Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2012. 05. 15. 14:01 | #42
"már"?

"is"?

:-DD

(a puruttyás be'lharc vitte le mélyebbre a mélynél)
Előzmény: bungle (41) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 05. 15. 11:36 | #41
Már ez is ilyen napiszar szintű oldal lett? :D
Előzmény: hawkeye (40) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 15. 11:05 | #40
tftmnxzf 2012. 05. 13. 16:13 | #39
Remelhetoleg atmegy a torveny, es legalisan lehet a lakasokat fegyverrel megvedeni. Ha jon a betoro agyon kell loni. Talan tobbet lehet leloni, mint ahogy szaporodnak.
+2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 13. 13:35 | #38
Én sokkal inkább Hencida példáját ajánlanám mindenki figyelmébe. 2010-ig a cigányok szabadon garázdálkodhattak. Az új polgármester viszont nem csak a seggét terpesztette, hanem elkezdett dolgozni.

Mára mintegy 80 %-al (nem elírás!) csökkent a (cigány-)bűnözés a településen. Korábban naponta 12 - 13 betörés is előfordult, mostanra 3 - 4 hetente akad egy.

Csak akarat kellett hozzá. Újjászervezték a polgárőrséget, a mostani 70 fő nem a birkavacsorák kedvéért lett rendfenntartó. Olyan kmb került a faluba, aki nem Pintér-idézetekkel válaszol a panaszkodó károsultaknak.
Több mindent lehetne felsorolni, de nekem a nyomravezetői díj bevezetése tetszett legjobban. Ugyanis aki segít lefülelni - bűncselekmény közben - az elkövetőt, az 5 000 Ft -ot kap.
Nos ettől kezdve maguk a cigányok jelentik fel szomszédjukat, rokonukat, ha az pl. betörni indul.

Lehetne folytatni, de Don Pintér és holdudvara semmiféle politikai akaratot nem mutat a bűnözés felszámolására.

Ugye az abszurdok abszurdja, hogy pl. egy bizonyos megyében "továbbképzést" tartanak a közterületi rendőrállománynak, mert túl sok cigány biciklist büntettek meg szabálysértésért.

Összefoglalva: lenne itt módszer, lenne itt eszköz, lenne itt ember a probléma megoldására, csak akarni kellene.

De nem akarják. Hogy miért, tippjeim lennének, de azokat a mostani kurzus idején nem szabad leírni... :(
Előzmény: hawkeye (37) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 13. 12:31 | #37

Nem kellene ilyeneket ideírni. Hogy véletlenül, vagy szándékosan alapot adsz a szófacsarók népének, bizonygatni, mennyire üldözik nálunk a cigányokat, minden tisztességes magyar embernek rosszat teszel vele.

Vagy akarsz Kanadában érv lenni a Bevándorlási Hatóságnál?

Tényleg nem is értem az ilyen beírásokat. Ott van példának Izrael, látjuk mit művel a palesztinokkal, normális ember ezt nem akarhatja utánozni.

Hagyjuk a gyilkolászást a Bosszú Népére!

Igaz, hogy sok időnk nincs a problémánk megoldására, de nyilván van értelmes emberhez méltó megoldás is....
Előzmény: drgore (36) 0 VÁLASZ
drgore 2012. 05. 13. 10:20 | #36
Háború. Picsába a a törvényekkel, és a szabályokkal. Fegyvert fogunk és megöljük mindet, vagy szép lassan ők végeznek velünk mint parazita a gazdaállattal.
Gravehun 2012. 05. 12. 23:58 | #35
Hogy én ezen hogy nem lepődök meg... Borsodi vagyok, így minden nap látok cigányokat (igen, kimondom, pedig nem vagyok rasszista, csak itt az ideje, hogy kimondjuk) és 60ból kb 4 dolgozik. Eszméletlen, hogy milyen szintet érnek már el, egyre több a késelés, emberölés, a rablások pedig már olyanok, mintha egy ember tüsszentene. Természetes. Nekik ez a természetes. Nem lehet mindent arra fogni, hogy ezt tanulják a szüleiktől, mivel elvileg a "gyerek" jár iskolába, ahol a többi társától tanulhatna valamit, vagy az iskolában etikát. De nem, ott is könnyebb be sem menni, vagy ha már bemegy, akkor lop, fenyeget, verekedik. Még a tanárral is. Nem lesz ennek jó vége, nem rég megy ez, 7-8 éve kezdődött, de csak az utóbbi 1-2 évben lettek ennyire bátrak. Hogy miért? Mert az előző állam semmit sem tett ez ügyben, csak hogy befogják a szájukat, emelte a segélyt és több jogot adott nekik, most pedig ebből vissza lett fogva. Csakhogy ezeknek ennyi eszük van, hogy ha nincs pénzük (márpedig van, mert a kopasz, nagydarab bmw-mercedes-audi 130kilósak nem tudom, honnan szedik a pénz, vagy hó elején miért van pénzük annyi chipsre, kólára és persze flakonos borra) nem mennek el dolgozni, hanem inkább elkezdenek még gátlástalanabbul lopni. Szerintem pár éven belül itt valami lesz, de annak nem lesz jó vége az unió miatt... Felzárkóztatni meg nem hiszem, hogy fel lehet őket, mivel hogy a tanuláshoz AGY szükséges, de ezeknek nem sok van. Ha valaki 20 évesen írni, olvasni, de még beszélni sem tud, az nem fogja megtanulni, hogy ne lopj...
+3 VÁLASZ
Pic 2012. 05. 12. 23:18 | #34
"Nem lehet kimondani, hogy a falu llakosságának 90%a roma?"
Igen a riportban elég vicces hogy kényesen ügyelnek arra, hogy véletlenül se mondjanak alanyt: lopnak, elbontották az épületet.. kik? az ufók?

Falun egyre több helyen hasonló a helyzet sajnos, legalábbis itt Somogyban. Minden napos hogy a romák ellopják a terményeket, mikor neki is ugyanúgy ott a föld, amit megtermelhetne, még ideje is lenne rá, hiszen munkanélküli, de mégsem így történik.. megélhetési bűnözés az, amikor nem találnak semmit és csak letapossák a palántákat arra nincsenek szavak.
Előzmény: kovacsugynok (33) +5 VÁLASZ
kovacsugynok 2012. 05. 12. 22:16 | #33
Nem lehet kimondani, hogy a falu llakosságának 90%a roma? Könyörgöm, mit kell itt ennyit mellébeszélni? Rohadt hazug képmutató ország az ahol nem lehet még a hírekben se igazat mondani.
Nincs rendőr? Kéne küldeni, egy politikus fizetéséből 100 faluban lehetne egy egy rendőr. Lopnak? Kéne polgárörség. Mire kapja a polgármester a fizut itten?
Hosszútávú megoldás még nincs, mert senkit se érdekel. minden polcsi csak 4 évben gondolkodik. Túlélni és zsírosra keresni magát. Hosszútávú megoldás akkor van, ha egy országban nem lehet évente felrúgni a törvényeket és újakat hozni. Ha van állandóság. A cigányság vagy a mélyszegénység felzárkóztatása hosszú folyamat és nem megy ilyen önző, képmutató irányítás mellett.
Egyébként volna itt munka csomó embernek, kéne még rendőr, börtönőr, polgárőr, tanár, csomó minden, csak ide kéne a pénzt tömini és nem 3,14csányi és a többiek zsebébe.
+3 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 12. 17:08 | #32

Sahinel, ha hazudsz, legalább ne felejtsd el, mit mondtál ugyanarról legutóbb:

"Zsidók lopnak de a nagymagyar jobboldali parasztja lopott meg nem a zsidók....."

Merthogy akkor pont az ellenkezőjét állítottad.


Te bizonyára nem veszed észre, de agyad egyre jobban roncsolódik.

Így értelmetlen a társalgás, hisz nem veled, hanem a fűvel, meg a többi anyaggal beszélgetnék.

Kár érted. Hogy ki volt az az állat, aki elhitette veled, hogy a drogtól leszel sikeres ember, nem tudom. De kötelet érdemelne...

A poszthoz:

Keddre virradó éjszaka két álarcot viselő férfi betört egy böhönyei idős nő családi házába, az otthon tartózkodó idős nőt egy késsel megfenyegetve pénzének átadására kényszerítették, majd a helyszínről elmenekültek.
A Kapos.hu információi szerint két 40 év körüli férfi tört be a 80 éves nénihez. Az ajtó előtt lévő szúnyoghálót késsel felvágták, betörték az ablakot, majd az ajtóban hagyott kulccsal kinyitották az ajtót. Az idős nő torkához kést szorítottak, majd megerőszakolták. A néni attól félt, hogy elvágják a torkát, így nem ellenkezett.
A két betörő 700 forintot rabolt el az asszonytól. Miután a rablók elmenekültek, az idős nő a szomszédjához ment át segítséget kérni.
A nyomozás eredményeként az elkövetés napján a rendőrök elfogtak egy 37 éves cigány férfit, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, majd a Marcali Rendőrkapitányság őrizetbe vette.
A bűncselekménnyel kapcsolatban a Marcali Rendőrkapitányság körözést adott ki egy másik cigány, a 38 éves Bogdán József ellen, akinek felkutatásához a lakosság segítségét kéri.


Előzmény: sahinel (31) +1 VÁLASZ
sahinel 2012. 05. 12. 14:31 | #31
Skatulyázgatunk? Kapásból zsidó meg komcsi, libsi mindenki más rajtad meg retardált szélsőjobbosokon kívül, és te engem kérdezel?:D

Csak olvasd el a kommenteket és látni fogod minden retardált jobboldali faszkalap libsizik, meg komcsizik, stb ahelyett hogy a problémákkal foglalkozna. Az nem fontos csak legyen bűnbak, meg meglegyen a napi köpködés azokra akiket útálnak.

Ha ezt már észre sem veszed akkor nagyon primitív lehetsz, és értem miért nem igazán akarja semelyik ország manapság már megsegíteni hazánkat. Úgynézki akik otthonmaradtak azoknak minden úgy jó ahogy van. Hisz így lehet szidni mindenkit, és ettől nagyobbak, erősebbek lesznek gondolják.

Mint kijött pár otthoni és itt szidták az angolokat mennyire hülyék, stb. Aztán jött a komcsizás meg magyarok sokkal jobbak, stb jobboldali dumák. Mikor kiköltöztek csak lenyúltak mint a cigányok. Ennyit a jobboldali barmokról akik még lopnak is ha tehetik méghozzá nem más nemzettől, hanem a saját nemzetétől. Az ilyenek nekem ne magyarázzanak az élet dolgairól, és hogy mit hogy kéne csinálni. Zsidók lopnak de a nagymagyar jobboldali parasztja lopott meg nem a zsidók.....

Anyagról? Ennyire fennakadtál azon hogy tépek akkor látom annyira van közöd mi folyik európában, meg tisztában vagy a dolgokkal. Gondolom hollandia svájc, és még pár ország, vagy sikeres emberek akik használják mind hülye te meg egyetemen oktatsz agysebészetet:D


Előzmény: hawkeye (18) -2 VÁLASZ
KillHates 2012. 05. 12. 11:14 | #30
Részemről ott a pont!

"Egyébként pár évtized múlva hasonló lesz a helyzet Európában is, (akár Magyarországon is), mint Izraelben. Lesznek jól védett városok területek és körbekerített "törvényen kívüli" övezetek, ahonnan folyamatosan szorítják ki, vagy csendben irtják kifelé az ott rekedt lakosságot."

Tökéletesen jól látod, elvégre itthon is már "izraeliek" irányítják a médiát, a gazdaságot és ez által az országot is. Gondolom nekik ez és az anyaországi idilli állapot tökéletesen megfelel.
T boy 2012. 05. 12. 10:34 | #29
Liberálisan nem lehet megoldani ezt lehet látni.
A Franciák felszámoltak néhány cigány tábort.
Tooni 2012. 05. 12. 06:34 | #28
Költözz Észak-Koreába.
Előzmény: viserot (26) 0 VÁLASZ
zsákos 2012. 05. 12. 05:29 | #27
Baktérium módjára szaporodó kaszton kívüli gyülevész. Ajtón be, kéményen ki.
viserot 2012. 05. 12. 01:39 | #26
talán egy jó kis diktatúra segitene a helyzeten, egy igazi
algopyrin 2012. 05. 12. 00:08 | #25
Pár dolog bennem is felmerül... Még egy állat sem ellik oda, ahol nincs... Ezek meg irtják az idős magyarokat, 80 éveseket erőszakolnak meg, szétrabolják az országot, elpusztítanak mindent... Te meg itt acsargárdázol, de 1 napot nem bírnál ki közöttük... Tényleg, miért nem veszel magadhoz párat, te féreg?
Előzmény: 3m3ricus (8) +3 VÁLASZ
pee.7 2012. 05. 11. 22:33 | #24
1: Hiába mondják itt páran a védelmükben hogy: -nincs munka mit csináljon? A magyar ember valahogy mindig talál munkát fura módon... És ha nem talál? Hát csinál. Ezért tartunk most ott ahol tartunk, és ettől olyan nagyszerű ez a nemzet!!!
2: Mint magyar adófizető: miért is ölök én több százezer, ha nem milliós összegeket abba hogy a cigányok felzárkózzanak? Ez nekem nem érdekem! A magyar nemzetnek nem érdeke.... Ha a cigányok felszeretnének zárkózni, akkor dolgozzanak meg érte. És ezzel a cigány értelmiségnek üzenném! Ha érdekli őket az övéik sorsa, akkor küzdjenek is érte, ránk nem hallgatnak csak a saját fajtájukra. Az én apáim, anyáim megküzdöttek azért hogy ilyen helyzetem legyen, és ha rám kerül a sor én is biztosítom a helyet az enyéimnek. EZEN GONDOLKOZHAT MAGYAR, NEM MAGYAR, FASISZTA, LIBERÁLIS!!!
+4 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 11. 19:42 | #23

Acsargárda?

Valamit benéztél. Az a gyurcsányi volt, a szanyi kapitánnyal.... :)
Előzmény: 3m3ricus (16) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 11. 19:40 | #22

Egyetértek, Franciaországra tippelnék én is.

De mi is esélyesek vagyunk, elég még pár olyan justizmord, mint a Cozma-gyilkosok ítéletének provokatív enyhítése.


A baj, hogy szinte senki sem mer szembenézni a problémákkal. A sajtó - pár kivétellel - a bodzaszedők hátsóját nyalja, gondolom reménykednek, hogy majd csak leesik érte némi Soros zsozsó... :(


De ha nem tanítjuk meg a cigánygyerekeket lejönni a fáról, szüleiket pedig tisztességgel dolgozni, akkor tényleg Izrael sorsára jutunk, teljesen bűntelenül.

Sokáig reménykedtem, hogy a cigány értelmiség majd példát mutat az előemberi társaiknak. Sajnos hiába...
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 05. 11. 16:44 | #21
Persze több megoldás is van erre a problémára...

De majd úgy kb.: 20-25 éven belül Franciaországban, Angliában...stb. Egyszóval Nyugat-Európában el fog szakadni a cérna... sőt a franciáknál talán előbb is, ott nemrég volt egy komoly merénylet többek közt zsidók ellen is.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20120322-mohammed-merah-toulousei-gyilkos-elfogasa.html

És az ilyeneknek az lesz a vége, amit korábban leírtam. Körbekerítik a bevándorlók gettóit és háborút indítanak ellenük, pont ahogy a zsidók csinálják a palesztinokkal Izraelben. Párizs bizonyos részein Minden héten egy egy háztömböt porig rombolnak, akiket kinyírnak, azokra ráfogják, hogy biztos "terrortámadni" akartak.

Itt Magyarországon ennek egy sokkal "magyarosabb" változatára számítok: Lesznek hivatalosan is elismert "törvényen kívüli területek", "átmeneti zónák" és "védett régiók". A jó magyar állampolgárnak pedig szép kis különadót kell majd fizetni azért, hogy a "védett övezetben" lakhasson.

... én valahogy így képzelem ezt. Mert egyrészt logikus, referencia van rá, nem is akárhonnan: Izraelből. Kényelmesebb megoldás. Ráadásul jót tesz a hadiiparnak.
Előzmény: hawkeye (17) +1 VÁLASZ
zodiac 2012. 05. 11. 16:44 | #20
Az "acsargárda menetelő barmai" azért nem mennek oda keménykedni, mert egyrészt betiltották a ténykedésüket, másrészt mert többszáz ilyen falu, település létezik, amiből most egyet bemutattak.
Egyéb hülye kérdés?
Előzmény: 3m3ricus (16) +1 VÁLASZ
zodiac 2012. 05. 11. 16:42 | #19
Statisztikákkal? Én tisztában. És te? Mire vagy kiváncsi, mondjad!

A találgatásod helytelen: egyik oldalon sem állok, még csak nem is politizálok. Igen, abban egyetértünk, hogy mindkét oldal lop, de most nem a politikusok lopása a téma, felesleges idekeverned a már berögzött rigmusaid. A házakat nem ők hordták szét és Mari néni veteményesét sem ők dézsmálják, ezt talán te is fel tudod fogni.

Vicces, hogy mennyire a jobboldal ellen vagy, ugyanakkor a 14. kommentben leírtak akár egy Jobbikostól is származhatnának. :D
Igen, szigorúbb szankciók kellenének. És vajon ki van ezek ellen? A libsi emberjogi szervezetek. Mert nehogy már ki lehessen lakoltatni szegény szerencsétlen megélhetési bűnözőket, akik annyira de annyira szeretnének dolgozni, csak épp nem ad nekik senki munkát... Megszakad a szívem. :D
Előzmény: sahinel (12) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 11. 16:12 | #18

Skatulyázgatunk, úri barátom?!

A liberális kifejezés mára hazánkban szitokszóvá vált. És nem véletlenül. A sok becstelen gazember, mint amennyi pl. a szadeszben összegyűlt, s lopott, csalt, hazudott, gondoskodott róla.

Ha ezért, vagy hasonló véleményért te valakit jobboldalinak tartasz, az elsősorban a te primitív és elfogult gondolkodásodat minősíti.

"Vagy elég megnézni a rendszerváltás alatt, és óta az Orbán család gyarapodásást."
Ez számít ugye, amit a kálmánolgák, meg a bolgárgyörgyök rókaként nyefegve adagolnak a nyuggereknek. Ők elhiszik, mert el akarják hinni, de neked még a korodnál fogva lehetne több eszed....

Egyébként csak privát: sikerült már valamennyire lejönnöd az anyagról..? Szedd össze magad, a műanyag öröm tönkretesz tested - lelked...!
Előzmény: sahinel (12) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2012. 05. 11. 16:01 | #17

Csakis és kizárólag a kötelező munka, a gyerekeknek pedig a kötelező tanulás segíthet(-ne).

A cigányok vezetői nyíltan hangoztatják a munka és a munkásember alávalóságát.

Az agymenéses politikai vezetők pedig különböző terminológiákat találnak ki, mint pl. a megélhetési bűnözés, az eltérő kultúrájúak iránti tolerancia, ...stb.

A Nílus mentiek meg adják alájuk a lovat, hergelik őket rendesen. A sok közül pl. a TASZ.

Teljesen igaza volt a patai polgármesternek. Ha marad a mostani trend, ez egyenes út a polgárháborúhoz. Mert egyszer elfogy az élősködőkkel szembeni türelem.
De ez nem csak magyarországi gond. Ha balhé lesz, akkor egész Európa rájuk mozdul...

Jobb lenne ezt megelőzni!


Szándékosan nem említettem Don Pintér és pribékjei hozzáállását ehhez a témához. Ez megérne ugyanis egy külön posztot...


3m3ricus 2012. 05. 11. 15:49 | #16
Akkor magyarázd már el nekem, hogy mi is az a liberalizmus? Látszik, hogy fogalmad sincs róla! Vagy ez egy jó kis guminondat, amit mindenre rá lehet húzni, ha nincs rá jó megoldás? Arra a kérdésemre viszont nem jött válasz, hogy az acsargárda menetelő barmai oda miért nem mennek keménykedni?
Milyen az az "európai ember életvitele"?
Előzmény: zodiac (9) -3 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 05. 11. 15:32 | #15
"...de akkor soha nem szabadul, legalább nem fog szaporodni, és tobábbadni életbölcsességeit."
Ez egy korrekt megoldás volna!

Nagy változásokra lenne szükség hozzáállásban különösen a jogvédő majmok részéről.

Egyébként pár évtized múlva hasonló lesz a helyzet Európában is, (akár Magyarországon is), mint Izraelben. Lesznek jól védett városok területek és körbekerített "törvényen kívüli" övezetek, ahonnan folyamatosan szorítják ki, vagy csendben irtják kifelé az ott rekedt lakosságot.
Előzmény: sahinel (14) +1 VÁLASZ
sahinel 2012. 05. 11. 15:17 | #14
Egyébként nincs vagyona? akkor miben lakik? Kilakoltatni és kirakni az utcára. A gyereket állami gondozásba. A börtön sem rossz, de akkor már ha ilyet csinál kőbánya vagy más kemény fizikai munkába vinni őket a börtönből vagy ott kialakítani nekik munkalehetőséget, és addig dolgozik míg ki nem fizeti. Lehet benn is azt mondani hogy nem dolgozik, de akkor soha nem szabadul, legalább nem fog szaporodni, és tobábbadni életbölcsességeit.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 05. 11. 15:12 | #13
Jó példa lehetne ez a falu:
http://www.elelmiszer.hu/gazdasag/cikk/peldaerteku_a_magyar__onfenntarto_falu

Akik pedig ezután is csak lopni akarnak, azokat vasra verni... ilyen egyszerű! FUCK LIBERALISM!
sahinel 2012. 05. 11. 15:08 | #12
:D statisztikákkal tisztában vagy? Vagy szerinted az mind hazugság? Miért is ígérte a kormány a választásoknál hogy munkahelyet fog teremteni? Remélem nem kell magyaráznom mert akkor már rég mindegy hogy bármitis mondok.

Ahogy mondjuk a liberális szót leírod kapásból jobboldalra raklak és nem kicsit szélsőséges de ezt már megszoktam otthon.

Orbán és az oligarcha kérdés remélem elgondolkoztat az utolsó kijelentéseden kik lopnak. Vagy elég megnézni a rendszerváltás alatt, és óta az Orbán család gyarapodásást.

Lop ott mindkét oldal max te csak az eggyiknek hiszel.
Előzmény: zodiac (9) 0 VÁLASZ
sien 2012. 05. 11. 15:06 | #11
azért a durva a riport közepén van, ahol egyetlen család gondolta úgy hogy vetni, termeszteni kellene valamit, a megművelt földjüket műveletlen veszi körül minden oldalról. nem a megoldást mutatja, bár elég sok mindent kitermelhetnének maguknak, sokkal inkább a hozzáállást. és ezen segéllyel, közmunka programmal nem lehet segíteni.
termi-nator 2012. 05. 11. 14:57 | #10
szerintetek mi a probléma gyökere?
van rá (hosszútávon is működő, máshol is alkalmazható) megoldás?
tudja valamelyik politikusunk a megoldást?
ha igen, mit tudna tenni?
ha lehet bármit is tenni a helyzet javítása érdekében, miért nem teszi(k) meg?

zodiac 2012. 05. 11. 14:49 | #9
"Persze egyből könnyű cigányozni, csak itt nem erről van szó."
Cigány szó alatt manapság már legtöbbször nem a származás rejlik, hanem a lusta, bűnöző életmódot folytató réteg jellemzője. Felőlem lehet norvég, vagy hottentotta is, nem ez a lényeg. Romák között is van normális, ahogy a riportban is látható, a többségük "kultúrája", "munkamorálja" viszont inkompatibilis az európai ember életvitelével.

"Nem tud az ember rendes munkát találni"
Ugyan már, ez csak a szokásos libsi szófosás. A többsége jól tudjuk, hogy nem is akar dolgozni. Minek, ha jól elvan a segílyből? Motiváció zéró! Még a saját kertjét se műveli meg (tisztelet az elenyésző kivételnek), inkább ellopja más termését.
Előzmény: 3m3ricus (8) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2012. 05. 11. 14:23 | #8
Kicsit durva, de jól példázza, hogy merre tart az ország. Persze egyből könnyű cigányozni, csak itt nem erről van szó. Pár dolog azért felmerült bennem. Egy 350 fős településnek minek polgármester? A semmin és a "tiszteletdíj" felvételén kívül mit csinál? Közmunka? Röhejes... Mint, ahogy a riportban is hallatszik gyógyfűgyűjtésre elmennek rengetegen, mert kell a pénz és dolgozik is érte. A közmunka kb. olyan, mint halottnak a beöntés. De ha tényleg nincs munka, akkor mit csináljon bárki is?
Mellesleg ide miért nem jön el a terrorkupi gyakorlatozni? Esetleg az acsargárda díszbarmai menetelni?
A riport jól mutatja, hogy mi az országnak az igazán nagy baja. Nem tud az ember rendes munkát találni, így nem tud előre tervezni, nem látja a kiutat és muszály valami mást kitalálni...
DemJan 2012. 05. 11. 13:58 | #7
Jó riport, tetszett a vége.
zodiac 2012. 05. 11. 13:26 | #6
Mit csinál majd a faluban ennyi gyerek, ha felnő? Azt, amit az apjuk, anyjuk: eltengődik a "segílyen", egy része meg kiegészíti a lopásokból. A társadalmi katasztrófát inkább a számuk fogja kirobbantani: a tíz év alatti cigányok aránya óvatos becslések szerint 15-16%, az 5 év alatti korosztályban viszont 23-25%. Ekkora rétegnek az eltartása már akkora adóterheket és megszorításokat kíván, amit az adófizetők képtelenek lesznek kitermelni. Az oktatás erőltetése nem segít, ahogy a riportban is nyilatkozó tanárnő elmondja, a kultúrájuk része, hogy továbbtanulás helyett inkább nagyon fiatalon gyereket szülnek.

Durva dolgok lesznek itt 1-2 évtizeden belül...
közlegény
közlegény 2012. 05. 11. 13:05 | #5
"Mit csinál majd a faluban ennyi gyerek, felnő?"

Még több gyereket.

komolyan mondom a levéltetveknek több eszük van
PredatorNo1 2012. 05. 11. 12:54 | #4
Ez a van, ha a törvény csak az anyagi javakon tud uralkodni. Akinek az nincs az meg a törvény felett állhat!
+4 VÁLASZ
szecskamester 2012. 05. 11. 12:48 | #3
szánalmas... és ez még csak a kezdet... :/
komcsi 2012. 05. 11. 12:41 | #2
Végülis a szüleiktől is ezt látták. ;)

A reálisabb: elmennek a legközelebbi településre, azt is szétlopni, szétrabolni.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 05. 11. 12:39 | #1
"Mit csinál majd a faluban ennyi gyerek, ha felnő?"

Beköltöznek a legközelebbi városba, ahol munkát kapni....

Ez az élet rendje... ha valami nem képes magát fenntartani, annak vesznie kell... ennyi...
+2 VÁLASZ