Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
tftmnxzf | 2012. 04. 15. 16:11 | #32
Szanalmas vagdalkozast es magyarazkodast itt egyedul te adsz elo, igaz valoban az en hibam, hogy lesullyedtem a szinvonaladra annal ellenere, hogy erezheto rutinod van ebben.
Gyenge a felfogasod. Pont. Valaki ravilagotott. Pont. Nem birod elviselni. Pont. Szerintem te legfeljebb kutyatapban lennel hasznos...
Előzmény: Nas (31) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 13. 12:27 | #31
Ezzel a szánalmas magyarázkodással és vagdalkozással csak magadat járatod le még jobban, a kérdésemre, hogy szerinted mégis mi lenne ennél hitelesebb helyszín, ennél jobb figyelemfelkeltő akció, viszont nem sikerült válaszolnod (bár túlzottan nem lepődöm meg ezen).
Hülyeséget írtál. Pont. Valaki kijavított. Pont. Ettől függetlenül próbálod mentegetni a hülyeséged. Pont. Ezen nincs mit magyarázni... Mondtam már: a betonkeverő lapát mellett talán hasznosabb lennél...(bár lehet, hogy ezért a kijelentésemért is bocsánatot kéne kérnem minden értelmes építőmunkástól).
Előzmény: tftmnxzf (30) 0 VÁLASZ
tftmnxzf 2012. 04. 13. 07:12 | #30
Na latom a peldaig nem sikerult eljutni, meg adok egy kicsi idot, hatha sikerul. Talan abbol megerted, hogy megis ertem mirol szol es talan magyarazatot ad neked arra, hogy szerintem miert nem jo. Mivel irni mar tudsz csak olvasni nem, a remenysugar megvan:)
Előzmény: Nas (23) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2012. 04. 12. 22:07 | #29
Én azt hittem ez egy nyilvános ház reklámja! De lehet most már meg is kéne néznem a videót. :D
Előzmény: Nas (23) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 12. 21:48 | #28
Kicsit savanyú volt, de ehető. Csak félek, lesz, akinek a torkán akad...
Akkor jó fennkölt vágykiélést! Vigyázz a ruhádra (és gyöngyeidre)... :D
Előzmény: Tooni (27) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 04. 12. 21:41 | #27
Féltem gyöngyeimet s ruhám ;)
Megyek és követem vágyaim. Most, hogy már vannak. :)
Remélem ízlett azért az alma...
Előzmény: Nas (26) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 12. 21:38 | #26
Begurítod a viszály almáját a disznók közé, aztán visszavonulsz a zen-templomodba meditálni? :D
Előzmény: Tooni (25) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 04. 12. 21:28 | #25
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, most már nyugodtan megyek szabadságra. Majd küldök képeslapot! :)
Viszlát mindenkinek!
Nas
Nas 2012. 04. 12. 21:25 | #24
1. ez nem kérdés
2. ez nyilván személyiségtől, élethelyzettől, "kuncsaftkörtől", kiszolgáltatottságtól, stb. függ
3. van
4. nem - épp ezek a lányok azok, akik pontosan tudják, hogy milyen testi-lelki megterheléssel járhat ilyen munkát végezni még úgy is, ha önként vállalja az ember + így a járókelők nem csak egy újságban közölt adatot látnak a prostitúció áldozatairól, hanem valós élmény során szembesülnek a problémával, ezért remélhetőleg jobban elgondolkodtatja őket
5. nem hiszem, hogy fel kéne tennem kérdést

Előzmény: Tooni (21) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 12. 21:14 | #23
Nem szokásom schmittelni. Egyértelmű, hogy fogalmad sincs, miről szól a videó, ha egyfolytában azzal jössz, hogy milyen az ilyen munkát önként vállaló lányok "preferenciája", meg hogy "hiteltelen" a megmozdulás (nem tudom, szerinted mi lenne ennél hitelesebb helyszín: egy apácazárda esetleg? az a hülyeséged meg aztán baromira "életszerű", hogy ne a "korrekt" kupik csináljanak ilyen akciót, hanem a leánykereskedelmet folytató maffiózók álljanak ki saját maguk ellen szónokolni...gondolkodj már egy kicsit, mielőtt kommentelsz, ha nehezedre esik is!).
Summa summarum: Kurvára nem az önkéntes prostikról szól a téma (csak hogy autentikus legyek).

"Nem azokrol volt szo abban a mondatban, akiket kenyszeritenek."

Lám, lám... A VIDEÓ VISZONT AZOKRÓL SZÓL, AKIKET KÉNYSZERÍTENEK, VILI? Remélem, leesik, hogy most épp saját magad indokoltad meg, hogy a korábbi hozzászólásod miért is volt a témához abszolút nem kapcsolódó baromság. (Hogy számítana ebben a kérdésben egy olyan szerencsétlen lány "preferenciája", akit akarata ellenére kényszerítenek erre a munkára...? Rohadtul nem a "preferenciája" miatt került oda.)
Köszönöm, nincs is több kérdésem! Javaslom, menj vissza a betonkeverő lapátod mellé!

Egyébként végezzünk egy kis felmérést:
Kedves izélő közönség! Legyen szíves, dobjon már ide egy kommentet az, aki tftskdfhsfaszomtudján kívül még azt hitte, hogy ez a videó egy nyilvános ház antireklámja, és nem esett le neki, hogy a leánykereskedelem ellen tiltakozó, figyelemfelkeltő akció! Köszi!
Előzmény: tftmnxzf (20) 0 VÁLASZ
tftmnxzf 2012. 04. 12. 07:32 | #22
1. igen
2. ez elegge ertelmetlen kerdes. egy resze biztos, masik resze biztos nem.
3. ?? marmint arra gondolsz, hogy megsertik a jogait?
4. elegge. kb. olyan mintha egy USA-beli csapat uranbanyasz eloadna a melohelyen egy performanszot, hogy afrikaban sokan keresnek munkat, csak hetvegi rakodomunkanak indul es ide jutnak. mindezt az afrikaki gyemantbanyakban levo rabszolgak kizsakmanyolasa ellen. ertem en, hogy mindketto banya, de azert nevetseges lenne ugyan ugy...
5. Segit, ha megegyszer leirom? :)
Előzmény: Tooni (21) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 04. 12. 07:24 | #21
"Nem azokrol volt szo abban a mondatban, akiket kenyszeritenek."
Akkor, most, elbeszéltek egymás mellett?
Tisztázásképp felteszek mindkét félnek egy pár kérdést ami hamarosan eszembe jut kérlek válaszoljatok igennel/nemmel.

1. a lánykereskedelem rossz, éééértem?
2. a lányok lealkalmazva jókedvűen űzik ezt a munkát szerintetek?
3. van-e visszaélés ezen a téren is egyes lányok személyiségi jogaival?
(szabadsághoz, munkához(hajrá Sz.U.!, élethez...stb)egyenlőség, testvériség... :P)
4. álszenteskedő megmozdulás piroslámpás negyedben egy ilyen figyelemfelkeltő akció? Indokold!
5. tedd fel a saját kérdésedet, a legfontosabbat, amivel tisztázhatod a másikkal a félreértést.

Jó szórakozást! :)
Előzmény: tftmnxzf (20) 0 VÁLASZ
tftmnxzf 2012. 04. 12. 03:26 | #20
"Jusson már el az agyadig, hogy itt nem az unatkozó, IQ nulla plázapicsákról van szó, akiknek amúgy is ilyen az életstílusuk, és akiknek arra kell a pénz, hogy vegyenek egy tizedik vutyon táskát maguknak, hanem azokról, akiket átveréssel és/vagy erőszakkal, akaratuk, szándékuk ellenére kényszerítenek ilyen (meg még ilyenebb...) munkára! Az ilyen áldozatok között pedig nem csak felnőtt nők, hanem teljesen kiszolgáltatott gyerekek és éretlen, sérülékeny kamaszok is szép számmal vannak sajnos. Képes vagy felfogni a probléma mibenlétét, vagy huszadjára is el kell magyarázni?"

Szerintem ezt a szoveget vagy schmitteled valahonnan, vagy nagyon jol bemagoltad, mert onnallo gondolatod nem lehet, hogyha nem tunik fel neked, hogy a) tisztaban vagyok vele, b) pont azt irom, hogy a kornyezet ahol eloadjak ezt kvazi hiteltelenne teszi. Esetleg fuss neki a kommenteknek megegyszer.

"Ez egy baromság. Minden normális ember számára azonnal leesik, hogy ez egy elgondolkodtató performansz, ami adott társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, nem pedig egy érintett cég önostorozó, bűnbánó megmozdulása."

Legfeljebb neked tunik annak.

"Akit akarata ellenére kényszerítenek ilyen munkára, az igenis áldozat, teljesen kimerítve a szó jelentéstartalmát, nem csak én állítom be annak. Egyébként meg ld. a kommentem első mondatát."

Nem azokrol volt szo abban a mondatban, akiket kenyszeritenek. Latom a maszatolas megy rendesen...
Előzmény: Nas (18) -1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 11. 20:56 | #18
Jusson már el az agyadig, hogy itt nem az unatkozó, IQ nulla plázapicsákról van szó, akiknek amúgy is ilyen az életstílusuk, és akiknek arra kell a pénz, hogy vegyenek egy tizedik vutyon táskát maguknak, hanem azokról, akiket átveréssel és/vagy erőszakkal, akaratuk, szándékuk ellenére kényszerítenek ilyen (meg még ilyenebb...) munkára! Az ilyen áldozatok között pedig nem csak felnőtt nők, hanem teljesen kiszolgáltatott gyerekek és éretlen, sérülékeny kamaszok is szép számmal vannak sajnos. Képes vagy felfogni a probléma mibenlétét, vagy huszadjára is el kell magyarázni?

Remélem, már érted, hogy hogy NEM jön ide a preferencia.

"sot a legalisan mukodo helyek hitelet rontja(hiszen azt irjak a vegen, hogy "itt vegzik"), ami az illegalis uzletek malmara hajtja a vizet, igy elosegiti az emberkereskedelmet is"

Ez egy baromság. Minden normális ember számára azonnal leesik, hogy ez egy elgondolkodtató performansz, ami adott társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, nem pedig egy érintett cég önostorozó, bűnbánó megmozdulása.

"Ezzel az irasoddal mar te kezdted, bar belatom igen burkoltan es finoman, aldozatkent beallitani oket."

Akit akarata ellenére kényszerítenek ilyen munkára, az igenis áldozat, teljesen kimerítve a szó jelentéstartalmát, nem csak én állítom be annak. Egyébként meg ld. a kommentem első mondatát.
Előzmény: tftmnxzf (17) 0 VÁLASZ
tftmnxzf 2012. 04. 10. 21:51 | #17
A wikipediabol: "A preferencia a társadalomtudományok, különösen a közgazdaságtan részét képező mikroökonómia és a marketing területén gyakran használt fogalom; lehetőségek közötti képzeletbeli vagy tényleges választást jelent. Ha egy személy vagy csoport preferál egy általa választható alternatívát egy másikkal szemben, akkor azt előnyben részesíti és – ennek megfelelően – szívesebben választja, mint a másikat."
Remelem, mar erted, hogy jon ide a preferencia.

"Az üzenet helyszíne nagyon is hitelessé teszi a dolgot, ugyanis így sokkal figyelemfelkeltőbb, elgondolkodtatóbb az egész, mintha a "steril" médiában hallanának az emberek a problémáról."
Szerintem pont, hogy nem teszi hitelesse, sot a legalisan mukodo helyek hitelet rontja(hiszen azt irjak a vegen, hogy "itt vegzik"), ami az illegalis uzletek malmara hajtja a vizet, igy elosegiti az emberkereskedelmet is. Remelem te is gondolkodsz kicsit...

Egy korabbi kommentedbol: "Te melyiket csinálnád szívesebben? A betonozást, vagy ha akarod, ha nem, az ő melójukat...?"
Ezzel az irasoddal mar te kezdted, bar belatom igen burkoltan es finoman, aldozatkent beallitani oket. De meg mindig fenntartom: az amsterdami piroslampas negyedbe onkent mennek dolgozni es ok valasztjak ezt a megelhetesi format.
Előzmény: Nas (16) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 10. 21:20 | #16
"Dehogynem van hozza koze. Egyszeruen igy ugyan annyi ido alatt tobb penzt lehet keresni, mint egyebb munkaval..."

Ehhez hogy jön a "preferencia"? (Tudod, hogy mit jelent a szó...?) Pénzt nem csak ilyen munkával lehet keresni...

Az üzenet helyszíne nagyon is hitelessé teszi a dolgot, ugyanis így sokkal figyelemfelkeltőbb, elgondolkodtatóbb az egész, mintha a "steril" médiában hallanának az emberek a problémáról. Nyilván azok a lányok, akik előadják, valószínűleg nem érintettek a kérdésben, de ne is várd már azt, hogy az ilyen szempontból kétes helyek fognak önként negatív reklámot szolgáltatni magukról, meg kiállni a nők kizsákmányolása ellen... Ez kb. olyan felvetés, mintha azt kérnéd számon, hogy miért nem a pedofil site-ok hívják fel a figyelmet a gyermekpornográfia veszélyeire... Gondolkodj már egy kicsit!

"azert a kurva->(elrabolt)aldozat egyertelmu megfeleltetes messze nem helyenvalo, sot kifejezetten alszent"

Szerintem itt senki nem állította, hogy minden kurva elrabolt/behülyített áldozat lenne, viszont tény, hogy nagyon sok ilyen is van közöttük, erre hívja fel a figyelmet a kampány. Nem hinném, hogy a probléma szőnyeg alá söprése/elbagatellizálása, meg ilyen hülye frázisok pufogtatása mint hogy "betonozni nehezebb" segítene rajtuk...
Előzmény: tftmnxzf (15) 0 VÁLASZ
tftmnxzf 2012. 04. 10. 20:17 | #15
Dehogynem van hozza koze. Egyszeruen igy ugyan annyi ido alatt tobb penzt lehet keresni, mint egyebb munkaval es nagyon sokan ezert vallaljak, aztan megszokjak a sok penzt es ezert "nem tudjak" abbahagyni.

"A videó üzenete meg egyébként arról szól, hogy nagyon sok nőt/lányt akarata ellenére kényszerítenek ilyen munkára szerte a világon, és ez ellen talán fel kéne lépni..."
Csak az uzenet helyszine pont hiteltelenne teszi ezt, ugyanis Amsterdam piroslampas negyedeben tapossak egymast a kurvak, hogy ott dolgozhassanak, tehat a tancosok pont nem ott kotnek ki a vegen. Az emberkereskedelem/prostituciora kenyszerites megakadalyozasaval, mint a film alapjaul szolgalo gondolattal, nyilvan egyetert minden joerzesu ember, viszont azert a kurva->(elrabolt)aldozat egyertelmu megfeleltetes messze nem helyenvalo, sot kifejezetten alszent.
Előzmény: Nas (13) 0 VÁLASZ
tftmnxzf 2012. 04. 10. 19:58 | #14
Egyet hasznalok egyszerre.
Előzmény: DemJan (12) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2012. 04. 10. 19:47 | #13
A témának semmi köze az egyéni preferenciához.
Miből gondolod, hogy ezt könnyebb csinálni, mint a betonozást? Gondold már végig, amit kérdeztem! Te melyik munkát választanád: a betonozást, vagy hogy senkinek sem kellő, ronda, elviselhetetlen, esetleg el is hanyagolt nőket (és/vagy férfiakat...) kelljen napi 24 órában a kívánságuk szerint kielégítened? Azt hiszed, egy nőnek ez könnyebben megy? Rohadt nagy tévedés. Ezeknek a nőknek a 90 %-a pár év alatt testi-lelki roncs lesz, nehogy azt hidd már, hogy számukra élvezetes, amit csinálnak... Nem véletlenül hívják szexMUNKÁSoknak őket...

A videó üzenete meg egyébként arról szól, hogy nagyon sok nőt/lányt akarata ellenére kényszerítenek ilyen munkára szerte a világon, és ez ellen talán fel kéne lépni...
Előzmény: a10625026 (9) 0 VÁLASZ
DemJan 2012. 04. 10. 15:56 | #12
Tulajdonképpen szerintem senki se bánná, ha nem használnál 3-4 felhasználói fiókot és próbálnád folyton úgy beállítani, mintha több egyetértő ember lennél.
Előzmény: tftmnxzf (11) +1 VÁLASZ
tftmnxzf 2012. 04. 10. 15:52 | #11
HAHAHAHA. Hat te sem lathattal meg komuvest es hasonlo munkasembert. Jobban keresnek mint egy bolti elado, ugyhogy errol ennyit.
Előzmény: Stief (10) -1 VÁLASZ
Stief 2012. 04. 09. 19:57 | #10
Jó nagy faszságot beszél tudod nem betonozással van hanem hogy abból nem élsz meg. Ezen elgondolkodhatnál egy kicsit!
Előzmény: a10625026 (9) 0 VÁLASZ
a10625026 2012. 04. 09. 14:32 | #9
Igen ezt hivjak egyeni preferencianak. De betonozni nehez munka ezt meg konnyu csinalni, igy sokan ezert valasztjak.
Előzmény: Nas (7) 0 VÁLASZ
DemJan 2012. 04. 08. 23:58 | #8
Nyugat-Európában. Nem nehéz megsaccolni, hogy hol készült a videó, hogy csak ilyen mondvacsinált identitásuk van...
Nas
Nas 2012. 04. 08. 23:19 | #7
Te melyiket csinálnád szívesebben? A betonozást, vagy ha akarod, ha nem, az ő melójukat...? Javaslom, gondold át egy kicsit, hogy milyen témáról szól a videó üzenete, mielőtt elkezdesz hülyeségeket irkálni...
Előzmény: a10625026 (6) 0 VÁLASZ
a10625026 2012. 04. 08. 13:10 | #6
Mekkora hulyeseg. Szolgaltatast arulnak, nem embereket. Betonozni el se jon...
brier 2012. 04. 07. 15:47 | #5
erről a Magyar vándor c. filmből jutott eszembe egy részlet :)

aki látta tudja: "kezdődik az éjszakai műszak ..."
:D
+1 VÁLASZ
Szancso 2012. 04. 06. 19:21 | #4
Pénzbedobásos helyett bankkártyás?

Harisnyás-pip-pin. ;)
a janek
a janek 2012. 04. 06. 11:25 | #3
Travelos komiknak besírtam .
(nem mellékesen, jó kis husosak ezek a csajok ,bejövős)
Előzmény: Tooni (1) 0 VÁLASZ
BundasTm 2012. 04. 06. 11:04 | #2
Előzmény: Tooni (1) 0 VÁLASZ
Tooni 2012. 04. 06. 10:45 | #1
Jó nagy pofáraesés a vége. Biztos valamiféle kampánya a nyilvánosházakat bezáratni akaróknak.
http://travelo.hu/hirek/2011/12/28/itt_a_vege_amszterdam_piros_lampas_negyedenek/