Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
exortus 2012. 04. 29. 16:51 | #17
A pánikkeltéssel aztán jól meg lehet élni, mint az olyanokkal, hogy 2030-ra 8 méter tengerszint emelkedés(ami miatt az Al-Gore-t kórusban kiröhögte a kongresszus)
Mennyit emelkedett azóta a tengerszint: 5 centit?

Előzmény: I. C. Wiener (3) 0 VÁLASZ
exortus 2012. 04. 29. 16:48 | #16
Amúgy én jpg-ben küldtem, csak az IZÉ ökomarxista síkhülye vezetésének nemtetszik semmilyen objektív ábra, mint egy tipikus kommunikációs főiskolát végzett diplomás takarítónak.
Nem értem, hogy hogyan lehet valakiket olyanokkal átbaszni, hogy a tehénfingó erőmű fogja megoldani az energiaproblémáinkat, amikor az ipari forradalom és a gépesítés arról szólt, hogy az izomerőről levettük a terhet, mivel korlátozott volt az eltartható egységszám és a kinyerhető energia......
Meg az a német megújuló áram export is egy akkora hoax, amekkora csak lehet, el is mondom hogy miért: a megújuló áramot Németországban a kötelező átvételi rendszer keretében át kell vennie a szolgáltatóknak, mivel nem tudnák a piacon eladni az előre nem jelezhető termelés miatt(se). Na most emiatt amikor éppen nagyon fellendül a szél, akkor a szénerőművek egy komoly problémával szembesülnek: mivel a túl gyors hőtágulás szétbassza a berendezést, ezért a leállás akár fél napig is eltart, ami alatt több órányi csúcstermelésnek megfelelő szenet be kell lapátolni az erőművekbe az egyenletes hőmársáklet csökkenés érdekében, ami egy hatalmas veszteség. Így ha tudják, hogy pár óra múlva gyengébb lesz a szél, akkor inkább megjelennek a környező országok árampiacán és eladják az azonnali piacon nyomott áron, mivel így kisebbre jön ki a veszteségük..
Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2012. 04. 25. 11:07 | #15
Szerencsére a köpködés mindent megold :)
+1 VÁLASZ
piszok alfred 2012. 04. 25. 08:31 | #14
Xenophil:

Amit írtam, az nem kimondottan az életszínvonalról szól, hanem a felesleges, és esztelen pazarlásról. Ha megnézed a Word 2.0 15 lemezes változatát, szövegszerkesztésben, levélírásban szinte ugyanazt tudta, mint a mostani Word20xx, csak kevésbé csicsásan, és kevésbé felhasználóbarát felépítéssel. Megnőtt a gépigény, amit kénytelen vagy követni, ha nem akarsz kilógni a sorból.
Ettől nem nőtt az életszínvonal, csak az érzete, hogy nem kell megtanulni a programok használatát, hanem egy hülye is tudja nyomkodni az ikonokat. A win 8 is pont ebbe az irányba halad.
Autóm 6 éves, nem Volga. Igaz, még minimum 10-15 évre tervezem a használatát, és esélytelen, hogy azt műveljem, amit a környezetemben néhányan megtesznek, hogy cserélik az éppen aktuális 1-2 éves autót, mert zörög benne az első ülés, vagy nem nyílt ki 1 év alatt egyszer a csomagtartó zárja. (Tapasztalat, láttam ilyet)
Amit lehet cserélek, de a tervezett avulás miatt ha nem muszáj, inkább használom a 10-20 éves berendezéseimet, mert kis mértékben nézve nekem sajnos tök mindegy a fogyasztása egy turmixgépnek, ha működik, míg ha megveszem a vadi új csilivilit, akkor két év múlva dobhatom ki, oszt a következő kütyü ára a többszörösét veszi ki a zsebemből, mint amit áramban spórolna.
Locsolás szép és jó, de tisztában vagy azzal az apró úri állami passzióval, hogy a nem túl olcsó kút kiásása után fizetned kell a vízhozam arányában, tehát ismét csak az egyéni, önző és egyre üresebb pénztárcámat nézem, és tojok az ivóvízre. (Sajnos) Esővízre átállni megint érdekes, az átállás költségei cirka ugyanúgy nem térülnek meg, mint egy vállalkozóval kiépített napelemes, napkollektoros rendszeré.

Nehéz dolgok ezek, és amíg Magyarisztánban élünk, ahol állami és alacsonyabb szinteken is az azonnali és minél nagyobb kasza a lényeg, addig nem kell csodákra vágyni, hanem meg kell próbálni a lehetőségekhez képest normálisan élni. Még ha ez nem is tetszik egyeseknek, de sajnos ez ügyben is olyan mocskos, önző véleményem van, hogy ha 30-50 évvel ezelőtt letojtak az akkoriak, és dioxinoztak, füstöltek ész nélkül, akkor valahogy engem se arra próbáljanak rávenni, hogy télen üljek egy hideg lakásban, hogy majd 50 év múlva valakinek, aki akkor éppen úgy tojik a jövőre, mint most én, jobb legyen.



Előzmény: Xenophil (8) 0 VÁLASZ
eospower 2012. 04. 25. 01:44 | #13
Egyébként nagyszerűen hangsúlyozza a videó, hogy spóroljanak a droidok az árammal stb, ami tényleg irdatlan nagy baromság, mert az energiából végtelen van, normálisan hasznosítva a napenergia elég lenne az egész naprendszernek, csak bele kell gondolni, maga az emberiség is korlátolva van, mégpedig a földre tehát többlet igényeket nem tud létrehozni, abból jövünk létre ami van így több energiára nincs szükség, mert a földön nem jönnek létre dolgok, hanem átalakulnak!!!

Amiből sok van abból csökkenteni kell a megfelelő egyesnúly végett

Nem lehet mindenkinek jó ez a lényeg

eospower 2012. 04. 25. 01:37 | #12
Jó ez így, az élet tökéletes. Egyébként a földön az szopja úgyis aki alul van társadalmilag tehát a köznépbe tartozik, a vezetők és gazdagoknak meg mindegy mi a szar lesz :D

bungle
bungle 2012. 04. 24. 21:04 | #11
Előzmény: exortus (10) 0 VÁLASZ
exortus 2012. 04. 24. 19:39 | #10
http://zeroenergyconstruction.blogspot.com/2010/11/iea-acknowledges-peak-oil.html
Alapvetően ennek az első képjére írtam. hogy a "field yet to be found" kategória a gáz, mivel a felfedezések üteme az olajkutatásokra költött összegek meredek emelkedése ellenére esik. Gyakorlatilag már majdnem egy évtiezede nincsenek olyan ütemben felfedezések, amilyen ütemben a hagyományos olajtartalékok csökkennek(a replacement már jóval 1 alatt van).

Ennek ellenére lesz energia, csak a jóval drágább nemhagyományos szénhidrogénforrásokból(olajhomok,palagáz) és szénből leginkább, viszont a kínálat egyre kevésbé lesz képes lépést tartani a kereslettel(illetve egyre jobban alálő).

Amúgy az energiaforrásokat tekintve a dolog nem annyira problémás, engem inkább a talajerózió fogott meg, meg a bioüzemanyagok.
Előzmény: bungle (4) 0 VÁLASZ
Peters 2012. 04. 24. 19:29 | #9
"A 60-70 években volt divat ivóvízzel locsolni a kertbe a vízfogya..."

Te mivel öblíted le a WC-t? Esővízzel? Olyan világot élünk ahol 3dl vízzel mossuk ki a poharat, amiből 2dl-t ittunk. Ez pazarlás, én mondom pazarlás.
Előzmény: Xenophil (8) 0 VÁLASZ
Xenophil 2012. 04. 24. 19:19 | #8
Alfred ! Részben igazad van ! Az általános életszínvonal emelkedésében. Nem vagyok 12 éves de egyet azért hozzá kell fűznöm a gondolat menethez . Nekem ha 15 db új Toyota Avensis autóm lenne összesen nem fogyasztana annyiti mint az 50 éves korosztály 1 db Volgája. A 60-70 években volt divat ivóvízzel locsolni a kertbe a vízfogyasztási átlagok az egekben voltak. Látszik a hozzá méretezett baromi nagyságú mütárgyakból és gépészetből is. 1 db hűtőszekrénye fogyasztott annyit mint nekem a PC-m mibiltelefonom, összes informatikai eszközöm, hűtőm ,televízióm. Evvel csak azt akarom mondani hogy az életszínvonal általános emelkedése nem feltétlenül egyenlő avval hogy valaki szűkösségben, hiányban él, és azt hiszi evvel környezetbarát lesz.
robi0000016 2012. 04. 24. 19:17 | #7
Hát a legfőbb gond a tudatlanság szerintem, és csak másodsorban a tehetelenség.. és az ebből fakadó közöny..jelen pillanatban Így néz ki a társadalom, kb x % , szerintem több mint 50% fel sem tudja fogni ezt az egész folyamatot. a másik 49% meg megérti de mivel tehetetlen ezért folytatódik a kamikaze életmód.van még max 1% akik irányítják ezt a folyamatot mert ez az érdekük..A törékeny gazdasági egyensúlyon kötéltáncolva.Valószínű hogy millió és millió energetikai megoldás létezik a felsoroltakon kívül, csakhogy megvalósítást annak az 1% nak kellene ezközölni akinek nem érdeke, hiszen bármiféle innováció csak és kizárólag anyagi és szellemi tőke tökéletes egyensúlyával lehetséges.Nézzük a nagy számok törvényét úgye 100 évvel ezelőtt amikor szinte a legtöbb kulcsfontosságú találmány született, max 1 milliárd ember élt a földön, ma 7szer több kellene szülessen.. 7 einstein 7 tesla 7 edison. valószínű élnek is valahol de körülmények szerintem az innovációk ellen dolgoznak.. iszonyatos a népbutítás és olyan sok irányba lehet elindulni az életben hogy megzvarják a legragyogóbb elmét is persze a lehetőségek most is adottak, és még több tudás áll a rendelkezésre, de mégsem fejlődik a világ exponenciálisan ahogy azt az akkoriak gondolták.. az évszázad hajnalán azt gondolták hogy mára már mindenki saját repülő autókkal fog közlekedni.csakhogy amíg van olaj addig tuti nem. A másik fele meg A bankszféra mikor fogja becsődöltetni a világot, hiszen minden és mindenki nyakig adóságban van. jó lenne látni ezt a folyamatot hogy hova vezet.Van egy jólértesült közgazdász esetleg aki tudna erről valami érdekeset?
+1 VÁLASZ
piszok alfred 2012. 04. 24. 16:50 | #6
Csodás jövő.

A probléma ott van, hogy azok (fiatal korosztály), akik tőlem elvárják (50 év) hogy vigyázzak a környezetre, saját maguk generálják az erőforrások gyorsuló felélését.
Mert igényük van.
A 3 hónapos telefon már öreg.
A fél éves laptop már öreg.
Autó min. 15 darab 3 bötüs baromsággal, anélkül nem lehet beülni (segítek az "okosoknak": bődületes mennyiségű elektronika, valójában feleslegesen).
Autónál a lényeg a nyomaték, nem a közlekedés.
Lakás lehetőleg szülők nélkül, 120-130 nm alatt nem élhető, mert a haverok nem férnek el.

A végtelenségig lehet folytatni. Ez van. Valamit valamiért.

Kétlem, hogy amikor faszbukolnak, küldözgetik az SMS-t, MMS-t, kisvideót anyu első rántottájáról, második rántottájáról, a gyerek első lépéséről, második lépéséről, 848975872345687234. lépéséről (lásd korábban ebben a topban a kiscsaj első 12 évét, akkor eljut a tudatukig, hogy saját maguk elől élik fel a jövőt.

Ez van. Oszt jónapot. A Föld majd szelektál.






-1 VÁLASZ
Xenophil 2012. 04. 24. 15:11 | #5
A PET, PE palackokat vagy ujra hasznosítjuk , vagy vissza válthatóvá tesszük, hasznosítjuk egyszerre a szél, nap, víz energiát, az atom energia egy következő foka már elérhető közelségben lesz 30 -40 éven belül, az elektromos energia megoldva. Az autóipar megújul, nem 300 al fogunk menni csak 100 al villanyautóval ,de eddig sem tudtunk sokkal többel haladni .:) . a gond a Repülésben van ott még nincsen sikeres helyettesítő üzemanyag, de talán annyit előlehet állítani etanolból vagy tudomisén ,valami foszilis. . Az ökológiai Niche meg sokkal előbb bezárul hogy túlnépesedjünk. A világ a nem megújuló erőforrásainak a nagyrészét ha már kitermeltük akkor jóvan ,de hiszen akkor már itt van a kezünkben. csak ujra kéne hasznosítani. A gazdaságosságot eddig sem a puszta tények határozták meg hanem komoly gazdasági érdekek.
Az elmúlt 60 év az emberiség szégyene volt, de nem is sokáig tar, és kijövünk belőle. Nem kell fosni. még 50 évet jósolnak a pozitívan gondolkodó mérnökök. NEm tudósok !! De már most a kézben van a populáció szabályozás, az energetika, a környezeti elemek védelme.De ezek mind nem az átlag emberektől vannak így.:) Szóval a közember azt csinál amilyen korlátok közé szorítják, ha nincsen müjanyag zacskó meg müjanyag akkor majd nem hajigálja el. Ha nincsen benzin ótó akkor majd villannyal jár, a villany meg gyün az erőmübő.Az meg hogy a 3 ik világ éhezi kne mazért van mert én nem adok nekik a kidobott 3 kiló száraz kenyeremből hanem mert alattuk van az olaj. Ami kell USA nak
bungle
bungle 2012. 04. 24. 11:02 | #4
exortus, valami képről is írtál a post szövegben, de a post kép nem jött át (ahogy már korábbi postjaidnál is jeleztem).
jpg, gif, png jöhet, bmp pl. nem.
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2012. 04. 24. 10:30 | #3
A félelem legalább ekkora veszély...
+1 VÁLASZ
Tooni 2012. 04. 24. 09:53 | #2
Eddig: Gyújts gyertyát az őseidnek.
Ezentúl: Gyújts gyertyát az őseidből...
Előzmény: csaty (1) 0 VÁLASZ
csaty 2012. 04. 24. 09:49 | #1
A jó megoldás az ,hogy befekszünk egy mélytengeri árokba ,majd lerakodik ránk egy kis üledék és meg is van a következő civilizáció kőolaj tartaléka......