Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2012. 05. 14. 10:50 | #63
Dynamo is eltüntetné simán. ;)
Előzmény: Tooni (62) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 14. 10:22 | #62
Előzmény: Tooni (61) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 14. 10:21 | #61
Úgy tűnik két kamera volt ott egy időben!
Itt van ugyanaz az esemény, sokkal jobb felvételen egy másik szemszögből:
http://www.youtube.com/watch?v=TesAxbcJjQ
Itt kristálytisztán látszik már az elején még a kántálás előtt a tumor képe halványodik-erősödik, ahogy a műszer mozog kicsit.
A film leírásában egy csikung-iskola hirdetése, gondolom ezért is vágták ki 1:40-től azt a részt, ahol a "kezelés" végén belelóg a tumor alja! DE ez jól kivehető a másik felvételen. Ehelyett a kimerevített képen magyaráz.
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 10. 22:04 | #60
én tudom, hogy te onnan másoltad ki. De nem tudom miért forgattad ezt tovább.
A gondolkodás téma meg már megint külön megjegyzés volt. Szóval nem értem ezt a kohéziót.

Egyébként meg ez jobb
http://uploadpic.org/v.php?img=ncaY1DhyLK
Előzmény: dude (58) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 10. 21:58 | #59
lehet ezt még boncolgatni a végtelenségig, nyilván nem ilyen egyszerűen működnek a dolgok ahogy leírtam. Ha nincs meg a kívánt tudatossági szint akkor foghat bármit és tapasztalhat bármit az illető nem fog változás történni.

Én nem ismerem Dude-t, szóval nem tudok belőle semmit kinézni.





Előzmény: Tooni (57) 0 VÁLASZ
dude 2012. 05. 10. 21:09 | #58
Várj, segítek.
Nézd, egy idézőjel. Aztán még egy!
Vajon ez mit jelenthet? Talán csak nem egy idézet?
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=21435&reply_id=396468

Na, megy már?

Egyébként meg:
http://26.media.tumblr.com/tumblr_m11eshtrhO1qzxfy9o1_1280.jpg
Előzmény: norbertvincze (56) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 10. 21:03 | #57
Semmilyen könyv vagy tanfolyam nem mentesít a tudatos és következetes gondolkodás - és életmód - elsajátítása alól.
Ha nincs meg még a kellő tapasztalat és önismeret az igaz/hamis megkülönböztetésére, ki kell azt fejleszteni.
"Lehetséges is meg nem is" meg "ezt nem tudhatjuk" nem válasz.
Sámán és alapfokú reikitanfolyam nélkül is lehet teljes életet élni, megismerni. Ezek pusztán módszerek, de ennél többre van szükség. Én dude-ból kinézem, hogy megvan a magához való esze ezek nélkül is.
Előzmény: norbertvincze (56) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 10. 20:39 | #56
hát nem is tudom, én már elkezdtem.

Fogj a kezedbe egy pár könyvet, iratkozz be valami városi sámán tanfolyamra, kezdetnek egy alap reiki kurzus meg is teszi, tapasztalj, tegyél fel kérdéseket, gondolkozz aztán meglátod hogy megint egy kicsit más szögből látod a világot, mint azelőtt: )
Előzmény: dude (55) 0 VÁLASZ
dude 2012. 05. 10. 17:56 | #55
Hajrá. Végre elkezdhetnéd te is.
Előzmény: norbertvincze (54) +4 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 10. 17:19 | #54
ez valóban igaz ebben a megfogalmazásban,

de én inkább helyesbítenék annyit, hogy nem elhinni kell, hanem gondolkodni rajta.
Előzmény: dude (53) 0 VÁLASZ
dude 2012. 05. 10. 11:47 | #53
"Annyira undorítóak az ilyen filmek, a sok hülye elvakult hívő meg el is hiszi amit benne mondanak.."
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 10. 02:23 | #52
én nem hinném, hogy az orvosok többsége tudná a betegségek valódi okát, vagy azt, hogy éppenséggel pszichoszomatikus problémákról van szó elég sok esetben. A pszichológia is csak kóstolgatja, de ők sem akarnak egy működő technológiát napfényre hozni.
Valahogy senkinek sem érdeke a lényeggel foglalkozni. Az nem volna üzlet.

Egyébként az említett hölgy esetében abszolút nem a te általad leírt eset állt fent, eléggé nyitottak az új dolgokra és a férje magasabb szinten foglalkozik metafizikával.

Igazad van abban, hogy a betegek hozzáállassa is megrögzött és régi iskolás. Ha esetleg egy felvilágosult orvos említene pár szokatlan javaslatot összecsavarodott szemmel néznének rá.
Előzmény: eMTé (51) 0 VÁLASZ
eMTé 2012. 05. 10. 00:13 | #51
Ha nem hiszed el, akkor is így van: az általad említett "beteg"-nél már az első 3 prcben megszütetett a precíz diagnosis ... csak éppen senki nem modhatta el neki Mert ORVOSTÓL nem fogadta volna el. Nem kezdem boncolgatni miért, de nem. Ezért nem is próbálkoznak ilyesmivel, hanem : labor, ekg stb minden negatív ... nem tudjuk mi a baja .. pedig tudják, de ha megmondanák max. felháborodott visszangok jönnének: milyen orvos az ilyen? Fárasztó.
Előzmény: norbertvincze (50) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 09. 21:05 | #50
most akkor hol is tartunk?
Én is ismerek egy jó pár embert, aki mindenféle orvosi segítség nélkül (gyógyszerek, kemó, stb) épült fel rákból. Ismerek olyat is akinek ez nem működőt és el kellett hagynia a föld nevű játszóteret. Ismerek olyan illetőt is akinek sikerült a kemó, és olyat is akinek nem sikerült a kemó. Na ilyenkor mi van? hogy is működik valójában ez az egész? Vajon mi befolyásolhatja a gyógyulás folyamatát?

Én még mindig azt mondom, hogy kemény fejű a 21. századi orvoslás, és figyelembe kellene vegyen több olyan dolgot is amit ignorál, mondván hogy az nem létezik, vagy hülyeség. Legalább is az értelem az diktálja, hogy több szem többet lát és így talán hatékonyabban kaphatnánk meg a válaszokat a kérdésekre.

és én nem a stresszről és a felelősségről beszéltem előzőleg, de ha itt tartunk akkor mondhatjuk, hogy ez a két dolog nagyobb nyugatabbra, mint otthon. Itt sokkal nagyobb pénzekkel játszanak, és mellesleg itt az emberek élnek a jogaikkal a bíróságon.

Amiről én beszéltem, az-az, hogy pl az egyik kedves barátom felesége már a 4. orvost látogatta (nem mondom mekkora kiadott költség után) és még mindig nem tudták mi a fene baja van a szerencsétlennek. Az a kő kemény 10 évi orvosnak való tanulás úgy látszik semmire való volt. Erőltetett tudás. Csattanónak még elmesélném, hogy ezt a nagy cirkuszt végigjárva, utoljára kiderült, hogy pszichoszomatikus betegségről volt szó (persze ez az után, hogy elfordultak a nyugati orvoslástól) és végeredményként a sok kiadás, zavarodottság, és cirkusz után sikerült orvosolni a problémát kés és gyógyszeres beavatkozás nélkül.

Szóval ebben a konkrét példában ugyan olyan csalásról beszélhetünk, mintha egy csirkefogó állkuruzsló csalta volna ki pénzt hitegetéssel.

Ez egy sokkal komolyabb téma annál, hogy mindenki fél vállról vegye és köpködjön rá, mivel akár hogy is nézzük elég sok minden működik az "ezoterikus" baromságokból, annak ellenére hogy sokan nem tudják a hogyanját.És én nem is ezoterikus baromságokról beszélek, meg a new age-i irányzatról, hanem a valós ősi tudásról és hagyatékokról.
Előzmény: Kavisánczky (49) 0 VÁLASZ
Kavisánczky 2012. 05. 09. 20:26 | #49
Tudod, a kuruzslók pont az ezoterikus, new age-mániás hülyék közül kerülnek ki. Külföldön is legalább annyira stresszes és felelősségteljes szakma az orvoslás, mint itthon, csak nálunk több a nehezítő körülmény, ennyi. Plusz arra ugye nincsen garancia szintén, hogy a sugárkezelés és a kemoterápia biztosan megmenti az életed, ezt senki nem állítja... de nagyban megnöveli az esélyeidet. Ezt abból is láthatod, hogy jó pár ember akad, aki ezeknek a kezeléseknek köszönhetően képes volt meggyógyulni, valószínű a természetgyógyászati humbugok nem lettek volna ilyen hatással.
Előzmény: norbertvincze (46) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 09. 17:50 | #48
a gif képet nem hozza be

egyébként a különbséget az eredeti felvétel és a srác által bemutatott csalás technika között értettem.
A srác videóján bemutatott folyamathoz képest az eredeti felvétel szinte meg sem mozdul a környezet, csak a tumor tűnik el.

Csak egy kósza gondolat volt, egyébként köszi a fáradozást
Tooni 2012. 05. 09. 17:13 | #47
"hogyan lehetséges, hogy csak a daganat mozog a képen"
Úgy kérlek alássan, hogy csak a dagira közelítettem rá.
A körülötte levő terület képe változik ha megnézed a teljes képet: http://youtu.be/C9JxW7Jhf-0
Tessék: http://noob.hu/2012/05/09/holyag.gif
No, látod már?
Előzmény: norbertvincze (44) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 09. 16:58 | #46
magyarországon kicsit más az egészségügyi rendszer, de hidd el, hogy a nyugati világba orvosnak lenni presztízs szakma.
És, ha lesz egy kis tapasztalatod a nyugati orvosi rendszerben akkor meglátod, hogy mennyire jövedelmező üzletág foglalkozni a tünetekkel, mint sem megtalálni a probléma forrását. Persze, nem mondom, hogy ezt minden orvos tudatosan így csinálja, egyértelműen nem. De én elég sok esetben nem tennék különbséget az általad pártolt orvosi rendszer és a pénzhajhász kuruzslók között.

és még egyszer írom, hogy tisztelet a kivételeknek.
Előzmény: Kavisánczky (43) 0 VÁLASZ
dude 2012. 05. 09. 16:46 | #45
Ilyen bölcsességeket én is tudok idézni. Ezt most magamtól:
"...ha csak annyi eszed lenne, mint egy bonobónak, nem írnál ennyi badarságot."
Előzmény: norbertvincze (44) +3 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 09. 16:38 | #44
jól nyomod Tooni: )

nekem mint érdekesség feltűnt, ha a műszer kezelő asszisztens trükkösen mozgatja a műszert a daganatos testrész felett, akkor hogyan lehetséges, hogy csak a daganat mozog a képen és daganat által megtámadott felület nem mozdul el egy picit sem? mert a cáfoló videón, ahogy trükközik az éltüntetéssel minden műszer által mutatott felület is mozog közben.
http://www.youtube.com/watch?v=8KfvHOKUfyQ&feature=youtu.be
Feltételezem én, hogyha mozgatjuk a műszert akkor a kijelzőn mutatott felület is más pozíciót kell mutasson a műszer aktuális helyzetéhez képest.

nem kötekedésből írtam, csak ez így még feltűnt utólag. Amúgy számomra nincs jelentősége az eredetiségét illetően a korábban leírt okokból.

"...ha csak akkora hitetek lenne,mint egy mustár mag,hegyeket tudnátok megmozdítani."

Kavisánczky 2012. 05. 09. 16:36 | #43
No akkor ezt vegyük át még egyszer: elmegy a fickó az orvosi egyetemre, ahol hatszázcsitrilliónyi kiadású, az emberi anatómia és gyógyászat minden szegmensét érintő könyveket és jegyzeteket magába erőszakolja, amiből ha sikeresen levizsgázik, akkor jó hosszú ideig csak rezidensként ügyködhet és ha majd itt is jól teljesít, akkor lesz belőle orvos. Ez egy jó 10 éves procedúra, rettentő nehéz, rengetegen kihullanak és talán az egyik olyan szakma a világon, ahol a legnagyobb felelősség van rajtad, mert EMBERÉLETEKET MENTESZ. Te pedig feltételezed, hogy ezt jelentős részük kapzsiságból és rosszindulatból csinálja végig, nem pedig kötelességtudatból. Majd ezt mondd el nekik is, ha esetleg meg kell műteniük téged valami miatt, biztosan értékelni fogják :)
Előzmény: norbertvincze (35) +1 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 09. 12:03 | #42
Helló mindenkinek, visszatértem. Fogtam az ultrahangos videót, kivágtam belőle a képernyős részt, felnagyítottam, váltottsor-mentesítettem, majd átdaráltam egy kézremegés-csökkentőn a T. Nagyérdemű kedvéért.

http://www.funvid.hu/index.php?page=videos§ion=view&vid_id=108783

Lássátok feleim szemtekkel, ahogy eltűnik a tumor! Majd megjelenik. Majd megint eltűnik. Majd megjelenik...majd eltűnik 0:38nál végleg, hogy utána az alja újra belelógjon a képbe 0:47-nél.

Pontosan úgy csinálják, ahogy itt elmondja a csávó: http://youtu.be/8KfvHOKUfyQ
Változtatja az operátor az érzékelő helyzetét, azt az illúziót keltve, mintha eltűnne a daganat, közben csak kicsivel oldalra dönti vagy feljebb emeli.

Ügy lezárva, illúziók szétrombolva. 'Napot.
+1 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 09. 09:20 | #41
Arisztid és Tasziló mennek az utcán és egy halom lószar fekszik előttük. Arisztid lehajol, felvesz egy darabot, majd megkóstolja.
- Kéhlek szépen Tasziló ez lószar.
Tasziló is lehajol egy darabért és ő is megkóstolja.
- Kéhlek Ahisztid, neked igazad van, ez tényleg lószar, még szerencse, hogy nem léptünk bele.

És most elkezdek keresni nem pozitív tapasztalatokat, lássuk, lószar-e, mielőtt még megkóstolná valaki, azelőtt, hogy megszagolná.
Előzmény: norbertvincze (40) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 09. 04:00 | #40
azt csak te állítod, hogy hihetetlen.

amit leírtál ugyan úgy vonatkozik rád is. Azért, mert te azt mondod, hogy valami nincs az szerinted a teljes valóság?
persze, hogy nem. Maradjunk az 50-50%-nál.

Akkor beszélhetnél 100%-ról, ha ellátogatsz arra a helyre és megtapasztalod mi folyik ott.

Előzmény: Wisniowiecki (38) 0 VÁLASZ
Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú 2012. 05. 09. 00:29 | #39
Nem értem mi a problémád? Már kártyáznunk sem szabad? Egyébként csak a yetit, a Loch Ness-i szörnyet és Drakulát láthatta, mert én ugye láthatatlan vagyok. :) Mint az köztudott.
Előzmény: Wisniowiecki (38) 0 VÁLASZ
Wisniowiecki 2012. 05. 08. 22:00 | #38
"az a pár perces videó lehet hogy kamu, de ugyan annyi esély meg van arra is, hogy nem"
Ettől az érveléstől Dunának megyek. Egy teljesen hiteltelen anyagról azt a benyomást próbálja kelteni, hogy legalább 50% van arra, hogy hiteles. Az a vicc, hogy az ilyen ezo-körökben ez egy elfogadott érvelés.

Tehát ha te látsz egy videót, amin egy unikornis, egy yeti, a Loch Ness-i szörny és Dracula kártyázik, akkor megvonod a vállad, és azt mondod, hogy lehet, hogy hamis, lehet, hogy valódi?
Előzmény: norbertvincze (15) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 20:45 | #37
Ja, hogy az eredmény ugyanaz. Igen.
Előzmény: norbertvincze (36) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 20:42 | #36
az még nem zárja ki azt az álláspontot amit írtam. Akkor is lehet "félrevezetett próféta" vagy "szándékosan félrevezető próféta"
Előzmény: Tooni (34) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 20:40 | #35
plusz nem is tudom melyik élősködik az emberek pénzén. Orvosi pályafutás mára menő szakma a nyugati világban, tisztelet a kivételnek akik őszinte szándékkal teszik le az esküt.
Előzmény: nandras01 (29) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 20:38 | #34
Nem hiszem. Lásd első vid. amit linkeltem, ő fiatalkora óta ilyen.
Előzmény: norbertvincze (32) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 20:38 | #33
úgy gondolod hogy egy otthoni korházi orvos valamivel több ezeknél a "sarlatánoknál"?
Előzmény: nandras01 (29) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 20:34 | #32
amit szintén el tudok képzelni, hogy gregg barátunk is ebbe a lejárató, felhigító bandába tartozik.
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 20:32 | #31
pontosabban az igaz út az lenne, amikor nem lépre csalatásról kellene beszélnünk, hanem a saját egyén felismeréséről és megtapasztalásáról. Ez működik is, csak igen elenyésző számban.

Elég sok minden igaz alapokról indul, aztán jön a félreértelmezett néphisztéria meg a média és felfújja baromságokkal az ilyen témaköröket. Aztán mára azt se tudjuk melyik könyvet válasszuk a sok közül annyira felhígult a piac.
Előzmény: norbertvincze (30) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 20:26 | #30
én nem pártolom egyik oldalt sem, beleértve a ti pesszimista szemléleteteket, és Gregg előadását. De azt hiszem és részben tudom is, hogy a videó üzenete illetve amiről szó van benne a létező folyamatokra épül.


"ilyen videókkal szórakoztat, de kinézem belőle, hogy nem direkt, hanem mert el van szállva, s nem veszi éppen észre, mit használ fel alapanyagnak a beszédje bemutatóján, ezzel is csökkenti a saját hitelességét."

Amikor egy pszichiáter felír egy placebó hatású receptet, nem ugyan azt a technikát használja fel? Mivel jelen kor embere igen keveset tud a saját természetéről, nagyon sok esetben lépre kell csalni.

De az már megint nem mindegy, hogy ezeket a csalásokat, trükköket, praktikákat milyen szándék irányítja.
nandras01 2012. 05. 08. 20:20 | #29
az ilyen sarlatánokat addig ütném egy péklapáttal, míg mozognak.
utána összegyűjteném a szomszédokat, és arra kérném őket, hogy gondoljanak arra, hogy nem is történt semmi. ha felkel és vigyorog, akkor -estleg!- elgondolkodom a teóriáján...
rohadjon meg az összes szélhámos, akik a szerencsétlen beteg embereken élősködnek!
Tooni 2012. 05. 08. 20:10 | #28
Ja igen, és a független vizsgálatok!
Előzmény: Tooni (27) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 20:05 | #27
Hurrá, megnyitották a kapuikat, felhagytak a hagyománnyal, miszerint csak szóbelileg terjesztik az iskola hírét - mivel ez egy iskola, és a betérők nem paciensek, hanem tanulók. Van saját honlapjuk. Egy-egy tanfolyam ára 3000 dollár. A videón látható bizonyíték ellenére sem bíznak annyira magukban, ott áll szépen az ilyenkor szokásos szöveg, hogy ez nem helyettesíti az orvosi kezelést.
http://www.chilel.com/
Most jöhetnek a statisztikák a meggyógyítottakról, nem csak a pozitív személyes beszámolók.
Előzmény: norbertvincze (24) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 19:48 | #26
Pff-pff-pfff ne ócsárold a közvéleményt kérlek, nem a nagyérdemű hibája, ha csalók és tolvajok rontják a valós tartalmak hitelességét, meg a bulvár máshogyan tálalja, felületesen és félretájékoztatva a dolgokat. Ja meg Gregg is aki ilyen videókkal szórakoztat, de kinézem belőle, hogy nem direkt, hanem mert el van szállva, s nem veszi éppen észre, mit használ fel alapanyagnak a beszédje bemutatóján, ezzel is csökkenti a saját hitelességét. Azok szemében akiknek pontosan kellene szóljon, az értelmes embereknek, akik majd továbbadják az üzenetét.
De most mi is van? A következő élethelyzetet találtam ki:
Férj a feleségnek:
- Anyjuk, rákom van.
- Nem gond, majd szólok a szomszédoknak, hogy éljék meg magukban az érzést, mintha már meggyógyultál volna. Tegyél te is így.

Ez KIEGÉSZÍTŐ kezelés. Jót tesz a léleknek, de a probléma felderítése még mindig hátra van, a kiváltó ok, legyen fizikai (közvetett lelki, a fizikai világból "bevonzott") vagy közvetlen lelki, testi probléma (elégtelen keringés, anyagcsere, gyengült immunrendszer).
Előzmény: norbertvincze (23) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 19:31 | #25
Tooni,
most akkor nem értelek: )
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 19:28 | #24
"I asked the founder, Lao-shi, why didn't he promote ChiLel to the world sooner. He replied that many people need proof whether chi works or not. So instead of arguing with others, he preferred to work solidly by treating patients and collecting valuable data. As a result, tens of thousands of documented cases over a period of eight years have been collected and, "Now we are ready. Please tell the world that we exist and ChiLel can benefit mankind."
Előzmény: thisisreal (20) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 19:16 | #23
vannak olyan dolgok amik nem úgy működnek, hogy csak megmutatjuk mit tudunk. Pláne úgy, hogy a közvélemény alap hozzáállása már eredendően elítél egy pár dolgot ami nem eltér a megszokott dolgoktól. De nem is ez a lényeg.

Nem kell messzire menni, csak olvassuk vissza az eddigi kommenteket. (most tekintsünk el a videó valódiságától)


Előzmény: thisisreal (20) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 19:09 | #22
"ha igaz lenne már rég rákgyógyászati szuperhatalom lenne Kína." - ne áltasd már magad: ) én ebben annyira nem vagyok biztos.
Egyébként senki nem írta, hogy rosszindulatú vagy.
Tooni 2012. 05. 08. 18:40 | #21
Most a film vagy ettől a fickótól van,
http://www.netowne.com/alt-healing/oriental/hospital.htm
vagy az utána forgató német tvsektől, az már mindegy.
Előzmény: Tooni (19) 0 VÁLASZ
thisisreal 2012. 05. 08. 18:22 | #20
Az ilyen csodagyógyítók miért nem jelentkeznek James Randinél az 1 millió dollárért (ami jelenleg $1,285,992.96 a kamatokkal, mivel még senki nem vitte el)? Ha nem is maguk számára - mert ők biztos nem a pénzért gyógyítanak, ilyet feltételezni sem merek -, de ennyi pénzzel nagyon sok emberen segíthetnének. :)
Előzmény: norbertvincze (18) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 18:12 | #19
"maga ez a videó még nem garantálja, hogy valóban ez történik a másik videón"
ne áltasd már magad, ha igaz lenne már rég rákgyógyászati szuperhatalom lenne Kína.

"Miért csinálnának egy ilyen "kamu" videót, ha azt a videót nem is terjesztik"
A beteg és a kamera kedvéért. Mert csalók.
Szép dolog a kínai gyógyászat, a csikung, meg gyógynövények, "energia"gyógyászat,
DE EZ ÁTVERÉS! CSALÁS. Gregg Braden pedig egy kisiskolás pisis és nem csinálta meg a házifeladatát, ugyanúgy, mint aki a felvételt készítette - megtaláltam a személyes élménybeszámolóját a filmesnek, de nem otthon vagyok épp, majd linkelem. Úgyhogy szégyelljék el magukat mind!

A cél világos, eljátsszák a betegnek, hogy meggyógyult. Közben jött egy külföldi filmes is, aki egy hónapig ott dekkol, a legjobb döntés nem elzárkózni a kamera elől, mert az egyből gyanús lenne.

Rosszindulatú vagyok? Lehet. De csaki azért, mert ennek nagyobb az esélye, mint a 3 perc alatt eltűnő daganatnak!
Előzmény: norbertvincze (18) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 16:22 | #18
maga ez a videó még nem garantálja, hogy valóban ez történik a másik videón (amin a rák eltűnik a 3 zagyvátor jelenlétében).

Miért csinálnának egy ilyen "kamu" videót, ha azt a videót nem is terjesztik. Az előadás 2007-ben történt és a lejátszott videó minősége sem mai volt, szóval ki tudja mikor készült. És csak most látjuk először.

Ha ez (jól fizető és gyógyulni akaró) kliensek csalogatására készült akkor sem értem értelmét,mert a meglévő körülmények nem azt mutatják, hogy ezzel csalogatnának akárkit is.

Szerinted mi céllal készítették volna ezt a kamu videót?

Előzmény: Tooni (16) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 16:06 | #17
Anno még megvolt ez a videója, az első amit láttam tőle: http://youtu.be/KXBbVl5vnUQ
És ha újra meg kellene néznem - de nem fogom, mert nem akarom az időm fecsérelni ilyesmire - már feltenném magamban a megfelelő kérdéseket, mi alapján jutott ezekre a következtetésekre.
Tooni 2012. 05. 08. 15:56 | #16
"de ugyan annyi esély meg van arra is, hogy nem"
Akkor vegyük el azt az esélyt is, jó?
http://youtu.be/8KfvHOKUfyQ
Előzmény: norbertvincze (15) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2012. 05. 08. 15:34 | #15
az a pár perces videó lehet hogy kamu, de ugyan annyi esély meg van arra is, hogy nem. És ez a saját magunk képesek vagyunk megváltoztatni a dolgokat mondat sem létezne, ha nem volna egy darab placebós megtapasztalás sem a világban.
Tooni 2012. 05. 08. 12:59 | #14
Lehet csökkenteni a költségeket. Náthával megfertőzni egy akváriumi példányt s az első sorba ültetni a pacienseket, hogy azokat letüsszögje.
Előzmény: thisisreal (13) 0 VÁLASZ
thisisreal 2012. 05. 08. 12:53 | #13
És sok pénzük volt? Mert a bálnatakony sajnos nem olcsó mulatság!
Előzmény: Tooni (12) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 12:50 | #12
Ismertem pár embert, aki örült volna ennek a hírnek. Miért csak most mondod?
Előzmény: thisisreal (11) 0 VÁLASZ
thisisreal 2012. 05. 08. 12:41 | #11
Kérlek szépen: a bálnatakony 2 perc alatt gyógyítja a rákot. Ez mai rohanó világunkban jóval hasznosabb, mint elutazni Kínába, hogy 3 percig ráolvassanak a betegre.
Előzmény: Tooni (10) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 12:39 | #10
Akkor mondd meg, miért hasznos a bálnatakonygyűjtés, hogy legyen egy viszonyítási alapom. :)
Előzmény: thisisreal (9) 0 VÁLASZ
thisisreal 2012. 05. 08. 12:36 | #9
Hihetetlen, mennyi hülyeségre van az embereknek idejük! Inkább folytatnák a bálnatakonygyűjtést, még az is hasznosabb volna. :)
Előzmény: Tooni (8) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 12:33 | #8
Ki.
Előzmény: thisisreal (7) 0 VÁLASZ
thisisreal 2012. 05. 08. 12:30 | #7
Áhhá! Tehát kijavítottak egy 125 évvel ezelőtti kísérletben egy olyan hibát, amely kísérlet alapjait cáfolta meg Albert Einstein munkája már cirka 107 évvel ezelőtt. :)
Előzmény: Tooni (6) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 12:22 | #6
Oké, és mit akartál ezzel mondani?
Mert én az előző hsz.-ban azt, hogy van itt egy érdekes kísérlet, ami rávilágít a M.-M- hibáira, kijavítva azt eredményt produkált.
Előzmény: thisisreal (5) 0 VÁLASZ
thisisreal 2012. 05. 08. 12:15 | #5
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89ter_%28fizika%29
Az éterelmélet végleges bukását végül három kísérlet három különböző módon értelmezendő eredménye okozta:
- a Michelson–Morley-kísérlet szerint a Föld magával ragadja az éter egy részét, vagyis a Földnek az éterhez viszonyított sebessége nulla
- a csillagok aberrációja szerint a Föld mozog az éterhez képest
- az Hippolyte Fizeau által végzett kísérletek – a fénysebesség meghatározása folyó vízben – szerint a mozgó közeg csak részben viszi magával az étert
Albert Einstein munkája a speciális relativitásról végül teljesen elveti az étert, és vele együtt az abszolút tér fogalmát is.
Előzmény: Tooni (4) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 12:09 | #4
A végén megemlít egy kísérletet, ami kijavítja a híres Michaelson-Morley kísérlet hibáit, rákerestem és ezekre akadtam:

http://www.worldnpa.org/php/DatabaseMenu.php?tab=1&memberid=403

http://www.wbabin.net/historical/silvertooth.pdf

http://www.world-mysteries.com/sci_supr.htm (itt rá kell keresni a "silvertooth" szóra)

Érdekes, roppant érdekes.
thisisreal 2012. 05. 08. 12:08 | #3
Én rohadtul elképzeltem a szívemben, meg mindenemben, hogy kurva sok pénz van a bankszámlámon! MÁR MEGTÖRTÉNT!
Aztán megnéztem, és mégsincs. :(
bungle
bungle 2012. 05. 08. 11:47 | #2
+1 VÁLASZ
Tooni 2012. 05. 08. 11:38 | #1
Türelmetlen embereknek mint én itt a videó az állítólagos gyógyulásról.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-LYDbmdXC9Q#t=344s

"És felelvén a százados, monda: Uram, nem vagyok méltó, hogy az én hajlékomba jőjj; hanem csak szólj egy szót, és meggyógyul az én szolgám."
"És monda Jézus a századosnak: Eredj el, és legyen néked a te hited szerint. És meggyógyult annak szolgája abban az órában."

Nagy kár, hogy szerintem ha az elv, még ha helyes is, és sikerül is majd igazolni tudományos eszközökkel, hogy a valóságot mi magunk hozzuk létre, ez a film akkor is kamu marad. Szerintem a film átverés, az "orvosok" nem különbek a Fülöp-szigeteki csodagyógyítóknál, és ennek Gregg Bearden, hogy bedőlt, őt minősíti.