Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2012. 04. 26. 12:18 | #37
Megtaláltam az "elkövetőt": Shay Aaron
www.flickr.com/photos/shay-aaron/sets/72157618675112894/
Nusihusi
Nusihusi 2012. 04. 19. 21:55 | #36
Megéheztem:) Ez a lilliputiak kajája:D
bungle
bungle 2012. 04. 19. 20:41 | #35
Bacon? Azt bármibe, akár kólába is. ;D
www.funpic.hu/hu/kategoriak/egyeb-foto/21601_kep?categoryId=10&position=&large=1

Egyébként akár gyakorlati haszna is lehet... legalábbis ezt egy profi séftől olvastam:
"Addig hosszú ideig főztem én is a vadrizst, pedig egy könnyed mozdulattal kipattogtatni sokkal jobb és gyorsabb megoldás."
Előzmény: Nas (33) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 20:34 | #34
"Garlic mint ice cream". O.o Na, az milyen lehet? Böááá
Előzmény: Nas (33) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 20:31 | #33
Ahá...mondd azt, hogy szalonnás-kókuszos fagyit akarsz csinálni. :D
(Bár ahhoz nem kell a molekuláris gasztronómia, csak egy kis szintetikus aroma.)
http://www.who-sucks.com/food/101-frightening-ice-cream-flavors-from-around-the-world

Előzmény: bungle (30) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 20:27 | #32
Áhh, nem érek én rá ilyen baromságokra, az az unatkozó, semmihez sem értő politikusoknak való. :)
Előzmény: Tooni (31) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 04. 19. 20:14 | #31
Pedig film is készült belőle, Drágám a kölykök összementek!
Apropó, üresedés van egy "doktori" állásban, nem akarsz indulni a posztért? :)
Legyen már értelme választani.
Előzmény: Nas (14) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 20:02 | #30
Engem az új ízekkel való kísérletezés érdekel belőle, amiket máshogy talán nem is lehetne elérni...
Itt egy érdekes - bár nem igazán új - cikk a témában:
www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/molekularis-gasztronomia
Előzmény: Nas (26) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 19:48 | #29
Az a mosogatás a végén... xD Még kis szivacs is van hozzá... xDDD
(Ráköpök, b+, azt' el van mosva az egész heti csetresz.)
Előzmény: Nas (28) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 19:43 | #28
Agyam eldobom. :D
Megyek is főzni, úgy kedvet kaptam a videótól.
Előzmény: bungle (23) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 19:38 | #27
xDDD Jah, az is lehet. A pincérek gyöngye, 6 asztal rendelését kiviszi egyszerre.
Előzmény: bungle (22) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 19:36 | #26
Bevallom őszintén, én kiélem magam a munkámban, a főzést jobban szeretem ösztönszerűen csinálni. Fűszerezni is úgy lehet igazán jól, hogy az ember becsukja a szemét, megszagolja, megízleli a fűszert, és az illat, az aromák alapján eldönti, hogy milyen ételhez illik, és mennyit kell belőle belerakni. Bár ez nyilván nem túl egzakt dolog, csak "érzésre" megy, de az érzékszerveink ilyen témában szerintem sokszor pontosabb "műszerek", mintha nekiállnánk mondjuk gázkromatográfiás vagy HPLC-s méréseket csinálni, aztán a görbék adataiból kikombinálni, hogy vajon milyen íze lesz majd a végeredménynek... Ezt kicsit olyannak érzem, mintha szex előtt az ember részletes élettani vizsgálatokat, mikroszkópos "felületelemzést" végezne a partnerén, ami alapján kiszámítaná a megfelelő dőlésszöget, frekvenciát, meg másodpercben az optimális időt, ahogy a legélvezetesebb lesz a dolog... Pont a lényeg: a spontaneitás, a változatosság, a kísérletezés veszne el az egészből...én ugyanígy vagyok a kajákkal is. Úgy szeretek főzni, ahogy mondjuk rajzolni leülök, nem úgy, ahogy a laborban dolgozom.

De mint téma valóban érdekes, meg abból a szempontból fontosnak is tartom, hogy tudjuk, hogy pl. milyen káros anyagok képződhetnek, ha nem megfelelően alkalmazunk egy-egy konyhatechnikai eljárást (pl. akrolein olajtúlhevítéskor, stb.).
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 04. 19. 19:35 | #25
"most"
Előzmény: Szancso (24) 0 VÁLASZ
Szancso 2012. 04. 19. 19:33 | #24
Nálunk már mos is söröskupak a mélytányér. :D
bungle
bungle 2012. 04. 19. 19:30 | #23
Így készült. ;)
www.youtube.com/watch?v=QTQu2N5aK1A (persze hogy japcsizé :))
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 19:26 | #22
Egyébként szerintem fake az egész.
Csak rohadt nagy ujja van...
+4 VÁLASZ
Szancso 2012. 04. 19. 19:22 | #21
:D:D
A körömágyas pálesz is kimaradt. :)
Előzmény: bungle (18) 0 VÁLASZ
bungle
dettybee 2012. 04. 19. 19:07 | #19
Láttam valahol postolva ezeket a minikajákat, és volt mellette olyan képsorozat is, ahogy egy-egy kaját megcsinál, olyan gyurmalapocskákból csinálja, mint a mini post-it cédulák. De a végső megjelenés biztos nem csak ennyi, ez a sült csirke teljesen étvágygerjesztő :D
Előzmény: Nas (9) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 19:06 | #18
Csak ne műkörömpörkölt legyen! :D
Előzmény: Szancso (17) +1 VÁLASZ
Szancso 2012. 04. 19. 19:05 | #17
Körömgombás pizza,körmönfonott kalács megvolt.Körömpörkölt nincs? :)
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 19:03 | #16
Ez a molekuláris gasztronómia egyébként nem vonz téged? Mert engem tökre érdekel. :) Tök jó lehet a laborban "kotyvasztani", mondjuk pár Michelin-csillagért. :D
Előzmény: Nas (14) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 18:50 | #15
A banánról már nem is beszélve...
Előzmény: Nas (14) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 18:49 | #14
Nos...sajtból, kenyérből meg hússzeletből le lehet vágni nagyon kicsi darabokat, csak kés kérdése...viszont visszaadom a diplomám, ha valahol tudnak milliméteres átmérőjű olívabogyót, illetve fél centis, komplett szőlőfürtöt, érett paradicsomot, paprikát növeszteni...
Előzmény: bungle (11) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 18:48 | #13
Várjál, nem ezt hívják molekuláris gasztronómiának? ;)))
Előzmény: Nas (12) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 18:44 | #12
Megvan a megoldás: biztos Wayne Salinsky professzor "elektromagnetikus kicsinyítőgépét" használták...
Előzmény: Nas (10) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 18:42 | #11
Előzmény: Nas (9) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 18:41 | #10
Na, ez...ez se volt gyenge.
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=17456

Kíváncsi vagyok, a grillcsirkét meg a mini paradicsomszeleteket miből sikerült megkreálni ilyen élethűre.
Előzmény: Nas (9) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 18:38 | #9
Pff...így próbáljon az ember rekordokat dönteni...leerőltet 8460 pizzát, aztán még el sem hiszik neki. -,-
Ezeket a minikajákat viszont gusztára megcsinálták (a bor kevéssé bizalomgerjesztő színét leszámítva), kíváncsi vagyok, miből vannak. Modellezőgyurma? Volt az a gumisushi-s post...
Előzmény: bungle (8) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 18:30 | #8
Nem alvós volt... ;) Ės sörhasra meg pizzahátra se emlékszem. :D Mindenesetre biztos nem te vagy a Donna Tonna Pizzéria névadója, így a 8460 pizzát egész életedre lebontva se hiszem. :P
Előzmény: Nas (7) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 18:25 | #7
:D :P Borból nehezen lehetett, mert sörös vagyok, ha már kategorizálni kell, attól viszont bealszom, és nem emlékszem, hogy bárhol lenne fenn rólam alvós kép...(az gyk egy kupac takarót mutatna).
Előzmény: bungle (6) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 19. 18:16 | #6
:DDD
Mondanám, hogy meg is látszik ;) de láttam rólad fotót... Na jó, borból lehet hogy volt annyi... ;D
Előzmény: Nas (5) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 19. 18:01 | #5
Azért az jól hangzik, hogy megettem vacsorára 8460 pizzát, és megittam rá 2495 üveg bort... :D
+1 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2012. 04. 19. 17:55 | #4
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) +1 VÁLASZ
grmindenyssa 2012. 04. 19. 17:15 | #3
Összement a (pénz)mosásban?
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) +3 VÁLASZ
brier 2012. 04. 19. 16:49 | #2
igen :)
ha ilyet hoznak ki illő ilyennel is fizetni :)))))))))
találó
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2012. 04. 19. 13:12 | #1
Rendelnék egy pizzát... remélem dollárt elfogadnak : http://www.kingdomcalling.com/wp-content/uploads/2010/06/tiny-dollar-300x199.jpg
+6 VÁLASZ