkinek, nem azért jöttem ide, hogy az egyházat védelmezzem. Ha nagyon érdekel majd kiguglizod. A rosszindulatú, gúnyos kommentjeitek amúgy sem hiányoznak, jó éjt!
Előzmény: Tooni (134) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 23:37 | #137
És ha klónoznák???
Előzmény: Nas (136) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 20. 23:34 | #136
Nem tudom...gondolom, attól függ, mennyire kis darabokra tudják szétvagdosni. :D
Előzmény: Tooni (135) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 23:33 | #135
Hmmm...mennyit érhet vajon az az ember, akiről a buddhisták minden kétséget kizáróan igazolják, hogy Pio atya lelke reinkarnálódott benne? :D
Előzmény: Nas (133) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 23:31 | #134
Figyelj, temessük el a kérdéseimet amire nem kaptam választ jó sok kommentel, majd exhumáljuk egy év múlva, lássuk, még ugyanolyan frissek és érvényesek akkor is? :)
Előzmény: HeavyCross (132) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 20. 23:21 | #133
Ó, mily csodálatos, spontán konzerváció... :D
Aztán szét lehet darabolni a "szent" ruháját, egyéb személyes tárgyait, és fél négyzetcentiméteres darabokban eladogatni a hívőknek, ahogy pl. Pio atya reverendájával is tették... De ez nem haszonszerzés, ááá, dehogy, tisztán a vallásos emberek önzetlen hozzásegítése a lelki üdvösség eléréséhez... xD Avagy más néven: hülyeségadó.
Előzmény: Tooni (130) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 23:21 | #132
lassan bomlásnak indulnak, senki se mondta, hogy a világ végezetéig megmarad a testük.

Ezt a részt is olvastad?
Két orvos is megvizsgálta a testet, s egymástól függetlenül, a konzultáció lehetősége nélkül ugyanazt a véleményt fogalmazták meg: balzsamozásnak, mesterséges beavatkozásnak nyoma sincs.

valamint:
"A legmeglepőbb felfedezést az utolsó exhumálás alkalmával, a máj eltávolításakor tették, ez a normális esetben gyorsan lebomló szerv. 46 év elteltével még mindig puha és majdnem tökéletes állagú maradt."
Előzmény: Tooni (130) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 23:17 | #131
volt a national geographicon is erről műsor, persze, hogy megengedik a vizsgálatot, még csak akkor lenne gyanus ha nem engednék :)

Szerintem sincs, jó éjt :)
Előzmény: Nas (129) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 23:15 | #130
"Viaszból maszkot készítettek, amely elfedte Bernadett arcát és kezét. Így a látogatók a bőr fekete elszíneződése, a beesett orr és szemek látványa helyett a szent teljes szépségében tudnak gyönyörködni."

HAHAHA :D:D:D Ez jóóó :D ezt a linked még nem olvastam
Előzmény: HeavyCross (128) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 20. 23:14 | #129
xD Szerinted egy száraz, levegőtlen kriptában, ahol ezek a "szentek" általában feküdnek, nem természetes a mumifikálódás...? Megnéznék egy ilyen "szentet" 3 hét esőerdei tartózkodás után... Mindig van racionális magyarázata annak, hogy miért marad ép egy holttest, legfeljebb az egyház nem fogadja el (vagy eleve meg sem engedik vizsgálni a tetemet...), hiszen akkor odalenne a csoda.

Ne vedd személyeskedésnek, de nem igazán lepődöm meg, hogy az értelmes gondolkodásra való felhívásomat badarságnak tartod...innentől kezdve viszont azt hiszem, nincs miről beszélgetnünk egymással. További kellemes, hitben gazdag agyhalált kívánok! :)
Előzmény: HeavyCross (128) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 23:05 | #128
nem tudom, hogy linkeltem-e nincs kedvem visszanézni, ezért berakom megint:
http://mindennapi.hu/cikk/tudomany/romolhatatlan-szentek-i-/2010-10-24/49

Ebben az áll idézem:
"A keresztény egyház szerint romolhatatlanok azok, akiknek teste mumifikálás, balzsamozás vagy a jelenséget magyarázó környezeti hatások NÉLKÜL ellenáll az oszlásnak."

Tehát ha valaki lápba fullad az természetes módon konzerválódik. A fáraókat pedig balzsamozták. Tehát ha semmilyen magyarázat nincs a bomlás hiányára az tekinthető csodának, a többi badarság (már bocs) amiket összehordtál azok nem.
Előzmény: Nas (127) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 20. 22:52 | #127
Egyébként olvasgattam itt a kommenteket, és eléggé az a benyomásom, hogy te jó hívő módjára becsukod a szemed, bezárod a füled, és csak a beléd táplált hülyeséget mantrázod, akárki akármit ír neked. Kukulkan elgondolkodtató kommentjére pl. nem igazán sikerült érdemben reagálnod, a "biológiai" fejtegetéseidre adott válaszokat, amik rámutatnak az okfejtésed hibás voltára pedig egyszerűen figyelmen kívül hagyod. Szerinted bizonyos szentek teste azért marad meg jól konzervált állapotban a haláluk után, mert Istennek tetsző életet éltek? Akkor sajnos azt is el kell fogadnod, hogy minden bizonnyal a fáraók, az inkák, meg a tőzeglápba fulladt emberek voltak a legszentebbek a világon. De ezek szerint léteznek szent mamutok, szent dinoszauruszok, sőt, szent ősrovarok is, akiknek a teste csodálatos módon ép maradt évmilliók óta a mi okulásunkra. :)

Te minden áron hinni szeretnél, és ezért eleve szelektíven válogatod a "bizonyítékokat", csak azt fogadod el, ami a saját igazadat támasztja alá. Ezzel viszont egyvalakit csapsz csak be: saját magadat. :)


Előzmény: Nas (125) 0 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 20. 22:39 | #126
..az a baj,
hogy a hit szót a hitközösségek magukénak és tulajdonuknak érzik.

Az amiért felkelek reggel és amiért csinálom amit csinálok, azt is hitnek hívom. Saját vállalkozásomat építem egy olyan környezetben, ami semmi jóval nem kecsegtet és már jó ideje biztos megélhetést sem ad.
Én hiszek magamban, hiszek abban amit csinálok, másképpen nem tennék egy lépést sem abba az irányba és hiszek az értékrendemben, mert hiszem, hogy meg tudom különböztetni az igazat a hamistól.
legyen ennyi a hitemről és az értelmezésemről.

Sajnálom, hogy magadra vetted és úgy érezted, hogy védekezned kell, hiszen csak abbéli eltűnődésemet vetítettem ki, hogy miért kap ekkora figyelmet egy poszt, illetve miért vált ki parázs vitákat, vagy hogyan osztja meg a közönséget.



Előzmény: HeavyCross (124) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 20. 22:36 | #125
Akkor akár kezdhetném is nyugodtan a "vádaskodást", mert számtalanszor hallani ilyesmit elvakult hívők szájából (nem is kell messzire menni, itt az Izén is előfordultak már hasonló megnyilvánulások).

Már ne haragudj, de a postban szereplő "kegytárgy" pontosan ugyanaz a kategória mint a Jézus-fejjel ékesített pirítós...függetlenül attól, hogy ez milyen elképzeléseket sért. Tudod, az a baj az előre gyártott világnézetekkel, hogy nem hagynak teret a racionális gondolkodásnak, mert akkor ugye rögtön kiderülne, hogy baromság az egész, hanem rákényszerítenek, hogy nyilvánvaló hülyeségeket is elfogadj a védelmükben... Sajnos (szerencsére) én kutatóként nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy akármiben feltétel nélkül higgyek. Ez ugyan nehezebb, mint konyhakész válaszokkal beérni, de a gondolati szabadság kárpótol érte. :) Ajánlanám kipróbálásra.




Előzmény: HeavyCross (112) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 22:24 | #124
az a baj, hogy a hit szót, azt hogy hiszek valamiben azt, nagyon elkoptatták. Hinni, csak valaKIben és nem pedig valaMIben lehet. És bár mi valakik vagyunk, magunkban sem hihetünk, magunkat ismerjük. Sőt egy magasztalt földi vezetőben sem hihetünk. Itt jár köztünk, tudjuk, hogy van, akkor minek hinni benne? Mi se mondjuk azt, hogy hiszünk a pápában, vagy a guruban, vagy a főrabbiban.

Ha az ember követi a 10 parancsolatot, akkor valóban nem kell semmilyen vezető, vagy templom, lehet az igaz úton járni ezek nélkül is.

Nem akarja itt senki rád varrni a látásmódját. Naponta mondjuk 5 post érkezik, az heti szinten 35. Én heti 1 postot kirakok. Ha nem értesz vele egyet max mosolyogsz és olvasod a többi postot tovább. Én max a saját postjaim alá osztom az észt, nem másoké alá, úgyhogy ez semmiképp nem mondható rámenősnek vagy erőltetésnek.
Előzmény: atakam (123) 0 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 20. 21:48 | #123
semmi nem osztja meg és ugyanakkor tartja össze a világot annyira mint a hit kérdése.

mindannyian hiszünk. Istenben, vagy magasztalt földi vezetőben, a holnapunkban, vagy a gyermekünkben, de legfőképpen magunkban.
Hiszünk a tudományunkban, amit eddig elértünk és megismertünk, a fizika törvényeiben, még ha meglehet, valójában másképp is működnek mint ahogyan megismertük és elfogadtuk azokat.
Aztán csoportokba állunk össze, kisebbekbe, nagyobbakba és lassan kezd a hitünk függetlensége és szentsége megalkudni, idomulni és küldetésünknek érezzük a közösen kialkudott hitünket másokra is rátestálni.
Ez már a közösség ereje és mert a közösség homogén, így az egyén hite is könnyen háttérbe kerül.
Hívő vagyok, ahogyan minden ember, hisz a ez az egyetlen örök hajtóanyagunk, de nem építek a hitemnek házat, és nem nevezek ki Istenemnek helytartót, hisz nem hagyhatom, hogy másik ember sajátságos, Urambocsá' gyarló hite vezesse és formálja hitemet.
Minden ember hitét elismerem, ha az nem tör az életemre és nem akarja rám varrni a látásmódját.
+1 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 21:41 | #122
"Ezt csak Isten tudja ^^"
Te miért nem? Van összehasonlítási alapod? Pl. ez az ember többet tud nálam, ez meg kevesebbet, nagyjából be lehet ezt is lőni ugyanígy.
"Ez megint vádaskodás,"
Kérdés. A vádaskodást "te mondád", te látod bele.
"talán a te hited szikla alapokon nyugszik" a hitem miben? Egy pulzáló rongydarabban?
Akkor nem, ez a hitem nem megrendíthetetlen :D
De az életbe vetett hitem az.
" talán a te hited szikla alapokon nyugszik?"
A tapasztalat és tudás olyan alap. De akkor már nem hit.
"Én csak azokat a válaszokat tudom neked nyújtani, amik a cikkben is vannak."
Azok nem válaszok, mert csak kérdéseket hagytak maguk után!
Előzmény: HeavyCross (121) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 21:27 | #121
"Milyen erős alapokon áll ez a hited?"
Ezt csak Isten tudja ^^

"Vagy csak fövenyre építettél?"
Ez megint vádaskodás, talán a te hited szikla alapokon nyugszik?

"Jézus mellett minden bizonnyal könnyű volt apostolnak lenni"
Ebben igazat kell adnom, vagyis csak részben, mert az apostolokat üldözték a rómaiak, nekik se lehetett könnyű. De csodás gyógyulások ma is történnek. Vagy a lélekben végbemenő csodák, azaz megtérések. Amikor egy ateista azt mondja: be kell szereznem egy Bibliát! Ezek számomra az igazi csodák. Például itt a Passió készítői mesélnek arról, hogy ez a film mennyire megváltoztatta őket:
http://www.youtube.com/watch?v=Oer2bjlzz2w&feature=relmfu

"Vagy válaszokat keresek hozzád hasonlóan?"
Én csak azokat a válaszokat tudom neked nyújtani, amik a cikkben is vannak. Ha racionális választ vársz, akkor itt nézz szét:
https://www.google.hu/#hl=hu&sa=X&ei=d0G5T8P9O4_MtAaj9qypCA&ved=0CAUQvwUoAQ&q=rational+response+to+lady+of+guadalupe&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_q f.,cf.osb&fp=10fc4fa937e9dcd2&biw=1366&bih=653

Előzmény: Tooni (120) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 21:03 | #120
Milyen erős alapokon áll ez a hited? Vagy csak fövenyre építettél?
Jézus mellett minden bizonnyal könnyű volt apostolnak lenni, ott volt melletted az élő bizonyíték, sőt, ha jól emlékszem egy idő után a tanítványai is folytatták ezeket a csodákat. Ott, azoknak az embereknek nem volt nehéz hinniük.
És a meggyógyítottaknak sem utána. De most nagy ám a világ, sokmindenről meg kell győződni.
Kötözködök-e? Vagy válaszokat keresek hozzád hasonlóan? Hmm?
Felőlem meg küldheti akárki, neki is azokat a kérdéseket teszem fel amik bennem megfogalmazódnak.
Akik választ adnak, azokban már a hit helyét átvette a tudás, a talánt felváltotta az igen.
Előzmény: HeavyCross (119) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 20:51 | #119
nézd, amíg nem tudtad ki vagyok, addig egész értelmes kommenteket írtál. Sok kommentedet még "plusszoltam" is. Most viszont azt veszem észre, hogy csak kötözködni jársz a postom alá.
Mitől csoda? Olvasd el a cikket, én itt be is fejeztem ;)
Előzmény: Tooni (118) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 20:46 | #118
Mitől is lett valódi ez a csoda?
Előzmény: HeavyCross (117) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 20:42 | #117
valódi csodákat ne akarjunk már azok szintjére ledegradálni akik pirítósba vélnek arcokat felfedezni ;)
Előzmény: Tooni (116) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 20:40 | #116
Volt még egy ilyen jelenség amiről tudtam, ott egy festményről derült ki, hogy életjeleket produkál, asszem a Szellemirtók 2-ben volt. Ja tényleg, honnan tudják, hogy nem egy démon szállta meg azt a ruhadarabot? Vagy hogy azért maradt meg a szent ember teste egészben, mert kirekesztették a mennyországból a lelkét a bűnei miatt és ezért a Földön maradt? ;)
Előzmény: HeavyCross (115) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 20:33 | #115
nah pont ezekkel ne akarjál más itt összemosni senkit. Az, hogy van pár hülye attól nem kell általánosítani ;)
Előzmény: izébigyó (114) 0 VÁLASZ
izébigyó 2012. 05. 20. 20:12 | #114
Előzmény: HeavyCross (112) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 20. 20:04 | #113
"felrakunk egy pirítóst amin valakinek az arcképe van."
Ez az a poszt :)
Előzmény: HeavyCross (112) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 20. 19:10 | #112
Kedves Nas, majd akkor vádaskodj, amikor olvasol valamelyikünktől olyan megnyilvánulást, hogy az orvostudomány szar, és nem kell gyógyíttatni magunkat, vagy ha látsz olyan postot tőlünk, hogy felrakunk egy pirítóst amin valakinek az arcképe van..hagyjuk már a hülyeséget!
Előzmény: Nas (111) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 05. 20. 15:01 | #111
:D Jah. Tehát ártatlanságom duplán megkérdőjelezhetetlen. De azt ne nagyon hangoztasd itt, hogy gyógyszerkutatással foglalkozol, mert menten keresztre feszítenek. Te vagy az Antikrisztus egyik zászlóvivője, ha nem tudnád. :) Népszerűbb leszel, ha azt mondod, hogy vízvezetékszerelő vagy, aki a mosógép fűtőszálán látta kikristályosodni Mária arcképét...
HeavyCross 2012. 05. 19. 23:53 | #110
:D

Előzmény: Tooni (109) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 19. 20:25 | #109
Újra közöttünk jár! :) Örömhír! Íme a második eljövetel! :D
Előzmény: HeavyCross (104) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 19. 19:32 | #108
:DDD
Nem nyert hangszórót? :D
Előzmény: HeavyCross (107) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 19. 18:03 | #107
köszönjük, hogy nálunk vásárolt, jöjjön máskor is!
Előzmény: Errtu (106) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2012. 05. 19. 17:10 | #106
Most látom csak, hogy rossz a kategória: a Cikizé-be kellett volna tenni!
+1 VÁLASZ
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 19. 14:50 | #105
Gyógyszert. Momentán MCHR antagonistát. Vegyészként van PhD-m. Majdnem pH-nak írtam már megint. Szakmai ártalom. :)) De jó. Van itt már régész és biológus is. Nas ha jól tudom az. És mellesleg nemrég lett felmentve általam a boszorkányság bűne alól.
Előzmény: Enechuel (97) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 19. 14:40 | #104
részlet Don Gabriel Amorth - Egy ördögűző tapasztalatai c. könyvéből:

"Nyilvánvaló az ördög jelenléte bizonyos mélyértelmű válaszokból is, különösen, ha gyermekek szájából hangzanak el. Egy 11 éves kisfiúnak P. Candido igen nehéz kérdéseket tett fel, amikor fény derült rá, hogy megszállta az ördög. Megkérdezte tőle: „Vannak a földön hatalmas tudósok, nagyszerű elmék, akik tagadják az Isten és az ördögök létezését. Te mit gondolsz erről?” Mire a fiú azonnal így felelt: „Méghogy nagyszerű elmék! Inkább nagyszerű tökfejek!” P. Candido hozzáfűzte ehhez, az ördögökre célozva: „Vannak olyanok, akik tudatosan, akarattal tagadják meg Istent. Mi a véleményed ezekről?” Erre a kis ördöngös talpraugrott: „Hát idefigyelj. Vésd eszedbe, hogy mi a szabadságunkat védelmeztük ővele szemben.” Az ördögűző tovább folytatta: „Akkor magyarázd meg nekem, mondd csak meg, mi értelme a szabadságunkat védelmezni Isten ellenében? Hiszen tőle elszakadva te semmi vagy, ahogy semmi vagyok én is. Olyan ez, mintha a 10-es számban a nulla függetlenedni akarna az egyestől. Mi lenne belőle? Mire jutna vele? Isten nevében megparancsolom neked: sorold el, mire vitted magad! Rajta, beszélj!” A fiú pedig ijedten és mérgesen, habzó szájjal rángatózva úgy sírt, ami felfoghatatlan egy 11 éves gyereknél s ezt mondogatta: „Ne vádaskodj! Ne vádaskodj!”
HeavyCross 2012. 05. 19. 11:16 | #103
nembaj :)
Előzmény: Errtu (101) 0 VÁLASZ
Nope 2012. 05. 19. 10:05 | #102
Bizony ... :D
Előzmény: Errtu (101) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2012. 05. 19. 09:43 | #101
A 42 lájkoló között volt nem hívő is, aki azért osztotta meg a postot, hogy mások is röhöghessenek.
Előzmény: HeavyCross (91) +3 VÁLASZ
pilukki 2012. 05. 19. 07:10 | #100
"Ez a 100. komment ITT.
A kérdés tehát nem az, hogy létezik-e 100. komment,
hanem, hogy létezik-e 100?
De mi utáljuk a 100. kommentet tehát létezik."

-hasonlóan értelmes idézet pilukki 100. kommentjéből ITT
Előzmény: atakam (99) 0 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 19. 02:13 | #99
"-Van Isten! -Nincs Isten!
Hogy ember van-e, azt sosem kérdezitek?
Isten képére teremtettünk... ...de ki írta le ezt a Bibliában?
Az ember! Nem az Isten! Az ember.
Szerénytelenül az Istenhez hasonlította az embert.
Meglehet, Isten teremtette az embert, de ez az ember, az Ember, Istennek fia teremtette Istent, hogy megtalálja önmagát.
Az ember azért írta a Bibliát, hogy el ne felejtsék. Fütyült az Istenre.
Nem imádjuk és nem szeretjük Istent, legfeljebb csak a segítségét kérjük, hogy ellegyünk idelent,
de úgy ahogy vagyunk, fütyülünk rá, csak magunkkal törődünk.
Szóval, nem az a kérdés, Hogy Isten létezik-e, vagy nem létezik, hanem hogy mi létezünk-e?"

részlet az Életvonat című filmből

Enechuel 2012. 05. 19. 01:46 | #98
alábbi szintén neked, megint nem nyomtam -.-
Enechuel 2012. 05. 19. 01:45 | #97
van ennek egy tudományos magyarázata is a lenyomatnak. De most nem akarom elmagyarázni a neten szerintem fent van. Jó nem konkrétan a lenyomatról lehet, csak magáról arról hogy az anyagsűrűség nem feltétlen kell ugye hogy "kemény" legyen ,és hogy voltaképp minden részecske, ami megint csak bontható...amit szintén bontható és ha ezt szét lehet bontani akkor össze is lehet hozni , na már most, ha meg vannak az alkotóelemek, össze lehet rakni elméletben bármit. És a térben minden nyomot hagy, lehet mikroszkopikusat sőt nano mennyiségűt, de mindennek megmarad a nyoma. Nagy vonalakban ennyi, de csak azért hogy megkeresse akit érdekel:D A fura szövegért bocsi, de ha ki vagyok dögölve akkor hajlamos vagyok furán fogalmazni. És amúgy mit kutatsz?
pilukki 2012. 05. 19. 01:24 | #96
http://www.youtube.com/watch?v=HArZi_jxSkI

Amúgy mindenki figyelmébe ajánlanám a poszt két első szavát "Nincs magyarázat". Nem isten melegen tart egy képet, vagy bármi, hanem nincs magyarázat, vagyis nem tudjuk(feltéve, hogy igaz az egész).
Ha valmit nem tudsz, akkor nem állíthatod, hogy tudod.
Előzmény: HeavyCross (43) 0 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 19. 00:25 | #95
szerintem nem így néz ki egy 4o éves hulla.
szerintem negyven évvel korábban temethették el, mint ahogyan meghalt volna és szerencsétlenségére egy héttel azelőtt hunyt el (unta meg) mint, hogy kihantolták volna.
szegény, mit unatkozhatott lent egymaga..

(természetesen bocsánat a tiszteletlenségért:)
Előzmény: HeavyCross (43) 0 VÁLASZ
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 18. 23:29 | #94
Ja, igen köszönöm. Vettem a lapot.:)
Igazándiból én azt hiszem lényegében egyet is értünk. Eltekintve némi kis megmosolyogtató apróságon, ami már csak szinte kötözködés a részemről: "áram fog adni"-ami ilyen kék izé ha megráz" Miért is kék az áram? :) Jó, kitaláltam biztosan az ívfényre gondolsz.
"És ha megkérdeztek mondjuk egy kutatót, egy igazit." Jó, majd megkérdem magam.. :)
"Ő is azt fogja mondani hogy soha semmit nem lehet tagadni addig, amíg annak nincs meg a tényleges bizonyítéka vagy cáfolata." Na de aminek megvan? És sok mindennek megvan. Azt lehessen már tagadni. "Addig pedig mindent feltételezni lehet." ami nem mond ellent jól bizonyított dolgoknak/törvényeknek.
energia lenyomat?? Hát az meg mi? Az energia definíciója a munkavégzésre való képesség, ha jól tudom. Bár ezoterikus körökben előszeretettel használják ezt a szót, mindenfélére, amit igazán ők sem értenek. Milyen lenyomata van ennek és min van az?
Előzmény: Enechuel (93) 0 VÁLASZ
Enechuel 2012. 05. 18. 22:38 | #93
Láthatatlan Rózsaszin egyszarvú: alábbit neked írtam csak nem kattintottam a válaszra:D
Előzmény: Enechuel (92) 0 VÁLASZ
Enechuel 2012. 05. 18. 22:37 | #92
Na igen, ez így van. Csak hogy, mint ahogy pár száz éve az emberek röhögtek volna akkor, amikor valaki azt mondta volna nekik hogy "áram és lesz világítás amit áram fog adni"-ami ilyen kék izé ha megráz és rázkódsz tőle. Úgy most is röhögnek azon, ha valaki pl ilyen lebegő izéről beszél (amúgy én középút vagyok ebben a témában- nekem mindegy hogy létezik -e vagy sem, honnan tudjam:D) Szóval visszatérve: évezredek óta röhögünk azokon a dolgokon amiket még nem ismerünk. A természettudomány sem tud mindent- én magam végzős régész vagyok, ami inkább természettudomány is meg nem is, ott is csak meg a fejvakargatás hiába a mindenféle műszerek, meg meghatározások. A fekete lyukaknál is megy a fejvakargatás, meg a 120 éves jógiknál is, akik képesek megállítani a szívüket, vagy transzban hetekig lenni (igen ez dokumentált van ilyen és tényleg kutatták) Szóval nyugodtan el lehet hinni hogy mindenhol csak megy a buksi cirógatás, mert senki sem tud mindent, és minden tudományágban meg van ez. És ha megkérdeztek mondjuk egy kutatót, egy igazit. Ő is azt fogja mondani hogy soha semmit nem lehet tagadni addig, amíg annak nincs meg a tényleges bizonyítéka vagy cáfolata. Addig pedig mindent feltételezni lehet. - ez egy alapelv minden valamire való kutatónál.- ebből születnek az elméletek, amikből később a kutatások és így tovább- és csak a kész termék landol többnyire a többi ember "asztalán".


Ja van egyébként lehetséges magyarázat: ha ez izé igaz, létezik egy olyan fogalom, hogy -energia lenyomat- na de ez hosszú sztori
+1 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 20:33 | #91
ki tudja..ha a 32 lájkoló közt volt akár csak egy aki nem hívő, de kicsit elgondolkozott a dolgokon, akkor már megérte
Előzmény: Norci (89) 0 VÁLASZ
Nfsman 2012. 05. 18. 20:10 | #90
Én nemtom' hogy mi értelme van, de a kép alján a kiccsávó az tutira Clark Kent, aka Superman. A filmben az apja kocsiját emelgette, itt meg az anyjával gyúr :D Amúgy szerintetek mit lépne a kép arra, ha letüsszentik? Belázasodik?
Előzmény: Norci (87) 0 VÁLASZ
Norci 2012. 05. 18. 20:05 | #89
Hát, erre meg csak azt tudom mondani, amit már előttem is elmondtak: aki hisz, az enélkül is hisz, aki nem, annak meg mutathatnakl még 100 ilyet, akkor se fog.
De amúgy ez messze áll a bizonyítéktól.
Előzmény: HeavyCross (88) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 20:00 | #88
az az értelme, hogy azok akiknek bizonyítékra van szükségük azok is megkapják
Előzmény: Norci (87) 0 VÁLASZ
Norci 2012. 05. 18. 19:57 | #87
Ha én isten lennék, tuti nem arra pazarolnám a szuperhatalmamat, hogy 36,6 fokon tartsak egy képet :D Most komolyan, aki bekajálja ezt a cuccot, mondja már el nekem, mi értelme van ennek a "csodának"?
Tooni 2012. 05. 18. 19:56 | #86
Bizony mondom néktek, közel az Ítélet napja, s mindazok, kik nem követnek engem, kénköves katlanban lelik halálukat, s nem lesz bebocsáttatásuk Atyám eljövendő országába, az Új korba, hol nincs helye gyűlöletnek és ínségnek, a Bőség Új Hajnala virrad minden követőmre és Atyám minden teremtményére. A Mennyekből sújt le majd haragja az igaztalanokra, kik halálomat kívánták és megfeszítettek, s nem marad más, csak por és hamu melyen Mennybéli Atyám serege tipor ím csillogó vérttel és harci szekerekkel, plazmaágyúval és impulzusfegyverrel.
Most pedig szükségem van a ruhádra, a cipődre és a motorodra.
http://href.hu/x/htrv
Áldassék Skynet!
HeavyCross 2012. 05. 18. 19:50 | #85
ezt a beszédet ajánlom a sok embernek aki csak trollkodni jár a postjaim alá :P
http://www.mariaradio.hu/shoutcast/BB_034.mp3
Tooni 2012. 05. 18. 19:32 | #84
Minek következtetni meg használni a fejed arra mire kitalálták? Nem elég hinned? :D
Előzmény: HeavyCross (82) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 05. 18. 19:25 | #83
„Ezek a Diegós fiúk megint kitaláltak valamit” . ;)
HeavyCross 2012. 05. 18. 18:45 | #82
hogy sikerült erre a következtetésre jutnod? Hol a párhuzam?
Előzmény: Tooni (81) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 18. 18:38 | #81
Figy, Jézus ostorozza a pénzváltókat ezek szerint trollkodás?
Előzmény: HeavyCross (80) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 18:34 | #80
én nem várok semmilyen csodát, hiszek én anélkül is!
És igenis ahhoz a kommentedhez illik az öreg Simon fejtegetése a trollkodásról :D
Előzmény: Tooni (79) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 18. 18:30 | #79
Nem, ez nem illik ide, olvass tovább.
Előzmény: HeavyCross (78) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 18. 18:25 | #77
A másik díszes társaság. Szerencsére tudom hova rakni őket, megértem, hogy ez egy fejlődési állapot, mint az ovi-iskola-egyetem sor, ne érts félre, nem az ellen kelek ki, hogy van egy bejárandó út bizonyos felismerésekig, hanem azok ellen, akik ezt az utat útvesztővé változtatják!
Előzmény: HeavyCross (76) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 18:19 | #76
ne tévesszük össze a dolgot a Jehovákkal akik folyamatosan világvége időpontokat jósolgatnak, aztán amikor nem jön be újabbat találnak ki :D
Előzmény: Tooni (73) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 18. 18:16 | #75
90-es évekbeli Ufómagazin cikk szavahihetőség kategória.
Jóaz a kisiskolásoknak, hajj, voltam én is olyan. Mit tesz a nevelés hiánya :D
Előzmény: Errtu (74) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2012. 05. 18. 18:07 | #74
Na mi van? A brittudós már nem menő?
Űrtechnológia, meg NASA?
Aztán a szentséges úristen ott fenn a mennyben ehhez mit szól? Odébb pöcköli az űrállomást? :D
Pár bugos szoftverrel végzett "bemérés", meg egy nagyothalló názatudós, oszt' kész is a csoda?

Tooni 2012. 05. 18. 18:02 | #73
Ja, lesz csoda, és még ha nem is lesz köze hozzá, még ha semmi köze sem lesz hozzá senkinek akkor is jöhetnek, hogy ugye ők megmondták, ja megmondták, csak közben mindig halogatták az időpontot. Az egyik abbahagyja elkezdi a másik, mindig lesz olyan aki megmondja "előre", érted, annyiszor mondják és annyian, lottószelvény.
Előzmény: HeavyCross (60) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 18. 17:58 | #72
jaja, a szokásos szöveg, "majd" nem itt és most és azonnal... pfehh, megérdemelnétek, hogy ne legyenek emberek a Földön akik a csalókra és félrevezetőkre hívják fel a figyelmeteket,
de tudod mit, a hívő BAROMÁLLAT tömeg meglincselné őket.
Szerencsére ők sem hülyék, hogy úgy és akkor ágáljanak, ezért hagyják a fajtád a p.csába, hogy kihaljon, csodaváró f.szfejeket akiket külsőségekkel irányítanak.
Elnézést az elragadtatásért, Isteni kinyilatkoztatás történt.
Előzmény: HeavyCross (48) -1 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 17:13 | #71
:DDD
Előzmény: 7sleeper (70) 0 VÁLASZ
7sleeper 2012. 05. 18. 17:08 | #70
kimondtad, hogy
ghavingardium leviosa
de mi úgy mondjuk, hogy leviOszá ;-)
Előzmény: Purple (69) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 16:54 | #69
Ugye ééén megmondtam hogy jönni foooog!! ^^ :D Mától én vagyok a vezetőtök. :DDD
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 18. 16:44 | #68
Hol lehet 8000 éves csontvázakat találni. Nekem is kell egy. :)
Na de hogy a hozzászólásod lényegére reagáljak: Szerencsére nem kell a matematika szinte végtelen tudományának minden részletét ismernünk, hogy eldönthessük, hogy 4 nagyobb-e 3 nál. Nem kell a tudások összeségével rendelkeznünk, hogy egyes dolgok realitását meg tudjuk ítélni.
Kicsit bölcsészesnek érzem a téma megközelítését.
És ne keverjük össze a történelem ill. pl az irodalom szubjektív tudományát a természettudományos ismeretek egzakt rendszerével. Hogy az "iró mit gondolt" verselemzésekkel. Meg mivel a történelmet a győztesek írják, az is lehet "irányított tudás". De ha neked is olyan kémia, fizika tanáraid voltak, akik a kísérleteket is elvégezték az órákon, akkor az itt tanult anyag kőkemyény valóságát te is át tudnád érezni. És pont ez lenne ennek a lényege. Sajnos egyre inkább hiányzik ez az oktatásból asszem. Persze azok, akik csak a száraz tananyaggal találkoznak, sokszor vagy elhiszik vagy nem. Ezért is sok vallásos nézeteket vagy ezoterikus maszlagokat valló ember jön azzal, hogy "Te a tudományban hiszel én meg a vallásban". De ez teljesen más. A természettudomány nagyon jól szemléltethető. Kimérhető. Megtapasztalható. Az összefüggések akár otthoni eszközökkel is reprodukálhatók. Ha hiszel benne ha nem az eredmény ugyanaz lesz. Nem hit kérdése.
Előzmény: Enechuel (32) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 15:59 | #67
Mert szomszéd alkeszjózsit nem nagyon áll érdekében bárkinek kiásnia. Pedig az alkohol állítólag jól tartósít. :D Szerintem meglepődnénk miket találnának ha tömegesen kiásnának random embereket.
Előzmény: HeavyCross (61) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 15:54 | #66
jogos, gyanítom, hogy nem ez az eredeti kép. Gógli elég sokat talált, csak ezt dobtam be, mert a cikkbe is ez a kép szerepelt
Előzmény: Findzs (63) 0 VÁLASZ
Findzs 2012. 05. 18. 15:54 | #65
idézem:
"Szemorvosi műszerekkel is megvizsgálták a kegyképet, és felfedezték, hogy az ideghártya összehúzódik. A Mária köpenyén látható csillagok állása pontosan megfelel a valóságnak, úgy helyezkednek el, mint ahogy a mexikói égbolton a téli napforduló idején."

milyen ideghártya húzodik össze ? csukva van a szeme
miféle csillagok állása ? azok a csillagok a köpenyén pontos négyzet minta szerint helyezkednek el

nehogy félreértsen valaki én elhiszem, hogy különleges kép csak sok itt a furcsa állítás
nem csodálkoznék rajta ha kiderülne, hogy pár évtizedenként a papok pontos másolatot készítettnek titokban róla és mindig az van kiállítva azért nem fakul, meg azért bírja az időt is


Purple
Purple 2012. 05. 18. 15:53 | #64
Nekem Jézus létével kapcsolatban sosem volt kifogásom, nyilván élhetett, ha ennyi írás megmaradt róla, de nem tartom többnek mint bármelyik másik történelmi személyt. Azért kétezer éve az átlagember tudása igencsak hiányos volt, ezért volt könnyebb az, hogy belemagyarázták a csodát, lehet éppen valami ócska véletlenbe.
Előzmény: Nfsman (62) 0 VÁLASZ
Findzs 2012. 05. 18. 15:47 | #63
idézem:
"A Szűzanya vállát azúr köpeny borítja, míg rózsaszínű ruháján aranycsillagok ragyognak. Sötétviola öve azték szokás szerint jelzi, hogy áldott állapotban van. A Szűzanya nyakában látható kereszt a kereszténység inkulturációját jelképezi az azték társadalomban. "

nem is rózsaszínű a ruhája hanem zöld, én övet se látok a derekán és keresztet se a nyakán
most vagy a leírás rossz vagy ez nem is az a kép

Nfsman 2012. 05. 18. 15:47 | #62
Szerintem az igazság amúgy valahol fél úton van... mármint természetesen az egyház úgy apokaliptikus baromság, ahogy van, viszont a megmagyarázhatatlanban hiszek. Hiszek abban, hogy mi emberek (még) nem vagyunk elég nagyok/fejlettek, ahhoz, hogy megértsünk dolgokat. Elég hiányos az élet kialakulásáról alkotott képünk. Lásd: a múltkori ufós-kőbe vájt kütyafüléket... persze lehet az is parasztvakítás, de valahogy hihetőbbnek érzem, hogy nem egy véletlen vagyunk a hatalmas világegyetemben, és nem is mi vagyunk az elsők. Részemről itt kapcsolódik össze az a sok egyházi csoda és a tudomány. Pl azt elképzelhetőnek tartom, hogy jézus valóban élt, és csodákat tett - mint egy idegen létforma, aki szerepet játszott az emberiség létrejöttében. Ez lehetett azokba a régi kövekbe is vésve. A különbség csak annyi, hogy amíg azok az ismeretlent és emberfelettit tisztelték, az "új" emberek ijesztőnek és nem emberhez méltónak találták... így kinyírták :D szóval én valahogy így tudom elképzelni ezt az egész mizériát, mert érdekes dolgok mindig is voltak, továbbra is lesznek, de akkor már inkább ezzel magyarázom, mint az egyház dumáival. Amennyiben mégis létezik isten, kegyetlen nagy atomfizikus lehet, különben elég nehéz lett volna anno' labor nélkül világot teremteni :D
Előzmény: Purple (57) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 15:43 | #61
igen valamilyen szinten igazad van, de azért keresnek rögtön isteni magyarázatot erre, mert ezek az emberek kivétel nélkül szent életűek voltak. Soha nem maradt épen balzsamozás vagy valamilyen természetes konzerválódás nélkül fent például a szomszéd alkesz Józsi teste, csak olyanoké akik úgymondd szentek voltak életükben.
Előzmény: Purple (59) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 15:35 | #60
a kommentből ítélve ez a fatimai napcsodáról szól, amiről viszont én beszéltem az a (remélhetőleg közeli) jövőben lesz
Előzmény: wtf (56) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 15:32 | #59
Egyébként meg ha tényleg úgy van, ahogy mondod, hogy tök magától néz ki ilyen "jól", nem egyből az isteni magyarázatokat kell elkönyvelni, hanem gondolkodni. Lehet csak 20 év múlva találnak rajta olyat, ami megmagyarázza biztosan. Ha nem így gondolkodnának a tudósok, akkor még mindig azt hinnénk, hogy lapos a föld és az az univerzum középpontja...
Előzmény: Purple (57) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 05. 18. 15:32 | #58
Előzmény: Nfsman (55) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 15:26 | #57
Mert teljesen hülyeségnek és nagyon fárasztónak tartom. Sehol egy publikáció arról, hogy a hulla hogy is nézett ki közvetlenül a kiásás után, de ez semmire nem ad magyarázatot, Ötzi is elég jól tartja magát ahhoz képest, hogy egy "kicsit" régebb óta nem él... :D Nagyon sok mindentől függ a kiásott hullák állapota. Nem "szent" embereket is ástak már ki úgy, hogy elég jól néztek ki ahhoz képest...

A másik része meg a teljesen no comment kategória, agyékszíj ledobós fárasztó, stb. Nekem is megjelent a rózsaszín láthatatlan egyszarvú, amikor nagyon akartam.. Lehet ha figyelmesek vagytok, akkor itt is meglátjátok majd, most megjósolom nektek! :D

Na viccen kívül ez csak tömegpszichózis, semmi nem jelent/jelenik ott meg, csak belemagyarázták, mert ezek az emberek betegesen látni akarják. Ezekről sincs soha egy értékelhető felvétel, és nem, a pirítósra égett szűzmária és társai az nem számít értékelhetőnek.
Előzmény: HeavyCross (54) 0 VÁLASZ
Nfsman 2012. 05. 18. 15:23 | #55
... látom megint hamarabb pofáztam, mint olvastam :D előttem vagy hárman is írtátok (Y)
Előzmény: Nfsman (52) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 15:17 | #54
nem ragáltál a 48-as kommentre, vagy csak olyankor szoktál ha van mibe belekötni? Amikor nincs mibe belekötni akkor te is inkább csendben maradsz mint azok az orvosok akik bevizsgálták? :)
Előzmény: Purple (53) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 15:09 | #53
Attól még csak megszületett ez a gondolat is valamikor. Lehet már nem vallja magáénak, mert nem egy kényelmes gondolat az emberre nézve. Ha az eredeti tanítások mentén akarna ma élni egy keresztény is, nem menne neki, ezért kényük kedvükre kell azt formálniuk, ezért hiteltelen az egész.
Előzmény: Teomoart (50) 0 VÁLASZ
Nfsman 2012. 05. 18. 15:06 | #52
Másik NASA... lehet, ők a NASAreti jézusra gondoltak... nem? :D
Előzmény: termi-nator (3) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 15:03 | #51
NEEE :DDDDDDDDDD Hát ezzel megkoronáztad a postot nem is kell ide több :DD
Előzmény: Szobabicikli (49) 0 VÁLASZ
Teomoart 2012. 05. 18. 14:58 | #50
Amiről Te beszélsz (az anyag rossz, a szellem jó; a test rossz, a lélek jó) egy ókeresztény gnózis, amit a kereszténység se vall magáénak.

Egyébiránt az efféle dolgok engem is szkeptikusságomban ragadnak meg. :)
Előzmény: Purple (46) 0 VÁLASZ
Szobabicikli
Szobabicikli 2012. 05. 18. 14:50 | #49
NASAreti Jézus ;)
HeavyCross 2012. 05. 18. 14:49 | #48
nem lett, gondold csak el. Akik megvizsgálták (nem egyházi személyek, hanem laikus orvosok) az első sorban csápoltak volna, hogy az egész átverés. De mivel nem találtak semmilyen tartósító anyagot, ezért inkább csendben maradtak, az ilyesmit a média nem fújja fel. De asszem a National Geographic-on is volt erről szó, és ott sem tudták megmagyarázni.

A csodáról pedig: van egy boszniai falu, ahol a Szűzanya napi szinten megjelenik 5 látnoknak immár több mint 30 éve. Ma már az a hely is zarándokhely, ahova évente 1-2 millióan zarándokolnak el. De nem ez a lényeg. Az emberek egy része csodát akart, és a Szűzanya megígérte a látnokoknak, hogy amikor vége lesz a jelenéseknek, akkor a hegyen egy látható csoda lesz ami napokig fent marad. A csoda egyértelmű lesz mindenki számára, hogy Istentől származik és nem lehet majd semmilyen természeti jelenséggel megmagyarázni, egyszerűen egyértelmű lesz egy ateista számára is na :) Egész Medjugorje területén látható lesz, nem csak a hegyről. Az egyik látnok lelki vezetője kell, hogy a világ számára kihírdesse a csoda időpontját 3 nappal a bekövetkezte előtt, hogy mindenki időben odaérjen aki látni szeretné. Ez a lelki vezető már 70 év és a halál között jár, és mivel neki kell kihírdetnie, ezért nem lehet már túl messze. Erre mondtam azt, hogy nem tudom az időpontját. Meg azt se tudom mi fog történni, csak annyit, hogy egy csoda lesz ami hatására nagyon sokan meg fognak térni.
Előzmény: Purple (46) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 14:33 | #47
Hát akkor ez felettébb tudományos és megdönthetetlen. :D
Előzmény: HeavyCross (44) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 14:32 | #46
Le lett az kezelve.
De ha a jauisten műve lenne, akkor mi értelme hogy egybe maradjon? Nem az van szerinte, hogy a testünk csak egy eszköz, egy jelentéktelen valami, ami halálunk után lényegtelen és csak a lélek számít? :D
Előzmény: HeavyCross (43) 0 VÁLASZ
Shifty 2012. 05. 18. 14:30 | #45
a náza, mint nemzeti anál szex társaság, csak hogy klasszikust idézzek.
HeavyCross 2012. 05. 18. 14:27 | #44
a mikort nem tudom, a mi-t is csak nagyjából
Előzmény: Purple (42) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 14:26 | #43
de említhetném még, hogy a szentek teste nem enyészik el haláluk után. Vagy csak jóval később mint egy átlagemberé.
Itt van például Padre Pio esete, aki 1968-ban halt meg és 2008-ban hantolták ki, majd testét átrakták egy üvegkoporsóba:
http://caccioppoli.com/Padre%20Pio%20Giugno%202011/h001.jpg
Így néz ki egy 40 éves hulla szted?
Előzmény: Purple (39) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 14:22 | #42
Na mi és mikor?
Előzmény: HeavyCross (41) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 14:20 | #41
ha minden igaz lesz majd ilyen
Előzmény: Purple (39) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 13:59 | #40
Én is így vagyok vele. :) (nem a szarral)
Előzmény: HeavyCross (38) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 13:49 | #39
Nekem elég lenne egyetlen megdönthetetlen bizonyíték is, amit akármikor újra meg lehetne ismételni és ugyanaz az eredmény jönne ki, csak sajna még nem kaptam egyet sem...
Előzmény: HeavyCross (37) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 13:43 | #38
kipróbáltam, nem tudom mit esznek ezen a legyek, nekem nem ízlett :S
Előzmény: Purple (33) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 13:42 | #37
"aki hisz annak nem kell bzonyíték, aki nem hisz annak pedig a világ összes bizonyítéka se lenne elég"
Előzmény: kukulkan (26) +1 VÁLASZ
LGocs 2012. 05. 18. 13:14 | #36
Cimkék: tudomány :)
Lawrence 2012. 05. 18. 12:34 | #35
HeavyCross: Ha trollkodsz csak sajnálni tudlak, ha komolyan gondolod amit írsz, csak sajnálni tudlak... nem, nem kell semmit reagálnod erre, nyugodtan dőlj hátra és röhögj rajtam hogy én milyen hülye vagyok és csak azért gondolom, hogy én okosabb vagyok nálad mert boldog aki lelki szegény.... A hited nyugodtan kiterjedhet erre is... ... csak egyet kérek. Hited és gondolataidat ne terjeszd mások felé, és ne tanítsd ezt gyermekednek...
Előzmény: HeavyCross (27) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 12:27 | #34
Na ez egy hatalmas komment! Megcáfolhatatlan, beleköthetetlen, vitathatatlan! :)
Előzmény: kukulkan (26) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 12:15 | #33
Egyél szart, több millió légy nem tévedhet! :D
Előzmény: HeavyCross (25) +1 VÁLASZ
Enechuel 2012. 05. 18. 12:03 | #32
Nem tudom mit izéltek én tavaly ástam egy 8000 éves csontvázat: tökéletes állapotban volt olyan földben mint ami kint van a kertetekben is. Vagyis olyan föld réteg alatt. Szóval ja megmaradhat ha olyanok a külső feltételek. A többi meg....hát szerintem nem mondhatjuk semmi olyanra sem soha hogy kamu, ha nem ismerjük. Nem vagyunk sem Latin-Amerika szakértők, sem vallási szakértők és a nasa vizsgálataihoz sem értük. És amúgy is , mit is tudunk mi a világról? Gondoljatok csak bele, hogy az a tudás amit birtokoltok, szerintetek a világ összes tudásának mennyi része is? Nagyon apró töredéke. Ráadásul egy része ennek a tudásnak, irányított tudás. Csak emlékezzetek vissza a középiskolára...milyenek is azok a történelem könyvek, hogy is volt? Akik még a rendszerváltás előtt tanultak magyar törit hogy is tanulták azokhoz képest, akik mondjuk ma tanulják? Mi is a következtetés? Hogy a kapott tudásunk nagy része talán nem is a valóságot tükrözik, annak csak egy halvány részét és hogy nekünk átlag embereknek annyira apró és mondhatni szűk tudása van az egész világhoz és annak minden rejtélyéhez képest, hogy csak is ahhoz tudunk viszonyítani amit mi magunk ismerünk. Na de mégis mennyi minden van, amit nem ismerünk? És hogy állnák ehhez a képhez akkor, ha mindent ismernénk? Hmm?
nyehőce 2012. 05. 18. 11:58 | #31
Erről a témáról láttam egy tök jó sorozatot!
J.J. Abrams volt a forgatókönyvíró. ;)
+2 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 05. 18. 11:55 | #30
Egyébként ha már belementünk a tudományos fejtegetésbe, nonszensz az egész. Sztetoszkópos magzati pulzusszámvizsgálat meg mai technikával előállíthatatlan színek? Ugyanmár. Meg arra is kíváncsi lennék, hogy az anyag felett lebegő festés: 1. hogyan kopik és miért szorul javításra 2. a javítást vajon az anyagon végezték, vagy a mesterember gondosan elhúzta az ecsetet az anyag felett, hogy lehetőleg visszaállítsa az eredeti állapotot? Ja és egyébként milyen színű festékkel javították, ha az eredeti színek nem előállíthatóak? Elég silány munka lehet, a kegytárgy meggyalázása. Ejnyebejnye...
Tooni 2012. 05. 18. 11:44 | #29
Hmm..csontok...hmm... 470 év alatt...hmmm...
mégiscsak van valami abban, hogy 6000 éves a világ...
Előzmény: HeavyCross (27) +2 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 05. 18. 11:43 | #28
HeavyCross, ne menjünk át idiótába, könyörgöm. Egyrészt még mindig nem a retináról van szó, az továbbra sem tud összehúzódni, az még mindig a pupilla. Egy szemorvos talán nem fogja összekeverni, meg egy NASA kutató sem, az állítás tehát baromság. Másrészt pedig találtak már meglepő épségben fennmaradt többezer (!!!) éves papirusztekercseket is, pedig azoknak sem ennyi a "szavatossági idejük". A laikus pedig hozzá nem értőt jelent, van egy olyan érzésem, hogy mindenféle "laikusok" nem fognak vegyészeti laborvizsgálatokat végezni tartósítószereket keresve, elég költséges szórakozás.
Előzmény: HeavyCross (27) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 11:39 | #27
tudjuk mindketten, hogy a retináról van szó, nem kell a szavakon lovagolni.
"Az pedig, hogy egy növényi eredetű szövet képes többszáz évet átvészelni, nem természetfeletti jelenség"
Még a csont is elporlad ennyi idő alatt, nemhogy egy növényi eredetű anyag, aminek mégegyszer mondom 20 év a "szavatossági ideje". Ha tartósítószerrel kezelték volna az első laikus felkiáltott volna, aki bevizsgálta.
Előzmény: Stickhorse (23) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2012. 05. 18. 11:36 | #26
Én egy dolgot nem értek ebben. Elviekben a vallásos hit lényege éppen az volna, hogy a hívők kézzel fogható bizonyítékok nélkül is képesek hinni valamiben, nem? Akkor ugyan mi a jó fenéért kaparnak mégis azért, hogy a téveszméiket mindenáron tudományos bizonyítékokkal is alátámasszák?

Két dolog merülhet fel, de egyik sem túl hízelgő rájuk nézve:

A.) Maguk sem hisznek eléggé, és kénytelenek belátni, hogy mégiscsak szükségük van azokra az úgynevezett bizonyítékokra.
B.) Tudják, hogy az egész csak kamu, és az egész látszat lényegében csak arra szolgál, hogy további híveket toborozzanak maguknak (a.k.a., a mémek harca a fennmaradásért).

A vicc persze az, hogy ha netán tényleges vizsgálatokra kerül sor (mint pl. abban a kísérletben, mikor azt nézték, hogy azok között, akikért imádkoznak szignifikánsan több-e a gyógyult páciens), bármi is jön ki eredményül, a hívők mindkettőt jól meg tudják majd magyarázni, hiszen ha a vizsgálatok netán őket igazolják, akkor máris mondhatják, hogy "bibibi, na ugye, hogy nekünk volt igazunk", ellenkező esetben viszont azt, hogy "ja hát kérem, a transzcendentális dolgokat nem lehet ilyetén módon vizsgálni, és különben is, a bizonyíték hiánya még nem azonos a hiány bizonyítékával, bla-bla-bla..."
+6 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 11:34 | #25
el lehet oda menni megnézni, évente 20 millió ember nem tévedhet, és garant van köztük legalább 1-2% szkeptikus, laikus, ateista is :)
Nem tartják lakat alatt, sztem ha szerzel rá engedélyt akkor akármelyik Átlag Pistike is megvizsgálhatja. De ha valóban 36,6 fokos az anyaga, akkor az egy hőkamerával is szépen látszani fog, amihez még csak engedély se kell, csak beviszed és leellenőrzöd :)
Előzmény: thisisreal (22) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 05. 18. 11:33 | #24
*idegrostok=izomrostok
Előzmény: Stickhorse (23) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 05. 18. 11:32 | #23
HeavyCross, ahogy látom, a biológiai ismereteidre ráfér egy kis felfrissítés. A szem ideghártyája a szemgolyó belsejében található réteg, ami felfogja a beérkező ingereket, elég problémás lenne, ha összehúzódna, maximum egy eléggé kiterjedt idegsorvadás hatására tudna csökkenni a mérete. Ami összehúzódik, az a pupilla, ami a szivárványhártya idegrostokkal átszőtt része által határolt terület, az idegrostok miatt képes összehúzódni, hogy befolyásolja az ideghártyára jutó fény mennyiségét. Nem mindegy.

Az pedig, hogy egy növényi eredetű szövet képes többszáz évet átvészelni, nem természetfeletti jelenség, vagy csoda, egyszerűen megfelelő környezeti feltételek kérdése. Már ha tényleg többszáz éves, és nincs semmiféle tartósítószerrel kezelve.
Előzmény: HeavyCross (21) 0 VÁLASZ
thisisreal 2012. 05. 18. 11:25 | #22
Fel nem fogható ésszel, hogy van egyeseknek bátorsága megkérdőjelezni a Katolikus Hírportálon megjelent tudományos cikket!!!
+2 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 11:21 | #21
fény hatására teszi, mint ahogy mindegyikünk szeme.
De mind1, ehhez mit szóltok:
"Az agávérostokból szőtt anyag élettartama mintegy húsz év. Juan Diego tilmája kivétel. Több mint négyszázhetven év alatt nem ment tönkre, nem mállott szét, mint annak természetes úton történnie kellett volna."
Előzmény: Stickhorse (20) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 05. 18. 10:16 | #20
Arról már nem is beszélnék, hogy az összehúzódó ideghártya (gy.k. retina) elég komoly szembetegségre utalhat, nem véletlenül hunyorog szegény asszony...
Purple
Purple 2012. 05. 18. 10:11 | #19
terhestorna :'DDDDDD Hózentrógeres munkások emelgetik a képet :DDD
Előzmény: Stickhorse (18) +2 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 05. 18. 10:09 | #18
Egyébként lehet nem ártana egy ultrahangot is bevetni, még a végén kiderülne, h nem is fiút hord a szíve alatt...vagy esetleg többen vannak. Remélem terhestornára is járatják...
+2 VÁLASZ
paganmantis 2012. 05. 18. 10:08 | #17
Azon gondolkoztam, hogy az efféle f*szságokat a keresztények találják ki saját szórakoztatásukra, vagy valami "jóakaró" segít nekik megírni..
A NASA, ami űrkutatási hivatal, minek foglalkozna egy ilyen légből kapott hírrel? Én innen a székemből megmondom, hogy semmi létjogosultsága nincs ilyeneket állítani, pedig nem vagyok nagy tudós fizikából.
Na mindegy is, nem verem a nyálam, aki hisz annak már mindegy, aki meg nem annak felesleges beszélni :)
+2 VÁLASZ
dude 2012. 05. 18. 09:52 | #16
"kulturált eszmecserét" LOL!

A posthoz meg:
"tisztán kivehetővé vált a magzat szívverése"
Szerencsétlen kis Jézus beszorult Máriába, valaki szedje már ki!
Előzmény: bungle (14) +2 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 18. 09:49 | #15
Megvizsgálták a NÁZÁs vagy a NÁZÁretis tudóusok, megám? hogy a fenében nem írják a nevüket, kik voltak és mikor!
Miért nem hivatkoznak publikációkra?
Jaajajaqjjajjaj nagy az én kétségbeesésem, hinni akartam egy BÁLVÁNYBAN, elhinni, hogy az ő királysága e világból való, és az Isten országa rajtatok kívül van, de most már nem tudom! :)

+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 05. 18. 09:47 | #14
Kedves greghun, rezgett a léc (a "hátperszehogy" címke nem véletlen került oda ;)) mindazonáltal születnek legalább vicces, elgondolkodtató (?) kommentek, és legalább kulturált eszmecserét folytattok, mint minden ilyen post alatt, ezt jó látni.
Előzmény: greghun (10) +2 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 09:37 | #13
ne Bungle-t okold, én küldtbem be a postot. És ha nemrég kikerülhetett egy post a spanyol egyházról akkor hadd kerülhessen már be egy kis PRO is a sok CONTRA mellé :)
Előzmény: greghun (10) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 09:35 | #12
A tudomány mindig is arról szólt, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant, azért jut mindig egyre előrébb. Nem söpör szőnyeg alá semmit, máig vannak nyitott kérdések. Ezen a képen semmi átlagon felüli nincs, tehát nem is foglalkoznak vele ilyen értelemben... Ha "élne meg dobogna a szíve" azt több tudományos forrásból közölnék, mint nyitott kérdést. De ez egy baromság.
Előzmény: HeavyCross (6) +2 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 09:33 | #11
Mert ennyien tengődnek a szellemi posványban, hogy bekajálják mindenféle épeszű bizonyíték nélkül és elzarándokolnak... Birkaszellem. Nekik ennyi elég. Nem azért mennek el, mert esetleg művészeti értéket látnak benne, hanem várják a sültgalambot, felőlük aztán egy rozsdás traktor is lehetne ráfestve, csak legyen már valami csoda...

Én inkább elzarándokolnék megnézni Dalí vagy Magritte összest, mert azokat legalább önmagáért szeretem, nem azért mert valaki azt hazudta él.
Előzmény: HeavyCross (7) +1 VÁLASZ
greghun 2012. 05. 18. 09:33 | #10
Kedves Bungle, ezeket a béna posztokat meghagyhatnátok a Fókusznak meg a Reflektornak.
-3 VÁLASZ
csaty 2012. 05. 18. 09:33 | #9
Akkor ez most egy idegen életforma , ami festménynek álcázza magát ??? Ezért kattant rá a NASA .
+2 VÁLASZ
csaty 2012. 05. 18. 09:31 | #8
Huuu te ezt most komolyan gondoltad ?

Előzmény: HeavyCross (6) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2012. 05. 18. 09:29 | #7
az biztos, hogy egy egyszerű kép nem fog 20 millió látogatót odavonzani évente, ahhoz már valamilyen csoda kell, és ez egy ilyen.

HeavyCross 2012. 05. 18. 09:28 | #6
persze, hogy nem találjátok máshol. A szkeptikus oldalak csak olyan cikket közölnek le, amit meg tudnak magyarázni. A csodákat nem reklámozzák, nem hülyék. Valószínűleg pont ezen okból nincs meg a NASA oldalán sem
+1 VÁLASZ
atakam 2012. 05. 18. 09:12 | #5
már megbocsássanak, de miért lenne hihetetlen?
Azt tudjuk a NASA-ról, hogy eladta a zűrrepülőit (feltehetően a Discowery csatornának, ahol előbb Holdra szállást reprodukálnak, majd a ugyanebben a témában az Állítólag stábja foglalkozik vele, és ezek után valami roncstelepi műsorfélóra sztárjai lehetnek a jövőben) és mivel a a zoroszok és a kínaiak már elintéztek és bejelentettek minden előrelépést a zűrkutatást illetően, hát jobb dolguk sem akad, mint hőt mérni.
Félhivatalos források szerint idén elkezdhetik vizsgálni Fásy Ádámot és a Zsülikejelenség viszonyát az információs társadalomra, miután végeztek a Mitől másfélisten Stefan Raab" nevű projekttel.
+2 VÁLASZ
Stickhorse 2012. 05. 18. 09:07 | #4
Érdekesen szabályos lehet az égbolt a téli napforduló idején Mexikó felett, ha ilyen szép egyenes vonalakban állnak a csillagok... Egyébként meg miért kerestek festékanyagot a szövetben, ha "felette lebeg a festés"?
termi-nator 2012. 05. 18. 08:58 | #3
A NASA honlapján nincs infó róla, tehát kamu.

http://search.nasa.gov/search/search.jsp?nasaInclude=Guadalupe

Miért foglalkozna a NASA ezzel a témával, amikor nincs hozzá kompetenciája?
De lehet, hogy egy másik NASA-ról van szó ;)
+2 VÁLASZ
Purple
Purple 2012. 05. 18. 08:58 | #2
Én erről semmiféle hivatalos közleményt nem találtam. :D NASA honlapján mégúgyse. Ellenben a postszöveget megleltem mindenféle vallásos blogon... :D De ha valaki megtalálja a hivatalos kutatások publikálását legyen oly jó, linkelje már be!
+3 VÁLASZ
Lawrence 2012. 05. 18. 08:54 | #1
Ó de rég nevettem ilyen jót :)))) még ilyet!