Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2012. 02. 09. 10:40 | #13
Előzmény: darthannibal (12) +4 VÁLASZ
darthannibal 2012. 02. 09. 10:22 | #12
Tulságosan nem osztotta meg a nagyérdeműt. Szerintem és érdekes a nyilatkozata és a története, egy olyan palesztinnak aki magyarországon él. Nem rég a következő Frei Tamás műsort láttam a neten : http://www.youtube.com/watch?v=cofsCQ_NY48 Ez a IZRAEL-i terrortámadásokról és az ottani biztonságról szol. Nagyon jó téma mert keveset tudunk Izraelről és Palesztináról pedig a kulcsfontosságú történemi események központja VOLT és LESSZ is az Igéret földje.
Éljen Izrael! Legyen áldott Jeruzsálem!
-1 VÁLASZ
speedbump 2012. 02. 08. 23:26 | #11
Pontosan annyira hiteles es ertheto igy onmagaban, mintha a trianon kerdesrol csak magyar vagy roman ember nyilatkozna a masik allaspontjat pedig nem hallgatnank meg. De azert frocsogni jo annak, aki azt szereti. Emogott is a "tudjukkik" allnak...
gumikigyo 2012. 02. 08. 22:56 | #10
Elég szubjektív vélemény. Meg kéne vizsgálnia a másik szemszöget is. http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200901/a_dzsihad_gyerekkatonai
Ez csak egy érdekes cikk ami a témába vág,csak épp másik oldalról,de azért érdemes utána olvasni.

"„A mártírhalál!” – válaszolja mosolyogva a tizenegy éves, intelligens kislány a palesztin köztévében a műsorvezető kérdésére, mely így szólt: „Mi a fontosabb számodra, a palesztin nép békéje és jogainak teljessége, vagy a mártírhalál?” „A mártírhalál nagyon-nagyon édes. Ha elérem a mártírságot, úgyis kiteljesednek a jogaim a paradicsomban” – folytatja mosolyogva a kislány. „Minden palesztin fiatal, aki elérte a tizenkét éves kort, szenvedélyes, más fiataloktól eltérően, és arra vágyik, hogy mártír lehessen” – vág közbe a beszélgetőműsor másik kislány meghívottja, majd egy Ramallahból betelefonáló lányt hallhatunk, aki szerint „jogunk van ahhoz, hogy fölrobbantsuk magunkat… ez természetes”. (Aki nem hiszi, nézze meg a YouTube internetes oldalon a „kívánd halálod” szókapcsolatra keresve a megdöbbentő négyrészes videót magyar feliratozással.)"

"A Hamasz régebben Miki egeret használta fő szócsövének a gye­rekműsorokban a dzsihád hirdetésére, Farfúr néven. Az ember­nagyságú Disney-figura elvékonyított hangján hosszan sorolja, hogy ki mindenkit fognak megölni, miközben az iszlám világuralomra jut. Miki egeret, azaz Farfúrt később kivonták a forgalomból, vélhetően a figura erőteljesen amerikai asszociációi miatt. Ez konkrétan úgy történt, hogy az utolsó részben a gonosz izraeli „terroristák” megölték, így mártírrá lett, a nyolc év körüli, fejkendős „műsorvezetőnő” szerint ugyanúgy, mint oly sok palesztin gyerek. A következő adásban szerepét Nahúl, a Hamasz-méhecske vette át, aki már egyáltalán nem hasonlít amerikai rajzfilmfigurára. Bosszút esküszik Farfúr gyilkosai ellen, majd a gyerekeket dzsihádra hívja. A későbbi részekben aztán Nahúl megbetegszik, de nem kap megfelelő orvosi ellátást, mert ezt az izraeliek akadályozzák – „minden palesztin gyermek orvosi ellátás nélkül hal meg”, állítják közben –, így aztán Nahúl is mártírhalált hal. Helyette rögtön megérkezik Asszud, a rózsaszín nyuszi, aki azzal kezdi, hogy meg fogja enni az összes zsidót… És így tovább, végeláthatatlan sorozatban."
+1 VÁLASZ
Oci 2012. 02. 08. 20:21 | #9
Ami ott mehet az borzasztó. Viszont az is szúrja egy picit a szemem, hogy 9-10 gyerek/család? "ott a legnagyobb a népszaporulat" Ez sem normális szerintem. Folyamatosan szaporodnak mind ezt úgy hogy se egzisztencia se jövő. Aztán majd megy a nemzetközi segély mert szükségük van rá.
zoli12 2012. 02. 08. 17:03 | #8
Én úgy tudom, hogy a zsidók több ezer éve vonultak ki Egyiptomból és mentek a Ígéret Földjéhez ahol a saját birodalmukat megalapították ami több ezer éven át állt fönn . De ez a birodalom is megbukott mint a görög és egyiptomi mikor jöttek a rómaiak. Izraelitáknak ez nem tetszett és fellázadtak amit a rómaiak keményen levertek és a zsidókat Rómába vitték rabszolgának. Ekkor jött a nagy kivándorlás\szétszóródás. És majd ezek után települtek be az arabok nagyobb számban a szent földre főleg a szent háborúk idején.
zoli12 2012. 02. 08. 16:39 | #7
Szerintem már volt is. 1840-től 1920-ig románokkal , szerbekkel, horvátokkal stb.
Szobabicikli
Szobabicikli 2012. 02. 08. 15:48 | #6
Ígérem, ha szuperhatalmam lesz, akkor vissza adom Palesztinát a palesztinoknak, és amúgy Trianon is bekaphassa!
hawkeye
hawkeye 2012. 02. 08. 14:39 | #5
Ghavin: "Mi nyugaton már szerencsére kinőttünk ebből, ..."

Turmion Kätilöt : "Abba már belegondolt mindenki, hogy hasonló helyzet nálunk is előfordulhat csak nem palesztinokkal, hanem a cigányokkal?"

Ez a különbség a közhelyekben gondolkodó, és a racionális észjárás között.

Ghavin, ha te tudnád, hogy mennyire vékony rajtunk a kultúrmáz.....


Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2012. 02. 08. 14:29 | #4
Azért én kíváncsi lennék egy zsidó telepes véleményére is (az értelmesebb fajtából), hogy ő hogy látja ezt a helyzetet. Mert lehet, hogy mindkét fél totál idióta ebben a konfliktusban. De innen elég nehéz megítélni.

Abba már belegondolt mindenki, hogy hasonló helyzet nálunk is előfordulhat csak nem palesztinokkal, hanem a cigányokkal?
Pl.: 30 év múlva létrehozzák cigányországot és Északkelet Magyarországnak búcsút lehet inteni. Aztán eltelik még 30 év és az első magyar telepesek próbálják hasonlóan erőszakosan visszafoglalni a területeiket. Közben pedig mindkét fél azt állítja, hogy az az ő jogos földjük.
Közben egy kívülálló pedig csak a hallottak alapján, felületesen látja a konfliktust.
Ghavin 2012. 02. 08. 14:07 | #3
Vihar a fundi biliben. Izrael államot vallásos téveszmékre támaszkodva alapították és próbálják tovább terjeszteni a határait, Palesztin oldalról pedig muzulmán szélsőséges erők vették kézbe az ezzel szembeni ellenállást. Amikor nacionalizmus társul a vallásos fundamentalizmussal, annak jó vége nincs. Mi nyugaton már szerencsére kinőttünk ebből, palesztinok és az izraeliek is jobban tennék, ha rálépnének a felnőtté válás útjára.
+1 VÁLASZ
MatyiZeg 2012. 02. 08. 13:37 | #2
Szerintem sok újdonságot nem mondott. Azt mondjuk nem tudtam, hogy a zsidó zászlón a csillag alatti és feletti csíkok azt jelentik, hogy a Nílustól az Eufráteszig tart a zsidó állam határa...Ez azért kemény.
Előzmény: mrtemplar (1) 0 VÁLASZ
mrtemplar 2012. 02. 08. 13:15 | #1
Megdöbbentő videó, kösz a feltöltést lazarusz.Jó, hogy ilyenek felkerülnek és egy kicsit tisztábban láthatják az emberek a világ dolgait, viszont elszomorító, hogy ilyenek megtörténhetnek és hogy megint csak a média hiteltelensége bizonyosodik be. Még több ilyen posztot!!!!